Happy Halloween..............!!!???

säger man så?????

Eller säger man SPOOKY HALLOWEEN???

Det borde man göra tycker jag!! För "Happy" hör väl inte till spöken, monster och andar??
Jag är strax påväg till jobbet för att påbörja mitt mastodont pass, slutar 23 imorgon!!

Tänkte bara visa det sötaste (...........och spralligaste) skelettet jag sett!!


jag MÅSTE skaffa mig en ny kamera!!
.......................lille skelettet är alldeles för snabb i vändningarna för den gamle kameran jag har!!



Han står still!!
Jag fick med honom helt på en bild iallafall!! Wow!!


På språng igen!!!!!!



SPOOKY HALLOWEEN!!!!

på er!!

Dagens fundering...

Vad har Ernst Kirchnågonting i  4:ans första-andra -tredje att göra?
Programmet är bra men maken till egotrippad karl finns inte!!
I gårdagens program fick alla reda på hur lång han är och hur gammal han är...............Varför!!
Det är ju sakerna som är intressanta, det är nog bara han som tycker att han är mer intressant!!!
Jag avskyr karln!!

Äntligen.......

Har vi haft en helt vanlig hemmahelg..................eller........ja.....kanske inte!!

Vi är ju många som bor här nu.............. och resten bor i huset bredvid!!
Fatta vad mycket tvätt man får i ett hus med 6 vuxna/halvvuxna och ett barn!! Tvättmaskinen går ständigt, både Linda och jag tvättar (...........men det är bara jag som tar hand om och viker ihop den rena tvätten!!)
Bänkarna i tvättstugan har  drivor med ren tvätt.
Köksgolvet .....och tv-rums golvet ..........och...........alla golv........ är översållat av saker som lille O placerat där av olika anledningar, A kallar O kärleksfullt för den lille terroristen............., hallen är smockfull, av skor i olika storlekar, till olika ändamål och olika varma, det är ju så såhär års att man behöver olika tjocka jackor och skor beroende på vilken tid på dygnet man ska ha dem eller vilket väder det är!!
Vi har fått sätta upp 4 extra krokar i hallen
Så alla har väl 3-4 jackor (x7)
och 2-3 par skor............x7 Räkna själv!!

Lille O vill helst diska hela dagarna...........





diska och diska förresten..............han tvättar kläder, diskar OCH tvättar golvet................samtidigt!!
Men vi har kommit på en sak till som han älskar...........bada i badtunnan!!
Det gjorde han för första gången i helgen!! Och han älskade det, han blev skickad runt i "ringen" till morfar, till mamma, till mormo......nej morfar igen, till mamma till morbror till mamma till mormo..nej det blev morfar igen!!!

Mormor (jag alltså!!!) har ingen chans att få tid med O när morfar är hemma!!
Jag har gett upp hoppet om hans uppmärksamhet nu, jag väntar på nästa barnbarn!



O tycker att i är rolig men alldeles för klumpig............ Han har tappat balansen och blivit omkullsprungen flera gånger pga hennes framfart, men han gillar henne ändå!!

Nu har L med familj bott hos oss 1½vecka så nu är nog hälften gjord!
Och det har gått ganska bra iallafall, man får ju göra det bästa av det, ingen av oss tycker det är toppenkul men det funkar!! T "lider" nog mest, vi andra har ju bott ihop förr och så saknar han sitt onlinespel och praktiskt arbete i huset som han brukar syssesätta sig med på lediga stunder.
O har iallafall lärt sig säga movo och mova, jaa mormor och morfar!! och izzy......... och även en del andra nya ord, medans han bott här.
Han pratar mest hela tiden..............men inte med orden vi är vana vid och använder oss av!!

S och E har flyttat in i sitt hus, så vi har hjälpt till lite där!! Men bara lite, vi stod mest för markservicen, fika, mat och dricka och sånt!!



