I år hände det......

Det som ungarna befarat i så många år......... att kärnkraftverket i Oskarshamn la av när vi tände upp julbelysningen på vårt hus och i vår trädgård!! Ungarna har nämligen i flera år skojat och sagt att det måste kallas in extra personal till Oskarshamn varje år då vi tänder upp vår julbelysning.............
...............eller så var det stormen lill-Berit som ställde till strömavbrottet vi haft hela natten!!
För igår påbörjade vi vår julpyntning av huset. Och det blev sååå fint!!
Nytt för i år är 10 ljusslingor ner från flaggstången!!
Men det var ett slit att få det på plats i halvstorm!!
Det verkade så enkelt........ Men det var det inte!!!
Det såg ut som om man bara skulle hissa upp en ring runt stången med hjälp av flagglinorna och så skulle alla slingorna snyggt ramla ner och spikas fast i marken!!
Det fanns dock ett stort konstruktionsfel (nej det var INTE något handhavarfel!!) för den där ringen som skulle hissas upp så smidigt, var gummerad på insidan och kämpade emot alldeles väldigt när den skulle dras upp med linorna!!
Så vi fick fälla stången och trä på ringen lagom högt upp, så att slingorna räckte ner!!
Det tog ett bra tag ska ni veta!! Och i blåst och småregn desssutom!!
Och sen.........De 10 slingorna låg i små fina nystan tillsammans med ett grönt snöre............som sen skulle trasslas ut ........och hindras att trassla in sig i de andra slingorna!!
Vi fasar redan för att plocka ner den efter jul och nyår............hur f--n ska man få de ointrasslade under förvaringen till nästa jul......hmm......men det får bli ett senare problem............för nu är det sååååå fint och juligt!!
Jag ska fotografera det när det blir mörkt och lägga upp bilden här senare!!
Idag har jag annars en ledig dag till innan veckans 3 arbetspass.
Den fick jag börja med genom att ställa om alla huset timrar (timer i plural blir väl "timrar"....... eller?????) Och vi har mååånga timrar i huset............för alla ljusstakar och julstjärnor i fönstret är kopplade till timrar (det ser inte klokt ut när man skriver det ordet........ men det låter ju rätt!!) 13 st timrar i huset (och en i garaget) fick jag ställa om efter elavbrottet mellan 23.30 igår till 7 idag på morgonen!!!
Och så har jag plockat in tvätt men nu ska jag åka till stan, för vi saknar 2 ljusstakar i hallen (en av dem hade lagt av under förvaringen och det måste ju vara två likadana i hallförnstren..........tycker jag!!)
Det är fint med alla ljus i fönstren  i alla hus överallt nu!!
Man får allt lite julstämning och i helgen åker A och jag till Hamburg och får ännu mer julstämning!!

Dagens

aktiviteter har bestått i, tvätt,anställningsintervju, handling, telefonsamtal, förberedelser av middagen och snart ska jag till gymmet.........idag ska jag inte hoppa det..........men först ska jag hämta min bil som varit inne på service och fått en ny strålkastarramp nertill, så jag kan se bättre när jag kör hem genom de mörka skogarna fram och tillbaka från jobbet!
Sen hoppas jag att A fixat  mobilladdaruttaget i bilen också. Vi upptäckte nämligen när vi åkte till Lund härom helgen att mobilladdarna inte laddade, varken den till jobbmobilen eller till våra HTC mobiler. Jag tyckte det var konstigt för jag hade använt det dagen innan. Men men det fungerade inte och jag tänkte ringa verkstaden och säga till om den också dagen därpå eftersom det skulle gå på garantin. Jag glömde ringa dit på måndagen men så kom jag på det dagen därpå men innan dess tänkte jag kolla lite mer noga, så det inte bara var något knas som jag kunde göra något åt!
Vilken tur att jag gjorde det......för jag hittade problemet........det ligger en guld tia längst ner i uttaget.............klart inte laddaren får kontakt då......vilken tur att jag inte lämnade in den på verkstaden utan att kolla....det är verkligen perfekt passform för en guld tia i mobilladdaruttaget......för jag har inte lyckats få ut den när jag försökt, jag har pillat med fingrar och naglarna, jag känner kanten men får inte upp den.......jag har försökt trycka ner ett kladdigt urtuggat tuggummi med förhoppning om att den ska klibba fast sig i pengen så jag får upp den...........men inte...........den sitter/ligger där den ligger och glimmar retfullt...........idag ska eller så har redan A fått upp pengen.............en magnet borde ju funka...........men det måste var en magnet på en pinne av något slag så den når hela vägen ner!!
Och så var den här lediga dagen slut, men den här veckan ska jag inte jobba några 80 timmar iallafall, utan det blir nog mer rimliga 38timmar och en tråkig utbildningsdag i kommunens regi............ja jag vet jag låter grinig men de 2 tidigare utbildningsdagarna har inte gett någonting, så jag har tyvärr inte så höga förväntningar på den här 3:dje dagen heller.........det känns bara som ett stort slöseri med vår tid som vi hade kunnat göra något mer meningsfullt av!!
Så jag jobbar onsdag, utbildning och arbete på torsdag ledig fredag och så ett kort extra pass på lördagen och så en ledig söndag innan nästa veckas arbete!!
Tur att man gillar sitt arbete!!
Men det är bara lite drygt 2 månader innan vi åker till Sri Lanka, A och jag............och innan dess har vi blivit farmor och farfar också!!

