Spännande

Allt känns så spännande nu!!
Ungarna håller på som bäst med att styra upp mitt födelsekalas, det är hemliga planeringsträffar, hemliga "uppdrag" som ungarna och A utför......... och jag vet ingenting!!
Igår fick jag dessutom "order" att inte vara hemma nästa fredag, för det var så mycket som skulle fixas här hemma som jag inte fick se! Så de behövde hela fredagen på sig också!
Så dagen innan kalaset ska jag bo på hotell......med havsutsikt....A skulle hålla mig sällskap under kvällen och natten, sa han........ för då hade han gjort sin del! Men sen lämnar han mig efter hotellfrukosten och jag får inte komma hem, jag ska åka direkt till V:s 1-års kalas kl 12 och efter det får jag hitta på något annat, för jag får inte komma hem förrän festen börjar............men jag vet fortfarande inte när den börjar!!
Mycket hemlighetsmakeri och kuckilurande är det!!
Vad jag ska göra innan jag checkar in på hotellet har jag inte en aning om, jag får väl åka till svärföräldrarna i stugan eller nåt........men  först ska jag till frissan kl 10!
Och idag skulle A göra något hemligt efter jobbet så han hann inte följa med till gymmet!!
Måtte det bli fint väder den helgen bara så vi kan sitta ute, för det blir iallafall ett 40-tal gäster.......... tror jag........men jag vet inte!!
Jag tycker fortfarande det var en genial idé att ge ungarna uppdraget att fixa mitt 50-års kalas!!
Snacka om att jag bara kan njuta av kalaset, det enda jobbet jag har gjort är att skriva gästlistan.
Vad ungarna gjort av den sen vet jag inte......... men de ville ha adresser, telefonnummer och mailadresser till dem allihop!!
Fatta hur spännande det är!!
Hoppas de inte hittar på en massa konstiga uppdrag till mig under kalaset iallafall.........men med mina ungar kan man aldrig veta........de är ju mina och A:s ungar!!!
Och då kan man ju förvänta sig vad som helst!!!

Sista

Det är mycket sista nu!!
Sista personalmötet igår, sista torsdagstädningen idag, sista köttbullemiddagen och sista sovande journatten inatt och tidigare idag har jag bakat mina sista bullar på behandlingshemmet...... i den stora gröna bunken........undrar hur många hundra bullar jag bakat i den under de här 11½åren!!!
Det är nog närmre tusen vid närmare eftertanke!! Och det är mer än 100 ungar och 30 personal eller så som har ätit av dem!!


(........och för sista gången satte jag igång brandlarmet när jag bakade bullar...hmmm =)!!
Jag glömmer tyvärr ofta sista plåten.........för då tänker jag att jag är klar och börjar diska och göra iordning efter mig........ och glömmer att jag har den sista plåten i ugnen!!
Men bullarna blev fina........och många!!


Smörgåstårtan

jag gjorde igår kväll blev uppskattad!!
Den blev ganska fin också tycker jag om jag får säga det själv!
Jag la ner hela min själ och konstnärlighet i den, trots att jag brukar delegera just dekorationen, om jag har möjlighet  till mina döttrar eller nån........för det är inte min starka sida.........att få det att se fint ut alltså!! (det är samma sak med bullarna jag bakar.......vackra är de inte men goda!!)
Men den var kanske lite onödigt stor.......
För trots att alla tog sig minst en rejäl bit, blev det mycket kvar!!
Så det blev nog både middag och kvällsfika till ungdomar och personalen på jobbet idag! Och kanske rent av lunch till mig imorron också!!
Själv åkte jag efter mötet direkt därifrån till min "extraunge" och tittade på mitt "extrabarnbarn".De är så fina så!
Det var himla mysigt, och han var så väldigt fin, liten och fin..........och snäll..........den lille pojken sov hela tiden...utom en gång, då plirade han lite på ögonen så jag fick säga hej........sen sov han igen!
Roligare än så var inte jag!!
Ja han fick sina presenter iallafall och jag fick titta på den 5dagar gamla killen och klappa honom lite på kinden och känna på hans små händer och fötter...........och så fick jag bjuda hans föräldrar på pizza!
Det är märkligt vad fort det går för människan att  anpassa sig och komma in i sin nya roll.......som förälder menar jag i det här fallet! Föräldrarna var båda lugna och trygga och verkade trivas i sin nya roll, och det är ju härligt!
Ikväll är jag "fotbollsänka" det tror jag aldrig jag har varit förut....... men det är klart...... A spelade korpfotboll ett tag när jag väntade S och när S var bebis............men det är ju nästan 25-år sedan..........så det var ju inte precis nyss..........eller speciellt vanligt förekommande i den här familjen!!!
Men idag åkte han på fotbollsmatch tillsammans med svärsonen, hans kompis och svärsonens far  (mest för att kolla in den nya arenan förstås!!) och ser när Kalmar förhoppningsvis slår AIK!!
Och båda våra söner jobbar som vakt där ikväll...............känns lite oroligt när det är AIK huliganer i stan!!
Men det är ju polisernas jobb att ta hand om dem förstås, inte ordningsvakternas............lugnar jag mig med!!

Fölning i grannhagen

Vilken häftig förmiddag jag har haft idag!!
Ja efter hundtvätten då.......
Jag skrev ju i förmiddags att jag nu har s i löplina på altanen........och det var bra.........för nog sjutton tog hon ännu ett hopp över altanräcket, men den här gången kom hon inte så långt.....ha!!
Men när jag skulle ta in henne igen smet i ut genom grinden.........grrrrmmmorrrrrmmrmmorrmrmorrrrr.
Så det var bara för mig att ta på mig skorna ta med hundkopplet och gå på hundjakt!!
Jag behövde inte gå så långt, för grannen E var "fölningsvakt" på granngården, och henne hade i glatt gått fram till och hälsat på...........och blev fångad........ha!!
E sa då att det nog snart var dags för fölning och innan hon sagt meningen klar la sig mammahästen ner!
Jag gick hem med i, lämnade in henne och tog med mig kameran och gick bort dit igen (jag hade en halvtimme på mig innan jag skulle åka till djursjukhuset med i) för någon fölning har jag aldrig varit med om förut, så det ville jag inte missa!
Men innan jag kom tillbaka dit hade mammahäst rest sig upp och gick runt och vankade
Hon vankade av och ann.........lite som i BB korridorerna!!
Riktigt tjock var hon Narnia!
Nu börjar det hända saker......två vita framben syns (föl ska tydligen komma ut med frambenen först och sen huvudet)
"Barnmorskan" kollar läget! Och ser ett svart huvud också!
E och hagenkompisen stöttar!
Kompisen i hagen och E tittar till den lille (och jag kunde inte längre nöja mig med att titta från staketet!!)


