Pulverdiet

Nu har jag bara 2½vecka kvar av min pulverdiet..........innan operationen iallafall.......veckorna efter räknar jag inte!!
För det känns tungt när jag konstaterade att det är 2 MÅNADER(!!!!) innan jag kan äta vanlig mat igen!!
ÄH, jag ska inte gnälla, det går bra och jag är inte hungrig!! Och jag har redan gått ner 2½kg!!!
Men  jag är såå SUGEN på riktig mat.......... som man tuggar och kryddar och värmer!!
Men jag kommer att fixa det här!!
Men det är inte klokt vad mycket riktig mat det finns överallt och på tv, folk som lagar och äter mat!!
Det var lite kul på "tjockisgruppen" igår, tre av oss går nu på pulverdiet och temat för dagen var "frestelser" och jag tog då upp det här med att det äts och lagas mat överallt på TV, som jag aldrig tänkt på förr, jag nämnde tex att jag på TV sett en skådespelare vika ihop en pizzaslice och bara stoppa in i munnen -Ja just det det var i CSI va, sa en av kompisarna då i gruppen...........han hade också sett och reflekterat över den lilla korta scenen på TV ......hihihihi
Och idag på mötet efter lunch kände jag att det luktade mat om dem som kom tillbaka från lunchen!! Det har jag väl aldrig tänkt på förut!

Taikon

A hittade en gammal bild i sin gamla dator från en av våra första husvagnssemestrar, det var tider det =)

Några sov i husvagnen, några i vanen......(vanen....... vad fel det ser ut  när man skriver det,men vad blir en van annars i plural??), några i förtältet till vanen, och  L och hennes hund i tältet. Vi var då 7 stycken och 2 hundar!!!
Det är lite annat än vår husvagn nu...........men jag tror vi hade lika mysigt och kul då med!

Första

..........dagen på mitt nya liv!!!
nu kör vi..........
Den här är min mat till frukost, lunch, middag och kvällsmål................i 5 veckor!!!!
Men jag kommer att fixa det och jag kommer garanterat att bli mindre =) och jag får fortfarande dricka cola light!!!
Vi firade vår 24-åriga bröllopsdag i förskott igår A och jag, med oxfilé, bearnaisesås och friterade klyftpotatisar!! (och vi tog oss ett par tequila med apelsin och kanel till!! )
För A ville inte dela min middag på söndag då det är bröllopsdag på riktigt =)
Det är bara lite otur, för veckan innan min operation ska A och jag åka till Stockholm och vara med på corvetteklubbens årsmöte på Hilton Hotel, där det ingår en tre rätters middag...........
Vi är där i sällskap med två andra par, så de får väl dela på min redan betalda middag..... så det känns helt ok iallafall........... för på nästa årsmöte är jag mindre och kan jag äta god mat jag med..........lite grann!!
Men nu........

Säsongsavslutning

Förra helgen plockade vi ner förtält  med innehåll och tog hem husvagnen från Böda.
Det var två kalla och blåsiga dagar, solen tittade inte fram speciellt mycket och när den gjorde det så var det så blåsigt så det var kallt iallafall.

Det blir rörigt när man ska plocka ihop för säsongen för det är inte klokt vad grejer man har!!

Och vad hårt man får jobba för att stuva in sakerna, skruva isär och bära golvskivorna och flytta in saker i husvagnen från skåpen i förtältet!!
För såhär spartanskt brukar vi ju inte ha det vanligtvis precis!!
..........och inte såhär rörigt utanför heller!!
Och så var det dessutom kallt!!
Vi hade förståss en tacokväll.........dock lite avslagen eftersom det var sista för i år...........och kallt
Men nu är det iallafall gjort och bara 31 veckor tills vi ska plocka upp  allt igen...........men det är ju roligt iallafall, för en säsong till blir det nog ändå!
Jag hade tänkt lägga in fler bilder på vårt arbete och instuvning men fotoladdarmekanismen på bloggen funkar inte så bra idag!! Så det blev inget med det!

