Ditt och Datt

Nu har man varit hemma och "gästspelat" en natt igen, inatt sover jag på jobbet!! Det är helt klart att jag varit hemma för lite i veckan...........A vaknade under natten och undrade vad det var som rörde sig i sängen bredvid!!!

Var på "Springbreak" med  ungdomar från jobbet på em och kvällen och lyssnade på lite musik .........som inte var något vidare faktiskt.
......jag börjar NOG bli gammal!!

Men det är alltid roligt att titta på folk! Titta på hur ungdomarna klär sig! Jag fattar inte varför killarna måste ha byxorna halvägs ner på rumpan..........tur att de inte behöver springa för då skulle de ramla omkull!!
Eller varför tjejerna har nylonstrumpor under shortsen och när det är 25 grader varmt ute..............
.....Jag börjar BLI gammal..............

Jag bara hatar strumpbyxor och BH med för den delen...........det är ett otäckt kvinnligt gissel anser jag!!
Jag gillar inte strumpor heller förresten.............bara om det är 10 minus ute och jag ska ut och gå eller när jag under vintern ska ta av mig skorna någonstans, för det finns alltid någon som ojar sig eller kommenterar mina bara fötter då och strumpor är det enda sättet att slippa det!
A skulle helst vilja ha strumpor jämt t.o.m till shorts och sandaler.............inte snyggt!!

Hemma har de firat E:s födelsedag..utan mig, hoppas att de sparat en bit tårta till mig!! Sen hade de grillat allihop....utan mig!!
Jag ska försöka locka hem ungarna med respektive och min skyddsling S, ("huskatten E" är på hajk tror jag) på grekisk köttfärslimpa på tisdag..........det brukar funka! Det är allas favoriträtt, då äts en  köttfärslimpa på 2,5 kilo lätt upp!!

Nu har jag snart semester, i nästan 3v då ska jag ta tag i sådant som jag inte hunnit den senaste tiden som att: få tid och sen besiktiga min bubbla cab, maila mina släktingar om att det blir kalas helgen v.34, boka in en helg och träffa familjen G i Kungälv , få tag i journalisten E på DN och ta reda på när intervjuvn publiceras mm mm

Under de semesterveckorna ska A och jag också åka Corvette till Sundsvall......(80mil!! Jag har aldrig varit så högt upp i Sverige!!) för att vara med på Svenska Corvetteklubbens sommarmöte. Vi kommer väl som vanligt att jobba hårt i "prylshopen" varenda dag eftersom det är vi som har hand om den försäljningen under träffen, men vi kommer också att bo på flott  hotell och slippa laga mat och njuta av  frukostbuffé och åka karavan med Corvetterna på "tipsrunda".

Veckan därpå ska vi också fira min födelsedag............ vad det nu är att fira.........(47 är ju varken jämt eller ojämt så det kan ju kvitta) men jag fyller år dagen innan midsommar så det är på Böda vi kommer att vara och det är ju värt att fira förståss!! Midsommar på Böda! Bättre kan det inte bli!!
Vi ska nog åka dit nästa  helg också! L ringde förresten igår och undrade om vi skulle åka till Böda den helgen, hon längtade till Böda sa hon och T jobbar så hon tänkte sova över hos oss tillsammans med O. Det blir mysigt!!

Vi köpte oss ju en stor husvagn häromåret där det finns sängplatser för 8personer och 3hundar.
Jaa, hundarna har egen säng! Vi har trippelsäng i ena änden av husvagnen M ligger överst, m i mitten och hundarna längst ner, hur fiffigt som helst. I den gamla husvagnen var det alltid någon hund man trampade på när man gick ur sängen, det slipper de utsättas för nu!!
När det bara är familjen (som bor hemma) som är i husvagnen så ligger ungarna och hundarna i ena änden och har en liten sittgrupp med plats för fyra och så har vi köksbänk och u-soffa med plats för 6st....(men då får man sitta lite trångt förståss) i mitten av husvagnen och i andra änden har vi en dubbelsäng och handfat( det finns dusch och toa där också, men de använder vi inte, det har vi som förråd!

