Gapskrattande ungar

Visst är det härliga bilder!

Vårbilder



m lånar A:s nya kamera lite då och då och resultatet blir helt lysande.......eller vad sägs om de här bilderna hon tog när hon tog en promenad hemmakring
och så lite Böda........
.......men den här sista tog A!

Goda nyheter

Fick jag i påskhelgen........väldigt goda nyheter till och med!
Jag slipper jobba som familjebehandlare hemma hos familjer med många barn!! yes yes yes!!
Det gjorde min påsk ännu bättre!!
Efter många turer och händelser som jag inte styrde över eller var inblandad i blev det så att jag istället ska jobba som ungdomsbehandlare med ungdomar som bor hemma eller i egna lägenheter...............lite smolk i bägaren och som ger mig dåligt samvete är min härliga kollega S som istället får det här "oåtråvärda" jobbet som familjebehandlare.............hon är inte mer pigg på det än vad jag är...var!
Men men i den kommunen jag jobbar i vänder det snabbt, så jag ska nog inte ropa hej förrän allt är klart!" Bestämmande nämnden" har ju inte ens tagit något beslut i frågan om att lägga ner min arbetsplats än!!
Det gör de i slutet av den här veckan som först!
Annars är allt härligt vårigt ute, 39 grader i solen har jag ute på altanen och träden och buskarna börjar slå ut, gräset är grönt, fjärilarna flyger omkring och fåglarna kvittrar............vad gör det då att jag vaknade med huvudvärk och feber och ett huvud som kändes som om det var fullt av snor!!
Jag satte på mig shorts och linne och satte mig ute i solen och fixade ögonbryn och naglar....... Och då ser jag ett par som går förbi med långbyxor och långärmat och tjejen hade t.o.m knähöga stövlar med pälskant på!! Alla är vi olika!
Vilken tur att vi har höst och vinter så man uppskattar våren och sommaren........vad hade man annars att se framemot??
Ja jag minns när jag bodde i Indien som barn hur vi uppskattade regnet där!!
Men jag är piggare nu och ska ta mig till gymmet om en timme sådär.......men jag ska ta det lugnt........jag lovar och tvättstugan har jag orkat organisera, tvättat och vikt tvätt och stoppat in kläder i skåp och lådor (och lite kläder gick direkt till klädreturen...........jag är dyr i drift nu när det är en ny årstid och nya kläder som behövs!)
Mitt klädkonto har nog aldrig varit så högt som i år, jag har minskat 5 storlekar i kläder med mina tappade 37kg.
A säger att jag har blivit en "shopaholic" och tror att vi kommer att hamna i "lyxfällan" pga mitt nätshoppande!!
Men jag blir galen på mina stora kläder, tunikor och toppar gör ju inte så mycket om det är LITE stora, men stora byxor är hemskt som man måste gå och dra upp hela tiden och jag som älskar shorts och trekvartsbyxor hade inga som passade, jo jag trodde jag hade ett par.......de kändes bra när jag satte på mig dem.........tills jag haft dem någon timme och de töjts ut!!
Ungarna mobbade mig för mina stora shorts jag hade i helgen (och de köpte jag ändå i januari så jag skulle kunna ha dem på mig under semestern  i Dominikanska)
Ungarna sa att jag såg ut som en tant......och.....jag är väl tant......lite tant iallafall....... jag fyller ju 50 om 2 knappt månader (men kollegan S säger att det inte finns några svenska tanter.......jag håller inte med henne......men tanter med knytblus och kort lockigt hår är ju mer sällsynta nuför tiden)
Den här "tanten" har tatueringar, linne och trekvartsbyxor och långt hår!!Sådetså!!

Bilder som inte behöver undertexter

........eller det blir kanske roligare med lite text...
Putta och dra, putta och dra för att få in tältduken i spåret....... Det ser ut som om jag blänger på m som är fotograf....

