Oväder

Nu är man ganska trött på oväder, snö och storm.

Man blir kall och frusen rätt igenom......jag har haft strumpor på mig, (till och med inomhus!!) hela veckan!!

Igår kom det 20cm snö till..........alldeles onödigt anser jag..........och det fortsätter snöa och yra ute även idag!! (väldigt onödigt tycker nog M som igår kväll fick låna A:s stabila 4-hjulsdrivna pick-up för att köra flickvännen a säkrare till bussen och körde i diket 100m hemifrån.........A var inte go och tas med då ska ni tro........men varken M eller bilen kom till skada och M fixade en plogbil som drog upp honom ur diket igen, tackochlov!! )
A kunde ta sig till jobbet i morse  och M fick sig en läxa om att man MÅSTE köra väldigt försiktigt och ha full koncentration på bilkörning i sånt här väder!!
Både A och jag har fått lära oss det genom dikeskörningar första vintern med körkort!! A var värst för han körde i diket 4ggr på samma ställe, jag körde bara djupt ner i diket hamnade mot en lyktstolpe och mot körriktningen  1 gång!!

Känns väldigt lååååångt till våren............även om det bara är 10 veckor (eller nåt) tills vi ska ställa upp husvagnen!!

Våra Böda vänner från Lund kommer hit i början av nästa vecka och det ska bli kul att träffa dem igen!

Helgen ska jag annars tillbringa på jobbet större delen av tiden, är bara hemma och sover och äter frukost på lördagen, så m träffar jag inte så mycket tyvärr för det är två veckor sen hon var hemma sist!
Men hon håller på att söka praktikplats till våren här i krokarna, så då blir hon hemma några veckor iallafall!

Nu ska jag ner och rensa skafferiet...............A såg  och jag hörde en råtta/stor mus där igår...........otäcka djur............anticimex lyckades INTE!!


SHIT!!

Jag har förstört allt............

Jag skrev ju i min blogg om överrraskningen till  avgående chefen............och den rackarn läste min blogg!!!
Han läser inte min blogg...........
Han har väl aldrig läst min blogg förut!!!

Men självklart..........den bloggen läste han...........sååååå typiskt!!
Så nu måste vi hitta på ny överraskning.........och den ska jag inte skriva om här!!! Än!!

Hittade ett 9 år gammalt kort på honom...........

Och det sätter jag in här............som hämd!!


Naturen

gör konstverk av snö och sand



Bödajanuari




Barnfritt

Hade vi i helgen A och jag!
m hade djurjour på skolan



och matade matvägrande ödlor och andra djur, så hon kom inte hem den här helgen och M var hos flickvännen hela helgen. Så det var bara A jag och hundarna hemma, ja hundarna...........nu har vi två hundar igen.
Schäfern s har flyttat tillbaka nu när E och S har delat på sig, S var inte intresserad av att ha henne och E ville nog gärna ha henne kvar men, har ingen möjlighet att ha henne nu när hon är ensam och har börjat jobba heltid igen efter sin månads sjukskrivning.
s
gillar nämligen inte att vara ensam hemma........... men E kommer att ha henne hos sig när hon är ledig och har tid så vi har delad vårdnad om s kan man säga, men hon bor hos oss.

A
har lovat att ta större ansvar med s nu så vi ska försöka hitta någon hundkurs som vi kan gå tillsammans på med våra hundar, det ska bli lite kul..........och nödvändigt..........för jag behöver proffshjälp med min synnerligen självständiga i!!
E
har lagt ner mycket arbetet och fått väldigt bra ordning på s under de 1½år hon haft henne hos sig och det vill vi ju inte förstöra!!

Jaja.......i lördags kom L och O en stund iallafall och O fick se hur en grävskopa gräver hål i mormor och morfars trädgård -Tokigt va sa han.........



Det är vårt jä-------- avlopp som måste grävas om och fixas och donas med............(så där rök sista möjligheten att komma utomlands nu i februari!!) vårt avlopp har ju bråkat till och från sen i våras, men nu ska det väl bli ordning.............och kostas pengar!!!

