****GOTT NYTT ÅR***

I

Nu hinner jag inte skriva mer i år!
För nu ska jag snart hem och fira nyår!
Vi tjyvstartar ikväll då våra härliga Böda vänner T och B kommer och så har vi också bjudit in x-grannen T och hans  nya trevliga kvinna K!!
Ikväll ska vi äta hemgjord gyros och friterad potatis!

Och imorgon kommer resten av Bödas långliggare i kvarter 1, för att fira nyår hos oss med bubbel och bad i badtunnan vid 12-slaget!!
Lite bökigt blir det......för vi har ju bara en toa och dusch..........tänkte ställa in allt först men sen kom jag på:................att på för och eftersäsongen på Böda brukar vi alla kunna samsas om en toa/dusch (hemma har vi ju iallafall separat toa och dusch) och det går ju alldeles utmärkt.............så då löser vi nog det här med i ett par dagar!!

Det ska bli sååååååå kul!!


                                                        **** Gott Nytt År ***
                                    kära läsare och vänner vi hörs nästa år!! <3

Ett härligt nytt år väntar på oss       ******2009******

Förstöraren

Jag blir galen.............alla håller på att bli galna!!

i tuggar sönder allt hon bara kommer åt!!
När ska hon sluta!!!
Hon är ju ingen valp längre!! Hon är snart 10 månader!!
Och hela golvet hemma är fullt med tuggben och tuggringar som hon kan tugga på, men näe hon tuggar på nagellacksflaskor!!??, tidningar,näspray,??!! hörlurar??!! (har hon förstört två för m, hon bara hatar henne nu) fjärrkontroller??!! Skor i mängd har hon avverkat, hon är såååå dyr i drift!!
Hon snor saker från tv-rums bordet........

Och jag fattar inte varför, hon aktiveras mycket om dagarna och hon är sällan ensam, bara någon gång i veckan kanske och max 2,5 tim och då har hon ju t som sällskap!!
Jag vet inte vad jag ska göra!!
A tycker vi ska försöka omplacera henne,han vill inte ha henne kvar, men det vill ju jag .........men situationen nu är ohållbar.......... man måste ju kunna lämna henne ensam eller utan uppsikt någon timme ibland iallafall, men nu är man lika nervös varenda gång hon varit ensam.........nervös över vad hon förstört den här gången!! För då får ju jag skäll....det är ju min hund!! A vill aldrig ha någon mer hund, han känner sig så låst.......... och förr har jag hotat med att han får byta fru om han inte vill ha hund................men nu verkar inte ens det hotet räcka!! Kris!!

Någon som har numret till Ceasar ,mannen som talar med hundar???
Tips någon???
SNÄLLA!!
HJÄLP!!

9,54

Så billigt kan man tanka idag........det blir bara bättre och bättre!!

Pass

Nu har vi fixat pass också ungarna och jag så vi har det klart inför Thailandsresan!

Det var lite kul, A och jag hade bestämt att vi skulle fixa passen igår, (vi måste ju vara med båda två eftersom två av ungarna är under 18......... och det är inte så ofta vi är lediga en vardag alla 4)
Vi sa det under middagen häromdagen och då sa S, ja det hade jag också tänkt göra imorron, -Vi med sa L.
Så det blev så att när vi var påväg in till polisen kom T, L och O och hade precis fixat sina pass!! Och sen kom det 4 till som behövde pass!!
Så 6 st Frosth fixade pass den dagen!!
Men de två älsta behövde inte ha mammas och pappas underskrift........... men de hade kunnat få det!!
Vad smidigt det är nuförtiden att skaffa pass, att man tar kort och skriver sin namnteckning direkt i passet i datan och efter den 8:onde kan vi hämta dem............ok..........det kostade en dryg 400 hundring per styck också!!

9,59

 Sålde några mackar inne i stan bensinen för på julafton, det var väl en bra julklapp!!

Dagens fundering...

Jag fick den här flaskan i min läskback som jag handlade på Kvantum!


Flaskan är graverad av någon som med största sannolikhet heter Anna E, och den har nog varit i systemet länge för ettiketten var klistrad utanpå gravyren. Den här gubben är ingraverad och så lite blommor.........



Det står datumet 2/7 2002 på den och så  överallt  "Anna" ...........på mååånga olika vis i olika stilar



Det vore lite spännande att höra historian bakom flaskan!!

**Julen**

Min jul i bilder kommer här:



O har fått en spikbräda av morfar............nu sysselsätter han sig...........fast helst ska morfar vara med!!



Klockan är strax efter 15 och "ungarna " tittar på Kalle Ankas Jul


Det är 90 års åldersskillnad på de här julgästerna............farmor och O!!



"Tjejerna" har kökstjänst, farmor, L, E och jag (och det är faktiskt 3 hundar runt oss........... om man tittar ordentligt)


Maten är snart på bordet!




Även vedspisen används på julafton, det är bra med två spisar och 3 ugnar!!


Glada miner och alla vid bordet!......och någon under........



Julgranen och julklapparna 2008...........
(granen var visst inte så grann i år heller...........den är nog släkt med förra årets gran!!!!)


..........och så kom tomten (med palestinasjal??!!)..........  i ser ut att vilja sätta tänderna i honom!!


O (och M ??!!) ser lite fundersam ut................ men tre av hundarna verkar väldigt nyfikna...............


Dagens höjdpunkt.........julklappsutdelningen...........


S "missade" tomten (men vi sa till tomten att S både är en trevlig och stilig karl.=D)
så han och T fick varsitt stort paket
som de kunde gömma sig bakom..........men de kunde också transportera julklapparna smidigt när de åkte/gick hem!!



