9

Bara 9 dagar kvar till Bödasäsongen...yes yes yes

Två bagar......bags......väskor står packade för inflytt i husvagnen
Två kassar står i tvättstugan.............(ja jag har varit där, jag skrev ju det i förra bloggen!!) med div. bra-att-ha-i-böda-saker som grillfolie,diskborste, kanel...........
Ska strax skriva packlista
Planerade maten igår med bästa vännen B, (det blir påskbord i förtältet på påskdagen............)
Hoppas att de 15-20graderna de lovat i slutet av denna vecka håller i sig till veckan därpå!!

Robinson

Jag tittade på Robinson i lördags, jag har lite svårt att låta bli att titta på dokusåpor..........ja jag vet.......... det är inget jag är stolt över men så är det!!
Men Robinsongänget som är ute nu är inte så roliga..........iallafall inte än. De är ordentligt gnälliga och tråkiga tycker jag..........men ok............träsklägret är ju inget vidare, men de har ju alla sökt dit..........frivilligt!! Och det alla vet om Robinson är ju att det blir ett elände och tungt slit och ganska oförutsägbart, men det brukar ju inkludera en fin strand förståss!!

Jag var på jobbet och tittade i lördags och då började ungdomarna som bor där diskutera vem av personalen  som skulle klara Robinson bäst. Av den manliga personalen kom vi tillsammans fram till att det nog var P som skulle klara det bäst. T måste ju ha mat på regelbundna tider så då gick han bort och F är ingen "vinnarskalle" så då blev det P som alla trodde skulle vara bäst!
Sen började de prata om vem som skulle fixa det bäst av den kvinnliga personalen...............och de trodde att jag skulle fixa det bäst!!!!!!!!!!! Jag.............en överviktigt 47½åring............lite smickrande förståss en stund.........sen kom de på att om vikarierna fick räknas med, så trodde de att L skulle  vara bäst................(brädad av min egen dotter!!) Men jag håller nog med............hon skulle fixa det bättre än vad jag skulle. Hon har ju t.o.m hoppat bungyjump........ (ok det var för en 10-11år sedan men ändå)
Men hade jag varit med så skulle jag aldrig gått med i någon pakt (pakter känns osportslig och trååkigtt!!) utan röstat efter eget huvud............ så jag skulle nog inte bli långvarig...........

Råkade återigen drabbas av "Den rätte för Linda Rosing" också............apropå dokusåpor! Nu har hon valt bort alla män (ok män och män men de som var över 30 då.............) och har två pojkar kvar........ en 19-åring och en 22-åring!!!?? 16 och 13 år yngre än Linda!! De firade Lindas 35-års dag och när hon ska hålla tal och tacka för kalaset som anordnats så tackar hon Fadde (!!??)............två gånger.........och om jag inte missat något i skvallerpressen så är väl det förhållandet slut flera gånger.......... och för länge sen..........snacka freudiansk miss.......... och sååå pinsamt jag undrar vad folk tänkte när hon sa det........... och vad de stackars människorna som verkligen ordnat kalaset tänkte!!!
Jaja..... hon är minsann ingen intelligens reserv.....det är ingen nyhet!! Kan inte fatta att 3000 karlar/pojkar/gubbar/män sökt "rollen" som den rätte för Rosing.
Och ikväll ska jag nog faktiskt se sista programmet, vem av småpojkarna får chansen att bli hennes pojkvän (i ordet rätta bemärkelse!!) och kyssa Linda (............. de stora läpparna ........är det snyggt med såå stora läppar?? Tycker någon att det är snyggt? Jag tycker bara att det ser konstigt, fult och oäkta ut!!)

Nähe.... dags för att ta tag i tvättkorgen och få lite gjort den här lediga dagen, för sen jobbar jag ons, tor,fre,lör,sön. Haft schemabyte på jobbet vilket har lett till att jag fått två helger i rad och egentligen skulle jag ha jobbat idag också, men jag kompar...........och så ska jag till Malmö på torsdag med copegänget för att få det senaste rön som föräldrautbildare i familjeutbildningen COPE det ska bli kul!
Men det blir en lååååång dag, tåget går 5.45 på morgonen och kommer tillbaka 22.54 på kvällen.
Tvättkorgen var det ja....................

Sommarjobb

Vi söker behandlingsassistenter som sommarvikarier till jobbet och vi fick in en så rolig ansökan som löd ungefär såhär:

Hej!
Jag heter Orvar (fingerat namn) jag är född 1990  (19år!!)och jag älskar data och IT men jag har inte fått något sånt jobb så därför söker jag jobb hos er för jag tycker om att ta hand om ungdomar.
Jag har inget körkort och det förstår jag är en nackdel.
Men jag kan gå ut och gå med dem och ta hand om dem, ja jag kan egentligen göra allt.
Övriga meriter: Formatering av datorer (och så kom det en hel rad med olika datatermer)
jag kan köra bil men jag har inget körkort........(är det en merit???)

Behöver jag skriva att han inte fick något jobb??
Tror inte att ungarna på jobbet hade gillat en 19-åring som tycker om att "ut och gå med dem"!!

M har 3 jobb på g.....i Böda i gatuköket, i plockochprylar butiken och i kroppkakeboden!! Så han kommer nog att bo i husvagnen hela sommaren!!
m har också sökt och kommer troligen att få sommarjobb på Böda..............så hon kommer att bo i husvagnen hela sommaren!! Hon ska hitta sommarbete till hästen där också!!

Vilket innebär.............A och jag och hundarna kommer att bo hemma.............utan ungar hela sommaren (bortsett från semestern och helgerna förståss)alldeles BF (barnfritt)...............det blir konstigt!!! Man är ju så van vid att man anpassar kvällarna till ungarna med skjuts,mat, snack och läxläsning och annat sånt......så det blir väldigt annorlunda!!
 Men det blir lite mysigt också för det är ju såhär det kommer att bli...........A och jag......... och så träffar vi ungarna ibland!!

L söker också sommarjobb och  kommer att få sommarjobb..........men vet inte var, helst vill hon jobba kvar på vårt jobb men framtiden för henne där är osäker efter sommaren så hon har sökt annat jobb närmre hem som eventuellt  även kan ge  mer jobb i höst.Hon får nog besked om vilket det blir idag!

Ja jag har ju också sommarjobb såklart.....förrutom 6v semester uppdelat på två perioder 2 veckor i juni och 4 i augusti!
Och snart är vi där............det är vår ute................. iallafall idag!!

Bakslag

.......på våren..............vädret är minst sagt omväxlande!!

Idag ösregnar det och inte ens hundarna är sugna på att gå ut och gå!!
Igår var det soligt och gott................till en början iallafall..............sen var det sol och snö på em!!
Och i förrgår var det snöoväder!!

Aprilväder i mars helt klart!!
Konstigt..................
Kom igen nu våren vi längtar efter dig................

Hö???



Visst är det en kul bild....................s fick ett synnerligen ansträngt leende och ser lite spänd ut när hästen förväxlade hans hår med hö...............eller nåt!!

Hjärtligt Grattis

Till min "lillkusin" P och hans fru M som fick en son i början av veckan!!!

Unghund

i har fyllt ett år och blivit unghund nu.



 Men en väldigt valpig unghund!!

