En historisk dag

är det nästan idag!
Jag.......eeh.........A, ska installera en dator hemma hos mamma och pappa!!!!
Efter många års försök att övertyga dem om att ALLA behöver en dator har jag äntligen lyckats!!
Så i eftermiddag ska jag följa med dem och köpa ett mobilt bredband och ikväll ska vi hem till dem och fixa igång den också!
Så då kan mamma läsa mina bloggar istället för att få dem refererade av sin 3-år yngre syster!!
Jag ska sen efter det inköpet följa med och hälsa på min gamla farmor, det var ett tag sen sist (men det är inte så jätteroligt att hälsa på när hon inte känner igen mig alla gånger, hon blir glad när jag kommer, men kommer inte ihåg vad jag heter förrän jag talat om det) Jag och A har däremot tänkt på att jag blivit lik farmor........utseendemässigt alltså, sen jag gått ner mina 44½kg i vikt, så det är henne jag är mest lik nu, hade jag haft mörkt hår vore jag en kopia!!
Efter besöket hos farmor ska jag till dietisten och "väga in mig" jag ska göra en impedansmätning som det heter. Ställa mig på vågen som talar om hur mycket fett, vatten och muskler jag har i kroppen.
Enligt BMI tabellen är jag iallafall bara "lätt överviktigt" nu, vilket fick A att protestera..........han anser inte att jag är överviktig alls....snarare tunn.....(han är nästan lite bekymrad)
BMI är ju inte en vettig mätning egentligen, eftersom den inte alls mäter muskler och skelett.
Jag menar en sumobrottare och Magnus Samuelsson har typ samma BMI men verkligen inte samma kroppsbyggnad! 
Sen blir det gymmet (jag har inte kommit igång med det sen sommaren) nu är det dags!
Efter det blir det middag och datainstallation (och snabbkurs) hemma hos mamma och pappa!
Onsdag och torsdag jobbar jag sen blir det Böda på fredag........utan hundar och ungar, så det blir Corvetten som vi får packa med helgens förnödenheter.
Förhoppningsvis kommer också Herr och Fru D från Floda med sin Corvette och bor hos oss och så kommer vännen E att tillbringa helgen ihop med oss och alla goa Bödakompisarna.
Det är hunduställning där i helgen också så vi ska titta och klappa på andras hundar och nog vara rätt nöjda med att inte ha hund.........ett tag iallafall.............vem vet, om ett tag kanske vi vill ha hund igen, att en hund passar in i vårt liv igen (t.o.m A har sagt att vi kanske ska ha hund igen någongång!!) men just nu gör det faktiskt inte det.........tror vi!
Men jag har erbjudit mig att vara hundvakt till alla hundägare jag känner............då kan jag ha hund när jag har tid och lust......precis som med barnbarn =) Jättebra ju!

Annorlunda

Jaa nu har jag ett ganska annorlunda liv.......
Annorlunda, men inte sämre...........eller bättre för den delen!!
Men helt klart annorlunda!
Inga ungar bor hemma (om man bortser från helgerna då m eventuellt är hemma.......oftast än så länge iallafall!)
Vilket innebär mycket mindre tvätt och disk och handling (även om jag fortfarande handlar hem för mycket mat!!)
Och snart är vi helt hundfria A och jag också, eftersom schäfern s med största sannolikhet flyttar hem till S och t till helgen, då de flyttar in i sitt gemensamma hus


Idag tar de nämligen över det här huset (100m från L och T!!) i Läckeby!
s har bott hos S och t tors-sönd och de trivdes väldigt bra med det............alla 3!!
s höll noga koll på var t befann sig och höll på att leta ihjäl sig när t gick på toa utan att säga till =)
Så då har vi i veckorna bara oss själva att tänka på och det är VERKLIGEN annorlunda!!
Efter att ha varit en familj med 4 barn och hundar och katter..........och hästar periodvis också, så är det bara A och jag!!
Tur att barn och barnbarn och hundarna finns i närheten........ om man får abstinens!
Men just nu när jag tänker på det känns det alldeles ok.......... t.o.m riktigt bra!!
Nu kan vi göra spontanutflykter,ta en buggkurs, gå på bio eller ut och äta utan att först fixa hundvakt eller se till så att barnen har sällskap och mat hemma !!
Min egen fritid måste jag försöka fylla med något meningsfullt, jag har funderat på att söka enstaka kurser på högskolan, kriminologi eller psykologi, det tycker jag skulle vara intressant............eller är jag för gammal för det??
Klart jag inte är, jag är ju bara drygt halvvägs i livet..........frågan är om jag fixar det bara!!
Jag har ju inget läshuvud precis........jag har mer EQ än IQ!!!

Jogging

Jaa jag överraskar mig själv..........2 ggr den här veckan har jag joggat...........även om jag går en del av rundan också!(Men idag sprang jag mer än jag gick!!!)
Men........jag springer inte för att jag tycker det är kul,än iallafall........ jag springer mest för att jag kan!!
A såg väldigt överraskad ut idag på morgonen när han kom ut från toan och jag stod i träningskläder färdig för joggingtur!!
Men s har nog slutat förvåna sig..........första gången (på 30 år!!) jag sprang var i somras på Böda tillsammans med Mi,då tittade hundarna undrande på mig och såg ut att tänka -hallå vad är det med henne??? Såhär brukar ALDRIG vår matte göra!!
Sen dess har jag inte sprungit något (jag fick värsta skoskavet efter 3 eller 4 dagens jogging/gående på Böda så jag var tvungen att låta mina stackare hälar läka) Men i tisdags tyckte jag det var dags igen efter allt gråtande, så då tog jag med mig s ut och då vände sig s om flera gånger och tittade undrande på mig....... men idag verkade hon tycka att det inte var något särskilt med det!
45 min var vi ute och sprang och gick i skogen.
Jag tror jag har skaffat mig en målvikt nu..........jag ska nog gå ner 6kg till........då har jag tappat 50kg.
A och ungarna tycker att jag är lagom nu....... men vi får väl se, jag är väldigt nöjd om jag stannar vid -45!! 
35cm minskat midjemått är iallafall ganska coolt! Och 38-40 i kläder =)
Jag tog en sån här liknande bild för 10-15cm sen

