Tillbaka till 1800-talet

På corvetteklubbens sommarmöte i Sunne på Selma Lagerlöf hotell fick vi en svit........."Röda rummet"..........ett alldeles förfärligt rum!!
Det luktade gamla böcker och damm.......

A tyckte det var helläckert...........


Men det tyckte inte jag..............jag tyckte bara att det var mörkt och obehagligt med tjocka sammetsgardiner i fönstren


Snacka om dammsamlare!!

Och det enda som fanns på väggarna var  3 tavlor av samma fula gubbe i olika åldrar....... Han syns på väggen bakom oss här!! Är det någon som vet vem det är?? Är det någon gammal kändis???
Jag frågade i receptionen, men det var bara en "ny på jobbet" där som inte hade en aning om det!!
jag har gogglat gamla författare etc från Värmland men inte blivit klokare för det!!


Sommardag

Jag tog med mig L och barnbarnen och åkte till svärföräldrarna i stugan med sjötomt på min lediga dag idag.
Jag kom iväg senare än beräknat för s tyckte det var ett bra tillfälle att hoppa över altanräcket och jaga kanin ..............precis innan jag skulle börja packa bilen.............j---la hund!
Det var bara att sätta mig ner och vänta in henne efter att jag ringt till L och sagt att jag blev försenad!
Hon kom efter en liten stund så vi kom iväg bara en kvart senare än beräknat (men jag hann inte lämna hundarna hos  A  innan som jag tänkt, de fick följa med till och vara där medans jag barnvaktade så kunde åka och prata med sin chef!!)
Vi hade så mysigt ungarna hundarna och jag ute i trädgården när L var borta, inte ett gnäll eller pip från ungarna..........förrän L kom tillbaka............varför gör ungar så??
Är det för att ge sina föräldrar dåligt samvete genom att ge uttryck för hur eländigt de haft det medans hon var iväg??
Sen åkte vi till stugan iallafall......2 liter jordgubbar köpte jag med mig på vägen!!

Vädret var helt underbart...........soligt och lagom varmt..........(och jag hade på mig mina nyinköpt shorts............i storlek 40!!!!!! Jag blev "tvungen" att handla mig kläder till en plötsligt påkommen fiskeutflykt igår, det passar ju inte att ha klänning under fiskeutflykt heller!! så det blev två par shorts och 2 linnen.....ok ok......det hade ju räckt med ett par shorts och ett linne men jag kunde inte bestämma mig så det blev dubbelt.....men jag behövde ny shorts alla är för stora.......och det är ju inte så konstigt.......de är i stolek 44.......som var den storlek jag tog och provade först.......som var alldeles för stora.......jag provade 42 också men det var lika "illa" så det stannade på storlek 40!!När hade jag storlek 40 senast?????????Det har jag faktiskt inte en aning om!!)

V gillade kringlorna och jordgubbarna, sen tog hon sig lite egna upptäcksfärder........


-hmmmmm i är gosig...........dit går jag!!

i är mer intresserad av hennes kaka...


Men V vill inte dela med sig......


Goosa.........i är VÄLDIGT tålmodig och överseende när det gäller V:s "uppvaktning"!! med


Det här är väl en alldeles fantastiskt härlig bild!!


O tog med sig sin gammelfarfar och fiskade spigg och räkor, det är inte alla som har den möjligheten!!

V badade också....... för första gången i havet...........och hon var minsann ingen badkruka.............hon gick bara rätt ut!!





och så var det lite bollspel.....


Alla hundarna badade och busade.............och skvätte ner oss!!!

Fina sommarbilder va?


En fullt sysselsatt 4-åring!!
Det är så skönt att ha lediga dagar mitt i veckan...............speciellt såhär års!!

Helgrapport

Jag har haft en riktigt go midsommarhelg på Böda, men midsommardagen var tråkig med urtrist väder. Men jag har haft ungarna  och vännerna runt mig så vi fick spela lite kort och sånt där istället så helgen blev bra trots vädret.
Jag har lärt känna mina "svärdöttrar" lite bättre och det var ju trevligt! Det är goa tjejer som är hjälpsamma och sociala, det gillar jag! M och E passade på att förlova sig på stranden också på midsommar,


Det var ju en överraskning, men de ska ju snart bli sambos så det passar väl bra!
De fick pengar i förlovningspresent så de kunde köpa sig en tavla eller en vas som de fastnat för, men som de ansåg vara för dyr.......... nu fick de ett bidrag till det!
Min lilla semester är slut nu, så i eftermiddag och kväll jobbar jag igen...........men det är bara 3 veckor tills jag går på min riktiga semester i 4 veckor!!
Just idag känns det som om det annars skulle vara en bra vecka att börja semestern på så varmt och soligt som det är nu!
20 grader när man går upp kl 8 på morgonen, det är sommar det!!
Imorron är jag ledig igen så då får jag väl ta med mig L och barnbarnen och åka till stranden eller till svärföräldrarnas sommarstuga vid vattnet och njuta av en ledig dag till!
Någon telefon har jag fortfarande inte..........reparatören kom väldigt snabbt och det var jag väldigt glad över...........gladare hade jag dock blivit om han fått telefonerna att fungera igen bara...........han fick sin telefon att fungera i huvudjacket........... men inte mina så då antog vi att åskan hade "tagit" telefonerna och det andra jacket.  m och jag åkte in till stan och la sista biten av lönen på att köpa 3 nya bra telefoner..............men det fungerade inte ändå............inte ens på huvudjacket och trots att vi följde instruktionerna jag fick av reparatören om hur vi skulle göra om vi mot förmodan inte fick telefonerna att fungera!! skit!!
Jag som har så många samtal att ringa till agria och resebyrån tex.
Det har kört ihop sig lite för oss så vi måste boka om Gambia resan med hela familjen i vinter till en höstresa istället.................så A och jag får "offra" oss och åka ensamma någonstans i vinter..............det lutar åt Sri Lanka =) Äh vi överlever nog det också =)
Nähe nu ska jag ta tag i mitt jobb för corvetteklubben............skicka ut utskick till nya medlemmar och eventuellt blivande medlemmar............jag ligger lite efter med det.............men snart är jag ikapp!!

