Rubriksättare

Rubriksättare är allt ena elaka sensationslystna rackare.....
Jag hämtade in tidningen i onsdags och såg då på första sidan "ungdomsboende får skarp kritik".............okeej.....och pulsen steg och obehagkänslan i magen infann sig....
När jag sen hittade lokalsidan så stod det "Arbetsplatsen" får allvarlig kritik från socialstyrelsen".
Jag hoppas verkligen att människorna läste hela artikeln............för då kunde man läsa att det vi fått kritik för var att en av våra vikarier inte lämnat in utdrag ur polisens belastnings och misstankeregister (men det har han gjort nu!!) ............ingen som helst kritik mot behandlingen eller omsorgen eller att  ungdomar  for illa eller blir illa behandlade!!!
Det stod i och för sig också att socialstyrelsen har rätt att stänga igen verksamheter...........men att det inte finns något hot om det på min arbetsplats stod inte............jä----la journalister!!
Några av ungdomarna tolkade det som om att nu stängs det............någon ungdom tyckte att det var kanonbra............men det är klart att det skapar oro för  ungdomarna som bor där!!!
Varför kunde de då inte istället ha skrivit i tidningen
"Arbetsplatsen är godkänt på alla punkter utom på en"??? Eller
"Det görs ett bra ungdomsarbete men det saknas ett utdrag ur polisregistren på en vikarie"??
Vi hade också fått ett brev från Socialstyrelsen, där stod det också att de riktade allvarlig kritik...............på 1 punkt!!!
Men det är som kollegan F sa, det här pappret kan man ju använda i vår marknadsföring,
- Socialstyrelsen säger att behandlingshemmet och verksamheten är bra förutom ett polisutdrag som vi saknade men det har vi löst nu!!

Rivningshus

Ja i vecka rev de min gamla arbetsplats........
Det var verkligen ett ruckel...men ett ruckel fullt av minnen!!!
Minnen av skratt, gråt,kramar, bråk och häftiga diskussioner.............men de flesta minnena är trots allt positiva!
Monopolkvällar, bullbak, jättepåskmiddagar, kubbspel, härliga ungar och mycket mycket skratt!!
Det gamla huset "fuskrenoverades" för projektet ungdomsboende 1999.
Ett 70 tal ungdomar flyttade in och ut och ett 20 tal personal/vikarier/praktikanter har också befunnit sig i huset.........
Projektet blev permanent och under de 8 åren det var verksamhet där,rasade huset ner bit för bit runt oss och det flyttade in både möss och råttor (som sen gick och dog där och förpestade arbetsmiljön!!)
Det är inte alla hus som har en kyrkoherde med vid "begravningen" men det hade det här huset (vilket i och för sig mest beror på att den här kyrkoherden då var behandlingsassistent och  jobbade alla år verksamheten fanns här!!)
Men han ser allt lite ledsen ut han med........

Nytatuerad

.och jag känner mig nöjd, hon är duktigt tatueraren!!
S fick "praying hands" på insidan av underarmen
Den blir snyggare när svullnaden och rodnanden gett med sig!! m stänglen kom inte med på bilden och A får väl vara biet som cirkulerar ovanför som en "helikopterfarsa"!!