Bingolotto

jaa så är det..........det spelade vi förra torsdagen...(på det viset slapp vi iallafall popgruppen..... och töntarna Wiva på Böda camping!!)........snacka om pensionärsvarning!!
Men till mitt försvar får jag väl säga att det var 25-åriga S som kom med förslaget och att jag bara sett Bingolotto 3ggr tidigare (när farmor var där och vann en splitterny volvo......... när hon var ca 78år gammal, när A:s samarbetspartner vann en miljon och när kompisen i Kungälv vann sin miljon!)Men det höll på att inte bli någon bingolotto för oss.......För jag hade nämligen lovat A att införskaffa oss varsin bingolott när jag ändå var och handlade på stan. Jag hade koll på att jag skulle handla det när jag stod i kassan med en vagn full av matvaror. Men nu föll det sig så olyckligt att jag hamnade i kassan där det satt en praktikant........och kunden innan mig hade en välfylld vagn hon också, och praktikanten tog väldigt lång tid på sig, hon frågade sina kollegor om var och varannan vara och bläddrade i sin lilla bok med priserna de andra (jag ångrade att jag bytte till den här kassan den dagen!!!)
Så jag var lite småirriterad innan det blev min tur och hade då helt glömt bort det viktiga inköpet!!! När A sen lite senare ringde hem och undrade om jag kommit ihåg att köpa lotter kom jag ihåg att jag glömt det!!! Men jag lovade att fixa det när jag skulle åka till gymmet lite senare den em. När det var dags att åka till gymmet hade jag full upp med annat (jag sydde förhängen till husbilen och krussiduller till husvagnen, kokade kalvsylta och förberedde middagen) så jag ringde och sa att jag hoppade gymmet så han får fixa lotterna istället, det var inga problem det skulle han fixa!
Hmm......... någon timme senare ringde A igen...........ganska sur..........lotterna var slut i närområdet, både på ICA och på macken så nu var han påväg in till stan och upplyste om att han blir sen till maten!!  (och jag fick göra något gratängliknande  ala shephardspie av köttet och moset som var färdigt för servering, men det blev gott med lite riven ost och babyspenat)S och t som skulle spela hemma hos oss kom...........långt innan A............och de hade hittat lotterna............de sista i den affären!!
Jag hade väl inte en tanke på att bingolotterna skulle ta slut..............det är väl inte så många som spelar bingolotto...........trodde jag............men den här gången när det var 20-års jubileum var det visst väldigt många!!!
A kom hem efter en stund utan lotter (trots att han kört flera mil och kollat i massor med butiker och mackar) arg som ett bi....... det hjälpte visserligen lite att jag gjort mig till och bakat muffins till honom (även om de blev lite väl gräddade!!!) Då kom t på att hon sett någon på fb (tack facebook!!) som tipsat om att fixa lotter via nätet, så efter maten satte sig A och letade där och hittade (tackochlov) en sight där man kunde köpa och skriva ut sina egna lotter (tack bingolotto.se) så vi slapp se på när S och t vann sina vinster och vi inte kunde spela med............nu vann varken de eller vi någonting..............så allt det här jobbet var alldeles i onödan!!
Men det blev en trevlig .............och ovanlig........ torsdagskväll iallafall............och som sagt...............vi slapp poptöntarna Wiva och Böda camping............även om ryktet säger att A var med i programmet när han grillade............på en vanlig grill............ingen Gyrosgrill den här gången!!
Apropå tv förresten.......har ni sett det nya frågesport programmet "Den svagaste länken", det är ett jättebra program om man slapp programledarens elaka och hånfulla kommentarer och åsikter, ok ok det är efter en amerikansk förlaga...........men varför måste programledaren vara så oerhört spydig och dum???
Jag kan verkligen inte fatta det, för frågesporten i sig är ju bra!!