Jaha

Idag är då sista dagen i mitt "gamla" liv, en dag då jag inte en sekund tänker bry mig om vad jag äter!!
Konstigt och annorlunda, men jag vet att jag kommer att fixa det.......... att  aldrig mer äta som vanligt alltså!
Igår kväll åt vi pizza A och jag det var gott och idag ska jag äta kinabuffé till lunch och jag har lagt fram oskalade räkor på tining till kvällen!
Jag ska också baka bullar i eftermiddag och äta ett par-tre stycken av de nybakta bullarna!
Imorgon fyller M och svärmor år och då ska jag titta på när alla gästerna äter smörgåstårta och tårta som jag gjort och jag kommer inte att känna mig frestad alls.....på riktigt! (men jag ska göra mig en portion smörgåstårta i eftermiddag när jag förbereder morgondagens, som jag ska äta som kvällsmål ikväll!!)
För imorgon (och 3 veckor framåt) till frukost, lunch, middag och mellanmål ska jag äta pulverdiet.
Man ska göra det innan operationen för att bygga upp ett perfekt näringsbas och för att bli av med så mycket som möjligt av fettet runt de inre organen.
Det som är lite läskigt inför operationen är att jag inte vet vilket sorts ingrepp det blir, om det blir en titthålsoperation eller en öppen operation, det får jag inte veta förrän jag vaknar efter operationen, för vilken operation det blir beror på hur jag ser ut inuti och hur det går!
Jag ska också ställa mig på vågen imorgon bitti och sen varje vecka följa vikten som sakta men säkert går neråt!! =) =)
Så allt känns helt enkelt toppen just nu även om jag vet att jag inte kommer att må så bra alla gånger efter operationen, men jag har fotograferat mig i bikini och ska ta fram det kortet när livet känns mindre toppen framöver =)

