**GOTT NYTT ÅR**

önskar jag er alla!!
Själv hostar och snorar jag tillsammans med härliga Böda gänget!!
De hälsar!!

Sömnlöshet

är inget jag drabbas så ofta av.......men inatt har det inte varit många timmar sömn!!
Kurera förkylningen.......ja eller hur..........eländet blommade ut istället!!
Har varit täppt i näsan - blir torr i munnen
torr i munnen - måste dricka
dricka - måste på toa
nyser - måste snyta mig
snyta mig - hostar
hostar - blir snuvig osv osv
så så har min natt sett ut......om och om igen.... känner mig lite trött och sliten nu!!
Men ikväll ska jag bara ligga på soffan och dirigera A så vi får huset iordning tills våra kära gäster kommer och imorron är jag på g igen!!
Det MÅSTE jag bara vara!!

Förkylning på G

.....har jag VERKLIGEN inte tid eller lust med, jag har kämpat emot med näbbar och klor i ett par dagar nu..... men just nu känns det som jag förlorat!!
Jag är tung i huvudet och tjock i halsen.......men jag har inte tid!!!!!
Jag har verkligen inte tid eller lust.......
Jag jobbar till 17 imorron och på fredagkväll fylls huset av  9 härliga underbara TV-kändisarna från Böda!
Som ska tillbringa nyårshelgen hos oss......Och innan dess under fredagen ska det städas och handlas.......så jag har VERKLIGEN inte tid med någon j---la förkylning!!!
Som väl var har jag haft "hushållerska" hemma i form av m under veckan.
Himla praktiskt.....så skulle man alltid ha det!!!
Hon har handlat, lämnat retur, städat och lagat mat där hemma, så jag ska väl förhoppningsvis inte behöva ha så mycket städning kvar hemma att göra.
Det är ju viktigt för barnen att känna sig betydelsefulla!!
För jag HAR jobbat mycket de senaste veckorna......men det är sååååå kul!!
En kollega undrade idag om jag flyttat till jobbet........hon tyckte sig ha sett min bil utanför huset varenda dag!! Och lite så är det......och det är fullteckande dagar också som i torsdags förra veckan:
8-10 gårdagens dokumentation
10.00 hem till ungdom
11.00 möte med handläggare
12.00 lunch
13-15 fam 1
15-17 fam 2
17-17.30 middagsrast
18-20 fam 3
20-22 handling med fam 4
MEN jag var ledig fredagen och nästan hela julhelgen, men sen annandagen har jag jobbat varenda dag.
Vi hade en härlig julhelg hemma, den ska jag skriva om en annan dag och lägga upp lite bilder......
Men jag har haft lite strul med kameran.....ok/eller datorn......något av det är det......för jag kan inte ladda in de nytagna bilderna utan att få med de andra 343bilderna som ligger i kameran......och som redan ligger i datan!! 
Är det någon kunnig som kan hjälpa mig??
Är det datainställlnigen eller kamerainställningen som bråkar???
Förut kunde jag ladda in bara de nytagna bilderna men som sagt.......så funkar det inte nu.....oerhört frustrerande.....
Datorer och bilar ska bara fungera.......inte en massa strul och elände tack!!
Men nu ska jag ta mig 2 panodil zapp och få mig en god natts sömn så hoppas jag att förkylningen är kurerad när jag vaknar!! Natti!!

Inventering

Jag är:

50 år och:

hustru
mamma till 4
mormor till 2
farmor till 2..... under "transport"/"leverans"
svärmor till 3
barn till 2
syster till 1
barnbarn till 1
svärdotter till 2
svägerska till 2
moster till 3
faster till 2
syskonbarn till 2
kusin till 5
arbetskamrat till 7
fd arbetskamrat till många
vän till några
kompis till många
ovän till ingen
granne till 8
"föräldracoach" till 7

Så jag är en hel del när jag tänker efter!!
Och vad många jag är någonting till!!!
Egentligen.....

Får jag lov att presentera.....

........barnbarn nr 4


beräknad ankomst 30/5-2012
M var med på ultraljud idag och var väldigt exhalterad efteråt =)
Jag fick mms strax därefter och den här bilden fick jag låna från fb av barnets mor E (tack E!)
Så inom ett par dagar (förhoppningsvis 4dagar!!) blir jag farmor för första gången (varför låter farmor så mycket äldre än mormor???) och om ett halvår är jag lika mycket farmor som mormor!!
Så det blir tätt emellan födelsedagarna i maj-juni  också i fortsättningen (förut har det varit "värst" i juli-aug då A, min far, S och m fyllt år med  ungefär 14dagars mellanrum) men nu......fyller O 17 maj, nykomlingen (som jag hoppas får ett namn med begynnelsebokstaven B,D,Z,N,P eller C tex......bara inte det blir A eller T eller M för de bokstäverna använder jag redan.....  både stora och små av här i min blogg =)) den 30maj,Mi den 2/6, V den 11 juni och så jag den 19 juni!!
Men i och för sig så har vi ingen som fyller år i december och bara en som fyller i januari, så S och t har inte så tätt emellan födelsedagarna då iallafall!!

