Dagens fundering...

Vad är det med vädret..........hallå............solen....... hallå!!!

Dagens fundering......

Var kommer alla "nya" sjukdomar och allergier ifrån??
Laktosintolerans, glutenallergi,fibromyangi .......etc ??
Förr ( å vad jag lät gammal nu!!!) var det visst en och annan som var astmatiker, enstaka diabetiker....... men inte mycket annat.........är det sjukdomar som funnits, men inte haft namn eller är det mer sånt nu???

Bekymrad.....

Jag är lite bekymrad.........över Böda.........ja jag vet....lite oväntat!!

Men jag är rädd för att vår älskade camping håller på att bli överexploaterad........det pratas om att riva hela mysiga lilla centrum och bygga en inglasad galleria där.(?????!!!!)..........det passar väl inte???

Mycket vill ha mer.......känns det som lite.........

Det ska byggas ett 40 tal små stugor inne i skogen som gränsar till campingen, där naturen hittills har varit orörd med bara sandstigar, vindpinade tallar och sanddynor!!

När vi blev långliggare där för 5år sedan var vi ett 60 tal långliggare , så större delen av säsongen hade vi vår del av campingen för oss själva och det var lugnt och avstressande, nu är det nästan tre dubbelt så många långliggare där, även om de flesta ligger på andra sidan centrum.

Och såhär års är det väldigt mycket folk och köer överallt, till toa, dusch, disk ,bageri.......you name it!!
Inte så avstressande kanske..........men samtidigt kommer det massa roligt folk dit som man inte umgåtts eller träffat sen året innan, så det är ju trevligt.......men ändå.

Men när solen skiner, det är varmt i vattnet, man umgås med trevligt folk och man har semester .........njuter man ju av livet iallafall  (och tonåringarna stormtrivs under högsäsongen!!)
Och snart börjar jag ju min 4 veckors semester........... om 14 timmar närmare bestämt!!! 
A den fuskisen har redan börjat sin semester........

Facebook

Facebook är en rikigt bra uppfinning för att hitta gamla kompisar och för att "hålla reda" på Bödavänner som bor långt bort som man bara träffar någon gång per år eller andra kompisar och släktingar som man inte träffar eller hör av varje dag!
Alla skulle ha facebook!!
Frågan är om det inte borde vara lag på det!!!

Jag har sista månaden hittat 5 gamla kompisar från Indientiden, som jag inte träffat eller hört av på minst 34år (!!) och en gammal klasskompis från gymnasiet i Motala (för 20år sedan)........ det är bara så himla skoj!!! Att kunna få reda på hur de har det och vad de pysslar med nuförtiden!!

Och så är jag med i två roliga grupper "Svenska skolan i Kodaikanal", där  jag har mina vänner och andra elever från skolan i Indien finns (som jag inte umgicks med så mycket ,eftersom de är äldre än jag eller som började där när jag slutade)


Jag la in några bilder från mitt gamla fotoalbum i den gruppen (gamla hit och gamla dit........mycket gammalt blir det!!!)  

Här är hela svenska skolan i Indien på lägerskola (däribland 3 nufunna facebook vänner.)
Någon som ser mig ala1973??Jag är fjärde från höger i främre raden (och sitter bredvid min första kärlek!!)


Det här var en maskerad 74/75 (och här finns ytterligare 3 facebook-vänner)...........om ni mot förmodan..hahaha.... inte känner igen mig  =D!!...så står jag bredvid skelettet............och.....förståss....... bredvid kärleken!!

En regning dag på Böda när jag känner mig rastlös (jag kan bli det efter en veckas avkoppling och läsning......) ska jag skriva en blogg om livet på den skolan!

Och så har jag startat gruppen "Böda Lovers".......där finns Bödavännerna!!


Kul kul!! Jättekul!!

Så min uppmaning till dig är...skaffa facebook det är inte svårt men väldigt väldigt roligt!!

Grattis!!



Pappa som fyllde 71-år i tisdags

Dagens fundering.......

Varför kan bilförare inte vara mer hjälpsamma i trafiken??

Revy

Vi var på Magnus Ugglas revy igår............den var suverän...........riktigt riktigt bra!!




Tror inte jag sett något bättre, det slog t.o.m Galenskaparna och After shave i slottsruinen (för hundra år sen, eller iallafall 20!!) Jag älskar ju ordvrängerier och Magnus Ugglas låtar, han var i gott sällskap med Annika Andersson (från parlamentet) och Per Andersson, de gjorde stå-up,vitsar och sketcher och så fyra duktiga dansare.
Magnus själv bjuder verkligen på sig själv och har väldigt mycket självironi, han drev med sin oäkta hårfärg, sin längd, sin bacillskräck och sin " klena utrustning" och sin ålder. När han sjöng "fula gubbar" var det nu han som var den fula gubben!!