Och till Sveriges nationaldag ska vi dagen till ära premiärflagga med flagga på den 6m höga flaggstången som vi köpt för att ha vid husvagnen vid festligare tillfällen!!
Ja jag vet................helknäppt

Operationsdag

Jag kom hem från utbildningen i Stockholm 22.30 i onsdags.Jag var hemma och "gästspelade" en natt!!
6.00 ringde klockan på torsdagen och det var dagen för M:s operation.
 
Vi kom in till sjukhuset strax innan 7 och 8.11 lämnade jag M i narkosrummet.
Det kändes som alltid läskigt men M var hyfsat lugn och  5-6 år äldre än han varit då han sist opererade öronen. Så situationen var inte lika jobbig för mig som det varit tidigare, då han varit vettskrämd inför att opereras. Men han har alltid varit duktig och det var han den här gången med, men de tidigare gångerna har jag varit med honom ända tills han sovit! Det är det värsta jag varit med om tror jag, när man ser sitt barn bara "försvinna" när han somnat av narkosen. Brr...........Otäckt!!
Operationen skulle ta 2-3 timmar sa de!!! Jag hade räknat med en 40-60min som de andra öronoperationerna han gjort har tagit!

Hur ska man då får tiden att gå tänkte jag.........sitta där och bara vänta och vara nervös är ju inget vidare alls!!
Maxi stormaknad fick det bli, hemma var det stort behov utav mat i kylen och frysen (jag har ju inte varit hemma på hela veckan!!)och jag räknade ut att jag skulle ha tid att åka och handla och åka hem med varorna och få in dem och sen tillbaka inom 2,5tim. Så det gjorde jag......min handling var kanske inte så välstrukturerad men jag fick med mig det vi behövde!

Jag var tillbaka på sjukhuset vid 10.30 tiden och kostade på mig en räkmacka.......53:-........hutlöst!!
Jag köpte mig en "kvällstidning" ........vaddå ,,,,,,,,,"kvällstidning".......... kl 10.30????????????????
Fortsatte läsa i min första (.....inte min sista)Camilla Läckberg-bok "Olycksfågeln" ,som jag började läsa på tåget från Stockholm. Tog en promenad i det fantastiska vädret, skickade ett gäng sms (jag ville ju inte ringa, de skulle ju ringa från uppvaket när M kom dit!)
Klockan gick, inget samtal,oron steg.........
Vid halv 12 orkade jag inte vänta längre då gick jag upp till uppvaket och frågade. Jag blev lugnare när jag fick besked om att han fortfarande opererades och att operationen inte börjat förrän strax efter 9. Lite mer Läckberg......

Kvart över 12 blev jag inkallad, allt hade gått bra.
M hade förståss rör, dropp, ekg-knappar och bandage och såg rent förfärlig ut egentligen!
Ont hade han också, det fick han bla morfin emot och då blev han glad!! Han slapp må illa den här gången också så en timme senare var vi upp på rummet som vi skulle tillbringa vårt närmsta dygn i.

Senare på kvällen kom de in med en sån där "skön" extrasäng, som jag skulle få sova i!
Vi somnade och M hade klarat dagen utan alltför mycket värk, sköönt.
Själv var jag lite skeptisk när jag vaknade på morgonen och tyckte att det gjorde ont i hela kroppen, ben,knän,rygg och vågade knappt försöka röra mig och ta mig ur sängen............ alá hängmatta

Vi åkte därifrån idag strax efter 10.........Vi var då ganska TRÖTTA på sjukhus och allt runtomkring och längtade hem.......
Så nu är jag hemma och "gästspela" igen............. tills imorron kl 9 då jag åker till jobbet för nästan två dygn där!!

Jag ser verkligen framemot en lugn hemmakväll ikväll, det har jag inte haft sedan förra onsdagen!!
Och jag ser framemot att laga mat.......det har jag inte gjort  på en vecka nu!

Men det har sina fördelar att vara borta från familjen ibland...............de kommer på att jag behövs!!
Tvättkorgen är full!
Det första m sa när vi träffades .(..som hastigast vid 6-tiden igår!!) var  -Äntligen får vi riktig mat igen!!!

