Snöhundar

Hundarna har inga problem med att ligga ner i snön.............de verkar t.o.m njuta av det!!
Husse njuter inte alls!!

Mindre

Nu kan jag t.om se själv se att jag blivit mindre.......ok ok jag är fortfarande stor.............men inte lika stor!!
Jag såg det själv på korten Anders tog när vi var och blåste glas med corvetteklubben och samtidigt åt julbord........så nu har jag provat på det också med min nya magsäck.........det gick bra.......äta lite i taget, tugga väl och välja bort det fetaste och sötaste............men det var en kvinna som kommenterade att jag hade så lite på min tallrik........ vi stod i matkön då så jag kunde inte förklara för henne varför.....det får jag göra en annan dag!! Och så har jag fått fina komplimanger via facebook,att jag är fin och att jag ser 10 år yngre ut tex..............det är väl alltid trevligt att höra........ även om jag inte har någon åldersnoja!!
m och jag poserar innan vi åkte på kalas
jag vet.....jag ser helt galen ut..........men smalare =)
Klart jag blåste formen av en coca cola (light??) flaska

Bekymrad

Jag är lite bekymrad.........hur har Strix vänt till programmet den här gången, när underrubriken vid TV-programmet är, jag citerar: "I kvarter 1 eller Slummen som det också kallas, härskar Britts ökända gäng Böda Beer Bodies" jamen...........va f--!!
Vår underbara goa B har blivit gängledare nu!!!
Till ett ökänt gäng!!
Som härskar!!!
Oh         My           God!!!
Jag känner mig rent ut sagt skitirriterad...men jag hoppas att jag slipper känna det efter programmet iallafall, att det bara är rubriksättarna som löpt amok!!!
Jag menar........ det finns 1350 campingplatser och bara 200 långliggare utspridda runt jättecampingen.........Vem tror att det då är vi långliggare som "härskar"??? Och varför kommer folk år från år och lägger sig runt oss, även de som vi bara hälsar på och pratar lite sporadiskt med,men som inte "hänger" med oss........om vi är så jävliga??? Jag blir så trööööött!!
Vi hade annars ett trevligt besök av ett filmteam i lördags, filmare,ljudtekniker och så vet jag inte vad den tredje har för titel........han som pratar och frågar (producent???)
De sa att programmet verkar vara populärt och att det nog blir en säsong till (men frågan är om det här "ökända gänget" har lust att bli filmade något mer!!! Det får vi nog se efter kvällens program!!)
De gjorde ett "Hemmahosreportage" kan man säga, de pratade med oss och filmade vårt hus och omgivningar (fast han frågade mig om jag var med på Böda i somras........hihihihi......... då gjorde "Kebabdrottningen" inget bestående intryck iallafall!!) Den här gången slapp inte M och m undan heller och stackars a (M:s flickvän).........hon blev filmad innan hon gjort sig ordning.........och var inte så nöjd med det!!
De underströk också att A har rätt.........Böda Camping är ingen dokusåpa, det är ett "realityprogram". Skillnaden är att i realityprogrammet händer det som händer, ingen blir regisserad (hmm.....)
Det är inte TV/filmteamet som styr vad som händer (hmm..........bara det som sen klipps ihop!!!) Och från oss skulle de åka och hälsa på raggaren Olsson och sen till "popgruppen".......de ville också hälsa på B och T men visste inte om och när B och T hade tid att träffa dem!! (men vem vet........ efter kvällens program kanske inte B och T vill träffa dem!!)
Ja jag måste ju iallafall titta ikväll, men den här gången med en stor klump i magen av oro (.......... och förhoppning om att jag slippa se "popgruppen" wiva mer.........jag kräks om jag ska behöva se dem fler gånger!!!)

