Veckorapport

Jag är såå dålig på att blogga nu för tiden, så det får bli sammandrag av veckan som varit!!!

Jag har precis betalt räkningarna och Böda säsongen.......... och det blev pengar kvar!!
För nu är det nära till Böda, i helgen ska vi nog ta hem husvagnen och göra den fin och fylla den med innehåll!!
Lite tequila och sängkläder sen är den "ready to go"!!
B och T från Lund kommer också hit till helgen och ska umgås lite och fixa sin husvagn och sen ska de ställa den på plats redan nu till helgen.............det är allt lite fusk!!!
Vi har efter 4 anställningsintervjuer äntligen hittat var nya chef, en färgstark tjej (de andra tre var så  hopplöst grå) som verkar ha massor att tillföra gruppen.
Så det ska bli jättespännande (.......och jag slipper min världslånga titel, och de tråkiga mötena och de hopplösa arbetstiderna.......... jag har varit tf i 5veckor nu men jag har tim mässigt jobbat i 6 veckor!!!) att visa henne vår verksamhet och se vad hon kan förbättra/förändra.
Men min arbetsplats fick iallafall ingen anmärkning efter socialstyrelsens tillsyn ,vilket jag sett i tidningen att ett par andra behandlingshem fått. Och det är ju bra!!
Annars då...............jo.........m har fått sommarjobb i bageriet på Böda och är väldigt lycklig för det och M har fått sommarjobb på Liljas, så han är nöjd han med.Och han kanske har chans till ett permanent jobb också på en nystartad bilverkstad, det håller vi tummarna för............men det är klart...........då flyttar han väl hemifrån också så bara A och jag blir kvar hemma.......hmm............det blir konstigt!!
L ska bara jobba i ett par veckor till sen ska hon gå på havandeskapspenning.Hon har inte lika stor mage som hon hade när hon väntade O,(iallafall inte än ) så hon får nog en liten späd tjej den här gången.........en tjej vore iallafall kul,späda flickor är vi inte så vana vid i den här familjen......... en mormors flicka helst!!
S har det lite tufft nu, huset blev inte sålt den här gången, så han fick säga upp lägenheten han skulle ha flyttat in i april så han betalar nu dubbla hyror......... men bor inte på något av de ställena han betalar till!!! För han bor i ett rum hos en kompis i Nybro fortfarande!!
Jaja jag tror på att allt har en mening........vi får väl se vad det blir för bra utav det här i slutändan!!
A var iväg i fredags till Vetlanda och renoverade en gammal tatuering, S var också med och fortsatte på sin "full sleeve", det är en gammal klasskompis till S som tatuerar och hon är himla duktig och det blev bra på dem bägge två
A
A:s tribal innan "renoveringen"
Det blev allt en hel del skillnad efter "renoveringen"
Och S:s arm är snygg den med
Men den är inte riktigt färdig än säger han!
S har förresten varit med och spelat in en musikvideo med  som publicerades i helgen, den heter Coola Killar och i refrängen sjungs det -coola killar med stora tatueringar.................därför fick S vara med........... han som sjunger är kompis med L:s T och S!!
Jag ska nog snart boka tid för förlängning av min blomstergirlang som jag har tatuerat på underbenet och foten, den ska kompletteras med ytterligare en blomma på foten............men det får vänta tills jag kan använda öppna skor igen..........så det blir nog snart!!
Nähe..... nu får jag nog lämna datan och ta en runda med hundarna i solskenet och sen ska jag göra, rulla och steka 4,5kg påskköttbullar!!
För vi ska vara 17personer på påskmiddag här på påskdagen!!

Våren

........jaa nu är den nog äntligen här, våren 2010......... efter världens längsta vinter!!!

