Foppatofflor

är det fulaste som finns.........men de är rätt bra att ha!! Jag har ett par knalloranga och m har ett par illans gröna, men de båda paren här tyckte jag var lite söta


Foppatofflorna är S och M:s (de samsas om dem när de är på Böda) 48:or och de små rosa är V:s 22-or!!
Visst blev det en ganska gullig bild??
Fötterna runt omkring tillhör dock mig och O!!

Dunderförkyld

är jag.........och det har jag INTE tid med!!
Så jag ignorerar det och stoppar i mig panodil zapp och dubbelverkande nässpray...........jag avskyr nässpray men den här gången har jag inte haft något val om jag ska kunna andas........och det kan ju vara lite bra att kunna det!!! Jag vet inte när jag var förkyld sist........så det var nog längesen!!
Jag var förra veckan tillsammans med L och O och hälsade på i:s uppfödare...........det var sååå mysigt!!
3 stora pyrrehannar som tyckte mycket om att få besök och att bli gosade med........


..........och O trivdes bra han också


Även om han emellanåt tyckte de var väl gosiga..........och stora, mycket större än de var när vi hälsade på valparna för drygt 1½år sedan


Då var de lite mer "behändiga"!
Uppfödaren tycker absolut att en av de stora unghundarna skulle flytta hem till oss........men vi är inte där än (även om jag fortfarande tycker det är alldeles förfärligt tomt utan hundar!!), men alla svårigheter, hinder och funderingar som jag hade undanröjde S åt mig!!
Jaja vi får väl se men  svärsonen T sa att vara utan hund är nog som att sluta röka...........ju längre man varit utan desto lättare är det att klara sig utan!!
I fredags åkte A och jag till Böda för att plocka med oss kyl och frys hem från husvagnen för vi ska ju inte åka dit något mer förrän vi plockar med oss allt hem andra helgen i oktober!
Det är väldigt tomt lugnt och vackert på Böda såhär års

Vi var bara på Böda fredag till lördag, för på lördagskvällen var vi hembjudna till fd grannen T och hans sambo...........och 9 fullvuxna schäfrar och det var trevligt.......... och jag fick klappa och gosa med massa hundar!
Dagen därpå hade jag planerat att bjuda alla ungarna på söndagsmiddag men eftersom jag var så knallförkyld och inte ville smitta ner någon såhär lagom till Kroatienresan.........talade jag om att de fick komma på egen risk, L med familj valde att inte komma medans S och t inte var så rädda för smitta (och det är klart.........det är lättare att undvika att smitta S och t än att undvika att smitta barnbarnen som är svårare att hålla på avstånd....... och låta bli att pussa på!!!)
 Och nästa vecka kommer vi ju ändå att umgås mycket......... jag får väl bjuda på söndagsmiddag då..............eller måndagsmiddag eller tisdags.......!!
Nähe nu ska jag ta 2 panodil zapp och lite näsdroppar och ta tag i mitt liv och min packning och mina listor.............för på lördag åker vi!!

Dags för packning

för på lördag åker vi äntligen till Kroatien

så på söndag ligger vi här på stranden.
Mamma och pappa är redan där och verkar nöjda!
Så nu ska jag strax börja packa, handdukar  och badkläder ligger redan på sängen bredvid våra "diskreta" resväskor

de väskorna lär synas på bagagebandet!!
De är alldeles nyinköpta!
Vi kunde inte motstå dem när vi såg dem i Böda.......först köpte vi den stora.........men sen bestämde vi oss för att köpa den lilla också!!
Så nu ska de fyllas, men jag ska anstränga mig att inte packa med mig för mycket...........vilket jag alltid lyckas göra............när vi var i Dominikanska upptäckte jag när jag packade upp, att en tredje del av kläderna aldrig använts!!
Så det ska jag inte göra om idag!! Man använder ju inte så mycket kläder utomlands precis, det är ju mest badkläder, shorts och linnen och kanske något annat en stund på kvällen.........som man kan använda en kväll eller två till!
Så mycket solskyddsmedel ska jag nog inte heller behöva ha med mig...........jag menar jag har ju "grundat" rätt bra i sommar så med den grundfärgen ska jag nog inte behöva bränna mig med.
Och när jag ändå höll på att fixa med resor så bokade vi oss en vinterresa också, så den 29 januari (om 131dagar) så åker A och jag 2 veckor till Sri Lanka

