Har semester

Så nu har jag lagt ifrån mig jobbgrejerna........
 
Och förväntar mig att komma tillbaka brunbränd och utvilad till jobbet igen den 8 februari!!
Häromkring hittas jag nog säkrast!!

Stora kramdagen

är det visst idag så.....här kommer lite kramar
 
......och en till
 
 
Så BAMSEKRAAM på er!!

Snart....

Jag jobbar nu mina sista timmar innan 17dagars ledighet, varav 14 i sol och värme.......sååå guttt!
För imorron förmiddag börjar vi vår resa!!
Vi ska "mellanlanda" en eftermiddag-kväll och natt i Stockholm först, och gå i Stockholm ett tag och sen gå och se Magnus Ugglas generalrepetion av nya showen, A har kontakter!! Det är bra!!
Så det här  härliga gänget kommer att ha en  kollega mindre de kommande veckorna!!
 
 

Det drar ihop sig...

till vinterresan till det spännande och annorlunda landet Oman!
Om en vecka har vi påbörjat vår resa, men den första kvällen/natten ska tillbringas i Stockholm, där vi ska se en förvisning typ generalrepetion av Magnus Ugglas nya show, det ser jag fram emot, sen ska vi nog tillbringa några timmar sovandes i bilen, det ser jag inte så mycket fram emot, innan vi ska checka in oss på Arlanda tidigt på onsdagsmorgonen typ halv fem!!
Det är väl första gången vi funderat på att ta med oss alkohol när vi åker utomlands!!
Och aldrig har jag väl funderat så mycket på vad jag ska packa ner........något som är svalt och ändå döljer axlar och knän,axlar och knän är tydligen sexobjekt i det här landet, enligt det vi har läst oss till!!
Annorlunda.........jaa!!
Så jag ska sy in några  av mina längre kjolar,
För sys in behövs det göras om jag ska kunna använda de 4 år gamla kjolarna!!
De kjolarna som finns att köpa nu är antingen för tajta eller för korta eller för varma! (och min klädbudget för de kommande 5åren är redan slut! ) Så det är bara att ta fram måttband, sax och symaskin!! Jag skulle ha gjort det i måndags men då hade jag ju ett evigt ståhej med mitt plånboksletande, så jag missade några timmar där!
Så det får bli en del av min sysselsättning på min lediga fredag, tillsammans med packning och betalning av räkningar!
Drickvaccinet är iallafall taget och resväskorna framplockade, packlista och packningen påbörjad.
Så snart ska vi tillbringa dagarna här med varsin bok och en läskande fruktdrink.......och här på stranden får man visst visa axlar och knän......där är det visst inte för sexigt!!

Lattjolajbanland

 
.........hette det visst inte........fick jag veta........ men dit tog vi iallafall med oss barn och barnbarn och hade lattjolajbankul tillsammans!!
Lo fick klättra hur mycket hon ville utan att riskera att slå sig halvt fördärvad
Och det gjorde hon också
Upp och ner
 
 
eller så gosade hon i bollhavet med mamma!
O trivdes också i bollhavet
och det gjorde V och hennes morfar också
men det gick mer våldsamt till när O och morfar var i bollhavet!!
Men V hoppade ju förståss också väldigt gärna på studsmattan........för det gillar hon!!
Och jag fick åka rutschkana med båda flickorna
ett gung -u kan man ju också roa sig med!!
 
Även de stora barnen roade sig!!
Och vi hade vilt krig med skumbollskanonerna........alla mot mamma/svärmor/mormor/farmor blev det visst!!
Till ungarnas stora förtjusning, speciellt när jag träffades med två bollar rätt i pannan direkt efter varandra ,när S använde sina nyförvärvda kunskaper från vaktutbildningen och höll fast och upp mig rakt i skottlinjen (DET är en nackdel med att väga 48kg mindre.......jag kan bäras runt på......det gillar jag INTE........inte alls!!
Men sönerna tycker det är en kul grej......att bära runt på mig..... så jag inte når ner till golvet utan bara hänger där och sprattlar!!Hmm!!)
Ja, de här timmarna på leklandet var det minsann full fart.....det var klättring, labyrintrundor och hinderbanor med O, klättra upp och åka ner för de stora rutschbanorna med flickorna!!
herregud.........kärringen är ju gammal.......men roligt hade jag.......men idag har jag lite ont i diverse muskler som jag nog inte använder så mycket till vardags!
Men nästa år hoppas jag att vi har alla 4 barnbarnen med till leklandet, då blir det nog ännu roligare......men mormor/farmor är ju ännu äldre då.....så det blir nog tufft dagen efter det också!!!
 