Vi grillade ett 12kg:s gyrosspett................. och småätandet var ivrigt både bland stora och små!! Hela dagen!! Som vanligt!
Jag försökte vara en "lagom" svärmor med att hjälpa E med uppackandet, bara för att jag inte skulle lägga mig i för mycket utan vara en bra svärmor, så frågade jag A vad han tyckte
-Låt henne jobba ifred sa han
-Du kan väl hjälpa henne sa L
-Gå in och tala om för henne var sakerna ska vara sa T!!

Jag blev inte speciellt mycket klokare på det precis!!

Så jag gick in och frågade E om det var något hon ville ha hjälp med!!
Och det var det, så jag fick hjälpa henne en stund.
De har ett stort hus....................men inte så mycket saker!! De har ju 100kvm mer att fylla nu!!



Farmor var här och hälsade på ett par timmar på söndagen också, det var mysigt!! Hon har inte varit i det här huset förut, men nu när hon bor så nära kan man ju hämta hem henne bara sådär!! Lyxigt ju!


Farmor verkade trivas bra omkring oss och O förtrollade henne fullständigt, -Han är söt som en flicka sa farmor (L ska klippa håret på honom nu........... säger hon!!)
Farmor tyckte vi hade en fin "lägenhet" (att det sen är ett hus på 220kvm egentligen........... är inte så viktigt) men tyckte att det var långt från stan............låååångt ut på landet!!
Ja det var iallafall härligt att kunna hämta farmor en stund så det ska jag göra om!!

Men nu ska jag ner och vika tvätt!!

Röjning

Det har jag ägnat helgen åt!!
Tillsammans med mamma och pappa har jag  i helgen jobbat  ca 20timmar för att rensa tömma och ta hand om allt i farmors lägenhet. Mamma Mia vad hon har samlat på sig genom åren,  hon verkar ha sparat allt!!
Har saxen blivit oduglig har hon köpt en ny..................men inte slängt den gamla, vi hittade nog ett hundratal saxar på olika ställen i lägenheten!! Och säkert 1000tals pennor!!
Hon har snålat, sparat och lagt undan.........tex de fina kökshandukarna så vi hittade ca 50 helt oanvända gamla fina kökshanddukar med monogram och allt.De härstammar nog från farmors brudkista (som hon färdigställde för säkert 75år sedan eller så!!) De har hon ingen användning av nu!! Men det har vi andra och vi kommer att använda dem tills de inte hänger ihop längre, för de är jättefina.
Gamla brev, foton, teckningar, motböcker(??), kalendrar från 1911 och framåt(!!), och vykort har hon också sparat på, lite slängde vi, men det mesta fick följa med hem för ytterligare sortering.
Jag hittade en guldgruva av fotografier som jag ska använda i min släktforskning, bla kort på farfars far och mor som dog för ca 80år sedan!!

Summan blev:

10 personer som hjälptes åt att ta hand om allt i lägenheten
Ett fullt släp med säckar, (ett 40-tal ..........riktigt stora säckar) till tippen
Ett släp fullt med fina  och/eller användbara saker som vi andra kommer ta hand om
3 fyllda bilar med saker som ska användas
3 resväskor och en kartong som  farmors ska ha i sitt nya boende
Ett 20-tal kartonger med glas, porslin och andra saker som auktionsfirman hämtade
En matsalsmöbel, tavlor, mattor,hörnskåp, bäddsoffa, köksmöbler, pallar, till auktionsfírman
En gungstol och några kökspallar som inte fick plats på släpet, (som nu förvaras i mammas och hennes syskons hus i Motala.)
2 kartonger och 3 tavlor som vi ska se har någon marknad på Tradera eller på något tavelgalleri!
Jag ska ALDRIG samla på mig så mycket onödigt!!
Jag ska bli bättre på att rensa i mitt hus!! (..........jag ska börja med de kartongerna jag förvarat på vinden ett år nu och inte haft användning av!!)