Okeej då, det är inte helt snöfritt men det är MEST snöfritt iallafall!!
(Även om jag sjönk ner till knäna i snön när jag gick ner i diket för att komma in i skogen)
Men jag tänkte på hur brunt allt är såhär i början av våren, på hösten är allt grått men på vårkanten är allt brunt, bruna blad, bruna gräsmattor och åkrar....... innan allt exploderar i grönt!!
Jag måste plocka fram min vårjacka kände jag idag när jag var ute på morgonrundan med hundarna.........för det blev för varmt med vinterjackan!!
När jag kom in tittade jag på termometern som visade på blygsamma 3,5grader.........Vad knäpp man är egentligen.......på hösten tycker man 3,5 grader är burr så kallt,, men på våren då njuter man av 3,5grader..........eller iallafall så tycker man inte det är så kallt!
Jag har ytterdörren öppen och hundarna ligger därute i solen och verkar njuta av det!!
Jag känner att energin rinner till i kroppen och jag känner mig glad och nyförälskad i min man!!
Härliga vår välkommen!!
Tror jag ska be A om hjälp att ta fram utebordet och ställa det och några stolar på vår lilla altan ikväll! För på den lilla altanen har vi morgonsol och snön där har vi skottat bort (kollegan F sa skämtsamt igår -Ska vi göra som pensionärerna och sprida ut snön i trädgården så den smälter snabbare............oooops....... det har ju jag gjort hemma redan...........pensionärsvarning m.a.o..............igen!!!!)
Och så närmar sig Bödasäsongen med stormsteg......... den 16april bär det av och förhoppningsvis slipper vi be vännen och x-grannen T om hjälp med att köra husvagnen, utan då kan M köra den istället!!
Ååååååååååå vad jag längtar!!
Den här säsongen blir vår sjätte och jag förundras egentligen fortrfarande över det, för för 10år sedan hade jag gapskrattat om någon sagt att vi skulle bli långliggare i husvagn!!! Det fanns liksom inte på kartan då......
Den här säsongen kan nog bli lite annorlunda...........för Strix television har funderingar på att göra en doku-såpa om livet på Böda camping (men tevebolaget och A envisas med att kalla det för en dokumentär!!!) de har intervjuat vårt gäng och bett om lite Böda bilder....!!!
Vännen E som  också är bloggare hade på solresors sida hittat en tävling, man kunde vinna en resa för två till något land om man fotograferade och bloggade samtidigt, jag blev lite sugen jag med, men sen kom jag på...........äh det går ju inte...........jag vill inte åka utomlands i sommar................då vill jag ju vara på Böda!!!

Grattis

Till M



som klarat första steget till att få sitt BE-kort (så att han kan köra vår husvagn till Böda om 3 veckor!!)
Han klarade teoriprovet igår och han hinner köra upp innan vi påbörjar vår säsong 2010!!

Nostalgi

 Kommer ni ihåg????





Apelsinigloo?? Super Jet??  Ananassplitt???  Flirt??? Den fyrkantiga puckstången (som farmor alltid åt)

De här åt jag när jag var 10år......




Glasseman???  GB trumma??? Cassatapuck (den åt alltid lillebror) 89:an???

De här glassarna fanns att köpa när vi flyttade hem från Indien 1975!!




Kommer ni ihåg:  Big nut?? Succe??? Jukebox??? Skate??? Den gillade jag!!  Och nogger var ny.....

De här fanns när jag sålde glass i förköpet på Ica hemma 1977!!

Installation

Jag var i kyrkan i söndags tillsammans med 3 arbetskamrater och en "gammal" ungdom (kan man skriva så??? det ser konstigt ut....."gammal ungdom".......men jag menar:  en av de första ungdomarna som för 10år sedan
bodde på beh.hemmet jag jobbar på........men det är klart..........han är väl snart 30!! )

Det är inte så ofta jag är i kyrkan precis, men jag kände att jag av respekt  ville vara med när min vän/kollega/chef fick sin ärofyllda installation som kyrkoherde för 8 församlingar av självaste biskopen!



