Restiden........

.....till Sri Lanka har vi minskat med 5 timmar nu.......för vi bestämde helt spontant att boka flyg  istället och slippa åka bil till Arlanda och vi kom på att vi förlorade inte så mycket pengar på det (när man räknar bort bensinpengar, parkeringsavgift och hotellrum och mat på uppresan så var differensen inte så stor) men vi tjänar som sagt mycket tid, vi har en nog så lång resa framför oss ändå!!
Det känns bra........så nu fick jag istället komma på lunch åt oss hemma!!
Vi hade hoppats på att träffa och pussa på alla barnbarnen innan vi åker idag, men L:s familj är sjuka och just idag har vi lite bacillskräck så jag fick nöja mig med att prata med O och V i telefon, men S tog med sig sin familj och kom hit på frukost/fika så farmor fick pussa och fotografera lite!!
A insåg också att hon har stora fötter så han ville absolut ta avtryck av hennes fötter nu (som sagt, hon har stora fötter för att vara så liten, hennes yngsta kusin hade mindre fötter när hon var 2 månader än vad lilla l har nu 23dagar gammal!!) Så det fick tryckas och fotas fotavtryck och de blev jättefina!
Nähe nu fick jag ju några timmar över så jag ska fixa den sista tvättmaskinen och vattna blommorna innan vi åker!
Vi hade planerat att åka kl 14 (om 25min) men nu åker vi hemifrån 17.30 istället!!

Idag......

............är en sån där dag som jag måste göra allt som jag inte hunnit göra eller som jag måste göra innan vi åker!!
Så fullsmockad dag är bara förnamnet!!
Jag har tex inte packat ner något än vilket stressar en del............(men inte A och mig dock!!)
Och så ska räkningarna betalas, returen lämnas, inköp av en handbagage väska och resematsäck, en runda och pussa på barnbarnen,tona håret,röja i köket (det orkade varken A eller jag igårkväll efter vår köttfärsscrepes tillagning) dammsuga och plockas lite, biljetter och visum skrivas ut, nya medlemmar i corvettklubben vill ha sitt välkomstpaket (det är nämligen en uppgift jag har tagit på mig i corvetteklubben, att se till så de får det!!) tvätten tvättas, vikas och stoppas in och så ska vi nog ta oss en runda till mamma och pappa också, de hade lite Sri Lankiska rupees som de ville ge oss så vi har lite småpengar med en gång vi kommer ner (det går nämligen inte att växla in sådanna i Sverige, så vi  har fått växla svenska pengar i dollar som vi sen ska växla till rupees!!!) .............och så packningen då.............men jag har iallafall skrivit en packlista nu!!
Men vi börjar med räkningarna.........så har jag det gjort!!