Men jag är rädd att jag är lite lik farmor på ett sätt .(-du är precis som farmor sa mamma!!) .................jag samlar på mig mycket saker.................som är fina och som jag gillar............ MEN...................som egentligen inte används!!
Iallafall inte såå ofta!!
Så  mycket prylar lär ungarna iallafall få ta hand om en dag!!
Hoppas de har/får samma intresse som A och jag...........  glas, glaskaraffer-kannor och kopparsaker....................... för det finns det redan en del!!! Och vi har inte fyllt 50 ens!!

S och E flyttar  in i sitt hus till helgen ,så för dem var det också rena guldgruvan!!
De har 170kvm fördelat på 7-rum och kök som ska fyllas...........mot ettan på  knappt 70 de har nu!! 
De har hjälpt till att tömma både min farmors och A:s farmors lägenhet sista månaden, så lite utfyllnad har de i huset nu!!
Till helgen blir vi grannar och schäfern  s flyttar ut på landet igen..........
Nu slipper hon iallafall leta efter fler rum som inte finns, (det gjorde hon när hon flyttade från vårt hus med 8 rum och kök till S och E:s etta, hon letade och letade och nosade och nosade och kunde inte förstå att det inte fanns mer yta att utforska).............men snart  finns de, en massa rum att undersöka och göra till sitt revir!!

Dagens fundering...

Varför sover man alltid som bäst precis när väckarklockan ringer??

Storfamilj

...........Eller kan det kallas "generationsboende", det vi har hemma nu??
L har flyttat hem till oss med sambo, barn, hund och katt!!
m har fått flytta in i "Harry Potter" rummet! (S döpte det rummet till det när han bodde där någon månad innan han fick sin lägenhet........................men den här "skrubben" ligger iallafall OVANFÖR trappan............. OCH har fönster!!
Och M blev lite besviken när han förstod att hans plan att ha en lugn ensam hemmahelg med sin flickvän C och 2-3 hundar gick upp i rök och att han nu istället får en hemmahelg med C........ OCH sin storasyster, svåger, systerson, en katt och 3-4hundar!!
Och A överväger att flytta ut i husvagnen!!

Skämt åsido, det ska bli kul att få rå om den familjen ordentligt (även om T bett snickarna som renoverar deras badrum att vara snabba eftersom han bor hos svärföräldrarna, de hade visat stor förståelse och lovade att skynda sig)
Det ska bli spännande att se hur det kommer att bli.....................men jag kommer inte att märka så mycket av det den närmsta veckan förresten!! 
Jag jobbade nämligen inatt, sen har jag COPE kurs imorgon kväll så jag kommer inte hem förrän vid 21 tiden imorron. Och på fredag förmiddag åker jag med mina föräldrar upp till Motala för att tömma och rensa i farmors lägenhet. Det blir ett hårt jobb med att slänga alla limmade och lagade saker och plocka upp och rensa farmors lägenhet, där väldigt mycket ligger i små plastpåsar (strumpbyxor, snörstumpar,underbyxor, bestick, plastpåsar............. you name it...........allt ligger i små plastpåsar!!) Hon har samlat på sig!! Det ska aldrig jag göra..........................å neej.......Eller hur!!
På lördag kommer också A och m och hennes pojkvän s att ansluta sig. Brorsan och hans son kommer dit och S och E också över dagen för att hjälpa till att bära flytta och rensa.
Vi kommer inte hem till storfamiljen förrän på söndagskvällen och sen jobbar jag måndag, tisdag och torsdag kväll veckan därpå!!
Helgen som kommer sen blir vi ännu mer storfamilj.............för då flyttar E och S in i sitt hus, snett över gatan!!
Såå mysigt!!!
Då ska vi grilla gyrosspett (kommer du Ellan??)

Inte nog med att vi bor ihop(..........iallafall nästan) med våra vuxna barn A och jag, vi jobbar ihop med dem också!! S har ju jobbat i A:s firma sen han muckade från lumpen, nu har L fått jobb som timvikarie på MITT jobb!! (Som hon för övrigt numera vill kalla för "vårt" jobb och mina arbetskamrater har blivit "våra") Märkligt!!

Vaddå..............svårt att släppa våra barn!!!! Naaeejj! Inte heller!!
Vi har bara bra familjerelationer!! (S sa så när de bestämde sig för att köpa huset som ligger snett över gatan!!)