Fulltecknade

helger har vi framöver nu...........det är julbord, kalas, tysklandsresa och så ska jag jobba lite också och så är det jul och nyårsfirande...........sen är det nytt år.............och ingen runda med husbilen kan vi få in någonstans............typiskt!!
A har putsat och målat och fixat nya däck till vår husbil så nu är det snart bara insidan kvar.........och därinne är det bara de röda förhängena som ska sättas på plats och skåp som ska fyllas..........sen är den färdig för avfärd!!
Ungarna har tittat i och på den och godkänt den också och har nog förhoppningar om att kunna få låna den ibland när de ska ut på äventyr...........och de kommer de att få göra också..........såvida det inte krockar med något som A och jag har planerat förståss!!
A och jag var på IKEA förra veckan för att handla tyget till förhängena, ny madrass till husbilen och lite annat.
Jag hatar verkligen IKEA, skitaffär!!!
Jag hittar inte och man går runt runt i de här gångarna och så finns det genvägar........men...........då måste man ju veta var man hamnar när man tar en genväg också.........och det vet inte jag  eftersom jag av förklarliga skäl inte går där så ofta.........och aldrig hittar man någon att fråga heller!!
Vi hittade tyget vi behövde iallafall..........men tyvärr stod det inte någonstans att man ska väga och prismärka sitt tyg där på textilavdelningen, så när vi kom till kassan och scannade våra varor fick vi "backning" på tyget.............vilket resulterade i att jag fick gå in i affären igen och hitta tillbaka till textil.
Jag fick vägvisning om en genväg av kassörskan.......som jag tog...........men någonstans blev det fel igen så jag fick fråga ytterligare en gång och fick nya direktioner som ledde mig dit jag nyss var..............och det var inte textilavdelningen!!
Så jag fick leta reda på personal........igen............som talade om vilken väg jag skulle ta därifrån............ta vänster vid mattorna och följs sen stället där det är ombyggnation på gång och ta sen.............där blev det fel någonstans (vilket i och för sig kan bero på mina svårigheter med höger och vänster) jag försökte öppna en larmad dörr.....det gick inte så bra.......och oj vad det skrek.....men då fanns det minsann gott om personal som kom rusande mot en vilsekommen kund!!!
De förklarade för mig hur jag skulle gå och efter många om och men så hittade jag dit jag skulle och efter ännu mer många om och men hittade jag också tygvågen som de gömt vid en vägg bredvid en massa gardiner!!
Sen skulle jag hitta tillbaka till kassan där A nog stod och undrade var jag blivit av!!
Jag försökte mig på några skyltade genvägar, men efter att jag för andra gången kom till mattorna valde jag att följa med lämmeltåget längs labyrintgångarna............jag gick säkert flera km...........j--la skitIKEA jag ska aldrig mer gå dit!! Ok ok det vet jag att jag inte kan hålla men jag tänker absolut undvika att vara där mer än nödvändigt............och det är väldigt sällan nödvändigt..............som jag ser det!!!

Tomatodlare

kan nog inte Böda B och T kalla sig....... eller vad säger ni om de här ärtstora tomaterna???
Men söta är de!!
Och goda var de...........men de mättade inte så mycket =)
Vi tittade också i deras gamla album när vi var hemma hos dem..........det var roligt.
B kände vi knappt igen alls!
bilden blev inte så bra heller..........den togs av ett fotografi jag fotade med min nya mobil!!
Den här bilden var lite bättre'
T var lite lättare att känna igen!!
Gamla bilder är allt bra roliga!!