S har hittat tillfälligt boende i Nybro (han bor hos en kompis som har ett rum över) tills han får egen lägenhet till våren.

I söndags tog vi med oss hundarna



och åkte till Böda, det var en mysig utflykt!! vi har aldrig varit där i januari förut, så det var en fantastisk naturupplevelse!!



Vår plats och vårt kvarter såg väldigt annorlunda och tomt ut!!



och det gjorde vägen till stranden också!!



för att inte tala om hur annorlunda stranden och sanddynorna såg ut!!



Vi brukar bada där A och hundarna är..........



Vi gick på vågorna vi brukar bada i!! En alldeles ny upplevelse!!

Vi åkte också till Byxelkrok...........





.............och till Neptuni åkrar



som inte heller såg ut som de brukar!!


Befodrad

Jajamen från den 15 februari kan jag titulera mig: Tillförordnad biträdande föreståndare..........
Världens längsta titel tror jag!!

Men det är mest en lång titel, mina arbetsuppgifter blir i stort detsamma som jag brukar ha såhär års semesterplanering  och sommarschema.........men titeln är ny!!!
Jag ska bara vara föreståndarens förlängda arm tills biträdande föreståndartjänsten blir tillsatt, och anledningen till att jag fick uppdraget är att jag inte sökt den tjänsten!!
Ok då kollegorna och chefen sa också att det var för att jag har kompetensen och rutinen och kan sköta det uppdraget dessutom!!

Vi hade förresten 10 års jubileum på jobbet i söndags, det firade vi igår med smörgåstårta som jag gjort kvällen innan tillsammans med en av ungdomarna! Visst blev den fin!!



Den uppskattades  av kollegorna!!
Och avundsjukan lös i förvaltningskorridorerna när vi kom förbi med den!!

Och allt började då den 17 januari 2000!!
Allt vi hade då var 7 namn och ett hus!!



Den här huset, (fusk)renoverat för ett 2år långt projekt för att starta ett ungdomsboende i kommunens regi!!

124 sökande till tjänsterna var det och vi som fick dem var: jag med 8års erfarenhet från behandlingshem, 2 unga kvinnliga nyutbildade socialpedagoger, en "cool" präst med hästsvans och örhänge, en manlig fotomodell som jobbat med ungdomar i kommunen och en man med erfarenhet från autistboende och andra människovårdande yrken...........Det var den informationen jag fick när jag ringde och frågade vilka mina blivande kollegor var!

Och ingen av oss kände varandra, det var spännande och pirrigt första gången vi skulle träffas.........på ett fik en kväll i december!!
Jag åkte dit i god tid men precis vid kommunskylten la min bil av............hade man varit lite vidskeplig hade jag tagit det som ett dåligt omen!!!
Jag fick ringa svärmor som ringde sin kusin  som bodde i stan som skjutsade mig dit............jaja alla sätt att få uppmärksamhet är bra.........eller...........jag kom iallafall sist och alla satt och väntade på mig!!!
Vi gick sen till det stora tomma huset på studiebesök och fick zick-zacka mellan målarpytsar, stegar och plankor som fann i huset!!!

En knapp månad senare började vi jobba!!

Då skulle vi fylla huset med ideologier, rutiner, schema,regler, möbler , dokumentation och kontorsmaterial och efter det kom ungdomarna!!
Det blev stor shopping på IKEA (sista kassarna fick vi tömma och lägga löst runt kollegan i baksätet för att få med dem och jag satt med 18 muggar i knät 16mil!!)schemaläggning, föreläsningar, studiebesök, ihopmontering av möbler, gardinuppsättningar, lampuppsättningar och strukturarbete!!