Surkärring

Har jag blivit kallad i en kommentar på bloggen idag pga min "argblogg"!!
Och blev uppmanad att skaffa mig en hobby!! Det har jag ju!! Många!!
Jag bloggar !! när jag är glad, när jag är arg jag,när jag är ledsen, då bloggar jag!!
Och så plockar jag svamp ;)
Och så släktforkar jag på nätet :D
Surkärring är jag inte heller, så det så!!
Men sur blir jag över förnedring och kränkningar!!
INGEN har den rätten att sätta sig över andra!!

Och M blev kallad för patetisk fjolla.........eller nåt! Men det är ju bara elakt!
Han har både tränat rugby, amerikansk fotboll,hockey och styrketränar så någon fjolla är han definitivt inte.............men han har blivit uppfostrad att protestera och inte finna sig i kränkande behandling!!! Och det är jag STOLT över!!
Och än en gång, jag VET att rugby är en tuff sport som kräver hård träning, (M är min andra son som spelat rugby!! Heja Stagg!!) så träningen har varken jag eller han protesterat mot, utan mot allt dumt runtomkring!!
(Skrev jag förresten att två killar hoppade av träningslägret under helgen??)
M har förresten blivit petad ur laget nu!! Han "förtjänade" inte att vara med i laget!! (Vem f---n VILL förtjäna att vara med i ett lag med tränare som har en sådan människosyn??)
För att han protesterade, (trots att han varit med på varenda träning och styrketräning sen han blev uttagen i laget,) så han blev inte petad pga brist på engagemang iallafall.
Men han hade ju ändå tänkt sluta så det spelade inte honom någon roll!!
Synd att han själv inte hann "säga upp sig" innan han blev petad bara!!

Det ringde en journalist häromdagen också förresten, som hade reagerat på det jag skrev i min insändare och tyckte precis som jag att det var ett märkligt sätt att lägga upp ett träningsläger på!!
Han skulle göra ett reportage om det!!

Och du, "nile" som var så arg på mig.............eller nåt, använd rättstavningsprogrammet nästa gång så får du mer pondus i det du skriver!! Son stavas inte med å! Och ett dygn har bara 24 timmar!!Kram!!

Pappa

Vi lånade pappas SAAB i helgen för att kunna dra hem husvagnen för säsongen. Vi har sålt  vår bil med krok och inte hunnit sätta på krok på nya bilen, så pappas bil blev nödlösningen. Pappa är väldigt rädd om sin pedantskötta bil, men lånade ändå ut den, vilket ju var väldigt snällt ,för det är inte alla bilar som får dra vår stora husvagn!!

Jag körde hem den till honom på kvällen och gick in för att lämna tillbaka nycklarna och tacka för lånet. När vi stod där i hallen och pratade så sa pappa -jag ska bara köra in bilen i garaget,
-det har jag redan gjort sa jag
-har DU kört in bilen i garaget frågade pappa
-jaa!!............jag kan det ................. Hallå...... jag har haft körkort i 29år pappa! sa jag!!
-då ska jag bara låsa bilen sa pappa
-det har jag redan gjort..............Hallå......jag är 47år pappa! sa jag
Men tror ni inte att han ändå tryckte på "låsa" knappen på nyckeln innan vi åkte hem!!

De är roliga papporna!!
Mammorna kanske inte är så mycket bättre....................... egentligen, fråga mina barn.............jag är ju mamma!!

Argblogg

Det här blir en arg blogg!! En skitarg blogg!!

M har varit på träningsläger med sin gymnasieskola, Lars Kaggs rugbylag. Han såg fram emot att åka på träningsläger  full av entusiasm och var helt inställd på en helg med mycket tuff och hård träning.
Han har sett fram emot att spela rugby sen storebror S gjorde det för 4-5 år sedan och han var så glad och stolt när han blev uttagen i laget och han har varit med på varenda träning och gym pass..................... och jagat upp oss föräldrar vid 7 på lördagarna för att få skjuts till träningarna, (bussarna går inte så bra tidiga helgmorgnar från där vi bor!!)