Aprilväder

Snacka om att det är riktigt aprilväder.........
I tisdags var det nästan snöstorm och morgonen därpå var det 3cm snö ute!!
Och igår var det rena rama höstrusket, blåsigt och kallt med återkommande skurar!!
Och idag är det vårigt ute.......med sol som värmer, vårblommorna som lyser och det är grönt på åkrar och gräsmattor!!
Jag är långledig, 5 hela dagar (eller kanske bara 4 om jag måste åka in på möte på måndag!!)
Jag har inte varit hemma och ledig sedan förrförra torsdagen!!
På vägen till jobbet i tisdags blev jag väldigt förvånad......det sprang en påfågel (!!!???) över den lilla landsbygdsvägen jag tar mig till jobbet på!!
Vilken tjusig fasan tänkte jag först (de är inte fullt så ovanliga i det här landet ju) tills den sprang över vägen med sin jättestora fina påfågelsstjärt......inte en aning om vad den hör hemma, jag vet inte om att någon har påfåglar hemma härikring (jag blev lite mobbad när jag skrev det på facebook och blev "anklagad" för att inandas bensinångor, att jag borde byta glasögon eller ha jobbat för mycket!!!)
Så igår när jag såg ett märkligt litet djur i hästhagen som såg ut som en grå tvättbjörn...............skrev jag INTE det på facebook =) Det var iallafall ingen häst eller katt...... men kanske en mård, (är de grå med vita fläckar bakom öronen???) jag hann inte se den så väl, men jag tror inte heller att det var en grävling eller räv för det var mitt på dagen!
Igår var jag på gymmet och tränade, med S som personlig tränare, jag slet hårt men jag har inte lika mycket träningsvärk som jag fick förra gången han tog på sig det uppdraget, då trodde jag att jag slitit sönder något i armen, för jag hade såå ont...........men det gick över...........efter 5dagar!!
Och så ska jag strax iväg till Vetlanda för att tatuera mig, det ska bli spännande att se hur det kommer att bli!! Jag åker i sällskap med S som också ska tatueras, hans fullsleeeve tar tid!!
Sen blir det fredagsmys...........med L, O,m och S på middag, M ska göra en roadtrip till en "kompis" (och x) som bor på västkusten...........och jag ska dricka modifast chokladdryck..........eländiga pulverdiet men den ger resultat, byxorna känns stora och 4½kg mindre väger jag så då får det väl vara så då..........
Men först ska jag överge datan och dammsuga............
vi hörs!!

Tatuerardags

Ja nu är det dags igen, på fredag ska S ta med mig till sin gamla klasskamrat och tatuerare i Vetlanda för att tatuera min högra överarm

Motivet ska bli en linnea men jag är inte helt hundra på vilken tatuering det blir

Det kan bli den här 




en gammal orginalteckningen från 1700 talet som är gjord av en av Carl von Linnés lärjungar

 eller så blir det den här:



utan texten under då....... och inte med så skarpa färger heller!! 
Jag kan inte riktigt bestämma mig!
Jag ska iallafall ha fyra stänglar (ett för vart barn) och rotsystemet ska gå runt armen och mötas omlott på insidan av armen..........och humlan skulle ju kunna symbolisera A då!

Ja vi får väl se vad det blir när tatueraren sagt sitt, det är ju hon som är konstnären!! S ska också tatuera sig, han ska fortsätta med sin "full sleeve" med bibliska symboler.
Det kommer att göra ont det vet jag.............det gör ont men va sjutton..........jag har fött 4 barn och såå ont gör det inte och så länge varar det inte heller för den delen!!

Vovvevalpar

Det är lille O:s namn på hundvalpar, jag tycker det låter så gulligt!!

Eftersom jag har haft  kontakt med i:s uppfödare via facebook så fick jag möjlighet att ta med mig L och O för att titta på valparna för några veckor sedan. Tack snälla Kristina för det!!

Det var en lycklig pojk som fick se alla de här ljuvliga ulliga valparna. -Många izzisar sa han och ögonen glittrade -de är jättesöta sa han också och sen nämnde han mot slutet att de hade vassa tänder också!!



Och valparna var ganska intresserade av den här lilla människan också....



L och O blev omsvärmade av alla sex ulltussarna:Hot And Sweet alias Ulla är helvit (och till salu!!)
Bacardi Razz alias Bacco är tuffast och högljuddast, sen finns det Tequila Rose (gissa vem som kom med namnförslaget!!) alias Ebba,The talisman alias Gnutten, Chill Out och så Chivas Regal alias Snobben 



O och valparna gillade samma leksaker, här är det Ulla och Bacco (tror jag, kan också vara Chill Out......de är ganska lika........) som vill ha leksaken O håller i.

Men efter lite lek och stoj blir små valpar trötta



..........och somnade på rad.......

Jag fick sen chansen att följa med K och hjälpa till när valparna skulle vaccineras, chippas och besiktigas några veckor senare.

Då hade de både vuxit på sig OCH tuffat till sig sötnosarna



och var ute och lekte i trädgården (och lyckades hitta varenda liten kotte eller sten som låg i gräset!!)







Tequila Rose har vuxit till sig en del..........



