Språk

m läser spanska i skolan, hon har en spansk lärare som säkert är bra på spanska, men svenska är inte hans starka sida! Hon och hennes klasskamrater skriver upp längst bak i anteckningsboken roliga uttryck och felsägningar från lärarens sida (........alla sätt är väl bra för att hålla sig alert på lektionerna!!) Då klassen pratade om ålder och konstaterade att läraren var äldst (...smarta ungar!!)  -Va, är jag en älg, utbrast han då, och ibland vill han att eleven står PÅ tavlan och skriver

Dataspråket är en spännande värld också  väldig logiskt och förenklat: "lr" är en absolut strålande förkortning på eller, L och R det blir ju, eller!!  "muuhahaaa" låter  inte så snällt och "naaaaw " fattade jag inte förrän jag fick det förklarat. Det betyder visst något gulligt eller......lr ...(jag lär mig..).....puttinuttigt.
Samma sak med lol????????? .....fattade ingenting, men det är ju engelska, "laugh out loud" betyder det, den svenska motsvarigheten är "ASG" ,asgarv!! Det är klart det behövs sådanna förklaringar när man umgås via msn eller sms eller nåt och inte kan se eller höra  personen man "snackar "med!!
Och massa konstiga symboler, (Y) betyder tummen upp, och <3 blir ett hjärta om man lägger huvudet på sne,
  =)glad, =( ledsen, =D skrattar, =P räcker ut tungan, =S missnöjd, om man lägger huvudet på sne åt andra hållet, mm mm.

 Konstiga datautryck används ju också som tex adda, blocka,ctrl-alt-delete, norsk lagning( =dra ut sladden och sätt i den igen........funkar alltid)

Talspråket och skrivspråket borde vara likadant, varför ska man krångla till det och skriva "dig" men säga "dej" eller skriva "dem eller de " men säga "dom"?? Dumheter!!
Och varför skriver man inte "dags" som "dax" och "också" som "åxå"? Det vore enklare.
Man skriver ju "lax" och "tax"......... inte "lags" och "tags"!! Tags är förresten  också ett ord som används nu men som inte fanns i min svenska ordlista i skolan!!

"Dock" är ett ord som jag aldrig använder när jag pratar ,men ofta använder när jag skriver! konstigt!

 Nya ord som "dissa", vad kommer det ifrån?
"Oskönt"??!! förr hette det obekvämt!

Dialekter är spännande också! I Kalmar säger man " en aaj vaaj" (en arg varg!) "en göökböök" (gurkburk), koak,(kork) I Motala säger man "snarskank" istället för krokben, i Lund säger man "fubbick" om idioter och "mög" om skit!

Språk är så kul, mann kann skriva hur mycke omm de såmm hällst, ock tännk omm mann skulle skriva såmm mann pratar!! Minn fanntasstiska svännska lärare på jymnasiet, såmm dessutomm va författare, skulle gråta blod omm honn läste va ja skrivit nu.
De skulle helt klart ha blivitt fler bockstäver i mina uppsattsser förståss!

Hela tiden får jag lära mej nyja ord och uttryck ,eftersomm jag jobbar me ungdommar ock har ett par styckenn datafriks som bor hämma hoss mej, såmm hela tidenn ser till så att morssann uppdatterar sej på nyja ord ock symbåler!


Dagens fundering...

Varför kommer humlor,getingar och andra insekter in genom fönsterspringor men hittar inte ut igen!

Cruising

Det var raggarcruising i staden jag jobbar i. Klart vi skulle vara med!
A:s Pontiac GTO skulle premiärköras var tanken........... med den är fortfarande inte är klar.............en riktig följetång det! Att det ska behöva ta sådan tid att få tag i en list!!!
GTO:n är väl den bilen som mest liknar en raggarbil, men amerikanska bilar var också välkomna och det har vi ju ett par stycken till, så då kunde vi ju vara med iallafall!!

Och A fick ju möjlighet att visa upp sin(..........på pappret min) nya Corvette, en C5:a som han bytte in mot C4:an i veckan. m åkte med honom.
Jag tog Dodgen med M och C i, och så hämtade vi upp min vän och nybliven lokalkändis E som är den enda jag känner med riktig erfarenhet från raggarsvängen!! (E hade en annorlunda kväll, först raggarrunda och sen middag med två prästfamiljer!!!!)

Det var krypkörning av stora mått vill jag lova, det blev varmt om fötterna efter ett tag! Mycket uppmärksamhet fick även bilen jag körde fast det är en modern bil, jag blev.............. jag menar............ DEN blev fotograferad och högljutt beundrad när vi körde genom stan på gågator och allt.
M och C hängde ut genom fönsterna och fotograferade bilar i mängd..........

image18

S och E var också i stan men deras japanare var inte välkommen i kortegen så de fick bara titta på. När vi åkte färdigt inne i stan, (jag hann bara med ett varv men A hann två) mötte vi upp S och E.
Jag berättade om mitt ärovarv och att alla man mött var så positiva och flörtat och visslat efter mig.
E, svärdottern,plockade ner mig snabbt............... genom att säga att raggare flörtar med alla oavsett kön, ålder eller utseende.......................... Så var det med den glädjen..........

Jag förstod att det inte var illa ment och inte att det var så hon tänkt, men lite roligt hade vi åt det och E verkade ganska generad...........

A fick sig sen sin egen tid i rampljuset när S kompis, som är en suverän bilfotograf tog med sig A för en
photosession i den vackra vårkvällen. Det blev fantastisk fina proffsiga bilder.
image10
Nog ser han nöjd ut, det nöjda leendet kan man inte missa!
Det ryckte nog i mustaschen då (ungarna säger att mustaschen rör sig upp och ner på A när han är nöjd, oftast i bilsammanhang)

A sa själv att han hade träningsvärk i mustaschen när han tvättade och putsade bilarna dagen efter!!

Och m, som hittills hållt sig ganska avvaktande/reserverad /ointresserad av uppmärksamhet pga av bilar och bilar i allmänhet ,har ändrat åsikt och frågade när det skulle bli nästa gång...............

Seger!!

 Eller åtminstone delseger!
Nu är jag stolt igen över kommunen jag arbetar i.
Den lilla människan kunde få politiker och kommunledning att ändra sina beslut! Även om en del av dem tycker att det är fel beslut som tagits och gärna talar om att det kommer att bli neddragningar iallafall, eller tycker synd om sig och beklagar sig i pressen om hur utsatta de blivit av folket som inte tycker som dem!!

Stackars politiker det är såå synd om er!!

Ett stort tack och eloge till världens bästa E och L som lagt ner så mycket tid, energi och kraft och som fick det att hända!!

Dagens fundering...

Varför vill de som är lockiga ha rakt hår och tvärtom??