Puuh

........äntligen har mitt livs tuffaste arbetsvecka avklarats!!
Och nu är jag skeetslut rent ut sagt!!
Jag tyckte det var en smart idé jag hade när jag beslöt mig för att flytta några av nästa veckas arbetspass till den här veckan, så att jag slapp ta ut så många semesterdagar............men nu veti katten om jag tycker det var så smart när jag tänker efter! Så som jag känner mig nu!!
Men nu är jaag låååååångledig!! 18dagar varav de flesta kommer att tillbringas i sol och värme på Sr Lanka
Men inte en pryl har jag packat och någon packlista är inte gjord........det lilla jag varit ledig har jag bara inte orkat styra med det!!
Men vf jag är en rutinerad resenär så jag skriver lista på 5min och packar på en kvart............hoppas jag!
Det är iallafall planen, en annan plan är att jag inte ska packa ner så mycket...........så man slipper ha hälften av resväskan med oanvända kläder när vi kommer hem!
Annars har veckan varit bra.
Farmor begravdes redan i måndags och det var riktigt tungt.
Det blev en "snabbbegravning" (ja inte själva begravningsakten den var som vanligt alldeles för lång...........plågsamt lång och prästen var pensionerad och gillade att prata..........väldigt mycket!!)
Med snabbegravning menar jag att vi fick skynda på med allt eftersom A och jag ska ju iväg på söndag och innan vi kommer tillbaka åker mamma och pappa till Kap Verde, så det var skönt att det gick att ordna det innan resorna så man slapp ha det framför sig!
Annars har jag som sagt mest jobbat sovit 2-3 nätter i veckan på jobbet och så alla dagar, tur att jag trivs med jobbet!!!
Jag har skaffat mig ett nytt "fritidsintresse" också...........jag driver ett eget ungdomsboende............(ja jag brukar skoja med kollegorna om det) men skämt åsido. Jag har blivit "särskild tillförordnad vårdnadshavare" till  a, (så nu har jag föräldraansvar igen!!) 16-årig kille som bor tillsammans med sina bröder i en lägenhet. Och där är jag och "mammar", hjälper till med papper, lagar lite mat, handlar och hjälper till med struktur och lite annat smått och gått.
Det är ett härligt killgäng där (16,18 och 22år, den äldste jobbade jag med för en 6år sedan sådär) och de är så duktiga, de lagar mat (inte bara nudlar och fiskpinnar utan det pratas om raggmunkar och köttfärslimpa, fläskpannkaka och sånt, tvättar och håller iordning (de får visserligen lite assistans av sina två äldre systrar med jämna mellanrum) och de har en fantastisk syskonsammanhållning och är en helmysig familj, som jag tycker mycket om och som finner sig i att jag är där och styr lite några gånger i veckan. Så nu har jag "expanderat" min "familj" lite till!!
Men nähe, nu har jag inte tid att sitta här mer............jag ska fixa crepes.............och sen ska jag nog börja på en packlista!!
Och sen ska jag........nog ............ta tag i resten!!!

Hektisk arbetsperiod

har jag haft och kommer att ha de närmsta dagarna också.........vem f--n är schemaläggare???
Oooops.........det är ju jag!!
Jag har jobbat fre-lör-sön-mån-tis och ska jobba ons-tor-fre-lör-sön..........utan en enda helt ledig dag!!
Visserligen slutar jag jobba kl 8 vissa dagar eller så börjar jag kl 15......men ändå........inte en enda helledig dag!!
Ungarna retas med mig......-Vem är du som rotar i vårt kylskåp sa M, och m presenterade mig för kompisen hon har boende hos oss -Det här är min mor sa hon
Men snart............. om 12 dagar ska jag vara heeeelt ledig i 16dagar!!!
Och då ska det njutas, solas  och badas
.........någonstans på den här stranden!
Nu är allt klappat och klart, drickvaccinet inköpt (för det finns väl en viss risk för magsjuka i Sri Lanka kan jag tro!!) och vi har bokat  ett hotellrum när vi kommer tillbaka till Arlanda kl 2.30 den 14/2 för då är man väl inte så sugen på att köra 50 mil hemåt!!
Apropå utomlands...........m letar just nu utbildning till veterinär.............i AUSTRALIEN!!!
Hon har varit och pratat med studierådgivare i Malmö idag............och nu lutar det åt att hon ska utbilda sig 5 år i Australien, i Perth eller Melbourne........eller så blir det i Holland, det är också ett altrernativ hon överväger, men just nu väger det över åt Australien alternativet.............OMG........... min lillflicka ska flytta  "down under"..... utan mamma och pappa!!
Men men då får vi väl ta oss en runda dit A och jag..............och det låter ju egentligen ganska trevligt!!
Men lite läskigt verkar det vara........att släppa iväg henne dit och hon kommer bara hem en gång om året!!
Oh My God..........men det är klart att hon ska göra det............vilket äventyr alltså!!

