3

söndag...............måndag..............och sen åker vi på tisdag!!!
Bara 3 dagar kvar!!!

Jag har läst resmålsbroshyrer...............och bestämt lite olika aktiviteter vi skulle vilja hitta på när vi är där

Utvecklingssamtal

I fredags var jag på mitt allra sista utvecklingssamtal någonsin (.............som mamma!!) på grundskolan!!!

Kändes konstigt............ men gud såå sköönt!!
Jag har gått på ett antal sånna samtal genom åren............ som den fyrabarnsmamma jag är!!

4 barn X 2ggr om året i 9 år/st................. räkna ut det den som vill..................... men många samtal blir det!!

Men nu är det slut, sista ungen slutar grundskolan i sommar. Men jag ska väl vara nöjd med att det bara är utvecklingssamtal jag behövt gå på.......................jag har varit skonad från åtgärdssamtal och möten med rektorer och kuratorer!!!
Och även om mina fyra barn är olika och det är 9 år mellan yngsta och äldsta och både  tjejer och killar, så är det samma fraser jag stött på under utvecklingssamtal  t.e.x han kan bättre än han visar............. en klassiker som även (svärmor fick höra om A när han gick i skolan)..............hon har svårt med dubbelstavning..................han pratar mycket på lektionerna.......................han svär för mycket i skolan.............hon är väldigt allmänbildad...................han har social kompetens.................så jag tror det finns vissa standardfraser som lärare använder!!

Och jag slipper också föräldramöten................yes yes yes.................för det är verkligen det värsta jag vet!!

Jag är kanske underlig men jag har inte behov av att veta hur skolplanen, ämnesmålen eller av att aktivt delta i skolan..........jag litar på att lärare och utbildningsförvaltningen gör sitt jobb och vet vad elever behöver..............det är ju deras jobb ..................likaväl som jag sköter mitt jobb!!

4

Dagar kvar till Thailand!!
Och nu har jag börjat packa!!
Och jag har också tagit reda på att Thailändska valutan heter Baht!!

5

Bara 5 dagar kvar i det gråa februari Sverige!!
Resfebern börjar komma krypande!!

Och mina arbetskamrater tycker jag är tjatig!!  Jag brukar hitta anledning att påminna dem om min resa till värmen t.ex kan någon gå på det mötet för jag är ju i Thailand.............eller tyvärr kan jag inte göra det för jag är i Thailand då............
Men de är inte missunnsamma säger de......................... bara VÄLDIGT avundsjuka!!
Men jag ska trösta dem lite  genom att skicka dem ett vykort!!
2 arbetspass kvar!!

Originalet



Bredvid kopian!!

Kroppkakor

Kroppkakor tycker jag inte är något vidare gott alls..........ganska hemskt t.o.m..............jag är ju född i Östergötland!!
Men A som till hälften är Ölänning och hälften Smålänning anser att det är höjden av gourmet mat................ och pojkarna är lika tokiga i det som han!!

Så när jag jobbade i helgen passade de på att göra storkok kroppkakor, T och O kom också med och deltog i arbetet!!
Jag har gjort kroppkakor en gång (jag fick det i utmaning av svärmor!!) men aldrig mer,  vill pojkarna ha kroppkakor så får de göra det själv!! Och det har de fått lära sig!!
Själv säger de att de håller på att lära sig........min svärmor har tränat dem länge och hon gör dem fortfarande bäst säger de. Att kroppkakorna den här gången blev  lite för stora skyller de henne för.....................hon brukar säga till när de gör dem för stora.............men den här gången var hon ju inte med!!!
Då kan väl inte hon få skulden!!??


A
och T i full färd med att tillaga kroppkakor, L övervakade arbetet en stund innan hon åkte till jobbet!!



T i full koncentration!!



Två delar ska bli en!!



Många kroppkakor blev det!!!



S
ser lite förväntansfull ut (.............eller bara galen!!) Han har sin portion framför sig!!



Och det här ska betraktas som en delikatess??? Tveksamt!!

Vårtecken

Väldigt tidiga vårtecken!!

Men utanför huset har 4 frusna snödroppar slagit ut!! Och det är allt lite ljusare på morgnarna............och på kvällarna!!
Vintern är kanske slut nu??
Eller inte!!

Mamma och pappa



Jag tror inte de skulle gilla den här bilden, de är väl inte till sin fördel där kanske, men det var enda bilden jag hade på dem tillsammans i datorn!!

De har hållt ihop sen de var 14 och 15, de förlovade sig på midsommarafton 19/6-59 (på dagen 2 år innan jag föddes!!)
De gifte sig den 20 augusti 1960 ( 50 årig bröllopsdag nästa år.......... wow!!) och 10 månader senare föddes jag!!!

De älskar att resa, fast helst inte så långt tycker mamma medans pappa tycker de ska resa så långt som möjligt!!
De vill ju dessutom dela med sig av sin resglädje och har gjort det många gånger nu.
Hela familjen bodde i Indien på 70 talet då pappa fick jobba där och vägrade att ta jobbet om familjen inte fick följa med. Pappa blev känd som svensken som  höll föredrag och pratade engelska på indiska !!
På 90 talet bodde de 3 år i Kina då pappa jobbade där, de kom hem på semester så de kunde vara med när m föddes, och m var bara 2 veckor när hon döptes så att de skulle kunna vara med på dopet!!

De säger att vi inte kommer få något stort arv efter dem, för de tycker att det är bättre att vi gör av med pengarna tillsammans medans de lever istället, och det håller jag verkligen med om!! Och tur är väl det, att de tycker så, för hur skulle annars en 4-barns familj kunnat åka på så fantastiska resor!!

Man ska leva livet, göra saker man gillar och inte ägna hela livet åt att snåla!!
Så vill jag också kunna göra..........så försöker jag också göra!!

6 dagar

.........kvar till Thailand!!
Och nu har vi beställt Thailändska pengar...........undrar vad de heter???? Jag har inte en aning!!


Tomtenissar

Jaa, jag har nog lite tomtar på loftet, men jag hittade den "felande länken" till min blogg **Frosth jular**

Visst är de väl söta??
Mina små tomtenissar som jag hade runt mig julen 1991!!


De ser väldigt allvarliga ut!!
Nästan snälla.............
.............och lugna!!
Skenet bedrar!!

Utlandsresor

Det är så skönt att resa utomlands, men det ska vara såhär års.........
.......för somrarna vill jag tillbringa på Böda.............iallafall nuförtiden!!

Första gången vi åkte utomlands hela familjen var 1988, pappa fyllde 50 och bjöd med min och brorsans familjer till Kreta.
A var mycket skeptisk......... rentav negativ till att resa till värmen med två småbarn, 2 och 4 år. Han kom t.o.m med förslaget att han skulle vara hemma med barnen så kunde jag åka. Det kunde kanske bero på att  han aldrig varit utanför Nordens gränser tidigare och aldrig flugit förut!! Hans förslag godtog jag inte så A fick väl acceptera att "behöva" åka utomlands. Det gjorde han.......... och första kvällen när vi satt på vår balkong sa han
- Det här skulle jag kunna vänja mig vid!!!..................och det har han gjort!!