I 8 år blev vi kvar i det huset som långsamt förföll runt oss och invaderades av möss och råttor.Kollegor slutade, nya kom till, verksamheten omorganiserades, cheferna byttes ut,praktikanter avlöser varandra,97 ungdomar har bott där olika länge, omorganisation igen,intagningsålder ändrades, verksamheten ändrades, kollegor skilde sig, gifte sig, fick barn.........fick barnbarn (ok då...det är bara jag som fått det!!)

Och nu 10 år senare..........är 4 kvar från "orginaluppsättningan" (när chefen slutar blir det bara 3!!)
Hälften av oss är över 40 nu alla är över 30.......Men vi trivs med varandra och älskar (oftast!!) vårt jobb!!!



Våra onsdagsmöten/planeringsmöten/behandlingskonferens har vi alltid i det här rummet på kommunhuset.........och vi sitter ALLTID på samma platser.......skulle någon byta plats känns det mycket konstigt!!

För 2år sedan fick vi ett nytt hus, fräschare hus men det finns ett och annat som skulle vara bättre (att man slapp elda med ved och att killarnas toa alltid fungerade, och att innetemperaturen var mer jämn och inte växlade mellan 37 och 12grader!!!!!)



Men snart slutar nuvarande chefen (prästen) som varit med från början och är väldigt viktig för verksamheten och det blir ett hårt slag för oss, man får klump i magen bara man tänker på det!!





Nähe, nu har jag inte tid att sitta här längre och vara nostalgisk, nu ska jag förbereda kvällens föräldrautbildning i TonårsCOPE som jag ska vara med och handleda, första kursen det här året...............känns lite nervöst faktiskt...........men det brukar ge sig när alla är på plats!!

Blogghuvud


Dagens fundering...

Vad är det med pensionärer??
Vad ger dem att rätt att tränga sig förbi och ignorera kösytem??

Jag blev såååå trött idag i lilla lokala ica, jag stod som nummer 2 i en kö, bakom en hemvårdare som hade jättelånga listan och hade handlat åt flera brukare.
Kassörskan kallade in en kassör till andra kassan, men innan jag svängt dit min vagn stod där en stressad pensionär och slängde upp sina varor och låtsades som om hon inte såg mig!! Kärring!!

Tjyveri

är den här bilden




M har tagit den och lagt upp den på sin bilddagbok.........men jag tyckte fler skulle få chansen att se den!!

Visst är den fantastiskt vacker??

Dagens fundering...

Att det kan kännas så mycket kallare med 1- än med 11
- minus bara för att det blåser.............brrr



och förresten...........när jag var liten...........och ett bra tag till efter det förresten......... sa man alltid att det snöar bara när temperaturen ligger runt nollan...........men det stämmer ju inte alls.............den här vintern har det snöat både när det varit 7 och 8-............beror det på klimatförändringarna eller var det bara gammal skröna??

Jaha

Då är det vardag igen, m har åkt tillbaka till sin skola, A jobbar som vanligt, M går i skolan, A får ta hand om hästarna på egen hand på morgnarna igen och jag är ensam hemma när jag är ledig från jobbet!!

Snön börjar smälta undan och när jag sitter vid datan ser jag  himlen i takfönstret  igen nu när snön har kanat av!

Jag har jobbat hela helgen, det blev en lång seg helg eftersom det större delen av helgen inte varit några ungdomar där! Så det blev småplock jobb, fixa tvättstugan, raska undan julen, ta bort gamla dokument från datan och sånt där jag fick sysselsätta mig med!

Den här veckan är ganska tom i almanackan.........enda tills på lördag då vi ska ha gamla kompisar på besök.....(gamla och gamla är de ju inte, men vi umgicks mycket med dem för en 16-18 år sedan och så återupptog vi kontakten i somras på Böda då de kom dit och så träffade vi dem på några bilträffar i somras)

Och så det blir väl en del Farmville........jaa jag vet........men det är kul och A är lika engagerad som jag, vi pratar strategier och xp och vilken planta man tjänar mest på.........