Plockepinn.......eller??
Duken på plat,s nu ska "bara" pinnarna komma rätt också (tur att handyman PI hjälper till......det går garanterat fortare då, för han är tältuppsättningsmästare!!!)
Klockan är över 12 och A tar en välbehövlig paus!! Och en öl!
Sen fortsätter vi igen......alla som sätter upp tält borde vara minst  2m ......Det är INTE B eller jag......... men vi har långa armar och god vilja!!
Paus igen.......nu bjuder PI på den obligatoriska kaffegöken!! Bland utspridda golvskivor!!
t och m fixade gardinerna........ovanligt snygga gardiner för att tillhöra ett förtält!! (och jag som för en 8-10år sedan tyckte att gardiner i tält var det löjligaste som fanns!!)
Så.....det viktigaste på plats......tältmattan, (det var det vi var på jakt efter i husvagnsaffären.........men vi kom hem med en ny husvagn...........men vi fick iallafall mattan på köpet!! Hmm!!)bordet, spisen och tv-bänken















En underbar påskhelg

.......tycker jag att jag har haft i helgen!
Jag tog kompledigt på Döbbelonsdagen  och har tidigare lagt in om semester mellan fredag och lördag, så m och jag åkte till Böda redan på onsdagen. A skulle åka til Elmia och ställa ut sin bil så han fick stanna hemma. Men m och jag fyllde bilen med hundar och mat och annat vi behövde i helgen och så åkte vi,
m fick köra........och jag satt bredvid och försökte hålla mig vaken (annars brukar jag somna strax efter att vi kommit över Ölandsbron............men det duger ju inte när man är övningskörningshandledare........men det säger ju iallafall en hel del om m:s bilkörning.......hon är duktig och kör bra nu!)
Två familjer var redan på plats när vi kom upp vid 20-tiden på kvällen, och den  saknade länken från Strängnäs paparazzi S och hans fru K kom strax efter, B och T från Lund hade stannat kvar sen förra helgen och A3 och a är från Timmernabben och har ju inte så långt till Böda.
Vi försökte få igång värmen i husvagnen m och jag.......men vi har inte lärt oss det nya värmesystemet så bra.........så propparna gick hela tiden, men det löste vi igenom att släcka lampor och stänga av elementet i förtältet (eller...... det var ganska kallt när vi vaknade på morgonen och väckarklockan hade slocknat, eftersom proppen gått igen när vi hade somnat........ så vi löste det väl bara sådär bra då!!)
Skärtorsdagen bjöd på sol (men knappt plusgrader på morgonen) men på hundpromenaden på stranden var vinden ljummen och alldeles fantastisk!
Så strax efter frukost plockade jag fram favorit solstolen och min bok  i tegelstensformat (sista delen i grottbjörnens folk).......underbart!! Medans S och K satte upp sitt förtält och gjorde allt det där som vi gjorde förgående helg.......men jodå........ jag erbjöd mig att hjälpa till om de ville..........men det behövdes inte.........så jag kunde sitta kvar och aktivera min Dominikanska solbränna istället! Underbart!!
Jag aktiverades lite genom badminton med m under dagen, annars satt jag mest där och läste och njöt och tog ett par rundor med hundarna när det behövdes!
L ringde på fm och undrade om de kunde få komma upp på fredagen.......O ville så gärna till Böda sa hon............men jag tror hon hade en släng av Böda abstinens jag........skylla på barnen!!
m och jag hämtade sen A i Köpingsvik dit han hade fått skjuts från Elmia.
När han kom så grillade vi lite och umgicks med "grannarna"
På Böda är det inte samling vid pumpen som gäller utan här är det samling vid grillen!!
Dagen därpå blev också en mysig dag även om det blåste lite mer då.
L och ungarna kom på em och tillbringade dagen runt oss. O fick lite egentid med morfar på stranden (jag tyckte vi skulle följa med allihop........men det tyckte INTE O, det var bara 2 stycken som fick gå med sa han.........han och morfar!!
Så vi andra fick väl hålla oss runt husvagnen då........men lilla V tyckte det var mysigt, vi lekte tittut genom tältduken........det tyckte hon var väldigt roligt!! Vi hade jättekul!
Och lite senare hamnade vi i den klassiska Böda seansen......alla sitter i en halvcirkel med ansiktet mot solen (eller det kanske är det som är soldyrkan??? Det kanske är soldyrkare vi är vid närmare eftertanke.........)