Min farmor och moster och morbror åkte också med så vi var 11stycken. Som en överraskning kom också mamma och pappas bästa kompisar dit till pappas 50års dag.
Pappa åkte i poolen med kläderna på den dagen..............olyckligtvis så hade han pengarna som han skulle betala middagen med i fickan. Servitören såg inte så glad ut när han fick middag för 13 personer betald i blöta sedlar!!
Dit kan jag tänka mig att åka någon mer gång.

Vi hade dock lite otur, varma vindar från öknen svepte in så det var otroligt hett, och så blåste det så mycket och var starka underströmmar så det var röd flagg många dagar på stranden. Men vi hyrde jeep och kollade in andra ställen och det var inga problem, ungarna klarade av värmen bättre än vad jag gjorde!!
Jag sov på en luftmadrass på balkongen för det var såå varmt om nätterna, och A brände huvudsvålen (han hade klippt sig såå kort) och S pratade varenda dag med "papedojjan" i affären påväg till stranden så det blev en lyckad semester.

Året därpå åkte vi till Alcudia på Mallorca tillsammans med bästa kompisarna som hade jämnåriga barn.
På Mallorca fick vi nya kompisar, en familj från Kungälv som vi fortfarande har kontakt med!! Men dit har jag svårt att tänka mig åka igen.

Sen hade vi en paus i utomlandssemestrandet, vi bokade visserligen en semester till Poros med Kungälvfamiljen men den fick vi avboka för M var påväg!

1998 fyllde pappa 60 och bjöd oss till Kuba då var vi 14st, 4 barnbarn hade tillkommit och farmor hade pojkvän! Det är en annorlunda land Kuba!! Men det var mycket rom och cola............... Cuba Libre
Maten var verkligen inget vidare och så mycket var uppbyggt till turister men det fanns ingen som helst "servicemind". Vänta du kunde kassörskan i affären tänka...jag ska bara prata färdigt i telefonen först!! Och man var tvungen att hålla koll på sina saker, t.om på skor och handukar som stals så fort man vände ryggen till, 3 par sandaler och en kamera blev vi av med vid olika tillfällen,när man bara lämnat sakerna utan uppsikt en liten stund!! Trist!! Dit vill jag inte åka igen.
Men vi var på en osannolik sagolik båttur ,då vi både fick hoppa i och snorkla och de fångade humrar under resan. Hummer fick vi sen äta när vi kom iland på en riktig Söderhavsö, palmer, vita stränder och turkost hav, som taget ur "Pippi på de sju haven"


Året därpå åkte skulle vi åka till Turkiet med expressresor.....men samma dag som vi skulle åka och vi satt färdiga att ge oss iväg gick företaget i konkurs............... så flyget gick inte och vi kom inte iväg!!
Det var bara att åka till jobbet, skola och dagis dagen därpå istället!! Skittråkigt att packa upp väskorna igen!!!

Vi åkte till Sunny Beach i Bulgarien istället tillsammans med brorsan och hans familj året därpå. Där var det fint, billigt och bra och härligt bad, helt fantastiskt bad t.o.m. Vattnet är ju inte så salt där så där kunde man busa och leka i vattnet hir mycket som helst.
För mycket.......... tyckte badvakterna som blev mycket trötta på oss. De tyckte vi var för långt ut ( men det var vi inte och alla kunde simma eller låg i badring!!) och viftade och blåste i sina visselpipor på oss hela tiden.....................
Till slut så blev vi sååå trötta på dem så vi började jäklas lite med dem!! Varje gång de gick till sin solstol för att ta en fika eller cigarett rusade vi tio ut i vattnet.................. och de fick släcka sin cigg och ställa ifrån sig sin kaffekopp och rusa ut och blåsa på oss...........vi gjorde så ett par gånger!! Jättekul!! Dit skulle jag gärna åka igen!

Strax innan jul 2000 var vi på Teneriffa, bara familjen, det var avkopplande men dåligt med sol, bad och värme och ganska dyrt så dit åker vi inte fler gånger. Det var otäcka underströmmar där, så en av de få gångerna vi badade i havet höll det på att gå illa när underströmmarna drog L längre och längre ut, så A fick rädda henne med en flytbräda, jag var på stranden med de andra ungarna och märkte tackochlov ingenting av paniken där ute.

2001 firade vi jul i Goa, mamma och pappa bjöd.


Den här bilden måste nog vara tagen första dagen, så bleka som vi är!!

Det var en underbar jul, på julafton köpte vi "fulklappar" (det var inte svårt att hitta där!!) och vi badade och var ute på egna bilturer med hyrd minibuss och chaufför. A skaffade ett internationellt körkort innan vi åkte dit (..........och innan han sett den indiska trafiken,) men det körkortet förblev oanvänt!! Och det var nog tur det, man är ju inte van att köra utan trafikregler, på vänstersida och att kryssa mellan kossor, hundar och folk!! Dit åker jag gärna igen...........där skulle jag kunna bosätta mig!! Lätt!!


Några dagar senare.........eller sista dagen..............det syns på färgen!!

Året därpå skulle vi åka till Gambia, men då bröt S ett ben i handen och fick gå med gips......... så den resan fick vi avboka!!

Men A och jag åkte till Gambia året därpå utan barnen. Första gången på egen hand utan barnen........... en hel vecka. Jag var lite bekymrad först, vem ska jag nu leka och busa med i vattnet, A vill ju aldrig bada lite mycket ofta och länge som jag............men A lovade att leka med mig....så då åkte vi!!
Det var en väldigt bra resa, och lite spännande att resa utan barnen............har vi något att prata om............. blir det tråkigt??
Men som sagt den blev bra och till Gambia åker jag gärna igen, jag skulle vilja visa Gambia för barnen!!

Några år senare tog vi med M och m på en veckas "all inclusive" resa till Fuertoventura.............att jag aldrig lär mig............Det är inte varmt på Kanarieöarna under vintern, det är inte varmt i havet, poolen är knappt varm heller, det är dyrt!! Men vi kopplade iallafall av en vecka.............. Men nu ska jag INTE åka till Kanarieöarna någon mer gång!!!

Men snart Thailand!!
Och jag skulle så gärna så gärna vilja bjuda alla barn och respektive och barnbarn till Goa igen, när jag fyller 49½ eller 50½.......(jag fyller 50 år i juni om 2½ år men då kan man ju inte åka till Indien för då är det ju monsun där!!)
Hoppas vi har råd med det!! A tvivlar!!

Dagens fundering...

Vilken tur att "bovarna" i filmer är så mycket sämre på att skjuta och köra bil än vad hjältarna är...........annars hade vi ju inte haft några "hjältar" kvar!!

Tropical Garden

På Tropical Garden på Kata Beach ska vi bo!!
Jättesnart!

Här ska vi ta en drink...........det kanske blir fler........ i och vid poolen!!


Och här ska vi bada!!


Visst ser det inbjudande ut!!



Och så här ska vi bo!!

Jag längtar!!
Slippa tvätta, laga mat och städa på 15 dagar!!!!
Även om jag vet att jag brukar bli rastlös efter 10dagar sådär...........och bara vill göra något............brukar då önska att jag hade en vägg att måla eller en bulldeg att baka.............eller vad som helst!!

7

Bara 7dagar kvar, en liten ynka vecka innan vi är påväg till Thailand!! Yes yes yes!!
resväskorna är framplockade, sandaler och tunna skor är inköpta och badkläder är hämtade från husvagnen!!!

Dagens fundering........