Vargar och flickor

På facebook såg jag häromdagen den här bilden och tyckte den var lite kul
 
Några timmar senare la svärdottern t in den här bilden på facebook
 
 
Och de bilderna tyckte jag blev ännu bättre tillsammans!!!
Det ska börjas i tid om man varulv vill bli!!

2013 första snöoväder

Kom häromdagen.....
Vi hade ju snö över jul och nyår, men den smälte olyckligtvis undan och byttes ut mot tråkigt grådask och regn lagom tills det var som bäst dvs Vitt och fint och plogade vägar!!
Men som sagt, när jag vaknade i fredags hade det kommit en 4dm snö.......och A hann inte ploga innan han åkte till jobbet den här morgonen!
Så det var bara för mig att leta fram snökängorna igen och pulsa ut i snön på morgonpromenaden med hunden och sen hojta upp m ur sängen och leta fram snöskyfflarna och skotta!
Skottas in till garaget och vid ytterdörren skötte jag medans m fick hoppa på 4-hjulingen och ploga gångarna och o fick skotta fram sin bil!
m hoppade motvilligt och lite buttert upp ur sängen, ut och upp på 4-hjulingen
.........men sen tyckte hon nog att det var lite kul iallafall!!
Det var verkligen mycket snö som kommit, så vi höll nog på en timme innan gångarna var körklara och jag kunde ge mig iväg och handla lite!
 
 

1-år

fyllde lilla Lo häromveckan!! Tänk vad tiden går!!
Hon är en glad och väldigt aktiv tjej, hon älskar att krypa i trappor och att utforska världen!!
Sova är inte hennes favoritsysselsättning precis!!
Jag missade tyvärr hennes kalas, jag jobbade och kunde inte komma ifrån jobbet, ens för en liten stund den här söndagen!
Men vi träffas ju ganska mycket ändå så det var väl inte hela världen (även om jag ju allra helst hade velat vara med på 1-års kalaset!!)
Men jag hade kommit på världens bästa födelsedagspresent iallafall, en dockvagn!!
Lo blev nämligen väldigt avundsjuk på kusinen V:s dockvagn som hon fick i julklapp, de bråkade nästan om den där vagnen på julafton, så då bestämde jag mig för att köpa Lo en dockvagn till hennes födelsedag 2 v senare!.
Man blir ju så himla nöjd när man kommer på en så bra födelsedagspresent som man är säker på ska uppskattas!
Så några dagar innan födelsedagen åkte jag in till leksaksaffären och valde länge och omsorgsfullt ut den finaste dockvagnen jag kunde hitta i hennes storlek.
Tyvärr var jag inte ensam om den idén......typiskt!!
För när A kom till kalaset med paketet.....fanns det redan en nyuppackad och färdigmonterad dockvagn i där!!
Lo:s mormor hade också kommit på den här strålande idén!!
Så den fick jag oupppackad åka in och lämna tillbaka dagen därpå!
Men jag kom på att t önskat å Lo:s vägnar en pulka i julklapp, men det fick hon ingen då och efter att dubbelkollat ,så hon inte redan fått en sådan bytte jag ut vagnen mot en orange (någon som är förvånad över färgvalet??? Trodde inte det!!) pulka och en apa!
Olyckligtvis hade ju snön hunnit smälta bort (men det brukar ju alltid komma lite mer snö när A och jag är på vår vinter solsemester i jan-feb, så jag tänkte att det nog finns hopp om det ändå) men Lo verkade uppskatta den iallafall.......
 
