Skäms

Jaa...jag skäms, har inte bloggat på hur länge som helst!!!

Har jag några läsare kvar???
Snart skriver jag väl bara för mig själv!!! Iallafall om jag ska hålla på såhär!!!

Inte vet jag vad jag ska skriva om idag heller............
Ingen orkar väl bry sig om min altandörr??

Hösten är och nu är det väl bara en tidsfråga innan den bara är mörk, kall,grå, trist och tråkig...........och jag känner mig precis som hösten.............

Men än är färgerna fina på träden.......
Vår fina lönn på baksidan.......




...........ger nästan ett magisk ljus

Det var en ganska mycket familj i helgen............
O och L har varit hos oss varenda dag och det är så mysigt.......
O gillar mig/mormor mycket nu!  -Om momo säger han och så tar han mig i handen och visar vad jag ska sitta och vad vi ska leka med ("om" på "O språk" betyder kom!!)
Den senaste tiden har det varit mycket duplo-djur vi lekt med, vi hämtade hem ungarnas stora kartong med duplo för ett tag sen, en riktig skattgömma tycker O!!

Han hjälpte också m baka............eh............iallafall smaka kladdkaka!!



Och häromdagen var han i stallet när jag kom hem från jobbet och när han såg mig sa han -momo och så kom han rusande emot mig och slängde sig i min famn...........härliga unge!!!
Då glömmer man nästan tråkiga trista långa hösten!!!

När han följer med L till stallet väljer han ibland att vara inne med mig och leka med sakerna och ibland att hjälpa till  stallet. 
När det blir dags att åka hem blir det ALLTID vilda protester, 9 av 10 gånger vill han inte följa med hem utan stanna kvar, och han blir så förtvivlad när han inte får som han vill -Sluta mamma, mamma sluta säger han när L säger att det är dags att åka hem och vill klä på honom -stanna liten stund säger han med huvudet på sned och tårar i ögonen...........(otroligt svårt att motstå)...........men han måste ju åka hem någon gång..........men det tycker inte han!!!

Och på söndagen hade vi familjemiddag...........var det tänkt...............det blev två tider för middag!!
L med familj kom i tid, men S, M, a och m blev försenade..........trekvart..............så jag satt länge vid bordet i söndags.......två sittningar!!

Helgen som kommer ser jag framemot alldeles väldigt!!

Då ska A och jag göra oss barn-hund-häst fria och åka till Floda på västkusten, där ska vi under helgen umgås med våra härliga roliga vänner från Böda  och ha det riktigt trevligt.............och det kan nog bli lite tequila också!!!(tyvärr kunde en av bästis-familjerna inte komma =( himla synd!!) 
 
Vaddå "nog" förresten..........klart det blir tequila!!!


Och jag måste väl skriva något om följetången "altandörrar"!!
Snickarn hade oturen att "springa" på A förra veckan...... (han ska fortfarande vara glad för att det inte var mig han "sprang" på!!!)
Han påstod att att han precis pratat med dörrleverantören.......och de beräknade att leverera dörrarna i mitten av november!!!!

MITTEN AV NOVEMBER!!!!!! 

Det blir jä-------ligt kallt i vårt sovrum när de öppnar upp väggen i december!!! (visserligen vill jag ha det kallt i sovrummet............men det är väl att ta i................och A vill förresten bara ha det svalt!!!)
Men han sa att han skulle komma och täta den provisoriska dörren innan dess...........

Skit i att täta dörren..........sätt dit våra dörrar!!!!

Ja, jag ska iallafall betala räkningen på altanen i veckan...............annars tar jag nog de pengarna och bokar en sol och badsemester för hela klanen istället!!!!! Och det kanske är dumt............även om det låter frestande!!!

Stallpojkar

Jag har världens finaste stallpojkar!!




Här hjälps dem åt att fixa t:s box



och jodå................O har förståss egen skottkärra och spade!!

 

Vatten vet O att det behövs också




och i ladan bredvid står den här........... med andra sorters hästkrafter!!

ÅÅååååååååå

A skickade sms till snickaren och upplyste honom att det är VÄLDIGT kallt i vårt vardagsrum eftersom det blåser in runt "altandörren"!!
A
fick svar strax därefter, där han skrev att han genast skulle snacka med altandörrsleverantören eller så skulle han komma och täta den provisoriska dörren!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????