Varför kallas det "fina linjer" i reklam för anti-rynk medel etc..........Är de fina varför ska man då ta bort dem???

Let´s Dance

Jag brukar titta på Let´s dance på fredagskvällarna, det är  en lite lagom fredagsunderhållning ganska skön underhållning, lite bra musik , härlig dans och man kan både bli imponerad och få fnittra lite!!

Och jag har fått en ny idol........ Morgan Alling, vilken skön kille, lite smårund tunnhårig "farbror" som släpper loss ordentligt  på dansgolvet och gör det dessutom riktigt bra!! han är helt klart en artist.......sist såg jag honom i Arn filmen och dessförinnan var han ju med i ett barnprogram och lärde oss källsortera!!
Magnus Samuelsson är en annan idol, han verkar helmysig och han har vi med beundran följt i tävlingen "världens starkaste man" och  A och M fick honom ännu mer som idol sen de såg honom knyckla ihop teflonpannor på löpande band på Öland en sommar för några år sedan!! Att han sen kunde dansa kunde man ju inte tro!!
Men Carl-Jan.............ojojoj..........han rör sig ju som ett kylskåp på dansgolvet.........stackars tjej som får dra runt på honom vecka efter vecka!!
Och Hasse Aro och George Scott........de är inget vidare på att hålla takten..........inte ens med sig själva!!
Kitty ligger inte långt därifrån men hon är helskön så hon klarar sig på det!!
Jag kommer inte att sakna "fjortisen" Blondinbella ett dugg!!

Undrar vem som vinner??
Jag tippar på Laila eller Morgan..........men vi får väl se!!

Vi missar finalen för då är vi i Thailand, men det får vi väl leva med =D

10

........dagar kvar och bara 6 arbetsdagar!!
Nu har jag påbörjat en packlista i huvudet..........och letar efter lämpliga skor...........helt fel årstid att leta efter tunna skor!!

Katt

kul grej:


en detta katt

en är katt

en hur katt

en man katt

en håller katt

en ett katt

en pucko katt

en upptagen katt

en i katt

en 25 katt

en sekunder katt

läs nu om det igen.............. men ta bort orden "en" och "katt".

 

 

hihihihihhiiiihi.................


50

När pappa fyllde 50 var vi på Kreta, det är 20½år sedan ungefär!!
Han bjöd med alla barn deras respektive och barnbarn och så sin mor
Då såg vi ut såhär:

L och S var också med, men de sov när bilden togs............ de var bara 2 och 4år!!

När han fyllde 60 så bjöd han och mamma oss alla till Kuba, då fanns det 4 barnbarn till som fick följa med!!


Här sitter han så nöjt med alla sina 6 barnbarn på kryssning i Karibien!! En helt fantastisk dag!!

Ett par år senare tyckte mamma och pappa att de ville bjuda med alla till Indien eftersom vi bott där i 5år på 70 talet!! Vi åkte till Goa och hade två fantastiska veckor där!!



Och snart ska vi fira hans 70 års dag i Thailand ett ½ år försent!!
Bättre sent än aldrig!!
Farmor kommer inte med i år, det skulle hon inte orka hon är ju iallafall snart 92, men istället är ju ett barnbarnsbarn med och två av barnbarnens respektive också!! så 15 blir vi!!

Undrar var vi ska åka när han fyller 80?? och hur många är vi då???
1988 Kreta
1998 Kuba
2001 Goa
2009 Thailand
2018????

Sambo

E är lycklig, hon har köpt häst, ungstoet e ska bli sambo med o och w! Får se hur hon kan hantera "pojkarna" i hagen!!

Och visst är hon fin!!



De är förresten fina båda två!!


11

Dagar kvar till Thailand!!
Nu har vi beställt från flygets tax-free!!

Grattis!!

Hjärtligt  grattis till ungarnas kusin S som fyller 18år idag!!!



Det är födelsebarnet i mitten!!

Dagens fundering...

Varför hamnar ungars (oavsett ålder..........) skor precis innanför dörren???
Det finns ju en nästan tom skohylla alldeles bredvid!!

12

Bara 12 dagar kvar till Thailand!!

Så nu har jag infört restriktioner till ungarna, ingen ovarsam bilkörning, ingen farlig ridning (som att rida barbacka och hoppa!!) och undvik smittkällor!!
De tycker jag är larvig!! Men va sjutton................det vore väl bara för eländigt om något skulle hända nu så vi inte kommer iväg!!!

Hästtjejer

Alla tjejer i familjen (......utom jag) är hästtjejer, knasigt släkte de där hästfolket!! Nu bor vi på en hästgård och tjejerna har varsin häst där och efter Thailand så flyttar nog E in en häst också!!



Walle och Obbe i hagen!!

 

Som sagt hästfolket är bra knasigt...............så mycket jobb, det ska mockas, städas, fodras, longeras, vattnas, ryktas, kratsas och ridas!

Och hästar är ju stora, jättestora............. massa 100kg!!

Men så smarta kan de inte vara, som låter sig hunsas och ridas av små tjejer och vuxna människor som bara väger en bråkdel av vad de gör, men det verkar de inte fatta..................och det är kanske tur det!!

Visst red jag också lite i mellanstadiet, runt sjön i byn där jag gick i skola (i Indien) och tyckte det var ganska kul, tills jag trillade av i full galopp och skrapade upp hela ansiktet och slog av en bit på en framtand, efter det så red jag inte så mycket mer!!

Sen fick jag allergi i tonåren, jag tål inte damm, häst och hö så jag har verkligen inte i ett stall att göra!!


Ungarna växte upp på en hästgård, vi hyrde ett stort gammalt hus bredvid ett stall, L kunde alla hästarnas namn när hon var 1½ ...... Det är nog det som präglat ungarna, (de kommer nog att bo på landet allihop när de är vuxna)

S har dock aldrig varit så hästintresserad men de andra tre har ridit, på ridlekis och på ridskola. M höll inte på så länge han heller! Men båda har hittat och varit ihop med ridtjejer!!


Walle

Hästar ser inte så smarta ut heller.............

 

21 orsaker till att dejta en häst tjej.

1) Vi har fyra hastigheter och kan många olika positioner

2) Vi har på oss tighta byxor

3) Vi gillar att bli smutsiga

4) Vi vet hur man rider rejält

5) Vi gör alltid vårt bästa i ridningen

6) Vi älskar att ha kontrollen

7) Vi kan rida i timmar

8) Vi vet hur vi ska behandla stora saker

9) Vi kommer av och på lätt

10) Vi är alltid redo

11) Vi gillar det hårt

12) Vi har ben och magmuskler som hjälper oss att klara alla olika positioner

13) Vi gillar att använda piskor

14) Särade ben är våran naturliga position

15) Vi bryr oss inte om vi blir kastade vilt omkring

16) Rutinerade ryttare kan göra det 3 dagar i sträck

17) Vi kan rida stående eller sittande

18) Vi använder ett läderplagg varje ridpass

19) Vi tycker att de snabba & uthålliga är de roligaste att rida

20) Vi är vana vid att ha hårda saker mellan benen

21) Om vi ramlar av hoppar vi upp igen och kör på, hårdare än någonsin

 

Jag hittade den här på m:s bdb, den borde kanske censureras, men den är allt lite kul!!

Ryktet säger att S ska lära sig rida, hur nu det ska gå till han som är så höjdrädd!!

