HETT!!

Hett hett hett!!
Alldeles för hett för att kunna få någonting gjort!!
Lagom hett om man kan svalka ner sig med ett bad med jämna mellanrum!!
Men det kan jag inte idag, åååååå vad jag saknar poolen vi hade i gamla huset!!!
Jag försöker tjata till mig en lite mindre pool på stativ med A är ovanligt omanipulerbar i det fallet!!
Det hjälper inte ens med kvinnlig list eller barn och barnbarn som ber morfar skaffa pool!!!
Helgen har tillbringats på Böda då var det mycket badande........med täta mellanrum och det var riktigt skönt i vattnet, t.o.m A, L och O badade och njöt av det och lilla V svalkade jag av med medtaget havsvatten!!
Lille O har varit lite skeptiskt till att bada förut, men den här helgen gick det över, han höll 2 vuxna i handen och hoppade gladeligen över vågorna och åkte "motorbåt" och doppade sig i famnen på mig....... Det är verkligen sååå skönt att bada!! Finns nog inget skönare!!
O trivs så himla bra på Böda och nu har blygheten mot "grannarna" släppt (vid midsommar sa han flera gånger att han var rädd för "grabbarna" som A pratade med) och han pratar och leker med alla som har lust.
När jag frågade honom om vad som är bäst på Böda svarade han -morfar!!! (A växte ännu mer i sin morfarsroll) då!!)
Och O är så nöjd när V skriker när morfar håller henne -hon tycker inte om dig morfar säger han då och ser väldans nöjd ut!!
T fick sova i en egen säng den här helgen så L och V kunde bre ut sig lite mer!!
Men jag har fått en hel del barnbarntid jag med i helgen.........
Och som synes är jag väldigt nöjd med det!
Strix television har också tittat till oss med jämna mellanrum och filmat och intervjuat
Här sitter en stor del av gänget och solar och blir filmade =)
M från Lerum blev t.o.m filmad när han satte upp sitt förtält........
Och A och jag blev intervjuade utanför vår husvagn, om hur det kom sig att vi blev långliggare och varför vi hamnade just på Böda!!
Som sagt sommaren 2010 blir inte som alla andra somrar!!
5 filmteam rör sig runt campingen, och rätt som det är kommer det en golfbil åkande förbi med en kameraman på längs campingen!!
Och på fredag vill de komma hem till oss och filma när vi packade och planerade för en helg på Böda!!
Oh My God!!
Det ska iallafall bli spännande att titta på programmet i höst.......vad de tar med och inte och om de vinklar det på något vis, men som jag sa med den gång då jag hörde om idén i vintras, så blir B vår vän standup komediennenen från Lund  dokusåpans stjärna!! Lätt!!
Nähe nu ska jag ut och leka med hundarna med vattenslangen................eller ska jag åka hem till O och ha vattenkrig??
Och när A kommit hem ikväll (hoppas att han köpt med sig en pool hem, jag gav honom det nyss som förslag!!) ska vi ta bubblan ner till närmsta badplatsen och ta ett kvällsdopp, det blir skönt det!!
Det längtar jag redan efter trots at det är minst 4 timmar tills dess!!

Midsommarbilder

Vår midsommar i bilder!
Minsta midsommarflickan, lilla V



Sill och potatis..............för en del men potatis och rökt fisk för min familj.........
Vi slog inte förra årets rekord, vi hade "bara" 13m bord och var "bara" 37 vid bordet!!
B visar stolt upp att hennes fina vita klänning fortfarande är vit =)
Man kan bli lite trött när man firar midsommar
Lite snapsvisor kanske.......
De äldsta på kalaset, mina svärföräldrar satt bredvid S
Tre generationer midsommarfirare
Kubbturnering såklart, karlarna i ljusblå tröjor :som Bödas vatten (karlarna förlorade......... IGEN!!)
Tjejlaget i orangea tröjor: som Böda solen, ungdomarna i blå tröjor :som Böda himlen.
Tjej-flicklaget blev vinnarna, karl-pojk laget förlorarna!!!
Tralalalala vad vi är bra!!!
Vacker midsommarkväll med trevlig samvaro, observera himlen i bakgrunden...
O och hans morfar terroriserade midsommarfirare med vattenpistol (morfar ska väl vara en förebild.........eller??)
Härligt att ha varsitt barnbarn nu!!!
En stolt mormor satt en lång stund med lilla V i knäet (A satt hela midsommaraftonen 2007 med bebisen O i knäet och de har ju en tät och varm relation nu, så jag hoppas den här kvällen har samma effekt på V och mig!)
Såhär sov vi sen, längst in A, O och jag, i sängen närmast i bild sov T, L och V
Och i andra änden av husvagnen sov, S och så M och m i våningssängen och de 3 hundarna i undersängen!!
Det går om man vill!!! (observera vad m har skrivit på griffeltavlan på väggen =))

Minnesord

Sent igår kväll somnade mormor, min älskade mormor som snart skulle fylla 95år!
Hennes 3 barn visste att slutet var nära och tillbringade hela gårdagen tillsammans med henne, men strax efter att de gick därifrån så somnade hon in, det som hon har önskat i flera år.
Hon sa för inte så länge sen att hon har haft ett bra liv och alla hennes ättlingar har det bra så det räcker nu.
Men för länge sen sa hon att hon ville bli 100år!
Hon föddes 1915 i Skåne, äldsta dottern till en åkare (hon var en av de första kvinnorna i Sverige som tog körkort.)
Trots att hon flyttade till Motala för över 70 år sedan, (när hon träffade morfar,) så hade hon den skånska dialekten i behåll hela tiden
Mormor har alltid haft ett stort hjärta och älskat när hon haft alla omkring sig, och glatt sig åt att det gått bra för alla sina ättlingar och det stora hjärtat var väl i stort det enda i hennes kropp som inte brutits ner nu mot slutet.
Här är senaste släktträffen, för ungefär 2år sedan och lilla mormor sitter här omgiven av alla sina ättlingar

