Schema

Jag har ett fulltecknat schema de närmsta veckorna........

Idag: till mamma och pappa och äta middag

Lör: cykelfest i byn, vi ska bjuda 6 okända människor på middag och äta förrätt och efterrätt hos några andra okända människor och cykla emellan

Sön: till Vissefjärda och fira Mi:s födelsedag och morsdag

Mån: jobbar

Tis: personalfest efter Linnealunken

Ons: ????????? va!!!.......... oplanerad tid!!

Tor: stadsvandring med m:s klass

Fre: jobbar

Lör: jobbar

Sön: jobbar

Mån: SEMESTER............. i 15dgr t.o.m den 23/6

då ska jag bla åka med M på en körlektion,vara med på corvetteklubbens sommarmöte tor-sön på Strand i Borgholm, hämta m som slutar 9:an med bubblan,åka till Böda och fira min födelsedag och midsommar (som infaller på samma dag)

Veckans gapskratt

Fick jag häromdagen när jag skulle hämta hundarna hos A på jobbet!

s (vår fd schäfertik, som numera bor med S och E) var också där (det är rena rama hunddagiset  på firman ibland...........eller hundfängelset ..........tycker nog hundarna .......)

Alla  3 hundarna blev glada när jag kom och de började skutta och hoppa........
s hoppade så hon hamnade på tvären över i:s rygg..........och fastnade............tassarna nådde inte ner till golvet.!!
Det tog en lite stund innan hon tog sig därifrån och man kunde riktigt se hur förnärmad, förudmjukad  hon var ,denna stolta men nu förlöjligade schäferfröken!!
Men det såg så kul ut, jag skrattade så tårarna rann

Altan

Det skulle börja byggas altan hemma hos oss första andra veckan i maj.........vi glömde fråga vilket år!!

Byggmaterialet har vi haft hemma i 2v nu...........men idag såg jag faktiskt en av snickarna..........han lämnade lite mer grejer!!



Han sa att de "nog"........ibland hatar jag det ordet............... kommer att börja på måndag.........så det kanske blir första veckan i juni iallafall!!

Det hade väl varit bättre att de sagt att de inte hade tid...........då hade man ju kunnat anlita annan byggfirma...........istället för att behöva vänta en månad.........................men man vill ju gynna närliggande snickare!!


Tandläkare

Jag HATAR att gå till tandläkaren, ont gör det och dyrt är det!!
Jag skulle gladeligen ta en spruta om dagen om man på det viset slapp att gå till tandläkaren en gång om året!!

Jag har ärvt mina dåliga tänder av mamma tror jag...........därför tycker A att mina föräldrar borde betala mina tandläkarräkningar!!

Men den här gången slapp jag lindrigt undan........inga hål...........de tog bara bort lite tandsten..........men det kostade iallafall 834:-!!

Det blev en dyr dag idag..........tandläkare........räkningarna.........handling........apoteket..........och reservnyckel till bilen (1180:- bara den!!!)
Men om en månad kommer det ny lön!!

Hundbad

i var ingen badkruka i helgen..........hon badade glatt ihop med svanarna




Hon skulle bara smaka lite också!!

Övningskörningsbilar

M har en del bilar att välja på att övningsköra med!!

Sin egen.............japanare......Nissan



Min bubbla




Eller familjebilen..........Dodge Magnum




Min SAAB cab



Eller A:s Corvette C5............svårt att fästa skylten på en plastbil........



Och snart ska han få prova att köra firmabilen Dodge RAM



Så han kan köra många bilar (........ A:s favoritbok som liten hette: "Jag kan köra alla bilar"........förvånad?? Någon??)

Helgbilder

Har haft en go helg på Böda trots att vädret när vi åkte dit i onsdags var förfärligt!!
A och jag körde varsin bil, han tog bilen med hästtransporten........ och jag körde corvette!!
Vem har sagt att  Corvette inte är någon familjebil??
Här bevisas det motsatsen!!


Här är det packat: två stora frysväskor, en back läsk och fyra matkassar och lite småsaker som några par skor och jackor!!