ÅÅÅÅÅÅÅåååååå................jag vill inte att de kommer och "tätar" ful dörren!!!!
Jag VILL att de kommer hit och sätter i  våra riktiga altandörrar!!! NU!!

Jag sa till A att vi måste hitta ett nytt snickeriprojekt snart och anlita en annan firma........
bara för att.........markera!!

Höstrusk

Brrrr, snacka om höstrusk!!

Det blåser, småregnar och löven faller vilt från träden!!
Hästarn har fått på sig täcken,( lilla shettisen t ser ut som en liten blå falukorv i sitt!!)
Och jag har ställt undan mina sandaler och tygskor och letat fram tjockare jacka och de riktiga promenadskorna.

För nu är sommaren obönhörligen slut och det blir bara kallare och mörkare och snart är det jul!!

Apropå jul förresten, enligt schemat ska jag jobba julafton men mitt arbetspass "behövs" inte den dagen så jag blir ledig!!
Det ser jag fram emot............att vara ledig hela julafton, förra året jobbade jag till kl 13.

Och jag blev lite full i skratt när S för några månader sen eller nåt sa -E har en fråga! -Vaddå undrade A och jag, då svarade E lite generat -Får vi fira jul hemma hos er i jul igen, för det var sååå mysigt förra året!!!
Det tyckte jag var så gulligt så jag blev rent rörd!!
Men vi har det mysigt hemma på julafton och ungarna uppskattar julafton hemma!!

Jag har börjat hjälpa A lite men insläppet av hästarna om kvällarna och det tycker jag är mysigt (även om min funktion bara är att se till så att inte två hästar går in i samma box............de blir så förvirrade då) men det är mysigt att bara ha en hästgård och hästar att släppa in!!

Och så ska jag nog boka upp ett abonnemang på kyrkböckerna också och släktforska lite när jag har mina lediga dagar utan man och barn hemma!!

Man får försöka hitta de små ljuspunkterna denna deprimerade årstid!!

Eftersom man inte kan gå i ide!! Vilket vore det allra bästa!!



Åååå vilket fint blogg huvud jag har, jag blir glad varenda gång jag ska förhandsgranska mina bloggar och ser de härliga bilderna!!

Irritation

Jag känner en hel del irritation just nu............
Vi har inte fått några altandörrar än.............
Altanen och den provisoriska anskrämliga förrådsdörren har funnits på plats i mer än 3 månader nu!!!

Jag skrev för ett tag sedan "det kommer att bli kallt i vårt sovrum när de ska öppna upp för dörren i november"
Jag skojade..............det var menat som ett skämt!!!

Men va f-n............det är ju så det kommer att bli............vi är ju inne i mitten av oktober nu!!!

Vi har fått "vinterrusta" den fula dörren, för den är INTE vinterisolerad, och där låskolven suttit på det gamla förrådet är det ju bara ett stort hål............och dörren har inget dörrfoder så det blåser friska vindar därinne nu.
Det har vi åtgärdat/förbättrat med silvertejp pch fördragna gardiner(!!!)..........och elementet som gick under det fönstret ( som nu är dörrhål) och till resten av elementen i rummet........är ju borttaget!!!
Rumstemperaturen är ca 15grader.......tur att man kan stänga till det rummet!!!

Vi har fått fakturan på altanarbetet..............men jag skulle inte tro att de kan med att skicka påminnelse!!!

Jag/Vi ska ALDRIG mer anlita detta snickeriföretag!!!!

Bilskrälle

Jag blir såå trött på min bil!!! Bilar (och datorer också förresten) ska bara fungera, inte massa tjafs och trassel!!

Min bil lever sitt eget liv just nu.........eller löper amok!!!