Han gjorde en musikal av sina låtar (-alá Mamma Mia sa han, och den blev bra, den skulle jag gå och se på om den kom på bio,) de sjöng IQ (som symboliserades av en dörrvakt, som bla sa -har du inga hästar i hissen =)hihihhi),Babyboom, efterfest, jag är dig ständigt trogen,hotta brudar, varning på stan, kung i baren och många många fler som han gjorde "musikal" av! Jag njöt av varje sekund!!
Vi har varit och sett Magnus Uggla flera gånger förut.......minst 4ggr..... tidigare A och jag ( i slottsruinen ett par gånger, och i Kalmarsalen och på Liseberg )och varit övernöjda, men det här slog allt!!

Annika gjorde en sketch som en eu-parlamentariker som hade sitt rum bakom kopieringsrummet, hennes arbete vad att ge slogan till alla städer, för så ska det vara enligt nya eu-regler sa hon. Så hon bad om hjälp till slogan och gav några exempel, Borås-of course Kalmar-staden  invånarna inte kan uttala (de säger ju Kalma sa hon......... hihihihi)
Och Per härmade Ulf Lundell, Mikael Wiehe och Tommy Körberg på alldeles suveränt sätt.

Det var bara en sketch som inte var rolig.............(eller som iallafall inte alls var  min humor) Magnus och Per gestaltade två homosexuella  och likadannt klädda vinprovare som hette Sven och som satte namn på vinsmaken....en sting av lakrits, gödsel, en smak av bigarråer, hö, anus etc och det blev råare och råare ord och den avslutades med att de båda hade kissat på sig..................fattade ingenting!!

Magnus visade också upp sina buktalartalanger med sin buktalardocka Christoffer ,som var gay och såg ut och pratade som Magnus Uggla gjorde i filmen G  med fläta och allt...........(om det nu är någon som kommer ihåg den filmen  från 80-talet med Niklas Wahlgren i huvudrollen!!) Han var riktigt duktig på det.......... men Christoffer var verkligen inte snäll mot Magnus .......(och inte mot invånarna i Eskilstuna heller förresten..........han sa att alla var gay där!!)
Som sagt revyn var suverän, du bara måste gå och se den om du har möjlighet!!

Pausmusiken var iallafall det värsta...........något dansband, Thorleif eller Flamingokvintetten eller nån..........hade på skiva gjort svenska covers på höjdarlåtar från 80-talet, tex Do you really want to hurt med............var nu Vill du verkligen inte ha mig........... eller Love is in the air................kärleken är här.........Girls just wanna have fun blev........vi vill bara ha skoj....... .......katastrof................... och den skivan spelade de både innan, i pausen och efteråt!!!

Vi åkte corvette till och från Karlshamn A och jag..........nercabbat...............ljuvligt!!!

Tonåringar



Den här har suttit på vårt kylskåpet ett tag, visst är den mittiprick!!

O-liv


Lille O trivs med hundarna...........och på Böda



Lille O älskar traktorer...........stooooo tacktoo



Lille O gillar husvagnen............och morfar

Izzyicebear



Jag råkade av misstag ta en bild lite väl tättintill i, men visst blev den fin!!

Hon har en egen sida på bilddagboken förresten, den hittar du på izzyicebear

Stilbrott

Det måste det väl klassas som när det sitter en gammal ful begagnad förrådsdörr i ett finrum/matsal???





Den är verkligen rent FÖRFÄRLIG!!! Men vi kan iallafall gå ut på altanen nu..........
Undrar hur länge detta provisorium ska sitta??!!

Vi tar en tävling om det, när tror du jag får två riktiga altandörrar??? (för än så länge har vi ingen dörr från vårt sovrum alls, som det ska bli när det blir färdigt!!)
Jag tror att det blir i slutet av augusti........v.34, vad tror du??

Men snickarn hittade lite "snygga" tapeter under när han rev väggen..........



Inga jag skulle välja precis!!!

Altanen

Är nu klar............äntligen!!


Framsidan före




Framsidan efter





Baksidan före



Baksidan efter



Altandelen vid vårt sovrum (i är en linslus..............eller iallafall väldigt nyfiken på vad matte höll på med, springa omkring huset på det viset med den där grejen framför ansiktet!!)


Från det här hållet..........


Från andra hållet.........

Visst blev den väl bra............och JÄTTEstor!!

Men...........så var det det här med dörrar............

Firande

Mycket firande har vi i juli i min familj. T, brorsbarnet J, A:s farmor, A, pappa och S fyller år......... och så har vi ju vår dag, A och jag!!
Vår dag firade vi i tisdags med att jag lagade god mat (vi hade inte tid att gå ut och äta!!) Så det blev inbakad oxfilé och hasselbackspotatis hemma innan vi åkte in till stan och såg Svensson, Svensson (det var lite kul, för teatern handlade ju om att  herr och fru Svensson firade 30-årig födelsedag...............och vi firade vår 30års dag så det gratulerades till 30år både på scen och ibland publiken!!)Buskisen var helt ok, med den vanliga förväxlingskomiken, Susanne Reuter är bara för suverän och så himla snygg hon är!!