Grattis

Farmor som fyllde 91år igår!


Dagens fundering...

Hur kan det komma sig..... att man när letar och letar efter något, den där kryddan, diskproppen, flaskan eller vad det nu är, och man inte hittar det. Så köper man nytt..................... och då  hittar man det man sökte ........
bara så där????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Manifestation

Mina vänner och kollegor har gjort ett fantastiskt arbete för att få folk och politiker att förstå att det inte går att spara pengar till en kommun genom att underminera socialtjänsten!

De har pratat i radion, skrivit och blivit intervjuvade i tidningen, träffat politiker och fackföreningar i Stockholm, suttit i morgonsoffan på TV vid två tillfällenoch pratat hur mycket som helst i telefon!!

Jag Är så stolt över min vän och fd kollega  och "huskatt" E, och över L som är präst, vän och  chef (men jag har lite svårt med ordet chef, så jag brukar kalla honom för:kollega med andra arbetsuppgifter !!) och S som är vän,politiker,kollega och  arbetsplatsens terrier!
Att de bara vågar prata med politiker, journalister och vara med i TV!
Gudars skymmning (som kollegan L skulle sagt) Min afasi skulle slå ut i full blom!!
Jag skulle aaaaaldrig våga det!

Imorgon får vi se om det har gjort någon nytta! Hoppas verkligen det, de har jobbat såå hårt!!!
Imorgon em är det möte i socialnämnden i Nybro, kommunen jag arbetar i!

Då får vi se om de hittat sans och vett och INTE klubbar igenom

  • att 12 st (4st från min arbetsplats) förlorar sina jobb,
  • att Bygget som är ett samverkansprojekt med skolan och omsorgen och som ger ungdomar som tappat tron på sig själva, skolan och samhället, hopp i livet och daglig meningsfull sysselsättning läggs ner 
  • att  boendet som ger de psykiskt sjuka eller de som missbrukar  tak över huvudet ,får vara kvar
  • att fältverksamheten  avskaffas
  • att familjer och barn som far illa inte kan få hjälp  och stöd i hemmet
  • att ungdomar som en sista utväg blivit placerade på annan ort inte behöver avbryta sin behandling
  • att ungdomar inte längre kan få det stöd och hjälp de behöver i eget boende
  • att barn till missbrukande föräldrar inte kan få det vuxenstöd de borde få 
  • m.m m.m

Igår var vi ute och demonstrerade, soc.arbetare, ungdomar, föräldrar och "vanligt folk". 500 pers fyllde torget och pressen var där både TV, radio och tidningar. Men inte högste hönset i Kommunen!!

Imorgon tas beslutet!!

Jag har alltid tidigare varit stolt över kommunen som månar om sina invånare, tar så väl hand om  och hittar nya lösningar åt "sina" ungdomar och familjer som behöver hjälp!
Nu skäms jag!!
Imorgon vill jag bli stolt igen!!


Dagens fundering...

Varför blir det alltid så ?Att när man självscannar i butiken i stan, så blir det en kontroll just den dagen när man är lite stressad och har tid att passa och handlat för typ 1700:-!!
Varför blir man aldrig kollad när man har handlat för ett par hundringar bara??

VÅR

Äntligen vår!
Underbara vår!
Solen skiner från en klarblå himmel!
Fåglarna kvittrar!
Tvätt på torkvindan!
Gräsmattan lyser grön!
Hästarna är utan täcke!
Det blommar överallt!
Livet är fantastiskt!
Vimpeln vajar på flaggstången!
Trekvartsbyxorna är på!
Ungarna är snälla!
Det är ljust länge på kvällarna!
Altandörren står öppen!
Ska köpa sandaler idag!
Solbrännan anas!
Kalvarna är på grönbete!
Vitsippeskogar överallt!
Cabbarna är ute!
Träden börjar bli gröna!
Hundarna ligger på altanen!
Kroniskt täppt i näsan!
Man möter motorcyklar på vägarna!
Flugorna har hittat in!
Det doftar vår!
Min man är läcker!
Vårförkylningarna blommar!
Myrorna marscherar!
Jag är på gott humör!

Veckan gapskratt

Jag är handledare för en socionom student på jobbet. Det tycker jag är kul, speciellt om de är så trevliga och duktiga som J som jag har bredvid mig nu.

Häromdagen stod jag med händerna djupt ner i köttbullesmeten och telefonen ringde. Jag bad J svara vilket hon också gjorde. Hon höll sen handen för luren och sa att det var någon som ville ha min kollega F:s privata mobilnummer, eftersom vi aldrig lämnar ut det så sa jag det och J vidarbefodrade det i luren. Då ville personen i telefonen prata med mig. Jag  tvättade av mig och tog telefonen, i luren var min chef J !! Och han skrattade så det tjöt men han fick iallafall mobilnumret han behövde!

Till J:s försvar måste jag säga att hon bara träffat honom vid ett tillfälle, hon hörde inte vad han sa när han presenterade sig och hon gjorde ju precis som hon blev tillsagd! Duktig praktikant!

Släktträff

Jag håller på att styra upp en släktträff. det blir en spännande utmaning att få till det ,så att alla 41 kan vara med ( och då har jag inte räknat med tonåringarnas ev. pojk och flickvänner som kanske  också vill följa med )

Vi bor ordentligt utspridda över landet, brorsan och hans fru och tonårssöner bor på västkusten, jag, min familj och deras familjer och mina föräldrar bor på Ostkusten, min morbror och moster och en kusin med fru och 3 snart 4 barn varav två tonåringar bor på Gotland och i Stockholms trakten bor min morbror och sambo, hans tre söner med sambos och en av dem har dessutom 3 småkillar och ytterligare en kusin med sambo och två tonåringar.

Jag tänkte att vi alla ska träffas i Motala i huset som mormor och morfar byggde på 40 talet och som nu är i deras tre barns ägo.
Det går aldrig, vi får inte plats säger mamma, men den åsikten delar inte jag, det är klart det går, vi får väl klämma ihop oss eller hyra partytält eller nåt, det är klart det går!
Det måste gå!

Trevligt kommer vi iallafall att få, för det har vi alltid haft när vi träffas men det blir inte så ofta som ni nog kan förstå! senast var vid mormors 90-års kalas och i augusti fyller hon 93.
Tror ni att jag får ihop det??
Hur ska vi få plats?
Fortsättning följer!

Ooops

Ojojoj jag måste nog tänka mig för när jag bloggar, S måste gå till psykologen sa han efter att ha läst "Barn" bloggen, M blev ledsen när han läste "Hund" bloggen och svärmor kände inte igen sig i det jag skrev om henne i "Tatuering" bloggen.
Men det är ju såå roligt att skriva och jag vet att min familj och närmaste släkt och vänner har en stor portion humor och självironi så de tål det nog! Allt jag skriver, skriver jag ju med kärlek!