M och O monterar ihop O:s garage..... OBS!! De läser monteringsanvisningarna!!



Och S och T monterar ihop O:s stora traktor..............de läser inte monteringsanvisningar!!!



Men de fick ihop traktorn efter många om och men.......... och svordomar och O blev såå nöjd med sin -Tacktåår



Så gick O........... (och A) och la sig..............då spelade vi spel!! Full koncentration!!


Fniss och lek i köket



två trötta schäfrar............



...........och en trött i som firat sin första jul!!

Mest spännande var det på juldagen när T och L skulle få med sig allt hem..............alla stora skrymmande paket (resväska, garage, traktor med släp och skopa bla) och vagn, hund och barn!!
Men det löste dem, det med!! Fråga mig inte hur!!


Dagen efter, tittar på Arn och A vilar efter en ansträngande julafton med förkylning och jag vilar mig pga en början till förkylning och inför kommande arbetspass och i passar på att vila upp sig hon med!!

**Drömjul**

Det blev en riktigt underbar julafton!
När jag kom hem från jobbet var alla hemma, julklädda och fina och på strålande humör och det var en härlig stämning!!
Och det snöade.....yttepyttelite visserligen, det såg bara ut som lite frost på gräset men iallafall.........!!

Jag hämtade farmor så hon fick vara med så länge hon orkade (hon är ju snart 92!!), det är inte alla som kan fira jul med sitt barnbarns barnbarn, men det gjorde hon!
När jag åkte för att hämta farmor bad jag de andra att hämta maten som stod i extra kylskåpet i källaren, då organiserade ungarna en kedja och langade upp maten, M stod nere vid kylen och langade mat till m som skickade vidare till S som stod i trappen, som skickade vidare till L som stod lite högre upp som lämnade över till E som skickade till T som skickade maten upp till A i köket, det såg såå roligt ut.......
Det blev dock lite förvirrande när jag såg att det kom upp mer än vad som skulle komma upp, så då fick det skickas tillbaka neråt i kedjan!! hihihi

10 personer var vi vid bordet och så fyra hundar förståss............... under bordet!!


Lite julkel i köket, E och s!

Maten var god, allt blev klart samtidigt och räckte (.......och blev över....förståss!!) och serverades nästan i tid, alla blev mätta och nöjda!!
Och efter maten fick jag så mycket hjälp att plocka iordning.........av tjejerna...........killarna hamnade i tv-rummet!!! De sa att de passade O.................alla 4!!!
Eller hur...............det var en typisk smitning.........de tittade på TV ........ på Teletubbies visserligen (det hade de kanske inte varit första valet om de fått välja förståss!!! )
Tydliga könsroller där minsann.........inte bra, men jag vet att alla killarna hade kunnat göra det, ingen av dem är handfallna i köket!! Det får väl bli deras tur nästa år!!

Jag höll på att missa tomten, för det tog längre tid än vad jag tänkt att skjutsa hem farmor och O började bli trött, men jag hann............jag mötte tomten i hallen när jag kom hem!!
Det var S som var tomte, han var såå söt så och han har skådespelartalanger (det visade han redan på dagis när han var daggmasken Pelle Jöns och när han var mors lilla Olle på lågstadiet xD)
O blev inte så rädd för tomten, han var bara lite reserverad till en början..............men det gick över när han fick den ena klappen efter den andra. Han fick förstås flest............och det största! Men mest gillade han paketet morfar fick med en hammare i, O älskar hammare och att hamra

Det är inte klokt vad mycket paket det blir............men det är klart..........jag räknade lite grovt.......... vi var 9 personer (och 4 hundar) och om alla köper ett paket till var och en (och det är kanske flera som får mer än ett paket!!) så blir det ju någonstans runt 100 paket.............inte undra på att det blev trångt under granen!!
Jag fick många paket jag med.........kamera (blir bra till Thailand!!), chokladkartong (är väl alltid bra!), Sju sorterskakor boken (jag har slitit ut den gamla) och mortel (det var årets julklapp hos oss, tre stycken plockades det upp ur olika personers paket)bla

O största paket gav största bekymret.........en tramptraktor med både skopa och släp...........då var det 2-3 karlar som jobbade med den(......ajaj tydliga könsroller....igen, men det är klart.........jag plockar hellre i köket än att montera traktor!!)............. men ingen läste väl monteringsanvisningen............för det "behövs" inte, de kan ju ändå............(men det hade kanske inte behövt ta 1½timme om de läst den!!!)

Kvällen avslutades med tequila.(...gold förstås) och sällskapsspel när O somnat men då hade A:s ork tagit slut så han var inte med............han var knallförkyld och har varit det hela veckan, så han är ganska sliten och satte sig vid TV:n framåt kvällen, kraken............och dessutom är han är ju karl också!!

Men trots det var även A nöjd med julen..........med dagen därpå gjorde vi inte så många knop innan jag åkte till jobbet kl 15.................och jag känner mig förkyld, täppt i näsan och tung i huvudet, nu är det nog min tur.........tur........varför söger man min tur?? Det är väl bara ren otur förstås!!
God fortsättning på julen go´vänner!!

**Julaftonsmorgon**

.........och det snöar.........lite......... bara lite fnyk.......men iallafall, det snöar på julafton!!!

Och jag är på jobbet och har försökt göra det mysigt men ljus, ljuslyktor, fint julfrukostbord uppdukat och julmusik för ungarna som bor på behandlingshemmet som är min arbetsplats!