Men jag är nog med ikväll för när jag satt här vi datan och betalde räkningar ringde expressen..........EXPRESSEN!!! Kvällstidning.........nationell......
Ja jag vet........jag har ju blivit förvarnad om det......... men trodde inte på det!!
Han ställde massa frågor om Böda, om varför vi har en gyrosmaskin och  även om min operation (som han blivit upplyst om via kanal 5, som läst min blogg!! och som alltid har snack med pressen innan nästa program sänds!!det är därför jag starkt misstänker att mitt "tjocka" jag är med i kväll!!) och undrade om min övervikt berodde på Böda!!!???
Eller om jag mått psykiskt och fysiskt dåligt och därför var tvungen/blivit ordinerad att bli opererad.............jag gjorde nog honom lite besviken som inte hade någon "smaskigt" att komma med och att jag var överviktig även innan jag blev säsongare på Böda!!
Eftersom jag  fick möjligheten att opereras "bara" för att jag skulle få bli gammal!!!
Så det blir nog inte något reportage om mig i söndagsbilagan iallafall =)
Han hade visst följt deltagarna i Biggest Loosers Sverige på sista tiden (jag sökte faktiskt också dit men jag blev aldrig kallad!!tyvärr!!)
Han verkade tro att vi åt gyros och friterad pommes varenda dag på Böda!!
Så då fick jag göra honom besviken.......igen........ och berätta att vi åt vanlig mat................utom en eller två gånger per säsong då vi bjuder på gyros!
Han trodde gyrosspettet skötte sig själv...........han blev förvånad när jag förklarade att det tog 5-6 timmar och att man fick skära köttet konstant under den tiden!!!

Söndag

Den här helgen har varit ordentligt fullspäckad!!
Och massa mysig snö har det kommit.......... Underbart fantastiskt tycker jag!!
A är inte lika begeistrad.........inte alls faktiskt men A (alias "prylkungen") har beställt sig en fyrhjuling med snöblad på, så då kanske han tycker att snön är lite roligare!!
Den hade vi behövt här i söndags!!
Men det hade vi inte och snöslungan hade stått och gått sönder sen förra året........så vi fick skyffla på gammalt hederligt vis, och hjälpas åt hela familjen. Vi hade lite snöbollskrig också ungarna, hundarna och jag
...........A svor mest!!
Söndagen började med strömavbrott, då är man glad att man har kakelugnar och vedspis, så vi fixade söndagsfrukosten på vedspisen innan vi gick ut i snön
Äggröra, kokt ägg och bacon blev nästan extra gott på vedspisen!!
Efter snöskottningen skulle vi ta med oss O för att gå på julmarknad på traktormuséet i grannbyn, så vi klädde på oss ordentligt och hämtade upp honom och åkte dit............fel dag.............visade det sig!
De hade bara haft marknad på fredag och lördag..........inte på julskyltningssöndagen...........vilket vi trodde!!!
Oj oj och lille O som var så förväntansfull........men jag var en pedagogisk mormor och tog med honom ur bilen och gick och tittade på leksakstraktorerna i skyltfönstret och på de stora snöiga riktiga traktorerna som var inhängnade, pulsade i snön och gick balansgång och han nöjde sig med det som väl var!!
m och jag fick sen med oss A till modehuset (han bet sig själv i svansen när han sa att jag hade "tantiga" jackor som är för stora på mig, så då fick han offra sig och följa med och hitta en "otantig" jacka i rätt storlek som var tillräckligt varm för frusna mig!!)
Vi hittade mig en jacka på första stället vi tittade i som både A och m godkände, men vi hittade inte någon julklänning till m, så det får hon lösa i Västervik eller nåt istället!!
Sen avslutade vi dagen med Ensamma mamma söker (ja jag vet men det finns inte så mycket annat att titta på en söndagskväll, men nästa vecka börjar ju Bones igen!!)
Det blev ett konstig slut på det programmet tycker jag, en var kär i båda och en var inte kär i någon........ men en av dem såg iallafall kär och lycklig ut i bara en..........undrar om hon är det fortfarande??