Igår firade vi A:s födelsedag och passade på att inviga vår nya stora fina altan!! Han fick en grill av mig i födelsedagspresent..........ja jag vet ..........varken romantiskt eller fantasifullt............men vi behövde en grill på altanen...så!!
Det var inte så lätt att slå in en grill..........visserligen var den i byggsats, så paketet var fyrkantigt........ men stort!! Och jag är verkligen INTE familjens första paketinslagare.........möjligtvis paketinslagare nummer 3, (om man inte räknar med L för då är jag nummer 4!! ) Det fanns ju inget papper som räckte om, så jag fick tejpa ihop två papper............men inslagen blev den i det fina guldpappret iallafall!!!

Den fick A med  S som assistent montera ihop innan sitt kalas, medans jag fixade det sista med tårta och vitlökssås (nej.............inte tårta med vitlökssås, jag la ihop tårtan SEN gjorde jag vitlökssås!!)
A hade specialbeställt tårta av mig...........princesstårta med ett lager blåbär och hallon..............den blev riktigt god!!

Det var ett väldigt annorlunda födelsedagskalas för A, vi var hemma (de senaste 5 åren har den firats på Böda) och så kunde inte 3 av barnen  vara med, m, M och L och dessutom svärdottern jobbade, men  S, T och lille O var med iallafall och så A:s och mina föräldrar och hans mammas kusin, så vi blev inte mer än 10 vid bordet!!
Och det är lite för oss!!



Och ikväll ska vi  fortsätta firandet genom att ta corvetten (den äntligen lagad sen sammanstötningen med rådjuret midsommarhelgen!!) till Karlshamn och se Ugglas revy, det ser jag fram emot väldigt mycket.
Innan dess ska jag inte göra så mycket, jag är ledig idag och har ingen mat som ska lagas och inget som ska städas, tvätta lite ska jag dock och handla och undrar om jag inte ska baka lite bullar också..........

Grattis!!

A, mannen i mitt liv som fyller 46år idag!!




Grattis

Önskar jag A:s farmor som fyller 94-år idag!!

30

Idag är det 30-år sedan jag satte mig i knäet på A..............för att flirta litegrann!

Snacka om lyckad flirt!!

Idag  4 barn, 1 barnbarn,3 hus, 40 bilar (minst!),massa katter,6 hundar, 5 motorcyklar,3 husvagnar,8 utlandsresor, 5långliggarsäsonger,9 tatueringar, massa kilo och 30år senare........... så är jag SÅÅ nöjd över att det var just  den  16-åringens knä jag valde att sätta mig i.........

Och han säger att vi nog klarar 30 till!!



HJÄRTLIGT GRATTIS TILL MIG!!

Fullbokat

Är det på Böda nu.............. och i vår husvagn också i helgen! 8 stycken och 3 hundar sov i husvagnen

A åkte med T, L och lille O till Böda i fredags, jag kunde inte åka så tidigt för jag jobbade!!
Det var en tacokväll planerad den här kvällen i kvarter 1, så alla i familjen stod och väntade på mig som kom med maten! Sen blev det full fart på matlagningen, T tog på sig att steka köttfärsen och tjejerna skar grönsaker för fullt, medans A och jag tömde bilen.

Det blev som vanligt en alldeles fantastisk kväll och L fick visa att hon hade karl (T har nämligen inte varit med på Böda i år ,så jag har fått frågan om L har blivit ensamstående!!) 
Det blev inte  så sen kväll, lille O hängde med hela kvällen, han hittade kompisar och så har han ju alltid morfar.
O sov hos A och mig i helgen (vi har det största sängen) och det var sååå mysigt.........och länge sen vi hade en liten 2-åring i sängen (13-år sen eller nåt!!) Men det är inte klokt vad de små liven snurrar i sängen, ena stunden så låg han uppochner och sen uppe under kuddarna, ett tag  tätt intill A och sen på min arm.
Han har så killigt hår, vaknade av att hans lockiga mjuka hår killades flera gånger.

Så nu har vi avklarat ytterligare steg i morföräldrarollen, *fått borsta tänderna på honom *få honom att sova på natten,* få honom att somna om (han vaknade 4.30(!!!) och ville läsa bok och sen kl 6, men vi lyckades få honom att somna om igen tills det var morgon (för honom!!) 7.20!)
Han är så rolig nu, han har humor (och humör..........han lyckas krama fram lite tårar ibland, och inte ska pojken behöva vara ledsen heller,klart han kan få mormor, morfar, morbror eller moster att leka!! )
Han pratar för fullt också nu, tre-fyra-fem ordsmeningar - om (han hoppar över K ibland) m sitta här, mormor läsa bok, stackars Olle säger han bla.
Och så vill han med jämna mellanrum titta på mormors "pindel" och blomma ( tatueringar jag har på varsin ankel) Och så vill han titta på "Olles hand" (tatuerad på A:s vänstra skuldra)
Värsta skrattsalvan fick han vid bordet när A busade med honom och han sa -morfar tokig.