Hemma äter alla julfrukost, A , ungarna med respektive och barnbarn, (julfrukosten såg ju S som ett argument för, att de skulle bo grannar med oss!!)
Visst skulle jag vilja vara där jag med men jag vet att jag är viktigt för ungarna här idag, men jag saknar familjen .........och min hemgjorda kalvsylta på frukostbordet!!
Det får jag imorron istället!!



*GOD JUL*..........igen

****GOD JUL***




Från oss alla  (A,E,L,M,m,O,S,T)




Till er alla

Vill vi önska

                                            EN RIKTIGT ***GOD JUL***



           
(^_^)

Dagens fundering......

Varför i herrans namn kan man inte hitta en rund julskinka längre???



Jag letade och letade men fick till slut ge mig och köpa en avlång skinka!
Jag hittade i och för sig ett par stycken runda skinkor i botten på kyldisken.........men då vägde de över 6kg..........och såå mycket skinka gör vi inte ens av med i min stora familj!

Avlång skinka..........Varför?? Är det det magra idealet som sträckt sig så lång som till grisarna nu??

Varför??

Ser i ut att undra när hon får O på ryggen!



Men O ser lycklig ut.......
Hon är ju i alldeles lagom höjd för honom att rida på!!

Dan före dan.......

jobbar jag!
Idag har jag jobbat ihop med L för första gången, så idag hjälptes vi åt att stöka till det i köket!!
Men det blev knäck,kola, revben, jansson och griljering av skinkan.......... och vi gjorde iordning efter oss!!

Grattis

Till S, min "extra-unge och "skyddsling" som fyller 25 år idag!!

9,74

För bensinen, vilken bra julklapp i förskott!!

gör-det-själv-gran



Granen 2007 såg inget vidare ut,
det var glest mellan grenarna i mitten men gott om grenar längst ner!!




Men hur får man då den perfekta granen??

Jo............


Först tar man med sig ett gäng och letar reda på den finaste granen på sina ägor....



Ok, finast på våra ägor var den men inte var den fin .......den var inte helt perfekt så.............



......då sågar man av en gren i botten..........







............så lägger man den fina grenen bredvid...........






.........Och så borrar man ett hål på ett lämpligt ställe.......







.........och häller i lite trälim





..........och sätter in den avsågade grenen där...........



........... Och med lite dekoration och julklappar så.........
har man den perfekta granen!!

Men det var förra året det, i år behöver vi inte montera granen själv för att få den perfekt!!

Kärlek



Jag bara älskar den här bilden, visst är den underbar?
Jag hittade den när jag bläddrade i albumen och letade efter julbilder, så den scannade vi in!!
Den är tagen för 13 år sedan på High Chaparall och det är m som så kärleksfullt pussar sin far!!
........och han är såå snygg!!


Julgran

Hämtade vi även i år på våra egna marker!! Ja...... vi har en liten bit mark ca 1½ m utanför hästhagen
Det känns lite coolt!
Årets gran behövde vi inte bygga om vilket vi fick göra med förra årets, (vi sågade då av en gren från nerkanten på granen och borrade in och limmade in en gren på ett ställe högre upp där det var lite glest!! hihihi)



Det syns dåligt på bilden men mellan A och M står det två nyfikna hästar!!



O var förstås med..........det tyckte han var lite kul



 Påväg hem från granskogen  O och jag! Reflexer lyser bra i mörkret, (och t:s tänder!!)

Julpojke

 

Röd tröja, ljus , ljusstake,tomte och röda blommor......... Nu är det jul igen!!

Pepparkakshus

Vi har för första gången bakat ett alldeles eget pepparkakshus från grunden.
Svärmor brukar göra det annars men i år har hon inte nämnt något om det och L hade gjort en stOOr sats pepparkaksdeg (tyvärr visade det sig sen att svärmor hade några paket pepparkakshus hemma som hon tänkt överraska oss med!!Typiskt!!)
Jag kom med idéen att vi skulle göra ett eget och A verkställde det (som vanligt, jag kommer med idéerna och A utför dem, det funkar så hemma hos oss!! Har jag nämnt att jag älskar min man??))
Det visade sig att A har dolda talanger (tänk att man kan hitta dolda talanger hos någon som man hållt ihop med i 29½år!!)
Han var arkitekt, byggnadsingenjör och dekorerare!!


O och m hjälps åt (O var lite förkyld och snorade och nös lite då och då............så hans deg använde vi inte!!)


Ett gäng pepparkaksgubbar!!



Arkitekten i djup koncentration


Nästa år blir det fönster också......!!


Byggnadsingenjören


Halvklart iallafall.......


Nu görs det fönster........


A omsvärmad av alla sina (imponerande) ättlingar



Familjen Frosths pepparkakshus!!
Visst blev det väl fint!!

**Frosth-jular**


Julen 1984



Vår första lilla "tjockis" L 8månader



Julen 1986


S nästan 5månader ,ser vettskrämd ut........... Men L verkar vara lycklig!!


Julen 1991


Julkortet vi skickade 9, M är bara några månader gammal

Julen 1993

Tre förväntansfulla syskon vänta på jultomten


Julen 1993


Familjen eget luciatåg!! Tärnan m är 4månader! (M med tomteluva har en kopia i lille O!!)


Julen 1994


Våra härliga tomtenissar!!
Visst är bilden bara HEEELT underbar!!
(det var inte helt lätt att få 4 aktiva ungar att se bra ut på samma bild!! Jag undrar vad det är M har i handen på bilden??)

Scannern är en härlig uppfinning!!!

Veckans fniss

L är ju timvikarie på beh.hemmet jag jobbar på nuförtiden.
Hon är uppskattad och fick beröm häromdagen (det värmer alltid ett modershjärta!!)
och...... tillade kollegan  F -Och hon stökar till det i köket precis som sin mor!!!