Nya arbetsuppgifter

har jag fått på jobbet nu.
Hade någon sagt till mig för 10 år sedan att jag skulle komma att  jobba i huvudsak med föräldrar, tycka det var kul och göra det bra hade jag skrattat dem rått rätt upp i ansiktet!!
Men det är precis det jag gör nu!! 90% av mitt arbete i nuläget består av föräldra och familjearbete...........och det ÄR verkligen jättekul!! Jag stormtrivs och känner en massa arbetsglädje varenda dag när jag åker till jobbet!!
Så därför kan det väl verka vara lite underligt att jag faktiskt har varit på anställningsintervju idag!!
För det har jag.......och det var kul.........ja jag vet jag är knäpp.......... men jag var inte ett dugg nervös,tyckte bara att det var roligt och spännande!! Och det är kanske inte så underligt att jag känner så egentligen........jag menar...........man sitter och berättar för andra hur bra man är och vad man är bra på............och inser att man faktiskt är bra på mycket och tycker att mycket är kul...........det blir ju en stor dos må-bra-boost!!
Jobbet jag sökt är som handledare till ensamkommande flyktingbarn och jag skulle verkligen vilja ha det jobbet.
Jag tror tyvärr inte att jag får det, och det är inte pga intervjuen,(för där tror jag att jag gjorde bra ifrån mig,) utan det är för att jag nog har lite för högt löneanspråk, men jag vill ju inte gå ner i lön precis........ speciellt inte nu, när jag faktiskt har ett roligt jobb redan!
Jaja vi får väl se, jag håller tummarna iallafall för jag tror att det arbetet och arbetstiderna skulle passa mig väldigt bra.Och att det var 170 sökande och jag var en av 11 de kallade känns ju bra bara det (och att det en kvinna de sökte för gruppens sammansättning) Det vore så kul att få prova något nytt och få lite nya utmaningar i jobbet och att jobba ihop med nya människor (såhär i slutet av mitt yrkesverksamma liv.............jamen det är ju så......... jag har jobbat i 32år nu har jag bara 15år kvar sisådär!!!)............och så skulle jag få 3mil kortare resväg............och det vore ju bra med det bensinpris som vi har nu!!

Massor

att blogga om har jag för jag har inte hunnit blogga alls på länge!!
80 timmar jobbade jag förra veckan och ska strax åka till jobbet igen.........men imorron är jag ledig så då kan jag väl hinna med ett gäng bloggar...........jag kommer nog att spotta ur mig bloggar imorron!
I lördags jobbade jag bara 8timmar så jag hann också gå på 50-års kalas.
Det var prästen/vännen och fd arbetskamraten som firade kalas.
Ett väldigt annorlunda men väldigt trevligt kalas, det är inte så många 50-års kalas med 60 gäster som innefattar 9 präster!!! Livet är överraskande!! Och åldersspannet var från 83 till bebis!
Det var god mat, trevliga människor, underhållande tal och mycket vin (som jag dock inte drack av eftersom jag hade beredskap på jobbet och skulle vara på plats kl 10 dagen därpå.) Jag och mina nuvarande och fd arbetskamrater hyllade honom med ett litet tal om våra gemensamma upptåg under de 10 åren vi jobbat ihop. JAG pratade inför 60 pers.........och jag var inte ens nervös...............jag vet inte vad det är med mig..............jag blir aldrig nervös längre!!!
Det har nog med min ålder att göra tror jag.............och så är jag inte så lättskrämd heller!! Natten tillbringade jag hos vännen E.....det var närmre dit än att åka hem när jag ändå skulle vara på jobbet dagen därpå, på det viset slapp jag 11 mils bilkörning...........och så fick E och jag surra lite innan vi somnade och frukost blev jag bjuden på också!!
Imorron ska jag på anställningsintervju.............och det är jag inte heller nervös inför..............inte idag iallafall!!

Wordfeud

Det har jag lärt mig spela på min nya mobil........ett av målen med den!! Det är ett alfapetliknande spel som man spelar med andra som har smartphones och tycker det är kul!Jag tycker det är kul.............A tycker inte det är så kul..........att jag spelar det...........han känner sig lite utanför............eller tycker iallafall att jag är okontaktbar....... så nu spelar jag inte så mycket när vi är hemma tillsammans!! För husfridens skull!!
Men jag har flera spel på gång samtidigt, men ibland blir det väldigt långt mellan "dragen". För ibland måste man ju jobba eller vara social  också!!
Man lär sig nya ord också......fjölarna trodde jag inte stod i svenska ordlistan.........men det gör det tydligen...........jag vann över Böda vännen  alias "silverryggen" med det!!!
Fast ibland är det hopplöst.............när man inte har några vokaler tex eller har Z och inte hittar någon stans där man kan få in zink, zoo , zon eller fez!!!
Jag har vunnit hälften av mina omgångar iallafall.........och när man får in ord som ger 39 eller 50 pöäng känner man sig ganska nöjd!!
morsanfrosth är mitt användranamn i wordfeud om du är sugen att spela med mig!
Just nu har jag spel på gång med 3 av ungarna, en arbetskamrat, vännen EK som vi hade hemma i fredags, J som arrangerar våra Tysklandsresor och någon som jag inte vet vem det är egentligen, hon utmanade mig efter att jag "annonserat" i min status på facebook om att jag har tråkigt och ville spela med någon!!