Han kom hem trött........ som väntat ,men helt utan spelglädje och entusiasm och vill inte spela rugby mer!! Han är ändå ingen "vekling" utan han har spelat både amerikansk fotboll och rugby tidigare.

Det hade varit en helg full med pennalism, förnedring och kränkningar!!! 
Bara piska ingen morot! Ingen uppmuntran och beröm, ingen lagad mat på hela helgen, vatten fick drickas  av hela laget under träningspassen i 1min ur 6 vattenflaskor!! Hann man inte dricka fick man bli utan!!Ville man dricka däremellan blev man nekad!! Helt jä.....la sjukt!!
Vem ger tränarna rätt att kränka och förnedra andra!!
Vad har de egentligen för tanke............. Och utbildning för att genomföra ett träningsläger??
Alla vet väl att vatten ska drickas ofta och mycket under hårda träningspass och att lagad rejäl mat är en förutsättning för att kunna jobba hårt!!
Tonårspojkar utan mat................alla vet väl hur de blir då?? Och inte ger det de bästa förutsättningarna att få en härlig laganda när alla är trötta, slitna, törstiga OCH hungriga!!!!
De hade dock träning i 8-10 timmar, bla cykling med full packning i 5-6mil, "idioten" med kompis på ryggen,"sälen" i gegga och lera i uppförsbacke, armhävningar på knogarna..............på asfalt m.m!!
Det var väl rena turen att bara en behövde åka ambulans till sjukhuset!!

Om man  gjorde eller sa  något som inte passade tränarna sa blev det fys pass som straff!!
Fys pass som straff!!?? 
Fyspassen ska väl inte vara ett straff på ett träningsläger?? Det är väl det som ska vara roligt....................eller??

Och på lördagkvällen fick de i uppdrag att tjäna pengar på något vis, för att köpa något gott till tränarna!!!
De stod utanför Maxi och tiggde pengar av folk för att kunna köpa snacks till ledarna!!!!
Hur leder det till laganda och spelglädje??
Vad har det över huvudtaget med träning att göra?? Bara förnedring..............och pennalism!!!

M vill inte spela rugby mer, och A och jag stöttar honom till 100%!
Jag uppmande honom t.o.m att få med sig fler spelare och protestera genom att inte komma på nästa träning eller inte spela mer, så kan tränarna stå där utan komplett lag........... och förlora rugbymatchen mot Stagg, (den konkurrerande gymnasieskolan) för 6-te gången i rad!! Jag förstår nu varför de alltid förlorar!!

M skickade sms till sina lagkamrater om att protestera, några följde honom i det medans någon svarade -Nu är ju det värsta gjort!!.............. VÄRSTA!!! Ett träningsläger borde väl vara det bästa?? Eller??

Och jag skickade insändare till lokaltidningen i rena ilskan, får se om de vågar ta in den. Hoppas det, och ringer det en journalist så ger jag gärna en intervju för det här känns förj- - - ligt!!

Jag har ingen åsikt om träningen i sig, rugby är en tuff sport och innebär hård träning, men vatten ska kunna drickas utan begränsningar och mat behöver ätas rejält och regelbundet.

S gick på konkurrerande skola på sin tid och var med i rugbylaget, han var också på träningsläger men jag hörde inte ett ord om liknande pennalism och förnedring............och hans lag vann!!
Heja Stagg!!

Svampplockning!!

Nu är det mycket svampplockning...........det är det enda som är bra med hösten i mitt tycke!!

Jag är ganska dålig på svamp egentligen, jag plockar trattkantarelleroch trumpetsvamp, men jag vet inte vilken som är vilken av dem!!! Vanliga kantareller är det mer ont om, eller så har jag bara inte hittat de rätta ställena än!!
Men goda är de allihop och jag vet hur de ser ut!!  Det verkar som om ingen annan än jag plockar svamp i skogarna runt där jag bor!!

