Hantverkare

Är ett släkte för sig!
De kom hit ett par stycken (rackans tidigt) på tisdagsmorgonen och började riva golv och väggar i vår toa.
De hittade mer fukt än väntat ( surprise!!) det var inte avloppet som läckt utan vattnet hade läckt ut genom väggen i duschhörna!! De som hade gjort iordning badrummet var nog riktiga amatörer, ingen fuktspärr alls utan bara satt dit en marsonit skiva och kaklat på den............. i ett duschrum!!!
Men de behövde inte riva kökstaket eller väggen in till M:s rum iallafall!! Tackochlov!
Och försäkringen täcker! Så nu ska det stå en fläkt där och torka ur väggarna ett par veckor.............eller nåt!

Den här snickaren var en pratsjuk en, jag vågade nästan inte visa mig till slut, för då slutade han arbeta och började prata istället.
Hantverkare vet allt om alla..............
Så nu gör jag det med!!

A och jag gjorde ett "studiebesök" på Bauhaus och kollade vad som fanns och vad vi skulle kunna få plats med (det är inte stort badrummet, bara 2,5x2,5m)
Vi brukar aldrig ha problem med att enas om vad vi ska ha, vi kan gå in på ett byggvaruhus och välja tapeter och golv till 4 rum och är klara efter 20min!!
Den här gången var det lite svårare........
Det beror nog på att vi verkligen inte rent mentalt tänkt ge oss på badrumsrenoveringen än!!
Ungarna vill ha dubbla handfat (det är ju "deras" badrum) men vi vet inte om vi ska ha lite klassiskt kakel eller om vi ska ha ett lite fräckare kakelsättning...........
Porslinet ska vara vitt iallafall.................det är klart, och värmeslingor i golvet!! Alltid något!! hihihi

Vi har haft en hel del hantverkare i våra hus genom åren.
Sånna som knappt säger halvsju och bara finns
Eller griniga gubbar som stönar och gnäller och tycker allt är jobbigt
Eller snygga vältränade deltidsbrandmän............... Det var en härlig försommar det!!! (De byggde altanen runt poolen. Varmt var det också så de var tvungna att jobba med bar överkropp och när de behövde svalka av sig.......... spolade de av sig med vattenslangan.............yummy)
Eller pratsjuka ena som gärna vill veta allt och berättar allt om alla
Eller sånna som jobbar ett par dagar och sen inte kommer tillbaka förrän en vecka senare eller nåt.........(Som de som jobbat med L och T:s badrum!!)

Men det är ju tur att de finns och vårt badrum kommer att bli kanon..........
...............när det blir färdigt framåt vårkanten!!!

Egosemester

Jag bytte bort min söndagsnatt så att jag slutar kl 22 och sen tar jag tre kompdagar och 3 semesterdagar (jag har 22 dgr sparade!!) så (bortsett från Copekursen på torsdagskväll förståss) har jag 2 ½ vecka ledigt , jag blir ledig ända till den 10 december!!! 16 hela dagar!!
alldeles för mig själv !!

ALLDELES FÖR MIG SJÄLV!! Det är vardagslyx det!

Då ska jag njuta av lugnet , vila,plocka fram min träningsmaskin och träna varannan dag samtidigt som jag tittar på Prisonbreak säsong 2, släktforska i kyrkoböcker,uppfostra och aktivera hundarna, julstöka lite, spela kort med ungarna, blogga, ta två riktigt långa promenader om dagen, titta på TV, ta mig lite sovmorgnar, rensa i vår walk-in-closet, laga god mat till familjen, ta cykelturer med valpen, lära mig hur tradera fungerar, vara hemma och umgås med familjen varje kväll, baka, hälsa på farmor flera gånger, kolla om det finns någon svamp kvar i skogen, ladda energi, ta fotbad............ ja allt sånt som jag tycker är ren livskvalitet!!

Så hade jag tänkt mig det!
MEN
Det blir ju ALDRIG som man har tänkt sig!!
 