Tyson

har flyttat hem igen, så nu har vi hund i huset igen..............eller hund och hund........förut kallade vi honom för husets katt..........eftersom han bodde ihop med först schäfern s och sen pyrren i.
Han är en liten hund.......en blandning mellan spets och papillon,(när vi köpte honom från "småhundsfabriken" i Skåne sa de att han skulle väga runt 3kg.......men han blev större än beräknat......3x så stor faktiskt!!) så han är en renrasig papillonspets......men han tror att han är en schäfer........för han har vuxit upp tillsammans med både vår och L:s schäfer!!
Så han är inte någon typisk  bjäbbig, ettrig småhund precis!!
Han hittade genast husets mjukaste matta............men snart sitter han väl som han brukade i A:s knä i TV-fåtöljen!! Men visst ser han väl lite ut som en tasmansk djävul???
Lille t har i 2½år bott hos A:s systerdotters N:s pappa eftersom m inte hade tid med honom när hon flyttade till Gamleby och hade mycket jobb med skolan och dessutom var han en liten uppviglare tillsammans med våra andra hundar.
Men nu får han plats i vårt liv igen........eftersom m ska bo hemma och praktisera på djurkliniken i grannbyn i 3 månader och sen har hon bara 2 månader kvar i skolan och det är lite lättare för henne att ta med sig lille t fram och tillbaka från Gamleby nu när hon kör bil istället för att åka buss.
För min del så hade han gärna fått stanna kvar i sitt "fosterhem" men de andra 3 ville ha hem honom igen, så då fick jag ge mig för majoriteten!
Och lite mysigt är det allt..........med en liten hund som studsade omkring benen när jag kom hem!!
Och han verkar vara rätt nöjd han också.......inte orolig eller stimmig alls utan han verkar bara må gott!!

**GOD JUL**

Till er alla från oss alla!!
Bakre raden fr vänster: M,T, O,S och A
Främre raden fr vänster: m,R,L,T (med "Y" i magen) jag och så lilla V!!

Reaktioner

har jag fått en del sen jag skrev bloggen om M och hans situation, även om de närmsta och mina arbetskamrater redan visste om det.
Många säger -Han är ju så ung!
Just det är väl inte det jag bekymrar mig över mest...........A hade inte heller fyllt 21 när L föddes och det gick ju bra.........då känns det jobbigare att han inte har någon egen lägenhet än (som han sökt med ljus och lykta efter sen han flyttade hem igen i september!!) men det börjar vi se en lösning på nu, så innan bebisen kommer har han en riktigt stor ..........men annorlunda lägenhet!
Idag har jag ju BB-jour som sagt eftersom S och A varit söderut.............Malmö.........över dagen, men nu är de påväg hem igen så jag behövde inte göra någon utryckning!Känns lite skönt!!

Färdigstökat

för den här gången är det!! Idag har jag bakat julbröd, 4 olika sorters blev det! Numera bakar jag bara bröd 1 gång om året............för annars går det inte åt så mycket bröd här hemma längre.
Jag och m bakade julkakor också
Chokladbröd efter mormors recept (men jag kallade dem för Äskekakor........men menade älsklingskakor när jag var liten) är tvunget vid jul tycker jag och så gjorde jag enklaste kokoshavrekakorna som finns som hela familjen gillar.
Jag upptäckte på morgonen att jag behövde lite mer mjöl...........och vad smidigt det var...........m protesterade inte alls när jag bad henne köra till affären och komplettera lite!!
A och m fixade lite här hemma i helgen när jag jobbade, kokte knäck bla...........men det blev en annorlunda knäck........de glömde grädden!!!
Så alla mjölkallergiker; Det blir god knäck av bara socker, mandel och sirap!!! Och det går snabbt att göra också..............så de funderar på att göra "vanlig" knäck i veckan också  och pepparkakshus...........och så måste vi göra ischoklad också...............allt annat är klart!!
Imorron ska jag handla sista julklapparna och handla hem sista julmaten, sen väntar vi bara på julafton.............och det blir ju inte så lång tid att vänta på den............och snö förståss........snö vill jag ha på julafton!!

Hmmm.....

