Dagens fundering..........

Varför kan inte flugorna hitta ut............de hittar ju in!!???

Indragningar

............och annat elände.......stackars människorna som bor i min arbetskommun.........de har snart ingen socialtjänst!!

Orkar knappt skriva om det...... och tänker inte göra det  heller.......... för än så länge är det mest spekulationer och förslag på indragningar............vi får väl se vad som beslutas............då skriver jag nog mer om det!!!

Men den här gången är det "gungigt" även på min arbetsplats..........tex anställnings och vikariestopp ( tur att L hittat annat jobb!!) ingen fyllnadstid eller övertid är heller tillåtet.........(tur att semesterschemat är klart och semestervikariaten tillsatta..........för då är det ett muntligt avtal upprättat och det kan man inte bryta) och personalutbildningar och handledningar stryks..........

Skit är det ..........och oron för att bli arbetslös finns ju...........och jag har ju märkt..........att det inte så lätt att hitta sig ett nytt jobb i min högaktningsvärda ålder........  snart 48år!!

Jag och mina kollegor var på HLR kurs idag på brandstationen ..........det var ont om snygga brandmän..... men nu kan jag HLR iallafall.... 30 /2 mittpå.... vilket innebär att man ska trycka 30gånger mitt på bröstet (mellan bröstvårtorna............så nu finns det någon mening med bröstvårtor på karlar också.......)  och sen 2 inblåsningar och sen om igen...........det är riktigt ansträngande faktiskt, vi gjorde det bara i 2min men man måste kanske i nödsituation hålla på i 20min eller mer.........och så lärde vi oss Heimrich manöver och att hitta livstecken ......eller brist på livstecken!!

Hela kommunen verkar förresten behöva en HLR ........

Solsken

Både ute, i hjärta och i sinne...........

Vilken fantastisk vår vi har...........varmt soligt och bara helt u n d e r b a r t!

 Gula små blommor  har tagit över scillans plats i trädgården.........


Penséerna är planterade
Björkarna har slagit ut,
 tvätten hänger på tork på torkvindan.......(måste köpa nya klädnypor, de som var kvar bara "flippar" sönder för mig!!)
älsklingssandalerna är framplockade (de används sen till september eller nåt..........)
Tulpanerna blommar


Då är det vår.......på riktigt!!

(jag skriver inget om att det är så torrt i skog och mark så det skulle behövas lite regn............för då känns det återigen som pensionärsvarning!! Men mossan  i skogen är alldeles torr, har jag märkt nu när de röjt färdigt i skogen, så jag kan ta min dagliga skogspromenad, och vår nyplanterade syrénhäck skulle behöva en riktig rotblöta!!)

Ungarnas sommarjobb är klart och de är så nöjda med det.
 M ska stå i Bödas gatukök och steka hamburgare, korv och sälja mjukglas, han börjar "gå bredvid" i Kristi himmelsfärds helgen, då resten av säsongarna kommmer,(de som "bara" är säsongare alltså.......... inte långliggare som vi!!)

 m ska variera sitt sommarjobb på campingen mellan att vara skräpplockare och sälja godis och sockervadd..........det sista ser hon mest framemot!! .........eller............det hon mest ser fram emot är nog att hon kan  umgås med pojkvännen varje dag........för han ska också jobba och bo på Böda...då slipper de åka 25mil för att träffas!! Hans föräldrar är säsongare............men de bor i "fina kvarteret"!!

L fick det sommarjobbet hon helst ville ha och hon börjar där på torsdag med  8 veckors praktik som behövs för att hon ska bli färdig med sin underssköterskeutbildning (usk alltså) hon är mer än nöjd med det, även om det innebar att hon inte kan fortsätta vikariera på mitt jobb.

Och igår kom m äntligen till skott att ringa (hon har en riktigt allvarlig telefonfobi!!) om sommarbete till hästen, så nu  är det klart  det med,så hästen ska också  vara på norra Öland i sommar.
Så nu känns det som hela sommaren är löst!!

Vi får mycket vuxentid A och jag i sommar, eftersom ungarna bor på Böda från midsommar och framåt............då är det ju bara vi hemma!
Det blir konstigt för man är ju trots att ungarna är stora inställd på att en hel del av tiden lägger man på dem........Vi får nog skaffa oss en hobby!!!
 Ska bara fason på hundeländena också.............de kan ju inte hålla på att skälla på alla som går förbi eller gräva varggropar överallt............

Direkt efter jobbet på torsdag åker vi till Böda.............och slipper jobba där............nu kan vi bara koppla av och njuta.
Jag ska ha en rom och cola!!!
Undrar om jag inte ska ta mig ett dopp också............ett snabbdopp.......bara för att...........för det är nog inte så skönt i vattnet precis!!


Strandbild





HIttade en sån underbar bild när jag kikade på korten i den bärbara datorn!!
Det är taget i maj 2005....(vår första långliggarsäsong!!)
Det är m som har badat/känt på vattnet ,men liten s (lilla scäfervalpen alltså!!) är lite reserverad..................nu är hon värsta storbadaren...............s alltså........m är badkruka numera.......de har bytt roller sen bilden togs!!




Pensionärsvarning??

Är det inte pensionärsvarning när man direkt efter frukost en lördagsmorgon går ut och jobbar i trädgården!!??
Det har vi gjort två helger i rad nu...........
Tur att vi ska till Böda nästa helg!!

Dagens fundering........

Man tänker inte på hur mycket träd det finns i skogen..................man inser det först när de ligger staplade på varandra!!


Insekter

Det är inte klokt så mycket små insekter som finns omkring oss, det tänker man väl aldrig på............såvida man inte är ute och promenerar med en 2åring!!

Då får man hjälp att uppmärksamma det........... det kryllar av myror, finns ganska gott om skalbaggar, en och annan fjäril, många flugor och humlor............O såg dem alla, pekade ut dem och ville "klappa" dem ,följa efter dem och titta på dem...........en promenad som skulle ta 2 min i vanlig takt tog 30min eftersom han ville förfölja insekterna.........och de gick inte alla gånger åt vårt håll............men en mormor har väl ju all tid i världen för att undersöka insektsvärlden och desto längre får L plugga i fred, så det var det värt!!
Han upptäckte också att mormor har en spindel på ankeln...........(den är intatuerad.......)

Det var en smutsig pojk jag lämnade tillbaka, det blir ju lätt så när man ska krypa efter smådjur i gruset..........




Häromdagen fick L ,som har värsta spindelfobin, nästan hjärtattack när O kom fram till henne och höll upp handen tätt intill ansiktet på henne och sa "pindell"  för att visa henne  vad han fångat.................hon lugnade dock ner sig när hon såg att det bara var en myra!!