Här kommer vi nog också att trivas.....
Det blir nog 2 ganska olika semestrar...........i Kroatien kan/vill vi nog inte bara sitta och läsa och göra ingenting...........nu har vi ju barn och barnbarn med oss, så det blir nog mindre läsning och mer lek skulle jag tro!!
Men det ska bli såååååååå mysigt att få rå om och umgås med dem en hel vecka!!
Och så firar A och jag vår 25-åriga bröllopsdag där också....... på måndag.
Och M fyller 20 på resedagen så då måste vi ju fira honom också! Det får väl bli en smarrig bakelse på Arlanda!!
Det ska bli så skönt med lite sol och värme igen.........det är väldigt mycket höst nu tycker jag!

Arbetsglädje

Jag känner arbetsglädje........vilken härlig känsla det är!!!
Det känns som om det var längesen, men nu börjar bitarna falla på plats.
Jag vet var min arbetsplats ska vara, vilket schema jag ska ha (det är visserligen bara nästan klart, men jag vet att jag inte ska behöva jobba varannan helg  eller bara dagtid iallafall!!) och vilka arbetskamrater jag ska ha och så har jag fått lite nya utmanande spännande uppdrag/arbetsuppgifter.........och snart har jag ett kontor också......(visserligen delar jag det med kollegan S,) men jag skulle kunna sätta upp mitt namn på dörren.......det har jag aldrig haft förut!!
Men min sjukskrivna kollega verkar tvivla på min känsla för inredning (vilket hon i och för sig kan ha rätt i)för hon drömmer mardrömmar om vårt kontor!!
Och i fönstren på kontoret har jag levande krukväxter....... som jag ska sköta om!!

Hundlängtan

Jaa jag vet jag är hopplös!!
Men NU börjar det kännas tomt utan hund hemma!
Jag saknar att mötas av en glad hund som viftar på svansen när jag kommer hem eller när jag går upp på morgnarna!
Jag saknar en hund att trängas med i TV-soffan och en hund som buffar med nosen och vill bli klappad!!!
Jag har varit utan hund hemma i snart 3 veckor nu.......så länge har jag nog inte varit utan hund sen mamma och pappa kom hem med vår första hund, för ca 40 år sedan!! En 2 veckor gammal blandras som var vit med några stora rödbruna prickar.......köpt på en marknad i Bombay!!
Jag tror inte jag varit utan hund mer än 2 veckor någonsin, vi har i regel skaffat en ny valp nästan direkt efter att våra hundar blivit avlivade eller dött.
Men nu är det 3 veckor som sagt och det verkar som om S och t vill behålla schäfern (vilket jag tycker de ska göra, för hon har verkligen "adopterat" t och alltid varit S hund!!) fast de har sagt att de ska "provbo" med henne ett tag och känna på hur det funkar, s har t.o.m charmat t:s mamma, pappa och mormor och morfar!!
Och i:s uppfödare "lockar" med tjusige 19 månader gamla w!! Och jag ser nog att A mjuknar i ögonen när han tittar på bilderna på i:s lillebror som uppfödaren så villigt delar med sig av till oss!


Jag kanske åker och hälsar på honom och klappar lite på honom i veckan!! Eller nästa vecka.....
Nej....... jag kan motstå, jag har t.o.m vid två olika tillfällen avbokat 2 söta valpar som jag/vi först bestämt mig/oss för, men sen ändrat mig......DET är det inte alla som gjort!!
Men valp vill jag inte ha......verkligen inte, jag har varken lust, (framför allt inte lust),ork eller tid med en valp, jag skulle vilja ha en tvååring eller bli fodervärd till en Berner Sennen hund kanske, eller till en kinesisk nakenhund med päls,powder puff tror jag de kallas..... de verkar så sköna!!
Ok då en gång blev jag charmad av en valp.......första hunden A och jag köpte......då var vi på en kennel för att titta på en långhårig dvärgtax tik...... men vi kom hem med en långhårig stor taxhane!!
Men ok ok det är inte alltid jag saknar att ha hund.......tex att behöva gå ut i ösregn, i 18minusgrader eller när det i varenda hörn i huset ligger hundhårsdammråttor, det saknar jag inte!