Besviken

Ja jag känner mig lite besviken på mycket just nu.....
på att jag inte fått nytt jobb,
på misstro från arbetsledningen på mitt och kollegornas arbete
på Böda såpan............som är såå dålig!!!
Böda som är ett sånt fantastiskt ställe, hur kan de bara ha blivit en så dålig såpa av allt det fantastiska där!! Fokuserat på  konstiga annorlunda människor..........på töntiga raggare som vinglar omkring, och på "popgruppen" som åmar sig på stranden, istället för allt mysigt och unika som Böda står för!!
Och så har de gjort det till  att "paradgatan"( vi kallar den lite sarkastiskt för "fina gatan") och vi i "slummen" (vaddå slummen...........vi är bara mer bohemiska, umgås i grupp ,har handdukar hängande utanför,vi dricker inte bara kaffe, vi har badleksaker, hundar och katter och ungar i vårt kvarter!!) är värsta ovännerna......det är vi inte alls........parets som mest filmats där, B och M är väldigt trevliga........ och tycker nog att vi är trevliga vi också.........det är bara det att vi faktiskt bor i varsin ände av campingen.......så vi "hänger" inte så mycket med varandra!!
Men jag tycker det är lite kul att A alltid syns i vinjetten och att hans skratt också är inklippt när han inte är med i bild i vinjetten (och jag har också hört hans och kompisarnas skratt inklippt på ett annat ställe i ett avsnitt också!!)
Men det lär ju inte bli någon säsong 2 iallafall, för jag tror inte det är så många som tittar längre, knappt jag!
A har känt av "dokusåpavågen" iallafall, han var veckans profil i Kalmarposten i går =)
Han fick lite reklam tackvare den!!
Fast det var INTE han som valde rubriken "Det är jag som är kebabkungen i TV".......... det var det enda han inte fick korrekturläsa av reportaget =)
Jag gillar  speciellt: "bakom TV:s bild av den solbrände mannen med gyrosmaskinen...........
Prylkungen har också bestämt sig för att köpa en 4-hjuling med plog...............det tycker ungarna och jag är en strålande idé..........nu kommer vi att slåss om att skotta snö...................hmm..............men det blir inga magrutor av det!!
18kg har jag tappat förresten............nu syns det ordentligt, men nu ska jag bara sätt fart på gymmet och få ordning på allt det "lösa" (ok ok sladdriga då!!!) på min kropp........... på konstiga ställen.........underarmarna........halsen, (jag som var mest bekymrad över överarmarna och magen!!) men A är allt bra snäll, han säger att jag är mjukare bara =)
Imorgon får vi besök av strix...........de vill väl följa upp sommaren lite................så nu ska jag städa och baka kakor..............efter att jag klätt på mig alla varma kläder och pulsat ut med hundarna i snön..............för jag fryser hela tiden.... även inomhus...........helt nytt konstigt fenomen som visst har med viktnedgången att göra, "isoleringen" jag tappat och lite "svältkost".
Men jag har inte tappat en massa hår och naglarna är långa och fina så där har jag inte "drabbats" så mycket av mina förändringar.

Vinterrusk

......redan i november!!!
Först regnade det kraftigt och konstant i 3 dagar och sen blev det snöoväder!!
Konstigt!!
Vi har förresten fått sjötomt........eftersom det har bildats sjöar på åkern utanför tomten!!
Mina föräldrar åkte till Kairo i onsdags och det låter som en bra idé!!
Så nu har A och jag  också bokat oss en sol och bad resa, vi åker till Dominikanska republiken den 27/1, vi flyger 6.15 från Kalmar och byter flyg på Arlanda och sen är vi på plats på Dominikanska exakt 12 timmar senare (om det inte blir några förseningar!!!)
Här ska vi bo och njuta av livet i 14dagar!! All inclusive!!
Känns helt fantastiskt just nu!!
Jag tror inte det gör ont ett dugg att ligga på den här stranden och läsa böcker!!
14dagar helt på egen hand A och jag, det har vi inte haft på 26 år eller nåt!! En vecka har vi åkt utomlands ensamma förut, då åkte vi till Gambia.........för flera år sen!!
Och nästa år hoppas jag få ihop pengar och ta med mig alla barn och barnbarn och T till just Gambia, för att fira min 50½års dag, jag hoppas mamma och pappa också följer med, men de får betala själva!!
Jag har inget hört från kriminalvården och det måste ju betyda att jag inte fick jobbet där.........tyvärr, jätte tyvärr!!
Så då bokade vi upp vår resa i januari,( vi avvaktade med att boka resan eftersom jag väntade besked från kriminalvården!!) jag får söka andra jobb istället, och nu börjar det kännas lite akut eftersom chefen räknar på ett schema med varannan helg.........skitdumt...........för min del känns det som att gå tillbaka till 80-talet!!
Usch, jag blir arg bara jag tänker på det!!!
Och ska jag jobba varannan helg så vill jag inte jobba där jag jobbar nu iallafall.........köra till och från jobbet 1½ timme om dagen är helt orimligt, för att inte tala om bensinkostnaden!!! Då jobbar jag hellre på ica eller på en brädgård i närheten!!