Miljöskadad

Jag är miljöskadad...........
jag har blivit hjärntvättad av pojkarna i min familj............
Jag var på cruising idag i min arbetarkommun, näe........jag körde inte........ men jag var där och tittade tillsammans med killarna från jobbet, men A körde och M åkte med.

Det var mest stora vräkiga gamla amerikanare och det har jag insett, de intresserar inte mig!,
En del av dem pedantputsade och en del bara  körbara........ eller knappt körbara.
Och så var det några gamla bubblor.......de är såå söta och så ett gäng sportbilar, den bilsorten som jag tilltalas mest av och där A och vårt "corvettekompisgäng" tillhörde.

Det var då jag insåg att jag är miljöskadad .............när jag på långt håll kunde avgöra att det var en stingray, eller där är en C6:a och där är en pontiac , där kommer en hotrod och där kommer en C5:a..................
Och igår hade jag alla rätt i en facebook quiz..............om bilmärkessymboler............ajajaj

Jag har ockås jag sett ut bilen jag ska ha efter min SAAB cab................det blir en en svart Ford Mustang cab.............de är SÅÅÅ läckra



Eller hur??
A har också tittat ut sin nästa Corvette........en C6:a!!


Han vill ha en sån här...............och jag håller med.............färgen är grym!!

Hoppning

Var med m på hoppträning igår.................jag har för dåliga nerver för det!!



Det ser ju livsfarligt ut när hon sitter på den stora hästen, rider i full galopp och sen hoppar över hinder dessutom, ibland två hinder i stöten.....brrr.
Men hon tyckte det var kul och hästen hade aldrig hoppat så bra sa hon och hon satt kvar på hästen hela tiden, tackochlov.
Men jag brukar fråga henne om hon inte kan ägna sig åt dressyr eller nåt annat stillsamt mindre livsfarligt..........



Jag satt och tittade på hela tiden och sen blev jag "hästvakt" när hon skulle titta på det nyfödda fölet de hade i stallet där hon tränade och sen på en stackars häst som skadats i trafiken, då hästsläpet släppt kroken i uppförsbacke och voltat med hästen i......så hemskt! Stackars häst och stackars föraren som körde!!
Hästvaktandet bestod i att jag höll honom i grimskaftet........och följde med dit han gick...........han lyssnade varken på: fot, sitt eller stanna!!!

Köra hästsläp är inget större bekymmer, bara man slipper backa eller trixa!!
Jag blev alldeles kall när vi kom tillbaka till bil och släp efter träningen...........jag var helt inmurad............kunde inte ta mig därifrån på annat vis än att backa..........men som väl var så hann två bilar flytta på sig innan vi skulle åka så att jag kunde köra runt!!
Apropå runt ja...........på vägen dit stökade och stampade w rejält i släpet så det kändes i hela bilen, och rätt som det var så skriker m -Stanna, stanna han har vänt sig i släpet................hon såg helt plötsligt ett huvud sticka ut från luckan i släpet............där det borde vara en svans.........på E22:an..............självklart!!
Och vi hade precis kört förbi den sista vändplatsen som fanns på den vägsträckan............så det var bara att sätta på varningsblinkersen och stanna, som väl var så var det tvåfiligt där iallafall!!
m fick hoppa in i släpet och locka honom runt igen och knyta honom tätt intill räcket..............han hade knutit upp knuten -Hästar har så "pilliga" mular sa m, så det kan göra så!!
 
 Såhär skrev hon sen i sin blogg moafrosths.blogg.se :


Idag har jag hoppat med Walle! Han har aldrig hoppat såhär bra!!! :D Jag är helt lycklig!

Sen vill jag bara säga att jag uppskattar mina föräldrar väldigt mkkt! Jag vet att jag nästan aldrig säger det men jag uppskattar verkligen allt ! Ni hjälper mig med hästarna och ni hjälper mig med verkligen allt! Jag är så glad att jag har er!
Förlåt om jag inte säger det eller visar det!


Ååh.............jag blev rent rörd och tårögd

Grattis!!

Farmor som fyller 92år idag!


Varsel

Jag blir så trött!!
 Varje år ungefär vid den här tiden kommer chefen J in och säger att nu blir det ekonomiska indragningar, omstuktureringar och varsel............för nu är det kris i kommunen och massa miljoner måste sparas..............

Idag var det den dagen  i år...............15 miljoner ska sparas på 5år...eller var det 3.......jag orkar knappt lyssna längre!!

Och den här gången drabbar det även min arbetsplats............vi har klarat oss undan länge nu, men om det blir som han sa så kommer varsel 2010 om att lägga ner behandlingshemmet jag jobbar på!!
Men jag har svårt att tro det egentligen...........känns som min arbetsplats är det enda som kommunen  både kan spara pengar på och få in pengar på............men men kommunpamparna är ju kortsiktiga i sin ekonomiplanering så vem vet............

Så då började jag och kollegorna spåna på om vi istället kan driva det som ett personalkollektiv eller aktiebolag......lite spännande!! 
Vi är ju duktiga på det vi gör och annat vi behöver kunna för att driva bolag får vi väl lära oss!!

Det skulle nog bli billigare att driva om man slapp interndebiteringarna mellan olika förvaltningar i kommunen och avtal med leasing och inköp...........som är dyrare än om man fick handla saker där det är billigast!!
Och så vore man sin egen chef utan kommunens regler, kanske kunna driva ett hunddagis, eller loppis som bisyssla där ungdomarna kan vara delaktiga.............biodling också kanske apropå bisysslor.!!
Och så åka runt och marknadsföra sig mycket utanför kommunen och ta betalt för boendeplatser och andra tjänster som vi kan tillhandahålla.

Det tål att funderas på.........men som sagt.......... jag tror nog att kommunen väljer att ha behandlingshemmet kvar iallafall för det tjänar de på!
Men frågan är om de fattar det..............man kan ju inte spara in på människor och riva hela deras skyddsnät...........
Men det är klart......... högste hönset i kommunen sa senast förra året
 -Man får ha den människosyn som man har råd med............ fast det borde vara:  -Vi får ha råd med den människosyn vi vill ha!!!

Facebook

Jag är ju lite facebookare också........och fått med mig A i det också långt om länge.
Testerna eller quizen där är lite kul tidsfördriv.............
Men personen jag blir efter resultaten känns inte alltid som jag.............