L, T och O var kvar enda till lunchdags på söndagen. Myspys och toppen även om vädret inte var det bästa, men det regnade inte mer än några droppar iallafall,(det är alltid sånt väder när T är med, påstår han iallafall!!)  så vi hann gå ner på stranden och titta på hundarna som badade och O fick gräva och springa i sanden(........... och skratta åt mig som drogs ikull av min knäppa hunds ryck när hon ville  i vattnet.......fort.........jag har en longerlina när i ska bada..........och det blir en himla kraft när hon sätter fart och har 10m att fördela kraften på..........de är andra gången hon drar omkull mig i sanden i år - mormor ramla sanden izzy,sa O med förfärad min, medans resten av sällskapet höll på att skratta ihjäl sig............och jag fick sand överallt.........i öronen och håret bla!!) Jag tror t.o.m eländet blev förevigat med kamera..........dock inget som jag kommer att lägga in på någon blogg!!

Efter det blev det det tråkigaste på hela helgen............var tvungen att köp skor  till m!! 
Hon behövde verkligen skor,(de hon har haft sen i börja av sommaren var både trasiga,trådlitna och sulan hade släppt litegrann) och  en dag när hon jobbade med sitt "skräpplockeri " hade det kommit fram en liten tjej till henne och undrade varför hon plockade skräp, m sa att hon gjorde det för att tjäna pengar (det ska gudarna veta att hon inte gör det för att det är kul iallafall!!) -Så att du kan köpa ny skor då.......sa tjejen!! Det var droppen!
Om jag har problem med att hitta skor så är det nästan omöjligt för stackars m, som har 41:or (helst 42:or), knölar på stortålederna (som ingen vill göra något åt förrän hon fyllt 18), värk i ryggen och i hälarna ibland och så är hon ju snart 16, så hon vill ju ha coola skor dessutom....... inga tantskor.........så det är inte helt lätt......(hittar vi några som både är snygga och bekväma och passar brukar vi köpa ett par stycken!!!!!)
Vi åkte till de tre skoaffärerna som norra Öland kan erbjuda..........och i den sista affären hittade vi ett par som fick duga, inte så värst snygga, inte speciellt bekväma och lite för små........

Och nu är man tillbaka på jobbet igen efter Bödahelgen, jobbar alla dagar utan torsdag den är veckan, helgen också m.a.o.

Men vet ni vad..........idag på morgonen kom snickaren (........som har semester egentligen) och satte dit en provisorisk altandörr!
Jag pratade med A ikväll och frågade hur det såg ut på en skala från 1 till 10 (för jag hann aldrig se det färdiga resultatet innan jag åkte till jobbet) -På en skala........1½ ............ en gammal förrådsdörr ser det ut som sa han..................snyggt......... i ett finrum!!
Men men........ nu ska vi inte vara negativa nu kan vi ju iallafall gå ut på altanen innifrån huset, vi får väl vara nöjda med det (risken är väl att det kommer att bli ett långvarig provisorisk dörr............. av erfarenhet........)

Jag får återigen be om ursäkt för stavningen, jag har inte drabbats av en tillfällig släng av dyslexi.......... men tangenbordet har gjort det!!
Den tapar bkstäver och mellaslagoh så repeterrrrrrrar den bokstäver  baraså där och inte hjälpte detatt byt batterir i tangentbordet heller......dt är nog brautslitet eländet...........shär skulle hela texten kunnt se ut om jaginte krigerat fter varje mening och de vore ju lite svårlääääääääst så det ärväl tur att ja fxa till det medans jag skrivit

Grattis

I efterskott säger jag till brorsonen J som fyllde 17år i onsdags (.......och jag jobbade så jag glömde ringa! fy på mig!)


Indien

Indien är mitt andra hemland, det kändes iallafall så när jag efter ca 27 år kom dit igen (för 7år sen eller nåt.).........
Jag kände mig hemma!!

Jag har bott 5år i Indien mellan 70 och 75. Pappa fick jobb där ,men tog det bara om ha fick ta med sig familjen.
Så då fick det bli så. 2 år i Indien för hela familjen, så var det sagt.

Efter en massa olika sprutor och en förfärligt lång flygresa (26timmar !! Det var första gången vi  4 i familjen flög dessutom) landade vi i Bombay (numera heter det  förståss Mumbai)
Jag hade aldrig sett så mycket folk på samma ställe förut, aldrig hört så mycket ljud och aldrig varit med om en sådan värme!!

 Vi åkte sen bil i 17mil på dåliga vägar och på serpentinvägar  för att komma till Poona (som numera heter Pune!!) Där vi skulle bo och pappa skulle jobba.

Mamma och pappa hade sagt till mig och lillebror  B att i Indien fanns det inte glass och godis, så vi blev glatt överraskade när vi bjöds på glass till efterätt efter vår första måltid i Indien, hemma hos pappas nya chef och hans fru.