Och olydig!! Det går verkligen inte att ha henne lös..........hon drar på en halv sekund............... och taktiken att springa ifrån henne mot motsatt håll funkar inte heller!! -Ok, du sticker åt det hållet............konstaterar hon bara och fortsätter med det hon tänkt göra!!
Men hon har lärt sig vad stanna betyder................men bryr sig inte alltid
Hon vet att vad hon heter.................men kommer inte alltid när man ropar
Hon har lärt sig att gå på rätt sida om lyktstolpar, snöpinnar och träd.............och gör det oftast
Hon vet vad nej betyder.......................och bryr sig...........ibland iallafall
Hon gillar inte att klippa klor............men finner sig i det
Hon slickas aldrig hon bara pussas
Hon vill gärna  stå på två ben och kramas..............helst ska hon komma med lite fart...............det gäller att vara beredd
Hon älskar att bli borstad
Hon vill jaga kanadagäss...............och småfåglar
Hon går inte bra i koppel.......men vi jobbar på det och gör framsteg.........tack L som inspirerade mig........
Hon vill gärna jaga bilar..........helst gula fordon som postbilen och skolbussen.............och tåget skulle hon gärna vilja springa ikapp...................inget storhetsvansinne här inte......................eller!!
Hon är så omständig när hon ska bajsa........det måste vara helt rätt ställe, helst snårigt och risigt, på 2koppellängders avstånd från mig och med rätt utsikt..............eller nåt........hon kan gå runt runt runt på samma ställe jättelänge innan hon hittar det perfekta bajsstället.........hon kan huka sig både en två och tre gånger och sen ångra sig innan hon sätter sig och gör det hon ska.............snart vill hon väl ha en tidning också!!

Hon behöver socialträning, det blir bra när vi snart tillbringar mer tid på Böda och möter andra människor och hundar.
För nu tror hon att hon äger skogen, vägen..........världen och skäller och skuttar när vi möter folk på våra promenader.................det händer ju så sällan så hon är inte van vid det!!!

Och så måste vi också ha träna henne att vara utan människor, för lämnar man henne själv så lever hon rövare, tuggar på allt.........konstiga saker som glasögon(tur att det bara ärmina 25:- glasögon från ÖB som hon kommer åt!!), leksaker, böcker,pennor om hon kommer åt...............

A tycker om henne lite nu igen iallafall och han har sett förbättringar så han är inte sååååå trött på henne längre, ibland sååå trött bara!!
Men jag har energi tillbaka så nu ska det bli skillnad...........nu ska det bli ordning..........och uppfostran!!

Men nu har jag inte tid med det här längre, jag ska vårstäda............. jag behövde bara skriva av mig lite först!!

Vårstädning behövs...............A undrade häromdagen när jag gav hundarna mat om jag inte skulle ge  hunden i hörnet mat också....................!!!!

Vi påbörjade städningen igår, idag ska jag städa under kökssoffan och tv-rums soffan..............det är så fullt under  sofforna nu så sofforna står snart inte på sina ben längre......utan på sakerna därunder =)!!

See you!!

Stalker

Jag lekte stalker häromdagen!!
Jag slutade jobba på morgonen och M var ledig så då tyckte jag att det var en bra idé att ta en lång övningskörningsrunda!!

Visste ju att Fylking och blå bandet gänget var i krokarna också och tänkte det kunde vara lite kul att se om man såg dem på vägen!!
Jag visste ju också att Gert hade varit inne hos grannarna och lånat telefonen på morgonen


och att jättehusvagnen stått där under natten,så chansen att se honom ansåg jag som ganska stor!

Det var iskallt den här dagen, grått,bitande vind och 4minusgrader. Vi tog med oss i i bilen och gav oss iväg, jag ringde A som alltid brukar lyssna på Rix fm för att höra om han visste vilken väg de skulle gå.

Vi körde den vackra vägen genom Pataholm,  vi körde inte speciellt långt och jag hade fortfarande A i telefon när vi såg en ensam småstaplig farbror på på vägen i en knallgul jacka! Jag sa till A att jag inte hade tid att prata längre för nu skulle jag ta en promenad med Gert.
Gert var i Timmernabben, så vi parkerade bilen och tog med oss i och frågade om han ville ha sällskap en bit på vägen.
Och det sa han att han ville,så vi presenterade oss och hängde på.


Observera hur snyggt  i går!! Vi jobbar på det nu!!

Vi gick genom Timmernabben och jag frågade och han svarade, han var ganska fåordig faktisk och inte så sällskaplig men han sa iallafall att de gått 30 mil nu!!!
En 6:te del avklarad, herregud vilken vansinnig idé egentligen!!
Hoppas de lyckas samla in så mycket pengar så att det känns lönt..............


För han såg rätt sliten ut och hade ont i en vrist när vi träffade honom!!
Men den "gubben" är nog rätt envis........ så vem vet............ men jag tvivlar på att han fixar det, tyvärr, jag har gärna fel!!

Vi sa hejdå när vi gått igenom det lilla samhället och M och jag körde vidare, medans Gert fortsatte gå,( jag hade gärna erbjudit honom skjuts........... han skulle nog ha behövt det!! )Resten av blå bandet gänget hade en timmes försprång sa Gert så vi tänkte se om vi hittade dem med, de kanske var lite mer sällskapliga.

Vi lyssnade på radio medans vi körde och rätt som det var hörde jag att Maria på rixfm läste upp ett mail hon fått, hon sa -Jag har fått ett mail från Anders i Kalmar, hans fru är ute och går med Gert och han undrar om han borde vara svartsjuk................................oh my God......................så pinsamt............ jag rodnade där jag satt!! Jädra karl.............

Hon läste upp det ytterligare ett par gånger och de sa att de skulle fråga Gert om det när de pratade med honom senare på dagen!!
Jag hörde aldrig Gerts svar men jag har fått det refererat för mig, han hade svarat att "han behöver inte oroa sig,det är alldeles för kallt för att "gräsa" idag"

Och det är sant..............han hade inte behövt oroa sig, Gert är alldeles för gammal för mig!!
Och Robert Aschberg hittade vi aldrig!!

Felskrivet

 

Får man det??
Jag byter en trotsig 9 åring mot en skötsam 16 åring!
En blond 10 åring bytes mot en rödhårig 6åring!
En bråkig pojke bytes mot en stillsam flicka.........................eller??
Kan man göra det??

Apropå att A ger mig uppslag till bloggar!! Den här hade han klippt ut åt mig!!
Den är faktiskt riktigt kul..............undrar hur de som skrev den och den som sen förde in den i tidningen tänkte???

Jamen..........

Så vaknade man upp i ett riktigt vinterlandskap!!!
Hela världen är vit!! Allt är vitt.............av 3cm snö!!!
Den 24december hade man tyckt att det var fantastiskt och vackert............men nu......24 mars är det f--n i mig inte vackert alls!!
Inte ens solskenet gör det vackert idag!!!

Ska den aldrig ta slut???? Denna långa vinter!!
Men nu måste det väl iallafall vara sista snön som kommit!!??
Eller???

Fylking

...och Robban och blå bandet är och promenerar i våra trakter just nu!!