Jag var snabb och försvarade med mig -Ja men jag gör alltid iordning efter mig
Det kunde ju mina kollegor hålla med mig om, och det gjorde båda två sa de.

Jag ringde lite senare i ett annat ärende Loch pratade med henne och sa att hon fått beröm men även lite kritik för att hon precis som jag "rör" till det i köket
-Ja men jag gör alltid iordning efter mig var hon lika snabb som mig med att försvara sig med
Hon använde ordagrannt samma mening som jag gjort några timmar tidigare!! hihihih =D

Vi är kanske lite lika på en del sätt L och jag!!

9,84

Tankade jag för idag!!
Det är nästan gratis.........
Iallafall om man jämför priset när bensinen kostade över 13:-

Julhandel

Detta eviga julhandlandet såhär års!!
Massa mat ska handlas och julklappar ska köpas!

Slutade 10.30 igår (efter 2 timmars sömn den natten.........) var det raka vägen till julhandel, Jysk,Kvantum,ÖoB,Citygross, IKEA och Rusta............ i en hektisk jakt på mat och julklappar.

S och T vållade mig största grubblerierna då det gällde julklappar, men med hjälp från L och E via mobil, (tack för det tjejer!! )så hittade jag till slut något riktigt bra till dem (näe....... jag tänker inte skriva vad här...........de kanske läser min blogg!! Och då blir det ju ingen överraskning på julafton)

Jag är nog förresten en skam för kvinnosläktet...........jag var på IKEA och handlade........ 6 dgr innan jul...... och kom ut med varor för 144:-!!!!??? Spegel, 3 flasköppnare och batterier!! Det var bara det jag handlade!!

Ungarna gnäller på att jag bara önskar mig tråkiga julklappar.............trägaffel, (i har tuggat sönder min gamla!!) plättlagg,plånbok, senaste Arn-filmen, en modern kobratelefon och ett stort fotografi på mina barn som jag kan rama in och sätta på väggen (snälla barn har jag slutat önska mig....eller gett upp hoppet om....... men på kort ser de ju snälla ut iallafall!!)
Jag tycker inte att det är så tråkiga saker, jag behöver/vill ju ha det och egentligen så har jag ju redan allt jag behöver!! (och lite till!!)

S säger att till pappa är det lätt att hitta julklappar -Det är bara ett köpa någon teknisk pryl med så många onödiga finesser som möjligt!! hihihih =D

Men nu är allt handlande klart iallafall (ok då...... jag kanske måste fylla med på mjölk och läsk nästa vecka), jag var hemma redan kl 15 ( och då har jag en timmes bilväg inräknat i det)! Som sagt...... jag älskar inte att shoppa..............och jaa...........jag ÄR en skam för kvinnosläktet!! Förlåt!!

Men mina döttrar är ingen skam iallafall, L och m älskar att shoppa men har sällan någon mängd pengar att handla för så de har gärna med sig sin motvilliga mamma!

Medans jag bloggat nu har m gjort sig iordning till julavslutningen, hon blir jättefin.........och lång........ hon har pumps (lila!!) med 8 cm klack så hon är över 180cm lång med dem på..........





Sova

 Sova.......jag vill sova, men jag kan inte sova!!

Säng säng säng sova sova sova............jaaaa helst...............tack.................men...........

Jag ligger och snurrar.............och snurrar...............försöker lösa all världens problem..............tänker på thailand............. på ungarna..........har varit på toa 15ggr..............tänker på jobbet.............trött på höstdeppande...............funderar på julklappsköp.........känner mig ledsen............trött på det dagliga mörkret............slängt av och på mig täcket ett otal antal gånger..........har ont i magen............trött på att vara trött............funderar på uppfostran.................funderar på livets mening............. puffat upp kuddarna............ planerar julen...............känner oro...........försökt hitta något som gör mig glad................stressas av att jag faktiskt MÅSTE sova nu..........blir arg...............blir törstig................planerar taktik för att få unghunden lydig...............vet att jag blir trött och odräglig imorron..............stackars dem där hemma.............stackars maken............jag älskar ju dem.........!!

Men nu kanske.............nu har jag iallafall skrivit av mig lite oro och stress...............nu kanske jag kan sova..............kanske.............jag VET att jag kommer att sova som godast när klockan ringer 6.50.............men.............det är några timmar dit............det borde gå.............för jag ÄR verkligen trött................jag gör ett försök................jag ska anstränga mig för att inte bli odräglig hemma imorron...........det lovar jag.........
Gonatt!!

Dagens fundering...

Att klaga och gnälla på folk.......leder ju bara till osämja, ilska och ledsenhet och är man inte perfekt själv ska man inte gnälla på andra!!
Och ingen är ju perfekt.......det finns ingen i hela världen som ALLTID gör rätt, tänker rätt eller säger rätt.............Vad är rätt egentligen?? Finns det något som är helt RÄTT?? För alla??Tror inte det!!

Alla gör på sitt sätt och försöker verkligen att få det rätt..................på sitt sätt!!

Då får man ju välja....acceptera sättet som saker blir gjorda på av olika människor!
Eller.......bråka och gnälla och klaga.................men hur kul är det???
Då kan man ju bli arg och ovänner.....för en skitsak!! Helt meningslöst!!

Jag menar, om jag börjar klaga och gnälla på något som någon gör, kommer säkert den andra personen klaga och gnälla på något jag gör .............eftersom jag inte är alldeles =D perfekt!!
Och det leder ju ingen vart................ja......................utom till osämja och dålig stämning då!!