och jag var rätt nöjd redan då......
Gymmet har jag dock inte kommit iväg till än men nästa vecka ska det bli av....... 1-2 ggr i veckan på gymmet och 2-3 ggr i veckan löpning borde jag kunna lösa..............oftast iallafall!!
Men jag blir överraskad ibland när jag ser skillnaden...........såg ju bla det när jag skrev bildbloggen om i  "Tjock-Åsa" var ju med flera gånger där.......och igår när vi tittade i de små fotoalbumen jag gjorde till O när vi åkte till Thailand för 3 år sedan då jag satte in bilder på O, oss andra och hundarna och våra hästar, hundar och bilar såg vi henne flera gånger igen, tjock-Åsa alltså!!
 Det var t.o.m så T reagerade och konstaterade att man redan vant sig vid mitt "nya" utseende och kan inte komma ihåg att det var så jag såg ut för bara ett år sedan!!
Själv reagerar jag mest på min egen skugga.......den ser inte ut som jag är van vid..........och så förståss......... när jag provar kläder och inser att på tjockisavdelningen har jag inget att göra...........det finns inget där i min storlek längre och att jag alltid provar storlek 42........innan jag inser att även det är för stort!!
Men fortfarande så sprids det ju "skräckpropaganda" och varningar om resultatet av gpb operationer.......nu senast var det att vi som är opererade lättare blir alkoholister............och det är nog inte så svårt egentligen............man tål ju inte speciellt mycket alkohol efter att man opereras...........en grogg räcker en kväll och tequilan kan jag bara ta 2........ om jag biter av 4-5 ggr............ och pausar emellan!!
Men jag kan visst tro att många/alla som opererade har kanske någon form av matmissbruk och då kan det nog göras om till ett alkoholmissbruk eller drogmissbruk........... och träningsmissbruk också för den delen....... eftersom man inte kan stoppa i sig så mycket mat och skräp längre.............för det får ju inte plats!!

<3 RiP älskade Izzy Icebear <3


Det här är en väldigt symbolisk bild........i i solnedgången!
Det är såå tomt.........jag saknar henne ........trots att jag är övertygad om att vårt beslut att ta bort henne var det bästa för henne!! Men inte för mig!! Eller oss!!
Huvud och hjärta krigade och var inte alls överens i tisdags!
Jag har gråtit och gråtit, (och sov väldigt dåligt natten innan.......om jag ens sov alls!!) men nu har jag bestämt mig.........jag ska sluta sörja nu och istället glädjas åt de åren vi faktiskt fick tillsammans (även om det blev 5-6 år mindre än vad jag förväntat mig) så här kommer en hyllningsblogg till i istället även om hon gjort mig galen när hon tuggat sönder plastbunkar och fjärrkontroller och skällt på allt som rör sig ibland.........joggare, cyklister, skolbussen, småfåglar, grannarnas katter, hundar och motorcyklar............ och små vita hundar!!
Vi hämtade henne en fredag i Kristvallabrunn

Här överfaller hon och hennes syskon m.........jag tror det är m iallafall...........det är lite svårt att se på den här bilden!!

Hon var ingen liten valp......fast hon bara var 4månader!
Lillmatte hade bestämt att hon skulle bli fin i rosa halsband och koppel! Och det var hon ju!
Dagen därpå åkte vi till Böda

En liten sötnos var hon med "pälsmössa"!

Hennes sovstil var...........annorlunda då!


Hon har alltid gillat att vara på stranden och klättra upp på sanddynerna så hon har bra utkiksläge

Hemma var hon väldigt våghalsig och skulle undersöka allt..........tomtgränsen respekterade hon inte alls så det blev snart löplina och staket för att hålla henne på tomten




Kela och bli klappad...........bättre kunde hon inte ha det............här är det 2 blondiner med prickiga magar!


Hon var med på utställning en gång också..........det var inte hennes grej......... men hennes uppfödare fick ju visa upp hela sin fina valpkull iallafall!
i var inget utställningsexemplar, hon var bara en vacker vakthund.........redan som lite hade hon koll på vad som hände utanför på vägen

Såhär såg man henne ofta

Mer sällan låg hon såhär still och hon har aldrig gillat att bli fotograferad av någon konstig anledning.....

Men fotograferad har hon blivit iallafall...........mycket!


i:s kompis  i huset som valp var t, ( s bodde hos S då) de var ett udda par.........hon stor och vit och klumpig med hängande öron, han var lite och svartoch smidig med spetsiga öron, men de gillade varandra även om t nog tyckte att hon var onödigt stor och klumpig ibland
........tur att han var så tuff och tålig!!
Och när s kom på besök så var det bästisar alla 3 och fick plats under köksbordet allihop.


Men släktens 4 hundar har alltid kommit överens trots att åtminstone 2 av dem inte gillar andra hundar!!


Sen flyttade t hem till N och hennes pappa i Vissefjärda, för vi tyckte att det kunde räcka med en hund, den lille svarte var en uppviglare av stora mått.............både i att rymma hemifrån och att reta upp mötande hundar!!


När sen S flyttade hem igen blev de bästa kompisar, och s är nog den som undrar mest över vart hennes stora vita skällande kompis tagit vägen, hon saknar henne också det märks tydligt, hon verkar faktiskt ganska låg! När s och jag kom hem i tisdags....då sprang hon och letad och nosade efter henne en lång stund!
Jaja hon får väl vänja sig precis som vi andra! snyft!

Här agerar i isbjörnsmatta!

Men oftare låg hon ihopknölad i "sin" stol vid fönstret

Eller så satt hon i soffan



och höll koll på vägen utanför

.............eller i skuggan bredvid husvagnen förståss!

eller så svalkade hon av sig på stranden, men hon simmade aldrig hon gick bara i upp till magen! Det tyckte hon var lagom!

i fick många Böda kompisar också, B tex

och faktiskt också en liten vit "Böda hund"

Hon såg till att ha det bekvämt när hon vilade!

Hon gillade snön men även då måste man ju hålla utkik tyckte hon så hon kan varna för faror!!

När man var ute och gick med henne i mörkret på vintern såg man bara ett svart koppel i snödrivorna!

Och hon älskade V,V fick göra precis vad som helst med henne och i låg bara alldeles stilla och fann sig i att få tänder och tassar eller svans undersökta och kärleken var ömsesidig, V undrade nog också var hennes älsklingshund var när de var och hälsade på oss igår. För när vi tittade i ett litet fotoalbum med blandade bilder tillsammans, så var det bilderna på i hon reagerade mest på, mer än på bilderna på mamma, pappa, storebror eller hennes egen hund!!

För nu fanns det ju ingen i i huset som satt tex såhär, med rumpan i soffan, frambenen i golvet och huvudet på bordet......det var hennes alldeles speciella sätt att sitta i soffan!!
Men hon var en skönhet vår fina knäppa i!!

Jag försökte ta ett tassavtryck av henne i måndags för M ska tatuera in hennes tassavtryck på sin axel, men det var verkligen inte lätt........hon hade ju så mycket päls under fötterna så det blev bara ett enda blått kladd............(och blåa tassar och blåkladdiga tassavtryck på mattor och golv, och veterinären undrade vad vi gjort med hennes fötter när hon var inne för avlivning, så M fick försöka förklara det för dem!!)