3 barn,
7 barnbarn,
15 barnbarnsbarn
1 barnbarnsbarnbarn
(sen den här bilden togs så har ytterligare 2 barnbarnsbarn och ett barnbarnsbarnbarn fötts)

Efter mormor har jag bla mitt mellannamn Benedicta efter henne och hennes farmor (som jag överfört till min dotter och dotterdotter, för första flickan i varje generation har hetat Benedicta (med lite olika stavning) efter mormorsfarmor som hade det som tiltalsnamn och  blev nästan 100år) och fått min lust och intresse av ord och att skriva (och hon sa ofta att hon tyckte att jag skulle bli författare!!) Hon skrev själv mycket bla skrev hon kåserier om sitt liv som hemmafru i lokaltidningen under flera år och efter det jobbade hon med orden och skriften på tidningen.
Mormor hade alltid honung hemma till mackorna och hon kokte sagolikt god hemgjord varm chokladdryck som man alltid fick när man kom dit som barn och så bjöd hon på chokladbröd (som jag som liten döpte om till "äskekakor" dvs älsklingskakor och som jag alltid bakar till jularna.............men de blir aldrig lika goda som mormors var) och syltkakor! Hon och och morfar bodde i ett stort hus med mycket vinklar och vrår och spännande sidogarderober och källarrum.
Jag ringde mina föräldrar igår, de var då hemma hos mormor och jag bad dem då hälsa och krama om henne från mig och några timmar senare fick jag då besked om att hon somnat in!
Mormor visste att vi nu var 5 generationer som heter Benedicta, (mormor, mamma, jag, L och V.)
Vi fick iallafall vara det i 23 dagar!

Jag försöker att inte sörja utan istället glädjas åt att hur länge jag fick behålla min mormor, det är inte alla som får ha sin mormor i 49 år.......halva livet, det kommer troligtvis inte mina barnbarn att få, för jag blir nog inte 98år!!!
Och så vet jag ju att det var det här mormor ville nu, hon tyckte hon levt färdigt!!

Så vila i frid lilla mormor, vi ses på andra sidan!

Vildcamping

 

Här sov jag inatt........under bar himmel!! Fantastiskt!!



Och här sov ett annat gäng i soluppgången som färgade hela världen!! Fast de sov i tält de fegisarna!!


Ibland tycker jag att jag har ett underbart jobb...........även om jag nu efter 59 timmars helgarbete längtar hem!!!

Jobbdags

........igen efter nästan 3 veckors ledighet, VÄLDIGT välbehövlig ledighet!!!

Och vilket pass första passet efter semestern det blev då...........jag gick på kl 10 i fredags och slutar inte förrän kl 23...........på söndag!!!

Men det är en välfylld helg med aktiviteter, fiskehajk med övernattning med 5 ungdomar och en kollega (jag ska sova på liggunderlag i tält!!!Undrar hur kroppen mår efter den natten!!)
Och på söndagkväll ska vi på "sommarfest" i Borgholms slott med ungdomarna, det ska bli kul...........men sen blir det skönt att vara ledig ett par dagar efter det.

För jag kom hem från Böda i torsdagseftermiddag, slängde in lite tvätt till m och lagade mat till L och hennes familj som kom på em och stannade till kvällen. V sov nästan hela tiden......iallafall då jag hade haft tid att gosa och pussa på henne!! Men jag fick leka och gosa med hennes storebror iallafall!
Och sent på kvällen hämtade jag m och hennes ex inne i stan utanför bion, sen sov jag några timmar och fixade lite i huset innan jag åkte till jobbet, så jag hann inte vara så mycket hemma precis........ så A är nog inte så glad i mig just nu..........han känner sig nog försmådd.........äh det får jag kompensera honom nästa vecka!! 

Och på jobbet var det högtryck så fort jag kom innanför dörren, massor att göra och ta tag i.......och det har det varit enda tills nu, för NU ska jag gå och lägga mig!!!

Jag måste förståss skriva att M har fått jobb, han är alltiallo på en mack en halvmil söder om Kalmar och verkar trivas bra såhär långt........dessutom jobbar han för A och målar  hyreshuset (han fick det jobbet innan han fick något sommarjobb........ så nu har han två jobb att sköta!! Men han får ju också två löner och det uppskattar han!!) 
m trivs alldeles utmärkt med sitt sommarjobb i bageriet på Böda!! Hon bor ensam på Böda nu, men det finns grannar runtomkring som tittar till henne, pysslar om henne och de ger henne också lite mat ibland!!

Förresten om någon undrar så har vi INTE fått den andra altandörren på plats än!!!
Det är ett år sedan vår altan blev klar (såg jag i min 5-års almanacka)...... men det är klart det är ju inte mer än ett halvår sedan vi fick den första riktiga dörren på plats!!!
T sa häromdagen att det kommer nog att gå snabbare att få färdigt den nya stora sportarenan som byggs i stan än vad det gör för vår snickare att få den där andra altandörren på plats!!!

Det värsta är att jag tror han har rätt!!!

RSS 2.0