Jag är Pippi.....ok lite småknäpp och orädd kanske
Jag är kerstin Ekman....är inte hon lite småtråkig??
Jag har mycket tålamod...........och det stämmer nog............har ju 4 barn, jobbar som behandlingsassistent och har hållt ihop med samma karl i snart 30 år............så tålamod har jag.........
Min aura är guld....blandning av gult och orange.....det låter som jag
Jag är dubbelgångare till Brad Pitt.................lite överraskande..........kan det vara magrutorna månne......hihihi......ja vi har samma ögonfärg iallafall.........
Jag har riktigt högt IQ...............jag har misstänkt det länge...........
Taskig är jag inte....... jag är jättesnäll..................alla håller kanske inte med om det
Jag är Angelina Jolie............Bradgelina personifierad........that´s me
Min kraft är som skuggornas gudinna..............okeej................låter skumt!!
Jag är mer än allmänbildad.......självklart.......inget nytt under solen
Jag ska jobba som socialtant.............och det gör jag ju nästan........
Och vore jag bil så vore jag honda...............av alla bilar............honda............KATASTROF

Jag hoppas att ni ser självironin och humorn i denna blogg.............

Vår



Lille t i gräset




vårhimmel

...........jodå kortet är som det ska.........det är bara fotografen m som låg ner på rygg och tog kortet...........

- jag lånade lite kort från m, visst är de härliga??

Kopior



Lille

Lilla L


Lika som två bär.............

Trädgårdsarbete

............eller vårbruket om man vill skoja till det!!
Det har vi ägnat en stor del av helgen åt!!
Jag gillar INTE trädgårdsarbete egentligen ....eller jo...........jag gillar att gräva och plantera.........men att sen hålla efter ogräset runt det man planterat..........det är så trååååkigt...........och otacksamt!!
Den här helgen var projektet gräva upp syrénberså och gräva ner som häck!!

Helgen började med en snabbshopping på IKEA (jo, vi snabbshoppar gärna på IKEA, vilket vi nog är ganska ensamma om......folk verkar ju kunna gå på IKEA i timmar..........men inte A och jag, ånej vi går runt i IKEA labyrinten hittar det vi söker och går ut igen............tar ca 20min.
Ett svart slagbord, "Leksvik" till L var inköpet .
Hon önskade sig en cykel..........många tusenlappar............hon önskade sig en rosa mobil.............ännu fler tusenlappar............hon önskade sig ett köksbord...........en tusenlapp.........lagom!! Så det fick det bli och en stor tavla med abstrakt mönster för en 500hundring hade jag redan inhandlat!!
Hon fyllde ju 25 år i lördags............(mamma mia.........jag är mamma till en 25-åring!!!)

Efter det satte vi oss i kvällsolen och tog oss lite att dricka och småpratade A och jag, och sen kom m som var ute på promenad med hästen................... och hästen tog sig ett  mellanmål av det friska långa gräset på gräsmattan!!



Vi hade båda tonåringarna hemma (det är inte ofta det händer.......) och vi åt fläskfilé och friterad skivad potatis och hade det trevligt framför TV:n  lite senare på kvällen.

Dagen därpå var det full fart..........skulle bara äta frukost......... sen skulle det jobbas!! 
Frukosten åt vi utomhus...........det är såå mysigt


Det är något visst med att kunna äta frukost utomhus........när solen skiner och värmer!!

Sen började vi gräva upp syrénplantor från ett ställe och grävde ner dem på ett annat, (syrénbersån var tvungen att tas bort eftersom vi i vår ska bygga altan runt hela huset och bersån var för nära)
M och jag grävde upp.........slet,och "brottades" med motvilliga syrénplantor, m hämtade gödsel,jord och vatten och hjälpte A (som grävde nya hål)plantera ner det vi grävt upp. Vi hann inte riktigt klart innan vi var tvungna att hoppa in i duschen för att kunna åka på 25-års kalas!!

L hade bett om lite hjälp innan kalaset så jag kom 1½timme innan resten av gästerna kom.
Hon dukade upp en smarrig buffé och  potatisgratäng som alla 20 gästerna njöt utav. Men som vanligt så var det lille O som fick mest uppmärksamhet och han blev såå lycklig när han fick hjälpa till med att öppna paket när det blev dags för det.

På söndagen låg vi och drog oss lite längre i sängen........ innan vi gick ut och fortsatte med vår häckplantering.

Det blev plantor över, nu ska vi bara hoppas att de klarar flytten också..........gör de inte det .......så har vi fler syrénhäckar vi kan plocka plantor ur, bersån skulle ju ändå bort!!
Det blir nog fint med tiden!
 
Vi älskar syrén båda A och jag, det finns inget som luktar så gott och ser så vackert ut...........tycker vi och det här är den 3:dje syrénhäcken vi planterar genom åren.........(ett vid varje hus vi bott i.........men det är förfärligt det de som köpte vårt förra hus gjort med syrénhäckarna i den trädgården, DE HAR TAGIT BORT VARENDA syrénbuske!!!!!
Och då var det ändå två ordentligt uppvuxna häckar 5-6m långa st som gjorde huset nästan insynskyddat och fantastiskt väldoftande på senvårarna och de var 2-3m höga och bildade ett valv som man gick igenom för att komma in i trädgården.......... så fantastiskt vackert..........och de har också sågat ner det stora fina syrénträdet med dubbla blommor på framsidan som var den vackraste och mest blommande syrénen i hela samhället...........får man göra så?? Är det verkligen tillåtet??? 
 -Det har väl inte du med att göra säger A och ungarna när jag beklagar mig...........det vet jag väl....men ändå...........jag tycker att det är rent skamligt)


Det är tur att vi har en fin syrénhäck redan där vi bor nu!! (bilden är från förra året!!!)
Jag tröstar mig med det!!!

Sen sågade vi bort den sista oönskade "låtsasgranen" i trädgården, (cypress eller vad det nu heter........den är låg , brer ut sig och är ful..........)undrar vad de tänker som på 60 talet (eller nåt´ )planterade den .........(och de 10 liknande buskar............ som vi redan tagit bort.)........  undrar om de tycker att vi är skamliga??!!   Hmm........
Och när vi ändå var igång med motorsågen så tog vi och sågade ner ett stort träd som vi stört oss på (A älskar att gå omkring med motorsågen och såga ner träd!!)...........och sen beskar A ett gammalt äppelträd som har jättegoda,men få äpplen och sen avslutade vi helgen med att grilla flintastek!!

När vi gick in för kvällen och A tittade in i tvättstugan sa han -Men vad har du gjort i tvättstugan?
Mitt svar var: -Ingenting............det är ju därför det ser ut som det gör................