Jag kunde inte byta bort min söndagsnatt, så jag jobbar till 10.30 måndag morgon,
och så var det två viktiga möten på onsdag som jag både vill, behöver och måste vara med på
och troligtvis så kommer det hantverkare i början av veckan som ska riva upp badrumsgolvet ( och det lär ta sin tid)
och de brukar börja vid 7 snåret
och vår datahörna ligger precis bredvid
och så har det snöat  så det ligger ett par centimeter snö hemma
och min träningsmaskin får bara plats på öv där hantverkarna måste gå förbi hela tiden
och jag måste åka till tandläkaren (har tappat en plomb på en tand och en flisa på en annan)

Fattas bara att de måste riva kökstaket också eller att TV:n går sönder eller att mina knän börjar bråka igen eller att den bärbara datorn inte fungerar, eller att jag får en gyn.tid 
............aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tur att man inte är pessimist!!

Så jag vet att det kommer att bli bra ändå , jag får14 dagar ledigt iallafall , vi kommer att välja kakel och badrumsmöbler, jag kommer att ha kvällarna (fria från hantverkare) tillsammans med familjen , jag har broddar till skorna, och jag kommer att vila, koppla av och ladda energi iallafall!!
Så det så!!

Uppdatering


Tyckte att det var dags för en liten uppdatering, det är 238 bloggar sedan jag gjorde min presentation!!


                Jag

är 47½år (snart),älskar min familj, har ett fantastiskt jobb som behandlingsassistent på ett behandlingshem med underbara arbetskamrater,gillar gula bilar (familjen har 4!!),avskyr tjurighet och småsinthet.................och igelkottar

lider av hösttrötthet,älskar att bada, älskar att läsa,skriva........och blogga förståss,ogillar att gå till tandläkaren............och dyrt är det också!! är gift med......                                   

                   A 

Som är 2 år yngre än mig (det är ett släktdrag från hans sida, det började redan med hans farfarsfar),gillar bilar (vi har haft 41 !! bilar genom åren) helst amerikanska,han är händig,älskar Böda,är egen företagare i reklambranschen,

har en härlig humor, har ett underbart leende och klarblåa ögon (jag började spana in honom när han var 12!!!)

är far till våra fyra barn:                      

                  L

är vårt första barn, hon är 24½år,är timvikarie på min arbetsplats (förlåt jag menar "vår" arbetsplats),pluggar på komvux på distans till undersköterska, är en bra mamma, har dåligt självförtroende,älskar heminredning och .......IKEA (!!??),gillar hästar (har en i vårt stall),är sambo med T som  är undersköterska och trött på badrumsrenovering (.........och sina svärföräldrar!!)är mamma till lille:

                   O
vårt första barnbarn,är 1½år,ser ut som en guldlockig ängel (men kallas då och då för: Ahmed, den lille terroristen)älskar sin morfar (.......och farmor!!),inte är det minsta rädd för stora schäfrar................. eller klumpiga stora hundvalpar,tror att småhundar är katter............som skäller!,gillar traktorer och bilar,älskar att diska...........eller........iallafall att blaska med vatten, är systerson till:                              
                   S
vår äldsta son 22½år.......nästan,är arbetskamrat med sin far ( och kallar sig för avdelningschef!!!),älskar bilar, gärna japanska ( han vansläktas!!!!), han bor granne med oss, han håller på att lära sig bli händig.......(lär sig just nu att lägga golv  tillsammans med sin far), han är sambo med E som är ett år äldre än honom(förståss!!) och jobbar på ett call center med konstiga arbetstider, han är storebror till:
                  M
som är 17år, pluggar andra året på Motorbranschens fordonsprogram, är nybliven ofrivillig singel.......eller.....( han pratar om en gotländska,) har tagit på sig att hjälpa mig uppfostra valpen,älskar att övningsköra, längtar tills han får körkort, han är hjälpsam, han kan göra "konstiga" saker som att cykla eller åka inlines 5-10 mil bara för att han inte har något att göra,han är storebror till:
                 m
barn nr 4 är 15 år, går i 9:an, är trött på skolan, hatar spanska, har pojkvännen  s på distans  ( hon "hittade" honom på Böda i somras..........ett strandfynd......hihih =)), älskar djur, vill bli djursjukvårdare, tar ett stort ansvar med sin och syrrans hästar och i stallet, gillar att baka...........helst kladdkaka, täcker sitt golv med kläder, är lillmatte till:
                 t
är  hund, men är husets "katt" ,en liten svart pappillon-spets, han är snart 3 år, "storebror" till:
                i
 
husets skoätande odjur, är Pyreeneerhund, är 8 månader, är ganska korkad (eller smart...det är väl hur man ser det ,för lyder gör hon inte!!!) hon gillar :
              s
en långhårig schäfertik, som snart fyller 4, som växte upp hos oss, men nu bor tvärsöver gatan med S och E, hon bestämmer över:
              n
L
och T:s schäfertik, är 3½år,hon är lydig men stimmig.