 Det blixtade och ösregnade hela vägen dit, man såg blixtrar så tydligt, det blixtrade mot höger, vänster och rätt ner.
Stackars hästen w, vad fick han för första intryck av norra Öland!! Han fick som väl var vara inne i en box denna första oväders natten!!
Torsdagen var fin och vi satt ute i solen och latade oss, och blev solbrända,(på en helg i Böda blir man lika solbränd som en dag i Thailand konstaterade jag)
Men innan dess var vi och släppte ut w till sommarbetet, vi var ett helt gäng som åkte med för att titta på det.




De satte av i full galopp i den stora rymliga hagen!!

Och så var vi ju då fem modiga som badade


Det gick sakta att komma i vattnet


Desto mer bråttom hade vi upp!! Mot de värmande handukarna!!! Som vi strategiskt placerat alldeles vid strandkanten

 På kvällen hade vi kubbturnering ungdomarna, gubbarna och tanterna,


Ungdomarna förlorade........tanterna vann............yes yes yes............

Fredagen blev en riktigt regning eländig dag.........regnade nästan hela dagen.........mycket
...........jag gick en mini runda med hundarna och blev så blöt så det droppade från näsan........

Regniga dagar passar det bra att ha datan med sig........ här sitter syskonen Frosth d.ä med bilddagboken eller facebook eller nåt......
Det klarnade upp på kvällen.

På lördagen åkte vi från Böda A och jag till vårmönstring med Corvetteklubben, vi träffades vi rasta....... 41bilar........maffigt!!

Sen åkte vi  vackra småvägar till Mönsterås bruk där det var rundvandring,



 Vi åkte bla förbi vårt hus, synd att vi inte visste det då hade vi ju kunna satt upp corvetteflaggan i vår flaggstång!! Men vi kunde vinka till grannarna iallafall


Kossor och corvetter



På kvällen var vi tillbaka på Böda och hade tacokväll, ute med långbord och 20pers!!
 Sen ville ungarna ha revansch i kubb...........men resultatet blev detsamma!!
Så vi "tanter" är  regerande mästare............åtminstone till midsommar eller när det nu blir nästa kubbspel!!

i har gjort oss galna mellan varven i helgen, hon vaktar hela tiden när hon är ute och skäller på folk, hundar,kaniner och rådjur som inte tillhör "bödaflocken"!
 Jag vet inte vad vi ska göra.........A var färdig att flytta hem husvagnen........
Vi måste få en förändring innan sommaren då campingen ju är full av folk.............så nu har jag börjat använda skallkoppel............får se om det hjälper, jag kan ju inte gärna ha henne på hundpensionat varenda gång vi åker dit eller över hela semestern..............men vi löste en del med att sätta hundarna i bilen en stund på kvällen då var de tysta och inne i förtältet och husvagnen är de tysta, men vi vågar inte ha i inne i husvagnen för länge utan uppsikt, för då tuggar hon kanske sönder inredningen eller nåt och ur förtältet kan hon ju ta sig ur om hon skulle vilja!!
Någon som har ett tips?? Alla förslag emottages tacksamt!!

Jag fick åka hem lite tidigare än resten av familjen på söndagen, jag skulle börja jobba kl 16, hörde på nyheterna på toan (.........jaa radion är alltid på där!!) att det hade varit en olycka på Ölandsbron tidigare på dan, så jag tänkte ta god tid på mig och åka 2 timmar och en kvart innan jag började jobba. Jag kom iväg 2 timmar innan iallafall och det brukar bara ta 1 timma och 20min till jobbet från Böda, så jag hade gott om tid..............trodde jag.......

Allt gick bra, det var ett strålande väder och 21grader och jag körde nercabbat och njöt av dofter, ensamhet och fågelsång på vägen............tills jag kom till Algutsrum............ca2km från bron..............där tog det stopp......där stod det still............länge!!!

Det tog 50 minuter att köra 9km..................det var krypkörning av stora mått............men det är vacker utsikt från högbro delen............helt fantastisk.........om man inte haft tid att passa .............eller...... varit väldigt väldigt kissnödig!!! Går ju inte gärna att hoppa ur bilen och sätta sig i buske på Ölandsbron............... Jag fick nästan panik.........Jag trodde jag skulle dö............ja eller åtminstone förstöra skinnsätet..................
Jag var tvungen att stanna vid rasta när jag äntligen kommit över bron............trots att jag redan var en halvtimme försenad till jobbet..........men jag visste knappt om jag skulle klara att ta mig ur bilen och in på toan utan att det skulle ske en olycka...........men jag klarade det........och kom en halvtimme och 3 min försent till jobbet............men jag hade ringt och varskot min kollega om min sena ankomst och på jobbet var det lugnt och inget som hängde på mig............tackochlov

Dagens fundering......