Tuff arbetsvecka

har jag framför mig om allt blir som det är tänkt!!
Så det var skönt att ha haft en go helg med trevliga vänner runt sig!!
Husbilen hann vi dessutom hämta hem =) Den är såå fin...........eller ska bli så fin när vi har fått fixa till lite småsaker, köpa nya madrasser och fixa lite rost, sätta dit mugghållare och sånt där annat viktigt bla. A tog den till jobbet idag och tänkte fixa lite nu när jag ändå inte kommer att vara hemma så mycket i veckan!!
Sen ska jag fylla den med andra nödvändigheter som sängkläder och köksattiraljer och lite mys med filtar och ljuslyktor och så ska jag sy nya draperier för sovdelen, som matchar övriga inredningen!
Jag riktig längtar efter vår premiärtur.........när den nu blir...........känns som om vi har fullt upp veckorna framöver!!
Den här veckan speciellt......Jag börjar jobba vid 13 idag och om allt blir som det är tänkt så slutar jag inte jobba förrän kl 20 på onsdag!!
Jag är bara ledig torsdagen och sen jobbar jag varenda dag till tisdag, men då är jag hemma om nätterna iallafall det är jag inte mån-ons........ då bor jag på jobbet, jag har två journätter!!
Så jag vet inte hur jag ska få till mina löprundor och gympass den närmsta tiden, men det får väl ge sig!
Större delen av helgen har vi tillbringat i Skåne tillsammans med Böda-B och T,alltid lika trevligt!!
B gjorde en gastric bypass operation för en månad sedan och hon säger precis som jag sa, att hon mår oförskämt bra och hon har tappat en massa vikt hon också!
Vi var ute och åkte i söndags och stannade vid Ekerödsrasten och åt lunch, de har väldigt god mat där tycker jag............(himla fiffigt att äta tillsammans med en annan opererad.............vi delade på en portion mat och blev mätta och nöjda båda två!!) Sen blev det en runda på biltema där vi handlade lite bra-att-ha saker till husbilen och sen gick vi på julmarknad i Kristianstad där T:s silversmycken bla såldes. Vi skulle inte handla någonting..........men  ooops..........det fanns mycket fint där så det blev inköp för närmre 1000 lappen..............så det kan bli!!
Jag tog bilder från helgen med nya mobilen..........men jag vet inte hur man lägger in dem i datan!!! Så de bilderna får jag lägga in senare............när A eller M lärt mig hur man gör!!
Men nu ska jag fixa min matlåda (räk och tonfisksallad med ägg ska det bli) och åka till jobbet!!

TV-tid

Barnbarn  i pyamas...........de kommer 2 och 2
Bananer i pyamas tittade de på dessutom

Helgen

har gått i en rasande fart!!
Och en del har vi hunnit göra också men mest har vi nog varit sociala
Barnbarn3 syns tydligt nu!!
Barnbarn 1 och 2 har varit här och aktiverat oss..........det finns verkligen ingen avstängningsknapp på dem inte!!
V har klättrat uppför trappan med mormor hack i häl säkert 10-12ggr igår......... och idag!!
Och ibland skulle hon släpa med sig en soppåse upp och ner också!
Och så gillar hon min plockhylla lika mycket som hennes storebror gjort ..........och gör........... så rätt som det är kommer hon och tar mig i handen och så leder hon mig till hyllan för att  titta på småsakerna!
Och så badade vi i badtunnan både på lördagen och söndagen!!
Visst är de lika morfar och O?? Spännisar är de iallafall båda två!!!