Vem har lust att vara inne och tvätta, sortera och vika tvätt när det är så fint väder......... och alla är hemma och jobbar i trädgården tillsammans???

Men innan jag åkte till jobbet idag......fixade jag till det i tvättstugan!!!

GRATTIS!!



L som fyller 25 år idag!!!



Liten har blivit stor!!!




Ridturer

Projektet "Killarna på häst" jobbas det hårt med hemma nu!
m övertalade storebror M att följa med henne ut och rida och han tyckte att det var jättemysigt och hoppas nu att vi ska köpa en Nordsvensk som kan hålla L:s häst sällskap när m flyttar sig och sin häst till internat i Gamleby till hösten (hon har kommit in på det åtrådda djursjukvårdarprogrammet)


M red när han var liten men nu var det länge sen han satt i sadeln!!

E övertalade S att rida en av hästarna i grannstallet...........men det ångrade han djupt för, han har en allvarlig släng av höjdskräck och är lite feg av sig............. och hästen fick spelet fullständigt och skenade och brallade och levde rövare ordentligt och S fick vatten på sin kvarn om att hästar är otäcka opålitliga djur, så det lär han inte göra om!


Han ser inte helt trygg ut med situationen heller..........

Barnvakt

Det är såå roligt att vara barnvakt åt lille O nu.
Han är pigg och glad hela tiden och pratar i ett...........tyvärr är det mycket man inte fattar av det han pratar om!!
Han tycker att mormor är helt ok nu även om morfar är outstanding..........fortfarande........ och han kommer säkert att alltid att var det!!
Igår var tjejerna ute och red och då var O med oss, han var ute i trädgården och tog även en cykeltur med morfar för att titta på kossorna, det tycker han..........eh........de om!!
Han ska "ägarbestämma" allt nu.......: morfars cykel, morfars verktyg, i:s tuggben, n:s boll, Olles skor,mormors glasögon etc.
Och han har koll på läget...........rätt som det var kom han med en läsk från backen som stod på golvet -mormors sa han............och mycket riktigt det var en cola light han kom med!!!

Men han vill INTE åka hem..........det blir alltid vilda och högljudda protester när det är dags att åka hem och det tar lång tid att åka hem...........(speciellt om mormor sätter på jackan på den lille hunden istället


.........men kul är det.........jättekul tycker O medans t verkar måttligt road av att få på sig O:s jacka och skor.............)

Och självklart svarar jag när L frågar hur vi haft det när hon varit borta att -jag känner mig lite uppblåst för jag har slarvat med maten  (det gör man väl alltid??!!)...................och inte får jag någon activia för det!!! (Jag blir såååå tröööött!! Jag hatar verkligen den reklamen!! )

Kloklippning

Kloklippning är alltid ett projekt hemma när det är dags för i att klippa klor.
Hon gillar det verkligen inte........och jag ser så dåligt så jag vågar inte, så det är m som fått det på sin lott (jamen.........hon ska ju bli djursjukvårdare så det är väl bra att öva!!)



Alla sätt är bra...........


..........utom de dåliga


i tycker nog att det här sättet är dåligt.........


vad hon tycker synd om sig själv..................hunden alltså!!


-Snälla...........rädda mig............. hon har snurrat runt ett helt varv på golvet...........


Och m  med henne...............såhär såg hennes mysbyxor ut efteråt................

Inte konstigt att filtret i tumlaren till 90% består av vitt ull!!

16-onde

Den 16-onde är ett nästan magiskt datum för mig!!

Den 16-onde skulle jag bli mamma för första gången........L valde att komma två dagar senare än beräknat, (så det är därför vi ska fira 25års kalas på lördag!)
M skulle födas den 16-onde men hade ingen brådska......... utan kom en vecka senare
m var beräknad till den 16-onde men var nyfiken på livet och kom 2 dagar för tidigt
S skilde sig från mängden, han skulle komma den 6 (........det är ju egentligen bara en 1 som skiljer) men han kom en vecka för tidigt, men han är också den enda som är brunögd!! Kan det ha med saken att göra??
Och lille O föddes den 16-onde!!

 Så den 16-onde är alltid ett viktigt datum för mig!!

Beröm

Idag när jag var och handlade och kom ut från affären går det ett gammalt par runt min bil..........Shit ......tänkte jag, nu har de väl kört på min bil eller nåt ...............((vilka fördomar mot äldre bilförare!!) och jag gick fram mot bilen med en klump i magen........... Är det din bil sa de...........och med en ännu större klump i magen svarade jag att  så var det. -Åh vad fin den är.....och vilken fin färg...........och det är en saab och de är ju så sköna att åka i och vad synd att saab har sånna problem nu.................



Då släppte klumpen i  magen och vi fortsatte prata om saab och dess framtid.......... Och när jag åkte iväg vinkade de efter mig och jag satt och smålog.

Texttorsk

Oj, oj vad länge sen det var jag skrev något nu!! Jag har nog haft texttorsk (ja........ man säger ju bensintorsk!!)
Har nog inte haft något så långt mellanrum sen jag var i Thailand!!
Men egentligen har jag inget att skriva om idag heller.............egentligen!!
Ungarna har påsklov så jag har inte haft så mycket tid att sitta här!!

Men det löser sig nog iallafall!!

Det sysslas med skogsarbete i skogen bakom S och E:s hus...........min promenadskog!!!
De börjar med sina maskiner innan 7 på morgnarna!!
Det fälls träd överallt, sist jag gick där var det rena rama hinderbanan............så nu tar jag andra promenadstråk.......så länge..........men det blir fint när det blir klart........ tror jag......... för det är inget kalhygge de gör utan de glesar ut skogen och tar ett träd här och ett där!! Men många träd blir det!!!
 S och E kommer att få in mer sol på sin baksida...............men de är nog ännu mer trötta på skogsarbetarna...............det måste nog låta som om de är inne i deras sovrum och jobbar!!

M var och tatuerade sig igår, han tatuerade in familjens "klanmärke" samma tatuering som hans far och storebror har på vänster vad.............det blev snyggt.............De har alla tre olika storlekar på tatueringen, eftersom tatueringen är anpassad till deras vader och de har olika storlek på vaderna!! S har störst, sen kommer M och A med kycklingbenen har den minsta. Ska försöka fånga alla tre benen på en bild framöver!!!


Men de blir lite sura på mig ibland...........för jag tycker tatueringen ser ut som en nöjd hund med krona på huvudet och skägg, medans de ser en tribal med tre kronor i,( A och S har gjort designen själva)

Hundar är A väldigt trött på just nu...........speciellt de som är stora och vita.............. Vi jobbade ju ganska hårt i helgen med att bygga golv och dyl vid husvagnen i Böda, så hundarna fick inte så mycket aktiviering.