Tror jag ska ta med mig A på bio någon kväll också, vi fick ju inte se "Luftslottet som sprängdes" förra veckan!!

Nu har jag också blivit "invigd"...........i Johan Falk filmer!! Den gick ju på TV igår och jag hann titta en del innan jag slutade jobba.
Ett tag var det Johan Falk-mani ibland mina vänner på Facebook.................alla tittade på Falk, både på västkusten, i Skåne, bland arbetskamrater, vänner i Stockholm och på Gotland hade vännerna Falk-frossa...........och nu har jag också sett en falk film eller iallafall en del av en Johan Falk film men på söndag SKA jag se en hel film!!

Ikväll kommer lille O och hans mor (som förresten börjar på sitt första fasta jobb idag sen vi drev pizzerian för en 6 år sedan eller nåt) det var ett tag sen jag såg O sist, så ikväll ska vi väl titta på "småsakerna" igen som han säger........det är min plockhylla som är fylld med pyttesaker...........den gillar han!!



Han älskar att plocka bland indiska gudar, kina gubbar och djuren i hyllan..........

Sen ska jag ta tag i min träning av hunden.............jag MÅSTE får lite bättre ordning på henne,inkallning och koppelträning ska det bli! Hon är bättre och kommer oftare när man kallar på henne, men hon kan bättre så det ska jag börja med med en gång...........så nu ska jag skära korven i småbitar och ta en runda med henne!!

Ledsamt

S och E har brutit sin förlovning.........det känns ledsamt även om de bägge är överens och båda säger att de aldrig har kommit så bra överens som nu!! Men iallafall, nu ska de sälja huset och flytta härifrån!!

Men vilken härlig vinter vi har, lite i kallaste laget egentligen, men eftersom det ändå är vinter ett tag till så är det ju bättre att vi har en ren vit vinter än en grå och blaskig!!
Igår var jag ute och skottade snö.......för hand..........man ska visst få snygga magrutor av det sägs det, men det fick jag minsann inga!!! Så det var nog bara lur!!

Men man får klä på sig mycket............t.o.m strumpor!! Inte ens jag klarar mig utan det nu!!

m och jag var barnvakt åt lille O några dagar innan jul och då gick vi till pulkabacken,



det tyckte han var kul och m kämpade med att dra honom upp och åka med honom ner i backen





De såg allt ut att ha kul båda två!!



och O gillade att "lamla" i snön.............många gånger!!!

Men jag skrattade lite åt m:s kompis som kom dit, m hade på sig snowjoggers, termobyxor, handskar, mössa, jacka och halsduk (det var 13- ute) men hennes kompis kom till pulkabacken i midjejacka, tajta jeans och stövletter!!!

Jag tog min morgonrunda som vanligt idag på morgonen, vi brukar ta en runda i skogen i och jag, det är nästan magiskt att gå i en orörd snöig skog.



Jag såg spår från räv, hare och rådjur (..........och i ville spåra upp dem) men jag hamnade inte på min vanliga stig...........det är väldigt svårt att lokalisera sig när stigarna är borta!!



i spanar och nosar högt.......



Danerum klär i vitt!!

I helgen jobbar jag och vi har pratat om att försöka få med oss ungdomarna till skidbacken och hyra skidor där.........frågan är om vi lyckas!!!
Jag kan inte åka skidor (eller............jag vet inte om jag kan åka skidor för jag har inte provat för det finns inga pjäxor i världen som passar mina fötter och underben............. jag har provat!! Snowboard kängor kan jag ha............men vad gör det när man inte kan åka snowboard??) men min kollega kan så han får isåfall vara läraren och jag stå för den varma chokladen och uppmuntrande tillrop!


Vänner





Fru B-C och i är vänner............och lika höga!!

Dagens fundering...

Är det jag som har snuskig fantasi???????????




eller ser korven och korvskivorna ut som något helt annat??