 


14

Dagar kvar, och biljetterna är utskrivna!!

Fniss

Jag tog på mig att gå genom farmors bilder när vi tömde hennes lägenhet och flyttade henne till Kalmar.
Häromdagen tog jag mig tid och det var kul, jag hittade några bilder som var särskilt kul, här är de:


Visst är han väl läcker?? A till vänster, speciellt frisyren!! Ja jag tyckte iallafall att han var snygg även då!!
Det här var sommaren 1987 och det är S som är i famnen på min farmor och tittar på getterna på Ölands Djurpark!!


-Vad är det där för en ung snygging på den här bilden sa A när han hittade det här kortet!!

Är det så stor skillnad på mig egentligen???
S i min famn har ju vuxit en del förståss!!
Det här var julen 1986 jag sitter bredvid min farfar och längst ner i hörnet sitter A med lilla L i knät!!

Scanna in gamla bilder är himla kul!! Och vilken bra kvalitet det blir trots att bilderna är 22 år gamla!!!

15

Dagar kvar till Thailand!!
Reseapoteket är inköpt!!

Badrumsrenovering



Nu börjar vi se ett slut på eländet!!  Det som började den 20 november!! Badrumsrenoveringen!!!
Pratsjuka hantverkaren har gjort sitt, nu väntar vi på elektrikern ,han lyckades på något vis göra två vägguttag i två rum obrukbara!! Den vid datan bla till allt elände!!

Sen är det "bara" mattläggaren , kakeluppsättaren, vvs-aren som ska göra sitt!!
Det skulle kunna bli klart om en vecka men det lär väl bli två!!





Vi har köpt hem kakel och golvmatta i helgen, det kommer att bli sååååå fräscht vårt nya badrum!!

Det blir vita kaklade väggar med en röd rand på mitten och rött kakel i duschhörnan och så har vi ett grått golv som ser ut som skifferskivor!!
Och rött toalock!!

Hundar




Matte kom hem för jag längtar efter dig...................ser s ut att tänka när hon var hos mig medans matte jobbade och husse var på mässa!!
Hon tittade längtansfullt ut mot sitt hem!! Hon kan verkligen se otroligt lidande ut!!!! Men i ser ut att försöka trösta!!



Slöar lite!!



Se sån stil hon har, kan det verkligen vara bekvämt?? Men det är det nog för hon brukar "ligga" så!!

17

Dagar kvar till Thailand!!

Vinotek

Har ni hört talas om vinotek??
Själv visste jag inte att det fanns ett sånt ord ens...................gör det det egentligen???

Jag var ute med Cope-tjejerna igår på flott restaurang (och dyr..............det var inte jag som beställde bord där!!!)
Där hade de Vinotek!!
Det innebär att man köpte sig ett "vinkort" för valfritt belopp.
Då fick man ett litet fult plastkort som man fick ta med sig till "vinautomaten", det fanns en automat för vitt vin och en rödvins automat.
Där skulle man stoppa in sitt kort, hålla sitt glas under vinet man valt och trycka på knappen, ett tryck =4cl kostade mellan 10 och 33:-
På det viset kunde man då provsmaka vinet och sen välja eller välja bort det och prova eller ta något annat.
Man kan ju också tex ta två tryck vitt vin till förätten och tre tryck rött vin till huvudrätten och så kan man ta två tryck dessert vin till efterrätten!!
Det kanske var lite smart förståss!!
Men mest fjantigt tyckte jag som är smålänning och räknade ut det såhär: Jag tog 3 tryck vitt vin á 15:- till min förrätt Toast Skagen, ett helt ok vin.
Då hade jag gjort av med 45:- (av mina 100:- jag laddat mitt vinkort med)

Till huvudrätt åt jag "Oxe på 3 vis", vilken bestod av en skiva oxfilé, (mycket gott) två fyrkanter med rimmat oxkött...........fint ska det vara och gott var det och så var det en baconliknande bit kött, jättegott och dessutom var det så där tjusigt upplagt med prickar av sås och strängar av annan sås och så var det pudrat med något fint också, till det finns jag 2msk potatismos............förlåt.............det heter säkert potatispuré i det här sammanhanget och lite råstekta rotfrukter och havtorn det var gott och vackert (nämnde jag att det var en fin restaurang??) ....................och till det hade jag två tryck rött vin á 27:-, så då handlade jag upp 99:- av mitt 100:- vinkort!!

Men hallå...............vad är det för fel på ett glas vin, serverad vid bordet!!!???

Tattoo

Jaa, nu har knäppkärringen gjort det igen!!

Tatuerat sig...........att jag inte lär mig!!!!
Det gör ju SÅÅÅÅÅÅÅÅ ONT!!
Jag har "fyllt" på min blomranka på benet som jag gjorde förra våren, jag kände efter ett tag att den nog borde förlängas både neråt foten och uppåt benen.
Så uppåt på benet är den nu förlängd, foten får jag spara på tills det blir varmare så man kan gå i pumps eller ballerina skor med öppen fot!! För det är inte skönt att klämma in en nytatuerad fot i skor och ev. strumpor!! Ajaj......

"Svärdottern" E kom ner på sin rast och höll mig sällskap och "avledde" mig en stund med lite småprat och det var ju snällt, tack för det!
Och det är ju snart gjort egentligen, 45min tog det sen var jag ju ute igen............med ett snyggt........... men svidande vänsterben!!



Jag ska fixa till den där blomman på foten men sen får det  vara nog!!

Men jag såg en så snygg tatuering på TV som Sharon Dyall hade, ett gäng elefanter som höll varandra med snabeln och svansen som gick som ett band runt ena överarmen, hur snyggt som helst.............och jag är ju lite svag för elefanter..........men herregud, med mina överarmar blir det väl 12 elefanter..............och de blir nog ganska skrynkliga och dallriga de som sitter på undersidan av överarmen =D!!

Tv -debut

Nu har jag äntligen tagit mig tid att titta på min TV-debut!!
Det var ju inge vidare...........det var ju bara en tjock kärring som pratade med en konstig röst (...det man nu kunde höra........det blev något fel på inspelningen så ett brummande ljud överöstade nästan samtalet) som trodde att hon sa bra saker!!
Och svärmor tyckte att jag var en kopia av min pappa vid ett tillfälle!!
Nej fy, det var ingen succé eller roligt att se, men E:s framträdande var som vanligt i TV sammanhang helt oklanderligt!!
M sa att jag hade sagt bra saker och att han inte skämdes över mig alls, han är  snäll!!

Producenten hade visst enligt E berömt vårt samtal i köket mycket (då jag samtidigt lagade kalops med kokta grönsaker) de sa att det varit så naturligt, att vi verkligen inte brydde oss om kameran!!
Men det var ju den regin vi fick............var naturliga och strunta i kamerasnubben som går och kryper omkring er!!
Och vi gör ju som vi blir tillsagda...................ibland iallafall!!

19

Dagar kvar!!!

Femdagarsledighet

Det finns en fendagarsledighet var 6:te vecka på vårt nya schema!!!
Vem tror ni gjorde schemat!!!??
 I did!!
Och jag gjorde det bra också tycker jag!!

Den  schemalagda ledigheten har jag nu!!