Smått och gott: 3 av mina barn är blåögda, en är brunögd ,S! De flesta av oss är tatuerade (och de som inte är de som inte fyllt 18),Favoriträtten för hela familjen är Grekisk köttfärslimpa, (det ska vara vitlök i maten!)
Vi : har drivit en pizzeria...........i ett år bara.......... vilket slit!! älskar julen.........mest julfrukosten,älskar Böda och campinglivet, har ett visst bilintresse,älskar att resa utomlands (har varit tex på Kuba och i Goa) vi är storfotade (S är värst med 48-or, m har 41!) lyssnar på Rix-morronzoo,älskar att bada, älskar tv-serien "Vänner",umgås mycket, längtar alla till den 3 februari......för så åker vi till Thailand tillsammans med min bror och hans familj och mina föräldrar!!


SNÖ

Den första riktiga snön kom igår!!

Det är såååå vackert med snö och sol!!

Jag är barnsligt förtjust i snö!! (tror det beror på att jag bodde 5år av min barndom i Indien......och där finns det inte någon snö, för inte många andra vuxna tycker att det är så värst kul!!)

Konstigt ,tyckte 8-månaders valpen i som fick se snö för första gången (kl 02.30!!! ......hon hade magsjuka och jag sprang ut och in med henne............... hela natten!!)
Hon hejade sig i stegen och tittade sig häpet omkring............................hela världen är vit , innan hon försiktigt tog ett steg ut i det vita!!
Sen gjorde hon vad hon skulle innan hon först försiktigt doppade ner nosen i det kalla vita.............................. därefter kastade hon sig handslöst ner och rullade runt i snötäcket en god stund!!
Hon fick mig t.om att dra på munnen och fnissa  (trots att jag var ute för 4:de gången sen jag gått och lagt mig!!)

Service

Jag ringde till försäkringsbolaget i torsdags.
Igår var skaderegleraren och inspekterade vattenskadan.
En halvtimme senare kom 3 snickare.
De börjar göra iordning på måndag!!!!
Här går det undan!!

Så nu blir det badrumsrenovering.....................igen!!
Vi hade precis renoverat badrummet i förra huset då vi hittade vårt nuvarande hus!!

Välja kakel och badrumsinredning, NICE!!
Jag tro det får bli grått ,vitt och gult kakel......... Bauhaus here we come!!

Vattenskada

Är det inte det ena så är det det andra, livet är fullt av överraskningar!!

A upptäckte en vattenläcka igår. Han fick vattendroppar i huvudet i köket när han skulle ställa in mat i skafferiet............. m duschade på våningen ovanför!!
Genom ett litet borrhål (där brandvarnaren suttit )droppade det vatten!!

Det berättade han för mig när jag kom hem från Kommunens personalfest sent igår kväll! Personalfesten ja..... där var hela förvaltningens värsta festprissar..............INTE..........(tur att jag hade några roliga arbetskamrater med mig)det var en småtråkig tillställning, maten var trerätters och god men underhållningen var ganska undermålig, buskisen var rent genant dålig, showdansen och ABBA musiken var hyfsat hanterbar iallafall.
Tänk att ABBA musiken har blivit kult, det som var sååå töntigt att lyssna på i mitten av 70-talet ,så att man lyssnade på den i smyg!! Men det märkliga är att texterna sitter där fortfarande..............allihop!! Jag kommer ihåg att pappa ojade sig över att jag kunde alla texterna då och han tyckte att jag skulle lägga ner den energin på skolan istället!!!

Vi fick oss ett gott skratt av det fina upptryckta sånghäftet, längst ner på försättsbladet stod det "kulturkolan".............. (på småländska händer det mer ofta att r:en glöms bort, eftersom de inte används i talet) Vi roade oss med att göra nya ord av det typ: kul turk olan eller kul tur kolan...........Kulturskolan skulle det nog ha stått tror jag!!
Detta sånghäftet användes till Kommunfesten för 8-onde gången i år..............
Det blev en stor parantes............

