Dekoration

Visst är instapparna dekorativa......... men idag ska de bort, innan hängrännorna ger sig!


Den längsta istappen är närmre 2m nu



Men det syns att det är vårt kalla sovrum till vänster och TV-rummet till höger där vi eldar i kakelugnen varenda kväll!!

Men idag droppar det från istapparna och det betyder att det är plusgrader..........som betyder att det snart blir vår.............eller iallafall att det kommer en vår och slut på vintereländet!!!

Istappar

Istapparna invaderar och dekorerar vårt hus........



Men lite vackert är det allt...........t.o.m inifrån Tv-rummet!!

Men nu kan det räcka med snö och vinter.........jag vet i katten om vi kan ställa upp husvagnen den 1april som vi tänkt........ men om 4 månader är det iallafall midsommar!!

Hundögon

Här är ett typiskt exempel på just hundögon
Hon skulle såååå gärna vilja ha lite grillade revben!!

Soffliggare

............ja vad ska man annars kalla dem???
Nu har vi inga tonåringar som ligger i TV-soffan längre............vi har två hundar!!!

Miljöpåverkad

Ja det måste man nog säga att lille O är.......
För ett tag sen när han var hemma hos oss fick han syn på S genom fönstret, och då blev han så glad för O gillar sin morbror S!!

S kom in men då började O tjata om en liten hund...........ingen fattade n å g o n t i n g!!
Men O envisades och tjatade om den här lille hunden och ville bestämt ut i hallen och öppna ytterdörren, A sa - det finns ingen liten hund där, vad menar du?? O har dock en väldigt stark övertalningsförmåga........så A öppnade dörren för att visa att det inte fanns någon liten hund där............men det gjorde det............men liten och liten.........det var bondens bordercollie som väl lockats dit av de bägge löptikarna i huset!!!
Och det är väl ingen som egentligen tänker på bordercollie som en liten hund??? Utom O som är van vid schäfrar och en pyreneer........

Trött

Jag är så trött på att vara trött........nu behöver jag solenergi så jag blir som folk igen!!

Men det är mycket nu och det känns som om jag aldrig är tillräckligt mycket ledig för att hinna vila upp mig!!
Man kanske skulle ta sig en veckas semester...........och åka utomlands vore skönt men de pengarna finns inte nu när hela vårt avloppssystem ska fixas.
Jag har fortfarande ett stort hål i trädgården där tre kammarbrunnen är, det har inte hänt mycket mer med det..men avloppet verkar fungera bättre nu iallafall så de kommer väl och fixar det rätt som det är och så ska det bli spännande att se när vi får balkongdörr i sovrummet...........men ärligt talat så är jag ganska glad över att inte ha ett hål i sovrummet i den här kylan!!
Det är kallt som attan där iallafall!!
I fredags hade vi personalfest då vi firade av chefen L, det blev en trevlig fest där vi fokuserade på att ha kul och tänka på allt kul vi haft med honom än att fokusera på hur mycket vi kommer att sakna honom framöver
Det var mycket tal (jag hade gett alla i uppdrag att skriva minst ett A4 om L, upplevelser, teckningar eller anekdoter som vi sen läste upp för honom under kvällen, han fick bloggen jag skrev om honom av mig,och sen limmade jag ihop allt till " L:s rulle" som han fick med sig hem, ) och  mycket skratt och så ordnades det "husförhör" då frågor ur bibeln och dyl ställdes till gruppen och L var inte den som var bäst på det, till allas förtjusning!!
Vi frågade L sen när festen närmades sitt slut om han trodde han skulle ha så här trevliga personalfester med sin nya arbetsgrupp...........den i kyrkan alltså!! Han var lite tveksam till det!!
Helgen var sen lugn och ganska händelselös, det är inte lätt att hitta på något att göra när blåsten och snön viner utanför dörren och inte får man så mycket lust till att göra något heller...........egentligen!!
I måndags började jag ju min nya befattning.........ja egentligen började jag redan i tisdags förra veckan, då var jag med på ledningsgruppen..........(det låter nått va!!)
Det var inget vidare kul alls.......förvaltningschefen hade en enmans show..........(show kanske inte är rätta ordet egentligen.......)
Så jag vet precis varför jag INTE vill ha ett chefs jobb!!
Och en timme innan jag skulle gå hem på fredagen (innan festen alltså) lämpade L över papper till mig som skulle mailas, sorteras och ringas.........
Det var inte så stor skillnad på mina arbetsuppgifter den här veckan iallafall, bara lite mer samtal och papper att ta hand om, så jag ska nog fixa det här skulle jag tro.
Jag tog iallafall ett tf.bitr.förest.beslut på personalmötet i onsdags........då bestämde jag att vi ska ha våra personlarm på oss när vi jobbar (de brukar normalt sett ligga i en låda på kontoret..........där gör de ingen nytta!!)