Jag har en motorlampa som lyser ibland.........jag har haft den inne på verkstad två gånger. Först hos SAAB, de tittade på den, hittade inget fel och debiterade 1800:- för felsökning!!!??? Och bilen fungerade............ett tag.........sen började den där lampan lysa igen...........och det är inte bara att lampan lyser, bilen tappar kraft också, vid accelerationer............helt livsfarligt!!
Jag har tackat min lyckliga stjärna många gånger, när jag lite snabbt ska komma upp på E22:an................och bilen kommer upp i den aktningsvärda hastigheten av 30km/!!!!)
att det finns en busshållplats precis på andra sidan, som jag i halv panik fått svänga in på och släppa förbi bilarna som blåser förbi!!
Andra gången på verkstad kom de på vad det var för fel och beställde nya grejer..........gasvajer........eller nåt....... som installerades i bilen.............och då gick det bra..............en stund............aaaaaaaaaaaaaarrgh..... efter ett tag började den lysa lite då och då igen. Och där är vi nu..........den lyser ibland............och inte ibland!! Och alla sliter sitt hår för att komma på var felet ligger!! Hittills har ingen kommit fram med någon genial lösning!!!

Och så har jag haft problem med låssmekanismen också, centrallåset sluta fungera på förarsidan, och knappen för fönsterhissarna slutar fungera. Så jag ringde till verkstaden igen, och fick tid 2v senare............jaja det fick jag väl leva med..........jag kan ju låsa och låsa upp dörren manuellt (oftast kommer jag ihåg att larma av först..........men inte alltid................då väcker man lite uppseende!!!) men efter ett par dagar funkade allt igen!!!! Tills i måndags förra veckan.......

m och jag skulle mötas på stan för att shoppa lite, men innan dess skulle jag hämta mitt körkort som M hade fått med sig till skolan. När jag stod där i godan ro med bilen igång och väntade på att M skulle komma ut gick billarmet igång............bara sådär............lite pinsamt!! Jag fick ta ur nyckeln ur tändningslåset och låsa och öppna centrallåset innan det blev tyst. M kom och vi pratade lite och då gick larmet igång igen.........och han undrade förståss vad jag höll på med men såg samtidigt att jag faktiskt INTE höll på med något!!! Detta var en varning insåg jag senare!!!

För när m och jag några timmar senare hade gjort stan och när vi skulle hoppa in i bilen och åka till shoppingcentret utanför stan, gick det inte att öppna förardörren alls!!!
Inte inifrån och inte utifrån!!!
Jaha. det var bara att "hoppa" in från passagerarsidan............BARA..... hahaha............jag är inte världens smidigaste och bilen är inte den största..............m skrattade så hon grät när jag baxade mig in i förarsätet från passagerar sidan!!! Hon hotade med att fotografera mig............men då hotade jag med att vi inte skulle åka till media markt som hon ville............så jag slapp bli förevigad i denna penibla situation!!
När m sen berättade vad som hänt för S så tyckte han att hon var bra dum............han hade gärna själv kört henne till media markt lite senare, han tyckte det hade varit värt det att få se mig i den situationen!!!
Ska man inte respektera sina föräldrar???

Jaja 2ggr till fick jag ta mig in och ut på det viset.........och m hade lika kul varje gång!!
A kopplade ur batteriet på kvällen och dagen därpå kunde jag iallafall öppna  och låsa min dörr med nyckel. Efter det var den inne och kollades upp, men det fanns inget fel som visades på felsökardatorn............men sen fungerade fönsterhissarna igen!! Och några dagar senare även centrallåset!!!

Men i tisdags var det samma sak..........men dagen därpå fungerade den igen................
Man kan bli knäpp för mindre!!

Helgsammanfattning

Det har varit en helg med blandning av aktiviteter och relax......

Var på personalfest hemma hos vännen och kollegan E med mina arbetskamrater på fredagen och det är alltid trevligt........(även om nivån på skämten inte alltid är det högsta!!)



Det var bla en drinktävling, arbetsgruppen hade delat in sig i grupper som alla skulle presentera och bjuda resten av gruppen på en drink.........S och jag vann..........men den goda drinken Blue Lagune, den var mycket god och uppskattad (en del sa att det var fusk att S:s dotter är bartender och att hon gett oss tips, men vaddå man använder väl de resurser man har?? Dessutom fick jag skicka L till systemet för att införskaffa Bols blue som inte fanns att tillgå i de mindre systembolagen som S och jag var i närheten av, så vi utnyttjade båda våra älsta döttrar!!)

Vi valde att servera vår drink med sugrör i en bålskål (guldfisken vi placerade i mitten sjönk och förstörde lite av effekten av blue lagune!!)



Men visst syns det att den uppskattades???


Giraff...........var också väldigt god



Likaså Red Devil...........lite kul att den serverades av vår kollega som dessutom är präst!!