Tyvärr har jag en synnerligen pratsam hantverkare i huset (jag vågar knappt visa mig för då slutar han arbeta och börjar prata istället!! Hopplöst! Jag kan hela hans livs historia nu!!)
Och han börjar jobba 7 på morgnarna (så det är inte tal om någon sovmorgon förrän till helgen! ) och han väsnas.......stimmar upp hundarna..............spikar i badrumsgolvet..........som är kökstaket.........och tv-rummet ligger bredvid köket!! Men i tvättstugan och i vardagsrummet är det lugnt, dit hörs inte hammarslagen så tydligt.(så där har jag fått ordning)

Men skit samma.......badrummet håller sakta, men säkert på att bli klart nu, finns det båda golv och några väggar, elen är dragen och vvs biten är nästan klar, badrumsinredningen står i hallen och till helgen ska vi köpa kakel och beställa golvmatta!!
Så det går äntligen framåt!!

Nu

Händer det saker hemma i mitt badrum............nej nej........................inte sååå........ nu tänker du fel!!

Det har börjat arbetas hemma i mitt badrum...........the hantverkare is back............ efter alla många lata lediga helgdagar!!
I förra veckan var vvs:aren där och idag (kl 7!!!!!! ingen sovmorgon för mig inte!!!) kom snickaren och började bygga golv!!

Vem vet, vi kanske hinner få det färdigt innan alla många lata lediga påskhelgsdagar infinner sig!!!

Det ska bli såååå skönt att slippa samsas med två tonåringar om en toa och dusch!!

Make

..........till min makes rygg är svår att hitta!!
Nu är den färdig................ryggtavlan som har blivit en släkttavla..............tills det kommer fler barnbarn.........förståss!!
Då får han gå dit igen...................för då är det dags för nya namn, siffror, händer eller fötter!!

Och det är ju ganska fiffigt egentligen, för när han sitter på hemmet och har glömt sina barns namn och födelsedagar kan han ju bara be personalen om hjälp!! Bara att dra upp tröjan!!



Nu kan alla se vad det är som tynger hans axlar........hihihii

Och på torsdag är det min tur........

Snart.....

Om 3 veckor sitter vi på planet till Thailand!!  och har "bollat" lille O mellan oss ett par timmar redan!!!
Vi byter ut tråkiga, kalla, mörka februari Sverige mot Thailands sol och värme!

Idag tog vi drickvaccinet, i förhoppning om att klara oss utan magsjuka!!
Så vi har redan lagt ut
   1200:- på pass........och
   1800:- på vaccin
= 3000:-         innan vi kommit iväg!!!

Vi måste också försöka hitta sandaler eller ballerina skor m och jag, för jag tror det blir svårt att hitta skor åt oss 40 och 41:or i Thailand!! jag menar...........vi har ju svårt att hitta skor här hemma!!!

Jag fick lite halvpanik idag då L ringde och sa att hon misstänkte att O fått scharlakansfeber!!
Och de hade varit hemma hos A och m igår!!
Typiskt...........då blir väl alla smittade......... och blir sjuka.......... lagom tills vi ska åka............tänkte jag.............men sen besinnade jag mig........scharlakansfeber är en barnsjukdom som drabbar  små barn eller barn i förskole och skolåldern!!
A kan inte räknas som barn och m har lätt passerat den barngränsen!!

Det visade sig sen efter att L pratat med vårdcentralen att O nog bara har tredagars feber..............och kanske löss!! =D

2:a

veckan och 2:a dagen i mitt nya liv. 
2 kg och 5 cm mindre!!
Tänk om det kunde fortsätta så då har jag blivit av med mina 20 kg om 10 veckor............ (men knappast 50cm!!)
.........ja jag vet............det är önsketänkande........ men visst vore det härligt!!!
Och roligare och mer motiverande att fortsätta..........

Ooops

Jag var i TV igår, fick sms från brorsans familj att de sett mig och att jag gjort bra ifrån mig!

E ringde också  hon var nöjd med sin insats och tyckte att hon gjort ok ifrån sig och sa att jag hade varit med mycket.............
Men jag har inte sett det själv..............jo lite förresten.........i en reklampaus i "Bones"!!!
Men jag har spelat in det och tänkte se det senare på kvällen........men efter Bones var det ju Burn Notice.........och sen var jag trött............jag får titta på det imorron!!

TV-kändis

Ikväll kl 20 är det ett program på SvT 2, dokument inifrån, de har gjort ett helt program om E, min vän och kollega (och känd från TV =D )hon följs och intervjuvas om varför unga nyutbildade går in i väggen.....typ.........(minns inte vad programmet hette!!)
Hon "gick in i väggen" för ett par år sedanoch hade det tufft, men har kommit tillbaka och i våras blev hon "kändis" i TV ,när hon fackligt jobbade hårt och enträget för att stoppa alla indragningar inom soc.tjänsten, hon var med i ett flertal TV-intervjuer, radiointervjuer och satt t.o.m i 4:ans morgonsoffa med politiker och Kristin Kaspersen!!

Iallafall.......... de dagarna hon (för)följdes av TV-teamet ville de också prata med hennes kollegor, titta på arbetsplatsen etc
Och självklart jobbade jag..............så jag blir intervjuad................så ikväll kan jag se mig själv på Tv............läskigt!!!

Tyvärr...........och typiskt så krockar det med mitt nya favoritprogram på TV, Bones............jag bara älskar det programmet, så A får nog försöka fixa till så att vi kan spela in dokumentären, för Bones vill jag ju inte missa!!!!!!

Dagens fundering...

Kalmar har fått ett nytt fint polishus (säkert svindyrt också.........)
Jag var där och hämtade passen häromdagen............lyckligtvis så jobbar jag obekväm arbetstid.......................           .....annars kan man inte hämta ut sitt pass!!!!!

Deras öppetider på expeditionen är 8-15................. inte en enda kvällstid på hela veckan!!

S blev  lite sur när han kom dit vid 16 tiden för att hämta sitt pass och allt var stängt och det fanns inget hopp om att han kunde lösa det utanför arbetstid!!
Hallåå...................många är inte arbetslösa (fortfarande jobbar de flesta).......många jobbar 7-16 eller 8-17............... så de måste ta ledigt från jobbet för att kunna hämta passet!!! kNÄPPT SYSTEM!!

Självplågeri

Har min älskade make utsatt sig för idag!!
Han har tatuerat sig igen...............för sjätte gången!! Han är nog inte klok!!
Men snyggt blir det....................Men ont gör det...............I know!!


Tatueringen uppritad............. A är lagom kaxig nu!!


Aj aj aj......... Fatta hur ont det gör............men sen blir området som bedövat.........


......tills han flyttar nålarna en lite bit.........
Att A inte bara rest sig och gått därifrån!!!


Det var det här vi skulle ha handavtrycket till........... coolt va!!


Färdigt!! Ja ena sidan av ryggen iallafall.................

A:s ryggtavla ska bli en släkttavla!!!
Kommande barnbarn ska också få lämna avtryck på ryggen.......antingen fot (men det måste vi göra tidigt, det får inte plats några 48:or precis, han har ju inte världens största ryggtavla!!) eller handavtryck.

Och på tisdag ska han dit igen...........och tatuera in M och m:s namn på andra sidan ryggraden!!
Inget han är så sugen på nu precis........... när det svider och bränner som värst!!!

m är just nu A:s favoritbarn........hon har kortast namn!!
Och han sa också till S (som höll honom sällskap under tiden han tatuerades) att det var tur att han inte visste att han tänkt göra det här, för då hade S blivit döpt till Bo, kort och bra!!