.....det blir som sagt inte alltid som man tänkt sig!!!
Jag ska bli farmor i maj-juni igen.........M ska bli pappa!!
Det är inget som är planerat, förväntat eller önskat..... men så är det!!
Hans ex E meddelade honom för ett par månader sedan (och någon månad efter att de delat på sig) att hon var gravid och att hon beslutat att behålla barnet....... trots att deras relation är avslutad och alla broar dem emellan är brända, så de inte kan leva ihop.
M höll det för sig själv ett tag utan att tala om det för oss, jag märkte att det var något som fick honom att må dåligt, men jag trodde det hade med jobbet att göra.
Men det var det alltså inte!
Till slut berättade han det för A och mig och sina systrar.
Stundtals har M varit rent förtvivlad.
Förtvivlad över att barnet  aldrig skulle få bo tillsammans med två föräldrar som älskar varandra....... ens ett tag, förtvivlad över att  E och han inte kunde prata med varandra utan att bli ovänner och förtvivlad över att inte kunna påverka situationen.
Han har varit i kontakt med bvc som inte kunde ge honom några svar utan hänvisade honom till familjerådgivningen, där han bokade tid för samtal, för få klarhet i vad han har för möjligheter,rättigheter och skyldigheter.
Jag har pratat med familjerådgivare, familjerätten och familjebehandlare jag samarbetar med genom jobbet
för att försöka hjälpa honom.
Han har haft ständig huvudvärk och mått så dåligt ibland, ren ångest, så han knappt har tagit sig ur sängen och iväg till jobbet om morgnarna och ett tag var han färdig att flytta upp till Norrland och bara skita i allt -För vi kommer aldrig att kunna samarbeta utbrast han i ren panik.
Det sistnämnda styrde vi  bort honom ifrån, med hjälp av hans 18-åriga flickvän R (som han mitt i all sin röra träffade i Uppsala, en tjej som han känt länge via nätet......5 år eller nåt!! men inte träffat innan!!) en alldeles fantastiskt go tjej med mycket hjärta, som gör M glad och som "vågar" ge sig in i ett förhållande med en kille som väntar barn med sitt ex......det är inte alla som skulle göra det......hon borde ha bragdmedalj.!!.
Det här skrev hon i sin blogg:

Älskling, jag kommer klara det här.
Vi kommer klara det här.
Jag säger inte att det kommer bli lätt.
Men tillsammans klarar vi det.

<3


Vi i familjen har stöttat och prata mycket med M och uppmanat honom att göra allt vad han kan för att komma överens med E, så de kan samarbeta som vuxna för babyns skull.
De får bli som typ kompisar som har barn ihop, så att M kan vara delaktig och lära känna sitt barn riktigt ordentligt från början och dessutom kunna stötta och avlasta E.
Att de kan vara kompisar, så att M kan sova över på soffan hos E ibland och hjälpa henne med nätterna om de är jobbiga eller åka hem till henne efter jobbet tex och umgås med sitt barn, och då kan ju E få lite egentid, för DET är man inte bortskämd med som spädbarnsföräldrar och är men dessutom ensam i det blir det ju ändå mindre av det.
Jag har valt att inte lägga mig i konflikterna dem emellan utan bara finnas till för M och stötta honom och prata med honom...... men härom morgonen..........väldigt tidigt typ 5 började det snurra i huvudet på mig........och det var lögn i hel---e att somna om!!
Då fick jag ett ångestanfall..........det har jag ALDRIG haft förut.........
Tänk om jag hade ett barnbarn någonstans..........en liten V eller O som jag inte kände.......det vore alldeles förfärligt......verkligen alldeles förfärligt...... så DÅ bestämde jag mig för att försöka se om jag kunde "medla" lite mellan E och M, eller iallafall göra vad jag kan för att  förmå dem att lägga smågnabb och annat gammalt åt sidan och ägna sig åt det viktigaste: att antränga sig för att bli blivande föräldrar som samarbetar, trots att de inte längre är ett par eller bor ihop.
Jag började via facebook........(facebook är bra!!)
Jag skickade E en vänförfrågan (någon av oss hade tagit bort varandra som vänner där, när M och hon flyttade ifrån varandra!) och sen skrev jag ett "brev" på hennes blogg (bloggen som jag läst ett tag efter att M tipsat mig om den tidigare) om hur jag/vi tänkte och att vi ville få lov att vara delaktiga!
Till min stora glädje accepterade hon min vänförfrågan med en gång (jag visste nämligen att hon blivit upprörd på mig tidigare när jag skrev en blogg om deras separation, så jag var inte säker på hur hon skulle reagera på min förfrågan!!) Och då skickade jag meddelande till henne och tackade för det och frågade om hon läst min "fråga" på hennes frågelåda, det hade hon inte, så då skrev jag ungefär samma sak i ett fb meddelande till henne och sen chattade vi en liten stund.
När jag träffade M senare samma dag talade jag om vad jag gjort, han morrade lite först, men lugnade ner sig, varpå han också skickade en vänförfrågan som hon accepterade och efter det har de iallafall haft en viss kommunikation. Iallafall så pass mycket så att han ska följa med på ultraljudet i slutet av månaden vilket han förståss gärna vill.
För nu är det ju som det är och då får vi göra det bästa av det!!
Han vill ju vara delaktig i sitt barn, ha delad vårdnad och ta sitt pappa ansvar och ha sin pappa roll.........även om han stundtals är vettskrämd inför det!!
Men nu mår han iallafall bättre och känns lugnare i allt!!
Så så är det....... i maj/juni (närmre besked kommer i slutet av månaden) blir jag farmor till barnbarn nr 4 (så snart får jag väl kalla min blogg "MormorFarmorFrosth"!!!....... för snart har jag fler barnbarn än barn!!!
Och A får tattuera in 2 nya namn och födelsedatum på sin rygg nästa år!!
Och det här barnbarnet kommer att bli lika älskat och bortskämt som de 2........(eller ska man säga 3??? eftersom nr 3 kommer inom 2-3 veckor???!!) barnbarnen jag redan har!!!