Vem är jag??

ja jag vet ju vem jag är....... men vet du det??
Jag menar.......det kan ju ha tillkommit någon läsare som inte fattar ett dugg av mina L och S och M!
Jag skulle presentera mig som:
Å och är 50... ok då 50½ år och är numera bara "lätt överviktig" efter en gastric bypass operation som jag gjorde okt-10 (efter att ha varit en riktig tjockis (med allvarlig fetma som det kallas i BMI staplarna)..... i 20-år)
Jag är en positiv person som älskar livet och som älskar att ha hela min stora familj (lite expanderad familj med extra familj, vänner och ingifta omkring mig)...... men njuter även av att få vara alldeles för mig själv, jag har ett fantastiskt jobb som familjebehandlare (eller föräldracoach som jag gillar att kalla mitt jobb för) och har ett gäng härliga arbetskamrater.
Jag bor tillsammans med man och varierande antal barn på en hästgård (utan hästar, om man inte räknar de under huvarna då!!) 2½mil norr om Kalmar
I vårt underbara hus (det ÄR livskvalitet att bo som vi bor!!) som vi flyttade till för en 4-5 år sedan, vi gjorde tvärtemot vad alla andra gör när ungarna blir äldre och flyttar hemifrån............vi köpte större och flyttade från "grannbyn" ut på landet!

Långliggare på Böda är jag också och har i de båda säsongerna av "Böda Camping" på 5:an synst  till mer eller mindre och har där ett härligt kompisgäng som vi "hänger" med från april till oktober och vi brukar också träffas några gånger under "osäsongen".
På Böda tillbringar vi de flesta av våra helger och semestern när vi har husvagnen där.
I Corvetteklubben har vi också ett kompisgäng som vi åker bil och äter mat tillsammans med lite då och då.
Jag gillar att plocka svamp, skriva, fotografera, är en hängiven facebookare (där jag gärna också spelar Cityville....jaja en del lägger patiens på datan!!) och så "wordfeudar" jag när jag har en stund över.
Jag gillar att laga mat och baka även om det sistnämnda inte händer så ofta längre........jag har ju inte så många hemma som äter upp kakorna längre!!
Resor gillar jag och de sista åren har maken och jag varit i Gambia, Dominikanska och snart åker vi till Sri Lanka på egen hand, och tillsammans med ungarna, mina föräldrar och ibland tillsammans med min bror och hans familj har vi också "inspekterat" Kreta, Mallorca, Cuba, Goa, Thailand,Kroatien, Fuertoventura och Teneriffa........och nästa år blir det nog Mexico för maken och mig.......eller Kenya....
Jag tycker inte om att städa, men gör det iallafall...... men tvättstugan är min "svaga punkt", jag tvättar, torkar och viker tvätten MEN sen kan det ta ett tag innan jag tar tag i det och får in det i skåpen, däremot har jag ordning och reda i mina köksskåp........där ska allt stå på rätt ställe annars måste jag fixa till det.........och julpyntet......det hånar familjen ibland mig för........för det vill jag också ha på samma ställe varje år!!
Jag har haft hund nästan hela livet men just nu är vi "hundfria" och trivs bra med det..... om man inte räknar med hunden som yngsta dottern har största ansvaret för!
Bilar har vi haft en del genom åren.......ett 50tal tror jag, bilar gillar vi i vår familj......jag är inte så mycket för att tvätta och putsa bilar förståss, men jag gillar att köra och att titta på på dem, (putsandet och mekandet överlåter jag gärna!!) förr har vi haft många bilar, men nu har vi bara 2 var maken och jag.........och en husvagn, en 4-hjuling och en husbil förståss!
Jag och mannen i mitt liv har hållt ihop i 32½år och avser att fortsätta med det framöver också!
Jag har alltid jobbat inom "människovårdande" yrken (som skötare, vårdarinna, undersköterska, behandlingsassistent och nu då som familjebehandlare) men har en dröm om att längre fram kunna köpa något pensionatliknande i Indien eller Sri Lanka och bo och arbeta där vinterhalvåret och bo i Sverige i husvagn eller sommarstuga sommarhalvåret.
Jag gillar inte hösten .......eller vinter som är som höst.......då vill jag hellre ha snö eller sommar.
Jag älskar att bada och att sitta i solen och läsa bok efter bok.
Jag dricker helst cola light av något slag men festar gärna till det med några glas vin ibland , en rom och cola light eller ett par tequila (jag har dock fått dra ner på den konsumtionen sen operationen!!) med en apelsinskiva med kanel att suga på efteråt.
Jag är inte så stor i maten längre och har inte någon egentlig favoritmat......bara jag slipper bruna bönor, gröna ärtor, blomkål och kroppkakor är jag nöjd!!
Orange är favoritfärgen.....den är så varm och lyser upp, men i kläder använder jag också ganska mycket svart.......och jeans.........jag är ju uppvuxen på 70-talet!
A är mannen i mitt liv och min bästa vän, jag "la beslag" på honom när han var 16 och har inte släppt honom sen dess. Han har sina sidor.......han kan vara lite långtjurig och opedagogisk.........men alla har väl sina sidor!!
Han driver ett eget textiltryckeri och brodyrfirma i "grannbyn" och har gjort det i över 20 år
L
är vår äldsta dotter (herregud hon fyller 28 nästa gång!!!) hon jobbar också med människor med svårigheter och bor i ett hus i  "grannbyn" tillsammans med sin lugna men "luriga" T och deras två barn, mina älskade barnbarn, härliga krullhåriga morfarsälskaren  pojken O 5½år och flickan det vilda yrvädret V 1½år.