Det dummaste av allt är................. att även fast man vet att det gör så j------la ont, så blev jag lite inspirerad ...........................så jag har bokat tid på torsdag.................för att utöka min blomsterslinga på vänster underben........... den blev lite kort...............




............kom jag på i efterhand!!
Så nu får det bli 3 blommor med slingor till..................som slingrar sig upp och bak på vaden!!!
Det blir sååå snyggt....................men det kommer att göra sååå ont ju..............

Snacka om självplågeri!!!
Jag är ju inte klok!!...............jag heller!!

Vinter

..............Eller är det slut på vintern nu???

Förra helgen hade vi 35cm snö och 10-19 minus









-Ska vi gå snart???????????


-Men hallå..............matte ........de är ju jättelångt borta nu............vi MÅSTE gå!!






Den här helgen kan man nästan få lite vårkänsla............snö smälter bort i rasande fart och det är mellan 3-8 plus grader!! Så olika det kan vara!!!

Handavtryck

A och jag var hemma hos L , T och O och fikade igår, vi tog också avtryck av O:s lilla hand med fingerfärg!!
Han tyckte att det var jättekul..................morfar målade hans händer gång på gång........... och så tryckte han handen mot papper............hur kul som helst tyckte O, och han fick göra det många många gånger innan det blev ett rent och snyggt avtryck!! Han undrade nog bara varför!!


O:s handavtryck i naturlig storlek!!

10,79

Nu är det slut på att få glädjefnatt av bensinpriset!!
Jag tankade i lördags för 9,49, ett dygn senare hade samma mack höjt priset med 80öre........... till 10,29!!
Så där gjorde jag en bra affär!! .............men nu verkar det vara slut på det!!

302

Bloggar har jag skrivit.................herregud vad många bokstäver jag har "slösat" på!! ;D
Men kul är det!!!

Fotomodell

M har agerat fotomodell för gymnasieskolan han går på och häromdagen var han med i Kalmar postens gymnasiespecial!!
Visst blev det bra !!


M är han som står längst bak.............
Han kan kanske hitta sig en ny karriär................som fotomodell!!

Tävling



Igår var vårt hus i julbelysning med i lokaltidningen igen!!
Nu som deltagare i tidningens tävling om  Kalmars vackraste juldekorationsbelysning!
Så gå in och rösta på nr 14 på www.barometern.se ,det är vårt hus!!
Jag tycker nog att vi platsar i den tävlingen, om jag får säga det själv!!

Veckan gapskratt.....

Fick jag idag på jobbet!
En av tjejerna på jobbet har en förskräcklig hosta och skulle gå och lägga sig
-Säg till T om en hosttablett sa jag, han är på kontoret (jag var ju mitt inne i en spännade omgång Ski-po, inte så spännande egentligen......... jag är i det närmaste oslagbar i ski-po............många års träning!!)
Så det gjorde hon...och hon fick en ny tandborste !!??
Tack ,sa hon och stod kvar..........en stund......... sen sa hon -Får jag någon j----la hosttablett någon gång då........
T hade hört helt fel!!!
Vi skrattade så tårarna rann........ vi som hörde på..........

Dataspråk

Dataspråk och sms språk är ett ganska smart språk!
Man tar bort alla onödiga bokstäver och gör förkortningar av alla fraser............. så slipper man ju skriva så mycket!!

Nutidens stenografi.............men mer lättbegripligt...........men det är klart.......... språket blir ju ganska tunt och urvattnat på det viset och inte är det så mycket svenska heller!

Som:
tsm..........tillsammans..........logiskt och kort
iaf....................iallafall..........alla fattar
nn...........nattinatti..............gulligt............naaaw
lixom..............synnerligen smart...........det borde stavas så............mycket lättare
zoomg.............skojigt ord för omg..........men ingen förkortning precis
u............du.......lättförståeligt
brb..............be right back.........en klassiker
LoL...........laugh out loud............sparar 9 bokstäver
ROTFL............rolling on the floor laughing...........kul uttryck....... som sparar 21bokstäver!!
ROTFLMAO.............då har man verkligen kul...........och sparar massor av bokstäver
lr...........verkligen ursmart..................men sparar bara 3 bokstäver............dålig "affär"
Massa fula ord finns det också "maskerade" i förkortningar.....de lite "snällare":
wtf...............what the fuck
ffs..............for fucks sake
paw...........en luring...betyder parents are watching...........eller....... på jobbet.............personal are watching!!
och med STORA BOKSTÄVER så SKRIKER man

Och det är som jag råkade ut för häromdagen på jobbet då jag läste en behandlingsplan för en ungdom, sista meningen var: revideras om ungefär 6 veckor............... "revideras" var ett svårt och obegripligt ord för ungdomen och jag försökte förklara vad ordet innebar, det gick inte så bra.....förrän jag tänkte dataspråk..............aha............ uppdateras, uppgraderas!! Då blev allt helt plötsligt klockrent för ungdomen!!

Man får vara lite klurig i mitt jobb!! Och Uppdaterad!!

Dagens fundering...

Jag kan inget om politik och är dåligt insatt i kriget vid Gaza remsan.......... men något allvarligt fel måste det ju vara!

När de  kommer överens om att de ska låta bli och bomba i 3tim/dagen.........så att man kan ta hand om alla skadade...och komma fram med hjälp och mat!!  Och sen ska man bomba igen......så att de får fler skadade att ta hand om nästa 3 timmars uppehåll!!
Varför???
Det vore väl bättre att sluta bomba helt och hållet............så slapp de ju ta hand om fler skadade!!!
Men som sagt.............jag fattar ju ingenting!!

Kallt!!!

Riktigt kallt har det varit de sista dagarna!!
 -19 grader var det när vi gick och la oss igårkväll! Det är man minsann inte van vid i den här delen av landet, näshåret frös till efter bara en liten stund ute!!

Men inne har vi haft det varmt och skönt, A har eldat både i kakelugnen och i vedspisen................så inomhus har vi INTE frusit!!
Ja...........det skulle väl vara i sovrummet då!! Där var det bara 10 grader när A gick och la sig häromkvällen.(och han har en tempurmadrass.................stenhård i ett iskallt rum.............sen blir den varm där kroppsvärmen värmt upp den................men då blir det en grop där man legat i madrassen som man knappt tar sig ur!!!  =D)

Vi brukar ha det kallt i vårt sovrum och öppet fönster i stort sett hela året............men inte nu..............nu har vi t.o.m. satt på elementet.............litegrann...........så nu har vi mer lagom temperatur i sovrummet igen.............en 14-16grader!!

A gnäller lite på mig ibland........-Stäng fönstret.....det blåser ju så jag får sidbena!! kan han säga
Men han har fått ett tjockt täcke!!
Men ibland blir han irriterad över att det är för varmt.............(det är då det är 17 grader eller så.)........ och då säger han att det är mitt fel...........att han har vant sig vid att ha jättekallt i sovrummet.............så han tycker det är FÖR varmt när det är 17 !!?? grader!!!

Dagens fundering...

Jag har inte riktigt fattat........ sen blogg.se gjordes om hittar jag ingen sök motor för att hitta andra bloggare (om man inte bara vill läsa  kenza, stina-lee och vimmelmammans bloggar) 

Jag vill kunna  hitta......... när jag söker.....andra bloggare för att kunna läsa deras bloggar, det är säkert något jag missat men jag hittar inte.............det går säkert på något sett men...........men jag fattar inte!!