.....hon "provsatt" den flera gånger i hallen när jag kom med den hem till henne.
Jag kom förresten på en fördel med att missa kalas då, för när man kommer när det inte är kalas så fick jag Lo:s  fulla uppmärksamhet och behövde inte dela med mig av henne till någon!! =)
Och en knapp vecka senare kom det ju ett snöoväder till........så då kunde Lo ta premiärturen i pulkan!!
Och visst ser det ut som om hon gillade det också!!
När jag tänker efter så tror jag nog att Lo behöver ha en ny dockvagn om några år iallafall.......då ska hennes farmor vara först på det kalaset!!!

Panikmåndag!!

Jaa vad annars kan man kalla den här måndagen!!
Dagen började inte såå illa, jag vaknade i lagom tid, tog en runda med hunden, käkade mina frukostmackor och körde in till lasarettet.
Jag skulle dit och hämta vårt drickvaccin, vi ska ju åka utomlands om 8dagar =)
När jag skulle betala.....låg inte plånboken i väskan!! Hmm.......jag letade grundligt men ånej.......ingen plånbok i väskan eller i fickorna!
Jag fick ta betalningen av vaccinet på faktura, så så långt var det ju bra!
Sen började paniken växa.....ingen plånbok i eller utanför bilen.
Jag fick reka gårdagen och insåg då att på IKEA på söndagseftermiddagen använde jag min plånbok senast.....la jag ifrån mig den när jag självscannande?? Var det någon som snodde den där för mig?? La jag av misstag ner den i L:s handväska istället???
Jag ringde till L, nähe hon hade ingen extra plånbok i sin väska eller i barnvagnen, jag ringde till A, han hade heller inte min plånbok.
Ok ok då åkte jag till IKEA......de hade inte öppnat än......typiskt!! Jag tog en promenad på parkeringen
iallafall för säkerhetsskull.
Så jag åkte till A och lånade hans kort, försökte via telefon få kontakt med mina sovande ungar hemma så de kunde leta lite men det var ingen som svarade så det var bara att åka hem en sväng och letade hemma.
Plånboken kanske ramlade ur fickan  i garaget när jag steg ur bilen, eller ramlade ur fickan när jag hämtade fönsterlamporna i förrådet eller när jag la in maten i frysen i uteförrådet dagen innan........men nej...tyvärr ingen plånbok där heller!!
Paniken började växa litegrann.......hmm... fixa nytt körkort (fast där kunde jag ju se en liten fördel....jag skulle få ett körkort utan tjock-Åsas foto )
 