Konstigt folk, när det finns såå mycket!! Man behöver knappt leta efter svamparna, de bara finns där!!
Jag får väl konkurrens i svampskogen snart, när E och S flyttar hit!! E både gillar att äta och att plocka svamp!!



E inspekterar sin skörd!!

Hemma  är det bara jag som gillar kantareller, men alla tycker det är roligt att plocka dem, tur för mig!!
Så nu har jag alltid en kasse i fickan när jag tar hundpromenader, jag hade med mig en halv kasse hem idag efter morgonrundan!!
Synd att det blir så mycket mindre i grytan efter stekningen än vad det är i kassen!!


Innan rensning och stekning



Efter stekning.............inte så mycket kvar i grytan!!
Synd att man inte kan få med den ljuvliga doften av stekt svamp på bild!!

Coolast i stan




Morfar är barnvakt och lille O får åka bil!!
Bilbarnstolen passade i Corvetten!!

O var inte såå imponerad.................han somnade efter 5min eller så!!

Sista helgen

2008 hade vi på Böda i helgen, så nu är det slut............ för i år!!
Men det är en av fördelarna med att vara långliggare, det är inte mer än 6månader innan vi flyttar dit igen, inte ett helt år!



Vi passade också på att lufta Corvetten (sista gången i år kanske??) och körde nercabbat till Böda!!

Vi kom dit på fredagseftermiddagen, fick värsta paniken när vi upptäckte att alla duschar och toaletter var låsta!!!
Ja, det var inte många husvagnar kvar 4-5 stycken bara och på vår del av campingen var det bara vi och Bödavännerna B och T som hade husvagnen kvar!! Men ändå..............toa behövde vi ju faktiskt ha!!!
Vi ringde campingägaren.........hon satt på färjan till Gotland,
vi ringde städerskan............hon svarade inte,
vi åkte runt hela campingen för att se om det fanns någon någonstans..............men icke!!
Och nu började det bli akut ............sitta i skogen är ju ingen hit!!
Till slut fick vi tag på campingägarens mor (den fd campingägaren) hon hade nyckel tackochlov!! Hon satte sin make på mc:n och så kom han som en räddande riddare, inte på en svart springare men på mc och det dög alldeles utmärkt!!
Så var det stora problemet löst!!
Att varmvattnet tog slut överlevde vi, det var ju bara att koka vatten när vi skulle diska!!
Inte en lampa fanns det på hela campingen heller (utom i husvagnarna) så det blev mörkt, riktigt mörkt framåt kvällen, men det fanns ficklampor och B hittade en liten touchlampa som var batteridriven ,som vi satte inne på toan!! Allt går att lösa om man vill!!!



Bödavännerna B och T fick hjälp den här helgen att plocka ner sitt.
Men på fredagen gjorde vi inte så många knop, då umgicks vi mest och grillade, tog en tequila .............eller tre...fyra och tittade på idol.
B och T:s katter hade fått följa med och tyckte det var ett konstigt på Böda............ utan folk, det hade de inte varit med om tidigare (men de hade ju i och för sig inga hundar att akta sig för heller nu!!) Så de undersökte omgivningarna och passade på att göra lite manikyr mot träden.

Lördagen var mer hektisk, men det gick bra det med och framåt em var vi klara, vi hann också gå en runda på stranden och bada................fötterna................det var KALLT!!



Jättekallt i vattnet insåg både B och jag!!

Jag plockade också stolt fjällskivling (försök säga det efter några tequila),innan vi åkte hem, de var jättestora och fina säkert närmre 30cm i diameter!!


Så framåt sen eftermiddagen beslöt vi oss för att åka hem till oss istället, verkade korkat att klämma ihop oss inuti husvagnarna när man ändå skulle åka därifrån morgonen därpå och ett stort varmt hus med ström och varmvatten fanns att tillgå!!
Och tur var väl det för på natten började det storma och inga husvagnar fick åka över Ölandsbron på flera timmar på em och Böda var det stället som var värst drabbat av stormen( stod det i tidningen dagen därpå)

Farmor

Bara 12 veckor till jul!! Inte klokt vad tiden går!!