Vilket resulterade i att i grävde hål...............stora hål, små hål  och många hål..............i gräsmattan av tristess...........hål som sen A grävde igen.............som sen i grävde upp igen...............osv...........A hade många idéer på vad han skulle/ville göra med hunden........och inget av dem var speciellt snällt................. eller  som jag tyckte var ok!!!
Hårt jobbade vi men det mesta flöt på precis som det skulle............A fick inga aggressions utbrott...............(om man bortser från de mot hunden då........................)
Långfredagen jobbade vi från ca 8.30 till 18,00 med vårt fina nya lättlagda svarta golv!! Samtidigt hjälpte vi till när de andra 4 familjerna behövde hjälp, och på kvällen grillade vi. Det blev inga sena kvällar......vi var nog i säng innan 22.30 alla dagarna........... Det blir så med frisk luft, hårt arbete......................... och kalla kvällar!!

På påskafton kom alla ungarna och O dit. O älskar Böda och det fanns alltid någon (morfar, morbror eller moster,) som ville gå med honom till stranden eller till lekplatsen, och han är ju van vid att få som han vill!!
Han tyckte också det var kul att gå ut och gå med lille t, han är ju inte van vid att gå ut och hålla hund i koppel......jag menar..............man låter ju inte gärna honom gå ut med stora schäfrar eller en smågalen pyrennéhund!!


t var mer bekymrad...........han gick väääääldigt långsamt och tittade mot vårt håll när O var påväg iväg med honom till stranden, precis som om t undrade - Är det verkligen ok att han går till stranden?? Är det lämpligt?? Får han det?? MÅSTE jag finna mig i det här??



O blev däremot väldigt arg och tjöt när t inte ville följa med honom............ men till O:s stora förvåning så brydde sig inte t om att han tjöt, han fick inte som han ville iallafall...............ny erfarenhet för O!! För han är bortskämd med att få all uppmärksamhet den lille killen!!

Det bästa med den här helgen är...........att nästa helg vi åker dit............är allt klart.
Klart att njuta och koppla av..............och aktivera hundar.............. så hundarna slipper aktivera A!!

Jag fick visst ihop en hel blogg iallafall...............där ser man!!!

Påskmiddag

Påskmiddagen 2009 blev ganska mycket annorlunda än påskmiddagen 2008 (som man kan läsa om i blogg 5 för 428:a bloggar sen!!)
Förra året låg påsken tidigt..... i mars och då var vi hemma allihop)

Men i år firade vi påsk med hårt arbete som sen avslutades med påskmiddag i långbord utomhus på Böda..........så mysigt!!

Här serverades en påskbuffé där inget saknades!!
Det var fina kroppkakor, Jansson och Karlsson, omelett, kantarellstuvning, räkor, ägg, anjovispaj, sill, köttbullar, keftedes, köttfärspaté, prinskorv, m.m m.m............. och nubbe, tequila,sangrita, apelsin och kanel givetvis...........


"Våra ungar" var flest..........och hungrigast ...........(så jag bidrog med ganska mycket mat!!)
...........och solen sken.

Våra ungar, 2 respektive och 1 barnbarn.........vi var 9st och så 4 hundar förståss var med, stackars T jobbade........och sammanlagt var vi 20 vid bordet!!


...........och ordningen i kvarteret började likna något..........


Hundarna väntar på sin påskmat.............

Byggarbetsplats???

Jaa man kan lätt tro det..........men det är bara gänget som sätter bo...........och långsamt fyller kvarter 1



Full aktivitet....... B i full fart...........som alltid!!


Mi är "nybyggare" i kvarteret........ Hon ser nöjd ut!!



T är arbetsledare.........och A jobbar med vårt nya golv..........det blev såååååå fint och stabilt.(.............och han är så sexig när han jobbar!!)


Vi tog oss också tid att njuta av det fina vädret och Böda!!



Klart det ska påskpyntas........(trots att kylskåpet fortfarande står utanför), K och S har det pyntat utanför sitt!!


Och mat måste fixas..........trots att det är ett kaos runtomkring.......


"Tjejerna" i kvarteret posar i sina nya saronger.........från Thailand förståss........stackars S fick inte vara med den här helgen  för hon jobbade...........


Stackars Pi, kvarterets handyman hjälpte alla andra...........så han blev sist kvar..........han var dessutom gräsänkling över helgen...........men här får han lite hjälp iallafall.......

Och nej..............jag fotograferade inte bara den här helgen............jag jobbade jag med...........även om det inte ser ut så på bilderna!!!
Jag bar och bar, möblerade, bar, kom med uppmuntrande tillrop,bar, tejpade, slog i tältpinnar och flyttade runt saker..........

Säsongstart


Böda Sands strand i april.........


"Vår" by, "vår" camping i april


"Vår" gata i april

Vårt boende............hann bli klart innan helgen tog slut!!
Här är det bara påbörjat på torsdagskvällen..............

Dagens fundering...

"Fläckuppsökande enzym"..............finns det verkligen något som heter det??
Jag blir såååå tröööött på reklam ibland!!

Böda säsongen

...............börjar idag!!!
 Vad ska jag nu räkna ner till undrar både jag och min trogna läsare "en annan mamma"!!

 Vädret  är ju tyvärr inget vidare.......här iallafall men på Böda är det sääääkert bättre...............det brukar det vara!!
Och lokaltidningen lovar fint väder och en 15grader i helgen.........som om de brukar ha rätt!!!

Och lille O var med och hjälpte sina föräldrar mocka i stallet i morse och när jag kom dit så rusade han mot mig och upp i min famn och ropade mormor................. sen frågade han förståss om morfar...............men den här gången sa han mormor först!!
 Han ville  följa med mig  in och blev jätteledsen när han blev hindrad till det av sina stressade föräldrar, men han kommer till Böda på lördag!! Jag älskar den ungen!!

Jag har varit lite bekymrad ett par dagar för jag har haft ett obrukbart "tumgrepp" på höger hand, det började i söndags och blev bara värre och värre för var dag!!
Och det är inte bara klokt vad handikappad man blir..........torka sig på toa med vänster hand...........katastrof, hålla i en penna...........glöm det, dra upp dragkedjor..............såå svårt, borsta tänderna.......svårt, knäppa knappar...........nästan omöjligt, ta nyckeln ut tändningslåset..............smärtsamt......... och jag kunde inte fatta varför vad jag gjort..............för jag har inte gjort något...............men sen kom jag på det.............det är det värsta.......... och pinsamt.......... men jag boxades i söndags.............på wii-spelet....................