Dagens fundering...

Varför är bebisbaciller så mycklet ettrigare än vanliga förkylningsbaciller??

Hundar

Hundar har funnit i mitt liv ända sen pappa i början av 70-talet kom hem med en valp, vit med bruna prickar  som  han hittat och blev förälskad i på en marknad i Bombay. Valpen rymdes i hans handflata och den var nog inte mer än ett par veckor gammal. Vi bodde i Indien då och det var inte så noga med hur gamla valparna var när de togs från mamman.
Han fick heta Pricken (........det namnet fick sen bytas till Pia efter ett veterinär besök, då vi blev upplysta om att det var en liten tjej!!)
Tanken var att vi skulle lämna bort hunden när vi flyttade tillbaka till Sverige. Nu blev det ju inte riktigt så....... istället blev hon nog Sveriges dyraste vägkorsning! Hon fick följa med till Sverige, bli vaccinerad, åka båt, åka flyg och sitta i karantän i 3mån. Men hon hängde med tills hon var 14år så vi fick valuta för pengarna.

A och jag ville också ha hund, vi ville ha en lite behändig långhårig dvärgtaxtik. Vi åkte till Kenneln ........och kom hem med en normalstor långhårig hane!!  Och hur behändig är en tax .............hur tänkte vi då!!
Hans kennelnamn var Björkdalens Antonio, men om man skulle ropa A -N -T -O -N -I -O så skulle han ju hinna två kvarter bort innan man ropat färdigt, så det fick bli Napoleon, Nappe.
Det var en härlig hund utom när han var i skogen för då skulle han jaga och krypa ner i gryt och göra allt annat än att hänga med oss! Han var inte den mest populära hunden när han käkade upp våra skinkskivor ( strax innan löning dessutom!!) som vi skulle haft till middag heller............
Trots det så fick han bli gammal med oss men när han var 10år var han trött, nästan blind och halvdöv och bet L i foten ,när hon överraskade honom med att rensade soppåsen. Då vågade vi inte lita på honom längre.

Nappe fick en kompis efter några år i form av en schäfertjej från hundskolan i Skellefteå, som vi var fodervärdar åt. Hon hette Alma, men döptes omgående om till Honey som sen ändrades till Fanny (kändes lite fånigt att springa omkring och ropa Honey!)
Henne skulle vi ha till låns i 8mån för att sen skickas tillbaka för testning och träning i norr. Det var fruktansvärt tungt att sätta henne i hundburen , säga hejdå och sen in i flygplanet. Aldrig mer sa vi!
Jag ringde efter en vecka och de var så nöjda med henne, hon var så trevlig och social och lätt att ha att göra med.
Ytterligare en vecka senare ringde de och undrade om vi ville ha tillbaka henne, det hade då visat sig att hon inte hade någon "motor" och att hon var skotträdd. De förstod att hon var en underbar familjehund (till motsatts från 3 av hennes bröder som de blivit  tvungna att avliva pga att de var aggressiva och en syster som var extremt skygg och hade höftfel!!)

Det var 4 mycket lyckliga människor som mötte  henne på flygplatsen som fick tillbaka sin hund någon vecka senare.
Fanny var en riktigt typisk schäfer, hon höll sig alltid i närheten av oss och var familjen utspridd hade hon full sjå att valla oss. Hon blev självutnämnd  barnvakt till  M som föddes när Fanny var 2år och efter det att han börjat gå, vek hon aldrig från hans sida, där M var där var Fanny!
Hon var den snällaste och klokaste schäfer man kunde ha.
Hon släppte in folk i huset men släppte inte ut dem förrän vi hade sett att de var där även om hon kände personen väl!
Hon skällde aldrig på barn när de kom in på gården,bara på vuxna. L:s tonårskompisar var hon osäker på, då visste hon inte om hon skulle skälla eller inte!

Hon visade sig vara en utbrytardrottning! Hon ville verkligen inte vara utan sin familj.
På hundpensionatet rymde hon genom att klättra upp och över rastgården in till nästa rastgård och över den med och sen ut i friheten. Pensionatägarna fick bygga tak på en rastgård! Och svärfar fick hjälpa till att hitta henne!

Hon lärde sig också öppna dörrar och  fönsterhaspar och ta sig ut den vägen! (det finns spår på fönsterkarmarna efter hennes krafsande och bitande fortfarande) Hon behövde ändå vara så lite ensam hemma,jag jobbade natt och var hemma och sov om dagarna eller så var hon med A på hans företag!Ensam ville hon verkligen inte vara!!
Mina föräldrar blev lite förvånade en gång när de kom hem till oss och hunden var ute men ingen var hemma.
Hon var pigg och aldrig sjuk förrän hon i 9års åldern fick ont i ryggen och vi blev tvungna att ta det jobbiga beslutet att ta bort henne. Hon fick så ont när hon gjorde allt som hon älskade tex långpromenader i skogen, vattenkrig och jaga runt med ungarna och då insåg vi att hon inte kunde leva det liv hon ville och trivdes med
.
Det är ett såå tungt beslut att ta men det beslutet övervägs lätt iallafall av alla åren man haft med sin fyfota familjemedlem.

Smått kul

När S var 5år blev han storebror. När han var och hälsade på mig och M på sjukhuset så sov M mest hela tiden så då frågade S -Har han inte fått ögon än!!
Vi bodde ju på landet och S hade bara sett små kattungar och kaninungar coh de har ju inte öppna ögon förrän efter ett tag, så han trodde väl att det var samma sak med bebisar! 


Dagens fundering...

Varför hamnar man alltid efter timmerbilen med släp eller nåt, på den krokigaste delen av vägen när man har bråttom??

Barn

För exakt 24år (..på minuten) sedan hade jag det såå kämpigt, jag hade aldrig varit med om en sådan otrolig smärta och jobbat så hårt i hela mitt liv (så långt...)som jag gjorde den dagen. Klockan är nu 13.32 och L föddes 13.34 den här onsdagen innan påsk 18/4-84.
Den dagen glömmer man aldrig!
Att det bara kan finnas sådanna dagar som innefattar så mycket svett,värk (jag trodde man skulle ha ont i magen, när man födde barn, men det var i ryggen denna osannolika smärta satt) och ett sånt slit men också en sådan euforisk lycka, glädje och kärlek!! Coolt!