Ikväll ska jag ha utbildning i tonårs COPE och så jobbar jag hela långa helgen.........

Dikeskörningar

Verkar vara årets grej.........

A har fått agera bärgare med sin 4-hjulsdrivna pick-up många gånger den här snöiga vintern!!
S körde i diket och A fick dra upp
L körde fast i snön 2 ggr på vår uppfart....A fick dra loss
S och E:s mäklare körde i diket..........A fick dra upp, och så har M kört i diket och blev uppdragen av snöplogen och idag körde grannen i diket och fick dras upp av en traktor som körde förbi.........
Och snöandet verkar inte vara slut än!!

Knepigt

Det är inte alltid så lätt att få 12 personer att se bra ut på samma gång....








Men det lyckades till slut!!

Lars

Det här blir en Lars-blogg...........en blogg som ska hedra och hylla..............................och håna........litegrann!!




Han slutar jobbet på idag, chefen, arbetskamraten och vännen!!

Lars är en av dem jag jobbat längst ihop med (10år!!) i hela mitt yrkesverksamma liv och tomrummet efter honom kommer att bli stort!!! Oändligt stort!!

Jag hörde talas om honom som "en modern präst med hästsvans och örhänge" och jag läste om honom i  tidningen innan jag träffade honom!!

Jag hade väl aldrig trott att jag skulle ha så många samtal eller så mycket kul med en präst (ja jag vet det är mina fördomar...... men jag har trots allt en hel del erfarenhet av präster efter mina 3½år på kristen internatskola......Lars känner dessutom till min konfirmationspräst...........och då konfirmerade jag mig ändå i Indien.......)

Vi träffades det nybildade arbetslaget en kall snöig decemberkväll 1999!!



Och vi gjorde studiebesök på vår nya arbetsplats samma kväll!



Vi zick-zackade mellan stegar, målarpytsar och täckpapp............och lite fundersamma blev vi nog!!

Vi gjorde studiebesök.........



Tröttsamma studiebesök.........Lars blev iallafall trött



Vi städade..........Lars tog hand om toan


Vi monterade möbler och lampor.......Lars monterade lampor och sladdar........ vi kallade honom cable guy!!



Vi hade torsdagsstädningar.........Lars tog hand om köksgolvet..........ibland!!



Vi firade 1-års jubileum..........................och 2,3,4,5,6,7,8,9 och 10-års jubileum



Vi åkte till fjällen........Lars lärde sig åka snowboard och lärde ungdomarna åka skidor



Lars har ofta fått hjälp med att fixa frisyren...........med tveksamt resultat!!



Vi har haft personalfester.......Lars har druckit whisky och gett tid till alla (men han tyckte det var lite jobbigt en gång när han dagen efter en personalfest, i egenskap av präst skulle hålla föredrag för Roterys (.....eller nåt) damklubb .......)

Lars använder uttryck som "Gudars skymning"!!
Lars har stått som en stadig klippa bakom ryggen när man haft hetsiga diskussioner med värstingklassade  2 meters lunsar!!
Lars svär ibland......... i yttersta nödfall
Lars gjorde en strålande insats som hängiven målvakt och helt orädd slängde sig i sanden och räddade målen i Valborgs HYPEens beach fotbollsturnering (en turnering som vårt lag "Villan United" för övrigt vann genom att besegra bla ungdomar, poliser och politiker............ det var nog efter det som han klippte av sig håret.....han fick väl aldrig ur all sand ur håret på annat sätt!!!)
Lars har vigt  arbetskamrater
Lars har lite otur och spiller ganska ofta
Lars har somnat på föreläsningar
Lars tuggar glatt i sig pennor och "kruset" på kollegieblock
Lars har skrämt slag på oss genom att köra omkull på en skateboard och fick hämtas med bil, ramlat på en kanothajk och fick åka ambulans därifrån, och missade skarven mellan ramperna ner för trappan med cykel och föll handslöst rätt ner i marken
Lars har drivit mig till vansinne när han snott och käkat obakta bullar!!
Lars är förvirrad ibland (han har fått två personalgrupper att desperat leta efter hans nycklar...........som det sen visade sig att han glömt hemma!!!)
Lars slickar av florsockret som trillat av semlan på tallriken....... offentligt!!
Lars blev tillsagd av en ungdom att skynda sig till kyrkan för de kallade ju på honom............kyrkklockan ringde!!
Lars har ofta skakat på huvudet över sina kvinnliga kollegors ointresse och okunskap om idrott!
Lars har sagt puss och hej i telefon till en förvånad kvinnlig kollega........en annan gapskrattade bredvid 
Lars har med jämna mellanrum fått ryggskott och bla tillbringat en hel arbetshelg i personalsängen, (medans jag skötte allt arbete!!)
Lars har döpt arbetskamraters barn och barnbarn
Lars hejar på Elfsborg..........(och det är han ganska ensam om)
Lars har pussat en manlig kollega.....till allas förtjusning (ok då....... han blev lurad till det....... i en lek)
Lars gillar godis och har ofta reducerat mängden smågodis i  "ungarnas" lördagsgodispåse
 