Tex T på jobbet sätter aldrig fast en ny toarulle när den gamla är slut, visst det irriterar mig, men det är ju inget att gnälla så mycket över .............jag sätter bara i en ny!!
Han i sin tur stör sig på att jag inte tömmer soppåsen förrän den är överfylld........men han klagar inte så mycket på det, han tömmer den istället..............(vi har jobbat ihop i snart 9 år, vi brukar skoja och muttra och säga att vi är som ett gammalt gift par!!)

Nej, jag tror att det är viktigt att acceptera att människor är OLIKA och gör saker på OLIKA sätt, jag försöker leva efter det!!

Jag hatar inte någon, jag är inte ovän med någon, det finns ingen som hatar mig eller som är ovän med mig!
Men jag älskar många och många älskar mig och jag tycker om många och har många som tycker om mig!!

Så min teori verkar ju fungera!!

Julstök

Jobbade hela helgen , då julstökade vi där...........gjorde julgodis,pepparkakor och sånt.

På söndagskvällen var vi på "mingel" inne hos E och S! Då fick jag för första gången hälsa ordentligt.....(i hand och så...........) på våra grannar tre hus bort!! Jag har lyckats missa dem varenda gång, A och ungarna och E (som hjälper till i deras stall) känner dem och har träffat och pratat med dem flera gånger, men då har jag alltid jobbat............... jag har bara vinkat eller nickat när jag varit ute och gått eller varit i trädgården när de kört förbi ........... De tror nog jag är folkskygg eller har något emot dem eller nåt.........

Och igår var jag och julhandlade.............jag avskyr att shoppa egentligen, men ibland blir man ju tvungen........... som till jul!
Vi ska inte köpa så mycket julklappar iår (det bestämmer vi i och för sig varje år att vi inte ska .....) utan vi ska ge ungarna pengar som de kan ha i Thailand, och bara något litet under julgranen!! Men det blir en hel del även av "något litet", när vi är så många!!
Och O måste ju få många paket, hans första riktiga jul och allt (förra året var han ju bara ett halvår och helt ointresserad av tomten och julklapparna! I år har han iallafall koll på vad tomten är!! (Men inte vem!!)

O är bara helt underbar nuförtiden,han känner igen min röst i telefonen och säger "momo"  (och så säger han en massa annat som vi inte lärt oss förstå än!!) och han ropar "momo" efter mig och visar jag inte honom tillräckligt intresse, jag kanske pratar med någon annan, så  nästan ryter han -"MOMO" tills han får uppmärksamhet igen, (typiskt förstabarn....... och i vårt fall även förstabarnbarn)
Jag bara älskar att bli kallad momo!!
Han ler med hela ansiktet när vi träffas(att han dessutom skrattar högt när morfar visar sig försöker jag ignorera!!)
Han använder sig också av  treordsmeningar nu, -izzy hoppa mamma..............sa han häromdagen när de kom och hälsade på och i hälsade på sitt vanliga klumpiga sätt!!

Igår hjälpte han mig mala potatis till julkorven.........
Ca 8kg julkorv gjorde vi igår............

Det ser inte så gott ut egentligen!!

Jag vet inte om det är någon mer än jag i min generation som gör sånt, men vi gör det, min mor, farmor och mormor gjorde det förr och A:s mamma gör det och hans farmor och mormor gjorde det ,så den traditionen fortsätter vi med....................... men jag är inte så säker på att mina ungar kommer att göra det!! Även om de alltid och gärna har hjälpt till med julkorven här hemma.



Febrilt korvmakeri!!

Så det blir nog bara hemgjord julkorv så länge som A och jag gör det!! Sen köper de väl färdiggjord eller skippar den helt..........
Jag menar........ jag har skippat rödkål, kålpudding och köper färdiggjorda bruna bönor och rödbetssallad!!

 Spännande.............jag undrar vad julborden består av om 50år................finns tacos med då??

9,94

Det kostar bensinen nu.............wow, det är lite bättre än när den kostade halv två........jag menar 13.34!!
Nu kan man nästan kosta på sig en extra  resa eller två..................men det är klart..........då blir ju bensinkostnaden lika hög iallafall...............shit!!

Teknik

Jag VERKLIGEN hatar när tekniken inte fungerar............
Bilar ska bara gå (visserligen är jag specialist på att starta bilar med startkabel........ efter alla gamla bilar jag haft förr),men jag VILL att bilar, mobiler och datorer bara SKA fungera........... i min värld.......... för jag är inte teknisk............. eller smart nog att fixa det som är knas!!
Igår var en sådan dag, mobilen hade hängt sig fullständigt, jag kunde inte ringa eller ta emot samtal, jag kunde inte skicka eller ta emot sms och så var det ett retfullt E i en ruta på displayen som jag inte sett förut.............och inte ville ha där heller!!
Jag försökte på alla tänkbara sätt genom att gå i genom telefonen och alla inställningar öppnade varenda ikon på displayen (det är inte klokt vad mycket det finns i en mobil som man inte använder..............eller iallafall som JAG inte använder !!)
Jag fick ge upp och hoppas på att jag inte akut behövde använda telefonen under dagen/kvällen!