S är vår äldste son, 2 år yngre än sin storasyster, han jobbar tillsammans med A och bor även han i ett hus "grannbyn" tillsammans med sin sambo t, som är en lite tyst men trevlig och mor till deras idag 10 dagar gamla dotter l,
som jag precis lärt känna och kommer att lära känna bättre, hon gillar inte att sova om nätterna har jag förstått iallafall!
M är vår 20-åriga son som jobbar som rekondare av bilar och väntar barn med sitt ex i slutet av maj och har en go flickvän R som bor i Gävle trakten
m är vår yngsta dotter,(lillflickan) 2 år yngre än sin närmsta storebror, så även hon är vuxen........på pappret!
och så har jag "extraungen" s 28år och hans lilla familj bestående av sambo och 8-månaders son
och så blir jag snart också  "särskilt tillförordnad vårdnadshavare" till en 16-årig pojke a.
Och så har jag mamma och pappa och bror med fru och två tonårspojkar, och svärföräldrar och tills idag hade jag också en farmor.
Och så har vi Mi hon är egentligen A:s syster men henne har jag  "adopterat" som syster och hon har två söner i 20-års åldern och  dottern N som nyss fyllt 12!
Så vi är en ganska stor, bullrig och härlig familj !!
Andra i mitt liv är:
B även kallad Böda-B en av mina "adopterade systrar" och hennes man silversmeden
E är också en vän till mig (och fd kollega) och familjen (lite kärleksfullt kallad för "huskatten") och "adopterad" syster
Fd grannen T och hans sambo K umgås vi också med med jämna mellanrum
Så det var väl allt!!!
Nej jag glömde ju familjens hundar.....
s en långhårig schäfertik som vuxit upp hos oss, men som nu bor hos S och hans familj
t en pappillonspetskille som varit "foderplacerad" 1½  men nu flyttat hem igen och n, L:s lätt överviktiga världssnälla schäfertik
Så , det var iallafall allt............all about me and my life!!

Vila i frid

älskade farmor!
Hon föddes i Östergötland 23 april 1917 och somnade in idag 16 januari 2012 vid 10,30 tiden.
Nästan 95 år gammal!

Och tack för att du funnits i mitt liv i över 50år!!
Det är inte alla som får ha kvar sin farmor så länge!!