Förut kunde jag hitta andra bloggare här i stan eller jämnåriga eller nåt............ genom sök motorn! Det tyckte jag var lite kul!!

Jag tar tacksamt emot tips!!

1:a

............dagen i 1:a veckan i mitt nya liv!!
nu ska här tappas kilon.............tänk om det hade varit såå lätt!! Hade det varit så lätt.......... så hade väl inte någon varit överviktig!!
Jaja jag ska iallafall  göra ett riktigt allvarligt försök...........igen............

Jag har mätt och vägt in mig!!
Tänkte avstå från socker, vitt mjöl, potatis och pasta.............. och minska konsumtionen på cola light...det blir svårast, (det är ju min livsdryck!!!!)
Får dricka vatten istället...............men det är ju inte lika gott!!
 Vårt vatten är dessutom för tillfället kraftigt gulfärgat av järn så det ser inte så aptitligt ut...............men det smakar jättegott. Tog ett glas köpevatten på flaska igår..............men det var inte alls lika gott som vårt eget!!

Jag ska träna på mitt hemmagym 2ggr /veckan, den här veckan  blir det idag och på fredag!!
Jag ska också utöka morgon och eftermiddagspromenaderna med hundarna, hade tänkt cykla någon gång i veckan också.................men nu är det 30cm snö!!!
Så det får väl bli när snön är borta!!

När nu j---lar kör vi!!
Full fart neråt.........................hoppas jag!!

Vinterlandsskap

Vaknade inte förrän 9.30 på morgonen ( M hade tagit hundarnas morgonrunda så jag fick sovmorgon!!) och  allt var såååååååååå vackert!!
10-, 30cm  gnistrande snö och strålande solsken!!
Såååååååååå vackert!!



Jag är inte säker på att A höll med, han var redan ute och skottade......för hand eftersom han inte fått på snökedjorna på lilla trädgårdstraktorplogen!!

Fågelhuset var välbesökt!!


jaja vet............... pensionärsvarning.......igen....men fint är det!!

Så jag åt frukost lite snabbt och fick med mig ungarna på att gå ut i snön och busa med hundarna!!
i och t missuppfattade mig nog............de fattade nog inte att VI skulle leka.............utan de drog iväg i full fart mot grannarna..........
Så den första kvarten fick vi ägna oss åt att få med oss hundarna tillbaka till VÅR trädgård............men först sprang de hem till S och E och "frågade" om s fick komma med ut och leka.............eller nåt...........det var iallafall där vi hittade dem...........och s ville följa med ut och leka.........



De härjade runt en god stund och såg ut att ha det väldigt kul!!!



Sen var det dags för mig att åka till jobbet igen!!
Och jag MÅSTE verkligen börja använda strumpor!!!



Och det är märkligt.....att samma väg kan uppfattas så olika i dagsljus och i mörker!!
Nu var det såååååååååå vackert, det var som att åka i ett vykort!!




Men 5,5 mil bort.......... på jobbet var det återigen bara en 3-4cm snö!!
(Och om en månad har jag haft en dag på stranden!!!)

Vilken skillnad det kan vara va!!

Snöoväder

Åkte hem från jobbet vid 23-tiden igår kväll!!
Fick ett uppmanade sms från A som bad mig ta det lugnt för det var snöstorm!

Snöstorm?????!!!!!!
På min arbetsplats hade det visserligen snöat 3-4cm på fm (det är så vackert när det snöar allt blir så ljust och man........eller iallafall jag, blir på gott humör)........ men det var ju länge sen!!

Jaja jag skrapade av bilen (......jag måste börja använda handskar eller åtminstone ha handskar liggande i bilen!!!)
och ju närmre hem jag kom desto ymnigare snöade, och rätt som det var så var jag mittinne i ett snöoväder.

Jag är inte rädd för halka eller drar mig för att köra på snövägar........ men jag kör försiktigt!! Väldigt försiktigt, (störande försiktigt tyckte en del omkörande bilar!!)
Så det passade mig ypperligt att jag hamnade bakom snöplogsbilen, vi körde i en 50-60km/tim,(40-50km långsammare än vanligt!) helt lagom en sådan här dag......eeh....natt!

I Kalmar snöade det förskräckligt mycket, helljus var inte att tänka på.......... då var det som om jag körde rakt in i en vit vägg!!
Norr om Kalmar var det inte plogat alls...........men vägbanan var iallafall uppkörd........
Tio i två på ratten och full koncentration var det som gällde!!
Men jag hade inte koll på var jag var på vägen, snön gjorde allt kolsvart, inga gatlysen eller upplysta hus syntes och jag blev lika förvånad varje gång då det kom upp vägskyltar...........jasså var det här jag var..................typ!!

Men värst var det allra sista biten, på den nya avfarten hem från E22:an. Där fanns det inga snöpinnar eller vägreflexer uppsatta alls......eller iallafall inte än, och där hade minsann ingen annan bil kört den här kvällen så inga bilspår att förlita sig på!!
Ok, det var bara att koncentrera sig igen..........där är ena väggrenen och där är den andra......ok då håller jag mig här i mitten.............och som sagt helljus var bara att glömma!!!

Det var 30 cm snö på vägen, och drivor som var ännu värre där vinden haft fritt spelrum!!!!

Bilen fick "gräva" sig igenom snön på vår uppfart, tur att jag har en bra vinterbil...........en SAAB cab!!!!
Det var bara den allra sista metern snö innan jag var inne i garaget (har jag sagt hur praktiskt det är med en fjärrkontroll till garageporten??) som jag höll på att köra fast, men jag gasade på lite och tog mig förbi det hindret också!!

Jag fick sen pulsa i snön för att komma till huset!
Sen tänkte jag ta en kisserunda med hundarna innan jag tog av mig ytterkläderna, så jag kopplade upp hundarna och gick ut igen............i var salig av all snö, hon ville inte alls kissa...........ånej........ hon skulle busa och skutta i snön och snödrivorna istället..............mycket roligare! Men det var kallt och stormade  och mittinatten så jag höll inte med henne riktigt om det!!
Hon är ju vit.......snövit kom jag på........... för hon syntes inte alls i snön i mörkret, pensionärskopplet (ja..... jag använder det ibland ,när vi bara ska ut en snabbrunda.......I know.....pensionärsvarning!!) såg ut som om jag hade en lina som bara gick rätt ut i snön!!!
Kändes nästan lite fånigt!! 
Hundarna gjorde iallafall efter ett tag det de skulle, så vi kunde gå in i värmen igen!
Jag måste nog börja använda strumpor nu (......hatar strumpor!!)............det var lite kallt om fötterna!!

Vinterritt



m på sin älskade w som hon är sååå stolt och nöjd med.................oftast!!

Topplista

 2008 års topplista alá mig:

Årets låt(-ar)
I wanna be a rockstar.......... Nickelback
This is life...............Amy MacDonald

Årets reklam
Svensk: Lokas reklam med kakaduan som diggar
Utländsk: George Clooneys mimik i reklamen för martini

Årets nyhet
Barack Obamas seger i presidentvalet

Årets bok(-serie)
Stieg Larssons trilogi

Årets Tv:serie(-er)
Bones
Scrubs

Årets film
Arn

Årets mest urtjatade person
Linda Rosing

Årets mest pinsamma låt
We love europe .........Christer Sjögren

Årets mest överskattade person
Ernst Kirsch..........