Hoppas

hoppas hoppas...........att m lyckas sälja sin häst snart för då bokar A och jag oss en utlansdsresa!! Hon har iallafall några spekulanter nu! En  har varit och tittat idag och det finns ett par till som är riktigt intresserade!! Håll tummarna!!

Tack E för hjälpen med att rida honom idag så han fick visas upp ordentligt!! (m skadade benet på nyårafton så hon kan inte rida just nu!)

Nyårshelgen blev en riktigt härlig helg (ja då menar jag inte nyårsafton utan helgen därefter!!) Då invaderades vårt hus av en rottis och 11 Böda människor!
Det är verkligen ett riktigt härligt gäng!!



Så mycket humör och hålligång som det är med dem är sällsynt!!

Herr och fru  B-C från Lund "byälsten" och hans komedienne till fru,
Herr och fru K "klanens" handyman och hans överseende hustru,
Herr och fru G från Strängnäs militären och hans hästtokiga fru och så
herr och fru D från Floda, de är inte långliggare, bara "vanliga" campare........ men är så trevliga och underhållande så de får vara med iallafall =)!!

Det är så smidigt att vara tillsammans med dem, alla hjälps åt, inget är besvärligt..... (och alla är vana vid toaköer och det primitiva, som att sova på madrass på golvet!!).
Alla tyckte tex att det var en strålande idé att grilla korv på altanen i snödrivorna och -7........








Den varma glöggen uppskattades!!

Vi firade nyår på lördagen med trerätters middag som jag förberett och alla fick betala för sig (man känner sig lite småsnål då men det kostar att ha 11 gäster en helg och det är som den kloka fru D sa - Det är väl bra att alla delar på kostnaden för då kan vi ju träffas oftare utan att någon blir ruinerad!!)
Jag gjorde bara en stor miss........jag tog fel bil när jag var och handlade maten och tillbehören(för 3000:-!!)Jag hade min lilla twingo..............och handlade 3 backar, en säck potatis, en säck hundmat, 5 pappkassar och 4 plastkassar!!!
Jag hade mat i hela bilen..........jag ringde A på hemvägen och förvarnade honom om att han kanske får dra mig och bilen uppför Danerumsbacken.........jag var rädd för att bilen var för tungt lastad för att ta mig upp där!!!

Alla klädde om till middagen och det blev verkligen nyårsaftonstrevligt!!



Lite suddig blev bilden..............kan man skylla på tequilan??




Såhär kan det se ut när Bödafolket firar nyår: tequila..........förståss, Ölands akvavit och champagne!!

Och badtunnan fylldes med 10 personer...........(trots att vi inte är "de minsta kakorna i kakburken" som familjen D:s dotter sa!)



Ångan steg ur den 39 gradiga tunnan när den krockade med kylan -8!! Men visst kan några badare urskiljas!!

............och nu är det bara 12-14veckor tills vi sätter upp husvagnen igen!!





Dagens fundering

Det är märkligt det där med jul!! Jag brukar gilla omväxling och när det händer nya saker och vill verkligen inte hamna i :jamen-så-har-vi-alltid-gjort-och-det-fungerar-så-bra inställningen, varken på jobbet eller hemma.

Men till jul.....då vill jag minsann att allt är precis som det alltid har varit!!

Samma mat, samma plats, adventsljusstakarna på samma ställe,julbelysningen på samma ställe, julprydnaderna på samma ställe,äta vid samma tid,prydnadstomtarna på samma ställe (frågar ungarna var den eller den tomten stod förra året!!??)samma rutiner, samma musik och samma klänning som året innan!!

Så på julen är jag väldigt oflexibel!! Olikt mig egentligen!! Någon som känner igen sig??

2010

Är det nya året......känns som jag har väldigt lite planer för det här året!!

Men.....

Jag blir mormor igen i juni........till en lite tjej hoppas jag

Svärmor fyller 75 det är  den enda jämna eller ojämna födelsedag vi har i år.........konstigt!!

Vi är långliggare på Böda det här året med....husvagnen sätter vi nog dit om en 13 veckor eller nåt

Vi borde få in vår andra altandörr!!