A hade det jobbigt på ett annat vis. Han började jobba kl 7 dagen innan och slutade vid 16, men hade sedan skrivit upp sig på ett extra nattpass så han jobbade också mellan 21 och 02.
Kl 03 satte allt igång, inte mycket sömn där!!
Vid 6.30 tiden kom vi in på BB och 13.34 föddes hon då alltså!
Då umgicks han med sin nya lilla familj ett par timmar innan han åkte hem till sina föräldrar för att få mat.
Han somnade i kökssoffan innan maten var klar, men han hann berätta att vår dotter var den sötaste, snällaste och största babyn i barnsalen.
När han gick hem för att sova mötte han grannen som på A:s utseende förstod att han blivit far och bjöd in honom på öl och grogg (påskmust och vodka...... hur desperat kan man vara???)
Så det blev lite sent igen.... och vid 6.30 fick han cykla (!!) till jobbet, sen cykla hem på em och upp till oss på BB, han kom väl hem vid 20-tiden och då gick han och la sig.... han hade ju lite sömn att ta igen!!

L hade mycket svart hår,runda kinder, mörkblå ögon och en fantastisk pussmun och hon var den största babyn som fötts i denna släkt med sina 4250g, och det fanns 5 generationer i släkten eftersom min mormorsfar levde någon månad när hon föddes.

Men några fler barn skulle jag inte ha, det var jag helt övertygad om. Min far och svärmor som är enda barnet i sina familjer försökte få mig att tänka om men, Nähe, skit samma... L får bli ensambarn så är det bara!!

Eller hur.............................

S föddes 2år 3mån och 12dagar senare, han var den fulaste unge jag någonsin sett!!! Han hade lite bråttom ut så han var klämd och tillbucklad på vägen ut, han hade inget hår och han vägde 4400g och var 55cm lång (trots att han kom en vecka för tidigt!!)
Storasyster L och svärmor blev våldsamt upprörda när jag sa att han var ful! Men det var sant, han var så ful så att bara en mor kan älska honom trodde jag. Men det ändrade sig och han blev jättesöt han med efter några månader! Och det är inget fel på hans självförtroende nu heller trots hans mors förolämpningar i tidig ålder!

5 år och knappt 2månader senare kom M, han hade verkligen inte bråttom ut en vecka för sent och han tog 9tim på sig att komma ut. Han var såå söt, kastanjebrunt hår,lång och smal 54cm lång och vägde "bara" 3750g. Det var fullt på BB när han föddes den 24 /9 (12 barn föddes samma dag, fullt ös i Kalmar f.g jul med andra ord!!!)så han och jag fick bo och klara oss själva på en annan avdelning.

Nu hade vi alla barn vi tänkt oss ....................
trodde vi........................

SURPRICE..........................

23 månader senare, den 14/8-93 kom det en liten....(liten och liten hon vägde 4600g och var 55cm...................)m. Hon övertog omedelbart första platsen som fulaste babyn i familjen! Jättetjock var hon,hennes ögon syntes nästan inte pga de runda kinderna och hon hade haft det lite trångt i magen så hon hade skavt av allt hår där luggen borde funnits!!! Men även hon blev underbart söt efter några månader och hon var den lättaste att ha att göra med, och även nu hon är en tuff tjej som fixar det hon ska på egen hand och det är väl ren överlevnadsinstinkt när man är yngst av fyra syskon och mest haft killar runt sig både bröder och de 4 kusinerna närmast i ålder är killar de med!

En av mina kolleger sa häromdagen -Jag har inte riktigt fattat vitsen med det där med barn, vad ska de vara bra för? Det värsta var att ingen av oss som har barn hade något svar på det..............

Men det är ju för att man ska kunna njuta och få vara delaktig i sina barns framgångar och glädje och få känna sig behövd genom att stötta och peppa dem när de möter motgångar i livet!
Och denna villkorslösa kärlek man känner ,oavsett vad ungarna säger, tänker eller gör så är kärleken lika stark, ingen annan kärlek är sådan!

Och så är det ju igenom dem man får barnbarn!!!

Smått kul

Jag var barnbarnvakt till O 11mån, han luktade lite "skumt " tyckte jag och frågade honom om han bajsat -Näee sa han med eftertryck och skakade på huvudet, -Jo, det tror jag nog att du gjort  nu tror jag du lurar mormor sa jag! Då svarar han -Blablablabla....
Och det visade sig att det var han som hade rätt........................

Dag 2 och 3

....på Bödasäsongen var ett först ett riktigt slit på lördagen. Vi vaknade tidigt och satte genast igång med att iordningsställa vårt tält.
Ingen av barnen hade tid att följa med den här gången,så A och jag fick göra jobbet. Vi brukar annars alltid ha ett gäng ungar att delegera arbete till, men som sagt inte den här gången. Det finns alltid en viss risk att A blir lite "upprörd" om det inte går som han tänkt ,så jag var lite bekymrad inför denna uppsättning, det var ju bara mig han kunde skälla på !!

image21
A ser lite sammanbiten ut och T verkar inte heller ha lösningen på allt!!

Vi gick fram och tillbaka med saker från förrådet där vi vinterförvarat golv, cyklar och möbler. A sa att han mellan varven kände sig som myran som bar barren ett och ett till stacken.....
Och inte helt oväntat så tappade A humöret................
Skruvarna bråkade, skruvdragaren jäklades, golvreglarna var omärkta,det började ösregna,jag var i vägen, reglarna blev blöta,golvskivorna blev blöta, hundarna skitade ner, ingenting verkade passa.....

Vid ett tillfälle på em då det rök ur öronen på A,"rymde" jag hemifrån, då gick jag in till B och så satte vi oss på hennes golv och drack vin istället!!

Kvällen avslutades trevligt med tacokväll och tequila inne hos PI och S (som haft mindre oflyt med sin uppsättning) och som hade fått ordning och möblerat sitt förtält.

Nästa morgon sken solen och vi kunde få golvskivorna torkade och förtältet möblerat. Ja, det är faktiskt så.... vi har möbler när vi campar...................
Vi har stort kylskåp, frys,ismaskin, väggklocka,tv-bänk, golvlampa och köksinredning och........ gardiner!!(vem hade kunnat tro det för 10år sedan!!! Inte vi iallafall!!)

                                                          image22

Färdigt!! Här är vårt Böda hem!! A ser mer nöjd ut nu!!

Ungarna ringde på fm och ville komma och grilla med oss!! Det tycker vi om!
T jobbade tyvärr och M hade inte tid för C skulle jobba men de andra kom!!

Vi fick visa upp "vårt" Böda för E, som aldrig varit där förut.
Vi tog en promenad runt campingen och en runda ner till standen förstås. O verkade gilla mormor och morfars stora "koja" och kröp upp och ner för trapporna och tyckte det var toppen!!

Solen sken och fåglarna kvittrade, en helt fantastisk vårdag med andra ord. Vi åkte inte därifrån förrän vid 19-tiden.