Och så bilen................. jag har en "modern" bil som öppnas med fjärrkontroll...............eller som iallafall SKA kunna öppnas med fjärrkontrollen!!
Igår gick det inte!
Jag hade parkerat utanför ÖoB och varit inne och handlat lite och när jag kom till bilen öppnades den inte...........jag försökte flera gånger men INGENTING hände, bilen förblev låst!!
Nu har jag råkat ut för detta tidigare och fått tips om hur jag ska göra i en sådan situation, tyvärr väcker den metoden mycket uppmärksamhet !!
Jag får öppna bilen med nyckeln (som är gömd i fjärrkontrollen) och när jag öppnar dörren S K R I K E R larmet!!! Jag försökte se oberörd ut...........men ..............det fanns inte en människa på den parkeringen som missade mig!!
Larmet tystnar dock när jag sätter nyckeln i tändningslåset så jag körde snabbt därifrån!! Det enda är att det står på displayen i bilen "Stöldlarmet har aktiverats under senaste dygnet"!
Det kan man ju stå ut med, det är ju bara att trycka på "clear"!!
Nästa gång jag lämnade bilen gick det båda att låsa och låsa upp!! Fattar ingenting!!

Första gången jag råkade ut för det här kom det en trevlig hjälpsam kille från SAAB verkstaden och hjälpte mig, han pratade då om radioskugga eller nåt (A och S höll på att skratta ihjäl sig när de frågade vad den hjälpen hade kostat, -Vaddå sa jag, jag tackade så mycket...... och så åkte han............... eller så var det jag som gick......... jag trodde att jag skulle få någon räkning på det! -Lämnade du namn och adress då sa A, men det gjorde jag inte, men de har ju registreringsnumret på bilen, det lämnade jag!!
Det är 3 månader eller nåt sen dess......... så de var nog bara hjälpsamma mot en hjälplös kvinna i nöd.........tror jag.............eller så har jag omedvetet blåst dem!!)
Men nu känns det lite osannolikt att det var radioskugga på en helt annan plats (visserligen i samma stad) 3mån senare,så det är nog nåt som är fel och det är klart............ det står ju också på displayen i bilen att det är dags för service!!

Mobilen ja, när jag kom hem på kvällen ropade jag på husets mobilspecialister M och m och bad dem om hjälp!!
De kom genast på en lösning (men de visste inte varför problemet uppstått, men det är ju ointressant egentligen!!)
De stängde av mobilen!!
När de satte på den igen så fanns det inte längre något E i fyrkant på mobilen!!
Så nu vet jag också vad jag ska göra om det blir så igen! Jättelätt!!
Man lär sig något nytt varje dag

Reklam

Jag känner verkligen en hatkärlek till reklam!!
Jag brukar alltid säga till ungarna hemma................ och på jobbet när de gnäller på reklamen i tv-programmen, att det är tack vare reklamen man får se hyfsade filmer och tv-program, för jag är ju så gammal så jag minns när tv:n inte var reklamfinanserad och visade fantastiska program.................inte.............som Hylands hörna,Pelle Penna och Sudde gumma och Vilse i pannkakan, Halvfem och möjligtvis någon spännande(!!??) deckare som Kojak eller Columbo!!
Förr tyckte man reklamen var kul när man såg den på bion!!

Nu finns det ju helt klart ett mycket större utbud (även om allt jag brukar titta på har haft säsongsavslutning nu...........för nu är det snart lov och julledighet och då tittar man inte på TV...................eller??!!)
Och reklampauserna är man ju bra på att använda...........gå på toa, ta sig något att dricka, gå ut och kissa hunden,slänga in en tvätt,betala någon räkning............
Men visst är viss reklam bra, jag älskar den vita kakaduan som rockar loss i Loka reklamen, och George Clooneys ansiktsmimik i martini reklamen är bara helt underbar och så förståss Alvedons reklam, med den dyngsura Pyreenne hunden som vattnet bara rinner av medans minihunden under honom är torr och fin!!

Men jag får värsta ångestattacken av tandkrämsreklam.............arrrrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhhh........ var hittar de alla tråkiga prudentliga tanterna-tandläkarna med de hemska  rösterna som låter som om de pratar med ett barn!
Och all shampooreklam.............var får de alla nya orden ifrån?? ceraminprofulat, lecitiumheroin, acnesorbitolacitylat, shitinaboxin, shampoodriverimedallasyn (jag kan visst också hitta på nya ord!!)
Och nu det senaste bidrottningsgelé???????????????
Jävlar vad de måste ha rusat runt och tömt bikupor för att få ihop till alla shampooflaskorna som säljs!!

Dekoration

?????????
Ja jag vet inte om det är juldekoration precis



men alla bilarna är nu "dekorerade" med denna logga i bakrutan ( men på E:s bil står tillägget "Prospect"
S smygdekorerar också andra bilar i bekantskapskretsen.............
Vi är inte så blyga vi!!



Catfight

..............på ålderdomshemmet
(det heter inte ålderdomshem längre......jag vet............, men jag har inte lärt mig vad det heter nuförtiden!! Det finns så många olika boenden nuförtiden)

Catfight på hemmet hamnade jag iallafall i när jag var hos farmor!
Jag stod inne hos farmor som höll på att byta skor och då kom en synnerligen argsint tant och ställde sig i dörröppningen!!