Mysdag

Ja det har jag haft idag.....det har varit grått hela dagen så det har kännts som om det inte varit ljust alls!!
Men vad gör väl det när man har trevligt sällskap som jag haft!
Jag har bakat bullar och kakor tillsammans med t och M:s kompis R som bor hos oss några dagar!
En massa bullar blev det och så 3 kladdkakor  (2 med kokostäcke) och kärleksmums!!
Sen åkte A och jag inte till stan för att köpa oss en ny lampa i hörnet vid nya soffan...........nyinköpta soffan
men den är inte ny, vi hittade den på blocket! Vi vågar köpa en ljus soffa nu, en billig iallafall.........vi har ju sällan hundar som ligger och håller utkik i soffan längre!
Vi var i second hand butikerna för att hitta oss en golvlampa, men det misslyckades vi med så vi fick köpa oss en ny lampa istället och så hittade vi en matta också i bara farten!!
Så nu går jag och funderar på om jag inte ska köpa nya gardiner också.......
Och sen fick vi en fredagskväll ensamma A och jag eftersom ungarna är ute och roar sig!
Och i helgen har vi mycket vitt i almanackan........inget speciellt att göra alltså!!

Stylingakuten

I aftonbladets söndagsbilaga såg jag helt plötsligt en gammal kompis och klasskamrat till A, som hade blivit omstylad

Det var tackvare  hans fru (och farmville på facebook) som jag fick idén att göra en gpb op.
De kommer hem till oss för nästa fredag för att umgås och ha trevlig. Hans fru känner vi inte annat än via fb, meddelande där och genom telefonsamtal hon och jag haft när jag ville veta mer om operationen och allt runt det. Så det ska verkligen bli väldigt trevligt att träffa dem, t känner vi och tycker vi redan om A och jag även om det var väldigt länge sen vi träffades!

Nymodigheter

..............eller...........nu har jag blivit modern.............jag har en HTC telefon...........en data i miniformat som man kan ringa och skriva sms med!!
Jag trodde nästan att ungarna och A skulle överraska mig med en sån på min 50-års dag eftersom de länge har tyckt att jag ska ha en sån telefon,eftersom jag varit en sån motståndare till eftersom jag tyckt det bara verkar vara onödigt och besvärligt....... men det gjorde de förvånande nog inte.
Och nu har det gått några månader sen dess och nu  tycker jag det verkar lite roligt med en sån där modern mobil, (det verkar så roligt att spela det alfapetliknande spelet där som alla andra verkar spela nu) så jag bad A (som vet hur man gör) köpa en sån till mig (mitt abonnemang står ändå på honom, och han visste ju vad det är jag vill ha.......eller vad han tyckte jag ville ha!!) Egentligen ville jag ha en Iphone5, men då sa A att han och våra söner inte kan hjälpa till med en sån om jag behövde hjälp, för de vet inte hur de fungera,r så då blev det en HTC som de har istället!!
Men nu blir mobilerna bara större och större....... men eftersom jag verkligen tycker om min gamla mobil så har jag gjort om den till min jobbmobil, för den är mycket bättre och lättare att skriva sms och ringa ifrån än mobilen jag fått på jobbet!!
Men det ÄR mycket nytt och konstigt som jag måste lära mig..........och det tar sååååååå lång tid att skriva sms med den........än så länge iallafall, det blir nog bättre när jag övat och tränat ett tag.
Men jag kände igen mig lite från mamma och pappa häromdagen när A började lära mig den litegrann.....- Stopp gör inte så fort -Hur gjorde du det -Varför gör du så.............så har mina föräldrar låtit ganska mycket när jag har lärt dem en del av funktionerna i datan!! Men de börjar bli duktiga nu, nu har de lärt sig skriva ut, maila, använda internetbanken och hämta information på nätet......t.o.m pappa har släppt lite på sin avoghet mot datorer!!

