Älskling


Minisemester

Jag har minisemester.............en vecka på Böda, bara med m och hundarna, då jag verkligen kopplar av.............läser, badar, solar och vallar hundar och när jag vill vara social så går jag över och snackar lite med Mi som också är här......annars är det ganska tomt om grannar här!!
Jag är inne på tredje boken nu =)
Strix har inte visat sig så mycket här...........de tittade bara in en kortis på midsommarafton..............när allt var som mest avslaget!!! Midsommarmaten och snapsen (tequila i mitt fall förståss) och snapsvisorna var redan avklarade,och jordubbarna var uppätna.....och innan vi satt igång och spela kubb och grilla på kvällen.......så vi satt bara där och "degade".......då kom de med sin kamera!!
Och barnbarnen var inte på plats heller!! Ett barnbarn ammades och det andra var med sin gammelfarfar.....så inte ens de kom med på bild!!! Typiskt!!

Midsommar

Jag är på sååå gott humör och ser verkligen framemot den här midsommarhelgen!!
Jag åker till Böda direkt efter mötet på jobbet (ja jag vet jag har semester, men det är ett viktigt möte imorron så då åker jag dit iallafall!!)

Jag ska packa bilen ikväll så att jag inte spiller dyrbara minuter innan jag kan vara på Böda!
På torsdag eftermiddag kommer L och T och barnbarnen och de stannar enda till på lördag...........lyx ju!!
Och efter jobbet på torsdag kommer A och S också, vi får väl se om M också tar sig dit en runda, han är svårflörtad då det gäller Böda i år (han fick väl en överdos förra sommaren när han jobbade där kan jag tro!!!) m och hundarna är ju redan på plats

Så torsdagsnatt blir det fullt i husvagnen, 3 stora hundar, 2 barnbarn, 2 tonåringar och 5 vuxna!!!
Tur att vi har stor husvagn!!
Men såååååå mysigt!!!
Strix television har också varslat om att de gärna tittar bort till oss en stund på midsommar!!
Böda arrangerar världsrekord i midsommarbord, men vi i kvarter 1 är inte med.............jag menar hur jobbigt skulle det inte vara att ta med mat, bord och stolar, ungar,och allt annat som tillhör midsommar, till andra änden av campingen!!?? Nähe  så det tänker vi inte göra, vi får väl ha vårt eget rekordförsök i vårt kvarter,förra året var vi 43 vid bordet och hade ett 13 m långt bord, men i år blir vi fler tror vi!!
Midsommar är allt bra härligt och än så länge säger ju väderleksrapporten att det ska bli fint väder också, så det får vi verkligen hoppas att det blir också!!

Sälen

Ja........ som sagt 20.10 i onsdags åkte vi hemifrån för att transportera oss 67 mil norröver........I corvetten.....dock uppcabbad............det var för mycket packning för att kunna ha det nercabbat!!
M och m tog hand om hundarna och det vi inte hann med hemma innan vi åkte, duktiga ungar!!
Det var en lång resa........speciellt för A som fick hålla sig vaken och köra hela vägen, jag kunde ju nicka till och sova litegrann under färden!
Det var inte mycket ren mörkerkörning egentligen, det var väl bara mellan 23.30 och 1½timme efter det som det var mörkt så det var mest skymning och gryning vi körde i!!
A fick lite ont i nacken efter ett antal timmars körning, men det löste vi..............med en hushållsrulle!!
Alla sätt är bra utan de dåliga!!
Vid 3.34 var vi framme vid målet, ganska trötta men efter en resa utan missöden och bara skymten av två rådjur och två rävar stöp vi i säng och solen sken (det var den enda solen vi såg den här helgen!!)