spärra 5 kort......betalkort, kommunkortet,kontokort och bensinkorten....opraktiskt (9 dgr innan semestern då ett av dem var tänkt att användas till reskassan!!)
Jaja..det var bara att sätta sig i bilen igen, köra de 2½milen in till stan och göra ett besök på IKEA. Men där hade ingen plånbok som passade in på min beskrivning lämnats in eller hittats. En ny runda på parkeringen....fruktlöst den här gången också!! Paniken steg ett snäpp till!
En snabbsväng in till Maxi och handla det som behövde handlas (men det är klart......är man stressad så blev det förståss en avstämning på självscanningen......men jag hade för en gång skulle inte handlat så mycket, som jag hittills har gjort när det blivit avstämning, så det gick ändå hyfsat snabbt) 
Så det var bara att åka hem och börja ringa en himla massa samtal.
Jag ringde till IKEA och frågade dem en gång till och lämnade mitt telefonnummer  (bara att hitta telefonnumret till IKEA i Kalmar var ett stort projekt....jag kom bara till en tjatig telefonsvarare som ville att jag skulle säga artikelnummer eller upplyste om öppetider!! Aaurrgg).
Jag ringde till polisen för att kolla om min plånbok blivit inlämnade......men icke!
Jag letade fram telefonnumret till banken och jag flyttade över pengarna som satt på kortkontot till ett annat konto.
Nu var paniken ganska hög måste jag säga!!!
Jaja.....  den magsjuka hunden upplyste mig om att han ville gå ut, så det var väl bara att ta en sväng med honom och sen är det väl dags att börja ringa och spärra kort!! Skit!! J--la skit.....undrar om jag hinner få ett nytt kort innan resan (för både A och mitt kort går till samma konto, så det kanske skulle behöva spärras båda två då!!)
Efter den uppfriskande promenaden och pulsandet i snön var det då dags!! Pust!!
Då ringer telefonen......
Det är receptionisten på soc.kontoret, hon talar om för mig att min plånbok är upphittad  och finns på receptionen vid huvudentrén på sjukhuset!!!!
De i sjukhusreceptionen hade utövat lite detektivarbete, de hade spårat mig genom mitt tjänsteleg!!
Och ringt till kommunväxeln som lokaliserat mig till soc.kontoret, som letade reda på mitt privatnummer och ringde mig!!
Helt fantastiskt underbart!!!
Jag fick telefonnumret till receptionisten på sjukhuset och jag ringer dit och den är där!!
Min plånbok är hittad!!
Jag behöver kanske inte spärra alla kort!!
Jag behöver kanske inte fixa nytt körkort!!....hmm lite synd kanske!!
Även om jag förståss inte visste hur mycket som fanns kvar eller om något saknades!!
Så jag fick åka mina 2½mil in till stan och hämta min plånbok!!
Vad gör väl det att det kostat lite tid och bensinpengar.......det hade kostat ännu mer tid och pengar att lösa allt det andra!!
Världen är inte helt körd.....det finns ärliga människor!!
Plånboken måste ha ramlat ur fickan eller handväskan de 20m jag gick från parkeringsplatsen till infektionskliniken........och jag gick inte samma väg in som jag gick ut (för vägen jag gick dit var  blockerad av människor när jag 10min senare gick tillbaka till parkeringen)
Så ett stort tack till dig vänlige ärlige man som lämnade in min plånbok....... orörd (t.o.m 50-lapparna och 20:gan fanns kvar!!)
Och ett lika stort tack till receptionisterna på sjukhuset, kommunväxeln och soc.kontoret som utförde lite snabbt detektivarbete, så jag inte ens hann spärra och fixa en massa onödigt!!
Men hade de ringt 5min senare så hade jag nog redan hunnit spärra betalkortet iallafall!!
Paniken man känner när man upptäcker att plånboken är borta är ingenting emot lättnaden man känner när man får den orörd tillbaka!!

Oman

Dit går vår vinterresa till värmen i år!!
Och Salalah dit vi ska ligger                                                                          rakt upp här!!
 
 
Här ska vi tillbringa våra dagar..
Eller här....
Känns helt ok att det är dit vi ska åka om 19 dagar!!
Och det är bara 3timmars tidsskillnad så vi behöver nog inte bli så jet-laggade på den här resan!!
Och jag ska lära mig snorkla.....lärde jag mig dyka när jag var 40 borde jag väl kunna lära mig snorkla när jag är 50!!

Tvångstankar

......eller kallas det tvångshandlingar eller bara kontrollbehov eller så är jag bara en äkta knäppskalle....... Ja något är det iallafall jag har.....eller är!!
Ungarna mobbar mig........min man driver med mig......
Och det händer mest runt jul.......
För då är jag så larvigt traditionell och allt ska vara som det var året innan och året innan dess och året innan.......
Julprydnaderna ska stå på sina speciella ställen, adventststjärnorna i samma fönster som förra året osv osv!!
Annars brukar jag skryta med...... och känna att jag är väldigt flexibel och öppen för förändringar.........men inte runt jul!!!
No no no......då ska allt vara som det alltid är........jag är ju helt jä....knäpp!!!
I år var det tydligare än någonsin......och jag har aldrig blivit så mobbad för detta förut som jag blivit i år!!
m vågade knappt placera ut tomtarna.....-Du kommer ju ändå att flytta på dem sa hon
I år har jag nästan lidit av det dessutom, av att jag är sån alltså......."mobbingen" och huggen klarar jag!!
en här tomten ska alltid stå på spegelbyrån i hallen (den har faktiskt flyttats 3ggr.....när jag tänker efter.......när vi flyttat!! För den har funnits med i närmre 30 år i vårt hem nu, det är nog den äldsta porslinstomten vi har!! Och den kommer säkert någon av ungarna ta över när vi inte finns kvar!! För de är FAKTISKT lite traditionsbundna de med!! Sådetså!!........hmm miljöskadade kanske!!)
Den här under pilen i trädgården
Och hederstomten sitter alltid på hedersplatsen i stora hallen.
Visst är jag knäpp!!!!
Då jag verkligen började fundera på hur jag egentligen är funtad var när A placerade vår andra trädgårdstomte.....vid fel ingång!
Det var min första tanke.......men finns det egentligen något fel ställe var min andra tanke.......sekunden efter!!
Klart det inte gör.......det var ju ingen fel placering.......bara en annorlunda...... och egentligen var den bättre placerad  i år....vid finingången istället för vid den vanliga "groventrén".
Det är ju där gästerna ska gå in!!
Så nästa år ska den stå där också.....så det så!!
Jag kan visst vara flexibel!!