Jag mötte ett monster till husvagn på vägen till jobbet...........och som den husvagnmänniskan man blivit tittar men ju till lite extra..........(en Kabe var det............ )såg sen att det stod Ystad Haparanda på den och förstod då var det var för ekipage jag mötte!!
Senare på kvällen fick jag sms hemifrån, då stod den husvagnen på granngården!!

Och de hade sett "långdistansarna" på E:22an............varför är jag aldrig hemma när det händer något hemma???
Jag tyckte att de borde bjuda in dem på kaffe, kaka och nybakt bulle.........de hade ju gjort dagsstopp i grannbyn.............tvärs över åkern!!



På andra sidan av den här åkern...............

Hästliv

Våren är en härlig "hästtid"!!



m med sina älsklingar s och w ( s fick frisyren förstörd av en "hästisör"..........finns på en annan bild!!)



"hästlove"



"hästning"



"hästlingar"


16


Bara 16 dagar kvar till Böda 2009!!




Jaaaaaaaaaaa det gör vi!!






När man ser den här skylten..............då blir man glad.................... och börjar fånle...............det går inte att låta bli!!!

Husvagnens utsida är tvättad och packlistan är påbörjad!!


Bitch

Jag är en riktig bitch ibland.........

Det kom hem ett åtgärdsprogram med post från m:s spanskalärare häromdagen. Hon hade ig på ett prov så nu blev det åtgärdsprogram............2½ mån innan hon slutar 9:an!!

Hon har haft problem i spanskan ett tag nu men han hållt sig på rätt sida om G gränsen iallafall.......
Hon tycker att hon inte förstår vad lärare pratar om för han pratar bara spanska på lektionerna ( han pratar mycket dålig svenska nämligen , bla så stavar han hennes namn Moa med Å och hennes kompis har han de första åren bara kallat m, för han har inte lärt sig hennes namn, och han har sagt saker som -nu skriver ni på skrivbordet.......det får man väl inte.......eller  -nu ska du stå på tavlan och skriva..........hur ska det gå till?? !!) och hon får ingen hjälp när hon ber om det och han ignorerar henne när hon räcker upp handen för att svara på frågor. Det har  lett till att hon mest sitter av tiden på lektionerna och tycker att allt känns meningslöst............och det kan man ju förstå till en viss del!!
På varenda utvecklingssamtal sista året har vi pratat om spanskan och vi har både hemifrån och från klasslärarens sida peppat, uppmuntrat och uppmanat m att försöka kämpa på med spanskan!

Detta åtgärdsprogram framkallade min bitchigaste sida.............Inte för själva åtgärdprogrammet som sådan utan sättet det var skrivet på!!
I åtgärdprogrammet stod det vad m skulle göra. Hon ska vara aktiv på lektionerna, arbeta med spanska på AP-lektionen  och  läsa läxan, läxa ger färdighet skrev han..........märkligt uttryck!! Läxa ger färdighet!!! Jaja!

Hon är alltid med på lektionerna, och gör sin läxa (visserligen under protest, gråt och tandgnisslan.........ok då....... inte riktigt men iallafall)
och så stod det vad vi föräldrar skulle göra, vi skulle uppmuntra och påminna om läxan stod det.............vad tror han att vi gör då????? Men vi kan inte spanska........ så biten med att förhöra går vi bet på!!
Men ingenstans stod det vad han som lärare skulle bidra med på lektionerna för att hjälpa m uppnå ett G!!
Och det som störde mig mest var att det stod: "medverkande i detta åtgärdsprogram: elev, föräldrar och lärare"!!!??? Vaddå medverkande???
Därför skrev vi inte på det............. vi bara kompletterade med vad vi ansåg borde stå med och så fick m lämna tillbaka det!! Jag är en bitch!!
Och i morse skrev jag ett mail till honom............på ganska komplicerad svenska....med ord som :emotser, ifrågasättande, motivation, undermålig...............jag säger ju det.......jag är en bitch!!

m  är duktig och jobbar hårt i skolan och har satt upp höga mål för sig själv för att komma in på det åtråvärda djursjukskötarprogrammet i Gamleby, hon höjde sitt betyg i 4 ämnen förra terminen och har nu ambitonen att höja betyget i ytterligare ämnen........dock inte spanska, där räcker G (hon tycker nog att hon skulle kunna acceptera ett ig med..........hon har gett upp!!)

Det är andra gången jag är en bitchig mamma som inte alltid gör som skolan föreslår........ det var m den gången med, men då var det svenska!! m har en "släng" av dyslexi.
Skolan gjorde ett förslag på åtgärd som vi inte accepterade..........vad snopna de blev!!
Det förväntade de sig inte...........de visste ju inte att jag är en bitch!!
Skolans förslag gick ut på att ändra m:s svenskalektioner....... så hon inte kunde nå högre betyg än G! Vi hade ett annat förslag som gav henne möjlighet att få högre betyg............ Lärarna accepterade motvilligt vårt förslag............men det blev bra och hon har vg i svenska nu!!

Ibland är det bra att vara bitch!!

Och ibland är jag en trotsig bitch också...............jag har svårt att göra saker som jag blir tillsagd eller beordrad........... som när fd chefen sa: Nu ska vi alla ut och gå på lunchen...............Även om jag kanske hade tänkt att ta en promenad på lunchen.....för jag gillar promenader............så gjorde jag inte det den här gången!! Eller den gången då samma chef sa: "namna" alla ungdomarnas rumsdörrar till tex Ronja, Pippi..........!!!??? På ett behandlingshem........ för tonåringar......!!??Jag gjorde inte det.............jag menar....vad är det för fel på: rum 1,2,3,4,5,6?????

Jag bara är sån..............Sorry I´m a bitch!!

400

...............bloggar har jag skrivit nu!! Herregud!!

A muttrar lite ibland, han tycker jag hänger ut honom lite för ofta..............Men..........han kommer gärna med tips om vad jag ska skriva i mina bloggar , och han har en sån härlig humor och säger roliga saker som jag vill ha med, och påminner mig om att ta kort som jag kan ha med i bloggarna eller så säger han -Jaha det här blir det nog en blogg om!! Så....egentligen tycker han nog att det är lite kul att jag bloggar!!

Det här blir en vårblogg!!
Eftersom vi hade en härlig vårdag i lördags!!




Visst ser man antydan till grönt ute i naturen?? Och kanada gässen utanför är absolut ett vårtecken!!


Vi tvättade husvagn.................förlåt.................A tvättade husvagn!!



Den blev sååå fin................jag frågade A om vi inte kunde sova där på natten, -Visst sa han............men sen kändes det lite fånigt.................så det gjorde vi inte!!!

Vi högg lite ved..................jag menar............m och M högg ved!!



Se sån stil hon har...............S kommenterar huggtekniken!!
M
vårfixar sin bil.

Hästarna är utan täcke........det är också ett vårtäcken hihihihii vårtäcken........vårtecken menar jag!!


Även hästarna verkar nöjda över vårsolen!!


m och och pojkvännen s sällskapar hästarna

Och lille O var lagom vårsmutsig!!



och fortfarande sötast i världen!!



O testade t:s agilitytunnel....... och lekte med spindel påvägen ut..........den dog!!



........och lekte vårlekar........ han ville ha in morbror i tunneln...........(hur tänkte han då???)