Morgonen därpå (vi ställde klockan på 8.00!!) såg vi att vi bodde precis i slutet på backen i Lindvallen!!
Efter medhavd frukost (rester av smörgåstårtan!!) gick vi för att iordningställa vår prylbutik. Vi hade fått en hel del hjälp redan med det av corvetteklubbens styrelsemedlemmar, så vi behövde bara "finslipa" lite och hänga upp lite mer av allt, så när incheckningen till mötet öppnade var även vår butik färdig!!
Där jobbade vi sen till kl 18....... då det bara var upp till rummet och byta om och ta en drink på rummet........... innan det var italiensk buffé och underhållning av bla Rydell och Quick och med trevligt sällskap vid bordet, bla kom J och B våra kompisar från Jämjö efter mycket om och men (de som arrangerar vår årliga Tysklandsresa i december)
Vid 22 tiden "tog jag slut" och ville gå och lägga mig men då blev vi bjudna på ett glas champagne för att fira en av corvettekompisarna som fyllde år, men strax efter det somnade jag ovaggad i sängen!!
297 corvetter var det på plats på grusparkeringen utanför (corvettägare gillar INTE grusparkeringar!!)
Vädret var urdåligt hela helgen.........skitkallt, snöblandat regn och vanlig regn och blåst och som pricken över I:et så kom det världens hagelskur som drog i gång larmet på en himla massa corvetter som stod utanför..........
Och till allt elände så smälte sen haglet och la sig som snö vid stuprännorna
Snö i juni är INTE ok!!! Dumt att lägga ett sommarmöte i vintern!!
På dagarna jobbade vi i vår lilla butik och på kvällarna var det fest......
Jag har förundrat mig mycket över Stockholmsdamerna.......... när de speglar sig när de provat fleecejackor med klubbmärke på och de diskuterar med sina vänninor hur fleecen sitter över rumpan eller över bysten -Ser den inte lite konstig ut över bysten?? -Sitter den snyggt över rumpan??
Hallååååååååå vi pratar fleecejackor............måste de sitta snyggt över rumpan???
Oh My God!!!
Vi var också ute och åkte Rallyt.............ja........ rallyt i det här sammanhanget är en tipsrunda med bil. I det här fallet dessutom på mindre bra corvettevägar..............många gånger slog bilen i underredet då det var gupp och hål i vägarna.............och luktade bränd plast!!

Det låg snö kvar på fjället också!!
Vi fick inget pris den här gången............heller............. men det är kul iallafall. A hade en praktisk övning då han med täckande glasögon skulle köra 15m och stanna på rätt ställe
Det gick inte så bra det heller men det såg kul ut!!
Min födelsedag firade vi kvällen innan med tequila inne i vår lägenhet (jaa vi hade 3 rum och kokvrå!!, 6 sängplatser!!) tillsammans med S:s x-svärföräldrar, J och B och klanen B från Rockneby.
Och då var det amerikansk buffé och fantastisk bra underhållning av några dalmasar (dalmesar??) Som sjöng gudomligt men var underbart töntiga
Han längst till högers mimik är obeskrivbar och han flörtade hej vilt med damerna vid vårt bord!!

Sista kvällen är det alltid 3-rätters galamiddag med prisutdelning och pokalutdelning, "vårt" distrikt sydost fick 4pokaler med sig hem........respekt!!



Och igår fick vi börja dagen med att plocka ihop och packa ner allt de vi inte sålt under helgen, men vi sålde iallafall för över 100000:- och sen åkte vi hem.
Vi åkte  vid 10.30 tiden och var hemma 19.30
Efter en sådan här helg så känner man sig ganska mätt på att vara social (och A kände sig dessutom ganska mätt på att köra corvette!!) så igårkväll satt vi med varsin data framför Tv:n A och jag!!
Men jag kunde ju inte låta bli att åka och hälsa på barnbarnen idag iallafall!!

Studenten

M tog studenten i onsdags med bra betyg, duktig pojk!
Det var ett härj i början av förra  veckan för att handla, städa, duka och fixa smörgåstårta och baka tårtbottnar till studentfesten.
Men 14.45 kom han ut som nybakad student
Sen åkte han lastbilsflak på stan
Sen fick han åka bubblan hem som tradition är i den här familjen (m och jag hade dekorerat bilen med massa ballonger, flaggor och plakat.............men innan vi kom in till stan hade alla ballongerna spritts för vinden längs vägen för det fanns inte en enda ballong kvar när vi kom in till stan!!)