Vi använda plan B...........fotografera hennes tassar

........en framtass

..........en baktass!
Men sen gav hon mig ett äkta avtryck efter hennes sista morgonpromenad i daggen

Ett 8x5cm avtryck på altanen

Här är sista bilden på vär älskade saknade isbjörn........jag tog den när vi låg på altangolvet och gosade........... i nog undrade nog vad det var frågan om.........matte brukar ju inte speciellt ofta ligga bredvid henne på altangolvet och gråta!
Jag skulle egentligen ha varit barnvakt åt O (eftersom V håller på att inskolas på dagis) men jag fixade inte det.............jag stannade hemma hos henne istället tills M och hans sambo E ( de ville absolut vara de som följde med henne till djursjukhuset) kom och hämtade henne.
Efter det kunde jag avlösa A som tagit på sig "barnvaktandet" tills jag var lite på banan igen.
Och precis samtidigt (när jag satt tillsammans med O hemma i deras trädgård) som jag fick sms från M där han skrev  -Nu har i det bättre, fladdrade två kritvita fjärilar framför mig............det tog jag som ett sista meddelande från i!!
Och senare på dagen när jag var ute och sprang såg jag massa vita fjärilar som flög flera gånger under rundan!
Så vita fjärilar kommer hädanefter alltid att påminna mig och vår Izzy Icebear!!
Men det är VÄLDIGT tomt hemma...............och tyst!!
Jag har inte skrikit: -Tyst eller -Håll truten eller -Skärp dig i, en endaste gång!!

Powerwalk mammorna

..........har ni sett dem i sommar??
De där unga tjejerna som powerwalkar eller joggar med  specialkonstruerade lowrider barnvagnar...........där barnen sitter fastspända med störtkrukor och njurbälten????
Jag har sett en hel del av dem på Böda i sommar och i Köpenhamn i helgen!
Det ser lite kul ut, men de tar nog inte med babyn för att den ska somna i vagnen iallafall!
Själv var jag just nyss ute och "powerwalkade"/joggade en timme med s! Powerwalk mormor =)
Den varmaste dagen på flera veckor!!
Då drar jag med mig hunden ut.......

Jag drar förresten......det var nog mest hon som drog...........men i mitten så var det kanske jag som drog.......och sista biten till huset var det hon!
s tyckte också det var lite väl varmt för att springa, men hon sprang med mig så snällt iallafall. Men på slutet av promenaden började hon dra ner mot vägkanterna för att hitta något vattenfyllt dike eller nåt...........hon hittade ett, så jag tänkte att hon väl fick dricka lite då.........då lägger hon sig ner i diket!!!!
Det var inte vad jag trott eller tänkt!!
Så det var bara att fylla på barnbassängen på altanen för att skölja av henne det svarta vattnet med lite vattenlek!!
Men vad långt man kommer när man springer.......

Skandinavisk Corvettetræff

Var det i helgen i Köpenhamn och vi var med!
Det var en väldigt trevlig helg som började tidigt, klockan 7 träffades vi på Rasta.
Vi var 6-7 bilar som åkte i kortege. Det var grått och regnigt men det blev bättre ju längre söderut vi kom.


Det var läckert att åka corvettekortege över Öresundsbron

........även om det var grått.....

 och under vattnet!!
Framåt sen eftermiddagen med fika, kissepauser, ihopsamlings pauser och matpauser var vi äntligen framme!



Jag tror jag hörde att det var 174 bilar, de flesta från Sverige.
Det var kallt och blåsigt som sjutton men kvällen tillbringade vi på Bakkens nöjesfält. På ett nöjesfält utan ungarna var lite annorlunda, men vi åkte en massa killimagen attraktioner, jag har nog blivit lite gammal för nu åker jag inte värsting grejerna längre och absolut inget som gungar eller snurrar........men det fanns massa roliga bergochdalbanor och det var ingen kö någonstans så det var bara att gå från den ena till den andra och däremellan stannade vi för vätskekontroll. 

Det här hotellrummet var mycket mycket trevligare än det otäcka rummet vi hade på svenska corvettträffen i juni
men utsikten från rummet var inte så kul.......

........en stor grushög.........och klockan 7  på lördagsmorgonen dammsögs korridören utanför och vid 7.30 började grävmaskinen gräva..... ingen sovmorron här inte!!
Men det hade vi inte tid med iallafall för vi skulle åka till en racerbana redan vid 10 och då skulle vi ju ha hunnit njuta av frukostbuffén (frukosten är en av de väldigt få gångerna jag önskade att jag kunde äta lite mer än vad jag kan numera..........jag skulle vilja ha plats med både äggröra, bacon........ och en god smörgås!!)
12 och 12  i stöten åkte vi sen till flygplatsen vid Roskilde där det fanns en racerbana som var abbonnerat (stavas det sååå??? abbonnemang........abonnemang nej abonnerat ska det nog vara, men det ser inte rätt ut!! Skit samma nei fattar!!) åt oss på corvettträffen!

Vi bildade "slang" som danskarna kallade det över hela banan



Sen fick vi alla åka runt runt där och gasa lite........och fotografera

Jag gillar inte riktigt att åka så väldigt fort så efter några varv fick de som inte ville åka med med hoppa av medans de andra fick en "snabbkurs" i bankörning..........A tex

Som de lyssnade uppmärksamt på

Sen fick de köra lite fortare men bara 10-12 stycken åt gången.
Hornen på A växte för varje varv, så till slut syntes de nästan som uppbuktningar i cabben!!

Speciellt efter att han varvat sydost "president" med värsting corvetten!!

Så det var nog tur att han bara körde 5 varv!!
Väl tillbaka till hotellet (då  passerade vi enormt flotta villor som låg längs "Strandveijen" det var palats och herrgårdstuk på dem allihop...... med sjöutsikt förstås)
 Och då togs det flygfoton över gräsmattan där alla bilarna stod

 och gjordes värderingar och presentationer av de olika Corvettemodellerna av en danska som verkligen kunde sin sak (synd att man inte kunde förstå det han sa bara)

Klart att A:s bil........eh........VÅR bil, blev en av de utvalda!!
Vi som inte orkade stå och titta och lyssna utan att begripa satte oss i solen en bit därifrån

På kvällen var det en fantastiskt god trerätters supé och trevlig samvaro med härligt tokiga corvettmänniskor




Söndagen var det avfärde hemåt, vi var 12 bilar som åkte samtidigt därifrån genom Köpenhamn

Men efter alla miljoner rödljus i centrala Köpenhamn var vi bara 2 stycken som körde över Öresundsbron.........och vi åkte som 5:te ekipaget men kom till Sverige som första ( vår bil.....bilens gps iallafall...... är väldigt artig upptäckte vi för när vi körde in i Danmark "sa" den -Welcome to Denmark och när vi passerade Sverige gränsen igen "sa" den förståss -Welcome to Sweden).........vi körde rätt..... de andra körde nog fel så A fick driva lite med "presidenten" igen eftersom han kört om honom........igen, när de mötte upp oss efter bron efter en halvtimme!!
Som sagt det blev en väldigt trevlig helg och extra trevligt var det att få vara med som en "vanlig" deltagare som inte jobbar i Prylshopen flera timmar varje dag!