Vattenskada var det ju ja............. A var ganska bedrövad när han berättade det och det blev jag också..................först
Där gick vår altan vi tänkt bygga runt huset till våren.................
Badrummet och altanen är två projekt vi tänkt ägna oss åt de närmsta åren, men vi prioriterade altanen och har redan bett snickare kolla och börja på det (.......men hantverkare är ju hantverkare.......... så det har inte hänt något alls än på den fronten)
Men sen kom jag på (med min nyvunna livet-är-toppen-entusiasm och energi) att det blir ju jättebra...........iallafall.......... ganska bra................eller.............iallafall inte så illa
Då är det ju försäkringsbolaget som får hjälpa oss med basen och grunden och så fixar vi finputsen, kakel,värmeslingor, duschvägg, möbler och sånt!!!
Jag ringde L och frågade om vi kunde få bo hos dem ett tag medans vårt badrum blev klart!!!
Skämt åsido, vi har två toor.......????????? (finns det ett sånt ord??)och två duschar så vi kan bo kvar hemma!


Jag fick förresten vara rörmokare förra veckan, när Ahmed den lilla terroristen (A kallar honom det kärleksfullt ibland!!)
O alltså, ville testa .........eller nåt........... och se vad som hände om man spolade ner den där lilla plastgrejen som hänger på insidan av toan och färgar vattnet blått!! Det blev stopp....................
Tyvärr upptäckte jag inte vad som hänt förrän jag spolat ner papper.........och annat , och när jag såg att vattnet med innehåll började stiga uppåt i toastolen och att den lilla plastgrejen var bort!!
Jag erbjöd A att ta över disken han höll på med, så att han fick känna sig lite manlig och leka rörmokare istället!
Tyvärr gick han inte på den lätta!!
Så det var bara att hämta gummihandskar och vaskrensaren.............(fast vi brukar kalla den slurpen)
Lyckligtvis så satt plast mockapären fast i kröken ,så jag behövde bara rota runt och trixa till lite, så fick jag loss den, utan att behöva anlita proffshjälp!

Nähe............. nu måste jag avsluta det här och ringa försäkringsbolaget och se vad de säger om saken!!

Friskförklarad

Äntligen har jag blivit friskförklarad!
De sista proverna var som de skulle, det var bara blodvärdet som fortfarande var lågt (men lite högre än sist iallafall)
Så jag sa till A igår att han nog får behålla mig ett tag till och han verkade bli ganska nöjd med det!!

Det är bara ett år sedan kompisen och grannen C dog i cancer 44år gammal och hennes man T (vi umgicks mycket) hade det ganska jobbigt efter det och då får man ett otäckt uppvaknande för vad som faktiskt kan hända, trots att man inte är så gammal. Man ska INTE vänta med det man vill göra eller ha, utan leva i nuet. Efter att hon fick sin diagnos  och prognos för 3 år sedan, så har vi levt efter mottot:
Lev livet fullt ut nu för man vet inte vad som väntar!!
T var förresten här häromhelgen med en ny kvinna, han har hittat kärleken igen, i en gammal hundkompis..............(ja  hon är varken gammal....... eller hund, men de har känt varandra länge och hon driver kennel och tränar hundar) Det var så skönt att se att han verkar må bra igen och har en trevlig kvinna att tillbringa sin tid med, det är honom väl unt!!

N har jag inhandlat: blutsaft, ginseng,rosenrot och omega3 så nu ska det bli fart på kärringen igen!!!

Lugnet

Lugnet har lagt sig................eller..........det är allt lite tomt hemma!!??




L med familj flyttade hem medans vi var iväg, deras badrum är så pass färdigt så att de kan bo hemma igen!
Men lite rena kläder som är deras, finns det allt kvar i tvättstugan........... så de är inte riktigt hemflyttade egentligen!!


Men det finns fortfarande spår kvar av att det har bott en 1½åring i huset!!

Tyskland

Nu har A och jag haft en riktigt go helg i Lybeck. Med trevligt folk, god mat och en mycket gott att dricka.
Ungarna har fått klara sig själva över helgen och de har de gjort bra, det var så undanplockat och städat när vi kom hem igår kväll, jätteskönt att de är så stora och duktiga!! Skryt skryt!!