Vi debutgrillade utomhus och kunda även sitta ute och äta.........sååååå mysigt!!



Alla ungar med respektive och hundar och ungar njöt av maten.................
10 vid bordet (och 4 under....hundarna alltså!!)
Tänk att utomhusgrillat är så mycket godare............



Baksidan av vårt hus........ i tidig vårskrud!!

Våren är verkligen efterlängtad denna evighetslånga vinter......... 

Livet är toppen.............allt känns mycket bättre.....solen skiner......energin ökar..........min man är underbar............det är ljusare på morgnar och kvällar...........jobbet är toppen...........ungarna är riktiga underbaringar............jag ska nog få fason på hunden...............jag kan snart köra nercabbat...........jag får snart lön!!!

Planeringsdagar

I tisdags och onsdags hade vi planeringsdagar med  övernattning med jobbet!!

Det brukar vi få lov till att ha en gång om året och oftast så har vi valt att förlägga dem på Öland, i en badstuga en bit från Köpingsvik!!

Med badstuga menas att det finns en inomhuspool, bastu, solarie, bubbelpool, stort sällskapsrum och en massa rum med sängar i!!
Riktigt lyxigt!!

I år var vi fler än vanligt för min arbetslaget har gått ihop (och sen i sär!!) så nu är vi 6 st som jobbar på behandlingshemmet och 6st som jobbar i öppenvård med ensamkommande flyktingbarn,  och med ungdomar i egna lägenheter och i familjer, och så har vi vår samordnare L!!

Vi är flitiga och effektiva under dagen..........(iallafall den första, andra dagen jobbar vi också men inte fullt så effektivt kanske!!) Och på kvällen blir det personalfest, då vi äter god mat som några har lagat , dricker lite medhavd dryck efter önskemål och sen spelar vi poolvolley, eller har någon musiktävling eller så spelar vi sällskapspel. Mycket trevligt har vi iallafall, jag glömde att ta med mig kameran så jag kan inte bidra med några bilder......tyvärr....lika bra tyckte en del!!!

I år var det en hel del snuskiga historier som cirkulerade............. (de är censurerade för alla under 18 och över 65 så de tänker jag inte skriva ner.......för det kan ju vara någon i olämplig ålder som läser, men de handlade iallafall om ett spöke och en indian!!)
Att få sådanna historier upplästa av  "chefen" L (som faktiskt är präst i botten...han beskrevs för mig för 9 år sedan som en "cool" präst med örhänge,hästsvans och dricker whisky, hästsvansen finns dock inte kvar längre!!) kan ju kännas lite oväntat...........men så var det iallafall!!

Och kollegan F skickade historian via sms till sin fru........som svarade  -Utvecklingsdagar.???...........okeeej!!

I poolvolleyn förlorade mitt lag för första gången........... på 3år iallafall..........känns lite tungt, men jag är ju ingen dålig förlorare (men en synnerligen dålig vinnare som påminner/trakasserar min omgivning om matchresultatet!!) så det var lugnt! Kul hade vi iallafall!!

Men jag vet inte vad det är med mina kollegor................förr om åren (.......och av de 6 som var med när verksamheten startade för 9år sedan, är 5 st fortfarande kvar, nästan orginaluppsättningen alltså) var det fest och party till 2-3 men i år hade de flesta lagt sig innan 24!!!
Kollegorna börjar nog bli gamla och trötta..............(eller så kan det bero på att 3 är småbarnsföräldrar och en blivande  småbarnsförälder som passar på att sova när de får möjlighet............. ) Men jag som är äldst ( L är bara några månader yngre än mig).........av allihop gick och la mig sist!!

Men vi gjorde ett bra arbete under dagarna, vi gick igenom socialstyrelsens broschyr om HVB hem om integritet, delaktighet,dokumentation,avvikelseplan mm och så pratade vi om sommaraktiviteter och om vi skulle ha höns och hönsgård i trädgården (hönsgården blev nerröstad, det blev förslag på  att undersöka möjligheten till hundgård åt personalens hundar istället, ungar mår ju bra av djur.......och då slår man ju två flugor i en smäll........ungarna får närhet till djur och personalen kan ha sina hundar där under arbetstid...........hur bra som helst!!)

En win win situation helt enkelt!!

Grattis

Lillebror B som fyller 45 idag!!!



Han i mitten alltså!!!

Underbaringar

Visst är det ett härligt ord!!! Underbaringar!!!
Jag har precis lärt mig det ordet!!

Det ska jag börja använda!!
Jag har ju så många underbaringar runt mig, familjen, ungarna,arbetskamrater och ungdomarna jag jobbar med!!

De är alla underbara underbaringar!!!

23

.............dagar kvar tills den här stranden år "vår!!


Melodifestivalen

Vilken skräll det blev!!!
Helt oväntat så vann La voix.............
Alla förhandstips gick om intet...........

Men det var väl för väl att vi inte behövde skicka af Ugglas...........okeej okeej låten var väl inte så illa men hennes scenspråk............mamma mia,  Tina turner och Sanne Salomonsen mix eller nåt, eller som Janis Joplin, dock utan drogerna förståss!!

Vår interna tävling i familjen, vem som skulle vinna av EMD och Måns, vann iallafall jag..........EMD kom ju före Måns fjantiga publikfriande meslåt!!
Fast EMD kunde för min del gärna ha skippat pingvinkostymerna!!

Men egentligen så var det ju rena "Idol" finalen med Agnes, Måns och EMD i finalen!!

A sa häromdagen att det är konstigt, det sägs att det var 4000 låtar som var anmälda till melodifestivalen, finns det verkligen inte bättre svenska låtar än det här??

Och lite konstigt är det, när 5-6 låtar blivit valda som alla är skrivna av Kempe och en 5-6 av Pling Forsman och så lite BWO...för att inte väcka misstankar..................finns det någon hemlig melodifestivalkartell???

Oavsett vilket lär vi inte kunna göra något åt det, utan vi får vänta till nästa år för att få höra Kempe och Plings nya låtar!!

Men det ska bli spännande att se om La Voix tar sig vidare i nästa omröstning, den stora omröstningen!!
Det kan nog gå, vi har ju testat alla andra "vanliga" typer av låtar förut och det har ju inte gått så bra,så det blir spännande att se hur det går för den här ovanliga låten!!

För den är absolut inte dålig!!

Och Petra Mede är för skön.........jag gillar hennes stil och  avskedsreplik : -Adjö och förlåt Sverige...............hihi

Veterinärbesök

i och jag hade tid på djursjukhuset i fredags. Hon har haft bekymmer med öronen ett tag och min självmedicinering har inte gjort nytta.
Och mycket riktigt så visade det sig att hon hade öroniflammation, så hon blev ordinerad örondroppar. Veterinären som var engelsman visade hur och var droppparna skulle hällas för hundarna har ju en himla massa veck i öronen!!

Största problemet var att han var dålig på svenska, men jag har inget problem med engelska.......... men karln blandade................då blev det problem!!