Tung vecka med ett tungt beslut

Jag har en trebent hund, i stöder inte alls på sitt ena bakben.
När vi kom hem från Böda förra söndagen möttes vi av grannens schäfrar inne på vår tomt.
Jag schasade iväg dem, men när jag tog ut i och s från bilen så slet sig i från kopplet för att jaga bort dem lite till och på de 50m gjorde hon sig väldigt illla, när jag hämtade henne 3min senare så stödde hon inte på sitt bakben.
Det blev inte bättre dagen därpå, så då ringde jag djursjukhuset och fick tid där.
Det visade sig att hon slitit av korsbandet i knäet och måste opereras. de sa att det är en komplicerad operation eftersom de måste lägga om delar av knäet, eftersom det är en stor hund, så att hon ska belasta knäet annorlunda efter operationen. 
Det innebar mycket habilitering och stillsamhet för henne, men oftast blir det bra efter en operation.
Oftast!! Men inte alltid!!
Jag ringde dagen därpå för att prata med kirurgen, (det är bara en kirurg som gör den här speciella operationen här i området) och fick då reda på mer om ingreppet och habiliteringen.
6-8 v efter operationen måste hon vara i absolut stillhet, sen måste hon gå på sjukgymnastik och vattenträning 2ggr i veckan, efter 3 månader kunde hon få röra sig mer fritt och ta längre promenader, men inte hoppa eller skutta eller leka med andra hundar och om allt blir som det ska med träningen och stillheten så skulle hon få ett ganska vanligt liv efter 6 månader.
Och mitt i all den här habiliteringen har vi ju en utlandsresa inplanerad...... och djurpensionatet kan ju inte fortsätta den träningen. Kirurgen sa visserligen att ingenting förvärras av att vänta en månad eller så innan man opererar........men jag kan ju inte låta henne ha så ont och hoppa på 3 ben en månad till!! 
Med all den här informationen och som vi i familjen känner i har vi nu beslutat att ta bort henne, istället för att utsätta henne för så mycket smärta och begränsningar som en operation skulle innebära.......... och så är det fortfarande inga garantier för att hon blir helt bra, ett skadat ben kan ju aldrig bli helt även om det lagas.
 Jag vet inte hur jag ska kunna få henne att vara alldeles stilla.......det är inte en av hennes favoritsysselsättningar  precis.......vilken olycklig hund vi hade haft då!!
Det var ett fruktansvärt jobbigt beslut vi tog, men vi är helt överens i familjen om att det är det mest humana för i och jag har fått förståelse för vårt beslut både från  släkt, vänner,veterinärer och försäkringsbolag.
Men fy f--- vad jobbigt beslut det är!!
Jag tog kontakt med hennes uppfödare och berättade vad som hänt och vad vi bestämt och även där fick jag full förståelse..........DET kändes sååå  extra skönt och bra!!
Hon berättade också att i:s pappa också haft den här skadan och opererats för den, men han blev aldrig bra efter det, så efter ett år fick han tas bort ändå, för hunden hade kanske  inte funnit sig i att vara i absolut stillhet, då blev jag ännu mer övertygad om att vårt beslut är det enda rätta!
Även i helgen fick jag höra liknande historier om Pyreenerhundar som gjort operationen och inte blivit bra utan fått avlivas efteråt iallafall..........så i ska slippa utsättas för allt det här..........jag skämmer bort henne lite nu med köttbullar och uppmärksamhet istället och ger mer smärtstillande än vad som är ordinerat, så hon får bra sista dagar i livet, för imorron vid den här tiden springer, skäller, hoppar och skuttar hon på 4 ben över ängar och i berg i en annan värld.................men jag kommer att sakna henne alldeles otroligt...........även om jag varit galen på henne många gånger de här 3½ åren hon funnits med oss!!


Dejavu

upplevelse fick jag idag när jag var "informatör" för 14 st som ska/vill/funderar på att gpb opereras,
när jag pratade med deltagarna som var sprittande glada och förväntansfulla inför möjligheten att få bli av med sin övervikt.
Det var så roligt och jag kände att jag tillförde mötet en hel del, jag hoppas jag blir anlitad fler gånger, för det gör jag gärna om!!
Jag har ju faktiskt lite mer "inside information" än vad t.o.m kirurgen och dietisten har
Då kom jag iallafall på hur sprittande glad och lycklig jag var för ett år sedan när jag var i deras kläder.......och kom på mig själv att jag inte får glömma den känslan och lyckan det är att jag fick den här möjligheten att jag få hjälp med att gå ner 44kg (såhär långt!!) och mår bra att jag inte har ont i knäna längre, att jag sluppit astmahostan att jag aldrig har halsbränna längre!
Att sluppit halsbrännan är nog det allra bästa!!
Även om ungarna "klagar" på att jag inte är så  mjuk och "kramgo" längre och m muttrar över att hennes kläder är för stora för mig, och att mitt klädkonto ALDRIG någonsin varit så högt ett år förut!!
Jag köpte mig förresten ett par rea shorts igår i storlek 38......38!!!!!
Det vet jag inte när jag hade sist........om jag nånsin haft det!! Klart jag har........men nu pratar vi nog 35 år tillbaka eller nåt!!
Just nu håller jag på att samla mod för att lägga ut en före och efter bild här på bloggen.......jag tog nämligen en bild på mig i bikini innan operationen (som jag tänkte att jag skulle ha som avskräckande exempel om mitt nya liv och nya kosthållning kändes tungt, det har det dock inte gjort så jag har inte tittat på det sen dess) MEN någonstans skulle det vara lite kul att lägga upp dem bredvid varandra för att se skillnaden, men det blir INTE på fb utan bara här på bloggen (det är inte lika många som läser min blogg som är inne på min facebook) jaja vi får se om jag blir modig nog!!
När jag var och red islandshäst med  tjejgruppen på jobbet i måndags lånade jag L:s ridbyxor (jaja hon upplyste mig många gånger om att de är för stora för henne nu!!) MEN jag kunde ha dem iallafall.......och det var nog det roligaste med ridturen!!
Jag har lite svårt att förstå mångas entusiasm i ridningen.......ok ok det var väl ganska trevligt att skumpa runt på små skogstigar, böja undan buskar, gå över naturhinder och små bäckar och skritta,tölta, trava och galoppera (jag vågade galoppera.......jag kunde rida lätt.......fast det är 25 år sedan jag red senast, jag har inte velat utsätta stackars hästar för min tyngd de senaste 25 åren, men det är tydligen som med cykling..... har man kunnat det en gång så sitter det där).......men skumpigt är det!!
Näe då åker jag hellre nercabbat på vackra vägar!