Shopping

Jag var och shoppade med dotter och dotterdotter igår, V behövde en varmare overall!
Vi åkte till modehuset...........jag älskar faktiskt nya modehuset eftersom jag avskyr att shoppa och springa in och ut ur affärer innan man hittar det man söker.
Men modehuset gillar jag, jag tycker hela idén är toppen, 4 skoaffärer i samma hus och jag vet inte hur många klädaffärer där finns.........men det är tillräckligt, för där hittar man alltid..........(iallafall oftast) det man söker!!
Fast igår trodde jag vi skulle gå bet på V:s overall för vi gick i nästan alla affärerna, men ingenstans fanns den perfekta rosa overallen.
En perfekt rosa overallen skulle vara varm,rosa, dragkedjor enda ner i båda benen och ha fötter, luva och vantar!!
Vi hittade den inte i de vanliga affärerna, kapp-Ahl, HM eller Lindex, men vi hittade ett set med munktröja och byxor och en klänning!!
Klänningen valde V själv!!
L och jag hittade varsin klänning som vi tyckte var fin, men vi var tvungna att välja en av dem och vi kunde inte komma överens.........jag hade hittat en västklänning som hade svart botten och med rosor på klänningslivet och L hittade en stickad rosa klänning i två nyanser, så då visade jag upp dem båda för V (som bars av sin mamma eftersom hon hade tröttnat på att ligga i vagnen) och hon sträckte sig direkt efter "min" svart "rosiga" klänning hihi........men ok tänkte jag rätt ska vara rätt och bytte hand som jag höll klänningarna i (ifall det bara var så att hon kunde nå den "rosiga" klänningen bäst) Då hamnade L:s val av klänning närmast V...........som helt ignorerade den rosa stickade klänningen, hon låtsades inte se den........men sen fick  hon syn på den andra klänningen.............som hon genast sträckte sig efter =) Så V valde själv sin klänning!! L muttrade lite om att hon bara är 4½månad och redan ska välja sina egna kläder!! Hihi, jag tyckte flickan har smak jag!!
Jag hittade också lite kläder till mig, men jag vill ju inte köpa på mig så mycket kläder eftersom jag inte har gått ner i vikt färdigt än (men jag har gått ner 16kg och minskat 14cm i midjan =)-10kg efter operationen för 4 v sedan.....2½kg i veckan!!!Lite coolt faktiskt!!)
Men jag provade en jacka, jag tog XL som vanligt........men hallå sa L den är ju för stor, är den väl inte tyckte jag varpå L drog i jackan och det visade lätt  att det var 10cm till godo över midjan.........L  var lagom!!! (storleken L alltså!!) OCH jag var inte ens på tjockisavdelningen!!!
Så bara för att..... köpte jag mig några tröjor och en skjorta i storlek L (men de var på rea!!)

Sen var jag och V tvungna att ta mellanmål, på fiket..........det är inte lätt att hitta mellanmål ute till mig, V hade medhavd mat, det är mest sötsaker (som min mage inte mår bra av) eller vitt bröd (som jag inte klarar av längre, det  blir så äckligt när man måste tugga så länge som jag numera måste göra och då smakar det illa!!) Som väl var hade de frukt också, så det blev en banan (för äpplen måste jag skala) och en cola light (som jag vispade bort lite kolsyra ur innan jag drack)för mig och skagenmacka till L och majspuré och bröstmjölk till V!!
Hmm jag har visst fått göra en del förändringar iallafall..........som jag  egentligen inte har tänkt på förrän jag skrev ner det nu!!
Vi upptäckte sen att klockan rusat iväg (T skulle börja jobba!!) så vi fick rusa in till den sista affären i modehuset som har barnkläder (som egentligen är den första..... men vi gick förbi den när vi kom!!)
Och där hittade vi den perfekta rosa overallen.........äntligen (och jag hittade en kofta och två toppar............i L!!)
Det ser ut som om hon drunkar i sin nya overall!!
Men nu fryser hon inte mer mormors lilla tjej
Crazy eyes............ och så säger många att hon är lik mig på ögonen!!!
Jag tycker hon är lik mig på många andra sätt..........hon är liten och tjock, hon är inte blåögd,hon har kantiga öron och vi har samma smak på klänningar =)!!
M har gått från att vara arbetslös förra veckan till att ha varit på anställningsintervju på ett jobb och fått två andra, om än  tillfälliga, jobb den här veckan!!! han ahr lämnat ut ett 60 tal cv:n till olika företag och butiker och en av dem ringde (det jobbet han helst vill ha) och hade akut behov av en bilkunnig person, så M åkte dit och har jobbat där halva den här veckan plus att A även har haft jobb till honom den här veckan (Malmö FF:s guldtröjor!!) så igår jobbade M 7-16,30 på bilverkstaden och sen 17-23 hos A!! och så stack han iväg här innan 7 imorse igen!! Tur att han är ung!!
A har köpt mig en ny bil........visst är han väl för underbar!!
Så nu byter jag bort min saab cab -03 mot en peugeot (jag kunde stava det rätt på först försöket!!!) 207cab -10
Men min bil är svart!!
Saaben drar alldeles för mycket i bensin när man kör 5.5mil enkel resa till jobbet, den kostar mig ungefär 3500:- i bensin varje månad!! Men den här lilla sötnosen drar väldigt mycket mindre och så är det plåtcab som tål alla väder och så är den lite piggare än m:s lilla renault  twingo som jag körde förra vintern!!Den ska jag ta till jobbet ikväll!!
För ikväll börjar jag jobba.......på riktigt!!
Jag jobbar hela helgen.........det var längesen jag gjorde det!! 6v eller nåt.......
Undrar om jag kommer att känna av den tröttheten som den här kraftiga viktminskningen sägs medföra??
Det kan jag rapportera om på måndag........om jag orkar!!
Ja jag har iallafall bara korthelgen.......hm....korthelgen innebär att jag jobbar 17-24 idag, lördag 12-24+natten fram till kl 16 på söndag!!
Men nu ska jag ta tag i fredagssysslorna för att få lite ordning och inhandlat till helgen!!