Luciablommor

Det har jag aldrig fått förr!!
Men den här lucian fick jag det, O plockade några små frusna tusenskönor  som han gav mig,medans hans far och morfar bröt sig in i deras hus........(jaja det är en annan historia........den får jag ta en annan gång!!)


Energi

har jag massor av just nu och det känns toppen........verkligen toppen!!
Jag tror att min kropp nu som först (14 månader efter gastric bypass operationen, och 47½kg:s viktminskning) fattat att det bara är såhär mycket energi och kalorier som den ska ha nu.
Jag känner mig bara så härligt pigg och på gott humör.......att jag trivs så väldigt bra med mina nya arbetsuppgifter gör säkert sitt till!
Det är inte klokt hur mycket energi man kan få av ett jobb man trivs med..........eller rättare sagt........det är inte klokt vad energi det suger att inte trivas med jobbet!!!
Just nu känner jag mig bara så lycklig.....Jag älskar mitt liv, min man, mina barn, mina barnbarn, mitt hem och mitt jobb!!!
Jag vaknar pigg på morgonen........visserligen alldeles för tidigt egentligen...... men tydligen så behöver jag inte mer än 5-6 timmars sömn längre. och man hinner så mycket mer när man går upp vid halv 7-7 stället för 8-halv nio!
Som idag tex jag började med att slänga in en tvätt,  och sen fortsatte jag att : vika ihop tvätten i tvättstugan,och lägga in den i skåpen (inte ungarnas kläder förståss, de har sina tvättkorgar med ihopvikta kläder stående i tvättstugan till de tar upp dem) vattna blommorna, betala resan till Sri Lanka

(där ska vi ladda ännu mer energi!!) städa lite i kryddskåpen, och lite i skafferiet,packetera julkorv,röja undan i köket efter julkorvsfixandet, plocka ur diskmaskinen, diska, dammsuga och moppa.........och jag fick i mig både frukost och lunch (jag glömde mellanmålet....... förlåt Dr Möller) innan jag tog med mig grejerna till återvinningen och åkte till jobbet 12.15.
Brorsan och hans familj är påväg till Australien för 3 veckor där......så där ska väl de ladda energi och M:s R åker till Kenya imorgon för att ladda energi på de rosa bussarna (visst låter det väl alldeles toppen?? Kenya och safari och sånt.......dit ska vi också åka någon gång!!!)
Själv ska jag ladda energi på julafton med A,alla ungarna och barnbarnen (förhoppningsvis bara 2 till jul!!)mamma och pappa och vännen E och hennes mor tittar nog också in en stund.........på så sätt kan man också få energi och må bra!!!
Det vore trevligt med lite snö också bara, då blir det ju ännu bättre........dock utan snökaos i år hoppas jag!!

Julkorvstillverkning

Det ägnade A och jag oss åt större delen av gårdagskvällen, M var också med en stund förståss!
Först letade vi reda på bilagan från Hemmets Journal.......som vi använt oss av sedan 80-talet!!

Tidningen är väldigt fläckig nu och pappret är skört........väl använt med andra ord!!
Först måste man vända ut och in på korvskinnet......det fixade M



och maskinen ska kopplas ihop........A:s jobb

 potatisen malas ner
Sen ska potatisen röras ner i köttfärsen, dubbelt så mycket kryddor som det står i receptet och så potatismjöl 

  och sen blandas ihop.......mitt jobb!
Sen är det dags att stoppa korv

Där hjälps vi åt A och jag

Mycket korv blir det

att lägga in i frysen

Det räcker till julhelgen, ett par middagar till mamma och pappa och 7-8 middagar med mos eller rotmos till oss!!