Någongång mitt i natten åkte vi sen till vårt nya hem.
Ett väldigt ovanligt hus tyckte vi som kom från en vanlig 60-tals villa med vävtapeter och gillestuga i källaren (huset hemma hyrde vi förövrigt ut) Det var ett alldeles platt hus, med altan på taket, stengolv och bara vita väggar , en svag lukt av gas från gaspisen,muller från aircondition, 3 sovrum med egen toa  och balkong och ett stort allrum uppdelat i 3 delar (hall, matsal och vardagsrum............ dobble five zero two one var vårt telefonnummer!!!) och så en stor altan på framsidan. (stora gröna ödlor i toastolarna, skorpioner  och kackerlackor inne på golvet och kobror i trädgården upptäckte först senare)

Det visade sig att det bodde fler svenska familjer i staden, i vår del av staden fanns det 4 svenska pojkar hyfsat jämnåriga med brorsan och mig och en liten tjej som bara var några år och i bostadsområdet som SKF:s medarbetare bodde i fanns det två  svenska tjejer varav en var jämnårig med mig.

Det blev ett väldigt annorlunda liv vi levde där.
Vi fick lära oss prata engelska bla!!
Mamma och pappa hade gått någon kvällskurs innan vi åkte, jag kunde ingen engelska och B kunde bara säga: yes box alright (fråga mig inte varför han bara kunde de fraserna)

Pappa åkte till jobbet med vår chaufför, mamma var hemmafru, det hade hon varit i Sverige med, men där hade hon ju iallafall sysslor!!
I Indien hade vi en aya, som lagade mat och passade oss barn, en sweeper som kom och städade, en mali som skötte trädgården och en gång i veckan kom laundryman och tvättade och strök våra kläder.
Det var så det var, man skulle ha det så ,för att ge arbetstillfällen.
Så jag har alltid undrat vad mamma gjorde om dagarna egentligen ( speciellt undrade jag det när jag själv hade 4 barn 2,4,9 och 11år ,schäfer ,jobbade 75% och A jobbade 75% på tidning och 75% med sitt eget företag!!)
Vad jag vet så sysselsatte sig mamma med syjuntor med de andra svenska fruarna och stickade och sydde kläder som de gav bort till barnhem bla, skrev brev, tog chauffören och åkte och shoppade livsmedel genom att åka runt till : mjölkaffären, köttmarknaden, skräddaren, skomakaren,mjölaffären, grönsaksmarknaden,allt fanns på olika ställen, så det tog ju sin tid  (inget Maxi där inte ............där allt finns på samma ställe) och att läsa "Året runt"

Jag hade börjat 3:an, så jag hade lärt mig läsa och skriva...........på svenska, nu började jag i en engelsk skola och fick  .............  börja om från början..........

Jag började skolan, en katolsk flickskola  St.Mary´s, jag var huvudet längre än de flesta av mina klasskamrater (de började skolan när de var 5 år så alla var 2 år yngre än mig och indierna är inte så långa ) man hade uniform, vi var 52 st i klassen och bestraffades med linjal på fingertopparna om man inte kunde svara på frågorna,eller om man svarade fel fick man skriva det rätta ordet 100ggr på svarta tavla, (jag minns än att jag fick skriva något om : the soil......) vi var 3 blonda flickor (mina svenska vänner!) på hela skolan !!! (5 klasser per årskurs, 10 årskurser dvs: 4x50= 200 elever x 10årskurser= 2000 elever ca...... varav 3  blonda!!)
Jag fick till en början extralektioner i engelska  hemma hos min lärarinna och jag minns att jag stavade de engelska orden på svenska i början, cat blev kätt, bear blev bär!
Men jag var duktig på teckning, där hade jag nytta av att jag var två år äldre än mina klasskamrater!!
Lillebror gick på "lekis" ,primery school, på  Loyola ,en pojkskola.

Vi var mycket magsjuka allhop i början, mamma brukar säga att vi var kroniskt magsjuk de 3 första månaderna och det är nog så jag kommer ihåg det med,det var många gånger jag fick rusa från lektionerna till toa ,trots att vi kokte och filtrerade vattnet två gånger och att mamma köpte hem matvarorna alldeles färska.
Sen vande vi oss vid de nya bakteriefloran..........men det är klart.........jag fick ju en "släng" av amöba några år senare!!

På fritiden lekte vi mest med svenska barn, bara några enstaka indiska och så satt jag gärna och ofta för mig själv på mitt rum och ritade "gubbar" , familjer, som alla hade namn och ålder, det kunde jag göra i timmar och så klippte jag ur fotomodeller ur kataloger och gjorde familjer utav dem.

Alla svenska familjerna firade jul ihop hemma hos någon  av familjerna och pappa var alltid tomte, "som hade - så ont i sina ben eftersom han åkt spark från Sverige och det var så dåligt före i Indien!"

På juldagen åkte alla till SKF:s  festlokal och pool och dansade runt "granen" (indiska granar är "uppochner" ,de vidaste grenarna sitter högst upp.........men vad gjorde det?? Det var det mest granliknande som fanns att tillgå!!) och så badade vi och åt lussekatter och pepparkakor!