Här är biskopen och L (bilden har jag "tjyvat" från vännen E:s blogg,www.kajplats13.blogg.se .....förlåt........ och tack E!!)

Kyrkan var full och jag har nog aldrig sett så många präster på en gång, jag räknade in 14 (men jag är inte så bra på titlar och sånt i kyrkan så det kan ha varit diakoner och prostar också,jag vet inte skillnaden, så för mig var det präster.........massa präster)

L höll predikan och sa flera gånger -Jag är så glad att just du är här, till församlingen och hade en mycket bra och tänkvärd predikan om människokärlek (och han nämnde t.o.m oss som jobbar med ungdomar i sin predikan!!Coolt!!)

Efter högmässan var vi bjudna på mat i församlingshemmet, det var ett fullt rum med massa bord och människor.

Vid honnörsbordet satt L, hans fru, biskopen och hans fru, prosten och hans fru och fler präster med fruar
och L:s märkbart stolta mor, vi andra satt vid en massa bord som hade kortänden mot det bordet.
Det var  faktiskt väldigt trevligt och det hölls många tal med lovord och lyckönskningar och ett och annat skämtsamt hugg fick han från sina bästa vänner bland prästerna.
Vi blev bjudna på sallad, skink och ostpaj och ett vaniljhjärta till kaffet (jag kunde inte låta bli att titta på L för att se om han skulle slicka rent kakpappret från florsockret =) och precis då fick vi ögonkontakt och jag tror nog han tänkte detsamma då!!!)

När jag tyckte det var dags för mig att gå försökte jag få kontakt med L, men misslyckades eftersom han var inne i ett samtal med prosten, så jag fick väl gå utan att säga hejdå då tänkte jag och gick.

Under talen hade det varit mycket lovord om L:s förmåga att se, bry sig och intressera sig för alla människor och det fick jag ett bevis för när jag var i kapprummet och letade reda på min kappa, då ser jag L komma och verkar  söka efter något/någon.........
Det var mig han letade efter.........
Han hade trots att det var minst ett 100-tal gäster i rummet, och suttit i samtal registrerat att jag gick och ville nu krama om mig och tacka mig för att jag kom.........
Det är riktig människokärlek det!!

Och det är ju inte varje dag man skakar hand med en biskop och kramas med en kyrkoherde!!!

Valpar

Jag kom ju på att jag glömt skriva om "studiebesöket" vi gjorde förrförra helgen!!
Vi blev hembjudna av i:s uppfödare (genom facebook !!)för att komma och titta på de 5veckor gamla pyrennervalparna.....
i:s halvsyskon alltså.



Hela familjen ville åka med så vi fem invadera deras hem..........där fanns det 5vuxna pyreneerhundar och 5 valpar och så herr och fru uppfödare!!
En av de vuxna hundarna de hade var i:s brorsa Gösta och Nemo en stor hanne som vi hade fått ta med oss hem om vi velat...........men det ville vi inte........ känns som om det räcker med 2 stora hundar hemma!!!



Men M såg rätt nöjd ut omsvärmad av de stora hannarna i huset!!

Valparna ska döpas till olika spritsorter, när jag fick höra det.......på facebook......... tipsade jag förståss om att döpa en till Tequila............så nu finns det en i kullen som heter Tequila Rose !!!


Här får jag en puss av Tequila Rose!!



De är olika tecknade allihop, utan en liten tjej som nästan är helvit. Uppfödaren  K har koll på vem som är vem


Det här är Drutten........tror jag!!

Och idag 2 veckor senare var jag och hälsade på dem igen påväg till jobbet.
Vilken skillnad det var.........vad de växer.........nu var de 6 små ulltussar med ben som luffsade omkring..........GUDOMLIGT Söta!!