Det ser allt lite roligt ut , för på den öde campingen står det nu 3 fullt utrustade husvagnar komplett med förtält, cyklar, utemöbler och lyktor, det såg ut som om de stått där sen i somras!!

Det bästa av allt är: nästa gång vi åker dit är allt klart, då är det bara att ta fram solstolarna, något gott att dricka och bara njuuuuuuta!!!!

Dagens fundering...

Hur kan politiker tro att kommunen sparar pengar genom att underminera socialförvaltningen med 20-25%

Böda

image5


När vi gick runt campingen för en 4 år sedan och valde ut platser vi skulle vilja ha som långliggare, hade vi inte en tanke på att vi också skulle få fantastiskt social gemenskap på köpet.

Vi valde ut 3 platser och blev tilldelade plats 1351. Det visade sig då i mitten av maj 2005, när vi kom dit för första gången att bakom oss låg familjen K från Älmhult. som innefattar PI: kvarterets sociala handyman som har mycket litet sömnbehov, han går alltid och lägger sig sist och är alltid uppe först. Hans fru S håller ordning och reda på honom,i husvagnen och på deras yngsta dotter N, de har också två äldre barn som gästspelar på Böda, sonen F och dottern M.
Framför oss låg det också långliggare O och A från Västervik, två platser bakom oss låg "Stockholmarna" L och B och några barn och ibland barnbarn. Det var deras sista långsäsong, men de kommer alltid en runda under semestern.
Och snett bakom oss låg "skåningarna" från Lund familjen C-B, "mysfarbrorn" T med kvarterets mest välskötta mustasch, som alla lediga stunder jobbar med sitt silversmide, han gör fantasiskt fina silversmycken (.....det blir alltid en "oförutsedd" utgift under semestern) och hans sambo underbara B som är kvarterets stand-up komedienne, med ett skratt som hörs över hela campingen och som det alltid är full fart på. De har nu flyttar sin placering och ligger nu 2 platser bakom oss.
Och så farbror M förståss, han bor egentligen i de "fina kvarteret" i andra änden av campingen men han tycker vi har trevligare fester och hålligång så han kommer ofta och tittar till oss för att se vad som händer!!

Dessutom kommer det alltid trevliga människor under semestern som ligger där några veckor, som man lärt känna åren vi varit långliggare (....eller periodare som A råkade säga vid ett tillfälle) Man ser alltid framemot när familjen M eller G eller A eller A&D eller A&C kommer dit sina semesterveckor!
Det finns förståss en del personer som återkommer år från år som man inte skulle sakna om de inte kom!!

Vi har temakvällar på lördagar under sommaren och bjuder in alla trevliga människor i närheten. Det kan vara taco-kvällar då det absolut måste avnjutas tequila, det ska vara Tequila gold eller black ,till det har man oftast en apelsinskiva med kanel på. Helt fantastiskt gott, det tog ett par år innan jag tyckte det var gott, men nu är det en av sommaren höjdare. Vid festliga tillfällen görs det en sangrita innehållande färskpressad apelsinjuice, tequila- salsa, salt och grenadin som dricks efter tequilan! Tequila kvällar är det som oftast återkommer under sommaren!!
S
och hans kompis var med ett år, det gör de inte om, för att bli "supen" under bordet av morsan/kompisens morsa och hennes vänner tyckte de var jobbigt!!

Vi har också kebab kväll då finska A med fru lagar mat, kräftskiva är också återkommande varje år precis som midommarfirandet förståss. Och förra året då påsken låg sent hade vi t.o.m påskmiddag med komplett smörgåsbord i förtältet

I andra änden av campingen finns "fina kvarteret" där det är små välansade gräsmattor utanför tälten och flaggstängerna och lyktorna står i perfekta rader och ingen handduk, solstol eller uppblåsbart baddjur finns inom synhåll.

I vårt kvarter är det rena rama zigenarlägret, med stolar, handukar, katter,leksaker,badmadrasser, hundar och folk överallt ibland. Hur mysigt som helst!!!

image4

Säsongstart

Böda säsongen 2008 är påbörjad!
I fredags åkte vi dit, som vi har längtat!
Husvagnen var redan på plats, den är för tung för att köras på vanligt körkort så vår vän T var snäll och körde den och åkte tillsammans med A dit ett par dagar i förväg!

Man är allt lite knäpp, man börjar fånle när man passerat Borgholm, våra campingvänner som bor längre från Öland än vad vi gör, börjar le redan på Ölandsbron.

Vid 14.30 tiden var vi på "vårt" Böda, en ganska tom camping såhär års, speciellt i kvarter 1, "vårt" kvarter.
Öl, cider och förtält plockades fram inom 10min. Men innan vi började sätta upp B och T:s förtält tog vi med oss hundarna och gick ner till stranden, (som ligger 50m från våra husvagnar) och bara njöt av den folktomma stranden och utsikten! Hundarna kunde springa fritt och jagade varandra så sanden yrde, medans vi människor bara drog in doften av hav.

image20

Sen blev det allvar, B hittade instruktionerna på förtältet (det är bara hur många tältpinnar som helst i ett förtält!!!) och sen satte vi fart. Ingen av oss hade gjort det här på egen hand för vi brukar alltid använda oss av kvarterets "handyman" PI,som är ett geni på förtältskonstruktioner. Han skulle dock inte komma förrän senare så det var bara att ta tjuren vid hornen. En timme och ett par öl senare så hade första husvagnen fått kläder!! Kvällen var därmed räddad!!
PI och S och dottern N kom lagom tills grillarna tändes. Vi letade i vårt förråd och fick fram ett bord S och PI:s, vi hittade våra stolar och använde T och B:s grill och så dukade vi inne i det enda uppställda förtältet. Det blev som alltid en riktigt trevlig kväll med mycket skratt och god grillad mat.

Smått kul

Lille O börjar så smått gå mer på 2 ben än 4. Han kom på häromdagen att han kunde resa sig rakt upp när han trillade( istället för att fortsätta krypa istället som han hittills gjort!)
Han blev så lycklig när han kom på det, så han övade sig många gånger på stället, ner och upp, ner och upp, ner och upp och han såg såå nöjd ut!

Dagens fundering...

Hur kan det komma sig att de åren man var mellan 14-18år kändes som en evighet  men nu är 4 år ingenting

Husvagn

Jag är sååååå lycklig!!
På fredag är det dags!!
Att ställa husvagnen på plats på Böda för säsong 2008!!