2012 i backspegeln

2012 är slut och 2013 är här.......
 
 
 
...året då alla 63:or fyller 50..........min man bl.a!!
 
Hur blev det här året för mig då egentligen........
Det blev lite växlande....... glädje och sorg!
Men mest glädje....... tackochlov!!
Och alldeles för lite bloggande..........helt klart..........men det blir lätt så när man har få lediga dagar i veckan!!
I januari blev jag farmor till en liten Lo när S blev pappa.
och 10dagar senare förlorade jag min farmor!
Glädje och sorg!!
Men mest glädje.......för Lo är en härlig solstråle!!
Och på söndag fyller hon 1 år!!
 
I slutet av månaden tog jag maken med mig och åkte till ett härligt Sri Lanka, där njöt vi av sol och bad i enorma vågor!!
 Sen har månaderna mest bara rullat på!!
Jobbat.........för mycket tycker A, men jag älskar ju mitt jobb och jobbar oftast inte mer än 38,25tim i veckan!!!
I påsk som var tidig 2012 satte vi för sista gången upp husvagnen som långliggare (fast att det var sista gången tänkte vi kanske inte då egentligen!!)
Det blev en annorlunda långliggarpremiär, VÄLDIGT annorlunda..........när vi vaknade första morgonen och det var 5cm snö på och runt husvagnen!!
 
Så till Böda åkte vi ju  var och varannan helg efter det.....
Men några småturer blev det med husbilen också,
 
Vi gillar verkligen att puttra runt med husbil i maklig takt och stanna till när man hittat något fint ställe!!
Vi kallar det livskvalitet!!
2 dagar efter min 51-års dag blev jag farmor igen, till ännu en liten tjej!!
Som jag tyvärr bara träffat en gång och sett 2 gånger till sen dess.......årets  absolut största sorg...........självklart inte flickan, men att jag inte fått lära känna henne...än, det är sorgligt!!
Sommaren på Böda blev annorlunda.......inte lika roligt längre att vara där och så kallt som det var i vattnet 2012 har det nog aldrig varit förut..........jag badade ovanligt lite!!
Men vi spelade beachvolley och DET var riktigt kul!!
 
Deltagarna var i alla åldrar och olika duktiga, men de flesta spelade inte för att vinna utan bara för att det var sååå himla kul......10min efter matchen var det nog ingen som hade egentlig koll på vilket lag som vann!!
Hösten kom.....och vi blev alltmer övertygade och jag om att vår långliggarperiod är slut nu, efter 7 säsonger där!! Så efter att vi hämtat hem husvagnen åkte vi och bytte ut den mot en modernare husbil......
....nu ska vi ut i Europa (men 2v har vi bokat "vår" plats i sommar också, v.30 och v.31!!)
Under hösten "lurade" mina döttrar med mig till en "modell för en dag" dag.......det var jättekul och tänk vad lite smink och rätt ljus kan göra med en gammal tant!!
Det var himla kul, men svåra poser man skulle stå och sitta i ........och de flesta bilder blev INTE bra!!
-  Visst syns det att det är en stolt mor som står  och kaxar sig i mitten??
 
Döttrarna var bättre på det där med att posera!!
 Sitt så, titta hit, titta dit,fram med foten, bak med axeln,böj dig så.......
Jag har hittat min målvikt nu tydligen......för nu har jag stått still länge........ så -48kg blev det på drygt 2år!!
 