Hon krävde att få prata med "hennes dotter", jag sa att hon inte har någon dotter!
Då började "arga tanten" anklaga farmor för än det ena än det andra med ett MYCKET spydigt tonfall -jassåå, hon har ingen dotter! vem är det då hon brukar prata om som hon gör olika saker med etc etc.
Det blev riktigt otrevligt faktiskt!!
Så jag gick fram till tanten och bad henne lämna rummet
-Jaha, tycker du jag ska lämna rummet,varför det då fräste hon.
-Därför att det är farmors rum och hon vill ha lugn och ro sa jag lugnt och sansat
-Jasså, skulle det här vara hennes rum?? Sen när då då??
Och så höll hon på.
Men då hade farmor fått på sig sina sandaler och fått tag i sin rollator och kom i full fart och var påväg ut, men tanten vägrade flytta på sig utan hon stod kvar där och skällde och anklagade farmor för att ljuga och att vara så besvärlig och elak(!!??)
Och innan jag hann reagera........... körde farmor rätt på henne i full fart ..............och kom ut ur sitt rum ...............!!!!
-Jasså du bara kör på mig du , ja ta du din rollator och gå, det är ingen som bryr sig om dig iallafall för du är så besvärlig fortsatte hon............
Farmor bad mig passa dörren så att hon skulle be "flickorna" låsa hennes rum, så det gjorde jag.
-Det är lika bra du går och hjälper henne, sa arga tanten till mig, för hon får ingen hjälp för hon är så besvärlig så de bryr sig inte om henne................malde hon på................. medans jag var dörrvakt!!

Farmor fick iallafall hjälp av "flickorna" att låsa sin dörr.
-Där ser du hur jag har det med kärringarna sa farmor
-En gapar och skriker och en annan går in på mitt rum och tar mina saker, de är inte kloka, sa farmor!!

Och så trodde man att det var lugn och ro på hemmet åtminstone................ det verkar det ju inte vara............. alls!!

Thailand



Nu verkar allt vara klart!!
Hundarna har pensionatplats bokad, hästarna har inackordering, pengarna finns och ikväll ska vi begära ledigt från skolan för M och m! Och imorgon ska jag lämna in min semestersansökan!!

Så den 3/2-2009 kl 15.10 far vi..............alla 15!!
Mamma,pappa, brorsan och hans fru och båda söner, A och jag och våra 4 barn med 2 respektive och så lille O förståss!!
Det blir en upplevelse att flyga i 11 timmar och en kvart, med en 21 månaders pojk med spring i benen och massa energi!!
Men vi är många som kan underhålla honom förståss! Men mest blir det väl A................som vanligt!!



Här ska vi bo, vid Kata Beach i 14 dagar!
Vad vi ska bada!!
Alla älskar ju att bada!
Och njuta!!
Och spela lite kort kanske!!
Och promenera!
Och ta några drinkar!
Och prova massa ny mat!
Thailand har vi inte varit i förut................inte vår familj och O iallafall! Men de andra har varit där förr!

Den 18/2 17.00 är vi tillbaka i Malmö................ och till verkligheten igen ...........................men brunare!!
Det känns ganska gott att ha något att längta till nu!
Som ligger lite närmre i tid än Böda säsongen 2009!!

LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGTAR



Jag längtar till Böda så det värker!! Slippa tråkiga vinterhösten och höstdeppandet!!
Och bara njuta av livet!!

Julren

 




Julren????? till häst??.........
Lite ovanligt kanske!!
Men allt kan hända i Vissefjärda.................det är tydligt det!!

(går-) Dagens fniss

Vi var hemma hos, A:s lillasyster M igår och firade hennes dotter N:s födelsedag i efterskott!


O och sin mammas kusin N hade kul ihop, N var en sån´ duktig barnvakt

Det var jättetrevligt jag gillar M jättemycket , vi har alltid kul ihop och hon är så go!

Men när vi kom dit såg min svärmor varm och lidande ut.............hon hade nämligen köpt samma blus som M hade på sig så hon fick behålla sin tjocka tröja på.......... Men efter en stund veknade M och lät sin mor ta på sig samma blus som hon hade.............. och de blev så söta så!!



Visst är de fina!
Jag föreslog L att vi också skulle gå och köpa likadanna blusar!! L var lite mer skeptisk till det!!

Under tiden vi var där roade sig tonåringarna med att spela CS (dataspelet alltså!!)
Och då blev jag så full i skratt, de började spela mot m:s pojkvän s (hemma i Linköping) och med jämna mellanrum så kom det ett: -Förlåt älskling................från s när han sköt ner m!!
Det skrattade vi vuxna gott åt!

Men annars brukar det vara m som vinner över sina bröder och kusiner (pojkar alla utan en........) i tv-spel, dataspel och airhockey till deras stora förtret!!



m sa att det var hon och s på mjölkpaketet!!
m:s pojkvän s är en himla go och mysig kille med härlig humor, som dessutom är smart, men han ÄR liten och tunn!!

Adventshundar



Väntar de på tomten månntro??



-Nej han kommer inte riktigt än...........se inte så ledsna ut för det!!

Godisorgie

Vi har gjort julgodis i mängd i helgen, tryffel, knäckkakor,rosa karameller, marsipan,Leilas cornflakesgodis och lite annat smått och gott!!



Full fart i köket!! L, m och O



Marsinpangrisbakande O, E, M med nya flickvännen, F
(men O äter pyttipanna, så ketchupen är hans, det tillhör inte marsipanen!!)



O tyckte lördagsgodispåsen var mest intressant



Så lycklig!!
Han fick välja själv ur påsen............för första gången!!
Tyvärr valde han fel....han valde en salt salmiakbläckfisk!! Så han spottade och fräste ett tag!!

Dessutom har jag bakat 5 sorters bröd, lussekatter och lussebullar (vanliga bullar men med saffransdeg, de uppskattas i familjen mer än vanliga lussekatter) och gjort egen kalvsylta............... som blev sagolikt god!!
Att vara hemmafru är helt klart underskattat!!
Men på onsdag är min egosemester slut och då är man tillbaka i verkligheten igen!!
Då ska jag julstöka samtidigt som jag jobbar..............för vi ska göra vår julkorv på 6kg och mina 5kg köttbullar innan jul. Jag är lite gammaldags...men det är ingen jul utan hemgjord julkorv, kalvsylta och köttbullar! Fråga ungarna!!