Hemma på vår stora altan satt 17 gäster och väntade på honom och smörgåstårtan stod på bordet
Det var fullt vid bordet men maten räckte till!!
För det var ett väldans firande den här dagen, vi firade M:s student, min födelsedag i förskott, att V presenterades för släkten, att Mi:s yngste son s och hans flickvän J förlovat sig dagen innan och J fyllde dessutom år den här dagen!
När sen gästerna gått hem och vi röjt undan det värsta gav A och jag oss iväg vid 20-tiden på en 67mils roadtrip till Sälen...........men det får bli nästa blogg!!

Barnbarnen

.........jag bara älskar att skriva "barnbarnen"...........känns maffigt att skriva/säga det -Mina barnbarn.........plural
Att de dessutom är världens finaste skriver jag också gärna
Jag var och hälsade på dem alldeles nyss
Lilla V verkade gilla mönstret på min tunika!!
Hon får nog bruna ögon den lilla damen, trots att de blå generna är väldigt starka i den här familjen!!
Min pappa har bruna ögon och mamma brukar säga att hon gifte sig med honom för att få fina brunögda barn.......men det fick hon inte...........jag fick bara brungröna och lillebror fick blå!
Mina brungröna slog bara igenom på S sen, de andra barnen har klarblå ögon och L skaffade barn med T som är brunögd, men på O var det den blå genen som slog igenom igen, men som sagt det bruna kommer nog att gå igen på lilla V!!
O har lugnat ner sig lite med plockandet på lillasyster, han har väl vant sig lite men häromdagen hade han sagt till T att han inte tyckte om mamma längre och inte tyckte han om lillasyster heller  -Hon är en elaking sa han =) Och häromdagen hade T hört honom säga -jä---a  bebis! och frågar man O vad lillasyster så säger han att hon heter lillebror .....??!!

Hektiskt

Jaa, det har det varit den sista tiden och det är inte riktigt slut än!!
Det började redan förra tisdagen då L och O var hemma hos oss och L hade ovanligt många förvärkar........så när de åkte hem från oss gjorde A och jag upp en strategi om vi skulle behöva åka och passa O den natten. Jag skulle åka till O och A skulle ta med sig hundarna på morgonen! Men innan vi gått och lagt oss så sms:ade L och avblåste, allt hade lugnat ner sig.
På onsdagen hade jag som vanligt personalmöte, och den här gången talade jag om att jag tänkte ha mobilen på, vilket jag inte brukar ha!
L ringde på fm, hon hade pratat med förlossningen och de ville att hon skulle komma in dit på en kontroll.
Så efter mötet så åkte jag till O och var barnvakt medans de var där (eller om de skulle behålla L där, det gjorde de inte)
Vi hade så trevligt så O och jag, vi målade med fingerfärg och diskade och läste och lekte med lego förståss, alltid leka med lego eller duplo som det hette när mina barn var små.
Men för säkerhetsskull så gjorde A och jag upp strategin den här kvällen också!
På torsdagen åkte jag upp till Gamleby för att hämta hem m och alla hennes saker..........
(........mama mia vad hon har samlat på sig under ett år)........hennes sommarlov började då!!
Så det var full fart och många mil i bil den dagen!!
På kvällen ringde L vid 23 tiden och sa att nu är det nog snart dags för barnvakt!
Inte lätt att somna efter det!!
Och det hann jag inte heller göra innan hon ringde en timme senare och sa att nu hade de på förlossningen sagt att det nog var dag att skaffa barnvakt........så jag tog mig ur sängvärmen. Jag kände mig rätt cool och lugn.............tyckte jag............tills jag upptäckte att jag höll på att ta på mig skorna...........och hade bara trosorna på mig!!!!
Jag kom dit och de åkte iväg vid 1-tiden, svårt att sova då!!
Men jag gick sen och la mig bredvid den sovande O som for runt som en propeller i sängen.........inte lätt att sova då.... och inte blev det någon skön sömn heller precis!!
kl 7 ringde T och sa att allt var lugnt men ingen bebis än. O vaknade någon timme senare och såg väldigt förvånad ut över att se mig där, men han accepterade det när jag förklarat varför ,jag sa att mamma och pappa är på sjukhuset för att bebisen vill komma ut nu, det berättade han sen för alla som vi träffade under dagen.