Midsommarpackningen

m och jag åkte hemifrån igår fm och det var en ordentlig packning vi hade med oss......
m ska ju bo och jobba på Böda de närmsta 6-7veckorna så den mest packningen var hennes


Men en hel del var min packning också, massa mat bl.a........... vi ska ju ju bo 7 personer och 2 hundar i husvagnen i 4 dagar (fast 5 för m och mig)
Så hundarna fick lite mindre plats där bak än vad de är vana vid

Men de.....speciellt s är bara glad att hon får följa med.......
Vi fyllde hela baksätet också.........fullständigt..........det sista fick jag plocka in vis framsätet...............för då gick det inte att öppna bakdörrarna utan att något ramlade ut...........


Sen kom vi  iväg...........vi fick bara lämna vattendunken och kassen med ljusstakar..........för de fick verkligen inte plats...........de fick A ta med sig när han kom!
Inatt har det stormat och regnat hej vilt utanför...........jag var tvungen att gå upp och gå ut en runda mittinatten och kolla så att allt stod kvar på rätta stället!!
Men det värsta ovädret hade gått över på morgonen och vid 11 tiden kunde jag flytta ut i min solstol och min tjocka bok


och sen satt jag mest där hela dagen tills A kom (ja det är klart hundarna har fått rundor minst var
3:dje timme!!)
A kom vid 17.30 tiden och M och E 2 timmar efter det, S och t har fortfarande inte kommit, men de är påväg nu och kommer väl vid 23.30 tiden.
I kvarter 1 har de flesta ur BBB redan kommit, det är bara T och B från Lund som inte kommer i midsommar och Mi har inte kommit än, hon jobbar inatt och kommer imorgon eftermiddag! 
Mina svärföräldrar kommer också imorron och förhoppningsvis kommer också fd grannen och hans sambo också under dagen!
Det är rekordmycket husvagnar och tält på campingen i år tror jag, campingen är nog halvfull iallafall och det har det aldrig varit förr......Böda camping är inte som den varit!!!
Tyvärr!!

Full fart framåt

Igår var jag alldeles för lat...........jag bloggade mest............så idag måste jag göra allt det jag inte gjorde igår!!
Semester har jag ju iallafall och nu ska det tvättas, packas, handlas och städas så jag kan åka till Böda med gott samvete imorgon bitti! A har för mycket att göra på jobbet så han kan inte komma dit förrän på torsdag kväll!
Jag ska tillbringa 5 dagar där med att njuta av livet och umgås. 3 av 4 barn och 2 "svärdöttrar" har jag runt mig större delen av helgen och det gillar jag, och vem vet L kanske tar med sig ungarna och kommer någon dag de också, jag hoppas det för jag längtar efter barnbarnen, jag har ju inte träffat dem på nästan en vecka nu! Annars får jag nog ta mig dit en stund i eftermiddag!
Jag satte in den här bilden

som profilbild på facebook på skoj  igår.............vännen E tyckte det var maximal humor (hon frågade mig hur jag ens kunde fråga mig var S fått sitt tokeri ifrån!!)...........och det tyckte jag också att det var...........men A och m höll på att bryta ihop........de tvingade mig ta bort den =) det var t.o.m hot om skilsmässa om jag inte gjorde det =)
Så jag fick sätta in den här bilden istället


för husfridens skull =)
Skönt att ha semester förresten för på jobbet verkar allt vara kaos igen.........jag blir såååå trött!!
Vår "fasta telefoni" som det numera kallas har bråkade med oss igår.......hopplöst utan telefon eftersom jag har synnerligen dålig täckning på mobilen hemma, så jag anmälde det till telia igår och hör och häpna........det är redan påväg en reparatör............ibland händer det!!
Nähe som sagt idag har jag inte tid att sitta här..............full fart ska det vara!!
Ha en riktigt bra midsommar om vi inte hörs innan dess!!

Själva festen

A skar gyros hela kvällen......nästan....20kg gyros tar sin tid!!



Alla smååt lite ( som vanligt när det grillas gyros!!) under tiden,så ingen hann svälta ihjäl innan maten serverades



Ungarna hade skurit grönsaker (så det hade räckt till dubbelt så många!!) och dukat med ett orange tema för att hedra mig! Älsklingarna!!



 




Det var bättre än korv med bröd!!




Bröderna.......eller nåt..........mina söner........... var hungriga de med av allt jobb!

Maten föll alla i smaken! och ingen gick hungrig från bordet

V säger gonatt till gästerna

Prinsessorna myser bakom bardisken

Gästerna är mätta men än finns det mat kvar

Sen blev det dans.........oj vad vi dansade...........oj vad kul vi hade!!

Vi dansade "stockholmaren"

Stegen i "stockholmaren" är: vattenspridaren, fiskaren, spaden, pilbågen och motorsågen.............och det är rena gympapasset och jättekul.............ungarna var "dance-step-talker!
Ungarna, brorsan och jag var nog mest aktiva på dansgolvet...........lite galna som vi är =)

Sen serverades den obligatoriska och traditionsenliga jordgubbstårtan, jorgubbstårta SKA det vara på mitt födelsedagskalas............alltid!
Den här gången var det m som fixat 4 tårtor och hyrt ett tjusigt tårtställ!!
Den var ingen som tackade nej till den heller

Jag skär första biten............förståss

B tog av sig masken och mössan!






