**GOD JUL**

........från oss alla till er alla
en riktigt GOD JUL
Ha en riktigt härlig och god julhelg!!

Familjemåltid

Ja igår var det dags igen...........det traditionsenliga julbord i Kolbodagården som min mamma och pappa bjuder på!!
Alla är lika glada i julbordet där.Det smakar som hemlagat..........och det är ju den bästa julmaten tycker jag!
Men jag är ju numera "finsmakare" på julbordet eftersom inte allt får plats längre...........så nu skippar jag julskinkan och prinskorven tex men njuter av laxen och jansson och omeletten desto mer!! Men efterätterna ostkaka sylt och grädde och pepparkakscheesecake fick jag skippa.....tyvärr........det fick verkligen inte plats!! Egentligen är det inte ekonomisk att ha med mig på julbord...................för jag äter inte för den summan julbordet kostar!! Men mina pojkar äter säkert upp min del också =)
Jag blev kär i min man igår igen.........
Mamma (som inte sett mig på 5-7kg) och tyckte att jag såg fräschare ut,sa till A -Vilken snygg fru du fått och då svarade min älskade make -Det har jag alltid haft...............fatta att jag blev som nyförälskad!!
Jag är också alldeles väldigt glad i mina barnbarn...........lilla V är mormors tjej
och det är ju inte mer än rättvist eftersom O helt klart är morfars pojk!!
Här sitter de och jämför slipsar..........
Efter maten åkte vi hem till mamma och pappa och tog oss en kvällsdrink och lite julgodis och så tog vi massa årliga kort!!
på: Familjen Fringelsson (förkortning för Frosth och Ingesson)
Jag och mina föräldrar
Och så min stora fina underbara härliga familj som jag är såå stolt över!!
A och jag och våra 6 fina ättlingar!!

Vinterland

Jag kan bli så himla trött ibland...........på SJ t.ex som inte får tågen att gå i rätt tid pga snö........ och att kommunernas snöskottningspengar är slut i slutet av november...............jag menar............hallååå........... vi bor i ett land i norr som i bästa/värsta fall har snö 1-3 månader............ varje år!!!
Jag kan inte minnas att det var så mycket strul med tågen när jag åkte tåg till och från skolan varannan helg, när jag pluggade i Motala  i slutet av 70-talet eller när A åkte tåg  varannan helg till och från lumpen i Skövde och Karlsborg på 80 talet.....men nu på 2010 talet...............hakar allt hela tiden upp sig......................märkligt!!
Ska man verkligen behöva säga..............-Det var bättre förr????

Stressad???

Inte jag heller............

Har lagt barnet under granen, klapparna i sängen, kakorna är tvättade, golvet är bakade, har hängt ut gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen, köttbullarna är slängda, satt fjädrar i riset, har klätt granen med nybakta lussekatter eller va det dem vi skulle ha på lucia?? Strunt samma, huvudsaken är att jag har järnkoll på allt, och inte ett duggstressad är jag heller. Trevlig Midsommar på er!!

Delmål

Nu har jag nått mitt första delmål...........-21kg!!!
Och midjemåttet är 18cm mindre.........och så har jag tappat 15cm rumpa =)


Varannan vecka mäter jag mig och noterar skillnaden......
Idag har jag på mig ett par jeans som jag hämtat ur min kartong inne i vår "walkingcloset" som det står "Åsas drömjeans" på, snygga jeans som jag "vuxit ur" men inte velat slänga..........den kartongen har jag haft stående i 10 år eller nåt........men idag hämtade jag mig ett par snygga svarta jeans där...........(4 storlekar mindre än vad jag hade för 11 veckor sedan!!!)..............men de är nästan lite stora =)!! Livet är toppen!! Men A ser nästan lite bekymrad ut ibland.......och han säger att han är rädd att jag ska försvinna eller bli för smal =)

Jag mår fortfarande bra, jag var på återbesök hos kirurgen förra veckan och mina värden och allt var bra!!
Men  min kropp gillar inte vitt bröd och socker.
Vilket gör det lite besvärligt ibland faktiskt..........för om man ska ta sig något  lite snabbt att äta när man är på språng någonstans vad finns det då för mig..........när det mest är hamburgare med bröd, korv med bröd, kebab med bröd,smaskiga frallor kanelbulle och pizza slice som erbjuds..........hmm......... och jag får lite ont i magen av modifast och nutriletts och sådanna bars......för det är för mycket socker i dem!!
Det är mitt största bekymmer just nu (för jag är för mycket smålänning för att äta kina buffé.......när jag bara kan äta så lite som jag kan!!)
Men men det är ett litet bekymmer........jag har räddat mig med en räkmacka och bara ätit räkorna och ägget och en barnostburgare utan bröd!!
Imorron....... tidigt (4.30!!)........ åker  A och jag på bussresa till Schwerin i Tyskland där vi ska tillbringa helgen och då brukar jag alltid ta med mig baguetter jag brett med grönsaker och skinka och ost som matsäck........ men den här gången får jag nog bre mig ett par knäckebröd.........känns inte lika läckert!!!
Men det ska bli skönt att komma iväg!!
Jag känner mig ganska energilös och hoppas att den här helgen kan ge mig lite mer energi!! För min livsomställningen har gjort mig energilös tror jag............tillsammans med höst/vintern förståss som alltid gör mig trött!!
Jag sköter mitt jobb (som inte ens det ger mig speciellt mycket energi just nu) och det jag måste hemma, mer orkar jag inte just nu och jag försöker lyssna på kroppen som jag blivit  uppmanad av dietist, sjukgymnast och läkare att göra!!
Men jag har inte tappat hår och naglarna mår bra............vilket också sas kunde vara en "biverkning" av gastric bypass operationen i början, så i det stora hela är ju allt bra.........om jag bara inte vore så slö/lat/trött/seg!!
För det finns ju lite att göra nu innan jul som jag vill göra och behöver göra och ska göra.
Julklappar tex och julmat och julpynt och så måste jag ju jobba.......
Sol och bad i Dominikanska republiken 27/1-11/2 kommer väl att ge en hel del energi iallafall!!


RSS 2.0