Och så fick jag lov att ta med mig lille O nästa vecka och hälsa på igen!!
Jag tror han kommer att älska valparna och att  ha valparna runt benen och så de tre stora i:sarna.Och hans mor är lika förväntansfull hon !!
Och jag ser verkligen fram emot att se O:s reaktion!!

Facebookgrupper

Det finns det gott om..........många är helt upp åt väggarna galna!!

Jag tror också att flugorna planerar något när dom gnuggar sina händer,
Jag är snygg som jag är även om inte andra tycker det!,
Vem är måtta? Och varför skulle jag vilja dricka med honom?,
Vi som gillar att dricka hembränt vid köksbordet och lyssna på finsk radio., ,
Varför jogga i skogen när man kan grogga på krogen?!,
Alkoholen löser inga problem, men man kan få nya som är jävligt intressanta,
bilder på becky som hon aldrig trodde fanns!!!,
Hästar är bögar.,
Jag tänker på miljön ! Jag reser bara när jag ska någonstans.,
Jag är egentligen bäst på allting! Vill bara inte skryta med mina kunskaper,
Inget Liv Utan MAMMA♥ No Life Without My MOM ♥ ,
Jag har aldrig fel, jag trodde jag hade fel en gång, men det var fel ,
Min mamma tycker i alla fall jag är söt!,
I dont get drunk... I get AWESOME,
Gå med här om du vill att polisen skriker PIKACHUU innan dom elchockar dig!,
Vi som hatar när någon springer förbi och kastar en tvättmaskin på en!!,
Telling objects to "Shhhhhhh" when u bump into them when coming home drunk,
Vi som älskar att se andra missa bussen !,
Höj skatten på bensin, låt fattiglapparna GÅ!,
Här är några av grupperna S är med i...............han samlar på märkliga grupper!!!

Och det värsta är att 3 av mina 4 barn är med i gruppen :I know I´m weird but that`s why you love me...............

Men när jag föreslog S en  märklig grupp som jag hittat "Vi som är rädda för rondellhundar" svarade han -Det ska jag verkligen inte, jag är inte ett dugg rädd för rondellhundar!!!!!!!!!!!!!!!hihihihihihihihihihihii han har lite humor min äldste son!!!

Annars rullar allt på som det ska.............eller ja...........våren känns fortfarande alldeles för långt borta...........ja den riktiga våren alltså , den utan snö!!

Jag har varit med på några anställningsintervjuer för tjänsten som bitr. förest på jobbet. Det var intressant men det var ingen som kändes klockren...tyvärr.........och min favorit tog tillbaka sin ansökan innan intervjuerna..........tyvärr igen!!
Känns som om jag kan få ha kvar min superlånga titel "tillförordnad biträdande föreståndare" ett tag till!!!
Och i veckan har jag verkligen gjort mig förtjänt av min lilla extra lön ,eftersom socialstyrelsen kom på oanmält besök ,de inga anmärkningar men, de ville ha diverse papper, handlingsplaner och polisutdrag etc som jag fick leta reda på eller skriva nya och delegera vidare(min fd chef har många goda sidor men just det där med papper är inte en av hans starkaste!!!!)

Blev totalt nerslagen av en akut anfallande förkylning i onsdags, med hosta, hög feber, ont i halsen och snuva. Jag hade ordentligt hög feber när jag gick och la mig i onsdags efter nästan 2 dygns arbete. Jag var så varm så jag brände A sa han,när jag kröp intill honom för att jag frös...... Men den var tydligen snabbt övergående för idag känner jag mig nästan som människa igen, konstigt...........ja inte att jag är människa utan för att det gick över så snabbt, men det ska man ju inte klaga på!!

Ikväll ska vi till Vissefjärda och fira Mi:s pojkar...........6 och 3v i efterskott!!! Bättre sent än aldrig!!!

Snart


...........eller det är iallafall inte såå långt kvar till Bödasäsongen 2010!!








Och då ska vi "hänga" med det här härliga gänget igen!!!