...........sen jag träffade henne första gången!!! Eller hur??

Sen bar det av till djursjukhuset, vad 6 små valpar kan väsnas....... det skälldes gnyddes och ylades något alldeles förskräckligt bak i bilen........Bacco var värst!!



6 gosingar i bur!

Vi fick vänta ett tag utanför djursjuhuset så vi skulle få bärhjälp in till kliniken. Jag tog/bar Tequila och Bacardi.........(det låter som en trevlig lördag kväll för mig=)!!)

De blev godkända på besiktningen, fick sina chip och sprutor och och det ojades och gullades både i undersökningsrummet och igenom väntrummet av alla som befann sig där!

Små valpar blir trötta av läkarbesök och de somnade en efter en



Till slut sov de allihop.......



i en stor hög den här gången!!

Då skulle man ju kunna tro att hemresa skulle bli lite mindre ljudlig..........men då trodde man fel...........det var full serenad på vägen hem också!!

Nu i helgen flyttar Bacco men nästa vecka hoppas jag att O,L och jag ska få komma och hälsa på igen!!

Huvudfoting

Titta en sån fin huvudfoting lille har ritat ,visst är det väl den sötaste huvudfotingen som man sett??



Långa smala ben och rufsiga fötter........


och ögon näsa och mun har den med!!

Hans föräldrar är inte fullt så begeistrade i den, de säger att det bara kan vara en mormor som ser det fina i den.........och det är klart.........det är ju lite synd att han ritat den på sina föräldrars nytapetserade matsalsvägg!!!


Säsongspremiären

Äntligen äntligen var det dags............för säsongspremiären......... Böda 2010,trots en makalöst seg vår som aldrig verkar komma igång på riktigt!!
Men det blev en kylig helg, minusgrader på natten, bara enstaka solglimtar, lite småskurar och mycket blåst.............men vad gör väl det..........vi var ju iallafall på Böda!! Och det var ju snöfritt!! (men det låg faktiskt lite snö i vägkanten påväg ner till campingen!!)

Och det bästa med att vara långliggare är ju att det bara är 6månader mellan säsongerna!!
Jaja.....A och M tog med sig m och hundarna och körde dit husvagnen efter jobbet på torsdagen, jag anslöt mig till dem efter föräldrautbildningen jag hållt i under kvällen, så jag kom dit vid 22 tiden.
Men det är märkligt..... på vägen dit någonstans mellan Löttorp och Mellböda åker mungiporna automatiskt upp till ett fånigt leende...........varenda gång!!!
Det blev inte så mycket gjort på torsdagskvällen, men på fredagsmorgonen satte vi fart, vi var nog igång redan vid 8-tiden, efter frukost inne i den trånga fullpackade husvagnen (förtält ,stolar, mat och dricka tar stor plats)!!
Vi öppnade då upp vårt förråd där golven och  förtältsmöblemanget (till 5 stora förtält) förvarats under vintern.......
Vitvaror på ena sidan
och allt annat på andra sidan..............mycket saker är det

(och då syns ändå inte det som låg mellan takbjälkarna!!!)

Vi hjälptes sen åt att få upp våra förtält (varav 3 är av absolut största sorten som finns på marknaden)

Vi ja........vi är:
PI, kvarterets handyman (mannen med de konstiga spritsorterna kallar vår äldste son honom för!!!), hans tålmodiga hustru S som får finna sig i att alla vill......behöver.....måste ha PI:s hjälp,de är från Älmhult, B skånskan som är en livs levande stand-up komidienne med fullfart jämt och hennes stillsamma underfundiga make T som i år var nyopererad och fick agera arbetsledare,de kommer från Lund, S som gör allt med militärisk precision och hans glada hustru K som alltid underhåller oss med berättelser med inlevelse och ljudeffekter som kommer ända ifrån Strängnäs och så MI, A:s lillasyster som tar sina båda vuxna söner till hjälp i arbetet och hennes lilla dotter, de bor i Vissefjärda och så A och jag då med våra hundar och den här gången var bara de 2 yngsta barnen med, de andra två kommer väl snart nu......... när allt är klart!!
Plockepinn!!
Ett steg påväg och inga sura miner.........