15 grader i vattnet är INTE varmt...........men 15grader i luften är riktigt skönt!!

Premiärdopp

Nu är det gjort.......årets första dopp...........men det var inte så skönt!!
15grader är ingen behaglig badtemperatur!!


A:s lillasyster Mi var en av de första som doppade sig!! 


Jag fick med mig fyra av "grannarna" på Böda som hängde med och tog sig ett dopp, så 5 modiga...........eller idioter var vi!!
De som höll sig på land konstaterade att i varje familj så fanns det åtminstone en som var klok...........och inte badade!!
(Eller en som är feg.........beror på hur man ser det.........) men en i varje av de 5 familjerna som var där i helgen tog sig ett dopp iallafall och lite senare var det 3 av tonåringarna som också hoppade i, de 3 övriga ballade ur!!

Sommarbete

Inte sommararbete.....utan sommar- bete, det släppte vi ut m:s v på igår, det gillade han..........han sprang, skuttade och galopperad och såg ut att njuta av att kunna sträcka på benen ordentligt i en stor hage................



Han verkade gilla sin kompis (den ljusaste av dem) och de tog sig en riktig språngtur i den stora rymliga hagen med massa färskt gräs........och maskrosor..........det gillar v!!

Grattis!!!

"Svärdottern" E som fyller 24år idag!!


Sysselsatt

Idag kan jag lätt hålla mig sysselsatt....och det är inte vid datan, den satt jag vid hela dagen igår och hittade en massa anfäder när jag släktforskade på nätet.
Det är så kul men tar sån tid.............
Min släkt är lättare att forska i än A:s.
På min sida har de fina namn som Hvass(som också stavas Vass, Vafs och Wass), Kammerof,Karsbom,Vild, Bergwall,Törnqvist, Thorn och Gävert, namn som sticker ut lite, medans på A:s sida heter de Persson, Jonsson, Carlsson och sånt...........och det finns MÅNGA som heter det!!!
Jag insåg igår att det är många som blivit riktigt gamla på farmors sida, det var flera både tanter och farbröder som blev närmre hundra och det måste ju vara ovanligt i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet, (min farmorsmormorsmor Anna Karsbom dog 1905 och var då 90år) men  många barn dog av kikhosta och de äldre av lunginflammation eller "ålderdom", för det står i många fall vad de dog av.

Men det var igår det, idag har jag annat att pyssla med för imorron åker vi till Böda för att tillbringa helgen där och då ska det packas och planeras.
M
ska i helgen lära sig vad han ska göra i gatuköket i sommar, han jobbar torsdag, fredag och lördag och m ska flytta dit sin häst  (så den här gången är hennes packlista längre än min!!)och så kommer hon nog att umgås med pojkvännen vars familj ställer dit sin husvagn för säsongen nu.
Och så ska jag baka bullar, det är gott att ha med sig och att ha i frysen så här års och så ska jag plantera om några gullvivor som annars kommer att försvinna under altanen (de hinner väl blomma över innan de börjar bygga..... och då hittar jag ju dem inte!!)
Och så tvätta förståss och börjar det regna idag så är det väl mitt fel eftersom jag hängt ut tvätt!!

Koppla av får jag göra på Böda!!
Undrar om jag ska ta och ta ett dopp den här gången..................

Hantverkarfasoner

Det finns verkligen något som är det!! Vi har drabbats av det flera gånger men nu igen!!

Vi ska bygga altan runt hela huset.............ja......... runt nästan hela huset.............det blir ingen altan på en gavel och en bit av baksidan (vi hade lika olika åsikter om det min käre man och jag...............jag förlorade................eller det är kanske det som kallas kompromiss............så nu ska vi bygga altanen på 3/4delar av baksidan...........jag ville göra altan på hela, även på den sista biten på baksidan trots att huset är utbyggt en bit där och en ev. altan där skulle bli 2m smalare!!)