Men Mi var återigen "kärringen mot strömmen"............hon satt mittemot alla andra!!
Hon sa att det var hon som var ledaren i seansen!!
m och V roade sig med "ponnyridning" på i........i var måttligt road men fann sig i situationen på ett bra sätt och V stormtrivdes!!
O trivdes som fisken han, med han gillar "Bödakompisarna" och det är ömsesidigt!
Det blir kallt på kvällarna fortfarande, så då flyttade vi in och rullade in oss i filtar och hade det ganska bra ändå!
.........även om O ser lite sur ut just på den här bilden.........
Mormor läste sen en tråkig bilbok och Gonatt Alfons Åberg  i sängen för honom...........men O somnade inte iallafall (precis som Alfons!!)
Så han fick krypa in under morfars filt istället och där somnade han...........de......... efter en stund
Nattsömnen blev inte så lång....... O och V tyckte det var morgon kl 6!!!........och de brydde sig inte om att vi inte höll med dem om det!
Jaja....... vi kan sova en annan dag..............eller när vi blir gamla!
Frukosten åt vi ute och det var nybakat från bageriet som hade påsköppet........det finns inget bättre sätt att äta frukost på!!
Det är vi alldeles överens om i familjen.........för till den här frukosten kom S, hans "flickvän" t och M också!!
A tog sig en lur  lite senare i solen istället......
Vi retade honom litegrann.......jag var mest bekymrad över att någon fågelmamma tog fel på honom och sin gapande fågelunge och skulle mata honom med daggmask.......... men det enda som hände var att L stoppade en napp i munnen på honom =) det tyckte ungarna var kul!! (den nappen fick hon hämta på andra sidan husvagnen sen.....) Och......nej.... Det var inte han som hade ansvaret för barnet som inte ligger i vagnen bakom honom!!
Vi tog sen en runda ner till stranden allihop (den här gången hade O inga invändningar!)

Här är hela min stora goa underbara familj påväg till stranden!
M höll i en synnerligen olycklig n, hon ville bada, hon ville springa, hon ville hämta pinnar............men hon har sträckt sig i benet och måste vila, så hon fick ha kort koppel istället.......å vad det var synd om henne!!
s och S lekte i strandkanten och verkade ha lika kul båda två.
V verkade väldigt förundrad över all sand.....
........eller så var det hundarna hon tittade på........dem gillar hon ju!
Det var inte jättevarmt på stranden, det blåste ganska friskt så mina tankar på att ta ett dopp slog jag ur hågen ganska snart!
Men O gillar att vara fotomodell, han är en riktig linslus.......det har han efter morfar, (svärmor säger att det inte finns ett enda kort på Mi som liten där inte A är med, en arm, ett ben eller ett huvud...... eller så skymmer han hela henne!!)
Och m passade på att testa A:s nya leksak
S är inte heller svår att få att stå framför kameran (så han har kanske lite gener från A iallafall!!)

och här fick han med sin söta t också.......
På eftermiddagen åkte L och ungarna ifrån oss, de skulle tvärs över Öland till farmor och farfar på södra Öland.
Så de missade påskbordet......
Men det var det många som inte gjorde.....Det var ett digert smörgåsbord som dukades upp till påskmiddagen.
A2 och A3 väntade tills värsta rusningen till maten gått över, de satt och tog det lugnt ensamma vid bordet!
Men de fick inte sitta ensamma så länge!
Sen blev det lite seans efter maten.
Innan vi tog en promenad ner till det som de kallar "Paradgatan" men som vi lite cyniskt kallar "Fina gatan" och hälsade på våra vänner där!
De hade det allt lite stökigt där med, såhär i uppsättningstider
Det skulle de se på Strix och svenska folket som såg på Böda camping såpan i höstas............jag tror inte det tändes några lyktor kl 20.30 den här dagen ens!
Söndagen var sista dagen för den här helgen för oss, jag åkte och jobbade och A och ungarna åkte hem, så att de kunde komma iväg till Elmia dagen därpå och hämta bilen på Elmia som stått utställd där under bilmässan under helgen!
Visst har jag haft en underbar påskhelg?? Och dessutom har jag blivit av med mitt vinterbleka ansikte!!
Det gillar jag!