Sen var det hektiskt schema, vi skulle på Mi:s äldsta sons student, så först fick vi be A komma och sätta fast bilstolen i bilen, sen skulle O och jag komma överens om vilka kläder O skulle ha på sig, sen skulle vi åka hem till mig så att jag kunde byta kläder och hämta m ,sen skulle vi möta upp svärföräldrarna och Mi för att i samlad tropp åka till skolan. Där var det firande, konstigt upplägg och studenterna halsade öl och cider på skolgården, det såg verkligen INTE trevligt ut!! Ja jag vet jag låter som en kärring men jag tycker verkligen inte att det är passande att dricka på skolgården under studentexamen!!
Och mitt i allt firande och fotograferande ringer L och är på strålande humör (lustgas???) och vill prata med O, det får hon göra men jag tjyvlyssnade och fick då höra att O har fått en lillasyster...........yes yes yes en tjej.........DET ska bli mormors flicka!!!
Efter en konstig,omständig och ostrukturerad ceremoni var firandet på skolgården slut och a blev uppvaktad



Vi åkte sen till svärföräldranas stuga i Revsudden och firade med buffé. O var såå snäll hela dagen, inte ett pip eller gnäll alls (jo förresten han ramlade och slog sig lite............och då var det mig han ville bli tröstad av STOLT!!)
L ringde igen lite senare och gav mig mer information om det lilla miraklet, hon var kort och tjock och hade kantiga öron sa hon (ni hör ju själv...........mormors flicka!!!) hon vägde 3800 någonting och var 50cm lång...kort?? och hon hade två kantiga öron (ett släktgen som är stark, mamma har det, jag har det, L har det och O och lilla V har det!!!) och hon skulle heta Vilja Benedicta (när O föddes sa hon att Edvin hade kommit, så det sms:ade jag till alla vänner och bekanta(det var innan jag hade facebook!! Men så kom de på att det inte var någon Edvin så då fick jag sms:a alla och dementera det!!) Benedicta är ett släktnamn (som jag led av att ha när jag var ung!!) Första flickan i varje generation har det som andranamn sedan mormors farmor, och nu tycker jag att det är ett väldigt vackert namn! 6:te generationen!!! Varav 5 fortfarande är i livet!! Det är coolt!
L sa också att hon skulle åka hem senare på kvällen om hon fick lov till det av läkaren. Det är rationalisering det, föda barn på förmiddagen och åka hem på eftermiddagen!!
A kom till Revsudden och löste av mig så jag kunde åka till jobbet............kändes sådär!!
Och inte blev det bättre av att jag sen fick veta att A, S och M skulle få hälsa, titta och pussa på lilla V när de "lämnade tillbaka" O!! Hmm!!
Ja ja klockan 10.00 på lördagsmorgonen innan nästa arbetspass var det jag som knackade på hemma hos den lilla familjen!! -mormor titta..........jag har fått en lillasyster ,var det första O sa när jag kom in, så då fick han visa mig henne!
Hon valde dock att bara äta och sova den timmen jag var där så jag fick varken pussa på eller hålla henne men iallafall titta på henne.
Men det var gott bara det!!

Men efter helgpasset..........och första timmen på min minisemester (nästan 3 veckor iallafall!!) var jag på plats hemma hos familjen och blev bjuden på grillat och att hålla och pussa på barnbarnen.......(obs plural =))





Presentation

Idag har V och jag blivit presenterade för varandra!!
Det var O som stod för det "officiella" -Kom och titta bebisen har kommit ut sa han!!



och det hade hon.........men var liten hon var!!
Pytteliten!
Tänk vad man glömmer hur små de är!!



Nu ska jag gå och lägga mig, men imorron ska jag berätta hur hektiskt den föregående  och den kommande veckan är!!

Storebror



Han ser onekligen VÄLDIGT stolt ut den nyblivna storebrodern!!




Välkommen

Lilla Vilja Benedicta som föddes 10.21 idag, mitt andra barnbarn!!



Och Grattis L och T som gjort ett bra jobb!! Igen!!