Stackars A tänkte jag............hur ska jag kunna hantlanga åt honom (ungarna är ju inte med de heller) när vi ska sätta upp tält och lägga golv..................
men idag är det mycket bättre nästan bra....tackochlov!! Voltaren gel och stödbandage gjorde susen.

Så sent i eftermiddag åker vi.......
ska bara:
fixa jansson
tona håret
fylla ungarnas påskägg
städa huset
skriva ett brev åt A...........inte till honom......det behövs inte, vi kan prata........
packa ner det sista
spola öronen på i
flytta över pengar
leta efter ett tv-spel som absolut måste med..... säger  ungarna......
röja undan från A och ungarnas middag igår kväll..............de är så bortskämda och lite lata........
bädda i husvagnen
kolla om bilförsäkringen är betald
fylla hundarnas påskägg
dammtorka i husvagnen
dammsuga och moppa husvagnsgolvet
plocka undan i tvättstugan
ta fram frysväskorna
ta fram elememet som Mi ,A:s lillasyster ska ha
fylla frysväskorna

Så vad gör jag här................vid datan................det har jag väl inte tid med.............(men i sanningens namn så har jag Jansson i ugnen, toning i håret och A:s brev i huvudet!!)

Ciao, vi hörs på måndag!!

Påskkärring

Nu drar jag till blåkulla..............det ligger ju inte så långt från Böda..........


Imorron

Är det äntligen dags.......................Böda säsongen 2009!!


Böda..................here we come!!!

Dagens fundering.......

Tänk vad man använder "tumgreppet" mycket!!
Det märker man först när varje tumgreppsrörelse är smärtsam!
Och vad svårt det är att göra det minsta vanliga rörelse med vänsterhand när man är högerhänt!!

..........men jag kan skriva på datan.........men inte för hand ..............för pennan håller man i tumgrepp!!

Hundgård

Det är mycket hundgårds snack runt mig nu!
Det ska byggas hundgård på jobbet, så personalen kan ha med sina hundar och ungdomarna kan ha tillgång till djur utan att behöva ha ansvaret!! Hur fiffigt som helst!!

Och hemma har vi så smått börjat "experimentera" med att ha hundarna i den lilla hundgården som vi har på tomten (ett av mäklarnas försäljningsknep, det är inte så mycket till hundgård egentligen, möjligtvis till en lite tax eller nåt...... ser mest ut som en hönsgård) Och det har gått bra, visst skäller de lite, men de vänjer de sig nog av med, så nu funderar vi på att göra den större eftersom det verkar fungera.

Det var A som gjorde första testet, för han ville ut och åka Corvette och ungarna och jag var  inte hemma...........det är ont om baksäte i en corvette och han vågade inte lämna hundarna själv inne!!
Så han undersökte och kände på hundgården, slängde in en madrass, vatten och några tuggben, lämnade in hundarna och åkte (efter att han pratat med grannarna om sitt experiment....så de inte skulle börja undra vad hundarna skällde eller härjade om, och så lämnade han telefonnumret...)
 Det hade gått bra och jag gjorde samma sak när jag åkte till jobbet i söndags när A och m var iväg och M var påväg hem och senare på kvällen lämnade S in sin hund tillsammans med våra i hundgården när alla hade ett ärende inåt stan!

Så det kan nog bli vårt vårprojekt, att bygga ut hundgården för den är lite liten bara 2½ x 4m eller nåt och det finns ingenstans att gå in, men det finns skugga från ett  stort träd och de är ju inte där mer än ett par timmar som max, men det finns gott om plats att bygga ut...........och in...........det krävs bara lite omorganisering och ev. rensning av förrådet som hundgården står emot.

Det blir kul, nu är det ju lite ljusare om kvällarna också, så man kan ju jobba ute lite längre ..........tv-kvällarna börjar lite senare!!

Släktbilder

Jag tog hand om farmors gamla foton när hon flyttade in på serviceboendet i höstas, en del av de bilderna har jag nu scannat in och planerar att sätta in det i mitt släktforskningsprogram...........om jag lär mig hur man gör det någongång!!
Det är fina gamla bilder!

Här är min farfars halvsyster Signe Fredrika Aurora Jakobsén f.1882 i Kristberg Östergötlands Län



Hur gammal kan hon vara på bilden?
Den är nog iallafall tagen i slutet av 1800-talet................visst är det coolt?



Här är en bild på min farfarsfar Fredrik Jakobsson (som sen blev Jakobsén, om det var medvetet eller om det var en felstavning från prästens sida kan jag inte få svara på) han föddes 1853 i Kyrkefalla Skaraborgs Län och hans 38år yngre hustru Jenny Elisabet Wild som föddes 1891 i Östra Ryd Östergötlands Län


Snacka om arrangerat..............med tidning i hans hand och kattunge i hennes famn...........och så hattar!!


Här nedan är farfar född 1915  i Östra Ryd  och hans lillebror Harald är född 1917


Här är de nog 6-8år, det är farfar till höger.



Här är familjen samlade (och några till,) kortet är taget innan 1924 då mamma Jenny dog, pappa Fredrik dog 2 år senare. De två  små pojkarna  blev föräldralösa när de var 7 och 9år gamla och de auktionerades då bort till dem som ville ha minst betalt för att ta hand om dem. Pojkarna fick ett hårt liv och farfar hade puckelrygg pga hårt arbete när han var liten. Det var väldigt svårt för farfar att berätta om sin barndom och farmor började alltid gråta då, så jag vet inte så mycket om det egentligen.

Men bilderna är vackra  på sitt svart-vita uppställda vis och väldigt annorlunda jämfört  med de man ser nu!!

Allt och inget

Jag har jobbat i helgen och det har varit en lugn helg.................på gränsen till tråkigt!!

Och jag saknar min familj, känns som jag inte umgåtts med dem på länge.
Det kan ju lätt kännas så när jag jobbat 2 helger i rad.......... Det är ju på helgerna man ser mest av dem......... och den stunden jag var hemma i helgen (från kl 24 på lördagen till 12 på söndagen) var det ingen hemma..................A var förståss hemma på natten , men han åkte till Älmhult för att hämta husvagnsgolvet (det blir svart golv i år!!) innan jag gått ur sängen!!

Så det är ytterligare en anledning till att jag ser framemot Böda helgen, som börjar på torsdag =) yes yes yes!!