Ett litet kladdigt föl har kommit ut........ja nästan iallafall bakbenen är kvar, och mamma pustar ut!
Bakbenen fixade fölet själv..
Nej nej stopp där, det är inte ditt föl säger E och flyttar på fel mamma.
Kolla in de långa benen på nykomlingen!
Såja, nu är det rätt mamma som tvättar och putsar och lär känna sin bebis
Benen spretar åt alla håll, föl ser ju ut som en mini älg!!
Men en ganska söt "älg"!
Mamma tvättar och tvättar med det lilla stofölet (jag var den som såg att det var en liten tjej först!!) verkar vilja gå på egna äventyr.....
Men mamma tvättar och tvättar
Och hindrade henne från att resa sig så jag hann inte vara med med kameran när hon tog sina första steg (och vi människor tar ett år på oss, ett föl reser sig inom en timme!! Trots de långa vingliga benen)



Föl verkar felkonstuerade!!
Mer hann jag inte se men jag ska ta med mig kameran till hagen och fotografera det igen. E som fyller år idag tyckte hon hade en häftig födelsedag och fick vara barnmorska och allt! Jag tyckte fölet skulle döpas efter henne!
Själv fick jag ta med mig hundarna och skynda till (jag hade inte beräknat in en fölning i min planering!!) djursjukhuset för att kolla upp i:s öron och allmän tillstånd, för hon har verkat hängig, hon går en koppellängd efter mig på promenaderna och går inte upp på morgnarna innan jag gör det (det är något helt nytt!!) och så äter hon dåligt!
Jag kom nästan i tid dit iallafall.......
i hade gästsvamp i vänsterörat (vem har bjudit in den gästen?? eller heter det jästsvamp kanske???) Så hon fick örondroppar som ska droppas i öronen 3-4ggr/dag i 14 (!!) dagar.......det kommer hon att gilla..........inte!!
Och så tog de massa prover (för 4500:-!!!) för att se om de hittar något fel på henne eller om hon bara är vårtrött!
Jag passade också på att anmäla henne och s som blodgivarhundar, det tycker jag de kan ställa upp på, de kan ju rädda en annan liten hund. De passade iallafall in på kreterierna för att vara lämpliga blodgivarhundar (mellan 3-8 år och väger minst 30kg och är friska......jaja......men....i brukar ju vara frisk!!) i vägde förresten över 40kg nu (ungefär lika mycket som jag tappat i vikt på 7 månader sånär på 1kg, -39kg visar vågen nu!!) och det är ju bra, för tidigare har jag fått lite klagomål om att hon är tunn, men nu är hon lagom!
Nähe govänner nu har jag inte tid med det här längre, jag ska ta en runda med hundarna och sen förbereda middagen innan jag ska till gymmet. Och ikväll ska jag fixa smörgåstårtan och corvettejobbet (jag är ansvarig för all utskick till nya medlemmar och intresseanmälan) Ikväll hinner jag inte bli uttråkad..........känns bra!!
Imorgon jobbar jag sen ska jag hälsa på mitt "extra barnbarn"och bjuda hans föräldrar på pizza!

Sista onsdagsmötet

........med mina arbetskamrater på behandlingshemmet har vi imorgon, efter nästan 11½år!!
Det känns väldigt konstigt och kanske lite sorgligt också, för några av mig och mina arbetskamrater har alltid haft möte på onsdagar genom alla år........och imorgon är det sista gången (även om vi även i fortsättningan kommer att ha möten på onsdagarna, så är det iallafall inte som personal på ett behandlingshem vi har det, utan nu blir det som ungdomsbehandlare med ungdomar utanför istället )
Så i eftermiddag ska jag göra smörgåstårta som jag ska ha med mig imorgon. Det har varit tradition att varje års dag 1,2,3,4,5...........11år har vi ätit smörgåstårta runt det 17 januari, så det känns som en bra idé att ha det även på vårt sista möte! Och jag ville göra den..........som jag oftast har jag på våra årsdagar!
Vi ska ha avslutningsfest /personalfest första helgen i juni,då skulle jag egentligen ha jobbat men jag har fått ledig så jag också får vara med!
Och vi ska börja med soc. traditionen: 3 fika och till det erbjöd jag mig att baka. Så jag har bakat en god kaka och så ska jag baka bullar! Mina bullar är omtyckta och omtalade av många nuvarande och föredetta arbetskamrater....... och ungdomarna, så det kändes naturligt att jag bjuder på mina bullar!
Efter det så blir det andra bullar.......då blir det personalfest!!
Den sista med många av dem!

Kaninjakt

Det är schäfern s nygammla hobby!!
Tur att kaniner är små och snabba och kan komma undan genom att komma in i vrår och hål som inte hon kan!!
Vi har en liten söt vildkanin som gillar vår gräsmatta på framsidan. Där sitter hon i lugn och ro och käkar gräs på morgnar och kvällar........ medans jag har två hysteriskt galna upphetsade skällande hundar på insidan!!
Och råkar dörren vara öppen till altanen så har det hänt ett par gånger på sista tiden att s tagit sig ett hopp över altanräcket....trots att det är ganska högt och stora buskar utanför.......och att jag lagt dit extra plankor som fällor för att hon inte ska hoppa över!! Hon har hoppat iallafall.........men i ,min andra hund skvallrar, hon skäller och visar mig åt vilket håll hon försvann!! Men vad gör väl det, s är både blind och döv och  ignorerar mig fullständigt när jag ropar och kallar på henne.........hon jagar kanin och skiter i allt annat. Hon kommer dock alltid tillbaka efter en stund........utan kanin tackochlov!! Men de måste se ganska dåligt hundar, igår tog jag en liten kvällsrunda med dem, de började båda vädra och nosa i luften när jag gick förbi stallplan........och där låg den lilla kaninen alldeles stilla i gräset och såg ut som en sten eller nåt......hade den bara lyft ett öra eller rört på sig litegrann, så hade jag garanterat haft två hundar som ville åt ett helt annat håll än vad jag ville!!! Men den låg alldeles stilla medans vi gick förbi, tack för det lilla kanin!!
Idag hände det igen.......s tog ett skutt  över altanräcket och for iväg.......i skvallrade och jag gick ut och ropade och letade men såg inte röken av henne.J---la hund!!!
Hon kom tillbaka  5min senare......helt svart, det beiga på henne syntes knappt
men spanaden efter kaninen fortsatte hon att göra.......
Så det fick bli duschen, haha lagom straff för rymning!!
Jag spolade av henne..........och spolade och spolade och spolade, brunsvart vatten rann av henne, jag tänkte jag får väl spola henne tills vattnet blir vitt igen............bara jag inte glömmer att tvätta mina fötter efteråt!!
Efter lång tids duschande och shamponering blev hon ren, men hon gillar det inte (fast hon ogillade det inte så mycket som det ser ut på den här bilden, hon varken morrade eller visade tänderna för mig, även om det ser ut så på den här bilden......men jag lyckades nog klicka precis när hon skulle börja skaka av sig vattnet!!)
Jag duschade av henne en lång tid till men sen trodde jag nog att hon var ren