Han sa tex -Ta den här flaskan shake it well, häll det i örat and sen give örat a good massage, det kan bli a little greasy men det är bara att wipe it with a bit of paper. -But du kan vara i ett bathroom or outside för hon kan börja shake her head, boka new tid in about 10days, call right away  if hunden seam allergisk ,some dogs får en allergi reaction ................. fatta hur svårt det blev..............jag hann inte ställa om huvudet mellan språken men jag tror ändå att jag fattade vad han sa!!
För hon är bättre i örat nu!!



Jag tror jag ska be m fundera på att bli veterinär istället för djursjukvårdare!!!

Önskan



Jag längtar till våren och längtar tills jag får damma av och köra min bubbla igen..............det borde snart vara dags!!!




Sockerkaksbak

m bakade sockerkaka idag, (..........hon vet hur hon virar pappa runt lillfingret!!)

och då droppade det lite...............


Och detta är en närbild av droppen!!!

Snacka om att baka med kärlek!!!!


Vårvinter

Vad jag är trött............på denna envisa långa trååkiga år vinter...........det är ju vår nu!!
Borde vara lite mer vårlikt iallafall............mars är ju en vårmånad!!
Men  när jag åkte från jobbet igårkväll så snöade det mycket, men tack och lov så  avtog snöandet desto närmre hem jag kom, och hemma var snöfritt, men riktigt gråkallt!

Vi var på bio A och jag.........igen häromdagen (vi brukar inte gå på bio varje vecka som det blivit sista tiden) den här gången såg vi Valkyria som vi uppfattat som en aktionfilm på förvisningarna, men den aktion som det var var bara det man sett på reklamen!! Filmen var inget vidare, men det är ju skönt att förstå att det fanns människor i Tyskland under andra världskriget som inte gillade Hitlers stil!!

Efter bion stack vi en sväng på Maxi  (de har ju öppet till mittinatten nuförtiden......eller iallafall till kl 22!!) för att komplettera min handling tidigare på dan med det jag glömt handla .... (glömde köpa bröd.......när jag skulle göra smörgåstårta!!!)
Vi fyllde en kasse med bröd och snacks och självscannade varorna, det är ett himla smart sätt att handla på, det går ju så snabbt............ oftast.............om man inte har oruren och får en kontroll...........för då tar allt så mycket längre tid (  sådanna kontroller har en förmåga att komma när man handlat en himla massa för en 2000 eller nåt och har bråttom, DET är lagen om alltings jävelskap!!)
Så idag när vi bara handlat lite så gick vi rätt igenom.....tills vi gick förbi larmet..........det började tjuta när jag gick ut.........okeeej, A och varorna klarade sig ut, jag klarade mig ut när jag lämnade kvar väskan!!!
Tanten i kassan som jag alltid brukar prata med och är trevlig och rar på alla sätt och visst kunde ju inte släppa förbi mig utan kontroll.................så hon fick skicka efter personal som gick igenom min väska........för det var där problemet var!!
Lite pinsamt är det.............
Folk glor ju.........
Alla undrar...........
Men jag visste att jag hade rent mjöl i påsen........ hhihihi (jag sysslar inte med snatteri!!) och .......inga obetalda varor i väskan............... men jag visste ju också att jag hade MYCKET skräp i väskan................det blir ju lätt såå!!

Så vi fick vänta in en snäll farbror som tog in mig på ett litet rum bredvid kassorna och jag fick tömma väskan.............våtservetter, en ask emser som tömt sig i väskan, A:s pass,lysyl,lösa tamponger, mobil,pappersnäsdukar,nycklar,plåster,plånbok,kvitton, godispapper,piller,två halvätna godispåsar ( sen bion) m.m m.m ........ja alla vet hur det brukar vara i en damhandväska..............

När innehållet i väskan var tömt och allt låg på bordet...................pep det fortfarande när han drog spateln över väskan!!!!

Vi gick igenom väskan igen...........öppnade alla innefickor och småfickor och det ramlade ur ännu mer piller............undra vad han trodde om mig då???(jag hade  inte tömt den sen Thailand......... så det var hosttabletter,panodil,ibumetin , rani-q,  imodium och annat smått och gått som man kan behöva......... husapoteket helt enkelt.........hus och hus förresten........handväskapoteket då!!)

Till slut upptäckte jag på insidan av ett dragkedjeförsedd fack inuti väskan fick jag se en streckkodsettikett.............. När han drog spateln där pep det igen............. Det var en självhäftande streckkodsettikett med larm!!!! Han misstänkte mig nog aldrig för att ha snott väskan inne på maxi............inte med det innehållet!!!
Den väskan har jag förövrigt säkert haft när jag varit på maxi en 8-10gånger sen jag köpte den i januari!! Det har aldrig pipit förut......konstigt!! Och det ska den väl inte göra i fortsättningen heller........ för nu är ettiketten väck (konstigt att den inte pep när jag gick ur affären där jag köpte den!!)
Vi kom hem en hel del senare än vad vi trott den här kvällen A och jag!!

Nähe, nu har jag inte tid med det här längre, snart kommer våra övernattande  Bödavänner B och T hem från besiktningen av sin husvagn, så nu ska jag fixa till en lätt lunch, det blir varma mackor med trattkantarellstuvning!!
Det är såååå gott!!

27

Dagar kvar till säsongstart......och imorron kommer våra Bödavänner från Skåne B och T till oss och stannar några dagar när de ändå måste besiktiga sin husvagn (som vinterförvaras hos oss) Det ska bli sååååååå mysigt att träffa dem igen, det var nyårafton sist!!
Det blir Böda snack och lite tequila med sangrita..................skull jag tro!!





"Lillayster M".............(ok ok .......A:s syster då..........men jag har känt och tyckt om henne sen hon var 12!!!)satte in den här bilden i "vår" grupp på facebook "Böda Lovers", jag lånade den lite.........

Visst är det en härlig bild......havet ser härligt ........livsfarligt ........frestande ut.............kolla vågorna.........i klass med dem på Kata Noi!!

Det var trots att det var på Böda, över 20 grader i vattnet denna stormiga fantastiska dag, då vi lekte och stojade i vågorna, och vi "gamla människor" blev som barn på nytt igen...........fast vi hade träningsvärk dagen därpå!!


Dagens fundering...

Varför kallar man det  "att åka på en räkmacka" när man får en snabbskjuts framåt???
Är det för att räkmackan snabbt åker in i mun??
Eller är det för att räkorna alltid glider av mackan????
Konstigt uttryck är det iallafall!!

Ni ser vilka viktiga frågor jag funderar på !!!

29

Dagar kvar till Bödasäsongen!!
Och säsongsavgiften är betald!!

Blogg

Jaha vad ska jag skriva om idag då??????????

Om vädret kanske..........det är härligt vårväder.............så länge det nu varar!!
Känner mig lite pessimistisk angående det, det är en envis vinterrackare vi har iår. Det varnas om snö var och varannan dag och ibland snöar det ju också. Hallå!! Jag bor i södra Sverige det ska inte vara så vintrigt här nu!!

Om ungarna då?? A konstaterade i söndags att även om ungarna är stora nu (snart 25, 23, 18 och 16) så cirkulerar mycket av livet runt dem!! Hämta vid tåget, hjälpa tjejerna hämta hö, låna ut bilen och tapetsera...lite sånt har A gjort i helgen, jag "smet" från hemmarbetet och jobbade på jobbet istället!!
Så när jag kom hem på  sen em hade A lagat god mat åt oss, det var ju kvinnodagen...........fast han brukar laga mat ändå...........han är bra på det..............men han låter gärna mig göra det..... oftare!!