Vi åkte i en stor buss där vi placerade oss allra längst fram (och högst upp) tillsammans med våra vänner M och C från corvette klubben som också driver en camping i Köpingsvik. Så det blev en helg del bil och campingsnack under de ca 16 timmarna vi sammanlagt tillbringade i bussen!





Högst upp sitter vi!!

Man fick nästan lite känsla av att man körde bussen när man satt som vi gjorde............... jag fick vid ett tillfälle, (en halv sekund,) hjärtat i halsgropen när A böjde sig ner för att hämta något från golvet,(han brukar ha svårt för att göra två saker samtidigt när han kör!!) ............eller.........tänkte nu är det dags att bromsa ..............eller....... nu borde man sätta på helljuset.................. Hur knäppt som helst!!

Jag var också med om ett par näradöden upplevelser på vägen ner!!
Det blåste nämligen alldeles förfärligt ........förskräckligt.........fruktansvärt...... mycket på vägen ner, så på Öresundsbron svajade bussen ofta till flera meter mot broräcket av blåsten (det är ju en del vindfång i en så stor och framför allt HÖG buss) Det var något av det otäckaste jag varit med om, värre har jag bara varit med om i flygplan i åskoväder!!
C
valde att gå ner en våning för att slippa se eländet och jag övervägde starkt flera gånger att följa hennes exempel!!

Jag blir alltid lika imponerad av busschaufförer............att de bara klarar att manövrera ett sånt gigantisk fordon på trånga utrymmen!! De var vår kompis J sen ca 20år tillbaka och hans sambo som arrangerade resan och han körde dessutom bussen den mesta tiden. Han fick dessutom agera som tolk, reseledare och medlare (det var några ungdomar som inte riktigt lärt sig sina alkoholintagsgränser och ställde till det lite............ jag vet.........det var tant varning på den meningen .......... jag märkte det!!)

Trevligt och bra hade vi det på alla vis iallafall, flott hotell och hotellfrukost, (där man fick sin omelett gjord medans man väntade.............och färska wienerbröd)

Jag har dessutom kommit på varför tyskarna alltid tror att alla kan prata tyska.......... deras TV gav mig ledtråden!
Allt, jag menar verkligen ALLT på TV är dubbat på tyska ,och barn som växer upp med scooby doo som pratar tyska och sen pratar alla i OC tyska, singing BEE eller Deal or no deal på tyska,det bara titeln på programmet som är på engelska och sen pratar ju både Brad Pitt och James Bond också tyska, så vad ska de tro???

Och så bunkrade vi alkohol förståss, det blev lite dyrare än beräknat ...............eller så köpte vi hem mer än vad vi hade beräknat...............!!
Det ska iallafall räcka till nästa år då vi åker till Tyskland igen...........borde göra iallafall!!
Åtminstone Tequilan!!

Lycka!

Jag LYCKADES!!

Hitta ett par skor i kategori 2 (snygga, bekväma och som passade)
Men jag missade kategori 1 (BILLIGA snygga, bekväma och som passade).............tyvärr



Men jag är jättenöjd ändå!! Jag har snygga skor att ha på mig i Tyskland!!
Ska se om jag hittar en jacka där!!
Vi åker 5.30 imorgonbitti!

Ser fram emot en helg, bara A och jag, med god mat ,gott och dricka,shopping,sovmorgnar och hotellfrukost!
och utan tvätt ,städning och disk!!

Chefen

Här hade jag tänkt sätta in en helskön bild på min underbara, om ändock aning tankspridda chef (fast jag brukar säga att han är en arbetskamrat med andra arbetsuppgifter!!),
utklädd i vår vän punkarens utstyrsel!

Men någon kan kanske uppleva det stötande och inte uppfatta ironin om de ser en bild på kommunens fältningssamordnare  (som dessutom är präst)  på musikfestival med:
skinnväst med 1dm nitar,
Astra Kask tryckt på västen
svarta pilotbrillor
mycket kortklippt frisyr (förr hade han hästsvans och skägg)
Cool min = bister min
ring i örat...........den är faktiskt hans privata
och dessutom kommunens logga på t-shirten under västen

Så det blir ingen bild!
Men bilden är helskön, synd att ni inte fick se den

Läkare!!!

Hur många års utbildning krävs det för att bli allmänläkare?? 5? 6? 7?
Det saknas nog en viktig del i den utbildningen..................att passa tiden!!!