Sjukskriven

jag har varit  sjukskriven i snart 4 veckor nu, DET är konstigt, det har jag aldrig varit förut (på lappen från försäkringskassan stod det att jag var sjukskriven och fick ersättning av dem senast november 1999!!) och vad fort det har gått då!!
Jag som trodde att  jag skulle hinna med en himla massa de här 4 veckorna.........men det har jag inte gjort!!
Så idag har jag gjort att det jag tänkt göra de tidigare veckorna!! Städat......jag menar..........röjt garderober, tömt tvätten i tvättstugan och bakat bullar (det gjorde jag mest för att få upp lite värme i köket!!)
Så imorron ska jag börja jobba igen........och allt är som vanligt.........förutom att mina kollegor och ungdomarna får se mindre av mig............14½kg eller nåt =)
För jag har inget hört från kriminalvården......så det är nog kört nu......... tyvärr!!
M var på anställningsintervju idag som brädarbetare till Kährs golv i Blomstermåla i tvåskift, så nu får vi hålla tummarna på att han får ett av de två lediga jobben, han skulle må bra utav det!!
För fy vad kallt och otäckt väder det är idag!!
Men A sa att han gick ut på morgonen med hundarna med ett stort leende på läpparna.......för han hade ju hört på nyheterna att det skulle komma ett snöoväder.........och det var det ju inte, så därför var han så glad!!
Men hellre snö än sånt här regnoväder tycker jag!!!
A och våra pojkar fick jobba natt i söndags, för att Malmö FF vann allsvenskan och det var A som hade tryckordern hos sig, 3000 tröjor skulle tryckas och finnas i affärerna i Malmö på måndag innan kl 10!!
Vi har väl aldrig följt ett slutspel (heter det så???) i fotboll så ingående............vi har aldrig tidigare hejat på Malmö FF heller!! så ser ni en sådan här tröja så har min man eller mina söner gjort den!!
Så vid 17 tiden gav sig A iväg till jobbet för att vänta in tryckordern.... och han kom hem 14 timmar senare............ganska mörbultad och trött.
M hade kommit hem en timma tidigare och S hade gett upp innan dess!!
A sov några timmar, men vid 10.30 tiden var han på jobbet igen.........stolleprov.........men igårkväll var han trött, väldigt trött!
Nähe nu har jag inte tid att sitta här längre, jag måste gå ut i ösregnet.........hundarna vill det............INTE jag!! Och sen ska jag baka bullarna och fixa till det sista i hallgarderoben och efter det ska jag göra hemgjord pizza (börjar få svårt att hitta på middagsmat nu efter att jag varit hemma och hittat på och lagat middag i 5 veckor!!)
Jag får se om jag kan äta pizzan, jag har väldigt svårt att äta vitt bröd nämligen efter operationen,(eftersom man ska tugga så väl, så blir det vita brödet till en äcklig hård massa som inte "rinner" ner i magen som knäckebröd gör tex) så jag kanske får ta mig en barnmatsburk istället (det är faktiskt helt ok med lite vitlökspulver och allkrydda på! Och lagom stor portion  för mig också!! Jag är ju inte så stor i maten längre)
Vi hörs!!