Grattis

Till Alexander (A:s systerson) som tar studenten idag!


Liten har blivit stor!!


Hemmahelg

Det fick bli en hemmahelg i helgen, trots att Böda lockade och vädret var underbart!!
Men ibland måste man ju prioritera, och den här helgen blev det hemarbetet som prioriterades!!
Det var gräsmattor som skulle klippas, tvätthög som måste minimeras, studentkläder som skulle inhandlas m.m m.m!!
Så nu är M:s studentkläder inhandlade, det är skillnad att shoppa med killar än med tjejer, helt klart!!
Hans kläder inhandlades på 30 min, och då var det både skor, kostym, skjorta och slips som köptes. Sen tog det ytterligare en och en halv timme och besök i 4 skoaffärer för att hitta skor till m. Det är INTE lätt att hitta snygga och sköna och billiga damskor i storlek 41!!
Men jag älskar nya modehuset, där hittade vi allt............... och lite till!!
L och O kom till oss och grillade och umgicks, då fick "morfar" inte så mycket mer gjort, för då ville O leka med morfar!!
Men vila tillsammans gjorde de också!!
O är en riktig härmapa just nu, han suger åt sig "spännande" ord och uttryck.........
-Dumskalle sa jag till hunden och som ett eko kom det -Dumskalle från lille O............ooops..............och så fick jag skäll av hans mor!!!
Av misstag råkade jag säga samma ord igen en stund senare............och då tittade O på mig med pillimarisk blick som sa -Nu sa du ju det där ordet igen!!!
Tur att det inte var ett värre ord jag sa!!!
Vi trodde nog att vi skulle få vårt andra barnbarn i helgen, men där trodde vi fel.........
Det är nog en lite blyg en som trivs bra inne i mammas mage
Det är en rejäl mage hon har nu!!
Men nu i veckan blir det nog iallafall för det är ju "deadline" på fredag!!
A och S var och tatuerade sig i fredags med, S:s nya tatuering har jag inte sett med A:s blev fräck
Det blev midgårdsormen med två av A:s motton skrivet inuti  i "fusk-runskrift" (men runskriften hade nog jag gjort bättre!!Men jag är ju ingen tatuerare!!!)
-Lev livet nu, skjut inte upp något på framtiden och........ -Hellre ångra det man gjort än det man inte gjorde ..........står det!!
(han glömde: Det som har mest prylar när han dör vinner!!!!)
Den 16-år gamla vikingen högst upp på armen ska renoveras och fräschas till innan armen är klar!
Mitt ben har läkt och jag är väldigt nöjd, såhär ser det ut nu
Man får bortse från de blekfeta benet och de ytliga blodkärlen och fokusera på den läckra tatueringen!!
Den på foten är jag allra mest nöjd med den är såååå snygg!!
Den här veckan har börjat nu och i eftermiddag börjar jag jobba och sen går väl hela veckan i en rasande fart till helgen då jag jobbar..........SEN har jag två veckors semester!!! =)


"Gaddad"

...igen.....jag är inte klok..det gör ju SÅÅ ont!!

Men jag tycker det är såå snyggt ( och allt började med att A för 17år sedan eller nåt,såg en tjej på High Chaparall som var tatuerad och sa att han tyckte det var så snyggt när tjejer var tatuerade! Och vad gör man inte för sin man???=))

Min förra tatuering är läkt nu och jag är väldigt nöjd med den och har fått många komplimanger för den.....( ja inte från svärmor och pappa förståss........)




Jag är faktiskt.........och tackochlov...... väldigt nöjd med alla mina tatueringar!

Den första...familjens första....... gjorde jag för 16 år sedan, så det var inte i ungdomligt oförstånd precis......(fast det tycker nog svärmor och pappa iallafall =))



Den sitter på vänster skuldra!!

Just nu vet jag verkligen inte hur många tatueringar det finns i familjen..........alla är tatuerade utom m (hon får göra som sina storasyskon och vänta tills hon är 18.........eller 17½ iallafall!!)