En blöt långhårig schäfer ser inte så kaxig ut...........men kolla vattnet bakom henne!!!
Men nu var hon ren och beige igen iallafall........trodde jag.......
..tills hon kom ut och blev torkad och skakade av sig vattnet..........hon skakade av sig brunt vatten, hon måste ha badat i någon skitig bäck eller avloppsdike!!
Det blev vattenslangen ute istället........
Hon brukar gilla att leka med vattenslangen
men inte idag........det tog en stund av "jagande" innan jag kände mig nöjd.......s var inte så nöjd och i ville inte vara med ute på altanen med oss, så hon var nog nöjd med att få lov att gå in och att det inte var henne jag skulle duscha!!
s fick soltorka och jag fick tvätta fötterna......
.......och duschrummet........
Och nu sitter s i löplina på altanen!!!

Förberedelser

Nu har förberedelserna inför mitt kalas börjat.........det hyschas och viskas och jag hörde m i telefon säga till A att gå ifrån mig!!
Nu var det inte gå ifrån mig för gott som hon menade.......men han skulle gå undan ifrån mig!!
Men jag är cool.......väldigt cool.......har inget kontrollbehov........är bara lite lite nyfiken!!!
Men det är klart jag har aldrig fyllt såhär mycket någongång förut!!
Jag har lämnat ifrån mig gästlistan......de ville ha fullständigt namn, telefonnummer och e-mailadresser till alla mina gäster.......undrar varför???????
Och igår var då A i Tyskland och köpte in lite.......för att förbereda baren och måltidsdrycken........
Det var en fullpackad corvette....men han fick köra uppcabbat!!
Det sista fick ligga inne i bilen
Så allt det här fick han med sig hem..
Det var inte dåligt packat tycker jag, det var på centimetrarna!!

Färdigtatuerad

Nu är det klart......"min" slinga med liljor i olika storlekar sträcker sig nu från framsidan av foten till strax nedanför nyckelbenet!!
Och allt började med en slinga med 3 blommor på ankeln!!!
Som sen "växte" uppåt
.........och sen slingrade sig neråt
.........och sen lite uppåt igen
...........här trodde/tänkte jag att jag var klar!!!
Alla tatueringar har jag gjort med ungefär 1-1½års mellanrum!
Förutom de sista 8 blommorna som jag fått på plats den här våren......med mer eller mindre smärta, i midje området var det definitivt värst, utan konkurrens!!
Jag räknade ut att jag har varit hos tatueraren i en 8-9 timmar sammanlagt...........helt galet!!
Helt j---la galet egentligen!!
Men jag är väldigt nöjd nu och tycker att  min slinga är värt allt............och jag tyckte mig nog höra och se en viss yrkesmanna stolthet hos tatueraren också!!
Och nu har då slingat fortsatt upp på låret,sidan av ryggen, axeln, runt axeln och slutar nu då strax under nyckelbenet!!
Såhär ser orginalet ut, de är 21, 17, 10 och 7cm stora liljor och jag tror jag fick det till 18 blommor (jag ska be A räkna ordentligt, för jag ser inte alla så bra) och så ska jag också ta hjälp av A att mäta den....... den är nog 160cm lång om man sträcker ut alla kringelikrokar!!
Men nu är det färdigtatuerats för min del.........såvida jag inte hamnar i LA eller Miami och hittar till LA ink eller Miami ink och de har tid att tatuera mig..........då får jag nog hitta ett ställe till att tatuera mig på.....eller två.......
Jag ska fotografera hela slingan när den läkt ordentligt, just nu är de sista 3 blommorna ganska svullna och ser lite läskiga ut faktiskt.........men om en vecka eller två.......då blir det visning av slingan i sin helhet =(
Då blir det offentlig världspremiär här på nätet =)
Jag ska ha mycket bar ryggat på mig i sommar!!