För hur ofta kommer man in till läkare på utsatt tid?? Jag tror aldrig att jag varit med om det!!

Jag har efter att sökt läkare efter en förkylning med hosta som aldrig blev bra, eller som återkom gång på gång, fått lämna en massa prover, en mängd blodprov sen urinprov,sen avföringsprov och blodprov och urinprov igen.
Det konstaterades då att jag hade riktigt dåligt blodvärde,( jag hade 111 i blodvärde och man ska visst helst ha runt 250!)
Och jag som trodde att jag bara var ovanligt kraftigt drabbad av hösttrötthet!!

Jag fick sen kallelse till läkare en vecka senare, (eftersom det fanns blod i urinen) tiden passade inte mig så jag ringde genast och ändrade den tiden och fick en ny tid...............14dgr senare..........än den utsatta tiden!! Jag passade också på att fråga vad som kunde vara fel och fick svaret att det kunde bero på krafiga mensblödningar, njursten eller något annat med njurarna! (Och cancer eller tumörsjukdomar visste jag...........!!) 
Den tiden blev jag tvungen att ändra pga en kurs med jobbet och fick tid ytterligare 14dgr senare!!!

Den som nu är riktigt haj på matte kan ju konstatera att jag fick en tid hos läkaren ca 6 veckor efter att det  är konstaterat att något  inte är som det ska!!

Och den tiden var alltså igår, då jag var hos läkaren.
Jag betalade 150:- ,läkaren  (.......som kom 20min efter utsatt tid) pratade med mig i 3 min innan hon sa att nu var det så länge sen som proverna togs, så nu behöver alla blodproverna tas igen, köp dig lite järntabletter och tack och hej!!
Jag lämnade 6 rör blod och blev ombedd att ringa nästa vecka för besked!!

Det här kan ju bli en följetång( stavas det så??) i evighet om det fortsätter såhär!!
Hoppas jag inte är allvarligt sjuk!!

Jag ska byta läkare när det här är klart!! That`s for sure!!

Hemma

Är det full fart!!
Min idé om att jag skulle gå i ide,blogga, släktforska på nätet och vara allmänt asocial i höst........ har inte riktigt gått att genomföra.
L med familj och hund har bott hos i 3 veckor nu.
L konstaterade torrt häromdagen : Det har tagit längre tid för dem att renovera vårt badrum än att bygga tunneln under
E-22:an....................( som de gjort under samma tidsperiod!!)
Hon sa också - Borta bra men hemma bäst,
Jag kontrade det med - Det är trevligt med gäster, men det är också skönt när de går hem!!
Skämt åsido, jag älskar dem , men 3 veckor är lång tid för 2 familjer att bo ihop!!

T är nog den som längtar hem mest...........
A kikade på husannonser i tidningen, sådär som man bara gör, i helgen och hittade ett hus i Mönsterås på 700kvm,
-Kanoon, sa jag då kan vi bo tillsammans allihop alltid!
T bleknade...........en sekund......... men fann sig och sa sen helt allvarligt........ men finurligt 
-Jag tycker nog att Mönsterås ligger lite väl långt bort!!       ;X Fnisss fnisss

Ett annat tecken på T:s hemlängtan såg jag i hallen när jag kom hem häromnatten, då det står ett tiotal skor precis innanför dörren, (varför hamnar de alltid där??? det finns en ganska tom skohylla alldeles bredvid!!!) alla skorna stod så tårna pekade inåt................ utom T:s skor vars skor pekade rakt ut..............mot dörren!!!  Hihihihi

Men det har faktiskt varit jättemysigt också och lille O har lärt sig säga morfar, mormor,diska, mjölk, Izzy  och Moa (även om det sistnämnda kan vara svår att skilja från nova ...........deras hunds namn.)

Och det är höjden av lycka när man lille O på morgarna kryper upp i knäet på mig vid frukosten, eller kommer rusande med öppna armar rakt i min famn eller när han kastar slängkyssar efter mig när jag går till jobbet eller när han så kärleksfullt och mjukt säger -muufaa till A!! Då vill man alltid ha det så!!

Hörrödu T, vad tror du, ska vi inte fundera lite mer på det där med Mönsterås??