Hoppas nu bara att vi löser det med hästvakt, annars får m och pojkvännen s stanna hemma!! Och det vore såå trist!!

För vi ska ju äta påskmiddag i förtältet på lördag! Och innan dess göra iordning golv och flytta in!!
 Det blir en hel del arbete i helgen .......... för vi har nytt golv (A fick värsta utbrottet på golvet förra året, för det golvet var svårarbetat eftersom det är ombyggt 2ggr!! Först köpte vi större förtält..........då fick golvet byggas ut på bredden............sen köpte vi större husvagn..................då fick golvet byggas ut på längden........... Så det var rena rama pusslet att få ihop golvet förra året............och det tog väldigt mycket på A:s tålamod och goda humör, eller rättare sagt.......det tog SLUT på både hans  tålamod och humör!!) och så har systerMi ett nytt golv som ska sågas och snickras ihop och så har PI från Älmhult ny husvagn och måste lägga nytt golv...........
Det är bara B o T och K o S som bara kan lägga golv och flytta in!! Fuskisar!!!
Tur att PI  kvarterets snickare och handyman är med, vi andra...........eller kanske framför allt karlarna.......är hans hantlangare och så servar vi med mat, öl,jäger och fika efter behov!!

Jag längtar..............hela resten av familjen längtar.....E längtar och t.o.m L sa att hon längtar  till Böda1
Tänk att man är långliggare..............och ÄLSKAR det...............och längtar efter det...........trodde man inte för 10år sedan!!

Medans jag sitter här och bloggar har jag nog löst hästvaktandet via msn med L och E, och alla verkar komma till påskmiddagen.......vi har "snackat" alla tre samtidigt via msn...........L och E konversation heter det, jättekul.......praktiskt............men lite märkligt!!
Nutidens  kommunikation..............!!??

Tangentbord

Jag förföljs av knäpa tangentbord............som missar bokstäveroch mellanslg.....men jag ser inget sytem ivad som kommermed och int.......men de flesta a verkar komma med....hmma hjälpte det att byta batterier men på jobbet hjäle inte ns det......det är nog något annat knas här........eller finns det t bäst-för-datum på baterir?? De kanske är förgamlahelt enkelt..................Det tar väldigt lån ti  och ser knasigt ut at kriva journalanteckningr med det här tangentbordt!!

Jag jobar för andra helgenrad men det känns helt ok trots att det är fin väder.
Men A tycker nog att det är lite rist att jag jobbar två helgr i rad....me jagär ledig på torsdag istället och då skavi ju till Böda så det är ju ännu bättre att jg är ledig då.
I mittjobb har man ju glädje av vårväder också, idag sk jag nog fåmd mig ungarna ut och ställa fram och göa iordning utemöblerna..............och så har jg lvat killarna jag jobar md at i ska åka till Jua.....alla killars paradis......... vi ka köpa massagebord.

Såhär knäpp blir meningarna ......men lite kul.......men svåt att läsa näman kiver med knäppt tangentbord eller taskiga baterier om man inte korrigerar texten hla tiden..........för det ä inte ja som tavar så illa............. Jag är ganska bra på att stava..........men det ä inte tangentbrdet just nu.......ka köpa nya battrier på jula också!!

Dagens fundering

Varför är jag så snurrig, glömsk och virrig hemma.....värsta alzheimersvarningen......... men på jobbet är jag ganska välorganiserad och har koll på läget?????
Men det är  tur att det inte är tvärtom.........då vore jag nog utan jobb!!
Det är svårare att sparka mig hemma!!

5

Dagar kvar.......sen åker vi till Böda!!
ÅÅh vad jag längtar..........trots att jag vet att det blir mycket jobb under helgen........... men också mycket mys och skratt med vännerna.
Vi får se om A:s humör får mig att smita från arbetet den här gången med.........Jag smet ..........(på hans uppmaning) ett par timmar förra året när det jäklades lite för mycket med golvläggandet............jag satte mig istället inne på golvet (hon hade golv!) hos B och drack vin, tills han lugnade ner sig och blev trevlig igen!!

Idag har jag handlat engångs tallrikar, bestick och glas.........så vi slipper lägga onödig tid på disk!!

Malmö

Det blev en låååååååång dag igår!

Klockan ringde innan 5............det är tidigt!
Och vid kvart i 6 stod jag vid stationen påväg till Malmö, till cope-konferens!
Cope-kollegorna och jag hade en heldag COPE framför oss!

Tågresan gick ganska snabbt vilket nog berodde på trevligt sällskap. Men de sista två timmarna var jobbiga då satte det sig en tjej bredvid mig och hon var nog förkyld för hon snörvlade och snorade hela tiden....................
Tänkte erbjuda henne en pappersnäsduk..........men det hade kanske uppfattats som en kränkning eller förolämpning........så det gjorde jag inte!

Det var en trevlig och bra konferens, med många intressanta föreläsare.
Bla ett Romskt par som berättade med en hel del självironi om sitt arbete med  att få romerna att inse fördelarna med föräldrautbildningen COPE och en kvinna och man från Somalia berättade om hur de fått lägga upp COPE-utbildningen så att det skulle passa deras kultur. Mycket spännande!

Men så finns det alltid den DÄR föreläsningen.........som är lite segare och mindre intressanta än de andra och den här dagen låg den direkt efter lunch..............ingen bra kombination.
Att hon sen använde sig av ord som randomiserad........??????? (rent hittepåord anser jag.............. bara försvenskad engelska...........det hade väl funkat med ordet "slumpvis"), respondenter, inplimentera (inte en aning om det är rättstavat!!), interventionsgrupp, signifikant och barnvaridabler..................gjorde ju inte saken lättare!
Jag har aldrig förstått varför man ska använda svårare ord än vad som behövs, och med det jobbet jag har, använder jag mig medvetet av ett lättbegripligt språk för att inte göra mig märkvärdig gentemot föräldrar och ungdomar.

Tyvärr fanns det för lite.........eller rättare sagt ingen tid för "mingel" och erfarenhetsutbyte som jag gärna hade velat ha med......... Och det var ont om pauser............jag är inte skapt till att sitta still och lyssna mer än 2 timmar i streck!!
Så jag"skolkade" tillsammans med de flesta av  mina COPE-kollegor på sista timmens frivilliga årsmöte.

Vi tog en runda i det vårfina Malmö istället shoppade lite och sen sätta oss på en uteservering vid Lilla Torget och dricka vin och titta på folk.............trodde vi ja........de serverade inte vin utan mat. -Ni kan ju inte bara sitta här och dricka sa servitörn.........och där hade vi inte tänkt äta......... så då fick vi resa på oss och gå vidare!!