Uttråkad

Jag har nog en "barnenharflyttathemifrånkris" ..........eller nåt!! (inte att förväxlas med femtioårskris........nej det är inte en femtioårskris, för jag har inga problem med min kommande.......väldigt snart kommande 50-års dag!!)
Jag måste skaffa mig en hobby........ eller iallafall något att sysselsätta mig med nu, när jag nästan aldrig har några barn hemma!
För M tillbringar med tid med flickvännen än hemma, m bor i Gamleby (och när hon är hemma om helgerna har hon fullt upp)S och L är vuxna och utflugna och har egna liv...........men vi har väl tur iallafall A och jag, för våra barn trivs med vårt sällskap iallafall så vi träffar dem ett par gånger i veckan åtminstone!
I lördags tex då kom L och O hit och vi satt på altanen och pratade och solade ett par timmar
Och i fredagskväll när jag jobbade grillade A hemma tillsammans med S och M och deras flickvänner och m!
Jag kom hem vid 23...... när de åkte.......
A undrade om jag tänkte göra som så många andra i vår ålder och "byta ut" honom också......men hallå......det var en hobby jag behövde inget nytt livsprojekt!!
Nää..... A och ungarna vill jag inte byta bort mot någonting i hela världen........ men min  egna fritid behöver en ordentlig uppryckning!
Förr, när ungarna var små, hade man ju fullt upp på fritiden, läxläsning, fotbollsträningar,scouter, leka och läsa med ungarna och så tvätta och städa efter 6 personer (och minst en hund) och baka, laga mat, uppfostra och skjutsa till kompisar och sånt!
Då njöt jag ju av de väldigt få stunder för mig själv, och tystnaden, då man inte behövde göra något.
Men nu........
Jag tycker jättemycket om att baka, bullar och kakor.........men nu är det ju knappt någon hemma som äter upp det........jag har ju frysen full av bullar och kakor.......som ingen äter upp, för A tänker på vikten och jag äter inte mycket sånt längre.....och sällan ungar hemma.........Jag får börja bjuda på fika varenda gång de kommer hem!!
Och jag har alldeles för många oplanerade lediga dagar!
Som igår......A var iväg med corvetteklubben i helgen och när han ändå var halvvägs så passade han på att åka till Tyskland och handla hem lite nödvändigheter till 50-års kalaset, så han kom inte hem förrän vid läggdags.
Jag slutade jobba kl 13, m hade åkt tillbaka till Gamleby,M var och åkte inlines.......så då var det jag och hundarna hemma..........vi tog en långpromenad, sen var det inget mer som behövdes göras......inget kul iallafall, (jag slängde förståss in en maskin tvätt och tömde diskmaskinen).
Så då började jag fundera på vad jag vill göra egentligen......vad gillar jag att göra...........hmm........
baka javisst men så var det det där med åtgången,
vattengympa....jaa, men det är slut för terminen och jag har ingen pool hemma!!
släktforska på nätet gillar jag, men jag har i flera fall kommit så långt som jag kan och det tar väldigt mycket tid att hitta alla uppgifterna, det är inte ens säkert att jag kommer längre i flera fall.........de nyare kyrkoböckerna från 1910 talet och framåt, är så mycket svårare att hitta rätt i så det känns halvkul bara......
läsa javisst........men det gör jag mycket på Böda,och på semestrarna, för när jag väl börjar med en bok så har jag svårt att släppa den (även om den är skitdålig!!) och får ingenting annat gjort då.......och lite annat har jag ju iallafall att göra...........hushållssysslor och sånt tvunget!
Att träna hundarna, ok då.......det har jag gillat men nu har jag tröttnat lite på att en av dem är korkad och olärbar (även om flera har sagt att hon är smart, hon bara spelar dum för att slippa ifrån!!) och den andra kan det viktigaste men låtsas inte om det, och hon tycker inte alls att det är kul att träna!! Och jobbar jag med den ena hunden så står den andra bredvid och skäller uppfodrande!!
Skriva....det är klart,det älskar jag men man måste ju ha något att skriva om........och det är ju svårt när man inte gör någonting speciellt på fritiden!!
Fotografera gillar jag riktigt mycket, så jag kom fram till att jag ska lära mig A:s kamera och därefter photoshop.........det kan jag nog roa mig med väldigt länge, även om jag är lite låst och bunden med två hundar hemma........jag har nog minst en hund för mycket för att kunna gå ut i naturen och fotografera!
Men efter de här båda hundarna ska vi inte ha fler hundar, vi blir alldeles för låsta A och jag även om de nu har vant sig och trivs i hundgården, så är det inte mer än 4-5 timmar vi kan vara borta. Det spelade ju ingen roll när vi hade ungar hemma, då var vi ju hemma med dem men nu utan ungar är de mest ett hinder tyvärr.
Och så ska jag nog försöka lära mig spanska, det skulle jag vilja kunna, men det blir väl inte förrän till hösten för nu är det väl inga nybörjarkurser i spanska som startar såhär i slutet av terminen, jag ska kolla om det finns någon kurs man kan ta genom nätet! Och så pratade vi om buggkurs A och jag när ungarna var små, men då hade vi ingen möjlighet, men nu har vi ju det! Så till hösten ska jag kolla in vad det finns för kul kurser............men nu då????
Ja det får väl bli kameran då.........
Mamma var nog i samma läge i min ålder tror jag då började hon sy lampskärmar i mängd och målade på tyger, massa gardiner blev det och målade hus, vi skrattade lite åt hennes projekt då..........men nu förstår jag dem!
Jag började i förmiddags......jag förevigade vår makalöst vackra syrenhäck vid altanen.........visst är den vacker??
Synd att doften inte fastnar på bild!!
........men de bilderna tog jag med min vanliga lilla kamera! Nu ska jag lära mig A:s!!
.......och kanske jobba lite med hundarna........iallafall!
Och så har jag faktiskt börjat fundera på om jag ska börja jogga........nej........det är inget skämt!!
Skor och fundering på det har jag.........nu är det bara resten kvar!
Så nu ska jag sluta gnälla.....det finns säkert många som har det värre.......de som inte har ett jobb att ha lediga dagar ifrån tex!!

Livet i en garderob

Såhär ser m:s nya pytterum ut........snacka om att utnyttja situationen när ensamma ungdomar blir flyttade i i ett sånt här rum, Harry Potters rum är ju stort i jämförelse
En våningssäng och ett nerfällbart bord är allt som finns i rummet!!
Förrutom 2 tonårstjejers prylar!!
Så det blir nog ganska mycket grejer i rummet iallafall vid närmare eftertanke!

Grattis

Säger jag idag till lille O som är mormors älskling (men morfars pojk!!)
Som fyller hela 4 år!!
Han var ju nyss en lite bebis, och sen en liten knatte som sprang längs möblerna och sen en som inte är tyst en stund...........men det är klart...........tyst är han ju sällan nu heller!!
Men en goding är han!!
Men har han "komplex" för sitt lockiga hår....... råkar man säga att han är så lockig och fin så springer han snabbt och blöter ner det och plattar till det........
Vad månde bliva!!