Tidigt i höstas kontaktade vi en byggfirma i grannskapet, vi bad att de skulle komma hit , titta lite, ge kostnadsförslag och börja så smått...........
Det kom aldrig någon och tittade och sen fick vi vattenläckan som tömde en del av våra tillgångar så vi var inte så mycket på hantverkaren heller om att komma.
Men tidigt i våras insåg vi att vi nog ska ha altanen iallafall...........så vi kontaktade snickarn igen och han sa att han skulle komma runt...........han kom inte på flera veckor igen...........vi ringde igen, några veckor senare kom han och tittade och sa att han skulle snart skulle lämna kostnadsförslag.......... sen hörde vi inget igen på flera veckor förrän A skickade ett lite spetsigt sms (då var  vi ju en bra bit i april......vi tänkte kanske att han skulle kunna börja i mars eller nåt.........så vi hade altanen kvar till senvåren)
Då fick vi ett kostnadsförslag några dagar senare och bestämde att han skulle börja med altanen första eller andra veckan i maj!
Det kom ingen första veckan i maj...............det kom ingen i andra veckan i maj................förrän på fredagen..............då kom virket........... i fredags alltså.
Nu är vi inne i tredje veckan i maj,  senvår alltså och virket är på plats men ingen hantverkare.......... Riktiga hantverkarfasoner!! Så dåligt!!

Jag blir så bitchig och ilsken av sådan nonchalans, jag tyckte vi skulle kontakta någon annan redan i april men då är A som annars kan vara ganska vass och bestämd inte alls lika vass och bestämd utan alldeles för snäll och överseende...........tycker jag!!

Jaja, vi får väl se om vi får altanen på plats tidig sommar iallafall.............Det är ju varmt, fint och skönt då med!
Det kommer att bli kanon.........vi ska ha altandörr från sovrummet...........rätt ut i syrènhäcken och naturen.....underbart och en altandörr i matsalen bredvid köket till en helt insynsskyddad altan med kvällssol.....blir toppen................när det nu blir!!!

Sant

Gå inte efter utseendet - det kan bedra
Gå inte efter rikedom - det kan ta slut
Gå efter det som gör dig glad, för det behövs bara ett leende för att göra en dålig dag bättre!

De lyckligaste människorna är inte de som har det som är bäst, utan de som på bästa sätt använder det som de har!

Hittade den här på m:s bdb

Visst ligger det en del i det och häromdagen sa Dr Phil (ja jag tittar på honom ibland!!) Att man i ett förhållande varje dag ska göra något för sin partner som man vet gör han/henne glad!

Det tänkte jag på idag när jag la ner rena strumpor i A:s strumplåda, att det gjorde jag bara för hans skull, så han skulle slippa leta efter dem i tvättstugan!!

Regnväder

Idag regnar det ordentligt.......och det tycker jag är bra.............idag!!
För då kan jag med gott samvete sitta inne vid datan och släktforka och inte behöva tänka:  det är så fint väder så då kan jag väl inte sitta inne!!

Jag har jobbat hela helgen.......... 42timmar .........och då är man lite trött måndagen efter. Inte fysiskt trött ,för att jobba på behandlingshem är sällan fysiskt ansträngande, (det mest ansträngande jag gjort i helgen är väl att jag spelade fotbollssquash med killarna i en halvtimme eller slängde in ved i pannan eller slog flugor!!).
Men i huvudet blir man trött, av att man aldrig riktigt kopplar av, inte ens när man tittar på tv. Det är telefoner som ringer, föräldrar som hälsar på, konflikter man ska lösa,diskussioner, disneychannel på TV(det är nästan jobbigast...det är RIKTIGT tröttande för huvudet, jag blir sååå trött på alla pipiga skrikiga röster som alla låter likadant oavsett om det är Piff och puff eller Lili och Stitsch) och motivationsarbete att utföra och så sovande jour.....vilket skämt.... jag har mycket svårt att sova gott på jobbet!!