Om hundarna då??? i är förfärlig just nu.........när ska hon sluta tugga på allt!! Hon är ju snart ett år!!
Bättre har det blivit men låååååångt ifrån bra, så fort man vänder ryggen till hittar hon något att tugga på (om hon är på det humöret ) böcker,vedträ,skor, plast (hemskt gärna plast!!)O:s leksaksbilar eller tidningar, men är man hemma så brukar t (vår andra hund) skvallra....... om jag tex sitter vid datan kommer han upp till mig och ser "uppfodrande" ut tills jag följt med honom och kollat läget!!!
Jag SKA  ta tag i träningen ordentligt med i nu när det börjar bli varmt ute och jag fått tillbaka energin (det är inte klokt vad järnbrist  tillsammans med den årliga hösttröttheten suger energi, jag har ju under hösten och vintern haft fullt upp med att bara orka jobba och ta hand om min del av hemarbetet!!)

Om Böda då?? Jaaaa......... DÄR laddar man energi!!!
Det brukar vara årets höjdpunkt, fast i år får nog Thailand räknas som det.
På Böda kopplar man av,njuter av livet och får skratta ofta och mycket  tillsammans med våra långliggargrannar och andra campare som kommer dit och "gästspelar" under sommaren (en del är ju som levande stand-up show hela tiden...........ja jag menar bla dig B!!) Det blir 5:te......... eller är det den 6:te (???... tiden går ju såå fort!!) säsongen som långliggare för oss!!
Då får vi hjälp med att dra dit vårt 7m schabrak till husvagn med 9 sängplatser och så bygger vi upp golvet, sätter upp förtältet (det största som finns!!) hissar flaggan ( ja......vi har en 3m hög flaggstång utanför!!)och möblerar.............i år har jag t.o.m med mig en pelargon.................aldrig ska jag ha någon pelagon i husvagnen har jag alltid sagt .....tills A fick en av några gästspelande campare (på rent jäkelskap) innan de åkte hem förra året.............Den har vi under vintern vårdat väl........så de kan se den när de kommer dit i sommar!!

Om bloggandet då?? Ja det kan man ju alltid skriva lite om, för det är kul!!! Många undrar var jag hittar saker att skriva om hela tiden, men det är inte svårt............det händer ju alltid något i livet eller världeneller på TV.
Mina närmaste är dessutom begåvade med mycket humor och  vi har alla en stor portion självironi....... tackochlov ..........så de står ut med att jag "hänger" ut dem med jämna mellanrum!!! Jag älskar dem för det!!!

Jag tänker mycket "blogg" i vardagen, hittar det där lilla extra som det kan bloggas om. -Det ska jag blogga om......har min familj ofta hört mig säga........... Eller så tänker jag -Det blir en bra blogg....... och ibland så blir det ju det också, och så tycker jag det är kul att sätta in bilder som illustrerar det jag skriver om!!
En del bloggar blir jag mycket nöjd med medans andra bara känns halvbra........ jag har alltid tyckt om att skriva (och jag har klarat mig undan dyslexi som mina tjejer tyvärr har ,killarna har alltid varit duktiga på stavning,det fanns inget som hette dyslexi när A gick i skolan så det konstaterades aldrig, men jag känner igen hans stavning hos tjejerna så han har nog en "släng" av det han med!!)

De första bloggarna (för en 386 bloggar sedan.....eller nåt) tex "Bilar" ,"Husvagn" eller "Bödalovers" tycker jag själv är bättre än de jag skriver nu..........för då hade jag ju samlat "bloggämnen" i flera flera år!!

Nu är det ju dag för dag vecka för vecka som gäller!! Lite mindre material blir det ju att ta av då!! Men jag skriver iallafall  för att jag tycker det är kul och än så länge så finns det ju folk som läser den, det ser jag ju på statistiken!!

Men jag är fortfarande nyfiken på vem som läser mina bloggar, vem är DU helt enkelt??
Kommentera eller svara gärna!!
Bamsekraam

Veckans gapskratt

Det fick jag häromdagen.
E kom in och hade sin (fd min) långhåriga schäfer s med sig. s är lite kul, hemma äter hon aldrig tuggben men hemma hos mig rensar hon golvet från mina hundar t (som är en liten pappillonspets) och i:s (som är en 40kg tung Pyrennerhund) halvätna tuggben. L var också där och hade sin schäfer n med sig. Vårt hundliv!!

När vi satt där i köket och småpratade hörde vi att i och s var ovänner, de morrade och lät riktigt arga, så jag gick in och röt i och avbröt bråket (som handlade om ett tuggben båda ville ha....), jag tillrättavisade hundarna och när de lugnat ner sig tänkte jag lägga undan benet.........jag.......... och hundarna letade.......... men vi hittade det inte .........förrän jag vände mig om...............där var lille t som stolt struttade omkring med benet i munnen!!
Han hade  passat på att sno det när jag tillrättavisade de två andra!! Liten men smart............

Men han var inte så smart till en början på hundpensionatet, han hade bekymmer med hundluckan , han var lite rädd för den.............men tänk er själva............i eller s rusar ut och så kommer han efter..............men då kommer luckan med full kraft tillbaka............rakt i ansiktet............han fick nog många smällar innan han kom på knepet............för det gjorde han!!

Wipeout

Wipeout, ett nytt Tv program börjar på 5.an idag.
Det ska jag titta på ikväll (..........jag får väl spela in Bones)

Jag har tjyvkikat på youtube..........(jag försökte också kopiera in programmet här på bloggen, men misslyckades trots att jag fick tips av vännen E om hur man gör............jag måste nog få ytterligare tips!!)

Iallafall ...... där är en fd vikarie på mitt jobb en av deltagarna, Magnus, jag vet inte hur det gick för honom (han får inte säga det!!) men  kommentatorerna säger vid tillfälle: Han är inte bara ful i munnen han är trött och tjock också.............hihihihhihii, jag skulle inte tro att han är med i så många program men jag tror programmet är lite underhållande, så det är nog värt att titta på iallafall.


Utmanad

Jag har blivit utmanad........men jag gillar ju utmaningar...........så.....eh... tack E!!

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar. Lycka till!.
YIIIEEEEAAAAAAAA!!!

1. Vad heter du? Åsa.........det var ju lätt
2. Ett ord på fyra bokstäver: Åska
3. Flicknamn: Åse
4. Pojknamn: Åke

5. Yrke: Åkare
6. Färg: Årange...........DÅÅÅÅÅÅÅÅÅLIG........I know!!
7. Klädesplagg: Ålskinnsbyxor..........är det fusk??? Försök själv .........Åverall då............

8. Mat: Ål
9. Sak i badrummet: Ångbastu
10. Plats/stad: Åre
11. En orsak att vara sen: Ångest
12. Något man skriker: ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh
13. Film: Åsa-Nisse på semester
14. Något man dricker: Åbro öl
15. Band: Åkessons...........kan finnas.........
16. Djur: Åsna
17. Gatunamn: Åkervägen
18. Bil: ............på Å !!!???......... Ålldeles åmöjligt!!!
19. Sång: Åsa Gåsa Klinga


Det gick nästan...........jag hittade inte på ord........bara ändrade stavningen lite.........men jag har nog den svåraste initialen av alla!!!