(titta.........där var Tjock-Åsa med också!!)
Hon lämnar efter sig 5 generationer på 2 håll,  och 12 ättlingar,det är: ett barn, två barnbarn,6 barnbarnsbarn och 3 barnbarnsbarnbarn och alla ingifta som lärt känna henne!
Farmor  älskade att spelade kort , så det gjorde vi mycket (och hon fuskade alltid och slarvade med blandningen, hon kuperade bara lite!!) och bingo och bingolotto. Hon vann en splirrans ny bil när hon var i 80års åldern på Bingolotto......den sålde hon och så delade hon ut pengar till oss.
Pengar har hon alltid varit generös med, hon köpte alltid de finaste klänningarna och kläderna till barnen när de var små, och det var hon som betalade mitt körkort (farfar tyckte han var smart och sa att han skulle betala min lillebrors körkort för det skulle nog bli billigare...........han tänkte nog inte på inflationen..........jag menar.........min lillebror är ju 3 år yngre än mig!!) Och jag älskade att bo hos farmor och gå och shoppa med henne, hon köpte allt jag önskade mig (till mina föräldrars stora förfäran) och så var jag och campade på Öland med dem ibland eller med dem på landet där de hjälpte till på en gård i skogen, där de bla gjorde egen ost!
Och det var farmor och farfar som gjorde mig och lillebror till de populäraste ungarna på den svenska internatskolan i Indien, som vi bodde på.För en gång i månaden kom det ett stort godispaket med svenskt godis till oss.........lakrits och bugg och sånt som inte fanns att köpa i Indien.
Farfar dog alldeles för tidigt 87 bara 72år gammal, och då bodde farmor ensam kvar i Linköping ett tag tills hon träffade sin nya "pojkvän" när hon var närmre 80 år gammal, som hon umgicks med och hade som sällskap tills även han gick bort.
Farmor var en riktig matmor, när man kom hem till henne över helgen , så var det värsta smörgåsbordet varenda gång som dukades upp..........och vi fick alltid sockerdricka eller pommac..........det fick vi aldrig hemma!!
Och långfranska med medisterkorv...........det fick vi inte heller hemma!!
När mamma och pappa flyttade till Kina för att pappa skulle jobba där brukade farmor komma hem och bo hos oss ibland och fira jularna med oss, och när jag och mina föräldrar och lillebror bodde i Indien åkte farmor och farfar dit och hälsade på............ trots att de inte kunde ett ord engelska!!
Hon var en stark,envis och kraftfull kvinna........ och det var hon enda in i slutet då hon somnade in med sin hand i min.
När jag efteråt åkte till A och hämtade hunden sa jag till honom att det känns så tomt........-jag har ju haft min farmor hela livet och nu finns hon inte med mig längre, så sa han...........-titta dig i spegeln så kommer du att se henne varenda dag.............jag har nämligen blivit VÄLDIGT lik farmor sen jag blivit smalare säger A......och visst....... även jag kan se likheter..........jag är nog mer lik farmor än min egen mor!
Och visst finns det likheter på ögonen på de här bägge också?? På farmor och hennes barnbarnsbarnbarn V!!
Så nog lever farmor kvar........hon lever kvar i oss alla!!

Storsäljare

.....eller vad tror ni om S och A:s nya tröjtryck!


Tröjan för pappor.....
DADD står för Dads against daughters daiting,

Tröjan för mammor:

Det står samma sak på ryggen på den!
Och det är S och m som är "fotomodeller"

BMI

är lite knäppt!!
Jag hittade min BMI tabell idag när jag letade efter en helt annan sak!
Jag är fortfarande "lätt överviktig"...........typiskt........jag som trodde jag var "lagom" nu, 48½kg lättare, 40cm mindre i midjan och 35 cm mindre runt "stussen"!!
Men tydligen behöver jag gå ner 2½kg till för att hamna i "normalspannet".
Men jag kanske klarar mig på åldern...........för jag vet att man får väga lite mer och ändå hamna inom normalspannet när man fyllt 50!
Om jag kunde räkna bort överskottskinnet så har jag nog normalt BMI förresten!!
Men visst är det bättre med BMI 26 än 43 som jag hade från början...........det måste väl alla tycka!
Men jag har inte riktigt vant mig vid mitt "nya jag" än upptäcker jag ibland..........när jag av gammal vana sätter mig i framsätet med hänsyn till de i baksätet........ (så de ska slippa trängas med mig i där).......även om jag numera kanske inte är den tjockaste i bilen........ eller häromdagen när jag skulle mäta benutrymme när vi trängde in ett skötbord i ett badrum, jodå det fanns plats konstaterade jag, men hon är ju lite rund sa kollegan -Ja men det är ju jag med sa jag blixtsnabbt....... men rättades omgående av kollegan.
Så i huvudet är jag fortfarande tjock, men när jag ser mig i spegeln och köper kläder i storlek 40 ser jag ju att jag inte är det!!
Undrar om jag någonsin får en rätt kroppsuppfattning eller är det bara en vanesak tro!