Slöisar

Mina två soffliggande slöisar har gosat till sig i TV-soffan!
Visst är de väl lite söta?? Även om jag måste buffa undan dem för att få plats jag också!

Premiärhelgen på Böda

Helgen innan påsk var det ÄNTLIGEN äntligen äntligen dags!!
Jag tillbringade fredagen med att packa och pricka av på listan och handla in det sista...........
Hundarna såg noga till att vi inte skulle åka ifrån dem.....
De är lite roliga mina hundar, de är väldigt rastypiska när det gäller en del saker!
Schäfern som är en vallhund i botten är noga med att vara så nära sin "flock" som möjligt..........hon vill inte bli bortglömd........så hon ligger så nära utgången som möjligt, medans pyreenern som är en vakthund.........hon håller koll på hela omgivningen........så att ingen fara hotar!!
Det är samma sak på Böda, s vill vara nära oss och ylar av sorg eller skäller av besvikelse, när hon enligt sin uppfattning är placerad för långt ifrån oss ........i däremot, hon vill ha en mer övergripande koll, gärna på en liten höjd, så hon har ordentlig uppsikt och kan varna oss för allsköns ohyggliga faror......som barnvagnar, små vita hundar, fyllehundar, galna joggare eller livsfarliga cykelbilar!!Så hon har ett hårt jobb!!
Vi fyllde bilen och släpet väl innan vi gav oss av.
Och så blir det sådär fånigt igen........
När man ser den här skylten åker smilbanden helt automatiskt upp till ett fånleende........som håller i sig väldigt länge!!
Husvagnen stod redan på plats,den hade A och M åkt upp med kvällen innan!
Så det var "bara" innehållet som vi hade med oss i släp och flak och ett halvt baksäte!
Men en runda till stranden måste man förståss ta, så det gjorde vi m, hundarna och jag!
En öde underbar Böda strand........det var varmare än det ser ut!!
.......och hälsa på alla härliga bödavännerna
Sen la vi en presenning vid in gången till husvagnen för att slippa dra in så mycket skräp och smuts i vagnen.
Mi fick i år för sig att hon skulle ha sin husvagn på tvären i
..........så då fick vi hjälpa till att putta och dra den på plats (hon ska då alltid vara tvärs emot alla andra, vi andra står i prydliga rader...........men Mi ska ha sin husvagn på tvären!!Jaja!!)
Första kvällen gjorde vi inte så mycket, då bäddade vi bara sängarna och fick in maten i det pyttelilla kylskåpet.
Vi grillade förståss på kvällen, men åt middagen "inomhus" tillsammans med A:s syster Mi och systerdotter N.
Potatissallad och grillad entrecote och fjärilskotletter stod det på menyn! Gott!!
(det är inte så varmt om kvällarna på norra Öland såhär års!!)
Och kolsvart blir det för "gatlysena" och servicehusbelysningen är inte tänd än.
Det är sjukt mysigt att krypa ner i sin säng i husvagnen........ fast det är både  kallt och lite rått!!
Morgonen därpå kom S med sin "vän" t för att hjälpa till och njuta av Böda på försäsongen.
Men även den frukosten fick ätas inne,
MEN vi hade färska nybakta frallor.......... förståss (bageriet var inte öppet men det finns ju sådär fiffiga "bake up" frallor att köpa (mycket mer ekonomiskt egentligen, än att köpa dem i bageriet)
Sen var det slut på lugnet och full fart resten av dagen....6 förtält (de två andra "kompisfamiljerna" i kvarter 1 kom inte den här helgen) ska upp och husvagnar och förtält ska fyllas och möbleras!
Desto fler som hjälps åt desto......desto...... stavas det så?? (finns det ens ett sånt ord egentligen??? Äh ni fattar vad jag menar iallafall!)