För julkorv är gott även efter jul!!
Vi hann förståss också titta på Böda camping såpan......det avsnittet var ju nästan bra.......trots att min man blev kallad för "skitunge" på bästa sändnings-tid.
men lite knepigt folk fanns det med i det här avsnittet.........den exalterade tanten som spottade ur sig gatunamn som hon tyckte var fiffiga......hon döpte ju varenda gata och stig och plats och gång på campingen......tur att campingen inte anammar alla hennes förslag!! "Kyssbron" och allt vad det var hon hittade på!!
Och så gillar strix att lägga in skratt hela tiden........har ni tänkt på det?? Ingen fånskrattar väl så hela tiden som de gör på Böda camping??? Inte min man iallafall........men det gjorde han på TV:n igår!!
Nä de är nog ditklippta för att få folk att verka dummare än vad de är!

Sri Lanka

resan närmar sig!!
Jag ska när jag skrivit klart här betala resten av resan och sen får vi skaffa oss turistdiarre medicin för det finns väl en visst risk att man drar på sig någon magsjuka där kan jag tro!
Vi ska bo så mysigt i ett "DeLux" rum direkt på stranden,så nära stranden har vi nog aldrig bott förut.  Koggala Beach hotel heter det och ligger i södra Sri Lanka om jag fattat det rätt. Vi bokade på ett annat ställe först, men så läste vi folks reseskildringar  och bokade om.
A var inne häromdagen på någon web sight och såg då hotellet vi ska bo på, där, live med något web cam liknande, vi såg att det verkade vara härliga vågor............och tänk vad skönt...........sol och bad och maximal avkoppling.........å jag längtar!
Men sen är det nog bara att jobba på för efter den resan har jag gjort av med alla mina sparade semesterdagar!!!
Så till sommaren blir det nog inte så många veckors semester, för jag måste ju spara lite till vinterresan 2013 som kan bli till Mexico.........eller Vietnamn!
NU ska resan betalas!!
Trodde jag ja.............det var något strul med internetbetalningen så jag skulle återkomma........då får jag väl göra så då.............Jag hann iallafall se att det var 45 dagar kvar tills vi reser =)

Plockepinn

Lagen om alltings jävlighet håller i sig.........
Jag röjde och gjorde plats i skafferiet för att få plats för julmaten, hällde bla  över spagettin från påsen till spagettiburken.......och då gick givetvis påseländet sönder och spagettin spreds ut över köksgolvet..........spela plockepinn har jag aldrig gillat och att dessutom göra det ensam är ännu värre...........och inte gick det ju att räkna några poäng heller för det är ju samma färg på alla pinnarna!!! Grrrr!!
Jag har kommit fram till att jag är en "periodare"............då det gäller bloggandet...............eller så är det ketchup effekten..............först kommer inget och sen kommer inget men sen kommer allt!!
Jag samlar på mig bloggmaterial" och sen skriver jag massa bloggar......... förr skrev  jag långa bloggar istället (men det tyckte bla S var tråkigt att läsa) eftersom jag hade mycket att skriva om och då kunde det börja med campinglivet och sluta med julklappsbestyr!! Nu försöker jag strukturera upp det lite bättre!
Men just idag bråkar tangentbordet med mig..........den skriver dubbelbokstäver, och skippar mellanrum emellanåt så jag får  skriva om vart och vartannat ord.............annars skulllle det seut såhär och så kkan man ju ineet ha det............eller är det jag som har för bråtttom!!! Näe jag skyller på tangentbordet iallafall!!

BB-jour

har jag på måndag när S och A ska åka till Malmö på kundbesök.........för nu kan ju barnbarn nr 3 komma närsomhelst inom 3 veckor, helst om 17dagar..........tycker jag!! (så hon/han föds i början av nästa år istället för i slutet av detta!!) Men t skulle nog gärna ha det gjort nu!! Hon tycker det är jobbigt och tråkigt och är trött på värk och halsbränna, och så har hon högt blodtryck så hon få gå på täta kontroller framöver.......men hon är sååå söt, som en liten boll med ben!
Annandagen är det planerat, och vi hoppas bara att det inte blir på julafton, även om S såg fördelar med  det också
-det vore ju toppen sa han, då skulle man alltid få tårta efter julbordet!! Hur nu det skulle få plats!!
Babyns mormor tror på den 30 eftersom både S och t är födda den 30-onde (fast andra månader då!!)
Jaja det blir när det blir och kul ska det bli att bli farmor, även om jag tror det är svårare att vara farmor än att vara mormor, man får nog tänka sig för lite mer än vad jag gör som mormor , det är nog lättare att ge min egen dotter  goda råd och "lägga sig i " och hjälpa till. För hon har nog mer överseeende med det än vad en svärdotter har......tror jag!!
Jag ska iallafall bli världens bästa farmor......... jag konkurrerar med min svärmor om den titeln förståss!!.............Och min egen farmor som jag faktiskt har i livet trots att jag fyllt 50!