Hade någon sagt till mig för en 15år sedan att jag skulle bli långliggare i husvagn hade de fått ett stort asgarv som svar!!
Jag tyckte att husvagn var helt fullständigt otänkbart.
Husvagn för mig var en klausofobiskt, livsfarligt( gasolen.....,man läser ju hela tiden om husvagnar som exploderar) kylskåp/värmeskåp

Ska man campa så ska det vara tält! Det var min och A:s övertygelse då. Campa  det är tältstolar, ficklampor, frysklampar och frysväskor !
Vi skrattade gott åt alla knasbollar som satt i sin husvagn med pelargoner utanför och tittade på TV. När de packade ihop så sa vi :jaha nu ska de hem och titta på TV.

Det var A som kom med förslaget att skaffa husvagn, jag trodde han drev med mig! Hans rygg protesterade av alla luftmadrasser som tappade luften, så man varje morgon vaknade ledbruten på tältgolvet. Och han gillar inte ljummen öl.
Vi började  med att låna en husvagn av några kompisar och kuskade runt en vecka, det var väl ganska ok faktiskt. Men yttertält verkade onödigt så det använde vi inte så mycket.
Året därpå var det en kompis till A sålde oss en husvagn för en billig peng! Det var en mini husvagn, men vi hade Van då så den fick komplettera sängplatserna. A och jag delade på en 120 säng och m låg i andra änden på en smal brits, hon ramlade ur varenda natt. Hon landade dock mjukt på Berner Sennen som låg nedanför.

L tyckte att det var såå pinsamt att  förtältet som följde med, var så fult solblekt grön och orange med små söta runda fönster i! Så vi kostade på oss ett nytt förtält som vi också lärde oss sätta upp!

Sen blev det bara värre och värre!
Vi köpte oss en större husvagn med riktigt förtält, men gardinerna tyckte vi var löjligt, så de använde vi inte, någon måtta får det vara! Vi började faktiskt och konstigt nog trivas med husvagnslivet, man blev inte så väderberoende och kylskåp är verkligen underskattat!!

Vi åkte till Böda varenda sommar och både vi och ungarna stormtrivdes där! Så en sommar började vi fundera på om vi kanske skulle bli långliggare!! Våra kompisaroch släkt trodde inte sina öron men ungarna tyckte att det var en bra ide´. Så sagt och gjort vi gick runt campingen och skrev upp numret på platser vi skulle kunna tänka oss, det skulle vara nära till vattnet, servicehuset och hundbadet ,det var våra krav. De numren lämnade vi sen till receptionen innan vi åkte hem för den gången.

Dagens fundering...

Var tar alla....eller rättare sagt varannan strumpa vägen? Man skulle kunna tro att tvättmaskiner inte bara drivs av el och vatten utan även av strumpor

Camping

Jag har alltid gillat att tälta och bo på camping. Redan som lite var jag med både mina föräldrar och farmor och farfar och campade.
I tonåren cyklade vi tandemcykel med släp på Gotland bästisen M och jag två år i rad och hade fantastiskt kul. Trots att vi fick skavsår på insidan av låren............av cykelsadeln förståss!!!!!!!
Mathållningen var dock lite enformig, varannan dag åt vi makaroner och köttbullar i sås på burk och varannan dag åt vi makaroner med köttfärssås på burk. Det tillagade vi förståss på stormkök. Till frukost hade vi mackor med leverpastej och gurka.

När A kom in i mitt liv så visade det sig att han var scout och gillade också att tälta, så vår första sommar tillsammans fyllde vi min Fiat med campingutrustning och åkte till Gotland.
Vi har sen campat år efter år och bytt upp oss i storlek på tält allt eftersom familjen växte!
Gotland har alltid varit ett favoritresmål och vi brukar ha tur med vädret och bada och sola mycket.

Utom 1993, då var det KATASTROF, det regnade konstant hela veckan, 50-60mm per dygn. Jag tror bara vi var på stranden en eller två gånger på hela veckan. Höggravid var jag också och vi hade vårt nyinköpta stora bättre begagnade tält med 2 rum och kök. Det visade sig tyvärr att det inte var vattentätt, iallafall inte för de mängderna som kom de dagarna. Vi fick åka på utflykter för att sysselsätta våra 3 och kompisarna P och E-L:s 3 barn när vi inte kunde ligga på stranden. När vi vid ett tillfälle kom tillbaka till tältet, låg madrasserna och allt annat och flöt i ett av innetälten. Vi... jag menar A, (jag hade lite svårt att sitta på huk med min jättemage,) fick ösa ur tältet med M:s potta och sen försöka torka tältet med gasolbrännaren!! Vi bara hoppades att veckan skulle ta slut snart så vi fick åka hem.... från Gotland kan man ju inte åka hem när man vill heller!!

Året därpå var det bättre, bortsett från sista dagen.Jag var utanför tältet med m knappt 1år gammal (som tyckte att det var morgon kl 6!!) då jag ser att himlen är helt kolsvart en bit bort och det svarta var påväg mot oss. Slänga in ett dyngsurt 6mannatält kändes inte så frestande så jag väckte upp resten av familjen och sen blev det fart.
Tältet som 6 personer bott i i en vecka tömdes genom att allt, sängkläder, madrasser, blöjor, frysväskor,kläder,väskor, uppblåsbara jättegiraff, leksaker mm slängdes ut ur tältet, jag undrar vad folket runt omkring tänkte om vårt sätt att packa ihop!!
Stressade sen som sjutton för att få ner allt, vika ihop pinnar och vika ihop innetälten och själva yttertältet, vi hann inte få in det i sina påsar utan vi fick slänga in det bara rätt in i bagaget.(vi hade en Van då) När det precis var gjort så öppnade sig himlen och regnet stod som spön i backen i några timmar!! Tur att m var morgonpigg den dagen!

Året därpå upptäckte vi Böda och övergav Gotland!







Dagens fundering...

Varför låter sig en häst styras av någon som är ett huvud kortare och väger en 700-800 kg mindre?

Jobbet

Jag har ett helt fantastiskt jobb!!
Jag har de senaste 16 åren jobbat som behandlingsassistent på behandlingshem för trasiga, men helt underbara ungdomar, 8 år på vardera på arbetsplats.

Jag har lärt mig massor bla:
Att utsidan inte speglar insidan.
Att värsta punkarn när han går ut på fredagskvällen i passande "mundering," som tvåfärgad tuppkam, rutiga byxor med kjol, kängor och läderjacka med nitar och dm långa spikes som sticker ut åt alla håll från jackan.
När jag väcker honom nästa morgon har tuppkammen förvandlats till skruvlockar och över sig har han ett Nalle Puh påslakan!! Han säger att det var då hans image blev förstörd!!

Eller att se kommunens "värstingar" bygger snökojor en hel dag som de sitter och fikar i eller 18-åriga "lunsar" som entusiastiskt och ivrigt leta runt i trädgården efter de gömda påskäggen!!