Kantareller

finns det något som är godare??
En varm macka med smörstekta kantareller och en skiva ost över??
Det finns inte mycket det vattnas så mycket i munnen av på mig som när jag ska äta det!
Igår tog jag mig en löprunda i skogen...........ja det var iallafall tanken............och lite sprang jag iallafall...... innan jag gick över till svampplockning, efter att jag tog en liten lov in i skogen!
Och den här gången hittade jag fina gula kantareller också, jag brukar få nöja mig med trattkantareller och trumpetsvampar (som är nästan lika gott, tycker jag) men igår hittade jag de största gula kantarellerna jag någonsin sett, de största var större än min handflata!
men jag har fortfarande aldrig hittat det där svampstället som folk pratar........ om där man ser gula kantareller så långt ögat når och man kan fylla kasse efter kasse!
Så igår blev det svampsmörgås och nu ska jag äta en kantarellomelett...........nästan lika gott!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

...........och det kan nog M skriva under på som flyttade hemifrån för att bli sambo för 1½månad sen, men som flyttade tillbaka hem igår!
Det verkar vara en underlig tjej..............eller iallafall så bär hon sig underligt åt, så det är kanske lika bra att han slapp henne!
Så nu har vi barn hemma i huset igen, även om han jobbar och sköter sig själv så blev det genast mer tvätt och mer planering med mat och så, men det löser sig, han hittar sig snart någon annan lägenhet han kan bo i så han slipper bo hemma, för det vill han ju egentligen inte......... han är ju snart 20!
Men nu ska jag strax ringa till Resia och se hur vi kan lösa Kroatienbokningen! För jag har ju betalt resa för hans ex!
Det måste ju bli en alldeles fantastisk resa............ så mycket strul som det har varit!!
För tanken var ju en Gambia resa i januari, men månaden innan (eller helst i början av den månaden så stackarn slipper födas 26dec, som det är beräknat!!) ska ju S bli pappa, och han och t var ju inte så sugna på att ta med sig en en månads bebis till Afrika, fullt förståeligt. Så då letade vi och hittade Kroatien resan och med mycket hjälp från Resia (Ving var inte så hjälpsamma precis!! De upplyste mig om att jag kan se mig i stjärnorna om de redan inbetalda pengarna, medans resia hjälpte till att flytta bokningen från Gambia till Kroatien så de pengarna jag redan betalt in gick som delbetalning till Kroatien, tur att jag hade ombokningsskydd för avbokningsskyddet hade jag ingen nytta av!!) Men sen höll det på att strula till sig igen, för m kunde inte vara ledig från skolan den speciella  veckan för då var det en väldigt viktig del av hennes utbildning som skulle uträttas just den veckan, spruttagning och prover och sånt och det ville hon inte missa förståss........men hon pratade med sin mentor som stryrde upp det och la den utbildningsveckan veckan därpå. Så vi slapp åka till Kroatien utan henne!
Husbilshistorian blev ju inte heller som vi tänkt oss!
Vi åkte t.o.r Borås igår och tittade på en husbil som vi tyckte verkade bra.........i annonsen och i telefonsamtalen.............men som var sååååå risig, ett riktigt renoveringsobjekt och det var inte vad vi sökte..........motorn och den biten var helt ok men inuti var det katastrof!! Säljaren hade kunnat gör en hel del för att göra den mer fräsch om de hade velat...........tex städat den...........dammsugit, plockat ur gamla täcken och kläder och haft lite mindre av den döljande lukten av rengöringsmedel...........det luktade så mycket så man blev misstänksam........... eftersom resten av husbilen var skitig! Kändes som om de försökt dölja fuktlukt eller nåt......
Nä så det blev ingen affär..........det blev en dryg 70mil fruktlös roadtrip............men vi stannade och åt på en mysig (!!??) Sibyllakiosk iallafall och fick åka/köra en höstrunda med Corvetten åtminstone!
Och nu vet jag inte hur det blir med husbilen alls............eftersom dagen idag började med att vi upptäckte att det droppade in från kökstaket.........som ligger på bottenvåningen!!
Så det blir kanske en köksrenovering istället.........iallafall nytt tak och när man ändå håller på kanske vi renoverar hela köket också.
Vi har visserligen pratat om och tänkt renovera köket.............men inte än!!
Så som sagt...........det blir inte alltid som man har tänkt sig!!
Fast min övertygelse är att det brukar vara en mening i allt..............även om det kan vara svårt att se i stunden!!