Livets variationer

Tänk vad livet skiftar.......
För inte så länge sedan bodde A och jag ensamma........ett litet tag visade det sig sen!!
M och m hade flyttat hemifrån och vi hade inga hundar hemma och bara myndiga barn!
Den sista tiden har vi:
haft 2 hundar och 3 ungar som bor hemma!
För: M bor ju hemma igen (även om det nu ser ut som att det kommer att ordna sig och att  han snart får en stor egen lägenhet........det verkar vara nästan helt omöjligt att få en egen lägenhet som ensamstående 20-årig kille i den här staden!! S hade samma problem han för 5 år sedan!)
m bor hemma ett par månader nu eftersom hon praktiserar på djursjukhuset i grannbyn
och så bor m:s kompis som praktiserar på samma ställe också hos oss nu
och så har lille pappillonspetsen t flyttat hem igen
och den sista veckan har schäfern s också bott hemma hos oss medans hennes husse och matte har kommit in i sin nya roll som föräldrar (men nu flyttar hon snart "hem" igen).........fullt hus med andra ord!!
Och så är jag snart "särskild tillförordnad vårdnadshavare" för en 16-årig kille dvs jag kommer att ha "föräldra ansvar" igen!
Då trivdes jag inte alls med mitt jobb heller och letade febrilt efter något annat, men nu stormtrivs jag med arbetet.........det mesta av det iallafall!!
Då hade jag bara 2 barnbarn, nu har jag 3 barnbarn och väntar det 4:de (och jag håller tummarna för att M och E kommer att få det att fungera, hade jag varit troende hade jag bett gud om hjälp i det också!!)
Men det är väl det som är livet!!
Inget är förutsägbart utan fullt av överrraskningar!!

Tandläkare

skulle man ha blivit...........vilken timpenning de måste ha!!
Jag var där idag på fm för att laga ett hål, men jag var snål med min tid och mina pengar så jag tog ingen bedövning.........jag menar hallå.........jag har fött 4 barn och tatuerats i ett 10 tal timmar....... så då kan jag väl stå ut med att laga ett hål utan bedövning tänkte jag.
Så det gjorde jag, och 10min senare gick jag därifrån!!
Då var tanden lagad och jag fick betala 1104:- för det!!!!
Vad blir det i timpenning???
Jag menar hur många patienter hinner de då inte med på en timme???
5-6 stycken iallafall x 8 timmar x 5 dagar..........det blir en del pengar att inkassera!!!