Skor

Jag måste köpa mig nya skor!
Jag är i riktigt akut behov av nya skor eller stövletter!

Jag HATAR att köpa skor!!
Jag är felkonstruerad............. finns inte en sko som både är snygg, bekväm OCH passar mig!!

Min kvinnliga kollega S tycker nog att det är i huvudet som jag är felkonstruerad, som  är kvinna och INTE gillar att handla skor!!!

Men det är verkligen inte kul när man har fötter  i storlek 41,breda som en tegelsten, är i stort  sett plattfot, har besvär med hälarna och har anklar och vader som värsta fotbollsspelaren!!

Jag har varit i två skoaffärer idag, första affären hade inga skor eller stövletter i min storlek!!

I nästa affär hittade jag ett par stövletter som var både snygga, bekväma och passade........ok, det tog 20min innan jag trixat in mina anklar i skon.......men sen var de underbara.............iallafall vänsterskon................
i högerskon var det  något "tagg-aktigt".......... av plast eller papp som stack rätt in i hälen!! Inte skönt!!
Så då gick det åt helv.............

-Nej, tyvärr vi har inga andra i storlek 41 det kommer bara ett par 41-or i sortimentet!!
(Inte undra på att mina döttrar ofta köper likadanna skor.................de har också 41-or, men lyckligtvis så saknar de mina fotbollsbensgener!!!)

Ok ,ok jag fick sänka mina krav lite,
Det fanns inga skor som var: Snygga,Bekväma och Passar ...........
så då får jag väl nöja mig med att det är Bekväma och Passar då!! .............Nähe
Sänkte kraven  till: att de ska Passa!!..............................Dream on!!

DET FANNS INGA SKOR I HELA BUTIKEN SOM PASSADE MIG!!!
AAAAAAaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrRRRRRRRRRGGGGGGGGhhhhhhhhhh!!!

För jag vill inte ha gympaskor eller kängor!!

Jag MÅSTE ha mig nya  bekväma skor............A och jag ska till Lybeck ( jag vet att det stavas med tyskt u men jag har glömt bort hur man gör........ eller hittar inte ett sånt )

Jag VILL inte ha mina vinterkängor eller gympaskor och jag KAN inte ha mina sköna sandaler eller fula ingångna vanliga skor (som i tuggat på i fronten!! i är en storförbrukare av skor......förstört massor!! Skithund!!)

Jag ska flýtta till ett varmare land..............där man kan gå barfota eller i sandaler året om!!

Men...............tills dess måste jag ha skor eller stövletter...............redan till helgen!!! 
Jag måste fortsätta min skojakt imorgon!! Sååå Kul!! INTE!!

Svenska mästare

Kalmar FF är svenska mästare!!
Jag är ingen fotbollsentusiast men ändå...............det här är ju stort!!
Grattis FF!!



Heja Heja!!
FF till tusen hela da´n...............


För gammal??

Är jag för gammal för att få nytt jobb??

Jag börjar undra, jag har sökt flera jobb och inte fått svar ifrån någon av dem.
47½ är väl inte gammalt?
Jag kan ju jobba 20 år till, jag ska inte ha fler barn, jag har inga små barn och jag har 28års arbetslivserfarenhet!!

Och jag har de senaste 8½åren bara varit sjuk och borta från jobbet 3dgr......och de var sammanhängande!!
Min ålder borde snarare vara en merit till de jobben jag sökt som kriminalvårdare och som behandlingsassistent med ungdomar, tycker iallafall jag........................ men personalrekryterarna tycker uppenbarligen inte det!!

Men jag har ju höga krav på jobbet förståss, jag vill ju ha ett jobb som jag kan trivas lika bra med som det jag har!!
Lönen är inte lika viktig, nu lägger jag ca 3000:- på bensinpengar (jag har 5mil till jobbet) så jag kan t.o.m sänka mina lönekrav och ändå få lika mycket pengar att röra mig med!!

Idag ska jag iallafall söka ytterligare ett jobb, som jag faktiskt blev tipsad om här på bloggen av en läsare, lite kul!! Tack!!

Ja ja jag sitter ju inte i sjön egentligen, nu är ju bensinen lite billigare igen, jag älskar mitt jobb och mina arbetskamrater och vid årsskiftet får jag bättre schema, med mer sammanhängande ledighet och arbetspass,vilket ju innebär lite mindre resor = lite mindre bensinpengar!!