Vi åkte på semester ett par gånger om året,för att bada och /eller se oss omkring.
Vi brukade åka till Bombay och bo på Vulkan Lavals (företaget pappa jobbade åt) guesthouse som låg  direkt på sandstranden, man såg havet från huset, helt fantastiskt ställe...........undrar hur det ser ut där nu??
Eller så åkte vi till Goa och bodde i Calangute på Touristhotel eller på Fernandos guesthouse (de finns fortfarande kvar.......det  sistnämnda ratades lite senare av mamma och pappa , eftersom det kryllade av lös och haschrökande gäster)  båda låg på stranden med bara 25m till havet. 
Vi brände oss något alldeles otroligt, solkräm var inte uppfunnet då.........(eller iallafall inte upptäckt av mina föräldrar..........).........vi hade Nivea............och fick vattenfyllda brännblåsor på kroppen av solen.
Och solglasögon hade man bara för att det var snýggt!!
Men härligt var det att bada i stora vågor i ljummet vatten.
 Vi var också på safari med båt en gång och på elefant en gång och såg påfåglar och elefanter och olika hjortdjur.

Jag vantrivdes i den indiska skolan (...........men det är klart.........jag lärde mig en del om alla de indiska gudarna, om kejsare och maharadjor, och om Mahatma Gandhi och jag kan fortfarand sjunga bitar av den indiska mnationasången och jag slapp lektionerna med hindi och maharathi!) och visste genom lite äldre svenska barn  i stan ,att det fanns en svensk internatskola i södra Indien (150mil från Poona!!!)så jag påbörjade operation övertalning mot mina stackars föräldrar , (de hade inte en chans) och eftersom de visste hur illa jag for i skolan så gav de med sig efter ett tag och det bestämdes att jag skulle få börja där i 4:an!! Jag var jättelycklig!!
Lillebror skulle gå kvar i skolan han gick i.........var det tänkt............men han vägrade.........han skulle med mig!!
 
Kan bara tänka mig hur hemskt det måste ha känts för mamma och pappa..............att skicka iväg en 10-åring och en liten 7-åring , till en internatskola 150mil bort ,som man bara kan träffa på loven  2ggr per termin! Jag hade ALDRIG gjort det!! ALDRIG!!
Visserligen vill jag minnas att vi hade 2 månaders  jul och sommarlov och 2 veckor lov ytterligare per termin (påsklov och septemberlov) Men ändå.........jag hade aldrig gjort det..........vad som helst men INTE det!!

Det tog 3 dagar med bil att ta sig dit (då hade säkert bilen reparerats och fått punktering ett par gånger på vägen!!),till Kodaikanal där den svenska  kristna internatskolan fanns, Svenska Skolan i Kodaikanal, 2500m över havet!
Där blev 3år  5år  och där gick jag  ut mellanstadiet och B gick ut lågstadiet.
Men det är en annan historia, det får bli en annan blogg, en annan dag!!

För nu orkar jag inte skriva mer och du orkar nog inte heller läsa mer!!

(Ber om ursäkt om det är missade felstavningar här och där...........men det är tangentbordet.........igen...........det jäklas med mig.......... hoppar över bokstäver och mellanslag!! Dags för batteribyte igen!! Eller nåt!!)

Olle

Jaa.........

mor(mor)s lille Olle i skogen gick...........rosor på kinden............. och solsken i blick,..........läpparna blå utav bär äro blå..........



brumeli brum vem lufsar där.......... buskarna knaka .........en björn visst det är ........

Sommarteater

Nu har vi bokat upp roligheter A och jag nästa vecka!!
 Vi firar nämligen 30år ihop på tisdag!! 30 år!!! De ni!!!
Pojken jag blev ihop med har blivit man......... och far till våra fyra barn (som snart allihop passerat åldern då jag slog klorna i honom och sen vägrat släppa!!)

Så på tisdag ska vi gå och se Svensson , Svensson som spelas i Kalmar, på onsdagen firar vi hans 46-årsdag och på torsdagen åker vi till Karlshamn (förhoppningsvis med corvetten) och där ska vi se Ugglas revy!! Det blir nog en riktig höjdare!!

Bra vecka förinnan han börjar sin semester, själv så jobbar jag ytterligare en vecka, men det är en "lätt" vecka så jag ska pendla från Böda till jobbet det arbetspasset jag har mellan onsdag och torsdag.

Dagens fundering...

Varför är det så svårt att skriva semetsre..... semsetsr...... semster........ semstester....semestre.... jag menar semester snabbt på tangentbordet???
Prova får du se!! 
Är det min skrivteknik som är fel!!

Övertid

Eller rättare sagt tid över.............jag har helt plötsligt massa tid över som jag har svårt att fylla, jag är INTE van vid det! Jag har alltid varit en sysselsatt  fyrabarnsmor med fullspikat schema!!