Man blir glad bara man tänker på det!!




Dagens fundering....

Var kommer all svart snö ifrån???

Idioter

Vilka bilidioter det finns!! Inte undra på att det händer bilolyckor i halkan!!

Min lilla bil är inte så vintervänlig, den är ganska fladdrig..... så jag kör inte fort...... även om jag inte heller ligger och kryper, men det finns alltid någon idiot som blåser förbi i 90-120km oftast i en Volvo eller BMV, men i nästa korsning eller rondell eller dyl så kommer jag ju ifatt dem iallafall..............utan att riskera mitt eller andras liv!!Helt meningslöst alltså!!! Dumskallar!!
Jag blev dock full i skratt för ett tag sen, det var snövägar så jag låg väl i 70km eller så, och ena bilen efter den andra kör om...........så upptäckte jag att framför mig var det en nissan micra, en peugeut 206, en opel lupo............ och så jag.......... vi låg och "puttrade" i 70km medans de stora bilarna körde om oss!!
Jag blev dock inte full i skratt när jag åkte hem från jobbet en sen kväll i värsta snöstormen, (då hade inte ens stora E22:an blivit skottad) och jag hade noll sikt framför mig.....ja iallafall väldigt dålig sikt..........jag körde efter snö eller reflexpinnarna längs vägkanten och då kunde/vågade/ville jag inte köra fortare än 60-70km, så det gjorde jag, men en långtradare hade väldigt bråttom eller bättre sikt eller nåt så han körde om mig..........blåste förbi mig så snön yrde runt oss och då såg jag verkligen I N G E N T I N G............jag hade inte en aning om var mitträcket eller vägkanten eller jag var...........så jag fick sänka ner hastigheten till nästan stillastående..........IDIOT!!!
För det är verkligen för hemskt när man kör i mörker och sen bara kör rätt in i en vägg av dimma eller snöyra, vid ett par tillfällen i vinter har jag nästan gett upp -Nähe nu skiter jag i det här nu stannar jag och står här tills jag ser igen............men det kan man ju inte göra............då är ju jag trafikfaran...........men jag har haft lust till det flera gånger!!!
Men sånt oväder ska vi väl inte behöva ha mer nu.............för nu är det ju vår!!!

Lego

Lille O var hos oss en stund igårkväll, L visade upp sin häst för en tjej som eventuellt ska bli fodervärd åt honom, nu när L blir allt tjockare och har svårt att rida, och då lekte O och jag!!

-Var är morfar...........var förståss det första han sa när han kom, men han accepterade att han skulle komma senare så då dög jag som lekkamrat!!
-Ska vi leka jag och du sa han...........klart vi ska!!
Vi plockade fram stora hinken med lego och så byggde vi stall som blev ett garage som blev en djurpark som blev ett torn
-Kommer inte morfar och husse snart??
Det gjorde han ju, så då var det morfar som fick ta över byggandet........
.....på sitt eget vis!!!
Idag är det så vackert ute, solen skiner och fåglarna kvittrar............men det blåser hårt och det är iskallt ute!!
Men nu är vi ju iallafall inne i första vårmånaden så nu ska det väl bara bli bättre!!
Och om en månad ska vi ställa dit husvagnen..............så var iallafall planen............ innan all snö!!!
Men fram tills dess är det lite besvärligt..........vår uppfart till huset består nu av 3-4dm snömodd, det krävs skicklighet............. och tålamod......... att ta sig upp för vår lilla backe till vägen.........man kör, fastnar, backar, kör i nya spår, fastnar, backar, kör i nya spår, fastnar etc etc men man tar sig ut...........efter en stund!! Vägarna är ju snömoddsfria iallafall!!
Idag är det andra visningen på S och E:s hus, första visningen var i söndags och då kom det 10 familjer varav ett par stycken verkade väldigt intresserade,(olyckligtvis upptäcktes det en vattenskada i duschrum/tvättstuga vid besiktningen, vilket försäkringsbolaget visserligen ska ta, men det måste iallafall göras, och det är ju lite knöligt både som köpare och säljare!!)
Jag tycker fortfarande att det känns sorgligt att S inte kommer att bo där längre!! Jag har försökt på alla sätt att se om han inte har möjlighet att bo kvar där iallafall, men han har inte råd med det säger han.............han vill göra lite annat än att bara bo säger han...........jädra unge!!!
Jag har varit ledig i 4 hela dagar, det är lyx, men jag har inte varit ledig så länge på länge, jag har blivit "blåst" på två lediga dagar de föregående veckorna pga möten och familjeutbildning men nu har jag iallafall varit ledig på riktigt (förutom lite mail som skulle läsas och skrivas!!)