Lovis

heter hon, min sondotter!
För nu har hennes föräldrar kommit fram till att hon är en Lovis och ingen Tyra, så lilla l blir hon här på bloggen! (det var ju lite bra att det inte blev ett till T, för det använder jag ju redan som stort T till svärsonen och litet t till svärdottern!!)
Lovis är visst ett gammalt namn från 1800 talet, och jag som trodde det var ett hittepå namn av Astrid Lindgren till Ronja Rövardotter..........men så var det visst inte,föräldrarna hade "googlat" namnet och tagit reda på att det är en gammal omskrivning av namnet Louise
...........men jag tror det var en felskrivning  av en dyslextisk präst som, skrev i sina kyrkoböcker!!
Men så kom jag på att u och v var samma bokstav för länge sen!!
Hon var vaken och nybytt när jag kom för att hälsa på den nya lilla familjen idag...........men när hon kom till farmor så tyckte hon..........igen........att det var dags att fylla blöjan..........till S och t:s förtjusning........de slapp ju ett blöjbyte!!
Hon är så gudomligt söt...........tänk att just jag har fått de sötaste barnen och barnbarnen i världen!!!
Så här kommer en liten bildkavalkad........igen.......för det är klart att farmor tog med sig kameran!!
Hon gillade att hänga över axeln på pappa och det är ju klart........han har ju en hel "bilderbok" på ryggen............och på armarna med förresten!!
t är fortfarande väldigt trött.........och alla nyblivna mammor har väl en "släng" av förlossningspsykos..........jag menar......... för 6 dagar sedan chockades hennes kropp av en förlossning, hormonerna lever rövare, en livsomställning har inträffat, mjökproduktion som kommit igång och så sömnbrist på det.........för sova på natten är inte l:s favoritsysselsättning!!
Så det var ingen av föräldrarna som hade något att invända mot att jag gosade och bar omkring de 1½timmarna jag var där!
Hon fick premiärprova att ligga på golvet på sin mjuka lammskinnsfäll och det gillade hon..........en liten stund iallafall.........sen ville hon upp i famnen igen!
Men det gjorde inte mig någonting......
Jag trugade också i henne en napp och så somnade hon så gott i min famn!!
Så föräldrarna kunde slänga sig i soffan och göra ingenting!!
Ja...... de fick lyssna på en "föreläsning" av mig också förståss........S kallade det för det!!
Jag pratade amning med dem!
Jag var nämligen amningsrådgivare i amningshjälpen  i 10år  (84-94) så jag delade med mig lite av min kunskap i ämnet amning!
Men sen åkte jag hem för sjuksköterskan från bvc.......bhv heter det ju nu förresten...... kom på hembesök!
Men om en dryg timme kommer L med de 2 andra barnbarnen så då får jag umgås med dem lite istället.........och följa V upp och ner för trapporna antagligen!!

Presenterades

...för sondottern gjorde vi igår!!
S bjöd hem oss till halv fyra, fyra tiden och jag skojade med honom och sa att vi kommer 15.32...........men det gjorde vi faktiskt inte...........vi kom 15.38!!
Vilken sötnos....... en riktig prinsessa 3935g vägde hon när hon föddes och var hela 54cm lång!!
Och så har hon stora fötter (troligtvis ett arv från sin far som har storlek 48 i skor!!)....för att vara så pytteliten!!
Och sååå sockersöt........... hon fick prova många famnar igår.........och var inte missnöjd med det alls!!
Hon åt när vi kom, sen kom t ut med henne så vi fick hålla lite, pussa lite och titta mycket!!
Alla säger att hon är lik S och det är nog så............. men det kan ju vara ett lyte som växer bort =)
s fick förståss också hälsa på "lillasyster"
En sån underbar liten figur......farmors........ och farfars älskling!!
Men något namn har hon inte än.........föräldrarna provar just nu ett namn..........vilket får jag återkomma om!
Men jag fick rätta S flera gånger när han sa -Jag fick bada den, den sov gott hela natten...........DEN kan man väl inte säga längre...........nu är det ju en HON!!
Jag fick byta bajsblöja på henne också.........för S sa att den som håller får ta hand om........och jaja det löste jag väl............man är ju inte helt orutinerad på blöjbyte precis med 4 egna barn och 2 barnbarn........3 nu!!
Prinsessans mormor och hennes man kom också  för att titta och pussa lite
Och kolla in de små........ men ändå stora fötterna.
Hon fick en hel del "tjejiga" kläder också (jag handlade väl för en 1000 lapp häromdagen!!!) och mormorn hade en massa kläder med hon också!!
Så nu har hon lite rosa kläder...........och så köpte jag en hel "outfit" i orange också =)
Faster m följde också med och ville hålla och lukta lite...........och hon fick ta hand om ett annat nödvändigt blöjbyte (jag var med där också och assisterade lite)
A fick hålla sist av alla..........han var väl inte så framfusig som vi andra!!
Den här bilden är lite speciell.........jag har sett den förut............eller iallafall en kopia av den...........i S babyalbum!! Där finns det en 25 år gammal,  nästan identisk bild till denna, då är det S som A håller i famnen........jag måste leta reda på den och scanna in den en annan dag, och lägga upp den här på bloggen!!
En annan rolig detalj jag tänkte på igår är....... två tavlor vi har hemma i sovrummet
Det är teckningar gjorda av en konstnär som mina svärföräldrar kände............och det är A som är avtecknad
Och jag såg många likheter med våra tavlor och prinsessan igår
Visst ser ni likheten??
Så det är väl sjutton att A alltid vinner........ morfar är bäst tycker O och V säger morfar men inte mormo...... än!!
Men det är klart många säger ju att vilda V är lik mig............så några gener har jag väl delat med mig av........och förresten, de stora fötterna är en gen som jag har med mig....... och delat ut till alla mina barn och tydligen till ett av barnbarnen också =)
t tycker iallafall att det var skönt att bli av med den stora magen........... och halsbrännan!!
Även om hon var ganska trött igår...........men det får man va......det är konstigt alls efter ett och ett halvts dygns värkar och all omställning efter att babyn kommit.........och det var ju faktisk inte ens 2 dygn sedan när vi var där.
Men nu ska den lilla familjen få vara i fred ett tag......det är ju mycket nytt för dem!
Men på torsdag tittar kanske farmor in en stund igen!!
För då är den lyckliga nyblivna farmorn ledig igen!!