Informatör

 ska jag vara idag mellan 10-12 på sjukhuset, då ett gäng nya kandidater för gastric bypass operation ska få sin information, det ska bli så roligt!!
Och det känns inte klokt om man tänker efter............för ett år sedan, ganska exakt, var jag på ett sånt möte och nu 44kg senare ska jag stå som ett levande  exempel......... och frågeplank!!
Jag fick erbjudandet för några månader sedan också, men då var jag tvungen att tacka nej pga ett möte på jobbet, men jag är så glad över att de ringde mig igen!!
Jobbet ja, jag är tillbaka till verkligheten och har tillbringat de flesta dagarna den här veckan på jobbet.
Men imorron åker A och jag till Köpenhamn för en Skandinavisk Corvetteträff där, det ska bli trevligt (och vi ska inte jobba ett dugg med prylarna på den här träffen utan bara vara helt vanliga deltagare......det blir något nytt!!)men vi åker hemifrån redan kl 7.30 imorron...........gäsp.........för jag slutar nog inte jobba förrän vid 23-24 ikväll!!

Moas födelsedagsfirande

Jaa så är det...........jag har nu 4 vuxna barn!! Lilla m ( som jag kallar henne i mina bloggar) fyllde myndig igår!!


Det firades mest i lördags, då sattes gyrosgrillen på plats och  ett 18kg:s gyrosspett grillades och bjöds på!



........och "grannarna" fick "stå ut" med lukten av gyros i många timmar.........som kompensation var alla välkomna att provsmaka närhelst man ville!!

Det var ett strålande väder den här lördagen och det var ju härligt, så A och jag kunde ta med oss barnbarnen ner till stranden ett tag medans grillen arbetade!!

Även om det tog en stund att gå dit för V hittade så mycket annat spännande att upptäcka på vägen till stranden...........fimpar,kottar, sand och pinnar och annat kul!

När vi väl kom till stranden tog det inte lång stund innan storbadaren V var i vattnet........men mormor höll ett stadigt tag i handen på henne........hon har inte världens bästa balans än!!

Storebror höll sig mest i sanden tillsammans med morbror M



Men O tog sig ett dopp han med........... och passade på att skvätta ner sin lillasyster och mormor!!

Sen blev det kaffe, läsk ( de flesta dricker inte kaffe i vår familj/släkt) och tårta i solen

m kunde inte bestämma sig för vad hon skulle ha för tårta så hon valde två.............en chokladtårta och en marängtårta............och av dem var det inte mycket kvar efteråt

Jag passade också på att fotografera min söta svärdotter med den söta magen

Hon är ju halvvägs nu......och nu är det officiellt, igår gick S och t ut med det på facebook så då fick jag äntligen tala om för alla på facebook att jag ska bli farmor.........världens bästa farmor ska jag bli!!
Vid 17 tiden var det drop-in för födelsedagsfirandet,



Både gyrosgrillen och fritöserna gick varma


Det var väl ett 30-tal som kom och bjöds på mat,Böda grannar, familj ,släkt och m:s arbetskamrater på Böda droppade in.


Ingen gick hungrig därifrån och alla "backade om" minst en gång!
ca 15kg gyros, 7½kg pommes, 3 l vitlökssås och en himla massa grönsaker gick det åt under några timmar!
Efter det gick m med sina Böda kompisar och arbetskamrater till campingens pub (dit alla m:s kompisar har gått och roat sig om kvällarna.............utan m som varit "för liten", så hon har fått gå hem)
Jag skulle tro att 00.01 så beställde m sig något från baren!!
Men morgonen därpå........utan pardon kom vi in i husvagnen och sjöng för henne

Och senare fick hon övningsköra med corvetten


Alldeles ensam

För första gången är jag alldeles ensam en natt i husvagnen........det har jag aldrig varit förut!!
Men jag har ju hundarna här iallafall....... alltid något!!
m fick ingen plats på bussen från Kalmar till Köpingsvik den var full, så hon fick skjuts hem till A istället!
Hon hade försökt få tag i mig men misslyckats, så hon ringde in till Böda-istället.......så B kom in till mig i nattlinne och jacka och talade om hur det låg till! 
Min telefon var låst av någon konstig anledning visade det sig, det var ett snurrande fyrkantigt E som nog låste mobilen för mig, men det fixade jag med hjälp av "norsk lagning" ( stänga av och sätta på den igen!)
Undrar hur hon har löst morgondagen.......hon skulle börja jobba kl 8 och det går ingen buss hemifrån och till Böda så tidigt.........och  inte får jag tag i henne heller. för hennes mobil är urladdad nu!
Jaja hon är snart........väldigt snart 18........ så hon har nog tagit sitt ansvar och löst det också!
Nu ringde hon, hon har hon kommit hem till A och jag har pratat med henne, och som av en slump hade en av hennes arbetskamrater bytt arbetspass med henne när hon var påväg in till Kalmar, så hon börjar inte jobba förrän kl 13, och då finns det bussar som passar. Så hon hade tagit sitt ansvar =)
När jag beklagade mig över att jag skulle behöva sova ensam i husvagnen inatt sa hon - Välkommen till min värld.......och det är klart........hon har bott ensam i husvagnen många veckor här på Böda, så då fixar jag nog en natt jag med...........jag är ju inte mörkrädd iallafall!