Vår bitr.förest tjänst ska nu tillsättas så jag fick fixa lite runt det hemifrån. 38 sökande var det men många är helt utom tävlan...........jag menar 22 åringar utan adekvat utbildning??? Frisör??Mikrotekninksingenjör??undersköterska??? eller "bred generell utbildning"".............självinsikt??? Känns som det saknas!!
Men det finns iallafall ett par riktigt intressanta namn och jag ska vara en av representanterna från jobbet som får vara med och intervjua, så det ska bli spännande att se vilka förvaltningschefen väljer ut till intervju, jag hoppas iallafall att han väljer en gammal arbetskamrat till mig, som är kanon!!
Fram tills dess trivs jag ganska bra med min jättelånga titel tillförordnad biträdande föreståndare!!

Åsa

Vi tillbringade helgen i Åsa, hos lillebror och hans familj.

Min gamla farmor blev lite förvirrad när mamma och pappa berättade för henne att brorsan skulle flytta hem från Australien till Åsa.......
Jaja......... planen var att vi skulle åka hemifrån vid 14 tiden på fredagen.
Det var planen........ men den fick ändras lite efter att jag upptäckte att det droppade vatten från köksfläkten........Det ska INTE droppa vatten ur fläkten!!!
När jag sen öppnade kryddskåpet rann det curryvatten där ur!!
Jag blir sååå trött.......vårt hus (numera kallat "drömkåken") utmanar oss ständigt!!!
Så det var bara för A att klättra upp på taket med en gång han kom hem och befria fläktuttaget på taket från tinande snö medans jag torkade ur och tömde köksskåp och fläkt!!! Kul kul!!
Vi kom iallafall iväg...två timmar efter planerad avfärd!!
m skulle vi möta och hämta upp på vägen, hon hade nämligen åkt med L och hennes svärmor och svägerska till Ullared vid 3.30 på morgonen.
Nu kom ju inte vi så långt som vi tänkt, så strax norr om Nybro mötte vi dem..........ja vi mötte dem.........m ringde och sa att vi precis kört förbi dem (vi hade strax innan fått besked av dem att de passerat Hovmantorp............och de hade de.............en halvtimme tidigare eller nåt.......) Så det var bara att vända och åka tillbaka en bit för att hämta m. m hade då alltså åkt 3½ timme hemåt och nu vände vi tillbaka och åkte 4 timmar tillbaka............det blev mycket bilåkande för m den dagen............12 timmar eller så!!!
Lillebror och hans fru och båda tonårspojkar bor i ett hypermodernt nybyggt hus insprängt i berget i Åsa, det var första gången vi var där så det var kul att titta hur de har det............kändes väldigt annorlunda från hur vi bor!!
Det kändes också lite kul att se sitt namn överallt..........det var Åsa bilverkstad, Åsa supermarket, Åsa backe. Åsa pizzeria, Åsa IF och
På lördagen åkte vi till Varberg och tittade och shoppade lite!
På kvällen spelade vi kort och spel och hade det trevligt,
vi har det alltid trevligt ihop synd att vi träffas så sällan!!

RSS 2.0