Och helst ska man vara 2 meter lång........men m:s 172cm räckte till........... när hon stod på tå!
........och så höll vi på.........förtält efter förtält.......
Efter 12 blev det kaffegöks paus............tur att man inte dricker kaffe....... men pausen var välbehövlig!!
Vårt  snygga nya tält blev färdigt först
Nu ser det ju nästan beboligt ut...MEN.......då ska det byggas golv!!
Det är allt lite stökigt omkring oss när vi håller på........
Golv ja........det är ett eget kapitel..........A räknade ju med att få bygga om vårt gamla golv, eftersom den här husvagnen är lite längre än den förra......och han gillar inte att bygga golv så värst........han har gjort det en del!
Första säsongen hade vi ett "vanligt" förtält eftersom det bara var ett "provår", året därpå köpte vi ett större förtält, då fick han lägga i lite fler skivor, någon säsong senare bytte vi husvagn........en större............då fick han lägga i några skivor till (det var det året jag smet och "övergav" honom och satte mig inne på golvet hos B och drack vin, så fick han svära och gorma på egen hand!!) Året därpå köpte vi helt nya golvskivor som skulle vara enklare att få på plats!! Och i år har vi då köpt ny husvagn med nytt förtält och han förväntade sig att han skulle slita en hel del med det (och jag såg fram emot att sitta inne hos B igen och dricka vin!!) Men hör och häpna....golvet passade precis.........nästan bättre än vad det gjorde förra året, så han kunde fortsätta vara på gott humör!
Golvet på plats.......rena dansgolvet!! Och den här gången glömde vi inte bort att dra sladden som ska gå under golvet.........iallafall inte efter att golvet skruvats på plats!
Men så måste ju de extra stödbenen på plats (husvagnen ska ju stå där i 5månader!!)..........tur att han är så smidig min man......och snygg också.........fast det framgår väl kanske inte på den här bilden!!
Efter en slitig dag blev det tacokväll med tillhörande tequila med apelsin och kanel.......förståss!
Vi klämde ihop oss inne i vårt ganska omöblerade förtält, alla tog med sig bord och stolar och mat och dryck och vi hade en trevlig kväll........som alltid!
Men dagen därpå var det dags igen........
Nu ska inredningen in....
Men det är klart.......vi unnade oss lite samvaro i solen mellan varven!!
Så......nu ser det väl trevligt ut?? (fast möbleringen har redan ändrats!!)
Och jag fick gå barfota i gräset......
Vi hann nästan helt klart innan vi åkte därifrån för att åka hem och fräscha till oss, innan vi åkte hem till L och T för att fira L:s 27års dag.
Men L märkte nog att som småbarnsföräldrar är det barnen som får den mesta uppmärksamheten, fast det är hennes födelsedag........... och hon behövde inte öppna sina paket själv heller! O var angelägen att ta på sig den uppgiften!

Älskade barnbarn

A testade sin nya kamera i söndags......och barnbarnen kändes som de självklara målet för objektivet!


V  10 månader är ute i våsolen på egna ben (ok ok hon hade lite hjälp av altanen!!)

När benen inte längre orkar får man väl prova att sitta i gräset en stund



O (snart 4år) är en fotbollskille.......blivande fotbolls proffs??
Det tycker iallafall hans far!

.......och en linslus är han också!!


Brottning??


Sötaste syskonen!


En stolt mor med sina barn!


En glad lite busig tjej (som brukar vara ganska svårflirtad)

Det är mycket nu.....

Jaa det är lite rörigt och spännande....... och lite läskigt i mitt liv just nu!!

Jag ska få nya arbetsuppgifter.....som jag inte vet om jag är byxad för!!
För nu ser det ut som om min arbetsplats kommer att läggas ner, sorgligt men sant........ MEN bestämmande nämnden har inte tagit beslut om det egentligen men allt lutar åt det!
En epok går i graven...eller nåt........11år efter att verksamheten startade!
Ett hus har vi redan " slitit" ut....så det
.....fick rivas (fast det berodde nog egentligen mer på att huset var gammalt än att vi slitit ut det!!)


Förra onsdagen fick vi veta att det NOG kommer att läggas ner den 1 juni och sen dess har vi allihop funderat
-vad ska jag jobba med nu......
För det blir NOG inte här iallafall!