Provtagning

Jag har varit och tagit en massa blodprover, träffat läkare och sjuksköterskor.
Allt eftersom det är ett år sedan jag opererades och nu skulle det kollas upp om jag fick i mig det jag skulle i mat och vitaminer. Och när jag ändå var på vårdcentralen passade jag på att prata med läkaren om min lilla oro att jag fått en släng av altzheimers!
Jag fick lämna 7 rör med blod (men det var en duktig sjuksköterska för hon lyckades få blod vid första försöket............det är inte alla som lyckas med det på mig!!) då var det för att se så att jag inte har någon b-vitaminbrist eller kalkbrist eller blodbrist eller någon annan brist, som man kan få om man inte sköter sitt mat och vitaminintag efter den här gastric bypass operationen!
Jag fick veckan efter det träffa en sjuksköterska på kirurgen. Jag fick alla rätt!! Hon sa att jag var en "mönsterpatient". Jag hade inga näringsbrister eller något annat oroande i provsvaren.
Jag äter tydligen rätt och rör på mig som jag ska och har t.o.m varit så "duktig" så jag blev inte beviljad någon operation på landstingets bekostnad av överskottshud.............för jag hade för lite av det!!
Och det är ju bra i och för sig, men visst har jag överskottshud efter en viktminskning på 47kg!!! Och minskat midjemått med 40(!!!)cm och 35cm minus runt "stussen", men inte tillräckligt mycket enligt deras tabell, så vill jag göra något åt det får jag bekosta det själv........men ärligt talat så är det väldigt mycket mindre överskottshud än vad jag förväntat mig (även om jag gärna skulle vilja bli av med lite överskottshud på magen) och det som finns döljs lätt under kläderna, så det ska jag nog inte lägga några pengar på!
Däremot så funderar jag på att göra något åt mina övre ögonlock...........för de har "ramlat" ner en hel del sen operationen, t.o.m där hade jag samlat på mig fett......... så de skymmer sikten uppåt...........det känns som jag alltid har en "skugga" över mig.
Jaja vi får väl se vad jag gör åt det...........det finns ju en plastikklinik på Öland........i "vaktmästarhamnen" (eller vad det nu var geniet på Böda Camping avsnitt 1 sa!!) Jag kanske kontaktar dem!!
Så var jag hos läkaren också och pratade om min eventuella altzheimer........Det känns skumt att gå till en läkare som är hälften så gammal som mig.......men han var duktig och det han inte visste eller kunde svara på läste han sig till eller konsulterade sina äldre kollegor...........DET inger respekt............att han inte var en kaxig läkare som sa att han visste bara för att han är läkare!!
Han hade aldrig haft en sån här "konstig"/annorlunda patient som ställde så konstiga frågor antagligen!
Jag kan bli skrämd av mig själv ibland, när allt bara blir "svart" när jag ska säga en del ord eller namn och inte ens kan "värka" fram det för det är alldeles svart i huvudet eller när A eller ungarna säger -Det där har du sagt 3 gånger och jag har verkligen inte en aning om att jag sagt det tidigare!!
Jag vet ju att man efter operationen kan/brukar ha sådanna problem pga omställning och näringsbrist, men nu nästan ett år senare trodde jag det skulle ha gått över!!Men inte........jag blir skrämd av mig själv ibland i det, namn har jag ju alltid varit en mästare att komma ihåg och jag brukar inte heller ha svårt att hitta ord!!
Men han tog mig på allvar och gjorde en massa "fylletester" sätt fingern på näsan, håll armarna rakt ut och blunda etc och lyssnade på hjärta, lungor och testade mina reflexer. Jag fick också svara på frågor som används för att testa altzheimersmisstankar........men läkaren....."pojkläkaren" sa att de skulle jag klara lätt,(det var frågor typ: vad är det för datum, vilken årstid är det, hur gammal är du etc) han gav mig bara de två svåraste frågorna som ingår i det testet..........och de var faktiskt lite knepiga. Speciellt den första som var matte....... Räkna minus 7 från 100 tills jag säger stopp  den andra var lite knepig också, stava konst bakofram, jag klarade de bägge iallafall även om jag fick tänka efter lite, men försök själv får du se, helt enkelt är det inte!!
Hjärnröntgen var det enda han inte gjorde som ingick i den här testen, men så illa tycker inte jag att det är och verkligen inte läkaren heller så det avstod jag ifrån!!
Han trodde att mina bekymmer faktiskt fortfarande berodde på omställningar efter operationen, men om jag ville kunde han boka hjärnröntgen......men som sagt det struntar jag i!
Jag skulle höra av mig om ett halvår om jag fortfarande känner likadant sa han och så ringde han mig dagen därpå efter att ha konsulterat äldre och mer rutinerade läkarkollegor och sa att varken han eller de andra läkarna han pratat med tyckte att det var någon större oro eller att en röntgen behövs! Så så är det alltså.............jag har ingen tidig altzheimers trots min virrighet utan är bara påverkad av min livsomställning...........känns ju lite skönt iallafall............då ska väl min "snurrighet" gå över iallafall!!