Söndagsmiddag

En av anledningarna till att vi tackade nej till att sova över i Valla var att jag hade lyckats få ihop  alla........ja nästan iallafall....i familjen till söndagsmiddag!
Det är inte helt lätt i den här familjen ska ni veta, när 5 av oss har "obekväma arbetstider"....... som det heter (fast jag tycker inte det är obekväma arbetstider egentligen, jag tycker att det för min del är mer obekvämt att jobba mån-fre 7-16!!)
Alla lyckades jag dock inte få med iallafall......m är kvar på praktiken i Göteborg  (numera bor hon i ett fönsterlöst rum/garderob på vandrarhemmet där!!!Vilket gjorde mig väldigt upprörd, men jag fick stränga order av m att inte ringa och bråka med dem där,och hon hade efter uppmaning från mig redan försökt få ett annat rum......... men får man verkligen hyra ut sånna rum egentligen?????)  och M:s flickvän E jobbade, och min "extra" unge s (som jag jobbade med och la mycket tid och energi på för 8-11år sen och fortfarande har regelbunden kontakt med) blev pappa i fredags till en liten kille (så jag kallar mig för "extra farmor" nu =)) så han och hans fästmö, hade annat för sig än att åka hem till oss och äta söndagsmiddag) och "huskatten" E:s "hankatt" =)hade också annat för sig. E är en fd arbetskamrat och god vän både till mig och resten av familjen (anledningen till att hon kallas "huskatt" är inget kränkande som det kanske kan låta, hon fick det smeknamnet för många år sedan när hon " gått in i väggen" och inte mådde så bra. Hon orkade inte vara så social då, men jag bjöd hem henne och sa att du kan vara här som en huskatt..........ligga i soffan och så pratar vi med dig och klappar lite på dig då och då! Och då måste väl hennes "date" kallas hankatt????)

Jag bjöd på familjens favoriträtt grekisk köttfärslimpa (3 kg klyftpotatis, nästan 3kg köttfärslimpa och 2l vitlöksås åt vi!! Men räckte också till 3½ matlåda!!Och ½ matlådan äter jag nu medans jag skriver!!) Och det får väl räknas som ganska lyckat när 3 av 5 ungar och 2 av 3 respektive var med, barnbarnen och så vi, vi blev iallafall 10 vid bordet!


Vädret var växlande så vi åt inne men gick ut i solen när den var framme
Solen sken ibland iallafall...
E och t är nästan lite lika.....
Killhörnan..........O på språng som alltid........
Även om inte vårvädret var det bästa så kan man ju inte klaga på vårfärgerna iallafall......
Så det har varit en socialt fullspäckad helg........nu ska jag ta tag i det fysiska också..........jag ska strax åka och ha vattengympa  tillsammans med "svanarna" (ja.......pensionärerna..........de har grå eller vita huvuden och står 2 och 2 utspridda i bassängen!!)
Tänkte fuska först.......men sen kom jag på att jag fuskat alldeles för mycket den här helgen.... så dit ska jag.......(den här gången ska jag ha baddräkten med mig också.....sist hade jag glömt den........men som väl var hade jag m med mig den gången....... så hon fick gå ut och låna mig en baddräkt..........tror ni jag fått höra det flera gånger sen dess???? Då tror ni alldeles rätt!!)
Men först ska jag äta upp min lunch och  efter vattengympan ska jag åka och fira och sjunga för O som fyller 4 år idag!! Det är inte klokt vad tiden går!!

Bödahelg

.....men inte på Böda.........låter lite konstigt va!!
Men precis så var det!!
Jag har allvarlig släng av Bödaabstinens....riktigt allvarlig!!
J--la skitschema (tur att det bara är 3 veckor kvar på det schemat..........sen blir det mycket mycket bättre!!) som hindrat mig så mycket för att tillbringa helgerna på Böda, vi har inte varit där en enda helg sen i påskas....och den här helgen som kommer jobbar jag.........MEN....helgen därefter blir det Böda........såvida de inte lovar världens värsta väder........men lite regn, blåst och skurar hindrar oss inte!!
I fredags åkte A och jag med ett fullpackat släp uppåt landet för att sälja corvetteprylar. Men första stoppet var i Strängnäs hos Böda kompisarna S och K.Där tillbringade vi en trevlig kväll med god mat och sov över där.
Morgonen därpå blev det ingen sovmorron, varken för oss eller för vårt värdpar, för vi var tvungna att åka därifrån för att vara på plats vid halv nio i Taxingen,
där Mälardalens corvetteklubb hade vårmönstring och där vi blivit ombedda att sälja prylar.
Vi bredde ut oss och plockade fram våra saker
Och vi hade riktigt bra försäljningsiffror när dagen var slut och lite färre kartonger med oss hem, trots att det inte var toppenväder, det var bitvis ganska kallt........ men vi slapp regn iallafall.
Vid 15 tiden packade vi ihop och åkte hemåt!
Nästa stopp blev i Valla, där vi blev bjudna på grillat och trevlig samvaro med ett annat par Böda vänner J och L, som dessutom hade besök av M, en Böda vän från Lerum som var där med sina barn.
Så det blev mycket Böda fast vi inte var i Böda........ och jättetrevligt!
Klockan blev ganska mycket innan vi kom därifrån, vi blev erbjudna ävernattning, men tackade nej (de var ju redan 8 som skulle sova där!!)
Jag erbjöd mig köra hem eftersom A blev bjuden på öl som han tycker är så gott, och det gör inte jag!
Men gud vad drygt det är att köra pick-up med släp i 80km/tim i 3½timma!!
Jag körde lite fel i Norrköping också...........det blev en liten omväg........(men bara lite) och allt för att jag har svårt med höger och vänster och gps:en inte tar hänsyn till det!!
A hånade mig lite......men då påminde jag honom om varför jag körde........ och då blev han "snäll" igen!!
Vi hann lagom hem till melodifestivalens poängutdelning och fick Sverige på topp.........ett tag iallafall.........men 3:a är inte dåligt det heller faktiskt, men fy vad mycket skitlåtar det var med!!

Schemaläggning


Det  har jag "roat" mig med ganska mycket mina sista arbetspass (ser ni de 6 telefonerna!!!Jag är en viktig person =)!!), och nu har jag fått ihop det (men jag är lite knäpp för jag tycker förståss det är lite kul också!!)

Så den 1 juni börjar vi på det nya schemat, vi fyra som blir kvar och ska jobba med ungdomar hemma i familjer eller i egna lägenheter och så lite hemma hos familjer med många barn!