Sen dansades  lite till.......

Men vid två tiden började festen klinga av........

i tunnan brann det fortfarande förståss..........men annars var det inte mycket mer glöd i den festen!
Men jag hoppas och tror att alla hade lika roligt som jag hade....... för bättre fest än såhär kan man inte ha, det är min bestämda åsikt, även om jag hade önskat att mina föräldrar, fler av mina arbetskamrater och min extra unge med familj också hade kunnat vara med!
Världens bästa fest blev det iallafall tack vare A,ungarna, släkten och alla mina underbara vänner!!.......... och ungarna kan vila nu tills jag fyller 60!! 
Vid halv 3 stöp vi i säng.......


Födelsedagsfestdagen

Nu kommer det..............en kavalkad av text och bilder om den stora födelsedagsfesten!!
Jag fick ju dispens från min exil klockan 11.20 då jag checkade ut från hotellet i stan och åkte på 1-års kalas!
Det var trevligt att få träffa lite folk igen =) och att fira lillfias födelsedag!


Hon var dock mer intresserad av folket än av paketen (det lär ju ändras om några år!!)




 Men storebror hjälpte så gärna till med att öppna paket, så öppnade blev de iallafall!!


Födelsedagsbarnet passade också på att visa upp sina nya färdigheter som tvåbening för allmänheten just den här dagen


Men även här var det ett himla massa tisslande och tasslande -ssch nu kommer hon eller -mamma kan du gå någon annanstans........... när jag närmade mig mina barn eller make

A och S, t, M och m hade bara tid att stanna 1-1½ timme sen sa de hejdå för de hade så mycket att styra med!!
Jag stannade en stund till och fick lite kompimanger av svärsonens familj, de sa att V var så väldigt lik mig =)
Och bättre komplimanger än så kan man väl inte få!!
 När hon ser ut såhär V älsklingen

Även om jag inte brukar äta tårta med händerna eller kladda ner mig fullt så mycket när jag äter tårta!!


Och jag brukar inte heller så ofta krypa under bordet för att gosa med hundar!

En farmor har fullt upp med famnen full av små söta tjejer!Ändå fattades det två tjejer och O i den farmorsfamnen!
Sen fick jag åka till min "exil" igen! den här gången åkte jag till mamma och pappas hus

(de var uppe i norr och träffade pappas lumpakompisar) för att göra mig iordning och vila lite.......jag hade tänkt att sitta lite vid datan också

........men jag fick aldrig det trådlösa uppkopplingen med hjälp av A:s HTC telefon att fungera så det blev inget med det!!
Tiden gick väldigt långsamt den här eftermiddagen!!!
Och nu började jag bli lite uttråkad och en aning nervös också!!
Vad har min knasiga familj hittat på!!
Så jag tänkte -Äh, det gör väl inget om jag kommer hem 10min för tidigt och åkte hemåt.
Jag ringde dock när jag var en halvtimme hemifrån för att kolla om jag fick komma hem 20 över istället för halv sex.
Det fick jag inte!!
Nähe ok jag åkte en omväg hemåt, men då ringde M och sa att det hade kört ihop sig lite för dem och jag inte fick komma hem förrän kl sex!!!
På min fråga vart jag skulle ta vägen då fick jag svaret av L att jag fick åke hem till henne så länge.............men jag fick absolut inte gå in i huset!!!
 Nähe ok...........jag fick sitta på hennes altan och läsa min bok istället de sista 50minuterna.......

där hade jag iallafall lite sällskap av katten.......men nu hade jag t.o.m börjat få lite dåligt samvete över att jag gett ungarna och A en massa jobb!! Och glömt bort att jag fixat 100-tals kalas åt dem genom åren!!
Strax innan 18 åkte jag iallafall hemåt med en massa fjärilar av förväntan i magen!
När jag kom hem såg jag inga människor..........bara en massa bilar och en husvagn!!
M och hundarna mötte mig vid altanen och han satte på mig en stor orange svårhanterlig dumstrut med penna på!
Sen följde han med mig ner till stallplan..........


Där var alla fantastiska goa vänner och släktingar i fantastiska munderingar och väntade på mig och gyrosgrillen var på!

Böda-folket i operationsmundering,häxa, det var ett äldre gammaldags par, kossor och bovar, brorsan och hans familj i röda t-shirt som det stod -alla i Göteborg heter Glenn, på och så var det en nunna, en präst, en vulgär sjuksköterska, en hippie,vackra prinsessor i olika storlekar, bl.a S i sin förskräckliga prinsessutstyrsel (han räknas dock INTE som en av de vackra prinsessorna!!! Jag trodde inte det fanns spetsstrumpbyxor i hans storlek ens!!!)

Spindelmanspojken och katten kom och mötte mig!


A och ungarna hade tömt rensat och städat ur vår stora lada............inte undra på att de fått jobba så hårt, för där fanns det innan kalaset 3 bilar, en massa hö, färgpytsar, bildelar och en himla massa andra saker...........


Dotter och svärson á nunna och präst

S som den värsta prinsessa jag sett............han har inga hämningar den pojken!!!
Hur kunde han bli sån???


Fd grannen kossan  T  (trodde jag aldrig jag skulle få se på det här viset =)) och hans "tjyvaktiga" kvinna

Den lilla prinsessan............och den elaka fen???