Premiär

För Böda Camping säsong 2 var det igår!
Och då var vi så klart bänkade framför TV:n, med bullar,chips och godis på bordet!
Och visst skymtade vi förbi...........A mes,t men även m och jag syntes sittandes tillsammans med B och T utanför deras husvagn............och vi drack inte kaffe!!! Och så var vår fd grannes älsta son med i en scen.
Det var en sekvens vid ett långbord vi hade en kväll också och då hördes min mans ljuva stämma tydligt - Andra sidan är ni klara!!! Det är en vanlig fras hos oss när vi har lite fest............vi brukar ju vara många och ha väldigt långt långbord då, så för att få med oss andra änden av bordet brukar -Andra sidan är ni klara vara en vanligt förekommande rop!!
DET är väldigt mycket vi!!
Annars var väl programmet ungefär lika ointressant som förra säsongen (även om filmteamet flera gånger sa till oss att i år blir det bättre än förra året!!)De hade hittat lite märkliga figurer det här året också..........stackars "killen" som släpade på så mycket skor och trodde att Öland var en stad och att Färjestaden var "vaktmästarhamnen" eller nåt!!!
Och de där kaffedrickarna verkar ju ha det roligt!!!
Jaja jag lär väl titta på de kommande programmen också..........för vi som har relation med Böda får ju återuppleva sommaren litegrann iallafall!!
Vi har förresten fått tag i en husbil nu!! Efter en veckas hårda förhandlingar fick vi ner priset 7500:- (det priset var sänkt 20000:- innan dess!!!)
Så om en vecka ska vi hämta vår husbil
Den är inte så snygg........men vi ska fräscha till utsidan lite........
Och inuti är den precis som vi ville ha den
Det är en bäddbar hörnsoffa i ena änden, bälten för 4 och så ett sovloft övanför förarsätena!!
Det blir kanon, nu ska vi ut och puttra på vägarna!!!
Men A hade lite delade känslor när vi väl fått den till priset vi ville betala -Men jag ville ju ha en mustang!! gnällde han!!
Det får väl bli nästa inköp då och trivs vi inte alls med livet i husbil så kan vi säkert sälja den till ett bra pris en vår framöver!

Ruffa

Är vår "vakthund" på jobbet!
Visst ser hon skräckinjagande ut??

Nästan färdigt

är mitt och kollegan S kontor nu.
S gjorde som jag hoppades...... hon gjorde vår arbetsplats trevlig!!
Såhär inbjudande ser vårt kontor ut nu

Jag monterade ihop de flesta möblerna och så fixade hon till det lilla extra......vi kompletterar varandra perfekt!
En del kallar oss för Bill och Bull....... på skoj!!!

Det är verkligen bara datorn som fattas nu......än så länge har vi bara skärm, dockningsstation och tangentbord.......och med det kommer man ju inte så långt!!!
Men vi har iallafall varsin ram med kort i på skrivbordet....

Ett på S "lille älsklings kille" hunden L och så ett på mina älsklingar.......barnbarnen!!
Vårt gemensamma"sittingroom"/samkvämsrum/mötesrum, som S och jag delar med 4 personer (eller 4½ om man räknar med chefen som är här ibland) har blivit mysigt det också tackvare S!!

Ja egentligen har hela min arbetsplats blivit väldigt mysig

Det är lite skillnad mot som det såg ut för några månader sedan
 
Tackochlov!!

Allt är så mycket trevligare nu!!!



eller hur??

Det är bara jourrummet/övernattningsrummet som har fått stryka på foten.......det rummet är bytt och det nya rummet är bara hälften så stort som vårt förra!
Men vi har försökt göra det lite mysigt iallafall!

Och det tycker jag nog vi lyckats bra med det också!
Det är här jag sover när jag inte orkar köra 11½mil (t.o.r hem och tillbaka, när jag slutar 23 och börjar jobba kl 8 dagen därpå!!)
Jag känner att det var länge sen jag bloggade nu, oj oj, men det har som sagt sina nackdelar med att jobba var
4:de helg..........jag har mindre ensamtid hemma för att tex blogga...... eftersom jag jobbar fler dagar i veckan istället och är mer ledig om helgerna, och om helgerna brukar vi hitta på annat ,så inte sätter jag mig och bloggar då!! Och så kan man inte ha hund heller.......det vore ju som om jag jobbade heltid och hade barnen på dagis hela dagarna........det är inte kul........varken för en hund eller för mig trots att jag kunde få ta över den söte pyrreherren W närsomhelst, så fick jag tacka nej till det pga av mitt arbete........ och A:s motstånd till att ha hund hos sig hela dagarna på jobbet nästan hela veckan!! Tråkigt men sant!!Snyft!
Men förhoppningsvis ska jag få vara ledig torsdag och fredag den här veckan så då ska jag blogga!! Och jogga!!

RSS 2.0