Eller att man möter ett gäng med ett 15-tal tuffa tonårspojkar när man går på stan och den som har rykte om sig att vara värst kommer fram och utdelar en jättebamsekram och hela gänget får stanna för att han vill prata med mig en stund!!

Eller att "coola" killen säger att han har utegångsförbud till sina kompisar, för han vill hellre vara hemma och spela monopol eller badminton med mig, en kärring i 40års åldern!!

Jag har fått lov av de berörda pojkarna att med kärlek skriva om dem!

Jag har också lärt mig:
  • att gilla hip hop
  • att spela ski-po
  • att spela lazergame (lärt mig och lärt mig....... jag har iallafall fått + poäng de senaste gångerna.....)
  • att säga "håll tyst" på Bosniska
  • att åka snowboard (ok då,............... men jag roade iallafall hela barnbacken i Sälen ett par dagar.....)
  • nya betydelser av ord tex orka betyder numera att man inte orkar, ofta betyder numera knappast,och betyder än sen då.
  • nya ord som HVB, jävlaranammamamma(det var en kollega som liknade mig vid det) typ, Lss, KBT,LVU (och ord som på TV skulle låta) pip-pip,pip-pip-pip, och pip-pip-pip-pip
Jag har också fått:
  • isfiska
  • kört snöskooter (många undrar hur man kan åka fel i en scooterkaravan....inte svårt)
  • nya smeknamn som kossa, förståndshandikappad, bäst,padda, B-morsa, tjatkärring (men det är en missuppfattning, i mitt jobb kallas det motivationsarbete.)
  • förmånen att lära känna ett 100 tal härliga,roliga, intelligenta,envisa spännande,utmanande,provocerande,knasiga men alldeles fantastiska tonåringar.
Man tycker så mycket om ungdomarna man jobbar med ,så det gör ont i hela kroppen när de gör fel val och gör dumma, onödiga saker!!

Mina egna barn har i tonåren kanske inte alltid haft det så lätt. Jag brukar säga -Jag är inte bara mamma jag är behandlingsassistent också, när de försökt luras eller undanhålla sanningen!!

Dagens fundering...

Hur svårt kan det vara att sätta dit en ny toarulle i hållaren när den gamla är slut?? Det gäller både hemma, på jobbet och på offentliga toaletter, nog sitter det en tom rulle i hållaren och en ny påbörjad toarulle står bredvid!!

Kvinnlig list

Redan i tonåren utvecklas den kvinnliga listen!! Den sitter nog i xx-kromosonerna!!

Jag har sett mina bägge döttrar ständigt använda den på sin far, och jag har hört dem planera strategier!!

Pappa...älskar du mig? säger L med huvudet på sned, när hon behöver hjälp eller låna något.
Han går på det varenda gång!!!!!
I och för sig så har han de senaste åren blivit lite mer luttrad och brukar muttra -Det har jag inte råd med.....
men men det är klart att hon får som hon vill ändå.......

m sominte ens fyllt 15 är har en väl utvecklad kvinnlig list! Hon har fått låna grannens Shetlandponny och kört vagn med den lite då och då och tycker att det är såå kul. Så nu tycker hon att vi ska ha en egen Shettis.
Hennes strategi var noggrannt planerad!!
Hon skulle låna Shettisen och vagnen och SEN skulle hon få pappa att åka med och SEN skulle han bli så sugen så att han SEN köpte en Shettis.
Jodå ,hon lyckades, vi har visserligen ingen Shettis i stallet än, men han har sagt att om  hon ofta lånat grannens häst och vagn och fortfarande tycker att det är roligt, så kanske vi köper en egen Shettis till hösten!!

Jag använder mig av min list lite annorlunda. Dels genom att jag överdriver skadans omfattning när jag haft lite otur med bilar, och dels genom att utöva lite "utpressning".
När han säger att han vill köpa en bil till eller en Mc eller nåt´,så kan jag säga att: först måste vi ha en pool,eller nya madrasser,eller ny diskmaskin eller nytt badrum. På det viset får både han och jag nå´t. Smart va!

Man kan också använda sin kvinnliga list på andra karlar, som tex på den buttre,småtjurige, avvisande tatueraren som muttrade om att han har så mycket att göra,han var så uppbokad, han hade inte tid att snygga till min mall till tatuering, det kunde jag göra själv, men jag fjäskade lite och sa att han skulle fixa den såå mycket bättre än vad jag kunde för han är ju konstnär. Då mjuknade han upp lite och sa att det är lätt, det fixar han snabbt, han  kunde nog fixa den iallafall och  sen gav  han mig tid för tatuering redan nästa dag!!??

Alla ungarna har dock kommit på att när vi är på Böda är ingenting omöjligt, för då trivs A, han är lugn, avstressad och på gott humör och är klockan över 12 kanske han t.o.m tagit sig en öl.
Då kan man få honom att gå med på vad som helst! Han kan t.o.m ringa och erbjuda S att låna Corvetten eller GTO:n ,bara för att det är fint väder!!


Blogga

Jag är nybörjare på det här och blev så glad när jag fått så många trevliga kommentarer när jag tittade idag.
Jag vet inte om det är kotym (stavas det så???)att svara och tacka för kommentarerna och inte vet jag hur jag gör heller!!
 Men när jag kommer på det kommer jag att tacka för kommentarer och uppmuntrande ord.
Jag kommer också att lära mig att sätta in bilder, så jag kan komplettera mina bloggar med passande bilder.

Det är verkligen kul det här med blogg. Det finns bara en nackdel, jag tänker allt i blogg nuförtiden!!! Dagliga händelser gör jag om till bloggar i huvudet! Men det kanske "går över "med tiden!
Tack alla vänliga människor.

Tatuering

Jaha nu har man gjort det igen......... tatuerat sig. Hur dum får man vara?? Det gör ju såå j....la ont, men det kommer att bli såå snyggt (som Let´s Dance-Tina skulle ha sagt)
Den har gången blev det en blomranka på foten och upp mot benet. Jag tror att det blir min sista tatuering!!

image19

Det var 14 år sedan ganska exakt som jag tatuerade mig första gången (först i familjen och släkten, om man bortser från min farfars luffartatuering)
Jag gjorde den bara för att A kommenterade en tjej som hade en liten tatuering, när vi var på High Chaparall, han tyckte att det var så snyggt och tyckte jag skulle göra en med. Vad gör man inte för sin man?
Jag övertalade kompisen E-L och så gjorde vi sällskap till tatueraren.

Det blev en ros med en spindel i ett nät på skuldran.
Upptäckte efter något år att den ju aldrig syntes så jag kompletterade den med en lila fjäril som satt lite mer utåt axeln.
Jag höll mig sen lugn i ett par år innan jag ville ha en spindel på ankeln så då fick det bli det med!! Den är urhäftig och det var väl en 8-10år sedan jag gjorde den.