Hundarna blir också slöa av sånt här väder och de njuter heller inte så mycket av promenaderna, så idag blir det lugnt och skönt, huset för mig själv till framemot 18-tiden då  jag ska middagen klar och 3/4 delar av familjen är hemma, M tränar taekwondo idag så han kommer inte hem förrän senare.
Och jag har tagit morgonrunda med hundarna, varit och handlat och gått fm promenad med hundarna så nu ska jag sitta här ett par timmar................skööönt =)

Födelsedag

Lille O mitt enda barnbarn fyller år idag och jag jobbar så jag kan inte vara med på kalaset..........känns lite snopet!!
Men han bryr sig väl inte om att mormor inte kommer.........morfar kommer ju...........och alla andra........nää nu ska jag inte vara sån.......han gillar mormor också ..........iallafall om inte morfar är med!!

Jag har iallafall köpt hans födelsedagspresenter en "gungzebra"



Jag tyckte den var såå söt........hoppas att han gillar den med!
Jag har också köpt några böcker och en Bamse cd saga med tillhörande bok.
Av A ska han få en tumstock så slipper de "träta" om vems tumstock A:s tumstock egentligen är i fortsättningen!!




O ville fira födelsedag länge idag.......... han tyckte det var morgon vid 4.30!!.......... sa hans trötta mor när jag ringde för att sjunga för honom idag på morgonen!!
Han tyckte det var kul att mormor ringde och sjöng , bäst gillade han -hurra hurra hurra!! Han hurrade lite då och då under resten av samtalet!
Tur att man träffar honom så pass ofta så att det inte är hela världen att man inte kan vara med på hans födelsedagskalas!! Men det är klart...........det hade varit kul att fått vara med!!


Dagens fundering....

Varför kan man inte sova länge om morgnarna när man har möjlighet till det??!!

Grattis!!

Lille O ,mitt älskade barnbarn  fyller 2 år idag!!


Övningskörning

M och jag var ute och övningskörde ikväll.............i bubblan............förståss!!

Men det är allt lite kyligt att åka nercabbat än..........men mysigt var det iallafall.

Vi tog med oss kamerorna också och tog lite fina bilder!!



en "rapsbagge"



Bilen matchar fältet.......


Pip och Sylvester på samma bild









Det är inte ofta man har kameran med när man stöter på räv!!

Premiär

 igår tog vi vår premiärtur med min bubbla!!




( i bakgrunden står L och T:s nya fina bil)

Bubblan har vi snart haft i 10år, så länge har vi nog aldrig haft kvar en bil!!



T.o.m lille O blev impad av mormors gula bil, han ville åka med mormor en runda,så vi tog en liten tur.
Sen ville han "köra" bilen,  han satte sig på förarplatsen och brummade och klappade på sätet och sa att mormor skulle sitta där, så då gjorde jag det och sen "körde" vi en runda, men när han bad om nycklarna.......... fick han inte som han ville........... men han visade var nycklarna skulle sitta och sen tryckte han på alla knapparna!


Visst ser han väl ut som en modern tappning av Emil, lille O?

Grattis!!

E, min vän och kollega som fyllde 34år igår!!

Kärlek är:



........när min man köper storpack öronproppat till sig.............Eftersom jag snarkar........
Det måste ju betyda att han vill "behålla" mig länge  till!!

Dagens fundering

Varför måste det börja regna strax efter att man har hängt ut tvätten!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrggggggggghhhhhhhh

Utsiktsplats

Här är i:s favoritplats!!






Här kan hon hålla koll på alla som går, kör, cyklar eller rider förbi!!


....och så kan hon vila nosen där också............

Dagens fundering...

Varför har man inte armar som är långa nog för att komma åt och klia sig på hela ryggen??
Måste vara en felkonstruktion!!

Mobbing

Igår var det: Den stora "allamobbarmig" dagen!!

Det började redan när vi hämtade lille O, som vi skulle ta hand om under dagen eftersom  L och T jobbade. De var ute när vi kom och O kommer lyckligt rusande mot oss, jag böjer mig ner och sträcker ut armarna........han parerar min famn och rusar förbi mig......... till A.............till allas jubel..............förståss!! Jädra unge.........
Sen säger T -Nyckeln ligger där, men säg det till A också annars glömmer du bara bort det...................Jädra karl!!