Facebook gapskratt

Man kan få många goa gapskratt på facebook, både av felskrivningar och fyndiga formuleringar, den här nedan, skriven av en kompis till S stod på hans sida en dag:
Hej ! Mitt namn är Helén. Jag letar efter en väldigt rolig och bra vän som jag har som heter Simon. Har du sett honom? Lång, smal, snygg flickvän, rolig familj.. Hans killkompisar har AS roligt ihop med honom också.. Han försvann för ca 2,5 vecka sen.. Vill du ha vänligheten att säga till honom att höra av sig ifall du ser honom..?
S:s svar var minst lika fyndigt skrivet:
Denna art är mkt svår att finna då de oftast smyger omkring svartklädda och terroriserar onykter ungdom på Ölands norra regioner... går dock rykten om att han blir synlig på fastlandet framåt torsdag igen :D
t hängde på hon med:
Vill man träffa Simon får man följa efter honom, det gör jag. :D
S:s kompis L hade en annan lösning: Man får locka honom.. Kött och Boris funkade förr i tiden =)
Många skratt och fniss utlöste den här dialogen för mig!
Och igår fick jag ännu fler skratt på S bekostnad!! Den här gången var det en felskrivning  på hans status från hans sida:
S: Drar mot Vetlanda för att fylla på lite bäck nu!!
Kompisen M: Är du bäver
Kompisen L: mm bäck!!
Kompisen K: ska du pinka i Vetlandas bäckar då?
Kompisen M: aha!! du menar späck
S: BLÄCK.........dumma telefon!
Jag: xD hahahahaha fylla på bäck!! kissa lite?? hihihihihihihi xD
Alla borde ha facebook, det är så kul!! S satte upp en ny status medans han satt och blev tatuerad = fyllde på bläck och nog tyckte det var lite jobbigt:
S: inte ens lite skönt är det faktiskt
Svärmor: (som är lite "skeptisk" till tatueringar kommenterade:) de kan du ha
t: Kärring!;)         ( ooops........ t kommenterade det nog sekunden efter svärmor!!)
t: Simon alltså! :)        (var hon supersnabb med att kommentera tillbaka!!!)
Svärmor: Tur du förklarade dig
min vän E: hahaha t, du har just gett mig veckans gapskratt =)
S: Men t, nu får du väl uppföra dig;)
t: Man blir som man umgås! Svårt att uppföra sig när man umgås så mycket med S ;)
Jag: hahaha så får du väl inte kalla min svärmor t! hihihihi men lite kul var det, så gnäll inte på mig när jag skriver kommentarer på fel ställe
S: t verkar ju hamnat i rätt familj iaf, hon är ju minst lika förvirrad som alla andra
Min sista kommentar där härstammar från att jag också klantade mig tidigare på dagen.........
Jag hade nämligen satt in den här fina bilden på t på hennes facebooksida
Och skrivit "Snygging" som titel på bilden, men av misstag skrev jag sen: eller inte som en kommentar, men den kommentaren skulle ha hamnat under min tidigare status där jag skrev att idag blir det nog en solig dag...... men jag hann knappt skriva det innan solen gick i moln och då skulle jag ha satt den kommentaren där, men något blev väldigt fel........ Så därför fick jag försvara mig en hel del.......såhär blev den dialogen:
Jag: En av mina "svärdöttrar"
Jag: ............eller inte!!
t: Vadå eller inte? :)
A: undrar jag med??
S: Va de eller inte på snygging eller svärdotter.? Hmm...
‎t: :'( jag kommer aldrig att bli tillräckligt trevlig.... Men jag försöker ju iaf! ;)
A: det är du visst...men de har haft kräftor och tequila i kväll...
Jag: förlåt Therese den kommentaren kom under fel bild och den har verkligen inte med tequila intaget att göra
eftersom jag skrev det på fm!!!.......Du är definitivt en snygging och en av mina svärdöttrar och trevlig dessutom!!! Så det så!!!
t: Haha. Jag skojade bara lite, förstod nästan att ngt måste blivit tokigt. :) ♥
S: Jaa, Therese har ju varit jätte ledsen över detta nu.. har fått trösta henne till sömns tack vare dig mamma :/
t: SIMON!!! Får döpa om dig till hittpå-simon!
S: De brukar du ju ändå kalla mig så why not :P

Det är inte lätt att klara sig undan i den här familjen!!
Det behövs många års träning och det är inte säkert att det blir rätt ändå!!
Det t skriver om att !"hon inte kommer att bli tillräckligt trevlig" härstammar ifrån att jag förra sommaren sa till S:
-Jag vill bara att du lugnar ner dig, hittar en trevlig flicka och ger mig barnbarn det är ju allt jag begär (och det tyckte S och hans kompisar kanske inte var såå lite begärt!!) och bland de första gångerna jag träffade på t upprepade jag det jag sagt till S........ vilket S och t var snabba att vända till att jag inte tyckte att t var en trevlig flicka......som sagt..........det hjälper inte alltid att man har många års träning, det kan bli fel trots allt!!
Men jag tycker ändå att S varit väldigt lydig........... och det refererade han också till när han berättade för mig att han skulle bli pappa! =)
Nähe nu måste jag ge hundarna vatten, s krafsar på vattenkannan....... hemma skramlar hon med matskålarna när hon är törstig, men i husvagnen är det vattenkannan!
Men som sagt alla borde ha facebook, det kan roa mycket!!
Speciellt om man sitter ensam i en husvagn.....m är inne i Kalmar på Rix fm festival, så det är bara hundarna och jag, men det är lite mysigt det också och jag ska hämta m i Köpingsvik om en timma och imorron kommer A igen. Jag har haft lite svårt att somna om kvällarna när inte A ligger brevid........jag är ju lite van vid att somna bredvid honom och när han är här somnar jag på 3min.........utan honom tar det ett par timmar.
-Läs lite innan du somnar har jag fått råd från mina grannar här, men jag funkar inte så.......jag har väldigt svårt att släppa en bra bok och då blir jag vaken ännu längre!!

Telefonkontakt

L ringde mig idag och vi pratade en stund, sen bad jag att få prata med O som genast kom till telefonen och faktiskt ville prata med mig idag........det är inte alltid han vill det........vi pratade en lång stund, han berättade om sin dag och sina nya leksaker occh vad vi skulle hitta på när han kom till Böda på lördag. Han tyckte sen efter en stund att jag skulle komma hem till honom nu, när jag sa att jag inte kunde det för jag var på Böda frågade han
-Varför??
Vad svarar man på det??? 
Han frågar ofta -Varför, när man pratar med honom nu, han säger precis just så -Varför?? Inte varför det eller varför då utan bara -Varför!
Han är en sköning!!
När han pratat färdigt med mig kom L tillbaka till telefonen och då kom också V. Då bad jag att få prata med V också............inte för att jag pratat så mycket i telefon med henne men ändå.........någongång ska väl vara den första..............och idag var det det!
Hon tog telefonen och hon pratade och pratade, det bara bubblade ur henne

jättelänge.........mycket ja och a och da sen bubblade hon en massa andra betoningar på bubblandet (och tryckte på tangenterna lite då och då, så det pep i örat på mig, men vad gör väl det............vi pratade ju.......mest iallafall!!) och  förde en riktig dialog med mig.........tyvärr inte på mitt språk men ändå, jag skrattade gott och pratade på jag också. Mormors fina tjej som många säger är lik mig, vilket nog beror på hennes mörka ögon, runda ansikte och kantiga öra!.............eller de knubbiga låren!!

Sensommar?? eller Förhöst??

Snarare förhöst är jag rädd att det är nu, känns som om sommaren bara tog slut helt abrupt!!!
Campingen är bara halvfull eller nåt...........det brukar den aldrig vara den 11 augusti!!


A:s gata är mer än halvtom.....