  En himla kul dag var det som sagt iallafall!!
Annars rullade hösten på......A jobbade hysteriskt mycket, han hade hur mycket att göra som helst och jag likaså!
Ungarna och barnbarnen kommer på söndagsmiddag och många gånger däremellan...
Härliga underbara barnbarnen som "boostar" upp en med massor av energi!!
m har skaffat sig en pojkvän, o, en trevlig kille som passar bra in i vår "klan" och bor bara "halvtid" hemma numera........eller halva tiden bor hon borta..........och halva tiden har vi båda 2 hemma!!
M jobbar och sliter med sin lägenhet för att göra den bebolig,tillsammans med l och det är samma där.......antingen har vi ingen av dem hemma eller båda två!!!
Så det är inte lätt att planera middagarna hemma precis........ibland är vi två.......eller fyra......eller sex till middag.........och  ibland bara en......när jag jobbar!!
Sen blev det december.........och oj vad året gått fort egentligen.......
I december var vi på barndop, när barnbarn nr 4 s döptes.
Prästen ringde och bjöd M på dopet, prästen brydde sig inte om vem som har vårdnad och relationen och svårigheterna..........han ville att M som är barnets far skulle vara med på sitt barns dop, det var självklart.
När vi berättade det för resten av släkten ville alla följa med.........mina föräldrar, A:s föräldrar och alla våra barn...... Så då fick alla se s.......på håll iallafall!!
 Hon är såå söt och jag ser många likheter med hennes kusiner, speciellt med lilla Lo. Jag har aldrig gråtit på dop........förut........det brukar man ju faktiskt inte göra........ men jag blev så överrumplad av sorgen jag kände, det kändes så fruktansvärt sorgligt att jag aldrig har hållt i mitt barnbarn och inte fått lära känna henne....... och ändå är ju hon lika mycket mitt barnbarn som de andra 3, som jag känner så väl och älskar så mycket....... så tårarna bara började forsa, och jag brukar sällan gråta........men här var det ohejdbart!!
December bjöd också på bröllop.......ett ovanligt bröllop, men väldigt fint.
Det var två av våra HD-kompisar som slog till och gifte sig den 12/12-12 kl 12.12
I december kom också "ett päron till pappa" och hans fru till sin rätt och juldekorerade huset.....
 
Snöstorm och rekordskyla bjöd december också på
 
 
 
Vädret gjorde största delen av dekorationen förståss.....
En shopping och nöjesresa till Lubeck gjordes förståss också traditionsenligt med Balder buss!
Och så var det julbord på Kolboda gården med "klanen" som mina föräldrar bjöd på och
fotografering av klanen.....
Hmm......Den är inte lätt........det är väl bara jag som ser hyfsat normal ut och tittar åt rätt håll på den här bilden!!!
Men det är väl såhär vi är!!! Är jag rädd!!.....eller nåt!!
 
Sen kom julen
 
.......det var ovanligt  få hemma och firade jul i år.......mina föräldrar var hos lillebror och A:s föräldrar var hos lillasyster och "huskatten" och hennes mor firade jul i en annan familj!!
Så det var bara familjen, men det blev mysigt och lugnt och skönt iallafall och A och jag fick god hjälp av V och O för att fixa julmaten
V och jag fixade ägghalvorna..........(vad gör väl det att de blir skurna åt fel håll eller i för små bitar).......vi gjorde det ju tillsammans V och jag!!
Hon vill alltid baka när hon kommer hem till oss nuförtiden........för vi gjorde det 2ggr i rad innan jul!
Vi fixade chokladbröd bla, de kakorna vars recept kommer från min mormor och var mina älsklingskakor när jag var liten! Och mina barnbarn uppskattar dem mycket också!!
Morfar och O fixade köttbullarna, kroppkakorna och prinskorven på vedspisen!!
O älskar fortfarande sin morfar mest och talar gärna och ofta om det, och vill alltid göra saker tillsammans med honom, -morfar ger mig alltid så mycket uppmärksamhet, förklarade han  för sina föräldrar en gång!! Sötnosen!!
Så, så blev 2012.......inte som jag trott kanske........en del blev bättre en del blev värre.......men det mesta blev iallafall helt ok 2012!!
Undrar vad 2013 bjuder på för oväntade saker!!
 
 
 
 

RSS 2.0