Jag måste skaffa mig en hobby..........
men jag vet inte vad..........
trädgårdsarbete är tråkigt
hundträning kan man inte ägna hela dagen åt när man bara har en hund
baka tycker jag är roligt ........men känns nästan meningslöst...........Det är ju bara A och jag hemma och vi bör inte äta en massa sånt
kan ju inte sitta vid datan hela tiden...........det är för fint väder.........men det är klart sådanna här regniga dagar är det ju en bra sysselsättning..............(ska nog ta ett abonnemang på kyrkböckerna igen efter semesternoch fortsätta släktforska)
läsa gillar jag men känns lite slöseri med tid.....(.......men hallå...det var ju tid över jag hade!!!)
umgås med lille O är kul men hans föräldrar vill ju inte ha mig där jämt......och så är han en del på dagis

Hmm.........
Nu vet jag.........
jag ska damma av min träningsmaskin,
jag ska läsa,
jag ska "låna" lille O ibland
och så ska jag släktforska igen (men det är ganska svårt nu faktiskt, för jag har hittat många anfäder från 1700-talet och innan dess är de svårt att hitta...........eller tyda handstiler och de nyare kyrkböckerna är så svåra att hitta i för nu är det uppdelat län med många församlingar och årtal i och ett väldans bläddrande på 5-600 sidor)
och så tror jag att jag ska boka in mig på någon hundträning (vilket i och för sig är ganska knepigt när man jobbar så oregelbundet som jag gör)
jag ska baka bullar och kakor och ge bort till barn och barnbarn
Men innan dess då.............

Äh..... jag har ju snart semester

Men förresten om det är någon som undrar, så har jag inte fått upp altandörrar varken provisoriska eller permanenta......

Det blir nog efter semestern..........grrrrrrrrrr

Dagens fundering...

När man är stressad och man ska någonstans och har tid att passa  varför känns resan då så lång???

Gyrosgrillning

Det sysselsatte sig A med en stor del av helgen på Böda.


Det var ett allmänt önskemål om den  favoriten i repris från förra året!
A satte på gyrosgrillen vid 12.30-tiden på lördagen och sen satt han där större delen av dagen. Han var faktiskt och badade ett par gånger under tiden, hans första dopp för i år.

..........men han behövde inte känna sig ensam................vi andra höll honom sällskap!!

Det börjar fyllas på med "vanliga campare" på Böda nu och två familjer som återkommer varje år och "hänger med oss" var på Böda den här helgen, och det är så roligt när de kommer eftersom man bara umgås ett par veckor om året så det var full fart hela helgen. Vår x granne T och hans sambo (och 7 schäfrar.......hon är uppfödare!!) var också där och deltog i festligheterna

Samarbete med grönsakerna, S, B, L och Mi gjorde även de ett bra jobb (men inte lika länge som A!!)

Vid 19-tiden hade A skurit ner lite drygt 12kg gyros så då blev det fest med långbord, mat och tequila


Matkön ringlade sig lång......... och A tog då plats vid fritösen istället..........


Vi gör alltid tvärt om...........vid våra festmåltider...........barnen först!!

Hälften av matgästerna (långliggarna) hade sina I <3 Böda tröjor och  hälften (de "vanliga camparna") hade sina nya illgröna t-shirt som det står campare på.......långliggarna vann!! (........inte töntigt alls................eller....ok då............... lite........men kul är det och alltid retar det någon!!)

Ser ni vad det står på de "vanliga camparnas" specialbeställda tröjor?? Jodå............."hang around" står det på dem!!!


Hundarna fick nöja sig med att hålla utkik och varna oss ätande för faror.......... (m slängde kottar på i varje gång hon skällde...........och hon skällde ganska mycket ..........ser det ut som...........ja en del  kom nog direkt från tallarna förståss, hihihih)

Kanonmysigt och kul hade vi det iallafall och vi hann äta färdigt och alla var mätta och belåtna och hann nästan plocka undan också innan värsta åskovädret slog till, då det både blixtrade, mullrade och spöregnade!!
Det stod verkligen som spön i backen!!
Då flyttade vi in i vårt förtält...........det är störst..........de första 11 fanns det stolar till de andra fick ta med sig stol in.............(jaa.......... vi har ett stort förtält  7x3,5m ungefär, och så en tillbyggnad på 2x2m, där var hundsängarna och solstolarna)
Det är allt lite mysigt att sitta inne i förtältet med värmeljus ,trevligt sällskap och regnet slår mot taket (men stundtals så slog regnet så hårt som man knappt kunde göra sig hörd!!)

På söndagen kunde vi inte stanna så länge för jag började jobba kl 16 och den större delen av den dagen tillbringade jag och Mi i diskbaljan...........Jag hann sitta ½ timme i solen med min bok förståss........


Mycket disk blev det trots att alla hade med sina egna tallrikar, glas och bestick! Det var byttor, uppläggningsfat, skålar och skärbrädor i mängd............

Vi blev  25 vuxna och 5 barn (6 familjer!!) till maten och vi åt upp 12 kg gyros........(.ja nästan iallafall...........2 vuxna eller  ett par barn till hade nog kunnat äta sig mätta på det som blev kvar) och 7 kg pommes och 3 liter vitlökssås och hur många kilo grönsaker  det gick det åt....har jag inte en aning om......men mätta och nöjda verkade alla vara!!
Och himla trevligt hade vi!!