Jag utmanar: M,m,kusinbarnet L och svärdottern E..........jag känner inte fler som bloggar!!!


Dagens fundering...

Hur kommer det sig att ungdomar fortfarande börjar röka??

De vet att det är farligt, de vet att det är svårt att sluta, de vet att det är dyrt och de vet att det är svårt att få tag i...................ja........ska vara det iallafall!!

Jag trodde att  unga människor skulle vara klokare än de tidigare generationerna!!

Man kan ju alltid hoppas att det  iallafall är färre ungdomar som börjar röka i de kommande generationerna!!

Hundgänget

De tar sig allt sina friheter..............hundarna i släkten........



Så fort man vänder ryggen till............. men de ser riktigt skyldiga ut alla tre............ (den fjärde låg i andra änden av soffan!!)

33

Dagar kvar till Böda säsongen!!

2 väskor står färdigpackade med badkläder, saronger och handukar och bara väntar på att flyttas in i husvagnen!!!

Manbo

Jag råkade hamnade framför "Den rätte för Rosing" häromdagen.............(på jobbet får man inte alltid välja vad man ska titta på!!)
Och jag som hela tiden sagt att det programmet ska jag anstränga mig för att undvika!!

Och............. Oh my God!!

Hon ska nog kunna hitta den rätta............. för så mycket manbos (= manlig bimbo) på samma ställe har jag aldrig sett och hon bara såg allmänt tjurig, tråkig och ointresserad ut!!
Vad ser karlarna egentligen hos henne??? Jag fattar ingenting!!

Men en av killarna........Johan tror jag han hette..........han är smart.........han blir bjuden på resor........han säger att han inte vet  om Linda är något "flickvänsobjekt".............sover större delen av tiden och sen går han på puben ensam!!!
Snacka om att utnyttja situationen!! Kan förstå att de andra undrar vad han har där att göra!!

Gå med i min nystartade facebook grupp: Jag vill inte dejta den rätta för Rosing

Undrar om jag kan låta bli att tjuvkika på nästa program.............Linda är ju inte med så mycket iallafall!!

Smått kul....

Jag var barnvakt åt lille O igår när tjejerna var ute och red. Och då brukar vi alltid diska..................jamen han älskar att diska!!
Och igår ville han också måla sa han. Ok tyckte jag och tog fram färgpennorna och det gick ju bra en stund men sen hoppade han ner och gick och hämtade fingerfärgen............han vet var den finns...............den är VÄLDIGT kladdig............men men är man mormor och barnvakt ska man ju göra saker som barnbarnet tycker är kul!! Så jag täckte bord golv och honom (tyvärr glömde jag att täcka mig själv...............upptäckte jag lite senare!!!)


Vi målade en stund men sen kom morfar hem och då blev jag utkonkurrerad..............

Morfar och O satte sig vid köksbordet och läste biltidningar.............det gör dem tillsammans..... och O visade och pekade och ville ta fram på de målade teckningarna som låg framför dem på bordet.- De måste torka först sa A, ett par gånger sa han nog det och rätt som det var hoppade O ner på golvet och klättrade upp på "diskstolen" och hämtade en trasa från diskbänken...............
Morfar hade ju så många gånger sagt att teckningarna skulle torka............och O vet ju att man torkar med en trasa!!
Så nu skulle det torkas!!!

Så fel men ändå så rätt!!

Överexploaterat

Såg på "Semestersvenskar" igår på TV. Konstaterade att alla svenska guider i programmet vill ifrån Thailand och jobba någon annanstans.Det tror jag beror på just överexploteringen..........

För var man än var och åkte i Phuket så byggdes det, stora schabrak till hotell, varuhus, outlet varuhus (??) och på varenda liten gullig strand man såg i vikarna  när man var ute och åkte båt..........nog f--n fanns det ett gäng solstolar och parasoller................. Och längs huvudgatan var det trångt med småbutiker som sålde likadana saronger, T-shirt ( man kunde välja om man ville ha en JL eller adidas eller något annat märke för de var identiska -Jag vill ha en sån tröja men i adidas kunde man säga......... istället för att säga jag vill ha en sån tröja men i blått !!!)
Var 20 meter låg det ett skrädderi.............. med tjatiga inkastare!! -Billigare än Ullared var det någon som skrek.............(hur det nu skulle påverka mig till att sy upp kläder där.............!!!Dessutom så var det inte så billigt alls att sy upp kläder!!)

Och alla båtar åker till samma ö eller strand................på samma gång när man var ute på utfärder, så det kom ett 100tal samtidigt....... en av öarna vi åkte till såg såååå mysig ut på ena sidan.............tills vi gick i land och det var 218..........eller nåt...... solstolar och parasoller i prydliga..........men tråååkiga rader och det kryllade av folk!! De kunde väl köra lite omlott...........ett båt hit och en annan dit och sen byta ö eller strand!!
Eller så fanns det eller höll på att bygga upp nya hotell vid den lilla fina stranden.....................värst var Hilton Hotel på Karon Beach...........katastrof och helt stilbrytande.........stort  och vitt och alldeles förfärligt!!!

Jag är rädd att Thailändarna biter sig själv i svansen om de fortsätter så............ För visst vill man väl på sin semester kunna hitta lite av den annorlunda kulturen och kunna koppla av och slippa köa för att få plats på stranden...........eller på utfärder?? Det vill iallafall jag!!

Och alla har sagt att Thailändarna är såå trevliga och glada.............jag tyckte mest de var tjatiga och envisa!!
A hörde ett samtal på stranden (.........som sagt.............. det var tätt mellan solstolarna!!!) Det var en kvinna som berättade att hon pratat med en thailändare som undrade vad som hade hänt med svenskarna...............för de var inte så trevliga längre!! Hon sa då att hon tyckte att det var thailändarna som ändrat sig och aldrig lät turisterna vara i fred, turisterna vill ha lite lugn och ro sa hon.

Och nog är det lite så, man vill kunna välja att vara i fred.
Men på stranden blev man ideligen uppvaktad av försäljare som sålde glasögon, saronger, klockor, träfigurer, armbandsur,överkast ,tyger etc. Värst var det de första dagarna............. då man var blek och det bara lyste "Nykomling" om en!!
Vid  ett tillfälle när L och jag låg ensamma på stranden(..................ja ensamma på stranden var vi absolut inte..................men de i vårt sällskap var iväg på annat håll) kom det en försäljare med ett fantastiskt vackert orange sidentyg med en elefant på..........(det hade passat så bra i vårt sovrum hemma!!!)
Vi hade sett och beundrat det tidigare så vi pratade med honom och påbörjade den urtråkiga proceduren med prissättningen!! Jag hatar verkligen att pruta............. jag vill ha ett pris som är rimligt och så betalar jag det!!

Jamen så funkar det inte i Thailand......tyvärr............ja ja den här försäljaren blev otrevligare och otrevligare för varenda gång vi slog på miniräknaren...............och vi fick allt mindre lust att handla något av honom............till slut blev han riktigt obehaglig och vi bad honom lämna oss i fred, då bad han oss åka tillbaka till Sverige för vad hade vi i Thailand att göra!!!