Slagfält kvarter 1!!
Klockan är 12, första pausen........första tältet uppe.........första ölen och en del värmde sig med en kaffegök.............(men inte jag......... för jag gillar ju inte kaffe!!)
Men det syns riktigt hur kallt det är!!!
Full aktivitet i kvarter 1
Byggarbetsplats??? Jättepussel???
Vi jobbade hårt hela dagen, m var jätteduktig, hon slet och kom med nya bra lösningar och var till stor hjälp (jag var hårt ansatt av träningsvärk i armarna efter att ha haft äldste sonen som personlig tränare på gymmet några dagar tidigare!!!)
Och den här gången blev inte A så irriterad heller, så jag behövde inte hålla mig undan genom att sitta på förtältsgolvet hos B och dricka vin den här gången!!
Kvällen avslutades med taco och tequila..........förståss......... inne i vårt ganska tomma förtält.........
Den här gången var vi bara 12 vi har varit fler än så vid andra tillfällen!!
När vi började tänka tanken på att bli långliggare hade vi inte en tanke på att det skulle komma med ett så rikt socialt liv!!
i vill också vara med............men hon får hålla sig i husvagnen..........för hon tar sån stor plats!!!

Senare den kvällen kom också M och MI:s yngste son och hans flickvän.
Det blev ingen sen kväll kan jag lova...........allt arbete och den friska luften blir man trötta av!!
och så är det en alldeles speciell känsla att få krypa ner i den svala fuktiga husvagnen.............jaaa jag vet............jag är knäpp!!
Dagen därpå var vi upp och på G vid 8 tiden igen.........
Då var det gardinerna,kylskåpet, frysen och de stora möblerna som skulle på plats............jajamen vi har ett fullt möblerat förtält med både TV och läshörna!!
Som vi drev med långliggarna A och jag när vi bara var "vanliga" campare, vi skrattade åt att de hade TV, gardiner och möbler..............vi som bara hade vårt campingbord med tillhörande pallar........... och vi skrattade åt lyktorna och pelargonerna utanför husvagnarna...............(pelargoner har jag iallafall inte.......och kommer aldrig att ha!!!) och vi skrattade åt de stora grillarna de hade...............det räckte väl med en lite grill som man fick sitta på huk för att sköta tyckte vi...........då!!!
Men men man kan väl ändra sig!!
För nu njuter vi av vår stora husvagn med en dubbelsäng i ena änden och tre våningssängar i den andra (M har en m har en och hundarna har en egen säng) och så finns det en sittgrupp i mitten som man kan bädda ut och få ytterligare 2 sängplatser och så finns det en liten hörna bredvid ungarnas del av husvagnen som man också kan bädda ut för 2 personer!!
Och i år har vi faktiskt för första gången invigt toan inne i husvagnen, den har vi aldrig använt förut, utan då har vi gått iväg till servicehuset.............men det ÄR kallt att gå ur sängvärmen på natten och ut i minusgrader för att gå på toa även om det bara är 60m dit..........så nu har det blivit lite bekvämare ytterligare!!
Men nog är man knäpp alltid............byta ut 220 bekväma rymliga kvadratmetrar mot 30........ där väggarna till största delen består av tyg och plast!!

??

Hur tänkte de då???

Ksrr, de som kommer och slamtömmer hemma hos oss verkar vara riktiga ljushuvuden.............INTE.........
De hade ju  minst sagt svårt att hitta vår avloppsbrunn förra året, jag fick räkningar och skäll för att det inte var ordentligt utmärkt (vilket det visst var om man hade hoppat ur stora lastbilen,gått runt huset och letat efter husets lägsta punkt)
Nåväl.....
I år har de tänk till...............INTE.......
För häromdagen kom det ett brev från dem (ett allmänt utskick skulle jag tro) i brevet stod det att vi skulle märka ut platsen där avloppet är med flaggan som var medskickad.
Vad tror ni det var för färg på den flaggan??
Gul?? Orange?? Röd?? Vit??
Nähe då..........den var grön????
Av alla färger så var den grön!!!??

Vad är det för färg på buskar, gräs och träd??
De verkar ha haft en hel del otur när de tänkte ut den designen!!!

Glad Påsk




RSS 2.0