Shoppingrunda med svärdottern

tog jag igår....det var så roligt!!
Jag lämnade in bilen på service och sen blev jag upplockad av t för vidare transport till Modehuset, jag gillar verkligen modehuset, där finns allt!
Upptäckte dock när jag skulle betala mina 2 par byxor (i storlek 40!!) att plånboken inte låg i handväskan..........jobbigt!! Men jag blev inte så orolig för jag hade haft den med mig när jag handlade mig en dricka på vägen, så jag antog att de låg kvar i bilen.........på verkstaden!!! 
Det var bara att be t köra mig tillbaka dit, där låg den (och t tyckte det var så roligt att det inte bara är hon som är lite förvirrad............men hon kan ju skylla på hormonerna, gravid som hon är...........det kan ju inte jag!!)
Resten av shoppingturen gick bättre........ 3 par byxor köpte jag mig.............och så blev det visst ett par toppar, en väst, en skjorta och ett linne också och så fick jag köpa bebiskläder!!!
Så nu har kommande barnbarnet kläder så han/hon kan klara sig första dagen iallafall.
Jag tror det blir en pojk, men det vore roligt om det blev en lite tjej, för då kan ju hon och V leka tillsammans om några år när det bara skiljer 1½år emellan dem.........och så är det ju så mycket roligare att handla flickkläder!!
V har förresten börjat på dagis nu och dagisfröknarna tycker att hennes föräldrar valt ett så passande namn på henne.......för stark egen vilja har hon!!
Och hon är ingen lugn stillsma flicka heller som sitter lugnt och leker, å nej........hon var med hemma hos mina föräldrar när bredbandet installerades igår........ och hon gick fram som en virvelvind och undersökte och plockade på allt.............det är kanske inte så barnvänligt hemma hos dem.........de brukar ju inte ha en 1-årig orkan hemma hos sig så ofta!!

Helgens planer

är lite vilda!........Och lite oklara! 
Vi kanske åker till Ludvika eller Göteborg eller Jönköping och köper oss en husbil!
En roadtrip med en övernattning i den eventuellt nyinköpta husbilen!!
Galet........jaja men man måste väl få vara lite galen, man lever ju bara en gång och då måste man ju göra det ordentligt!! Eller hur??
(fast egentligen tror ju jag att man får flera liv, och har levt andra liv också........så man måste ju leva det livet man har just nu........ så mycket som möjligt iallafall!)
m bara skakade på huvudet när vi presenterade vår helgplaner när vi kom hem igårkväll.........och så skrev hon i sin status på facebook något om -mina föräldrar är inte som alla andra!!
Ja vi får väl se hur det blir, A har läst annonser på husbilar på blocket i flera dagar och hittat många intressanta objekt, men inte bestämt sig för vilken som är bäst! Vi ska alltså köpa oss en hyfsat billig begagnad för att känna på om husbil är något för oss innan vi köper oss något dyrare!
Jag fantiserar om att vi bara kan göra en spontanutflykt till Västkusten eller Danmark eller nåt, en helg eller en regning vecka på Böda  kan bytas ut mot en solig på västkusten eller i norr eller nåt........ på semestern, parkera vid en vacker sjö eller mitt ute i ingenstans, visst låter det fantastiskt mysigt?? Och så kan ungarna låna den någongång ibland och åka till Liseberg eller Kolmården och ha boendet klart!
Fortsättning lär följa!!
Det var en Böda helg planerad men vädret ska ju bara bli sådär och då känns det som om jag hellre vill vara hemma, det var väldigt längesen vi hade en fredagskväll obokad hemma!!
Och så öppnar L sin loppis i Läckeby i helgen också

 och jag skulle gärna vilja vara med på premiären............

Alla vänner och släktingar vi känner har tömt och rensat sina förråd för att fylla loppisen

men än finns det plats kvar, det skulle gärna få vara lite mer grejer tycker jag, loppisar ska ju vara fullt med saker, men det är första helgen nu så vi får gå på lite auktioner och rota lite i fyndlådor allteftersom och fylla på med


........sen kan vi ta en roadtrip någonstans i Sverige och titta på/köpa husbil!
Men nu ska jag springa runt med dammsugaren (sprungit i skogen har jag redan gjort idag!!) och få undan lite spår till av hundarna  i huset (jag har dammsugit flera gånger sen vi tog bort i och s flyttade, men det finns spår kvar av dem båda fortfarande...........och det kommer det nog att göra ett tag till skulle jag tro!!Trots flera dammsugningar!!)
Och i eftermiddag ska m och jag övningsköra hem till mamma och pappa och introducera dem..........(eller iallafall mamma.... pappa är skeptiskt till datorn och undrar fortfarande varför de ska ha en!!) i facebook, hur man laddar in bilder från kameran till datan och skaffa dem en mailadress! För det hann vi inte igår!
Sen blir det en mysig hemmakväll med god mat framför idol!!
Och då planerar vi nog också vad det blir vi ska göra i helgen!