A:s gata är ju känd från TV........och det är väldigt många som stannat vi skylten (som sitter precis i hörnet på vårt vindskydd) och både fotograferat och kommenterat den!!
Strix har vi haft hos oss en del i sommar också, så det finns väl en viss risk att man kommer med i TV:n igen, trots att vi inte tänkte det i våras och trots att vi kritiserat förra säsongen till kamera teamen vi träffat!
Årets 3 filmteam har inte varit speciellt duktiga på att få med oss på grejer i år, de har fått jobba hårt, men de har också varit dåliga på att hålla tider som vi bestämt med dem och det har irriterat oss en hel del, och bliti mindre filmande av oss pga det, säger man kl 15 borde man komma då och inte en timme senare!!!

 Men även den här säsongen är det A och Böda-B som har filmats och haft "myggor" på sig mest och familjen E-R från Stockholm har fått mycket uppmärksamhet!!

A filmades när han tog en runda med 4-hjulingen

Kamera"gubben" satte sig bakom A och så åkte de iväg.......5 m kom de innan kameran rycktes ur kamerasnubbens hand och slog i backen!!!!
Oj vilken smäll det blev......en av sladdarna på kameran hade snott sig inne i bakhjulet!!!
Det blev inte så mycket mer filmat med den kameran av 4-hjulingsutflykten (och kameran kostade visst 500000:- sa de gråtfärdiga Tv-teamet!!)
Jag som hade hoppats på att jag skulle sola och bada de här sista semesterdagarna...........men det blir visst inte så mycket med det......men jag får läsa en del och m fick övningsköra mycket igår när vi åkte runt på norra Ölands alla outlets 50%;s reor, jag hittade iallafall det jag sökte, bikinis i rätt storlek!! De jag har använt är alldeles för stora, trots att jag köpt nya sen operationen..........men de är stora nu de med,(- 46 kg mindre påverkar en del!!) 
2 stycken snygga bikinis hittade jag, och även om jag inte kommer att få använde dem så mycket mer här i sommar så åker vi ju till Kroatien om 44 dagar........ eller nåt...........känns bra att fåå lite sensommarvärme då iallafall!!

Back in track

.......på Böda igen alltså!
m och jag och hundarna iallafall......de andra jobbar!

Såhär kan det se ut vid läggdags inne hos oss, i och m delar våningssäng, och s ligger bredvid min säng eller bredvid i........... såvida inte S och t är här för då lägger sig s under deras säng!
s är väldigt beskyddande mot t,det är som om s förstår att t är gravid och tagit på sig rollen som hennes beskyddare och sällskap.
S har jobbat mycket som vakt på Böda i sommar och tycker det har varit kanonkul.

Men det kändes lite halvkonstigt en kväll när jag var ute sena kvällsrundan med hundarna och vakterna cyklade förbi och en av dem ropar -Hej mamma

Jag vill ha en t-shirt där det står "security mum" på!!
Han börjar då cykla runt på campingen vid 22 tiden och så cyklar han tillsammans med en eller två andra vakter runt campingen till kl 4 eller till 7  på morgonen och det är oftast fullt upp, alkohol att hälla ut,(de stora krukorna med blommor i i centrum har hög alkoholhalt säger S!) tvättmaskinsautomater att tömma och lite bråk att stävja. 
M fick också jobba som campingvakt en natt då S inte kunde, men den natten var allt lugnt.
Och när S jobbat så har han och t bott med oss i husvagnen, och när S gått på sitt pass så har s varit tätt in på och tagit ansvar för  t.
Och när t "övningskört" s med promenader på campingen har s gått så fin fot med henne och varken brytt sig om kaniner eller små vita hundar, då har hon tydligen tagit på sig rollen som ledsagare istället för knäpp hund som vill äta små vita hundar och jaga kaniner!!
Och som sagt när det är läggdags och S jobbar,så kryper s in i utrymmet runt bordet som håller upp sängen där t och S sovit, ......det är trångt som attan, men där kryper/kravlar hon sig in, vi brukar säga att s ligger  i sin koja!!
Vakterna skrattar åt oss i vårt kvarter har vi fått höra.....
För när de cyklar sin första runda strax efter 22 kan vi ha jättefester med 30-40 pers i varierande åldrar, allt från 1 -åringar till 70åringar som sitter ute,
med bord stolar och dricka och har trevligt och då kanske vi hörs en del.......
men när de kommer nästa runda efter 23 på vardagarna eller 24 på fredag-lördag hörs det inte ett ljud och det syns det inte ett spår av någon fest!
Så efter det brukar de knappt cykla enda bort till oss, det är i centrum de har största jobbet och värsta livet och där bor ju inte vi!! 
Igår hade vi en stillsam kräftskiva,med allt man behövde, men vi fick sitta inne för det var kallt och blåste som sjutton

Vi blev inte så många, vi har nog aldrig varit så få på kräftskiva på Böda, (vi har varit ett knappt 20 tal åtminstone de senaste åren,) men gott var det och trevligt hade vi.

Men vilken skillnad det var på kräftorna

Till höger ligger en av mina jumbokräftor, icas kinesiska jumbokräftor...........men bredvid de andras jumbokräftor från pandalus, blev ju min en pyttekräfta, med de var lika goda iallafall och det är ju huvudsaken och ikväll ska vi äta rester...........räk och kräftstjärtsmackor!!
Men jag skulle vilja ha lite bättre väder såhär sista veckan på semestern, vart tog den fina,goa sensommarvärmen vägen??
Det är ju snarare förhöst ju!!
Men det känns helt ok att sitta inne och läsa min Wallander bok under en filt också...........en dag...........så imorron vill jag ha sol och värme igen!!

Eftermiddag med barnbarnen

Då är det full fart........
Det ska pusslas,läsas, leka, spela fotboll, plocka bär i trädgården och så fixas lite mat!!
Stökigt blir det



Men mysigt är det!!


V passade på att underrsöka i:s tänder

............och öron........


.....och att använda henne som ryggstöd.........i fann sig i allt!!
Hon är en skön tjej lilla V...........och visst är hon väl för söt i sina jeansshorts och tunikan??
O roade sig med att plocka blåbär, vinbär, krusbär och smultron

med att cykla på M:s gamla cykel

och sen testade han sin mors gamla trehjuling........den funkar än...........han jobbade hårt med att pricka så många fötter som möjligt i full fart..........han lyckades med 3 och en lillasyster!!! Och en egen cykelolycka!!