Nu behöver vi bara jobba en helg i månaden!!! Och vi har inga sovande jourer heller (men vi kommer att få ha beredskap i hemmet ibland och få den anmärkningsvärda summan 15,80 eller nåt...... i timmen..... i ersättning för det!!!)
DET kompenserar iallafall en hel del av vårt varannan helg schema vi haft sen i mars!!!
Känns gott att ha många ledig helger nu när det är/blir sommar och så.
Annars är det väldigt lugnt på jobbet nu, man är en hel del "husvakt" (och flugsmällare!!Obs flugsmällan vid sidan om tangentbordet!) mellan behandlingsarbetet utanför och i huset.
Nu börjar vi dock se en viss struktur i våra nya arbetsuppgifter och det känns riktigt bra att åka till jobbet igen.........äntligen........för jag avskyr verkligen att behöva åka till jobbet bara för att få en lön........jag vill åka till jobbet och känna att det är kul och att jag gör något meningsfullt........DET är viktigt för mig......VÄLDIGT viktigt!
Så nu tror jag inte att jag ska så aktivt söka mig nytt jobb heller.......såvida det inte är inom kriminalvården då!!
För jag trivs med större delen av våra nya arbetsuppgifter som vi fått tilldelat oss!

Utanför kontorsfönstret är det fint


grönt och grannt......... och solnedgång!!
Men jag måste nog väldigt snällt be kollegan F att renovera husets flugdörrar, så att man kan ha öppet utan att släppa in miljarder flugor och en miljon mygg!
Imorron slutar jag jobba kl 10 och sen är jag ledig enda tills på tisdag kl 13......det känns sååå gott!!
Längtar till Böda och skulle vilja åka dit i helgen ( vi har ju inte varit där på jättelänge!!!) men istället ska vi upp till mälardalen och sälja prylar åt corvetteklubben där A och jag......det är ju lite kul det med........och lite Böda känsla får vi också, eftersom vi ska tillbringa fredagskvällen och natten hos våra Böda vänner i Strängnäs........och så säger de ju att det ska bli tråkigt väder i helgen.......och då är det ju inte lika kul att vara på Böda!

Dagens aktiviteter

Idag har jag en ledig dag till innan jag går på och jobbar lördag och söndag, tur att man har lite att göra hemma för på jobbet är det inte så mycket att göra, fast den här helgen har jag faktiskt nästan hela dagen uppbokad med arbetuppgifter......och det är ju kul!!
Jag var precis och hälsade på min gamla farmor (det är inte alla som har sin farmor kvar när man snart fyller 50!!)
(bilden togs för ett knappt år sen, det syns väl på V om inte annat!!)
Hon kan vara lite snurrig ibland min kära farmor (sist pappa och mamma var och hälsade på henne så frågade hon om pappas mamma levde!!) och hon verkade lite snurrig precis när jag kom och undrade när hon skulle åka hem, så jag fick ju lugnt och sakligt tala om för henne att hon var hemma, att det var här hon bodde och hade sina saker. Hon fann sig i det och så lyckades jag övertala henne att ta en promenad  i trädgården utanför.
Min farmor har alltid varit lite rolig, rapp i käften och full i fan. Och det är inte borta än..... vi pratade om våren och då påminde jag henne om att hon nyss fyllt  94 år -Å fy fan är jag så gammal sa hon då!! =)
Vi hade en härlig promenad ute och satte oss också i solen en stund, hon kom inte ihåg vad jag hette först (men..... hon har alltid så länge jag minns rört ihop namn och rabblar halva släkten innan hon hittar rätt namn så det var inget jag bekymrade mig om,  jag har ärvt det av henne tror jag!!)men sen när jag påminde henne om det frågade hon mig en kvart tjugo minuter senare -Hur är det med dig Åsa då!
I hissen påväg upp till henne var det en spegel och farmor som alltid varit lite fåfäng tittade sig förståss i den och beundrade sig med den röda kepsen på huvudet, och så sa hon -Vi är lika du och jag........ faktiskt väldigt lika,min spegelbild syntes ju också........ och det är vi nog =)
Så var jag och köpte lite fler blommor till mina utekrukor, det saknades några sist insåg jag.
Ikväll har vi bf A och jag så då ska vi nog roa oss lite ute i trädgården......(nej inte så......det är för kallt!!) Vi ska gräva upp och plantera om lite syrener!!
Vi hade i början av året en massa planerade projekt ute i trädgården, vi skulle bygga pool....... men vi köpte ny husvagn istället!! Vi skulle stängsla in en del av trädgården så hundarna kunde gå fritt .....men vi kunde inte komma överens om hur det skulle vara ,så det las på is (vi som alltid brukar komma överens om saker!!) Men vi måste bygga nytt altanräcke på framsidan.....det håller på att ruttna bort......rätt som det är så faller väl i igenom när hon hoppar upp med sina drygt 40kg mot räcket för att skälla på någon hotfull katt eller nåt!! Och som sagt flytta runt syrener, så det ska vi göra i det fina vädret, men min högra överarm värker som sjutton, jag kan inte lyfta den utan smärta ovanför huvudet, jag har inte en aning om vad jag fått ont av......jag drömde visserligen att jag spelade badminton........men det kan man väl inte få träningsvärk av???
Nu ska jag stoppa in den sista tvätten där den hör hemma sen tar jag helg.(......tills kl 10 imorron bitti)och ikväll så grillar vi lite fläskfilé min älskade make och jag!

Svengelska

Såhär kan man väl inte kalla det??
Halva ordet på svenska och halva på engelska??
Det ser ju inte klokt ut!!
Kyckling nuggets???
Det borde väl heta: Chicken nuggets.........eller Små panerade kycklingbitar??
För jag tror inte att "nuggets" finns med i svenska akademins ordlista!!