Hippie M tillsammans med kusinen op dr s


Min älskade kebabkung med sin gyrosgrill...........och jag med min ostyrliga strut!!!

Min lillebror och hans familj..............alla heter Glenn!

E vackraste häxan jag sett!!Med vackraste rosbuketten!


Härligaste tjejerna från jobbet



Fina svägerskasystern och katten N (som fått på sig "täcket")

Stilige svärfar


Äldst och yngst på kalaset, min charmanta svärmor och hennes barnbarnsbarn (nästan 75års åldersskillnad)

Prinsessorna S och t skötte baren.........
Den goda bålen var det åtgång på



Spindelmammapojken med en bekymrad präst i bakgrunden............han bekymrar sig kanske över åtgången i baren!!

Hela knasiga underbara familjen!!

Halva Böda gänget........påväg till påfyllning av glasen!


Det var kändistätt på kalaset =) Massa "kändafrånTV" folk!! A1 och A2 och Böda-B bla
Herr och fru N, herr och fru B,herr och fru B-K, och herr och fru K


syskonen F (utan H)


En mycket lycklig kvinna 50- som slapp klä ut sig......... pga att hon tjatat ihjäl famijen om vilken fin klännning som hon skulle ha på sig på sitt stora kalas!


Syster m serverade "shots" ur sin spruta under kvällen!


Nunnan ville inte dela med sig av sitt glas till den lilla prinsessan!! Nog klokt!!


Den svårhanterliga struten blev signerad av alla!

Sen var det paketöppning.......O tyckte/trodde att det var V som skulle ha paketen............det var ju hennes födelsedag!!
 Men han fann sig sen i situationen och hjälpte mig öppna mina paket

Jag fick en alldeles fantastiskt paket av "kossan" T och hans bov kvinna

Jag blev så rörd, för krukan och vätten jag fick av dem är gjord av min vän som vi bodde granne med och som alldeles för tidigt förlorade mot cancer för 4-5år sedan och som då var gift med T (som idag var utklädd till kossa) en helt ovärderlig present med andra ord!
Jag fick så många fina presenter, trots att jag sagt att jag verkligen inte ville ha presenter............ bara deras närvaro på kalaset!

Jag fick också ett specialdesignat silversmycke från Böda vännerna som symboliserade böda blått, sand och gemenskap.Det har jag använt flera gånger sen dess och fått mycket beröm för.


V var så jättesnäll hela kalaset och charmade inte helt oväntat alla!

Prästen är helt opåverkad av nunnans flirtande!

Hela härliga gänget!! I ladan som de gjort så fin, med belysning mot väggarna och golvet som gjorde att allt blev helt underbart läckert!

En lillebror och en storasyster även om han sa att jag var en liten storasyster (han hade inte träffat mig sen i augusti!!)

Jag och mina 3 "adopterade" systrar B, E och Mi




50+ nu då

Jaha nu är det så, ingen återvändo full fart framåt........bara att njuta av livet!!

Tänkte att jag får väl ta ett sånt här 50-års kort som finns i alla gamla fotoalbum på gamla svartklädda femtioåringar som sitter  omgivna av sina blommor



och ser sorgsna ut.........
Men.......

Det känns inte riktigt som jag............jag är som jag är.........inga åldersnojor här inte!!
Den här bilden är mer jag, linne, trekvartsbyxor, långt hår och tatueringar!!
Jag hade iallafall en bra födelsedag även om den inte var tillsammans med ungarna!
Firandet började ju förra veckan då ungarna fixade kalaset!
Min riktiga födelsedagskalas var ju det, det var bara födelsedagen som var igår.

 M, fru B från grannbyn fyllde 50 dagen innan mig, så vi slog ihop det.
 Eftersom hon fyllde år på lördagen firades det mest den dagen!
 Vi började med att ta några tequila tillsammans ett gäng inne på vårt rum innan supén (och efter att A och jag jobbat klart, vi sköter ju prylshopen på corvette klubbens sommarmöten......det kommer mer om det sen............känns som om jag har så mycket att skriva så det bara blir rörigt!! men det ska nog bli ordning på det om jag får sitta här vid bloggen ett tag!!!) 





Tequila är såå gott!!
Vid corvetteklubbens fina supé kallades jag upp till scenen där M med familj redan stod, och så sjöng och gratulerades vi av ca 500 festdeltagare.......


Det var ett hav av männsikor som sjöng för oss



Det var en ovanlig upplevelse som jag nog aldrig får uppleva igen.............att så många sjöng ja må de leva menar jag!!



Sötast och lugnast den här kvällen var den här lille killen


Han hade en skjorta full med corvetter på =)
Det var en riktigt trevlig kväll (även om maten inte var något vidare!!)


Jag hade ju trevliga bordsherrar!



Efter maten var det disco i nattklubben, där stannade vi inte så länge för vi hade dansat av oss det mesta till Playtones kvällen innan........... och A ville inte hångla i soffhörnan =)
Så därför minglade vi lite ute istället

Med vacker vy över Fryken med ett stort gäng corvetter i förgrunden!

 Vid tolv slaget bjöd vi in lite vänner till rummet (det hemska rummet har jag för övrigt, en hel del att skriva om en annan gång!!)
Vi drack champagne inne på vårt rum tillsammans med vänner från Jämjö och Floda och Järna och från grannbyn


Två nyblivna femtioåringar med champagne.....med en Britney Spears kopia (dottern till familjen i grannbyn) mellan sig!


Finns det stjärterum så finns det hjärterum............även i ett förfärligt rum!! Med fula gubbar på väggarna!!