Telefonsamtal

Fick jag idag från kanal 5:s pressansvarig .(.......eller nåt)
Han hade läst min blogg...... (oops tänkte jag...nu får jag "skäll"!!)
Men det fick jag inte.......Han ville bara fråga om det var något jag inte ville prata med pressen om....... Och så hade han läst att jag gått ner en massa vikt och var nyfiken varför jag hade gjort det och frågade om det var något jag kunde prata med pressen om för det är de ju så intresserade av sa han..........bantning och sånt.......
Han sa att pressen ofta kontaktar dem för att prata komma i kontakt med personer som synts i TV.......till söndagsbilagor och sånt.............(!!!!!?????) och så undrade han om det var någon tidning jag inte ville prata med!!
Äh jag har så svårt att tro att det kommer att ringa en massa press för att intervjua mig.......varför skulle de göra det?? Så intressant är jag ju inte,( inte om man jämför med B) jag har ju bara varit med lite i ett program på TV (men programmet hade visst 700000 tittare!!!!)
Klart det inte kommer att göra det!! Men han från kanal 5 var inte lika säker på det!!!
Jag fick förresten en rolig kommentar från en fb vän (som jag blev vän med för att spela farmville med,) hon skrev:
Hmm...jag e vän med dej här på fb, jag är farmargranne med dej, jag är granne med dej på vischan, jag läser din blogg och jag följer dej på tv, men har aldrig träffat dej....kan undra om jag hamnar på hemmet med dej när det är dags för det :)
Det tyckte jag var ganska skoj!
Jag ringde till kriminalvården igår, tjänsterna ska bli klara i mitten av november, men nu tror jag inte att jag kommer att få någon tyvärr, jag borde väl ha blivit kallad till pliktverket redan isåfall........men hon lät som om hon kom ihåg mig iallafall, hon som jag ringde!!
Så den 16november ska jag boka en utlandsresa åt A och mig, till södra Goa,
Dominikanska republiken, Sri Lanka, Khao lak eller Aruba (kikade vi på igår).......får jag jobbet åker vi efter jul får jag inte jobbet så åker vi i slutet av januari........2v!!
Jag längtar redan!!

Premiär

Efter förhandsvisningen av dokusåpan, åkte vi allihop hem till oss, för att äta tacos och titta på premiären i TV!
S kom också och M hade både en kompis och flickvän a hemma.
m var inte hemma hon var hos en Böda kompis i Tranemo och tittade på den där (via fb meddelade hon att hon i fortsättningen skulle bära en pappåse över huvudet!!hihihi)