Livsstilsförändring

..........och en livstidsförändring ska jag göra om 3 veckor och 2 dagar!!
Då ska jag göra en gastric bypass operation, magoperation för viktminskning!!
Och jag är så peppad, så taggad och börjar äntligen tro på att jag ska kunna bli av med min övervikt...........för gott!!
Men den som påstår att det är "fusk" att göra en viktoperation vet INTE vad de pratar om, för det är ett livslångt arbete för att må bra!
Den förändringen har jag redan påbörjat, jag "övar" på att äta ofta, tugga väl och äta länge, för det MÅSTE man göra efter operationen för att må bra.
Funderingen  på viktop började i våras (via facebook faktiskt!!) då jag började "sympatibanta" med pulverdiet med en kompis. Jag gick ner i vikt men insåg då att jag verkligen inte ville leva så............att bara äta pulver och sallad resten av livet för att kunna gå ner i vikt........
Så jag sökte upp min oempatiska läkare och "övertalade" henne  om att skriva remiss om operation...........och sen har det bara rullat på!!
Det har varit provtagningar, kirurgbesök, informationsmöten och sen blev jag inbjuden till något som kallas "Nyckelgrupp" en stöd och informationsgrupp med andra" tjockisar" (förlåt alla kära gruppmedlemmar som jag tycker så mycket om, men jag har hemma kallat  våra träffar för "tjockisgruppen"......... men med kärlek!!) som också funderar på eller var klara för en viktop.
Den gruppen har gett mig såå mycket och jag har lärt mig massor.
Och det knäppa är att ju mer "elände" och utmaningar och förändringar jag fått veta om vad det innebär  både innan och efter en sådan operation har bara gjort mig än mer taggad och peppad.
Så när jag för 16dagar då jag var hos dietisten och blev godkänd av henne för operation har jag svävat på moln och börjat tro på att jag faktiskt verkligen ska kunna gå ner mycket i vikt..........på riktigt..........för alltid!!!
I måndags tänkte jag -nu ska jag ringa till operationsplaneraren och fråga om det finns någon tid avsedd för mig!
Jag ringde med en gång på morgonen, och en telefonsvarare talade om att den jag sökte var tillbaka kl 9, shit!! Jag ringde 9.05........då var det upptaget.........typiskt!!
Jag blev sen tvungen att åka till jobbet, så jag skrev ner telefonnumret och tänkte att jag nog kan få några minuter över under dagen och försöka igen då. Det var full fart från det jag kom till jobbet med möten och träffar så jag hann inte då, men när jag var inne på socialförvaltningen fick jag en "telefonlapp" av receptionisten, där stod det att en A hade sökt mig och numret var det jag tidigare under dagen ringt och skrivit ner!!!!
Så när jag väl var tillbaka på min arbetsplats ringde jag så fort jag fick chansen......(2 tim senare!!)och möttes av..............telefonsvarare som sa att jag kunde ringa igen efter kl 15!!!..........attan!!!
Jag fick sen tag i henne iallafall och hon sa att det fanns en operationstid till mig den 15/10..........yes yes yes!!
Så nu ska jag gå på pulverdiet i 3veckor, sen opereras och sen äta flytande i 2 veckor och sen äta mosad/passerad/mixad mat i 2 veckor och sen ska jag få börja äta  små portioner vanlig mat och SEN kommer jag att fortsätta gå ner i vikt...........Livet känns fantastiskt!!!
Trots att jag kommer att må illa ibland, tappa hår (men jag blir inte skallig och håret blir som vanligt igen) bli påverkad av lite alkohol,jag kan kanske inte äta svamp, räkor eller sparris mer, få dumpingsyndrom (om jag äter för fort eller för stora bitar) och få diarre (om jag äter för fet mat), att jag inte kommer att ha några hunger eller mättnadskänslor, att jag kommer att känna mig frusen och trött (jag som ALDRIG fryser.......men det är mest i början),att jag att kanske inte kan dricka kolsyrade drycker (....... min cola light!!!!) och att jag inte kan dricka till maten mer!!
MEN
Jag kommer att bli av med min övervikt OCH jag kan äta vanlig mat.......... om än i små portioner...........och det känns fantastiskt!!
S tycker att jag är helt dum i huvudet, A och L fattar inte att jag utsätter mig för det och m sa -Det blir ju jättekonstigt............min mamma ska ju vara tjock =)
Den största anledningen till att jag vill göra operationen beror på att jag vill känna mig mindre klumpig........... och bli gammal!!
Och för det A sa -Det spelar ju inte mig någon roll egentligen att du är tjock.........men jag vill ju inte att du ska ha ont i benen eller knäna när vi blir pensionärer så att vi inte kan göra det  vi tänkt göra då!

Getter


Vi pratar om att ha getter på jobbet.........det tycker jag skulle vara lite kul!!



Får se vad ledningen tycker om den idén!

Oundvikligen

.......jaa nu är den här........den oundvikliga helgen då vi river vårt "sommarställe",




och går i ide och väntar tills det blir vår igen!!


Och det dröjer ju ett tag innan man sitta såhär.......ute och äta frukost!
 (men A slipper skära upp frukostfrallorna till allihop!!)


........och tills man kan gå barfota i sanden igen



(men det kanske jag gör den här helgen också bara för att........)


.........och sista doppet för i år har jag redan tagit (fast då visste jag inte att det var sista doppet!!)





........och Bödas strandpromenad ser inte ut såhär nu........

 

Näe, i helgen blir det inte så mycket koppla av utan mest arbete.
För det tar sin lilla tid att få undan och går man efter väderprognosen så blir det nog att ta bort förtältet redan på fredag för att slippa få det blött!!

Men det är som jag har sagt förut,
det bästa med att vara långliggare är att det inte tar ett år tills man är tillbaka igen!!

Det är ju bara 31 ynka veckor =)

RSS 2.0