Veckans gapskratt

Fick jag tidigt i lördags morse! Vad härligt det är att få skratta innan frukost!!

Hundarna  behövde klippa klorna och m erbjöd sig att fixa det.
Lillefixade hon på några minuter, hon la honom i sitt knä och så klippte hon!!
i är inte riktigt lika lätt att lägga i knäet och klippa klor på !! ...........och inte tycker hon det är kul heller!
Men m hade bestämt sig hon skulle fixa det här!! Hon sa -ligg , till i ...................eller hur!! Hon tänkte minsann inte lägga sig................iallafall inte någon längre stund..............inte någon tillräckligt lång stund iallafall.
Så det blev lite brottning, ena stunden var m över i...........sen under..............sen bredvid!!
 -Nu har jag henne sa m och sekunden efter var de båda under köksbordet.................. och jag skrattade så tårarna rann.
Strax därefter var de mitt på golvet igen -Nu HAR jag henne så m, och det hade hon ju också...........MEN.....hon var under i ......................och hur klipper man klorna då??

Hur som helst så lyckades m iallafall att få alla hennes klor klippta.............. efter en stund!!
Och jag fick mig ett riktigt härligt skratt....länge och jag blir fnissig när jag skriver om det nu också!!



Alla sätt är bra!!......................utom de dåliga!! hihi

Möss

Mössen invaderar vårt hus!!!
Iallafall så invaderar de sopskåpet!!
Otrevliga djur!!
Jag såg den första rackaren häromdagen, jag såg iallafall en svans...........som kvickt försvann (och då brukar det finnas en mus i andra änden!!)
Och mycket riktigt, nästa gång jag öppnade där (jag glömde mig.........) såg jag en hel mus som kvickt som attan hoppade ur sophinken och försvann ner bakom!!
Nu är ju inte jag så där kvinnligt känslig för möss (igelkottar och marsvin är mycket värre!!)
Men visst undskapp det mig ett kvinnligt: Iiiiiiiiiiiiiiiiiii idag när en fet och långsam mus segade sig ur sophinken!!!
Jag har gött upp den med våra sopor!!!
A hade ändå dödat 3 stycken i fällan sen igår kväll!!
Det ÄR en musinvation!!

Men m är ändå mer okvinnlig då det gäller rädsla för möss!! Hon och pojkvännen s sov på madrasser på golvet i extra rummet när L med familj bodde här.
Och en kväll kom hon och berättade att de sett en mus i rummet..................bara helt lugnt sådär.
-Då får ni väl sova i allrummet föreslog vi, -Ääh sa hon, han kommer nog inte fram när vi sover där!!!
Så hon fortsatte att sova där någon vecka till och berättade då och då att nu hade hon sett musen igen!!! Okvinnlig!!

Jag har allt hört mösssom gnagt för fullt mellan taket och golvet ibland också.

Men de vill väl inte heller vara ute i den här otäcka vädret, men det finns ju massa andra hus att välja på varför ska de bo just hos oss??
Vi har ju inte ens en katt som kan ta dem..................det kanske är därför de trivs här förresten!!

Ljus

i vårt.........................jag menar..............PÅ.......... vårt hus!!!





S sa att de fick kalla in extra personal på kärnkraftverket i Oskarshamn när vi tände upp vårt hus!!
Men det tror jag inte på!!

Mörker

Det har varit flera dagar nu som man inte sett dagsljuset, bara grått grått grått........och vått förståss!!

Men vårt hus är inte mörkt!
"Ett päron till farsa (......A alltså) firar jul"  har varit i farten, han har tänt julbelysning på hela huset!!
Det är såå fint och man blir glad när man ser det och bilarna som åker förbi saktar ner.
S tänker inte konkurrera med vår adventständning..............han lämnade walk-over!!

Vi har varit på många julskyltningar i Tyskland genom åren och det är nog där vi.............(ja......... jag är väl inte helt oskyldig) blivit inspirerade och julpyntar utsidan av huset så mycket!!
Altanräcket, balkongen, lusthuset, verandan, jättestora låtsasgranen (en cypress alltså....5m hög eller nåt) ytterdörrrarna,stora pilen på gården och flaggstången (det började vi med för 10år sedan  jag hade aldrig sett någon ha det........... men nu är det  många som har tagit efter det!!)
Allt har ljusslingor runt sig!!
Och så matchar vi insidan av fönstren med stakar, kulor och stjärnor så det blir symetriskt och vackert!!

Det är ljusen i mörkret i Danerum just nu!!
Nästa år ska vi nog dekorera kanten på garagetaket också!! Det är lite mörkt där nu!!

Julmarknad

A och jag lånade lille O och gick på julmarknad/traktorutställning!!
Märklig kombination kan man tycka.........
Men det är så det är när man bor på landet!!
O sken som en sol när han fick provsitta traktorer från 30-40-60 talet.

Se själv:






Och så fick han åka hästvagn efter två shettisar tillsammans med morfar och träffa tomten i skogen som bjöd på pepparkakor!
Och så åt han lite korv förståss, det ska man ju ha på julmarknad.

Det enda problemet vi hade under marknaden var när vi skulle åka hem och skulle fälla ihop O:s vagn för att få in den i bilen!
Sånna moderniteter.............. vi jobbade en god stund både A och jag för att försöka fälla ihop vagnen, det var inte lätt (det fanns varken ringar eller röda knappar som vi var vana vid) så det slutade med att vi fällde ner baksätet i bilen (....det kunde vi allafall) och slängde in hela vagn eländet .................oihopvikt!

RSS 2.0