Ordvrängeri

tycker jag är lite kul........
Eller rättare  sagt jag tycker ord är roligt!!
Wordfeud är väldigt roligt, där man letar ord bland ett gäng bokstäver......... men när man sitter med bara x, c och z är det knepigt!! Jag har väl en 14-15st jag spelar med när jag har tid över, ungarna, kompisar och arbetskamrater och en och annan okänd också........jag är ingen mästare på det än...........jag förlorar de flesta "matcherna".......... men jag lär mig och jag har ju fått ett par högpoängare 82 och 104p för några ord.........men i slutet av "matchen" är det knepigt.....speciellt om man bara har knepiga bokstäver kvar, har man a och i brukar det lösa sig iallafall,men då blir det inte så höga poäng! Just nu sitter jag med x och z som sista bokstäverna i en match som jag spelar mot en av Hamburgresenärerna! Och det finns inget A som jag kunde använt till att skapa ax!! Det finns två A men tydligen inget ord som heter ox eller äx som det andra ordet skulle bli om jag la det där, typiskt!!
Sen har jag tänkt på att ord inte har samma betydelse eller så används orden annorlunda än vad jag gör.
Tex kränka, kränka är för mig ett hårt ord för grova förolämpningar som man mår dåligt av, men det används allt oftare som ett ord för kritik eller för ifrågasättande. Likaså ordet förnedra det används också allt oftare som ett uttryck för ifrågasättande, men jag tycker att förnedra är så mycket mer.
Hångla är ett annat ord som helt ändrat betydelse sen jag var ung (säger tant Åsa!!!) Då var det ett riktigt snuskigt och lite respektlöst ord om "nästansex", nu betyder det ju kela eller pussa och krama!!
Tänk så det kan bli.............men det är väl så med orden genom tiden.....utveckling av språket.....vi säger ju inte äro eller voro så ofta nuförtiden!!

Böda Camping

ska jag nog titta på ikväll........jag har hittills bara sett premiärprogrammet av säsong 2.............alla andra torsdagarna har jag jobbat!! Men inte ikväll och ikväll verkar ju A vara med.........Han har ju nästan varit med i varenda reklampaus på 5:an den här veckan!!!
Igår satt jag (som jag ofta gör) vid datan med TV:n på........och hörde A:s röst (väldigt vad han låter Kalmaritisk förresten!!) och jag tittade mot köket för jag antog att han hade kommit hem.........men då fick jag se att det var på TV:n han var!! Kändes lite märkligt!!
Så ikväll blir det fredagsmys med Böda camping........ja för mig är det fredagsmys...........för jag jobbar i helgen!
Men enligt vad folk säger så är programmet inte så bra i år heller.......Och jag kan fortfarande inte förstå var Strix hittar alla märkliga figurer.......som säger och gör konstiga saker!!! De måste importera dem!!
De har jag aldrig träffat iallafall på alla  de 7 säsongerna vi haft husvagn där........och inte heller alla andra år vi varit där som "vanliga" campare!!

Ledig dag

har jag idag, chefen befriade mig från handledningen så jag slapp åka 1½ timme bil för att vara med på en 2 timmars handledning på min lediga dag.............det tackar jag för!!
Men sovmorgnar är inget för mig längre....... så vid kvart över sju slängde jag in en tvätt och röjde undan i köket (som jag inte orkade igår!!) och hängde undan kostymerna i hallen som hängt där sen helgen.
Och så åkte jag och handlade, jag tycker jag är smart som gjorde den största delen av julhandlingen idag..... så jag slipper trängas med alla andra som julhandlar i slutet av nästa vecka.............men jag måste nog handla lite nästa vecka iallafall, sånt som inte håller sig en vecka i kylskåpet............som mjölk, grönsaker och revben tex, men det mesta handlade jag iallafall idag!!
Självscanning är en mycket bra idé tycker jag...........om man slipper avstämning förståss!!!
Och det är verkligen typiskt......... att man får avstämning när man handlat så mycket som jag gjorde idag, när man packat och lagt varorna systematiskt i kassarna.......... så måste man plocka up allt och plocka ner det igen...........det blir sällan lika bra då!! Idag hade jag iallafall inte bråttom......... för då hade det ju varit ännu mera typiskt!!!
Såhär års är jag glad att jag har 2 kylskåp, ett frysfack och 2 frysar...........de behövs!!
Ikväll ska vi fylla frysen med ca 5kg hemgjord julkorv som A och jag ska fixa ikväll, potatisen är kokt och skinnen ligger i blöt så det är förberett tills han kommer hem.
Jag hade tänkt ut och springa idag, men vädret är inte så lockande precis så jag skippar nog det!! Jag var ju ute och sprang i söndags.........det får räcka för den här veckan..............eller så får vi se hur vädret ser ut imorron jag börjar ju inte jobba förrän vid 13.
Härom helgen vaknade jag tidigt (som vanligt) och kunde inte somna om, så jag skrev en lapp till A, som fortfarande sov (han hade varit på fest dagen innan) där jag skrev att jag var ute och sprang, som jag la på köksbordet så han skulle veta var jag var. När jag kom hem 45min hade han också skrivit på lappen...........galning, stod det =)