Efter det stöp vi i säng!
Efter frukost så hade vi ett storjobb att göra A och jag..............packa ner och ihop allt det vi inte sålt under helgen, vi hade 5 pallar med kartonger med oss dit, men vi behövde bara skicka 3 pallar tillbaka............så vi sålde väldigt mycket, rekordmycket tror jag. Det var tur att vi hade prylshopen förresten för A lyckades spilla ett helt glas rödvin över sig....och lite över sin bordsdam....så han fick gå och byta , men han hade ingen skjorta extra med sig, men han löste det genom att han snabbt gick in och köpte en lite snabbt i prylshopen på vägen tillbaka till supén!

Undrar om det nånsin går att använda de här kläderna mer!!


Sen var det hemfärd.......... 55mil och vädret var inget vidare så vi fick köra uppcabbat hela vägen! Lite trist!
Vi hade sällskap på den resan av J och B från Jämjö enda till Växjö, så vi hade sällskap både till lunch och födelsedagsfika innan vi skildes åt!

Väl hemma hade m fixat jordgubbstårta........ och jag som längtade efter lite god mat lagade oss en god middag!
När jag sen gick in på facebook hade jag mängder av gratulationer där att tacka för, himla trevligt med facebook!!
Dagen slutade med att jag fick ett telefonsamtal.......det var roligt.......... av min första kärlek (.............nu pratar vi alltså 37-38år sedan) han heter också A, vi är jämnåriga och han fyller år dagen innan mig, och han hade letat reda på mitt telefonnummer (........och hittat min blogg på vägen dit!!) och han ringde för att gratulera!
Jag tänkte på honom dagen innan, men jag var inte modig nog för att ringa och gratulera, men det var han och det var himla trevligt, vi har inte pratat eller setts på 25 år tror jag!!

Annars är det fullt upp den här veckan också..........nu ska jag tvätta och handla och förbereda midsommarhelgen på Böda.............jag åker nog imorron eller på onsdagmorgon............det beror på vädret och hur mycket jag hinner tvätta och få iordning här hemma. m flyttar ju dit nu för att bo och jobba där i en massa veckor så hennes tvätt måste prioriteras!

Vilken fantastisk fest!!!

Det blev en helt underbar fest och jag längtar efter att få skriva om den.........men det tar alldeles för lång tid och den tiden har jag inte haft sen dess, men jag lovar, det kommer en bildblogg och en vanlig blogg så fort jag får tiden till det!!
Maskerad hade ungarna ordnat och , de hade tömt,städat och fixat till stora ladan (det var tur det för vilken skur det kom rätt som det var)
Deras ursprungstanke var att de skulle fixat en maskeraddräkt till mig också MEN eftersom jag "tråkat" ut alla ungar och make med att leta klänning och velat ha smakråd i flera månader och när jag sen hittat DEN klänningen (men jag har köpt 3!!!....... för säkerhetsskull) beskriva klänningen jag skulle ha, att den skulle vara bar på ryggen så tatueringen skulle synas, hur fin jag skulle bli i min klänning med mina -42kg etc etc kunde de inte med att göra det!
Så jag fick vara fin!!
Men de satte på mig en ohanterlig dumstrut iallafall.........men klänningen fick jag ha på mig!!



och tatueringen syntes....

.......för den bara ryggen visade min "helkroppstatuering"!!
Här tillsammans med festens sötaste prinsessa!
Min älskade make skar 20kg ( !!!???)gyros åt oss....


Han är den svenska galna kocken!! Och min underbara man!!


Jag omsvärmad av mina underbara fantastiska ungar (men de har sett bättre
ut!!! Speciellt S!!!)
S blev dock mycket nöjd med min reaktion när jag såg honom i ett hav av gäster


-Men för helvete S,har du ingen självrespekt utbrast jag när jag fick se honom (hans flickvän hade tidigare  diplomatiskt sagt -Du är inte så fin nu S!



t var desto finare!!Festens näst sötaste prinsessa!!


Hon kompenserade S utstyrsel!!

Men som sagt jag har inte tid att skriva mer nu, för i söndags hade jag 17 frukostgäster och ett kök att ta hand om och rester, väldigt mycket rester,(det mesta löste ungarna strålande.........men beräkningen av maten var väl sådär).........maten hade nog räckt till dubbelt så många!!
Och igår och idag jobbar jag 8-22 och imorron åker vi till Sunne på corvetteträff och kommer inte hem förrän på söndag kväll, men sen har jag en  veckas semester, då ska jag väl kunna få tid till att blogga!!
Men jag åker nog till Böda i början av nästa vecka......om det blir fint väder alltså!! För vi ska ju så klart fira midsommar där!
Men det kommer!!
Det kommer att komma massa text och bilder om mitt livs fest!! Världens bästa fest, och många av gästerna håller med mig!
Tack E och A som jag lånat de här bilderna  av! Från facebook! Förståss!!


Visst är det här en häftig bild?? Den uttråkade häxan E och en nöjd präst i T:s skepnad!


Grattis!!

Älskade lilla V som fyller 1 år idag!!