Vi tog med oss O och åkte till svärmor och svärfars stuga med sjötomt där vi skulle fira svärfars födelsedag i efterskott. Det blev en riktigt mysig eftermiddag med god mat  och fint väder och promenad och hundbad och O fick uppmärksamhet från alla håll.
Jag hjälpte A:s syster Mi att skära grönsaker till maten och råkade säga -Jag är ju inte helt dum i huvudet................varför varför säger man så............varför lär man sig inte..............man vet ju att svaret blir...............-Är du inte...............sa Mi och lät väldigt förvånad...................Jädra männska!!
Inte ens från svärmor och svärfar slapp jag undan "mobbingen"............ näedå...........även de sa något.....som jag glömt nu men det handlade om stora fåglar tranor, hägrar, gamar och flamingos............men det var inte så fördelaktigt!! Vilka svärföräldrar!!

Och som en avslutning på dagen så fick jag en golfboll i bakhuvudet av m........ en fullträff fick hon in och hon skrattade så hon grät och fick med sig många i det skrattet, för alla såg träffen! Jädra unge!!  Men den var inte avsiktlig..........tror jag.......... och som väl var så var det en träningsboll i golfbollsstorlek, som såg ut som en innebandyboll ungefär,annars hade jag väl dött!!!
 Och vem skulle de mobba då!!
Tur att man har självförtroende..........och att jag vet att de tycker om mig........egentligen!!!
Efter att vi tillbringat en härlig våreftermiddag där åkte vi hem och O fick hjälpa A klippa gräset med "moffas tacktor" det tycker han om!!



O var helt underbart snäll hela dagen, inte ett pip, inte en tår, bara helnöjd och go................när inte mamma och pappa är med!!
Men han ville inte sova på kvällen...........man kan väl inte sova när älsklingsmorfar är där heller................Verkade han tänka!!

Vårskrud

Hemma hos oss.....


Den nyplanterade syrenhäcken verkar ta sig............... och allt är så grönt och grannt



Vår stora vackra pil är en dekorativ del av  vår trädgård.............

Roadtrip

Det tog A och jag oss en i helgen, till Uppsala! Det var en kort trip bara 45mil, sist tog vi 90 och åkte till Sundsvall (och därimellan var vi iväg till Tyskland..............men då körde vi ju inte själva, då åkte vi buss så det gills inte)

Det var Mälardalens corvetteklubb som skulle ha träff och ville att vi skulle komma dit och sälja lite corvetteprylar.............det är ju A och jag som gör sånt i svenska corvetteklubben.............så då åkte vi dit.
Vi åkte redan vid 11.30 tiden på fredagen och hade bokat hotellrum i Uppsala där A:s gamla klasskompis  och facebook kompis är hotellchef.

Det är inte klokt vad många nyanser av grönt det finns..........Allt var så vackert på vägen man blev rent lyrisk, även om A muttrade och svor på "bromsklossarna" på vägen, de som ligger mitt i vägen och kör under hastighetsbegränsningen och  minsann inte tänker köra åt sidan och åt bilförarna som så fort de ser en vägkamera bromsar ner så de kör 20km mindre än vad  som är tillåtet..............

Vi kom fram vid 17.30 tiden. Hotellet såg verkligen inget vidare ut på utsidan..............mamma mia tänkte jag, vad är det här för skumt hotell............tråkiga betongväggar "dekorerad" med inte så fin graffitit............. Men jag försökte tänka att det nog är bättre inuti, man ska ju inte döma något (.......eller någon) efter utsidan!!
Och det var det, det var riktigt tjusigt............vi blev bjudna på öl och cider i baren och vi stod där och pratade en god stund med A:s gamla klasskompis, hon var sig lik men jag tror inte hon tyckte det om A...........och mig kände hon inte alls igen!! (men jag har alltid varit en grå mus som inte syns.......men vi har pratat, bott i samma samhälle, åkt skolbuss tillsammans och varit på samma fester då i slutet av 70-talet!! Jag har ett otroligt minne för ansikten och namn............det kan ibland bli jobbigt för jag kan känna igen gamla klasskamrater från lågstadiet.............men de känner inte igen mig!!)
 

När vi installerat oss på rummet tog vi en runda i Uppsala..........tittade på Pelle Svanslös stad, innan vi hittade en liten mysig grekisk restaurang där vi åt och njöt av god mat på en uteservering precis vid ån som rinner genom staden.
Det blev ingen pub runda............vi är nog för gamla för det........... utan efter mat och promenad var vi tillbaka på rummet, vi skulle ju upp redan kl 7 nästa morgon, ingen sovmorron inte.............men vi ville ju ha tid att njuta av hotellfrukosten!!!