Vi fick förelå vilken arbetsplats inom förvaltningen vi skulle vilja jobba i, med integration, öppen vård eller familjearbete tex.
I onsdags fick vi då reda på var de har placerat ut oss.
Vi har spekulerat vilt om hur cheferna gjort sitt val för vår omplacering , kollegan S sa att cheferna nog spelat "Åsa med knuff" med oss........:Jag vill han henne, han vill jag ha....du får 2 extra semester veckor om du tar henne......
Min värsta farhåga var att de skulle placera mig på Öppna förskolan eller hemma hos familjer med barn,så därför skrev jag :"ungdomsbehandling inom".... på alla 3 alternativen jag lämnade....för jag gillar inte barn!!
Ok, ok jag gillar självklart MINA barn, de är de viktigaste i världen, men inte andras ungar....såvida de inte fyllt 13 år, DÅ gillar jag andras ungar också, jag är inte sån som gullar med andras bebisar eller leker eller ens tycker det är roligt med andras barn.
Så nu håller jag och mina arbetskamrater på att få nya arbetsuppgifter (för vi har varit här så länge, så de blir inte av med oss så lätt!!)
Det värsta är att...........Jag blev tilldelad familjearbete........det känns som en mardröm.......men jag vaknar ju aldrig!!
Tre av kollegorna blev väldigt nöjda, 2 var inte speciellt nöjda.......... och jag kände mig bara gråtfärdig av missnöje!
Åsa Frosth supernanny............det känns inte som jag........... Oh         My       God!!
Men kollegor och chefer tror att jag blir jättebra som det...........jag är skeptisk!!
Men men det blir nog bra.............kanske............men jag är vettskrämd!!
Jag ska ge det en chans (det finns andra arbetsuppgifter inom den delen av förvaltningen i värsta fall!!) och vem vet jag kanske tycker det är rena drömjobbet när jag väl kommit in i det och vant mig vid tanken, även om jag ALDRIG i min vildaste fantasi trott att jag skulle ha det jobbet.........och heller ALDRIG haft någon hemlig dröm om det heller för den delen!! Hade min närmsta chef sagt det till mig hade jag trott det var ett synnerligen dåligt skämt!!
Jag har haft en del elaka tankar de senaste dagarna (och konstant huvudvärk!!) En av dem är: Cheferna sitter och funderar : Ok hur blir vi lättast av med henne???Hmm...... Joo, nu vet jag...... vi ger henne arbete hemma hos barnfamiljer!!
Jag hoppas väl och tror väl inte det egentligen och när jag sa det till en av cheferna skrattade hon och sa att det verkligen inte var så utan de ville ha just mig till de arbetsuppgifterna, eftersom de tror att jag skulle göra det bra!
Jag hoppas att de har rätt!!
För de vill att jag ska börja med det arbetet på 50% ganska snart!!
Men idag skiter jag i det............ för i eftermiddag är kebabkungen, kebabdrottningen och kebabprinsessan..... hahaha..... tillbaka i "Slummen" på Böda camping.............och vi ska fortfarande inte vara ovänner med de på "Fina gatan" (eller Paradgatan som de vill kalla den!!)
Husvagnen är redan på plats!!
A och M körde dit den och ställde den på plats igår, så nu har jag inte tid att sitta här längre för nu ska det packas och prickas av på listan!!

Kalasande

Det blir många kalas i vår familj i år!!
Det mest kalasrika året någonsin tror jag!!
Det börjar med min 50-års dag i juni, i juli fyller S 25, i augusti fyller m 18 och så firar vi M:s 20-års dag i september!!
Tur att jag bokat resa till oss......... så jag slipper köpa dyra födelsedagspresenter!!

Men vi har lite otur med kalasen också........de krockar ofta med evangemang med Corvetteklubben för hör här.......på min 50-års dag är vi på corvetteklubbens sommarmöte i Sunne, på S födelsedag är det sommarträff på Borgholms slott med sydost distriktet, på m:s födelsedag är det grillfest på Vette småland och som pricken över i:et så är det höstavslutning på M:s födelsedag..........
Helt osannolikt .......men trots det alldeles sant, så det blir en hel del aktiviteter med Corvetteklubben som vi inte kan vara med på i år!