Städning

Jag gillar inte att städa............därför gör jag inte det med än nödvändigt!! Men igår var det tvunget!! Det låg lite hundhår överallt (A brukar fråga om jag inte ska mata hunden i hörnet också!!!) så det behövdes dammsugas,och behövdes dammas och krukväxterna behövdes ses över och så den där evinnerliga evighetsarbetet i tvättstugan!!
Så jag var jätte effektiv och prickade av "checklistan" i huvudet en efter en!
Sen kom L och mina barnbarn.......... (eller rättare sagt jag fick hämta dem eftersom deras andrabil var trasig..........igen.........M hade precis lagat ett fel åt dem och så gick den sönder på ett annat ställe!!)
Så när A kom hem en timme senare såg det nog inte ut som han förväntade sig ( han hade ju följt min checklista på facebook!!)
FÖR:
-Ungarna hade tömt leksakskorgen och duplolåda i TV-rummet,
-hundskålarna hade vi ställt upp på köksbänkarna så att V inte skulle tömma dem....... (hon gillar annars att göra det!!) och för att L:s schäfer n inte skulle äta upp maten som fanns kvar i skålarna (eftersom hon går på "icketorrfoderdiet" just nu och tycker att köttet och potatisen hon numera serveras bara är smakportioner och anser att hon numera inte får någon "riktig" mat, och därför skäller och blänger hon på  sina familjemedlemmar och vänner till familjen eftersom hon inte får mat!!),
-jag höll på att laga mat (och alla som känner mig vet hur det ser ut i köket medans jag lagar mat....... men jag gör iordning efter mig sen!!!)
- och i vardagsrummet låg det blomjord som V i ett obevakat ögonblick hade tömt från en kruka på golvet
- och så var det läskback kvar i hallen
-och matkassar på köksgolvet som jag inte hunnit tömma
- och så var hallen belamrat av skor och kläder
-och O:s byxor hängde på tork i köket (vi hade varit ute och vattnat blommorna han och jag och när jag skulle fylla över vatten från min  stora vattenkanna till hans lilla, flyttade han på sig så jag hällde en massa vatten på hans byxor!!)
-och så var det ungar och hundar överallt.......
MEN.....det var rent iallafall.... bara  lite stökigt........men det syntes knappt i allt stök!!
Det var iallafall väldigt mysigt att ha dem hos oss, det var länge sen nu.
V vill promenera omkring hela tiden, men hon är en fegis så hon vill hålla ett stadigt tag i någon med sina båda händer, släpper man en hand så sträcker hon upp sin lilla hand så mycket hon bara kan...
Och så vänder hon upp huvudet ibland för att dubbelkolla vem hon är ute och går med!!
Sötnosar är de mina älskade barnbarn!!
ell
Men just här ser de lite olyckliga ut..........men det var dem inte!!
V är en så söt liten tjej, hennes ögonfärg är väldigt växlande......ibland ser de riktigt bruna ut ibland illgröna och ibland klart blå......melerade ögon i allra högsta grad!!
Hon är en tjej med mycket bestämd uppfattning i allt så liten hon är!! Vi gick omkring och "pratade" länge hon och jag, det var kurr, hm,mm,nje hela tiden, hon säger en hel del ord nu, nej tex pappa och mamma och hej och gosa (det säger hon alltid till i, min vita stora hund när hon kryper i full fart mot henne när i ligger på golvet, och så  gosar hon in ansiktet i hennes mjuka päls och njuter.........i njuter inte lika mycket kanske men hon finner sig i det!!) V är väldigt förtjust i hundarna iallafall, det såg så härligt ut igår när hon satte sig emellan de två stora schäfrarna på golvet, synd att jag inte hade kameran till hands då!!
V reser sig gärna mot i:s sida (för V är inte lika hög som henne!!)........ eller kryper under henne,eller mellan frambenen på henne, då står i alldeles still!!
Igår blev vi faktiskt väldig imponerade av i (som vi annars anser vara ganska klumpig) för när M kom hem lite senare på kvällen stod  V stödd mot fotpallen, i som alltid blir hysteriskt glad när man kommer hem, kom rusande i full karriär för att hälsa på honom men tvärnitade.......... eftersom V stod lite i vägen!!!
Och så säger många att hon är lik mig.........bästa komplimangen i världen!!
Mellan städningen och det stökiga igen var jag på "besiktning" hos dietisten och jag fick väl godkänt.......jag hade tappat vikt på rätt ställe och inte tappat muskler som annars tydligen är vanligt, vilket innebär att jag får i mig tillräckligt med proteiner och att gymmet gör sitt!
Vågen visar nu -38kg och midjemåttet är minskat med 34cm, stussen med 28cm och låromkretsen är minskat med 16cm!!! Den här storleken jag har nu får man nog "bläddra" närmre 30år i kalendern för att hitta på mig!!
Det känns så himla gutt (som man säger på småländska!!)
Så på min 50 års fest om en dryg månad väger jag mindre än vad jag gjorde när jag fyllde 25 och 30...........fast det är klart...........när jag fyllde 25 och 30 var jag gravid ganska höggravid båda gångerna faktiskt.........ok.........jag är iallafall smalare och snyggare än jag var när jag fyllde 24 och 40 iallafall.......ja ja........jag är kanske inte snyggare än vad jag var när jag var 24.......eller 40........lite rynkigare....ganska mycket mer rynkig har jag ju blivit och jag har en hel del överskottshud........ överallt.......speciellt på överarmarna (där har jag nog 7-8cm för mycket skinn!! Men jag tänker inte operera bort det iallafall för jag tror inte att armarna blir snyggare med två jätteärr längs hela armen, speciellt eftersom jag alltid får otroligt fula ärr, och jag vill kunna använda linnen och T-shirt som jag trivs så bra med på våren och somrarna och då har jag hellre gäddhäng än ärr, men överskottet på magen ska jag operera bort, det ärret kan man dölja i trosor och bikinibyxor)
MEN jag väger iallafall mindre!!!
Jag ser verkligen framemot mitt 50-års kalas, ett 50 tal gäster har jag bjudit, men jag har inte fått svar från alla än men ett 25 tal borde det iallafall kunna bli.......det är vi ju bara med släkten och närmsta vännerna!!
Ungarna har tagit på sig uppdraget..........att fixa min fest (även om det olyckligtvis krockade med V:s 1 års dag, men jag hade inte så många helger att spela på........helgen innan jobbar jag, helgen efter har vi sommarmöte med corvetteklubben i Sunne, sen är det midsommar och sen jobbar jag och sen blir det ju alldeles för långt ifrån min födelsedag!!) L har  efter en del om och men varit så snäll och kompromissat lite, så det blir nog 1 års kalas på förmiddagen och mitt kalas på kvällen (men A har sagt att om L inte känner att hon vill eller hinner så kan han ta över hennes position som festarrangör)
Men frågan är om inte A och jag måste se om vi har någon tid till att ta en runda till Tyskland......vi kanske behöver mer vin och öl...........resten klarar sig nog........annars finns det ju i och för sig systembolag!!
Vi har en helg helt oplanerad och ledig innan kalaset, då har vi  i och för sig tänkt åka till Böda....... för vi längtar dit nu, men om väderprognosen visar skitväder den helgen så tar vi nog oss en roadtrip neråt istället!!
Det ska bli spännande att se vad ungarna hittar på...........(och om jag kan släppa mitt eventuella kontrollbehov!!!Ungarna tvivlar!! Jag ska överraska dem!!)
Jag har sagt till dem att jag verkligen inte har några krav på hur det ska vara, vad vi ska äta eller nåt, det räcker med en korv med bröd om det är så.......MEN.......jag vill ha jordgubbstårta, för det är tradition sen jag var pytteliten att det är jordgubbstårta.....det brukar alltid vara den första jordgubbstårtan för säsongen som äts då!
Jag vill bara ha ett kalas som jag inte behöver ordna med, men jag har erbjudit L att hjälpa henne med bakning eller nåt till V:s kalas om hon behöver det!
Nähe nu ska jag fixa till det som jag inte hann igår!! Eller rättare sagt.........fixa till det som gjordes  ogjort igår!!