Nästa morgon upptäckte vi att vi bodde granne med Carl Von Linnés trädgård




............och det hade regnat under natten och regnet hängde i luften...................nej......regn ville vi inte ha................vi skulle ju stå ute och sälja prylarna.............

Men regnet höll sig undan, tackochlov, så vi kunde stå ute och sälja klubbgrejorna, men blåste som attan gjorde det och kallt och ruggigt var det vid slottet i Skokloster där träffen var. Så jag fick köpa mig en klubbfleece och låna A:s extra strumpor (.......jag som aldrig använder strumpor efter 1maj...........det blev jättesnyggt...............eller iallafall annorlunda med svarta sockor i ballerina skor, men jag slapp frysa och det var ju huvudsaken)



Vi jobbade hårt från 10-14 och sålde massor............ för flera tiotusentals kronor så bilen var inte lika full på vägen hem!!
Vi var hemma och landade i tv-soffan vid 20-tiden.
Men det var en mysig resa och A uppskattade att ha mig med sig och det känns ju alltid bra!!

Vårigt


Det blåser på stranden när i och jag busar där.........


Barfota i sanden..........


i gillar att sitta och spana från höjder


Den här skylten sitter på en byggnad på campingen.............den är lite kul


Skandal
..............de har bytt ut välkomstskylten...........till den här.........den är inte alls lika fin..........



..............som den gamla..................som alltid funnits här............



Här ska m:s häst vara i sommar


Det växer en pärlhyacint på Böda.........


...............och en påsklilja


A vårstädar vår gräsmatta utanför tältet............................töntigt??.................lite kanske!!
Men han spred ju ut lite gräsfrön när vi flyttade hem i höstas..............


.........och så sitter vi här på rad igen!
Vi konstaterade att vi alla nog har ett hundratal bilder på då vi sitter på rad i solen runt husvagnarna.................olika mycket påklädda, olika många och olika människor...........men på rad sitter vi..... vända mot solen...........

Grattis!!

Svärfar som fyller 71 år idag!!


Deklarationen

Det är väl bra konstigt............att man alltid ska vara ute i sista minuten med deklarationen!!! Nu är det ju så enkelt att deklarera..........bara skriva under och skicka in, eller sms:a några siffror eller göra det på nätet...................Varför skickar man inte i det dagen efter man fått papprena!!
Annat var det förr då var det ju komplicerat.............(jajamen........... pensionärsvarning.....................igen!!!)

Min deklaration behöver jag inte tänka på längre, jag samdeklarerar ju med A som har egen firma och därmed har en revisor som sköter det.....tack för det........jag behöver bara skriva under!

Men ungarnas deklarationer skulle ju in vilket jag totalt glömt........... tills jag läste det i tidningen på måndagsmorgonen!! Så jag letade reda på papprena, hittade m och  minas med en gång...............men inte M:s. Jag letade överallt...........på alla möjliga och omöjliga ställen..............men hittade inte hans papper...........sen var jag tvungen att åka till jobbet.
 A fortsatte leta när han kom hem......... med samma nedslående resultat.
 Jag försökte få tag i skattemyndigheterna och deklarationservice, men där var det bara upptaget.............
När jag  kom hem 23.40 på kvällen  fortsatte jag leta.........man hade ju till kl24 på sig att lämna in!
 Jag rev loss ganska ordentligt och letade men de fanns inte....borta bara. Jag brukar alltid lägga de papprena på ett särskilt ställe men av någon anledningen hade jag inte gjort det, den här gången.............typiskt!!

Strax efter kl 24 gav jag upp..............det var väl bara att vänta på straffavgiften på 1000:- och ringa och be att få nya deklarationspapper morgonen därpå.........

Så nästa morgon ringde jag och med min mjukaste röst förklarade jag situationen.
Jag lämnade hans personnummer..............-Han behöver inte deklarera iår sa hon..............han har inte tjänat tillräckligt mycket under året!!!

ååååååååååååååååååååååååååhm.............. Han hade aldrig fått hem något deklarationspapper............................så mycket energi jag lagt ner alldeles i onödan!!