En mamma i exil

.........ja va ska man annars kalla det? Åkte hemifrån vid 8.30 igår morse och får inte komma hem förrän kl 17.30 idag!
Men det har verkligen inte gått någon nöd på mig............tvärtom............jag har haft det hur lyxigt som helst!!
Jag var hos L, hos frissan, på gymmet och hos svärföräldrarna där jag bjöds på lax till lunch.
Vid halv fyra tiden checkade jag in på mitt hotellrum.........som inte gick av för hackor!!
och det gjorde inte utsikten heller
I min ensamhet på hotellrummet gjorde jag som jag tänkt, det blev lite egenvård, naglar, fötter och ögonbryn snyggades till och så satt jag lite vid datan och slötittade på TV:
Vid 18-tiden kom min man "smygandes" med en ica kasse med kläder i (fattas bara att han hade frågat i receptionen om vilket rum jag hade, för att få igång receptionistens fantasi =)
Vi gjorde oss då iordning för en romantisk kväll på stan
Kände mig faktiskt ganska nöjd med resultatet =)!
Hotellets kvällsbuffé ratades för en grekisk restaurang i stan istället
Maten var god men den kom snabbare på bordet än vad vi förväntat oss så det fick bli en runda upp till rummet innan det var dags för bion. A uppskattade att få sträcka ut sig på sängen en stund, han hade haft en intensiv dag!!
Pirates of the Carribean blev det sen, den var hyfsat ok, effekterna är ju otroliga men handlingen kändes lite avdankad, skådespelarna berättade historien istället för att visa den kändes det som, men det var som sagt en helt ok kvällsaktivitet innan det var sovdags.
Och jag tänkte sova länge.......inga hundar eller tider att passa................eller hur.............6.15 vaknade jag och kunde inte somna om............för då började det pirra i kroppen av spänning inför kvällens kalas och jag började tänka och fundera..........då var det lögn i hel....... att somna om!!
Så det blev ingen  sovmorron alls, jag låg kvar en dryg timme för att inte väcka A som faktiskt sov..............lite längre iallafall.Sen kikade jag ut och såg att vädret såg bättre ut än igår, idag var himlen ljusgrå med hopp om ljusning medans den igår var mörkgrå!
Så det blev tidig frukost och sen tog A sin kasse och åkte ifrån mig!!
Nu ska jag ta mig en runda ner till stan och kika lite i affärer och köpa mig ett snyggare nagerlack, sen ska jag åka på 1-års kalas!!

Åsadag

Ska jag ha imorron, det ser jag fram emot!!
Jag ska gå upp ganska tidigt, för L vill ha hjälp med att fixa smörgåstårtan hon ska bjuda på, på V:s 1-års kalas  mitt på dagen på lördag (ok då, jag hjälper L lite också.......men det blir mest Åsadag iallafall!!) och pussa på barnbarnen. Så redan vid 8-tiden ska jag ta min väska och åka hemifrån.
Sen ska jag till frissan och klippa mig och snygga till frisyren,
sen blir det nog en alldeles egen runda till gymmet, och efter det beroende på vädret ska jag ta med mig min senaste Wallander bok och åka ner till svärföräldranas stuga vid havet, bada lite och sola lite och läsa mycket!
och fixa mig en god lunch, räk och tonfisksallad blir det nog.
eller ta en runda på modehuset och ta en ost och skink paj där istället (den är himmelskt god!!Den rekommenderas starkt!!)
Klockan 15 checkar jag in på mitt hotellrum med utsikt över hamnen, då ska ögonbryn, kropp,fötter och naglar fixas och slötitta lite på TV eller sitta vid datan eller fortsätta läsa min bok!! 
A ansluter sig så snart han gjort sin del av förberedelserna hemma inför kalaset (undrar vad de tänker på hotellet, när jag bokar hotellrum , jag som bara bor 2½mil därifrån =) de tror nog jag har en "affär" med en gift man......... eller nåt.........och det har jag ju.......men det är med min egen gifta man )
Då ska vi kolla in hotellets kvällsbuffé ,men faller det oss inte i smaken så tar vi och går ut på stan och äter något grekiskt istället och efter det blir det "Pirates of the Carrabien (hur stavas det nu då????? aja ni fattar) innan kvällen avslutas på hotellrummet.
A måste sticka därifrån tidigt på morgonen, för att fortsätta sitt arbete hemma, men jag behöver inte checka ut förrän kl 12.
Det blir ju 2 fantastiska dagar för mig på det här viset.........undrar om ungarna vill göra om det till min 60års dag också??
Men det är väl kanske för mycket begärt.
L antydde idag att det är en mycket som ska fixas och organiseras, 5 olika listor hade hon på "attgöra" saker och "kom-ihåg-listor"!!
De är såå duktiga mina barn, jag är såå stolt över dem, även om det bara blir korv med bröd och jordgubbstårta!! Och en välfylld bar och dricka till maten! För det vet jag att det blir för det har A och jag sett till!
Fast det tror jag nog inte att det blir.........för det behövs det inte 5 listor till!!
Jag är så spänd och förväntansfull inför lördagen!!
Alla jag tycker om har jag bjudit (utom mamma och pappa som är "stressade" upptagna pensionärer och redan hade bokat in sig på sin årliga helg uppe i norr,med pappas gamla och då menar jag gamla i dubbel bemärkelse, de är över 70 allihop) lumparkompisar fjälljägarna och de kunde/ville inte avboka det,fast det höll på att bli  en "fyllegubbe" som är ful i mun från Böda också, han frågade om han fick komma.......snacka om fräckhet.........jag känner knappt karln och tycker inte om honom ens och undviker honom så mycket som möjligt......... och så kommer han och frågar om han kan få komma med........på mitt 50-års kalas........när inbjudningskort eller liknande är skickat....... eller nåt  (vad vet jag?? ingenting!!) till mina vänner!
Han blev iallafall nekad!
Jag vill verkligen inte ha med honom........mina vänner/gäster kan ju tro att han är en vän till mig.......hemska tanke!!
Men min lillebror med familj kommer från västkusten (de är de av gästerna som det var längst tid sen jag träffade, och då är det ändå min lillebror!!)
Nu hoppas jag bara att yr.no ändrar väderprognosen för lördagen tills dess.........just nu ser det lite småtrist ut.......inget katastrof väder.........men de varnar för regnskurar........och det är ju trist!
Det förstör ju lite av mysfaktorn!
Vädret i expressen ser bättre ut.......vi får hoppas på att det är den prognosen som är den riktiga!!
Jag får inte komma hem förrän till kalaset, men jag ska iallafall fira V, sen får jag ta mig en runda iväg någonstans (det blir nog stugan igen, eller så stannar jag hos L och barnbarnen) tills kalaset börjar..........när nu det blir.........vad vet jag?? ingenting!!
Och det är sååå spännande........och jag har bevisat för mina ungar att jag kan släppa mitt kontrollbehov..........ha........men det ska bli nästan lika spännande att höra hur deras planeringsarbete och organisering har gått till, efteråt!!