Som jag ser det!!


Izzyicebear

 

Visst gör hon skäl för sitt namn??



Hon ÄR en isbjörn!!

Tjejsnack!!



Lite mys i köket!!
De verkar gilla varandra!!
.........Och B och i är ungefär lika långa........det ser nästan ut som om i skrattar!!??

2009

  • .........har börjat nu!!

    Undrar vad det nya året har att bjuda på??

    Jag vet.........eller.....har iallafall tänkt.........tror..........eller......hoppas att:
  • vi ska åka till Thailand..................om 31dagar!!
  • gå ner 20kg...........minst,jag börjar på måndag!!
  • vi ställer upp husvagnen på Böda................om 13veckor!!
  • jag ska fylla på min järndepå...............så jag slipper vara sååå trött jämt!!
  • jag ska fylla i min nyinköpta 5års almanacka................varje dag!!
  • jag ska minska mitt missbruk..........av cola zero och pepsi max
  • jag får ett nyrenoverat badrum.............det blir skönt det!!
  • jag ska fortsätta söka annat jobb.............vi får väl se om jag får något!!
  •  L fyller 25...........och T 30!!
  • jag ska lära mig scanna in bilder i mitt släktforskningprogram..........jag har samlat på  mig gamla foton!!
  • jag ska begära löneökning..................det är dags nu!!
  • min svägerska blir långliggare på Böda.............det ska bli sååå kul!!
  • jag kommer att få ett till kusinbarn.............minst!!
  • jag ska fortsätta blogga............ hela året!!
  •  L och E blir med barn................mer barnbarn!!
  • m flyttar hemifrån...........börjar plugga i Gamleby!!!
  • M fyller 18år................tre myndiga barn!!!

  • Men det är ju klart.............du som läser min blogg kommer ju att få veta det!!!


9,48

Har jag sett att det går att köpa bensin för!!! Vågar man hoppas att det ska fortsätta så??

2008

  • .........är slut!!
    Åren går fortare och fortare, snart hinner man väl inte fira midsommar innan man firar jul!!!

    Vad har hänt mig och min familj .............vad har jag och familjen gjort egentligen?? 
    En summering:
  • O har lärt sig säga mormor..........även om han oftare säger morfar, hammare och traktor!!
  • vi har sålt 2 bilar............men inte köpt någon ny!!
  • jag har utbildat mig till Tonårscopehandledare............och slutfört en föräldrakurs!!
  • jag har börjat blogga.............och skrivit 286!!
  • jag har sökt nya jobb........men inte fått något!!
  • jag har fyllt på släktforskningen med ett 50 tal nya namn...........och massa nya uppgifter!!
  • vi har köpt ny hund.........som driver oss till vansinne!!!
  • jag har fått 2 nya kusinbarn...............en pojke i Stockholm och en flicka på Gotland!!
  • vi har gett bort en hund...............som mår så himla mycket bättre nu!!
  • A har börjat läsa böcker igen............och läst ut en 6-7stycken
  • vi har fått nya grannar...............S och E!!
  • jag har fått en ny arbetskamrat.....................L!!
  • jag har lärt min ladda ner bilder från kameran till datan............det var ju inte svårt!!
  • vi har upptäckt en vattenskada............. som inte är fixad än!!
  • jag har lärt mig hur bilddagboken fungerar...............izzyicebear är min sida, och så är jag "delägare" i oland!!
  • vi har lärt känna nytt folk.............x-grannens nya kvinna och mer Bödafolk!!
  • vi har träffat kompisar.................som vi inte träffat på 10år eller så!!
  • vi har köpt hästar............så nu har vi en hästgård!!
  • m har hittat pojkvän..........ett strandfynd på Böda!!
  • A har fyllt 45....................men är lika snygg som vanligt!!
  • vi har bokat Thailandsresa...............alla i den närmsta släkten på min sida åker med!!
  • farmor har flyttat till Kalmar..................äntligen i närheten!!
  • pappa och svärfar har fyllt 70...............men de har inte käpp, hatt och svart kostym för det!!
  • M har bytt flickvän............och sen bytt tillbaka!!
  • vi har fått vår gyrosgrill att fungera och använt den för första gången.....................och 3ggr till!!
  • Jag har haft 3 semesterperioder...........lite i juni, juli och lite i dec

O har iallafall ändrat sig allra mest............ under 2008


Januari 08


December 08!!

  • Men det är ju klart.............du som läst mina bloggar vet ju redan allt det här!!

**Nyårshelgen**

Den här bilden fanns med i vår lokala morgontidning nyårsaftonsmorgon




Nyårshelgen blev lika härlig som jag hoppats på!!
7 härliga bödalångliggareikvarter1 invaderade vårt hem!! Helt underbart!!


Välkomst champagne!!

Och i år kunde alla vara med, förra året saknades T och B eftersom T drabbades av en stroke precis innan jul förra året  och de saknades då, allt haltade lite liksom!!
Men iår var de med och T hängde med fullt ut  han också!!


Festfina...........så är vi inte vana att se varandra, vi är mest vana att se varandra i  shorts linnen, badkläder och ev.fleecejackor!!
 Trerätters middagen verkade uppskattas................. och tequila, kanel och apelsin var självklart på bordet!!


Fullt hus men ändå inte rörigt, alla hjälptes åt med allt, vi är ju vana med kollektiv disk och matlagning!!..........och att samsas om en toa!!




Middagen är avklarad.............men var är alla??????

JO............
I badtunnan...........vid 12-slaget satt vi i badtunnan och drack champagne .............och tittade på S och E:s fyrverkerier!!


Vi gillar att bada.................den här klädslen är vi vana vid att se varandra i
...................toppluvor brukar vi dock inte ha...........Inte ens på Böda!!


 De värsta badarna satt där i närmre 3timmar!!!


Toakö..........det är vi också vana vid!!!



Men inte 2.30 på natten!!!


Dagen efter fixade karlarna disken............ det  tog en stund och det blev ju en del!!
Speciellt glas..............
Men vi var iallafall 9 vid bordet!!

Efter disken på nyårsdagen tog vi en frisk promenad och gick ner till vattnet och tittade på Öland!!
Dit åker vi alla i påsk och sätter upp husvagnarna............ för Böda säsongen 2009!!
Vår femte säsong......... men PI och S:s tjugofemte..............eller nåt!!

Innan alla åkte hem hann vi med att spela "Helt hysteriskt",ett spel som verkligen var helt hysteriskt, där B satt och klappade på sin låtsas mus i handen och PI som klappade sin låtsas Fido och K som tände och släckte lampan varenda gång det var hennes tur och jag som glömde mina "uppdrag" hela tiden!!!! Många skratt blev det!!

Vi skildes åt sent på nyårsdagseftermiddagen och alla åkte hem till sitt, Lund, Älmhult och Strängnäs, men vi konstaterade att vi snart syns igen, för om bara 13 veckor ställer vi upp våra husvagnar på plats igen!!  13 veckor det går ju snabbt!!
Vill man se fler bilder från nyårshelgen kan man gå in på http://www.bilddagboken.se/ och söka på: oland där har S och K kompletterat med sina bilder!!

RSS 2.0