Jag har funderat fram och tillbaka hur jag ska göra med min födelsedag, OM vi ska fira den........NÄR vi ska fira den, HUR vi ska fira den och VAR vi ska fira den.......
Men nu har jag kommit på den smartaste idén...... ever......
Jag ger mina 4 barn uppdrag och pengar och ev gästlista för att kunna fixa en överraskningsfest för mig.........visst är det smart??
Jag kan bara njuta av det de hittar på och fixar åt mig och behöver inte jobba med det alls......jag menar jag har ju fixat en himla massa kalas genom åren för de 4!!
27+25+20+18.......det är en himla massa kalas......90 stycken närmare bestämt........ok då........L har väl fixat sina senaste kalas själv........så det är kanske "bara" 83st eller nåt.....men det är klart........många gånger har jag fixat dubbla kalas........ett för släkten och ett för kompisarna...........så då är vi nog uppe i 100 iallafall!!

Smakförändringar

.......det vet jag räknades som en av "nackdelarna" med gastric bypass operationen och det har jag märkt av tydligt.
Jag kan bli jättesugen på en vetelängd med grön pistagefyllning  eller en kanelbulle om jag ser det i affären, och jag har köpt det några gånger också.........men den smakar inte alls som jag förväntar mig eller som jag minns, så nu har jag slutat med det.
Jag kan äta en liten chokladruta men den smakar inte heller som förr. Det blir en konstig och annorlunda smak och känsla i munnen, antabus mot godis typ........
Jag måste ju tugga väldigt väl ,så  en fin skiva entrecote eller ryggbiff tuggar jag "sönder" ,det är inte alls lika gott längre, även om jag kan vara väldigt förväntansfull  och sugen på det innan det serveras .
Köttfärs smakar också annorlunda och det är inte klokt vad mycket brosk det finns i köttfärs, sånt man inte tänker på när man tuggar lite lagom, men som blir väldigt tydligt när man tuggar länge och väl!!
Lakrisal är däremot helt fantastiskt gott, det äter jag en hel del!!
Alkohol kan jag dricka i små klunkar med paus och uppehåll mellan klunkarna....... så det funkar alldeles utmärkt med tequila......som jag "biter av" 5 gånger och en rom och cola som dricks under lång tid. 
Kolsyrade drycker fungerar utmärkt.......i små sippande klunkar.......om det är light, vanlig läsk eller cider är obehagligt för magen, jag kan inte förklara det bättre än så, det känns obehagligt i magen.
Hunger och mättnadskänslorna är också annorlunda (vilket jag också fick veta innan op:en)
Jag blir inte mätt som jag blev förr men jag känner att magen är full, jag blir inte heller hungrig i vanlig bemärkelse, men jag känner när magen är tom och kan då få lite panik om jag inte har något som jag kan stoppa i mig.
Och törstig blir jag....... paniktörstig så jag måste alltid ha vattenflaska i handväskan och på träningen oavsett om det är vattengympa eller träning på gym!!
Så lite konstigt och annorlunda är mitt liv just nu..........men jag älskar det.........älskar att ställa mig på vågen och den går neråt varenda gång, men jag väger mig inte så ofta nu för det händer inte så mycket i veckan längre!

Paparazzi

Nu har min make prylkungen  köpt sig en "riktig" kamera, en systemkamera, så nu kan han konkurrera med S och Mi på Böda om  titeln som paparazzi.....
Han satt hela kvällen och lärde sig alla funktionerna
Det fanns funktioner som: man kunde ställa in skärpan i objektivet efter vilket synfel man har (passar oss utmärkt eftersom A och jag har helt olika synfel!!), det fanns speciella inställningar om man fotograferade husdjur, solnedgång, i mörker och porträtt tex..........och jag fick vara fotomodell!!
Men ingen funktion som kunde ta bort rynkor...........tyvärr
Vilken skärpa det blev i bilderna........t.o.m ögonfärgen syns.............och alla rynkor!!
s fick också vara med på bild.........men hon gillar inte att kramas!
Men i gillar att kramas!
Så hon blev med på mer bilder!
Men som sagt........det hade varit bra om det funnits en funktion som reducerar rynkor åtminstone.......tur att man inte har åldersnoja!
Men igår när jag hämtade O på dagis blev jag lite fundersam.......
Jag hämtade honom och då var det en liten tjej i sandlådan som frågade om jag var O:s mormor, vilket jag med stolthet svarade ja på.........jag tyckte sen att hon sa
-vad gammal hon var, till sin kompis.....jag fick det bekräftat när O strax därpå sa -du är gammal va mormor.........-tycker du mormor är gammal sa jag, då  sa O -lite gammal är du va......... så ok lite gammal är jag väl då..............men han tyckte iallafall mormor var lite häftig när vi fällde ner taket och åkte nedcabbat han och jag från dagis!
Hans mormor är iallafall 35kg mindre mormor............och med ett minskat midjemått på hela 32cm...........så det finns en chans att hans mormor blir mycket äldre!!
Så "lite" som jag väger nu har jag inte vägt på 25år!!
Det tycker jag är häftigt!!
Och jag kan äta allt utan sparris och vitt bröd!!