Först åt vi iallafall lite tacos med tillhörande drycker =)
Böda-B poserade med sina nya örhängen och brodyr på tunikan!
Sen bokade vi oss framför TV:n........och det var nästan lika spännande igen!!
A höll sig uppdaterad via datorn!!
Nu blir det spännande!!..............eller.........kanske inte!!
Efteråt fick förståss Böda-B skriva autografer
Först på mig.....
......och sen på S!!
...........och sen skulle det ju förståss tas en idolbild!!
S känner en kändis!!
Hennes fan klubb på fb ökade förresten efter kl 21 från 80 till 94 medlemmar =) och S fick 5 nya fb vänner och 19 sms!!!
Vi frågade ungarna (de små kebabprinsessorna och kebabprinsarna!! hihihihi!!) efteråt vad de tyckte och om de skämdes för sina föräldrar, men de sa de att de inte gjorde -Ni är ju sånna sa de........och de tyckte som vi att det var ett ganska trevligt program!! Och det har även våra föräldrar tyckt!!
Men kebabdrottning..........?????!!!!!! av allt  annat man kan kallas för.........som tex långliggare, fru,tjockis eller bara helt enkelt "bakgrundsfigur"!!
Vi pratade om det A och jag på förhandsvisningen innan vi gjorde "entre" på TV-skärmen, om vad de skulle ge oss för titel, när de andra hette raggare, svåger etc.........men vi höll på att döö när vi såg vår titel!!! Kebabkung och kebabdrottning..............jag menar........hur sexigt låter det????
A blev ju dessutom kallad för "prylarnas konung", "jeansshortsens kung" och kvarterets bäste kock =).
Vi var ju lite orolig för hur Strix skulle vinkla det...........och lite trix såg och hörde vi allt..........Tex så fick A frågan om vad det var för kött på gyrosgrillen och han svarade med ett skratt -Det har jag inte en aning om...........han framställdes lite som en manbo (manlig bimbo) då, för han vet precis vad det var för kött han grillade......... och har vetat det i 8år!!!
Hans svar var på helt annan fråga (kanske svar på den töntigaste frågan han fick under tiden han grillade........-Vad kallar du din gyrosgrill???!!!!!! Har den något namn????!!!!Hallå liksom!!) Och så hade de lagt in lite tramsigt fnitter från mig lite varstans,som jag inte brukar låta hela tiden (det har flera av mina vänner och nära bekanta också reagerat på, för det är inte jag!!!) för att få mig att verka lite smådum...........eller nåt.
Och så hörs A:s skratt på en filmsekvens som inte är på eller från eller hos oss...........han har alltså dubbat ett annat kalas =) (kanske från den stillsamma Paradgatan, där det inte skrattas så mycket!! Men de unnar sig lite kaffe iallafall)
Men jaja det var ju en risk vi tog, de vill ju göra rolig TV också och blir det inte värre än så så är det väl ok!! Det största felet vi såg och reagerade på var att B hade titeln "Böda Beer Bodies" för det är alldeles fel, hennes titel ska möjligtvis vara "Böda Body Babes" för det är det vi tjejer/damer/tanter kallar oss, "Böda Beer Bodies" är karlarna ju och "Böda Beach Body" är ungdomarna och barnen!!
Strix samlingsnamn BBB är ju ganska rätt på alla!! Faktiskt!!
Kritiken har ju varit väldigt blandad i tidningar och så de flesta verkar tycka serien är skit och det är ju lite tråkigt!! Jag läste lite kommentarer efter premiären.........en del positiva och trevliga, men en del riktigt dumma tex typ -"Varför är alla campare så tjocka?Hur kul är det att titta på feta halvnakna campare, ska de aldrig lära sig (.......lära sig???? Vad ska vi tjockisar lära oss?? Att inte visa oss offentligt?? Att inte gå i shorts och linne??? Eller ännu värre............visa oss  i badkläder J--la idioter!!!!) och ett annat ljushuvud skrev något om att det var väl skattebetalarna som betalade för långliggarna var väl arbetslösa som kan ligga där halva året............man blir förvånad........varför skriver man sådant när man inte vet någonting?? en del sköter sitt jobb därifrån, många är pensionärer, en del har sommarlov, en del jobbar där och vi andra åker dit så fort vi inte jobbar !!! En del kommentarer var lite småkul också - Om hon vill bli kändis så måste hon nog träna mer på det var det någon som skrev.........hur tränar man på att bli kändis??
Men jag ska inte läsa mer kommentarer nu........känns meningslöst...........man blir bara irriterad på folks dumhet!!
Alla har så klart rätt till sin åsikt men ändå......
Jag kommer nog inte att vara med så mycket mer  i programmet, jag har nog gjort min del.
Nästa avsnitt är ju då det regnade så hemskt den där veckan, och då var jag inte där, jag jobbade, men jag ser framemot att se hur det går för Olsson och hans tältuppsättning, så titta ska jag absolut!!
Och om det är någon som missade första avsnittet i måndags så går det i repris imorgon kl 19 i 5:an!!
Det finns nog en viss risk att jag tittar fram bakom kudden och tittar på reprisen också!