Det blev ingen uteservering, för vårvärmen håller ju inte i sig så länge på kvällarna .......så vi gick in på en annan restaurant och beställde vin........och sen lite mat..........
Vi hade riktig trevligt, (man kan inte ha annat i det sällskapet) beställde in en flaska vin till och fantastiskt god mat..........till rimligt pris!!

En låång men härlig dag...........

Upptäcktsfärd

Alla borde gå på upptäcksfärd med en tvååring!! Man blir glad ända in i själen!!

O och L kom hem till mig idag och medans L gjorde iordning  stallet så gick O och jag  på  en upptäcksfärd i våren.

Han gick ut utan möss
Han slapp fleecetröjan
Han talade om för mig att sladdarna, målarpytsen, verktygen och elementet var "moffas"
Han klättrade på stegen och stod högst upp och ropade till hundarna att de skulle titta hur högt upp han var.
Han hämtade en morot..............som vi skulle ge hästarna
Han visade mig ett annat ställe att mata hästarna på............utan att bli nertrampad
Han gick balansgång och hoppade ner
Han gick ut på vägen..............då måste man hålla mormor i handen och titta åt alla håll så det inte kommer någon bil
Han knackade på husvagnsdörren...........  men ingen öppnade
Han gick in i hästsläpet
Vi tittade på ekorren som hoppade i den stora eken
Vi tittade på blommorna i trädgården....................... vad gör det att några blev nertrampade
Vi skrattade åt hundarna som busade
Vi lyssnade på bin som surrade.............................ssssssbbbbrrrrr låter dem
Han la sig i gräset..............och ingen hindrade honom
Vi tittade på småfåglarna
Han klättrade upp på stenen..........och ramlade...........mjukt  ner i mossan
Han plockade blommor.........vad gör det att de blev utan skaft
Vi lyssnade på fågelsången..........tvidivitt låter det
Vi tittade ut på åkern............men gässen var inte där
Vi tittade på citronfjärilen som fladdrade förbi
Han ville bada i badtunnan.................började ta av sig tröjan och skorna...........men blev hindrad
Vi sa till hundarna att sluta skälla
Han hittade en hink..............som skulle undersökas.........och flyttas
Vi blev värmda av solen



En alldeles fantastisk upptäcksfärd.........nästan magisk.............tänk vad mycket det finns att upptäcka när man är 2 och allt är nytt och spännande!!


Vilken tur att  man är  mormor  och kan  få upptäcka världen igen!!
Jag känner mig alldeles varm, lyrisk och lycklig!!



Äntligen vår på riktigt!!!



Ni märker själva.........hela bloggen blev nästan poetisk!

Nercabbat

............Åkte nercabbat tll jobbet idag!!


Nu är det vår!!

Vårfint

 Vilket fantastiskt underbart väder!!
Solen skiner och värmer......
Fåglarna kvittrar lyckligt............jag vill kvittra jag med!!
En del av trädgården lyser blått av scilla och  en annan del är gul av vårlök , och lite överallt i trädgården så blommar det "buketter" av krokus!!



Man blir sååå glad!!
Jag ska nog köra nercabbat till jobbet i eftermiddag!

Och även om det finns risk för bakslag så vet man att bakslaget inte kommer att vara så länge, för nu är det vår............på riktigt!!

Friskförklarade

Nu har jag gått ut med hundarna, slängt in en maskin tvätt, hängt upp en maskin tvätt och tömt diskmaskinen och tänkt dammsuga........sen.......så nu kan jag med gott samvete sätta mig och blogga lite.................
För det är lite så......om jag gör det och det eller det så kan jag blogga.....för det är ju så kul...........jag vill blogga!!

Även om det är lite som vännen E sa, jag skriver i skov.........eller snarare med  ketchupeffekt.............först kommer inget och sen kommer inget och sen kommer det massor..................(Nu fick jag t.o.m ta en paus för batterierna i tangentbordet la av och det blev många konstiga ord och mellanslag, men det fixade jag nu så jag kan fortsätta och skriva begripligt igen!!)

Den här veckan har det varit mycket spring hos läkare!
 I måndags var M på besök hos öronläkaren. Han har haft bekymmer med öronen sen han var 5 och opererats 5ggr, två gånger för att få rör i öronen och 3ggr för att laga trasiga trumhinnor. Men i måndags blev han fiskförklarad..........hihihihi friskförklarad menar jag förståss!!
 Äntligen.......... och nu slipper han bada med "granar" i öronen (och det kan väl vara skönt för honom att slippa det, när han snart fyller 18!!)
Och i onsdags var jag med m hos doktorn för att kolla upp hennes fötter, hon har knölar på utsidan av fötterna precis under stortån och hon har svårt att hitta skor......(hon har 41 i skor!) Tyvärr var det inget som läkare som  ville/kunde göra något åt eftersom hon är för ung, hon måste bli 18 först. Men läkaren tyckte vi skulle gå till fotspecialisten och få ortpediska skor..............eller hur...............hon är snart 16!! Stor chans att hon skulle använda sådanna skor!!
 m fick också hjärtat kollat eftersom hon säger att hon har "hugg"  hjärtat ibland när hon anstränger sig och det skrämmer henne. Själv var jag inte så orolig........... men eftersom hon är det och vi ändå var hos läkaren så..........
Det var inte något som oroade läkaren heller utan hon trodde att det handlade om kramp i bröstmusklerna så med det fick m nöja sig och jag hoppas hon lugnar sig också.

m och jag gick sen en shoppingrunda på stan, det tycker hon om.................
Hon hittade massa kläder och var jättenöjd (jag har snålat på kläder till ungarna ett tag för Thailandsresan skull och för att räkningshögen varit vääääldigt stor!!)
Vi handlade skor också....................(dock inga ortopediska.............men vi köpte uppbyggda sulor och ilägg iallafall!!)
Vi verkligen avskyr att handla skor både m och jag...............vi hittar ju aldrig något som passar till våra plattfotade, breda 40-41:or!!
Men i onsdags hittade vi faktiskt två par var till rimligt pris............. kategori 4 dvs sköna, snygga, billiga och som passar!!! Ofta får vi nöja sig med kategori 2 eller 3!! Jag katagoriserar skorna eftersom jag avskyr att handla skor(jag är väldigt okvinnlig på det sättet) eftersom jag hittar så få som jag vill ha.........
Kategori 1= de passar
Kategori 2 = de passar och de är sköna
Kategori3 = de passar, de är sköna och de är snygga

Så just nu är jag världens bästa mamma!!

RSS 2.0