Begravning

Begravning är ett konstigt evenemang........
A:s farmor somnade in för några veckor sedan, 1913 föddes hon och nästan 98 år senare lämnade hon jordelivet.
Och i fredags var det då dags att begrava henne.
Det var en fantastisk fin begravning,mycket tackvare A:s syssling B som både sjöng och spelade trumpet under begravningen och det var så vackert och stilfullt, även om det förståss var sorgligt.
Men det är sen det konstiga inträffar....... på middagen efteråt.............alla har trevligt och alla är glada att träffas.
Vi var inte så jättemånga, ett 30-tal, det var vår familj, Mi och hennes pojkar och A:s faster och 2 av hans 3 kusiner (de "kända" fotbollsspelande tvillingsystrarna Sandell) och några respektive, några grannar från Revsudden och några kusiner, ett kusinbarn (det var han som sjöng och spelade) till svärfar från Öland och några till.
O (som slapp vara med på begravningen men som kom tillsammans med T och lillasyster till maten) hittade en kompis i A:s kusinbarn, de lekte och hade roligt hela tiden, men när B skulle sjunga och spela lite för oss igen hoppade O upp i A:s knä............och strax därefter kom hans lilla kompis (som tidigare hade sagt till sin mor att hon var rädd för hennes kusiner!!) och hoppade upp i knäet på A hon också.......och satt och "luggade" A på armen!
'
.......och där satt de och lyssnade på B när han sjöng "En bro över mörka vatten" alldeles fantastiskt fint (så bra så att L och T bestämde sig på stående fot att de skulle vilja ha honom att sjunga på deras bröllop............när nu det blir!!!)

Senare på kvällen skulle min lillebror med familj komma hem till oss, vi har inte umgåtts ordentligt på ett år och pratade bara med varandra som hastigast på V:s dop...........men det blev inte så.......svägerskan var sjuk..............så himla tråkigt!
Så vi fick bjuda S och hans eventuellt blivande flickvän T på smörgåstårtan jag förberett, så det blev trevligt iallafall och på lördagen bjöd vi L och T på grillat.............jag hade ju så himla mycket kött!!
Så det blev trevligt även om det inte blev som det skulle.

Skämskudde

........borde jag ha som är en så dålig bloggare!!
Men.........livet........dagarna........verkligheten bara rusar iväg och man hinner inte allt man vill!!
Jag har en kvart över nu så jag får väl skriva lite då........
8 dagar kvar till vår Böda premiär, den 15 april åker vi dit för en jobbarhelg!! Och ja.........det blev en ny husvagn trots att A och jag är helt överens om att det är vansinnigt!!
Men.........den är ju sååå fin........
........och ibland måste man göra vansinniga saker.........för att göra livet lite roligare!!!
Man har ju kanske bara ett liv .....Och då ska man väl ha roligt?
Vi ska förhoppningsvis få hem husvagnen på onsdag och då vi behövde inte lämna in vår husvagn direkt utan vi fick ha båda husvagnarna för att kunna plocka över saker.........tackochlov.............för annars hade det varit väldigt besvärligt och omständigt!!
Så nu blir det väl så att vi tar några säsonger till på Böda innan vi köper husbil!!

RSS 2.0