Så många strandförsäljare har jag aldrig varit med om tidigare inte ens i Goa, Gambia eller Kuba, jo där fanns strandförsäljare som sålde frukt, donuts eller dricka, men det kan man ju vilja ha när man ligger på stranden och de kom bara en eller två gånger om dagen.

Prutningen ja, det är ett kapitel för sig!!
Det fanns bara prislappar i supermarket ..........i alla andra butiker var  allt omärkt.
Så då fick man fråga vad det kostade och de skrev in en summa på miniräknare.............oftast en riktigt hög summa (dubbelt eller tre gånger så mycket som de beräknade att få) och så gav man ett riktigt dåligt bud och de utropade -Are you crazy eller -Do you want to kill me.........eller slog lite på en........... och så slog de in en annan summa lite lägre än den första och så höll man på.......tills man var nere på den första summan man erbjöd..........eller strax däröver............och så gick man  någon meter eller vände sig bort och kännde sig oförskämd.........innan de sa -ok då..................om man orkade.............jag skulle nog handlat mer om jag sluppit allt prutande!!

m är mästare på att pruta..............S var rent imponerad av sin lillasyster. -Hon bjuder en låg summa som försäljaren ojar sig över och ger ett annat förslag och m bara ler och skriver i samma summa igen och så håller hon på så ,sa S -Och så får hon det till det priset  hon vill ha till slut............... hon är helt hemsk!!
m var väl också den som handlade mest av alla,  tätt följd av storasyster. A handlade minst och jag därefter!!

Näe, så till Thailand tror jag inte jag åker fler gånger,absolut inte till Phuket, men det finns ju andra fina lugna ställen, öar och stränder i Thailand..............än så länge iallafall!!!

Men nu får jag nog hålla med A: nu har jag "mjölkat" ur vad jag kan av vår Thailandsresa (och det ska bli så skönt  att sluta skriva Thailand..............eller thailändare.............för jag har tryckt på fel på tangenter och fått konstiga stavningar som tahihland,tahiländrea.......... såååååååå många gånger............vilket jag sen fått radera och korrigera!! Slipper det nu!!)

33 Dagar kvar till Bödasäsongen!!


Dagens fundering......

Var tog våren vägen????? Nu är det ju snö igen!!!

Grattis!!

Till T, vår skånska Bödavän som fyllde 61år häromdagen!!

Helgaktiviteter

En vanlig hemmahelg........ Full fart hela tiden........varvat med Tv och socialt umgänge!!

O och L kom på fredags eftermiddagen, tjejerna ville ut och rida så O och jag fick roa oss på egen hand!!
Jag hade sparat disken tills han kom för han älskar ju att slabba med vatten, diskandet står jag för!!

T jobbade och då brukar L och O gärna tillbringa fredagskvällarna med oss, äta lite god mat och titta lite på tv.
Let´dance är fredagsnöjet...........enkelt nöje men småtrevligt.
Och jag blir så imponerad av dem som kan lära sig dansa så bra på så kort tid!!
Ok då................en del kan inte lära sig dansa.............Hasse Aro och Carl Jan är ju exempel på det!!!

Och på fredagskvällen kunde vi äntligen ge E och S  sin förlovningspresent. En stor tavla blev det, som jag tyckte var deras stil............och jag vet att de har många tomma väggar i sitt stora hus, och de verkade gilla sin tavla!!
Så det blev ju bra!!

På lördagen bar det av till M, A:s lillasyster i Visseflärda för att fira hennes pojkar som fyllt 18 och 20 år, herregud..............hon har ju två vuxna pojkar nu!!
De fick också tavlor fast mindre, jag menar.............. hur lätt är det att köpa presenter till killar i den åldern?? Men tavlor är bra, de blir ju ett minne och så fick de varsitt halvdussin muggar också, det är ju alltid bra att ha!!!

Vi tillbringade många timmar där och hade det trevligt allihop.
Vi pratade lite Böda, M  är förstagångs långliggare på Böda i år så vi pratade lite om vad som är bra att ha i husvagnen och förtältet när man är långliggare!! Taklampa och spis tex..........
Bara 38dagar kvar............ungefär!! ) 9-onde april åker vi dit, på skärtorsdagen ( om jag lyckas byta bort mitt arbetspass, den kvällen annars får det bli på fredagen!!)

Apropå Böda förresten, när vi var på Kata Noi stranden och badade i vågorna sista dagen i Thailand,  hörde S några bakom oss som sa - I Bödabukten kan det också vara sånna här vågor ibland!!!
Ibland är världen bra liten..............här ligger det Böda långliggare på stranden i Thailand och hör folk prata om vårt sommarparadis!! Märkligt........ men Kul!!
Det visade sig lite senare när vi pratade lite med dem att det var ett gäng Ölänningar som låg bakom oss!!

Lördagskvällen tillbringades förstås med Melodifestivalen..............vilka dålig låtar............sämsta hittills(.........av vad jag sett.............jag missade ju två delfinaler när vi var iväg............).men det var inget som satte sig!! Sarah röst är ju i och för sig något alldeles makalös...........men låten tyckte jag bara var halvbra..........och Agnes var verkligen en Perelli-wannabee...........

På söndagen  kom O och L innan vi gått ur sängen, vakna var vi men vi låg kvar, jag halvsovande medans A tittade på vasaloppet...........vilket myller av folk......snacka lämmeltåg!!
L skulle fixa till i stallet innan hon åkte och jobbade. Vi skulle passa O resten av dagen.
O hade inga problem med att mamma åkte, det var helt ok för honom att vara hos oss, han är stor nu lille O!!
Vi var ute och på började vårbruket...................eller inte!! Vi tog ner husets julbelysningar!!! Flaggstången fick byta ut sitt ljusslang mot vimpel...........så nu ser det lite vårigt ut!!
Och lille O plockade småstenar...........upptäckte vi när T skulle klä på honom och ta med honom hem efter jobbet...............vantarna var fulla med gårdsgrus!!! Han hade fyllt dem med det när vi var ute!!
Bättre det än förra året............då fick vi plockar stenar ur munnen på honom hela tiden!!!
Och sen blev han trött, då gjorde han som han brukade göra i Thailand, en napp i munnen en eller två nappar i handen, kröp upp till morfar i Tv-fåtöljen och somnade i hans famn, så söt!! (fast i Thailand kröp han upp till morfar i solsängen)
Han sov en god stund sen hörde vi honom ropa -moffa...........moffa.......... och han var pigg och glad igen!!
Han tyckte förresten att morfar passade bra i att ha en pepparkaksburk på huvudet...........???!!!

På kvällen var A och jag på bio.........det var länge sen sist...........!! Vi såg "Män som hatar kvinnor, en riktigt bra film även om A och jag som läst boken saknade en del ( första boken A läst på typ 15år!!)............Blomkvist kärlekshistorier med Cecilia och Erika tex, men som sagt den var riktigt riktigt bra, gå och se den!! Den kan man se oavsett om man läst boken eller inte!!
Kvällen avslutades med Beck, lite märkligt när man precis innan sett Peter Haber som en sadistisk våldtäktsman!!

RSS 2.0