Killarna i familjen har "klanmärke" (i olika storlekar eftersom de har väldigt olika ben, men det är bara A som har "kycklingben")

A och S ska till "tatuerarinnan" i Vetlanda imorron, och jag var hos "vår" tatuerare i stan i tisdags och förlängde min fina lilja slinga på benet, det finns ingen bild på den än men.....



....nu har jag en blomma till mitt på foten och så slingrar sig rankan tillbaka till utsidan av benet
igen och uppåt,den sista liljan är större än de andra och sitter högt upp på sidan av lårets framsida.
Det var svårt att förklara, jag får nog fota det och sätta in det här!!

Men nu tror jag faktiskt att jag är färdigtatuerad, jag skulle vilja ha en Ganesha tatuerad egentligen, men jag vet inte var, så det får jag nog skippa!!
M kanske gör det istället, han funderar på att göra en helarm med indiska gudar på!!


Men nyss så gjorde han den här......

Men S är värst, han håller på att göra en "fullsleeve" med bibliska bilder hos sin fd klasskamrat som numera är den sk "tatuerarinnan"!!





Det ser lite "plottrigt" ut just nu kanske, men allt ska byggas ihop till en helhet när det är klart allting!

Och hans rygg ser ut såhär!!





Vildsvin

.....är ena stora bestar!!!

Såg mitt första vildsvin (i vilt tillstånd) när jag åkte från jobbet sent en kväll i förra veckan, det var nog HKH gammelsvinet själv som stod i vägkanten!!
"Älg" var den första tanken som slog mig för det var ju större än ett rådjur eller grävling eller andra djur jag brukar se på den vägen..........men ok...lika stor som en älg var det ju inte!!
Och sådanna bestar är folk ute i skogarna och jagar.........skulle jag aldrig göra!, de verkar ju livsfarliga!!!

Slemsäckar

Slemsäckar...visst låter det som ett elakt skällsord......- Du din eländiga slemsäck!!!!

Jag har iallafall fått lära mig att vi har slemsäckar lite varstans på kroppen........tex i knävecken
De kan bli inflammerade och göra djävulskt ont.........JAG VET!!!

För jag fick inflammation i mina slemsäckar just i knävecken..........synnerligen opraktisk!!!

Jag trodde jag fått en blodpropp eller att det var något åderbråck som behövde opereras..........minst!!!
För det gjorde så vansinnigt ont i hela underbenet, jag kunde knappt gå!!
Det gjorde ont när jag satt, när jag gick ,när jag låg, när jag hade benet sträckt ,när jag hade benet böjt, när jag gasade och när jag bromsade!!
När jag var på min läkarstation för att beställa tid för provtagning passade jag på att beklaga mig över mitt onda ben och ville ha läkartid för det också.
-Äh det är bara dina slemsäckar sa sjuksköterskan, smörj in dig med voltaren en vecka eller så så går det över....
Så det gjorde jag och det gjorde det............gick över alltså, men nu känns det som om det är på g igen.......men nu vet jag ju vad jag ska göra åt det iallafall!!

Annars går vi i väntans tider, L ska ha barn inom en vecka, andra barnbarnet påväg m.a.o.
Hon trodde hon skulle få barn den 1 juni men jag tror den 4 juni, den 1:te har redan varit och den fjärde är det imorron........idag......så då får vi väl se när det blir...men det är klart..........jag kan fortfarande ha rätt .......den 4:de är inte slut förrän om 23½timme. Så vi har BB-jour nu A och jag (det blir ingen tequila den här helgen!!!), så vi är beredda på att "rycka ut" och ta hand om lille O oavsett tid på dygnet så att hans mamma och pappa kan föda barn!!

Jag trodde nästan att det skulle bli idag (och L med, för det körde rätt mycket i magen på henne sa hon!!) för idag är den enda dagen då det verkligen inte passar alls fram till den 11:te, jag jobbar ett dygn och A hade planer för både kvällen och imorgon........i eftermiddag, M var hundvakt och m hade kompisar från skolan här. Men en så länge så är det lugnt!!
Stackars lille O, han vet inte att hans liv snart kommer att bli kraftigt förändrat.....för alltid....för nu måste han snart dela med sig av uppmärksamheten!!

RSS 2.0