Jag ska fortsätta söka nytt jobb

Jag får en ny chef på jobbet

Jag ska kämpa med att gå ner i vikt........och hoppas jag lyckas

Jag har en skitsemester.........tidig........ vilket innebär att jag bara har en vecka semester ihop med A, det AVSKYR jag!!

Jag ska fortsätta fylla in min dagalmanacka.........det blir nog lite roligare i år när jag kan jämföra med fg år

Jag ska försöka skärpa mig och blogga oftare..........det är ju snart inga som läser.........och Aldrig någon som kommenterar!!

Vi ska åka till Sälen på corvettträff

Jag ska försöka spara pengar så jag kan få ihop tillräckligt mycket för att ta med mig ungarna med respektive utomlands när jag fyller 50½, 2011!! (för jag fyller ju år mitt i sommaren och då är vi ju på Böda........)

Ikväll kommer Bödakompisar från Floda, Lund, Strängnäs och Älmhult för att tillbringa helgen hos oss!!

Annars har jag inga egentliga planer alls.........vi får väl se vad som händer!!





2009

Det här skrev jag för ungefär ett år sedan

  • .........har börjat nu!!   

    Undrar vad det nya året har att bjuda på??

    Jag vet.........eller.....har iallafall tänkt.........tror..........eller......hoppas att:
  • vi ska åka till Thailand..................om 31dagar!!   X

    gå ner 20kg...........minst,jag börjar på måndag!!   (shit!!)
  • vi ställer upp husvagnen på Böda................om 13veckor!! X
  • jag ska fylla på min järndepå...............så jag slipper vara sååå trött jämt!! X
  • jag ska fylla i min nyinköpta 5års almanacka................varje dag!!  X
  • jag ska minska mitt missbruk..........av cola zero och pepsi max  (tyvärr)
  • jag får ett nyrenoverat badrum.............det blir skönt det!!  X
  • jag ska fortsätta söka annat jobb.............vi får väl se om jag får något!!   X
  •  L fyller 25...........och T 30!!   X
  • jag ska lära mig scanna in bilder i mitt släktforskningprogram..........jag har samlat på  mig gamla foton!! (inte)
  • jag ska begära löneökning..................det är dags nu!!  X
  • min svägerska blir långliggare på Böda.............det ska bli sååå kul!!  X
  • jag kommer att få ett till kusinbarn.............minst!! X X (det blev två, mina tvillingkusiner fick var sin baby)
  • jag ska fortsätta blogga............ hela året!!  X
  •  L och E blir med barn................mer barnbarn!!  X (L iallafall!)
  • m flyttar hemifrån...........börjar plugga i Gamleby!!!  X
  • M fyller 18år................tre myndiga barn!!! X
    Mamma fyller 70!!  X

  • Men det är ju klart.............du som läser min blogg kommer ju att få veta det!!!




    En del blev ju som jag tänkt............men inte riktigt allt...........tyvärr!!

    Men:

    Vi har fått en ny altan (men bara en altandörr!!)
    Vi har lämnat bort en hund som har det så mycket bättre nu
    Vi hade två härliga veckor i Thailand hela min släkt
    Vi har varit mycket på Böda och badat mycket
    Vi har köpt två nya bilar och sålt en
    Vi har fått ett nytt uppdrag i corvettklubben, (vi skickar ut material till intresserade och nya medlemmar)
    L har fått fast jobb
    m har ingen pojkvän (men hon har ett par på g!!)
    M har skaffat sig ny flickvän
    Vi har återupptagit kontakten med gamla kompisar
    Vi har träffat nya kompisar
    M har fått körkort
    Vi har fått ett härligt fräscht badrum
    i börjar uppföra sig som en ganska väluppfostrad hund
    m har börjat övningsköra
    Jag roar mig med farmville


    Men det är klart...........du som läser min blogg vet ju redan det!!

RSS 2.0