Hjärtligt Grattis

Till min kollega P och hans sambo som fick en dotter igår!

Grattis!!



Till svärsonen T som fyllde 30-år i lördags!!

Dörr??

Klockan är nu 13.52 på fredagseftermiddagen..............hur många tror att jag har någon altan dörr???

Trodde inte det..............alla verkade gissa rätt..................ingen dörr!! Jag blir såååå trött!!

Inte ens ett hål i väggen täckt av plast har jag............
Men jag kan öppna ett fönster och skicka saker igenom..............som jag sen kan ta emot när jag sprungit runt hela huset för att komma dit!!! AAAAAAAAAAAAAArrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggghhhhhhhhhhhhlk

Men men det är ju ett par timmar kvar på arbetsveckan..............så vem vet...................hihihihihi jag är en riktig skämtare!!!

Värmebölja!!

Det är bara sååååååååå varmt. Och fuktigt, hängde ut tvätt häromdagen då det både blåste och var soligt...........men tvätten torkade inte riktigt på hela dagen!!
Det var så fuktigt i luften, så jag fick ta in tvätten för sista torkningen inne.......märkligt, det har jag aldrig varit med om i Sverige förut!

Kändes som om det skulle bli ett ordentligt åskväder igår kväll som skulle rensat luften men icke, åskade gjorde det visserligen och regnade lite men luften blev inte lättare för det. Eldade i pannan på jobbet (vi har befriat oss från vedeldning hemma , först genom pelletspanna och sen jordvärme........men har det på jobbet...........typiskt!!) för att få varmvatten och röken från skorstenen slogs bara rätt ner i marken.

Vi hade tänkt att åka på bada på jobbet igår kväll......... men det var då regnet och åskan kom!!
Men imorron kväll åker vi till Böda och då SKA jag bada.............jag kan nog få med mig Mi på ett sent kvällsdopp t.o.m!

Innan dess ska vi fira svärsonen T:s kommande 30-års dag (han fyller egentligen på lördag) och umgås lite med lille O, jag har inte träffat honom på ett tag så jag längtar efter honom.
Han och L var visserligen här igår och plockade av lite jordgubbar och inspekterade altanen (som det fortfarande inte finns någon utgång till, men de har sagt att det ska komma en provisorisk  (??!!) dörr den här veckan............hur många tror på det?? Jag tvivlar!! Vis av erfarenhet!!) men igår jobbade ju jag så jag träffade dem inte. Jag har pratat med O i telefon ett par gånger............inte lätt..........jag har svårt att förstå vad han säger i telefon och det blir ju inte lättare av att han visar och berättar om saker han har omkring sig........att jag inte ser dem har han inte fattat än!
Jag längtar efter mina småungar också...........(jaja.......jag vet, de är snart 16 och 18 men de är iallafall mina småungar!!) Jag har inte träffat m på 14dagar och M på 7, men jag har pratat med dem på msn och i telefon, men jag har inte kramat dem!
De verkar ha det bra och har dubbla arbeten båda två och även om m verkar vara mer än urtråkad av sitt skräpplockarjobb så gör hon det iallafall. Men jag har förstått att de träter och tjafsar en del......

Mycket trevligt folk är det på Böda den här helgen vet jag, men vi kommer att bli de mest populära när vi kommer...........för vi har med oss ett gyrosspett som vi ska sätta upp och grilla på lördagen, det är uppskattat av våra närmsta grannar som är med på maten........övriga grannar är mest avundsjuka!!

Nähe, nu ska jag se om det finns något att hitta på innan jag ska till jobbet, (det är skillnad på att ha ett hushåll på 2 personer och på 4) Det blir en himla skillnad på vattenåtgången iallafall, när inga tonåringar duschar 2ggr om dagen, och diskmaskinen och tvättmaskinen inte körs varje dag........... (men på måndag kommer tvättmaskinen att gå varm, när jag fått med ungarnas tvätt hem............så det kanske jämnar ut sig)

Jag måste iallafall ringa bilverkstaden..........(j.....la biltroll), nu lyser det en motorblockslampa i saaben (som har fått nytt fungerande batteri!!) och bilen tappar kraft vid accelerationer. Helt livsfarligt när man tex ska ta sig upp på E22:an och bilen bara kommer upp i 30..........brrr
 A beskyller mig för att vara "trollet" som går i bilarna, efter att han upptäckt att bubblans batteri (när han bytte ut det mot ett nytt) laddats ut pga att jag glömt stänga av lysena..........oops, och så skulle han flytta på den lilla röda lånepolon..........och då fanns det inget batteri i den heller, han upptäckte när han laddade upp det batteriet att jag glömt stänga av stereon.................oops igen!
Nu försöker han hitta en förklaring på vad jag gjort för att ladda ur saabens batteri..........men då protesterar jag vilt................för den bilen var det han som använde sist............. jag var på Böda.......... så noway där är jag synnerligen oskyldig!!!

Omröstning: Tror du att det kommer  en altandörr den här veckan?? Med de hantverkar fasonerna?

RSS 2.0