Altzheimers....... man kan ju drabbas av det i 40års åldern..............jag måste testa mig för det!!

Dagens fundering...

Varför klassas maskroser om ogräs?? De är ju så fina................som små solar i gräsmattan!!

Övningskörning

Apropå vad tiden går............. Anmälde idag min lilla  m till handledarkurs inför övningskörning............
4:de ungen på väg att få ge sig ut i trafiken!!! OMG !!! (betyder inte omgående här, utan Oh my God!)

Hon får inte börja övningsköra förrän i augusti,  men kurs kunde man gå på bara man fyllt 15år och 9 månader ,en snabb fingerräkning och jag räknade ut att när kursen är så är hon 15år, 9månader och 13dagar..........
Vi kan ju inte gå kursen i sommar, då jobbar hon på Böda och i augusti flyttar hon in på internat i Gamleby, så då kan vi ju inte gå den............så det fick bli nu!!



Det är 8-onde ungdomen jag är övningskörninghandledare för!! 4 hemma och 4 genom jobbet och av de som fullgjort sitt körkort har alla fått det på första försöket.......och fått behålla dem..........så något bra gör jag nog!!  Känner ni lite press nu M och m??
Jag är en ganska cool handledare, det är bara 2 gånger av alla gånger jag övningskört som jag blivit riktigt rädd!!

Men det är lustigt vilken skillnad det är............L fick många motorstopp och tog snäva kurvor, S körde som om han inte gjort något annat och fick  nästan aldrig motorstopp och M var något mittimellan och en del är livrädda för vägkanten och andra har varit för tätt inpå vägkanten, en del fegade med gasen andra lekte rallykalle..........

Olle





Han är snart 2!! Gud vad tiden går........

Och världens mest fantastiska lilla människa i min värld!! Synd att han inte tycker att jag är lika fantastisk.........men jag duger till att byta hans blöjor och att måla med................alltid något!!
Han kallar sig Olle (fast hans föräldrar hävdar att han kallar sig Lolle, men jag tycker han säger Olle och det låter så gulligt............tycker jag............hans mor är av precis motsatt åsikt!!

Regn




Det har inte regnat sen den 27mars (.......jag har en årskalender som jag fyller i!!),
2½månad sen..........inte undra på att det varit så torrt i skog och mark och inte konstigt att jag blev snopen när jag kom ut häromdagen och det hade regnat på natten, regnat mycket t.o.m och idag har det regnat lite också!!
Synd att jag inte var beredd på det............dynorna i trädgårdsmöblerna var ute............typiskt

Vårregn luktar såå gott, inte alls som otäck höst och vinterregn, konstigt.

Hela världen luktar gott just nu, vårt stora körsbärsträdsliknande träd hemma doftar ljuvligt, gullvivorna i trädgården doftar inte men är vackra ändå och snart står äppelträden och vårt kinesiska träd i full blom de med och sen kommer syrénerna och jasminen...........
Våren är verkligen full av både dofter och färger och nu har allting verkligen exploderat i växtlighet!!
Synd att man inte kan få med dofter och surret under de blommande fruktträden på bloggen!!
Och det är väl ett bra sätt att regna på.............regnar på natten och på vardagarna och så är det fint på helgerna.........kanon!!


Böda

Jag älskar Böda............ingen nyhet kanske men ändå............
Underbara människor
Fantastisk miljö
Magnifik strand
Livskvalitet
Avkoppling


Ena dagen  flaggade det mot söder

Klart man mår bra där!!

Helgen som varit blev över förväntan!!
Jag solade.......och blev brun
Jag läste........  litegrann iallafall
Jag kopplade av............absolut
Jag tränade hund...........och fick träningsvärk själv.....i armarna!!!
Jag drack tequila och rom o cola light...........dock inte samtidigt
Jag åt grillat och gott alla dagarna
Jag badade..................inte (14grader i vattnet är inte skönt....speciellt inte när det bara var 11grader i luften och det är ändå mycket maj kvar)



Nästa dag flaggade det åt norr

Bödahelg

Det här åt vi på Böda


Passade bra att äta i husvagn!!



Den här drack vi på Böda..............ehm...........drack upp

RSS 2.0