Det var då hans mamma tyckte att det vore bättre att spela fotboll!! (förresten hihihi när jag pratade med L i telefon igår fm, låste O dörren och låste ut henne och V och telefonen, jag skrattade så tårarna rann när jag hörde L försöka låta allvarlig mellan fnitteranfallen och övertala O att öppna dörren igen och O som bara skrattade gott på insidan......innan T som var inne, förstod vad som hänt....O har förresten låst in T i förrådet en annan gång........han är en härligt busig kille den där O!! Morfars pojk!!)
Jag lyckades också få med hela familjen på bild

familjens hund var tveksam till att sitta i en hammock

Men hon blev "övertalad"..........V ser dock lite fundersam ut över tilltaget!!
Men nu har jag varit hemma sen i lördags och
varit på grisfest
packat upp
tvättat
handlat
träffat barnbarnen
ätit på porslin och druckit ur riktiga glas
färgat håret
dushat utan duschkö
suttit i en soffa
sköjt disk under rinnande vatten..........utan att få skäll ( jag fick skäll av en kärring vid disken på Böda häromveckan...........-Nu har du låtit varmvattnet rinna i 20min och det är såå ont om vatten på Böda gnällde hon och fick med sig karlen som stod bredvid mig- Jaa jag vet att det är så ont om vatten för min syster bor på öland och de får in havsvatten i brunnarna bjäbbade han.............jag blev mållös....... men jag upplyste om att jag inte sköljde under varmvatten alls..........det är vid sådanna tillfällen man skulle kunna ha möjlighet att frysa tiden för att komma med ett motargument..............för efteråt kommer man ju på vad man skulle mött upp med tex
- varför sa du inte till mig efter 2 min så slapp jag slösa på vattnet i 18min till eller vad har havsvatten i brunnarna med mitt användande av varmvatten att göra??? Men sånt kommer man ju inte på förrän efteråt!!!Typiskt!!)
betalt Kroatienresan (vi åker om 46dagar)
och bloggat, så snart åker jag tillbaka till Böda, ska bara packa in packning, mat och hundar först!
I helgen fyller m 18-år  (herregud...........min lilla tjej är vuxen.......... på pappret iallafall !!!)och då ska "kebabkungen" bjuda släkt och vänner på gyros!!, så bilen är ganska full...... med kebabgrill med tillbehör, bord och grönsaker tex!!
Och imorron kommer vännen E då ska vi ha kräftskiva........ojoj jag har glömt köpa apelsiner.............jaja det får jag väl lösa på vägen dit!!!

Solnedgången

i Byrum och Byxelkrok är magisk!!
Jag fick en idé och fick med mig nästan hela kompisgänget till grillkväll och titta på solnedgången i Byrum förra veckan, och det blev en minnesvärd sommarkväll, men sol, ljumma vindar, härliga kompisar och vacker solnedgång!


En man och en hund (även om jag har svårt att kalla min lille S för man så är det väl det han är nu, han har ju fyllt 25!!)

Herr och fru G från Stängnäs

Kamerorna användes flitigt.........av alla!!

Herr C,  silversmed och "byäldsten" njöt av sol och sällskap



Snygg-S brukar han kallas........en typisk Dressman modell =)



Herr D med sin goa best d

Synd att jag fick med tån........(men den syns inte när jag använder den här bilden som skrivbordsunderlägg!!)

S och t mös med "sin" hund

Hamburgare och korv stod på menyn.............med bostongurka för den som ville ha!!

i i motljus

Böda-B har även denna sommar varit en del i Strix fokus, men här är hon i mitt!



 S och t skickade vi ut i vattnet för att fånga en läcker bild

Det blev vackert som en tavla.........det kanske blir en tavla rentav!!


s släppte inte "sin" familj med blicken, när de var ute i vattnet och posade.......t
 har "övningskört" s i sommar så hon kanske flyttar hem till t och S när de flyttat in i sitt hus till hösten.


Hihi här kunde jag inte stoppa s längre............hon skulle till "sin" familj............vad gör det att hon drog med sig en stol............jag skrattade så jag grät innan t och S fått ordning på hund, stol och sig själva på den hala kalkstenen!!


s håller koll på S, S syns i reflektionerna i hennes ögon, visst ser det läckert ut!!



P  (A har köpt 2 corvetter som P ägt, de har tydligen samma smak på bilar!!)med fru var på besök på Böda och hängde med oss




Blå jungfrun i bakgrunden

m var när hon inte modellade fotograf!


Herr och fru F i solnedgången


Även Stockholmare njöt av kvällen


Fru D var aktiv med kameran och bjöd alla på bostongurka..............som hon hade storförpackning av!


Nästan lika vackert som på Neptuni åkrar............ men mindre folk


.............eller iallafall folk som inte "tillhörde" oss.
Det var många kameror som var aktiva under den här  kvällen!!


m fick agera fotomodell en hel del med coachning från oss på stranden!


Hela härliga gänget!


Det var vackert så man nästan blev tårögd tyckte vi allihop!


Jag älskar min nya kamera............de flesta bilderna i denna blogg har jag tagit med den, de övriga är tagna med
A:s systemkamera




Nähe nu har jag annat för mig än att sitta här. Jag ska åka och handla lite innan L kommer hit med sin familj. Men redan igår träffade jag barnbarnen iallafall, det var så länge sen! 
V tyckte det var så roligt att träffa oss igen,det behövdes minsann inga mutor med godis eller leksaker, hon tjoande av förtjusning när hon vaknade efter sin förmiddagslur igår och såg att huset var fullt av folk (hon hade ju varit ensam med sin pappa i 2 dagar, och det kan kanske bli lite enformigt, för O hade bott hos sin farmor och farfar över helgen och L har jobbat), hon var inte alls så svårflirtad som hon brukar, utan hon bara flinade och skrattade högt när hon såg och träffade O, farmor och mormor och morfar!!
Tvättat klart har jag nästan gjort så nu ska det bara handlas och umgås med barn och barnbarn under eftermiddagen, men imorron åker jag tillbaka till Böda för att tillbringa mina sista semesterdaggar där. 


Moa och solen

Här kommer en enligt mitt tycke en alldeles fantastisk bildserie som A tog på m  som blev dirigerad av många vid strandkanten,när vi hade en magisk grillkväll i solnedgången i Byrum med ett gäng härliga Böda kompisar!!









Det kommer en blogg senare om själva grillkvällen!

Bättre bilder

.........kommer här på barnbarn nr 3


Den andra bilden i förra bloggen var från ett mms, de här fotograferade jag direkt från bilden t och S fick =)


Babyn är ingen linslus......... än iallafall......... för när munnen skulle fotograferas för att se om det hade gomspalt stoppade han/hon in ena handen i munnen och den andra höll han/hon för munnen med, och när benen skulle fotograferas sparkades det vilt sa S och t!!

A tyckte att han skulle tatuera in den här foten............den är bara 3cm!!

Och till våren är det här lilla barnet lika stor som mitt "extra barnbarn" e är nu,


Han var och hälsade på oss på Böda tillsammans med sina föräldrar (min "extraunge" och hans sambo) en dag i förra veckan!
Det var himla mysigt och jag kunde både trösta honom och söva honom när hans föräldrar gick och tog sig ett dopp......och på den här bilden ser han ju lugn och trygg ut på!




RSS 2.0