Vårigt på jobbet

Jag älskar den här skira grönskan, "skira"  ( används det ordet någonsin annars??) är verkligen rätta uttrycket såhär i början av våren (även om jag via facebook sett att det snöar (!!??) ordentligt i andra delar av landet.)
Jag tog jobbkameran med ut för att föreviga lite av allt det vackra våriga runt huset jag än så länge jobbar i!


















Men än så länge jobbas det på kontoret iallafall.......men efter den 1 juni blir det bara några ensamma vilsna personal kvar i huset........ som inte får plats någon annanstans!!

Bilcruicing

Igår var det stora biltvättardagen hemma.......alla bilar skulle bli fina......tre av dem skulle till cruicing (men bubblan......visade sig ha körförbud så den fick tyvärr stanna hemma.......typiskt, jag som hade tänkt att den skulle få "rastas" lite!!)

Fyra bilar på infarten



Corvetten i vårskrud
Peugeoten (svårstavat det där!!!Måste alltid skriva det ett par gånger så det blir rätt!!)blev också tvättad....... även om den inte skulle cruisa utan bara vara ett  lite fräckare transportmedel för ungarna......
Sen gav vi oss iväg, A och jag i corvetten, m åkte med S och hans t i vår Dodge och M tog peugeoten som han hämtade sin E med!
När vi kom till utsatta platsen corvetteklubben skulle träffas på var det ingen där.........snopet....... med med hjälp av mobilen kom vi i kontakt med de andra i klubben, då visade det sig att vi skulle visa upp våra bilar på Stortorget......där stod alla andra!
Så där fick vi också plats....
Det var ett tjugotal av klubbens corvetter som hade tagit plats där,
Så där stod vi och pratade med folk en stund, men S åkte med t och blev presenterad för "svärmor" för första gången istället.
Innan jag övergav torget och tog med mig ungarna till stans bästa pizzeria
A fick inte följa med för han skulle ställa upp bilen i cruicing kön, corvetterna skulle köra först (konstigt nog fick inte vi åka allra först trots att vi har en pacecar, pacecar är ju den bilen som startar racerlopp på riktigt)
Så sen åkte vi runt lite, det tar en timme genom stan.......
Det går verkligen inte fort.......men vem har väl bråttom en sån här dag, när man kan titta på en massa olika bilar
Både gamla godingar och nya moderna bilar (jag ojade mig med förtjusning när vi mötte en fin bubbla.......undrar om man om 40 år eller så säger -Å vilken söt liten Mitsubischi colt som kommer där eller titta vilken fin nissan......skulle inte tro det..........och jag lär inte åka på cruicingar om 40 år heller förståss!!)
Ungarna skakade bara på huvudet när värsta raggarbilen for förbi och några inne i bilen ropar mitt namn och vinkade åt mig =) Man är lite känd i den där stan!! Som soc.kärring!!
Andra varvet bytte jag plats med m och åkte mer anonymt i baksätet på Dodgen (med mörka bakrutor) med S och t och tittade på folk, utan att de kunde se mig!!
Resten av Valborgmässoaftonen firade vi hemma framför TV:n, men m packade inför sitt Göteborgsäventyr, hon ska dit 3 veckor nu och göra praktik bland försöksdjuren på Sahlgrenska...... 3 veckor i den stora farliga staden, men hon har en kompis med sig iallafall så de är två vilsna tonårstjejer där, hon har nog kommit fram nu för jag skjutsade henne till tåget strax innan 12. Mamma är nog hispigare än vad hon är.........men hon brukar klara sig bra, hon är en klok tjej!
M är just nu vakt på vip-loungen på stadens nya fotbollsarena (som har det smått fåniga namnet "Guldfågeln arena") Han vikarierar för sin storebror som brukar ha det jobbet.....
Han hade en lite annorlunda vaktklädsel
Jobbar man i Vip:en är det sån här "dresscode"!
S och A har varit och tittat på motorcross idag så då blev jag ensam kvar.......och roade mig med lite plantering av vårblommor och det blev såå fint tycker jag!!
Den fina gamla pumpen kommer till sin rätt bättre med lite dekorationer!!
Och 3 fina krukor dekorerade jag vår fina altan med!
Så nu är det vårfint både på framsidan och baksidan!

Vägen till jobbet

Jag har tidigare skrivit om min vackra väg till jobbet, den är rena terapin med allt det vackra och lugna.
Speciellt så här på våren!
Så häromdagen tog jag med mig kameran och tog lite vackra kort på vägen......
Första avfarten hemifrån..
Hemikring
Längs E22:an
Massor av vackra stenmurar
Och lite bäckar och vattenfall....
Och sista avfarten
In på jobbet

Nedläggningsbeslut

Nu är det bestämt, min arbetsplats läggs ner första juni.............efter 11½års verksamhet!
Kommunen behöver spara pengar...........så man lägger ner min arbetsplats för att spara pengar..........i den här plånboken............men det kommer nog att kosta mer i en annan plånbok.......så det känns inte som ett långsiktigt sparande iallafall.......men men jag är inte politiker eller ekonomisnubbe så det är inte mitt fel om det blir knas!
Jag menar.....var ska de ungarna i fortsättningen ta vägen som behöver komma hemifrån av olika anledningar och vad ska föräldrarna göra när de behöver ha hjälp med tonåringar som trasslar till det för sig??
Men än så är det många frågetecken.........vad ska vi jobba med,hur ska vi jobba, var ska vi hålla till, när får vi semester............får vi någon semester.........
Och väldigt snart är det 1 juni så man får väl hoppas att alla frågetecknen rätas ut snart............väldigt snart!!

RSS 2.0