Nytt försök

att få igång dator hemma hos mamma och pappa ska vi göra ikväll!


Vi fixade bara en del sist.........lite "basic" .........ON på datorn tex........ och ihopkoppling av dator och skärm.


För vi hade nämligen lite kommunikationsproblem pappa och jag!!
 A uppmanade mig nämligen att kolla med pappa om telia funkar hos dem på landet (eftersom vi tänkte att ett mobilt bredband vore det smidigaste) Jodå sa pappa, telia funkade bra hos dem. Men när vi sen skulle få igång det mobila bredbandet gick inte det så bra............då sa pappa -Ibland har jag bara ett streck på mobilen.....hmm pappa tänkte telia i väggen..........det gjorde inte vi!!
Så det blev till att krypa till korset och ringa telia och fråga om man kunde byta det mot ett fast bredband, tackochlov så gick det alldeles utmärkt (så de slapp betala 200:- i månaden för ett mobilt bredband som inte fungerade.......... i 18 månader!!) 
A fick därför ta med sig mamma och pappa och fixa ett fast bredband dagen därpå. Så det är det vi ska dit och fixa tillsammans med T och L........ och barnbarnen ikväll.
Men innan dess ska jag lämna in min bil på service och medans den fixas ska jag ta med mig svärdottern t och shoppa lite........(jag är i akut behov av långbyxor...........det är tomt på den hyllan.........det ekar nästan!!)och kanske köpa lite bebiskläder till kommande barnbarnet......... i neutrala färger........(vitt, gult, grönt och sånt),eftersom ingen vet om det blir en kille eller tjej och sen äta på stan...kinabuffé kanske.......även om det är oekonomiskt egentligen för det lilla jag äter, men det blir ju inte dyrare än vad det gjorde tidigare iallafall, och gott är det ju!!

Norra Öland

i höstskrud spanade vi in i helgen!
Det blev en härlig Böda helg!
Herr och Fru D från Floda och vännen E bodde hos oss i helgen och det var verkligen trevligt!

Herr och Fru D hade med sig sin corvette så på lördagen tog vi oss några timmars runda på vägarna.

Än är det riktigt grönt på Norra Öland!

Bilen glänser...... till A:s belåtenhet!!

Det finns många fina Ölandslängor längs de Öländska småvägarna

Sen stannade vi och åt lunch på en väldigt trevlig fiskrestaurant i Kårehamn.Rökt lax med romsås var väldigt gott!
Väl tillbaka på campingen där det under helgen varit hundutställning så jag har klappat och gosat med andras hundar mycket den här helgen, mest med Berner Sennen hundar...........det bodde 12st i "slummen".........de är sååå goa, så A och jag är helt överens om att OM vi ska ha någon ny hund så blir det en Berner Sennen, det är en cool hundras (vi hade en sådan innan s) Vi träffade också i:s uppfödare och blev på stående fot erbjudna att köpa den här snygga killen

Han är en 2 år yngre halvbror till i........... och visst finns det vissa likheter =)
Men som sagt, än så länge är vi hundlösa och det känns ganska ok...........ett tag iallafall!!
Men det finns många fula och konstiga hundar.........och väldigt konstiga hundägare!!
Klart vi gick ner till stranden också........men där var det kallt och blåsigt så det blev inget höstdopp den här helgen!

........en del gick inte ens ner till vattnet utan kollade in stranden på håll....(är det björnligan som står där?? Det ser lite så ut med de randiga tröjorna!!)

vi andra........... "systrarna" mina, och jag badade iallafall fötterna!!

Kvällen tillbringades inne hos oss, finns det hjärterum finns det hjärterum!
Men lite småtrångt blir det.........

........så A valde att ta fönstervägen när han skulle in!!
Söndagen var också en alldeles fantastisk dag, soligt och trevligt!
Vi tog en liten runda till med bilen och tittade på husbil........vi är lite sugna på en husbil nämligen som komplement till vår säsongsplacerade husvagn!

RSS 2.0