En av dem var dock inte såå god........

M
hämtade mig på kvällen (lyxigt med barn som bor hemma med körkort!!) och dagen därpå skulle A och jag åka och hämta min bil som blev kvar hos E.
A dammade av corvetten och så åkte vi de 5milen som det är dit, när vi kom dit upptäckte jag att jag glömt ta med mig bilnycklarna..........oops...........A var inte så värst glad när han släppte av mig för att åka hem och hämta mina bilnycklar!!!
Medans han gjorde det var då tanken att E och jag skulle få lite stil på mitt blogghuvud.............vilket jobb och vad komplicerat det var......-Det fixar vi snabbt sa E..............eller hur!!!
Vi hann inte mycket innan A kom tillbaka från sin 10mil extra biltur, och jag blev väldigt lycklig när E erbjöd sig att fixa och trixa lite på egen hand............för jag kommer ALDRIG att kunna lära mig det, det är ett som är säkert!!
Jag gav henne mitt användarnamn och lösenord och så hon fortsatte jobba med det ett bra tag till efter att jag åkt och sen ringde hon med jämna mellanrum för att jag skulle godkänna det, hon är såå duktig!!!



Det här var första förslaget...........men jag ville hellre ha en en gul bil än mitt ben så jag bad henne ödmjukast att byta ut den bilden annars var det bara helt perfekt!!



Men det färdiga resultatet blev helt perfekt, har finns familjen, O, i, bubblan, Böda och jag !!! och en del står i prydliga rader medans en del är huller-om-buller...........som jag!!

Jag fick fjäska lite för A under kvällen han var ju aningen irriterad på att ha behövt åka 10mil extra(dessutom började det regna hans andra runda..........så bilen blev ju jättesmutsig!!!) för att jag är snurrig!!
Jag bjöd honom på en Blue Lagune som även han uppskattade!!
Lite senare på lördagkvällen bjöd vi in E och S på premiärdoppet i badtunnan...........



Det var såå mysigt...........men i varmaste laget.....39 grader är för varmt!!!
Jag fick duscha svalt efter badet för att man svettats så!!
Det är ju lite som att bada bastu...........men MYCKET skönare!!!

Söndagen blev härligt slö och soft.......A åkte till Böda och hämtade husvagnen



.........eller ja.......A har inte körkort nog för att köra detta ekipage,(men till nästa säsong ska M ta E-kort och få lov att köra upp vår husvagn, det blir himla bra!!) så han åkte upp till Böda för att köra hem kompisen T:s bil,eftersom T var så snäll och körde hem vår husvagn (han hade varit på Böda med sin sambo och 9 hundar på hundträff under helgen)A körde hem en bil med 7 schäfrar i!!!??? Varav 4st 14veckors schäfervalpar med öron i varierande upprätt ställning!!!

A passade också på att ta lite kort......



........på "vår" strandnedgång bla...........nu är trallarna borta..........och havet färgar vattnet mörkgrått!!



.............på en öde bödastrand



............och ett övergivet kvarter 1!!!

Nu är det slut på säsong 2009!!

Men om ett halvår fylls det på igen!!!
Om ca 25veckor..........det är ju inte ens ett helt halvår!!

Syskonlika

Jag tycker inte att våra ungar är speciellt lika varandra men igår när höststormen ven och höstregnet öste ner satt A och jag och bläddrade i gamla osorterade bilder vi sparat..........och då såg vi att t.o.m M och S var lika en gång.........även om de är väldigt olika nu...........se själv



Det här är faktiskt inte M, det är S i högstadiet!!!

Och om inte en liten m suttit längst fram på den här bilden


så skulle man kunna tro att det är hon som sitter till höger, men det är L!!

Visst är det en härlig bild förresten, den togs i Bulgarien............tror vi!!!

Radhus

Såhär såg vårt husvagnsekipage ut i vår debut som husvagnscampare.........


Cheva van med förtält.............där bodde några och i husvagnen med förtält bodde resten!!
Då hade vi minsann inget golv eller tv!!
Det är liten m som rusar in i vanens förtält på bilden!!


Tack!!

Till E min vän och kollega som gjort mitt sidhuvud sååå fint!!