Så det är mycket med Lars som jag och mina arbetskamrater kommer att sakna när han nu väljer att gå tillbaka till prästyrket och bli kyrkoherde..................och.............................det ÄR slöseri på en fantastisk behandlingsassistent!!




Här är Lars 12 apostlar!!



Och det är i det här huset vi blir ensamma kvar!!




Grattis kyrkan!!
Ni fick högsta vinsten!!















Barnbarn

nr 2, ser ut såhär!!


Än så länge...........
I början av juni kan vi se lite mer detaljer...........och får veta om det är en kille eller tjej och om det blir bruna eller blå ögon!!

Veckorapport

Jag är en SÅÅÅ dålig bloggare just nu!! Tiden räcker liksom inte till!! Jag har inte haft så många lediga oplanerade dagar alls de här sista veckorna!!

Ja ja dålig ursäkt men den enda jag har!!

Jag är sååå trött på kyla snö och vinter nu, nu är det VERKLIGEN dags för vår tycker jag!!

Förra vecka kom B och T från Lund hit och vi tog oss en runda till Böda............i snöstorm!! (och vem vet......det kanske ni får se på TV någongång!!)




Det var en alldeles ny upplevelse, det var ju inte så länge sen A och jag var där en vacker vinterdag......... men den här tisdagen var det ingen vacker dag!!



Hundarna fick förståss följa med de med!


Jag älskar den här bilden.........det är verkligen inte såhär man brukar se B och T på Böda!!


Vi fick pulsa i snön för att komma ner till stranden.............för till stranden skulle vi!!

B och jag skulle dit!! Absolut!!



Vägen till stranden såg även den synnerligen annorlunda ut än vad vi är vana vid!!



Nästan framme efter pulsande i 50cm snö...........vi hade snö över knäna!!



och väl nere på stranden.............så lägger sig s där och kollar läget??!!



Vår plats..............om 10-12v!! Och om snön smält bort tills dess!!!



Såhär såg vi ut B och jag när vi gått till och från stranden.........A tyckte vi skulle borsta av oss lite innan vi satte oss i bilen!!!

Ja det var iallafall en himla trevlig och annorlunda dag..........tyvärr hamnade B och T i värsta skånska snöstormen på vägen hem så det tog mycket längre tid hem för dem än det brukar när de åker från Böda!!



Skrattanfall

Det får jag sällan.........men lille O gav mig det ordentligt häromdagen. Vi lekte koja under filten i TV-rummet........ja jag vet.......... men mormödrar gör sånt...........iallafall den här mormorn!!

Och så råkade han slå huvudet i bordet så mormor fick blåsa.....

Sen trasslade han sig ur filten och sa med skrattblandad gråt till sin far - mormor blåste fel!
Jag blåste alltså på fel ställe i huvudet, varpå vi alla började skratta för det lät så roligt och han såg så rolig ut, och jag fick värsta skrattanfallet!

O tyckte det var jättekul så han skrattade han med, och slutade jag skratta så började han skratta igen så han fick mig att skratta så tårarna rann och så höll vi på en lång stund, O hade full sjå med att skratta och torka mina skratttårar samtidigt.....

Och nästa dag han kom hit hade han svarat L på frågan om vad han skulle göra hos mormor: att han skulle leka med smågrejerna och skratta med mormor

Annorlunda

Tänk så annorlunda allt kan vara!!
Jag såg när jag fyllde i min årsalmanacka att idag, att  för ett år sedan hade vi 35+........idag var det 12-..... på morgonen.............men det är klart.............förra året vid den här tiden var vi i Thailand!!
Det var allt bra mycket bättre!!
Även om det faktiskt är  väldigt vackert hemma idag

RSS 2.0