Förhandsvisning

Var vi på i måndags, vi var på Böda och tittade på första avsnittet av Böda camping!!
Otroligt spännande!!
Visningen började kl 14 men vi blev ombedda att komma lite tidigare för att intervjuas av pressen!!
Så vi åkte upp i 2 bilar, Mi och N i sin bil och så åkte A, jag, B och T (från Lund) och A3 (från Timmernabben, hennes man A2 jobbade på annan ort så han kunde inte följa med!!) i vår bil, Dodgen........(den är ju känd från TV redan =)) det var mycket skratt och surr i bilen påväg dit ska ni tro!!
När vi steg ur bilen fick B ( Böda-B) för första gången känna av sitt "kändisskap", när en liten kille kom fram till henne och sa att han hade sett henne på TV hemma hos sig många gånger =), det tyckte vi var kul!!
Vi började förståss med att gå ner på stranden och kika,
för vi har aldrig varit på Böda i november förut!!
Det var grått men nästan inte en krusning på vattnet!!
När vi kom in i restaurangen där visningen skulle äga rum, kom det fram en journalist från barometern och ville intervjua och fota oss.....
Han ville fota oss vid den omtalade "hångelboxen" och det kunde vi väl bjuda på....... så vi gick dit
Och så blev vi fotograferade
Och såhär såg det ut på första sidan dagen därpå........ (Mi syns inte, hon lyckades gömma sig bakom mig!!)
När vi kom tillbaka till restaurangen igen kom en journalist från Ölandstidningen som också ville intervjua och fotografera oss, och det fick han väl.........han ville fotografera oss runt vår bil som han tyckte var såå snygg =)
Så i Ölandstidningen såg det ut såhär dagen därpå........den här gången fick Mi vara med på bild också!! När vi pratat färdigt med honom och kom in igen (för 3:dj gången) kom det en radioreporter från Radio Kalmar P4 som ville intervjua oss efter förvisningen............man kände sig nästan som en kändis faktiskt.........underligt!!
Sen fick vi ta plats framför den stora skärmen, Böda bjöd på en fantastisk god räkmacka och en påse med lite blandat "biosnacks"
Det kändes mer än pirrigt när programmet startade.......
Men det gick över.......... och sen kunde man skratta lite åt sig själv och andra.........jag och A var med mycket mer än jag trodde!!!
Och S sa  en replik som nog kan komma att användas mycket under det här programmet, han sa -Dä bli inte oliare än så hä........på äkta Kalmaritiska!!! (översättning: Det blir inte roligare än såhär!!)
Vi fick sprida ut oss lite i lokalen...........för vi var ju så  många!!
Han från Ölandstidningen fotograferade också under förvisningen......
Blev det för pinsamt på TV kunde man ju alltid titta ut på den fina utsikten från fönstret bredvid oss =)
Äh vi överlevde!! (trots att A och jag fick titlarna kebabkung och kebabdrottning...........OMG...... OCH.......det var ju GYROS vi bjöd på!!!)
Sen var det då radiointervju (som kunde höras dagen därpå!!) Där vi fick tala om vad vi tyckte om premiäravsnittet, och vi kände oss faktiskt ganska nöjda, man fick ju lite repris av sommaren.......

XL

........är jag fortfarande....... MEN.........inte 2 eller 3XL längre =)
Jag köpte mig ett par jeans som satt snyggt (de flesta andra byxorna jag har är för stora och sitter illa!!) inför Böda såpans förvisning och då räckte det med att köpa XL-48 =)
Jag har hittills gått ner 14kg (på 5v!!) och minskat mitt midjemått med 8cm, stussmåttet med 9cm och överarmarna med 3 cm!!
Så nu är det t.o.m så att A ser skillnad =)
Och så mår jag såå bra dessutom, jag var t.o.m på jobbet och "arbetsprövade" på mötet igår och det kändes helt ok!!
Så nästa onsdag börjar jag jobba på riktigt, då är det slut på mitt liv som lyxhustru!!
Jag ringde förresten kriminalvården idag och frågade hur det går med tjänsten jag sökt......det var tydligen inte helt kört än (även om jag nu tror att jag inte får jobb där..tyvärr!!) i mitten av november, den 15 ska allt vara klart!!
Så ni får hålla tummarna ett tag till!!

Silverkonstverk

Böda-T från Lund gjorde ett nytt  Böda smycke lagom till premiären av dokusåpan Böda Camping
Det är en rebus.............löser du den???
Han har också gjort nya örhängen
BBB....... Strix samlingsnamn på karlarnas: Body Beer Bodies och damernas: Böda Body Babes och ungdomarna/barnens: Böda Beach Body..............jaa.........de som tillhör Team Kvarter 1  på Böda!!
Och A bidrog med S:s hjälp med...........
..........brodyr på våra skjortor!!
Så vi var såå fina
när vi gav oss iväg till Böda för presskonferens och förvisning av första avsnittet av Böda Camping!!
Men vi var faktiskt ganska nervösa!!

RSS 2.0