Är du personalrekryterare??
Bra, här är ett mini CV

Jag söker jobb med ungdomar eller unga vuxna eller som kriminalvårdare
Jag är utbildad mentalskötare
Jag är en kvinna i mina bästa år
Jag har jobbart 10 år med utvecklingstörda barn och unga
Jag har jobbat 2år med kroniskt psykiskt sjuka vuxna och ungdomar
Jag har jobbat 17år som behandlingsassistent på behandlingshem
Jag har varit lekmanna övervakare åt kriminalvården vid 3 tillfällen
Jag har under mina senaste arbeten lagt ner en del av min arbetstid på schemaläggning och att vara handledare åt praktikanter och nyanställda
Jag är utbildad i Lösningsfokuserat arbetssätt
Jag är utbildad i RePulse, en individuell variant av ART
Jag är utbildad COPE-handledare till föräldrautbildningar
Jag leder föräldrautbildningen TonårsCOPE
Jag har en viss datavana
Jag är positiv till min natur och ser hellre till möjligheterna än till svårigheterna
Jag har i hela mitt yrkesliv jobbat med människor
Jag är väldigt engagerad i mitt arbete
Jag är en socialmänniska som trivs med människor omkring mig men kan även njuta av ensamheten
Jag har en stor empatisk och inkännande förmåga
Jag är orädd och gillar utmaningar
Jag är rak och tydlig i mitt arbete med ungdomar och arbetskamrater
Min styrka är att jag  har förmåga att hitta nya lösningar på svårigheter
Jag har inga sammarbetsproblem
Jag har ett stabilt familjeliv
Min fritid ägnar jag mig åt att skriva, läsa, mina hundar, friluftsliv och mitt hem och min familj
Jag tycker om bilar, resor,att baka och laga mat
Jag har inga drog eller alkoholproblem!!
Jag är fysiskt och psykiskt frisk

Jag är helt enkelt den perfekta arbetsttagaren!!
Pick me!!

Ledig

Har jobbar ett häftigt helgpass nu ,så idag ska jag göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.
Och idag är jag faktiskt alldeles själv............själv.........alldeles själv!! Det tillhör inte vanligheterna här hemma nuförtiden!!

Det blir nog en del sittande vid datan, A har äntligen............(jag har tjatat en del!!) kopierat gamla foton som låg i hans data på jobbet!!
Så idag har jag sorterat de som behövde sorteras och raderat de som behövde raderas!!
Jag menar...........bilder med en halv hund eller en människa utan huvud behöver ju faktiskt inte sparas!!

Hittade en massa gamla bilder från Böda 2004 och 2005 som jag kompletterade Bödagängets bilddagbok med (oland är användarnamnet, om någon undrar!!)

Sen finns det massa helt för mig ointressanta bilder som jag inte behöver ha i datan, bilder på corvetteprylar, bilar, bilar och åter bilar...................
Fast de flesta bilder får vara kvar, de har säkert sitt kult värde...................eller inte!!

Jag måste nog visa några av dem sähär kommer det en bildkavalkad från min dator!!

m som fotomodell..............för 4år sedan!! (...........hon kommer att mörda mig!!!)



Såhär hade vi det 2004 innan vi lärt oss dricka tequila och slabbedask!! Och M har fin frisyr =X!!



A som pizzabagare (jaa........... vi har drivit en pizzeria!!)



L var chef och förste pizzabagare.............hon kan kasta pizzadegar i luften...............OCH få ner dem på rätt ställe!!



Liten s! Då skrämde hon minsann ingen!!



M:s 12-års dag



Vi lånade Bödas stora grill 2004 och fick hjälp av en okänd brunbränd hjälpsam karl och en man med en stor mustasch att få den på plats!!! (visst verkar beskrivningen stämma in på ett par långliggare på Böda!!)



Två lyckliga brudar som funnit varandra!! E och hennes v!! (v är förresten kusin till "vår" s)



Jag menar...............hur bra är en sådan här bild?? Det är iallafall L och lilla n.................tror jag!!



En sådan här liten damleguan har vi haft en gång i tiden med!!



Kul bild!! Inte!!  Helt ointressant!








Visst är de bara för söta! Liten t har krupit tättintill s!!
På Böda förståss!!

RSS 2.0