Fjantigt säger A, som har en viking på överarmen, en ödla på hela vaden, en tribal på andra överarmen,en "familjetribal" på andra vaden och en nygjord Dodgebock på ovansidan av handleden. Lite fler och större grejer alltså!!

Fjantigt säger S om dem, för själv har han tribal på ena överarmen, familjetribal på vaden och hela ryggen är täckt av ett kors med vingar!! Han har inga små fjantiga saker han inte. Han är alltså värst ,till sin farmors stora fasa , hon ojar sig och skäller lite lagom, hans morfar har samma åsikt som farmor men han har en annan strategi, han ignorerar det, låtsas som han inte ser!!

L har en ödla på ankeln och E var med mig igår och placerade ett $ ovanför ankeln. Hon säger att det är ett dollartäcken och jag säger att jag tror att det är ett S för S.

M
har redan börjat tjata om att få tatuera sig,men det blir nej tills han fyller 18 eller strax innan han fyller. Ingen av hans syskon har fått tatuera sig innan sitt 18år, så det gäller honom med!!

Men för min del får det vara nog....................................det gör för ONT!!
Men det är klart..... jag såg en himla fin Ganesha bild, den skulle nog kunna göra sig fint i svanken..............................

Dagens fundering...

Att man bara kan glömma/förtränga kraftig smärta som tex  vid förlossning eller tatuering, så man med berått mod gör det om och om igen!!

Släktforskning

Släkt, namn och historia har alltid faschinerat mig.
Så under vintern brukar jag boka ett abonnemang på gamla kyrkböcker och leta forska och förundras.

Det är såå häftigt att kunna "hitta" sin anfäder genom att på nätet bläddra sig igenom kyrkböcker skrivna för över 200år sedan.
Att efter att man bläddrat igen 100-tals sidor av gamla husförhör äntligen hitta den där Jöns Svensson eller Olu Larsdotter som man letat efter.

Tyvärr är ingen annan i familjen intresserade, än iallafall, men jag brukar iallafall berätta vad det är jag hitta!!

Igår hittade jag min farmors farfars morfars farmors föräldrar, de hette Brita Samuelsdotter och Nils Torstensson och föddes i Nykil i slutet av 1600-talet eller i början av 1700-talet. 12 generationer från O,, det är bara såå häftigt.
Jag vet också att min morfars mormors farföräldrar hette Jonas Månsson och Lisa Adamsdotter och föddes 1760 och 1769 och att mormors mormors farfars farföräldrar hette Elna Svensdotter och föddes 1768 i Össjö och Jöns Ericsson, han var född 1760 i Gråmanstorp.

Jag har hittat en massa roliga namn också som tex Assarina,Alvida, Karna, Sissela, Gunnil, Desideria, Botilla och Olu.
655 namn har jag i min släktinventering. Alla tillhör inte min egentliga släkt . Det finns även namn på ingifta, syskon, kusiner och sysslingar till mina anfäder och ättlingar. Det är ju som sagt namn, jag faschineras av med!
i Skåne är det många Jöns, Pål,Måns, Botilla och Karna medan i Östergötland är det Stina, Maja och Kajsa som gäller, men överallt och mest så är det Anna och Maria flickorna döptes till och pojkarna hette många Nils och Anders.

Genetiken är ju också lite häftigt, att min mammas "kantiga" öra genetiskt har gått genom 4 generationer, för jag, L och O har också ett "kantigt" öra.
L är inte lik mig utseendemässigt men ganska lik mig till sättet, S skulle kunna vara son till min bror för de är kopior både i utseende och sätt. S är som sin far en social person som inte är rädd för att träffa nytt folk men utseende mässigt så skulle ingen tro att de var far och son, bortsett då de skrattar förståss, då lyfter de upp hela överläppen båda två.!! =) L och jag är lite mer "tråkiga" eller snarare reserverade/blyga tills vi lärt känna folk.

M är lika S bortsett från kroppsbyggnaden, där de är helt olika, M har A:s gener där medans S har gener från mitt håll. L och m är ganska lika, både i sätt och utseende jag vet att det var någon kompis till L som undrade om m var klonad från henne.

Så visst vore det häftigt om man kunde åka tillbaka i tiden och se hur det var då och hur Brita Samuelsdotter eller Olu Larsdotter såg ut! Jag skulle åka till Skåne, Torrlösa och Gråmanstorp verkar intressant eller till Lönsås, Klockrike och Kristberg i Östergötland.

Nattliga äventyr

Neeej..... inte sådanna äventyr!! Jag menar...hallåå.... ungarna eller svärmor kanske läser min blogg!!
Nej jag menar andra saker som händer på nätterna.

Som när m precis hade fått hästar och hon gick upp klädde på sig och gick ut och gav hästarna mat, och när hon kom in såg hon att klockan var 00.40!!! Hästarna verkade iallafall uppskatta sin oväntade nattamat!!

Eller när jag drömmer om att jag ska fånga grävlingar och vaknar av att jag ser A:s förskräckta, yrvakna ögon när jag lutar mig över honom med händerna beredda för strypning!!

Eller när A kom hem och hade jobbat sena kvällskiftet och precis ska krypa ner i sängen och jag skriker.. -Akta B du kan ju inte lägga dig på honom, ..
(Det är inte så farligt som det låter, B är min lillebror, han brukade sova över hos oss ibland när han varit på Puben... dock inte i dubbelsängen!!)

B är förresten den i släkten som roat oss mest om nätterna genom åren. Att slarva bort täcken om nätterna är en av hans specialiteter,  när vi var små och bodde hos mamma och pappa  hittade vi hans täcke  efter 3 veckor  i bastun!!
Och när han sov över  en natt när han var på resa fanns täcket inte i sängen på morgonen, jag hittade det lite senare sen längst in i en sidogarderob!! (jag hade ju en humm om vad jag skulle leta, jag känner ju honom)
När jag ringde för att håna honom, kom han på att han behövt gå på toa under natten........ och han tyckte det var trångt..................tacka sjutton för det takhöjden är väl max110 i vår sidogarderob!!! Men ingen "olycka" hade hänt där inne iallafall, (som han var lite rädd för)

En morgon hade alla inställningar på min telefon ändrats, S är misstänkt för det. (det kunde inte vara jag, jag kunde inte ändra några inställningar på mobilen på den tiden)

Tänk vad mycket man kan hitta på om nätterna!! (Som är barn och svärmortillåtet)

Dagens fundering...

Hur kan det komma sig att man tycker det är såå varmt och skönt på våren när det är 10+ ute.
Men skulle det var bara vara 10+ inne ,skulle det vara helt outhärdligt ???

RSS 2.0