En liten prinsessa

föddes igår då S och t fick sin dotter.
Det var en lång utdragen förlossning men allt gick bra och alla mår bra!!
De åkte in till BB på torsdagskvällen vid 20 tiden och hon föddes vid 16 tiden på fredagen!
Jag jobbade natten torsdag-fredag och kom hem igår morse och blir då mött av 2 hundar........s var ju här också.............men ingen hade sagt till mig att de åkt in!!! Taskigt!!

Vad hon ska heta är inte riktigt klart än, de "känner" på två alternativ för att se vem hon är...........om hon är en Lovis eller en Tyra!!
Nu längtar jag bara tills jag får se och pussa på henne!!
Nu ska jag ladda batteriet i kameran och efter frukost åker vi till stan...........vi måste ju köpa lite tjejkläder!!

Väntan

Jaa vi väntar och väntar.......... men barnbarn nr 3 verkar vara lite blyg..............eller så trivs det i värmen och tryggheten i magen.
Och ärligt talat vem skulle frivilligt vilja komma ut till den här  sk vintern...........grått och blött och ruggigt......... om man slapp!!
Babyn var ju "lydig" och höll sig inne tills årskiftet, men nu är det inte så "lydigt" längre.......... för nu tycker föräldrarna...... och vi andra att det vore trevligt att träffas!!
Det andra väntade barnbarnet (nr 4) har jag förståss ännu mindre kontakt med, eftersom föräldrarnas kommunkation inte fungerar........igen..... och jag blivit blockerad på E:s fb och blogg.
M var själv på familjerådgivning igår för att få prata med någon utifrån och få veta vad han har för rättigheter, möjligheter och skyldigheter.
Men nu avvaktar vi och håller tummarna för att allt öppnas upp igen.
Annars har jag haft en intensiv och rolig arbetsvecka, jag har jobbat varenda dag och en natt och så blir det en natt till innan jag går på helgledighet!
Och så har jag fått ett nytt spännande uppdrag som känns roligt att ha.
I helgen ska vi iordningställa/inreda husbilen och vara ganska "asociala" A och jag för vi har varit väldigt sociala de senaste helgerna...........VÄLDIGT sociala!!
Men vi måste nog träffa barnbarnen 1 och 2 någongång i helgen iallafall...........det var ett tag sen nu.
Och om 24dagar åker vi till Sri Lanka.........det ska bli SÅÅÅ skönt!!
Resan är betald,inresetillståndet är klart och drickvaccinet är beställt!!

Lydigt barnbarn =)

jodå barnbarnet som kommer närmast gjorde som alla hoppades på........ väntade in 2012!!
Det har inte kommit än.......
t fick bära på sin stora mage både jul och nyår..................men jag tror det blir imorgon!!
Imorgon blir jag nog farmor.....................eller en annan dag 2012!!

RSS 2.0