Jag är trött, min läkare säger att jag inte mår bra, lyckligtvis är det inget jag märker!!
Men jag har visst urdåligt blodvärde så min trötthet kanske inte bara beror på hösten........ jag har lämnat en massa prover får se vad de visar..........antagligen ingenting!! Förkylningarna och hostan har förståss avlöst varandra sen semestern, det är jag trött på...............jättetrött på. Men jag är inte tillräckligt sjuk för att sjukskriva mig, men inte heller tillräckligt frisk för att känna mig frisk!!

Farmor min älskade 91-åriga farmor har flyttat hit!! Till Kalmar, 20min biltur från mig och mina föräldrar!! Istället för de 28 mil bort hon bott så länge!!



Efter 2 års kämpande har hon kunnat flytta till Kalmar från Motala.
Hon är född och uppvuxen i Motala med omnejd, och haft syskon och vänner där, men för 2 år sedan var hon ensam kvar .............och man har ju inte bara vägarna förbi när hon bodde 28 mil bort!!
Så då började vi söka boende här i närheten så att hon skulle slippa vara så ensam och så att vi kunde hälsa på och finnas till på närmre håll. Men det var inte lätt, hon var för pigg!! Hur pigg kan en 90 åring vara?? Och varför skulle hon inte kunna få vara pigg och ändå bo närmre sina anhöriga?? Det vore väl bättre att få vara pigg och kunna bo på ett äldreboende tillsammans med andra pensionärer, ha någon att tjata med och någon som tittade till och aktiverade henne dagligen, medans hon kan ha nytta av det!! Tyckte vi!!
Men det hände ingenting..........det fanns ingenting............... . Mamma och pappa har åkt fram och tillbaka till Motala flera gånger i månaden...............men de är ju inte några ungdomar de heller, och brorsan och jag jobbar heltid och bor på varsin kust!!
Mina föräldrar åkte utomlands 3 veckor och medans de var bortresta snurrade farmor till det och blev flyttad till ett korttidsboende, jag fick åka upp ett par gånger och vara med på planeringsmöte eftersom mina föräldrar inte var tillgängliga!!
Det var jobbigt att säga till pappa när de kom hem att jag placerat hans mamma på hem!!
Men han förstod att det inte funnits något annat val, hon kunde bara inte bo själv!!

Ja, där trivdes hon ganska bra på det boendet , hon rullade håret på tanterna och plockade och pysslade lite. Ja det var när hon inte var alldeles snurrig och virrig då, ibland var hon väldigt snurrig............hittade en massa saker i hennes väska som inte tillhörde henne (fjärrkontroll, draglakan, engångshandskar, soppåsar m.m) Hon piggnade iallafall till och blev hemflyttad till sin ensamma lägenhet, men då med mer tillsyn, en diagnostiserad alzheimers,hjälp med maten och så fanns det dagverksamhet i Motala som hon trivdes och aktiverades med, men hon tyckte ändå att hon kände sig ensam

Vi jagade enhetschefer på telefon, ringde alla bostadsbolag,vi skickade brev och jag skrev en insändare i tidningen, men inget boende fanns att uppbringa.
Men häromveckan (nästan två år senare) blev hon erbjuden ett boende i Motala, som mamma och pappa var och tittade på och bestämde sig för att acceptera, men innan de hann göra det så kom det ett erbjudande till.............
ett boende i Kalmar!!
Äntligen!!

Så i lördags flyttade hon in i ett mysigt trevligt boende med trevlig personal, och farmor trivdes bra från första stund!! Hon har inte varit så här klar och redig på länge!!
Och jag körde förbi och hälsade på henne en stund i söndags och ska hälsa på henne imorgon också...........när jag ändå har vägarna förbi!!
Vilken lyx!! -Jag ska bara hälsa på farmor.......................har jag aldrig kunnat säga förut!!
Och nu kan jag både säga det och göra det!!!

RSS 2.0