Lagen om alltings jävlighet

måste det väl vara när man självscannat den stora julhandlingen för 1900:-........... och så blir det avstämning
eller..........
när man ser att det är billig bensin påväg till jobbet och bestämmer sig för att tanka på vägen hem eftersom man inte hinner det då..............och när man kommer tillbaka 9tim senare..............är den 44öre dyrare
eller..........
man hittar en snygg tröja som man inte köper............men ångrar sig och åker dit dagen därpå...........och då är den slut!!!
Varför kan det inte istället vara så att man får en avstämning när man handlat för 42,50??
eller
bensinen har blivit 44öre billigare
eller
tröjan man fastnat för säljs för halva priset
istället!!!
Nej nej så är det aldrig!!

Mysterium

udda strumpor......var kommer de ifrån???
Eller rättare sagt var försvinner den andra??
Och det är tydligen inte ett fenomen bara hos mig!!
För jag har sett samma fenomen hemma hos L och hos familjerna jag jobbar med!!!
Men ärligt talat...........försvinner de i avloppet när de tvättas?????
Eller slarvar man verkligen bort så många strumpor??? Utan att bli återfunna??
Försvinner gör de iallafall och inte alla hittas heller!!
Mysteriet tätnar!!

Lussefirande

Igår insåg jag att det var väääldigt länge sen jag var på något lussetåg på dagis........(13-14 år sen eller nåt), så jag sms:ade L och undrade om barnen hade något lussefirande. Och det var det ju såklart....... så kl 7 i morse kom jag hem till L och hjälpte henne få iordning barnen...........V var på synnerligen dåligt humör.........egentligen skulle hon hetat VV (= Vilda Vilja).....det hade varit ett synnerligen passande namn!!
Även om V gör skäl för sitt namn som det är!!
Jaja vi kom iväg och kom till dagis och fick sitta i ringen och sjunga julsånger på V:s dagisavdelning
V hade dock inte riktig ro till att sitta still hela tiden!!
Sen lämnade L och jag dem kvar på dagis och åkte hem.
På eftermiddagen hade O:s grupp sitt luciatåg, så då tog jag med mig A och åkte dit också.
Där var det ett mer organiserat luciatåg enligt tradition.........
r
utom att det var många lucior och bara två tärnor.........och O hamnade lite fel.....(längst ner till höger)
Men sen kom han på rätt plats ( i mitten högst upp) och ordningen var återställd!! Och så fick vi lyssna på julsånger om möss, stalledrängar, tomtar och pepparkaksgubbar
Men visst är det en tomte som sticker ut i mängden??? Eller är det bara för att jag är mormor???
V fann sig motvilligt i att inte delta i lussetåget.....
men hon är tung att bära på nu....så hon fick skickas mellan mig och A under sångerna!!
det får nog bli en repris på det här nästa år, för det är allt lite mysigt med Lucia!!

2010 vs 2011

När jag bläddrade i bilderna till förra bloggen hittade jag den här bilden, den är ganska exakt ett år gammal,
och då såg jag.......att det syns att jag minskat 20-25 kg sen dess
........och att V har vuxit och m bytt hårfärg och pojkarna frisyrer........det är bara min man som är oförändrad!!
Och lika snygg som alltid!!

Julbord 2011

var vi på i helgen på Kolbodagården (mina föräldrar bor i Kolboda, 2,5 mil söder om Kalmar), mamma och pappa bjöd oss traditionenligt på det.
Vi var så många i år (mina svärföräldrar, 4 barn, 2 barnbarn och 3 respektive och så A och jag och mamma och pappa då, och nästa år blir vi ännu fler!!) så i år fick vi sitta vid två bord, det var lite tråkigt.
Egentligen tycker jag att de hemmagjorda julborden är godast, men på Kolbodagården är det nästan som hemlagat (men de har inte lika god kalvsylta som vi har, alldeles för små köttbullar och ingen julkorv heller!!) men det var gott och trevligt i år också!
A och jag hamnade vid "ungdomsbordet" tillsammans med m, M och hans goa flickvän R (från Uppsala trakten!!)
resten satt vid det andra bordet
Men O och V hamnade snart vid granen......
eller så lekte de med de andra barnen som var där på julbord med sina familjer....
Efter maten åkte vi hem till mamma och pappa för drinkar med tilltugg
Att lite choklad kan vara så gott efter ett julbord!
Både för den som var äldst och yngst, här sitter V i knäet på morfarsmor och trivs.......och äter choklad!!
och sen blev det familjefotografering
Det är obligatoriskt........jag menar........hur ofta har jag hela familjen samlat omkring mig finklädda och så???
Jag bad dock fotografen att undvika att få med alla "strumpfötter".........men det gick visst inte fram!!
Sen hade jag önskemål om att få en bild på mig och mina ättlingar.........
hmmmmm.......det gick sådär.......
Mina barn är inte som alla andra!!
Men mina ättlingar är de bästa och finaste i hela världen iallafall!!
Det var en trevlig kväll som sagt
Det ser ju städat och fint ut......men utanför kulisserna lekte O och V......