Tatueringen i sin helhet

Såhär ser den ut


(bortse från gropiga ben och överskottshud!)
Att kroppen ser ut som den gör nu har väl sina naturliga orsaker när man tappat 41kg på 7månader, minskat 35cm i midjan, 30cm runt stussen,minskat 12cm runt armarna och 16cm på låren!
Och jag fortsätter tappa 2½-3kg i månaden..........men snart så är jag nog nere så långt jag kan, mitt drömmål har jag för längesen passerat!!
Så jag är nöjd (men jag ÄR snyggast med kläder på !!!)



.......och hyfsad i halvfigur!!
Jag har hittat nyckelben (jag tycker det är himla snyggt med nyckelben!!Har aldrig tänkt på det förut!!) och höftben och revben.... sånt där som tidigare varit väl inbäddat!!
Såhär mycket fick jag ta bort från mina silversmycken härom helgen....... (från höger halsbandet 6cm, fotlänken 2cm och armlänken 1cm!!
Det var en härlig varma och soliga Böda dagar i helgen och nu har vi blivit bruna allihop!
En del, t tex, fick lite för mycket av det goda, hon blev rosa och sa att skinnet stramade och verkade inte räcka till (och S klagade på att vi hade sträva" lakan!!) och fick tillbringa gårdagen i skuggan eller på mage!!
Hundarna hittade också sin skugga
I parasollskuggan
och i skuggan av vår "bonsai" björk!
A som tillbringat 5 dagar i solen på Böda är ordentligt brun
Han är så läcker!!
Idag är en väldigt varm dag också........20½grad kl 7.30 på morgonen........det är sommar på rikttigt det.......och jag måste städa........det är varmt att städa idag!!
Men jag har inget val, jag måste städa för idag är sista lediga dagen hemma innan kalaset på lördag och så har jag varit och handlat.........(det var inte kallt det heller!!) för jag har minst 7 övernattande gäster på lördag och de måste ju få frukost!!
ÅÅh vad det ska bli kul med kalaset..........jag vet inte vilka som kommer eller hur många som kommer eller vad ungarna har hittat på eller när kalaset börjar......det är så spännade.......jag längtar!!
Nähe, nu har jag pausat länge nog........nu hägrar tvättstugearbete, för jag jobbar imorron och på torsdag hela dagen och sen får jag ju inte vara hemma på fredag (A och jag ska gå på bio på kvällen och bo på tjusigt hotell med havsutsikt vid hamnen!!Gutt!!) eftersom det ska förberedas och grejas i mitt hus, så det måste jag fixa idag!
Men en runda till gymmet är också inplanerat och sen ska A och jag snygga till lite i vår trädgård!
För enligt yr.no de senaste dagarna så det blir uppehållsväder på lördag!!

Älskade ungar!!

Min fina dotterson, en riktig "tändstickspojke" med sitt lockiga hår! Men vad han har blivit stor, han är inget småbarn längre han inte!!
Hans "komplex" över lockarna verkat ha gått över, och det är ju bra! För de är ju så fina!
Han var på Böda hos morfar i helgen och jag hann träffa honom några timmar jag med!
A fotade med sin nya kamera, fotomodeller fanns det gott om!!
Visst är väl det här en härlig bild på V som fyller 1år på lördag!
Vi delade på en glass V och jag
hon delade gärna med sig.......men ville absolut hålla i glasspinnen själv!!
O är inte bara söt.........han är en linslus också!!
När A fotograferade V och mig......(för länge antagligen för O:s smak).......kom han och ställde sig mitt för oss =)
Det är inte mycket som syns av V och mig på den här bilden............så det gjorde han bra!!
Men bilden är kul och han är ju jättefin!!
S och t var också på Böda, söndag till måndag stannade de och vi tog oss en runda ner till hundbadet så hundarna...........och S fick leka av sig lite
S tog sig ett dopp t.o.m.......att jag badat flera gånger blir väl ingen förvånad över........men sista doppet var skönast, då hade vinden vänt och ytvattnet kommit in mot stranden, det var nog iallafall närmre 18grader i vattnet då!
Men såhär i efterhand vet jag inte om det var så smart att det nästan sista vi gjorde på Böda  var att låta hundarna vara på stranden........de fick med sig en himla massa fin sand hem..........bilen var full och huset blev ganska väl insandat också när vi kom hem!!

Personalfest...... och gravöl

Det hade vi igår, det var såå trevligt!!
Kollegan F bjöd hem oss arbetskamrater, nuvarande och fd arbetskamrater till sin vackra gård i underbar miljö!
Det blev en lång personalfest, vi träffades redan kl 14.30 och de flesta av oss stannade i 9½timma!!


Vi började med bål, en fruktigt god bål som hade en strykande åtgång
.....det var ju varmt och vi törstiga!!