Hon försökte tålmodigt få mig att förstå hur jag skulle göra..... och visade på htm-koder, färgpaletter och massa andra koder, program och konstigheter...........men jag fattade INGENTING!!
Så till slut så erbjöd hon sig att pyssla lite med det på egen hand, det var mycket lättare.........bara ge henne mitt användarnamn och lösenord........... min facebook har hon ju redan, så där kunde hon plocka bilder!!

Och se så fint det blev............ Det blev mycket JAG i mitt sidohuvud, familjen, hunden,bil, barnbarnet och Böda!! Och allt inramat i böda blått!!

Regnbågen


De dubbla regnbågarna ledde oss hem igår.......

 

 









Den slutade på fältet bakom vårt hus!!

Och där har vi ju vårt guld läge som A sa!!


Höstvackert!!

Hösten är verkligen vacker...............innan den blir grå, mörk och tråkig!!

Tog med mig kameran ut i söndags och fick till en hel del fina bilder av hösten i Danerum!!



i håller koll på stallplanen!

Undrar om man kan ha hund och häst i tvåspann??

Lönnen vid stallplan är såå vacker!!

 

Och så gav de sig iväg på en lite runda med häst och vagn, m,s, N och lille O!!

Medans jag fotograferade vackraste muren........

 



........och vackraste djuren!!
m:s häst w (till höger) har fått flytta hem igen tills han hittar ett nytt hem!!
Så nu har vi alla hästar i stallet !! =)

Och sen kom t i full galopp tillbaka, hon älskar verkligen att köra vagn!!



och hennes passagerare älskar att åka med!!


ZZZZzzzzzzz



Snacka om att hon har gosat till det för sig!!

 


Höstigt

Nu är vi mitt i hösten och det märks!!
Det är murrigt, träden byter färg och tappar blad och det är kallt i sandaler!!

Jag gillar inte hösten, det är då jag önskar att jag vore björn så jag kunde gå i ide tills det våras!!

Det har varit motigt och tråkigt och jobbigt på jobbet ett tag nu, men det börjar lätta, och jag hoppas jag får tillbaka arbetsglädjen, sista tiden har jobbet känns mest som något är ett nödvändigt ont............och jag avskyr att känna så!!!
Och några andra jobb att söka finns inte, jag missade sista ansökningsdagen till kriminalvården härom veckan!! Shit!!

Hemma är det som väl är bara bra, jag har en överlycklig son som fick sitt körkort i måndags (på första försöket, det är 4 ungen jag varit handledare för som fått sitt körkort på första försöket, så jag är allt lite stolt jag med!!) Han ser man inte så mycket längre............han är ute och kör bil!!
Lite lyx är det med ännu en unge med körkort, han fick hjälpa A leverera varor med den stora pick-upen, han hämtade hunden från "hunddagis" (A:s firma) och handlade lite till mig när han ändå var ute och körde häromdagen!!

m verkar fortfarande trivas i skolan, visst tycker hon det är tråkiga lektioner ibland...........inget konstigt med det!
Hon skickade ett lyckligt sms till mig i veckan och skrev att hon fått mvg på ett prov..........i hästkunskap!!
Jag har faktiskt pratat med henne flera gånger i telefon de sista veckorna!! Hon vantrivs dock i stallet där hon har hästen och hon har nu bestämt sig för att sälja hästen. Hon hinner inte med den, vantrivs i stallet och så vill hon ju ha en hopphäst egentligen.
Så imorgon måste stackars A åka upp till Gamleby och hämta upp henne och hästen och köra hem dem..............och så fick han en häst till att ta hand om............iallafall tills han är såld...........vad gör han inte för sina barn!! Han är såå snäll!!Jag älskar den mannen!!

I helgen är jag ledig, och då ska jag vara mormor på heltid lördag till söndag, jag har assistans av m och Mi och N så det ska nog gå bra!! Mi och N ska sova över hos oss lördag till söndag och på lördagskvällen ska vi ha "tjejkväll" (......ja och så lille O förståss!!), men räkor, revben och Idol för då ska A på klassträff och M lär väl inte vara hemma!! Det ska bli mysigt!!

m är ledig måndag och tisdag veckan som kommer så då blir det nog lite shopping på stan...........det tycker hon är kul!! Jag är inte fullt så begeistrad i shopping, men men ibland får man offra sig för barnen!!

RSS 2.0