.........och de verkar haft roligt de också........och s hittade husets mjukaste mattan!!
Men även den kvällen tog slut........och det gjorde V också!!
Och nästa år är vi ännu fler till julbordet!!

Julstök i Frosthkök

Det har det varit en del den senaste veckan, mina arbetsgifter på jobbet består just nu mycket av att strukturera vardagen för familjer och det har jag använt mig av här hemma också!!
Julsyltan......
Det blev en del kalvsylta att lägga in i frysen!!
och julköttbullarna
och lussebullarna och lussekatterna
och julgodiset är klart.
Idag har jag rullat 5kg köttbullar (framför TV:n och Projekt Runaway!! Det blev mindre tråkigt då!!)
.........så det räcker nog till middagen idag också!! Och någon av de närmsta dagarna ska A och jag göra julkorven också!
I lördags var alla ungarna med respektive hemma och fixade julgodiset......
Det blev en massa godis, rosa karameller, snickerskakor, marsipan, rockyroad och lite till.
Engagemang var det gott om.....
Ååååh så fina marsipanfigurer ( den kladdiga i mitten är O:s,han tyckte det var fiffigare att ha nougaten utanpå än inrullat......känns lite svår att äta bara!!!)
A och tjejerna ska koka knäcken och fixa ischokladen nu i helgen när jag jobbar, och kanske ett pepparkakshus också!
Känns lite konstigt att inte fixa julgodis på jobbet med ett gäng ungdomar i år..........det har jag ju gjort i 20år!! Men jag ska iallafall hem till en av familjerna jag jobbar med och göra lite julgodis i helgen.
Men mitt julgodisfixande på omtalat/uppskattat/berömt bland mina fd och nuvarande arbetskamrater, 3 st har i olika omgångar  (oberoende av varandra) frågat mig om recept på  olika sorters julgodisar jag gjort på jobbet.
Och nästa vecka ska jag baka lite julbröd......... sen är det färdigstökat för i år........då ska det istället julstädas!

Hamburg

A och jag har tillbringat helgen där tillsammans med trevligt folk!

Och så har vi fått överdos av julmarknader, det var väl en 3-4 stycken sådanna som vi besökt!
Och så har vi gått och småätit hela dagarna och det passar ju min nya mathållning bra!!
Och lite jäger är ju aldrig fel att värma sig med....... menar en del!!
Lukterna på en julmarknad är svåra att slå, allt från socker till gyros och granris och glüwein lukter, är det ju gott om i Hamburg!
Vi bodde på ett flott hotell med spa avdelning, så vi har även hunnit med bada och att åka vattenrutchkana (man åkte 4 våningar ner) Vattenrutschkanan gick utanför vårt hotellfönster på innergården där
Det var en fräck rutchbana!!
Vi har också åkt 11x2 timmar buss........det kan bli lite träsmak i baken av det kan jag lova
Det var premiärtur med kompisen J:s och Balder Buss nya illgröna buss!
Men det var lite otur att på den första turen kraschade en fågel in i den och gjorde märken och sen var det en cyklist som inte hittade bromsen som också körde rätt in i bussen (hur han nu kunde missa detta stora illgröna monster till buss) och lämnade märken efter sig!!
Och så blev det en ordentlig påfyllning till husets eget "systembolag", för handla lite alkoholhaltiga drycker måste man ju göra när man är i Tyskland..........öl och tequila var väl det vi fick med oss mest av!

Telia

är en sort alldeles för sig själv............hade jag haft täckning på telefonen hemma hade jag sagt upp mitt fasta telefoni bums......
Idag har de lyckats med att koppla telekablarna fel, så ringer man till oss kommer man till grannen och tvärtom..........undrar hur de gör med telefonräkningen?????
Jag har precis suttit i telefonkön...........du har plats 31 i turordning........kul!!!
Men de lovade att fixa det inom 3 arbetsdagar......3 arbetsdagar!!!!! För att DE kopplat fel???
Det ska vi lida för......jag såg en snubbe uppe i stolpen idag..........han hade nog ingen bra dag idag!!

Grattis m

som fick sitt körkort i torsdags!!
Det var en lycklig tjej som ringde mig på jobbet i torsdags eftermiddag!!!
Och vem kommer inte ihåg den känslan........den där lyckokänslan man hade i magen när man fick sitt körkort i handen!!!
Den 28november 1979 fick jag mitt............och nu har jag övningskört färdigt, för alla barnen har ju körkort nu!! Vad ska jag göra av alla pengarna jag får över nu då..........hmmm

RSS 2.0