Så den gick snart åt!!

Alla njöt av bålet och sällskapet!


Sen blev det aktiviteter....
Vi började med en tipsunda i de vackra  vädret och de vackra omgivningarna

Sista frågan var knepig och många stod länge vid trädet och försökte klura ut vilka huvudstäder
matsmältningsorgan i fångenskap
galen galopp
det öppna vattnets flicka
explosiv köksmästare
tvätta ett ton
var!!
Jag var den enda som kunde klura ut alla fem (äldst och klokast!!!......eller nåt!!)
Det var:
Bukarest
Madrid
Havanna
Bangkok
och Washington som var de rätta svaren!!
De övriga frågorna bestod till en stor del av en "arbetsplatsorientering" tex hur många fast anställda har det varit? hur många ungar har bott här? vilken ingrediens ska inte vara i en populär maträtt på arbetsplatsen? vem åkte till McDonalds i ren ilska etc
Jag vann hela tipsrundan!! Äldst och klokast var det ju!!
Men jag var mindre bra i femkampen, för den gick inte så bra alls!!
Vi fick skjuta lerduvor, det var spännande och nytt för oss flesta....... och alla var snälla och "svenska" och väntade snällt på sin tur



Jag sköt bredvid lerduvor


jag missade målet med hagelbössan.........alla gånger, jag kom inte in i ringen med golfbollen, stövelkast var jag lite bättre på där fick jag iallafall några poäng!!
Vår värd vann femkampen (han hade säkert fuskövat länge!!)
Tur att man inte är dålig förlorare, jag är desto sämre vinnare, för då kan jag inte låta bli att påminna alla om min vinst!!
Mitt i femkampen åt vi en gourmetplanka med en massa gott på

Jaa det var en riktigt trevlig fest, kunde inte blivit bättre!! och ett par av festdeltagarna hade jag inte träffat på länge, så jag fick mycket komplimanger för min nya smalare "look", en sa att jag såg 10år yngre ut (kanske behövs nu!!) en annan sa att jag var "grundsnygg" (vad det nu betyder!!??) och L vän fd kollega och chef konstaterade att jag tappat en tredje del av min vikt.......och det är ju faktiskt alldeles sant........en tredje del av mig är borta sen i höstas........coolt ju!!


Vi flyttade oss efter solen, först satt vi i skuggan

Sen flyttade vi ut i solen


Men sen jagade knotten in oss......
Det var som sagt en riktigt trevlig fest (som vi alla hoppas vår gode F gör till en tradition!!!)


Men en del har kanske har  lite "uppförsbacke" idag!!
Men inte jag för jag åkte direkt från festen till jobbet för att sova där eftersom jag skulle jobba på söndagen (och så slapp jag köra 11mil fram och tillbaka)......och självklart så fick jag igång huslarmet där mittinatten........jävlar vad det skriker!!! Larmet alltså!!
Men jag styrde av larmet utan att securitas hann komma!!
Men nu ska jag "flexa ut" för mina "arbetsuppgifter" har annat för sig idag, så jag beger mig till Böda!!


och tillbringar närmsta dygnet där tillsammans med vänner,man, barn och barnbarn, det blir ett toppendygn!!

Yr.no

Det är min nya "kompis" jag kollar flera gånger om dagen för att få veta vad det ska bli för väder på mitt födelsedagskalas........igår eftermiddag såg det mörkt ut..........regn hela dagen stod det!!
Det vore inte kul, för det är ju en fördel att fylla år på sommaren för då kan man ha kalas ute!! Såvida det inte regnar förståss!!
Men igår kväll såg vädret bättre ut nästa lördag......då var det soligt.........men idag när jag kollade....... igen........var det mulet!!
Men mulet kan man leva med, bara på med en fleecce eller filt när det blir svalare på kvällen!!
Men ikväll ska jag på en annan fest..........sista personalfesten i vårt lilla gäng....... kanske...... men idag kan man minsann inte klaga på vädret!!
I onsdags var jag ute och åt god mat med några ut "tjockisgruppen" och några andra som också var gastric bypass opererade. Alla mådde bra och vi räknade ut att vi 7 som var med sammanlagt hade gått ner 240kg!!! 3-4 normalviktiga personer hade vi tappat!! lite coolt!!
Själv har jag nu gått ner 40Kg........det är inte klokt...........trodde jag aldrig att jag kunde!!
Men det kunde jag och det är nog inte omöjligt att det blir 10 till av bara farten!! Men det är nog max vad jag kan gå ner tror jag........då väger jag lika mycket som jag gjorde när jag var 18!!! Nu har jag t.o.m fått ta av bitar av halskedjan, 6cm för lång var den nu!! Och fotlänken fick minskas med 2cm och armbandet med 1cm!!! Det fixade Bödavännen silversmeden till förra veckan!!
Jag åkte till Böda efter middagen med kompisarna, underbara fantastiska Böda! Och i torsdags satt vi bara i solen och njöt......och så tog jag premiärdoppet!!
Såhär tidigt på året är det en nackdel att det är så långgrunt!!
Det var kallt...........men väldigt skönt!!
Jag ser ju inte ut att lida precis!!
Det var bara K från Stängnäs och jag som vågade bada, de andra nöjde sig med att blöta fötterna och oja sig över oss!!
Nähe nu ska jag göra mig iordning till personalfesten, för nu har jag städat och plockat och tvättat och känner mig nöjd med mig själv, nu ska jag bara snyggas till lite också.......och det tar ju sin tid!! jag fyller ju trots allt 50 om 2 veckor!!

RSS 2.0