Veckan gapskratt

På kursen i veckan skulle vi då spela rollspel! Utbildaren frågade om det fanns någon frivillig som skulle spela barn! C som är läkare räckte upp handen. Så bestämde de hur rollspelet skulle se ut, -jag är pappa och jag ska ha besök av min chef och hur ska du som är barn kunna hjälpa mig sa ledaren........... fast på engelska förståss
C sa då -I can go into mig room and play with myself..................

Rummet formligen exploderade av skratt!!
Kursens mesta och längsta gapskratt utbröt!!
Det var otroligt svårt att få tillbaka fokus på det vi sysslade med!

Det hade nog varit bättre om han sagt: -by myself!!
MEN det hade inte blivit lika roligt!!

Utbildning

Det var en annorlunda men intressant och givande utbildning! Den största utmaningen bestod i att lyssna och prata engelska!! Och spela rollspel..........på engelska

Men det gick hyfsat bra, en del av mina kurskamrater var suveräna på engelska och pratade mycket, de flesta av oss var dock ganska begränsade i pratandet, lyssnandet var inga större problem och jag fick lära mig nya uttryck och nya ord som: enroll, och skill bla.
Chuck, vår utbildningsledare är han som kommit på och utvecklat föräldrautbildningen COPE, som nu används på många håll i världen, den började i Kanada där han kom ifrån! Han använde "challenging children" som ett uttryck för de som vi kallar stökiga eller besvärliga barn. Det gillade jag........det måste kännas bättre att ha barn som är "utmanande" än besvärligt??

Vi deltagare kom från många olika håll i landet, från Älvsbyn (över Umeå!!), Västra Frölunda, Skanör och Trollhättan.Och hade många olika yrken som läkare, lärare,socionom, förskollärare och familjebehandlare.
Det var intensiva men givande dagar! Själva tanken och pedagogiken kändes inte så ny, inget konstigt med den. Att sen lägga upp de olika lektionerna som ingår i föräldrautbildningen på det exakta viset fick vi träna på mycket.
Och så spela rollspel förståss, DET kändes mycket nytt och småläskigt!

Men nu är jag iallafall färdigutbildad föräldrautbildare!!

Vi hade 20min promenad från hotellet till utbildningsplatsen, det var härligt väder och när vi inte hade tider att passa så kunde vi njuta av promenaden, men det kändes som om vi alltid gick emot strömmen och alltid mötte Stockholms lämmeltåg!!
Efter frukostbuffén på hotellet.(....UNDERBAR.........knaper stekta bacon, äggröra, färska frallor och frukt och............wienerbröd) så var det verkligen ingen dum idé att ta en promenad!!

På tisdagskvällen tog vi en runda i Gamla stan, vi gick på Västerlånggatan (brun.....jaa......monopol!!) Hittade sen en uteservering där vi åt vår middag och drack lite vin, samtidigt som vi tittade på folk och vattnet.
Men några sena kvällar och hålligång kändes inte aktuellt......... vi var bara såå fullpumpade i huvudet!!

Vi längtade hem efter 3:dje utbildningsdagen, som mest kändes som en repetion fast på svenska!
Onsdagen blev en lång dag!! Upp innan 7 för att packa ihop och ha tid att njuta av frukosten, sen tog vi med oss våra väskor och lämnade in dem på stationen, innan vi gick vidare för att ha utbildning 9-16. Tåget hem gick från stationen 17.20 och jag var hemma vid 22.30 tiden!!

Och inte en riktig kändis har jag sett på de 3 dagarna i Stockholm!
Det var en besvikelse!!

Storstadskväll

Klart man måste gå på stan när man bor mitt i centrala Stockholm!! Frågan är om man kan bo centralare än på Sergelstorg??
Vi gav oss av med riktning Hötorget! (efter införskaffande av skavsårsplåster!!??)
Vi gick Kungsgatan ner (den är röd..............!!?? ...............i Monopol..........) och hamnade på Drottninggatan (lila)

Där var alla andra också............... en vanlig måndagskväll vid 18.30 tiden??
Gud vad mycket folk och vad bråttom alla har..........
Vad mycket skräpbutiker det finns............. ( en är storkund till A förresten!!)
Men Indiska hade några snygga toppar som fick följa med mig!
Och Kladdes kebab.......hur frestande låter det? INTE!

Jag har aldrig sett så mycket stora bröst och kostymnissar på en gång tror jag............
Och så mycket människor som går och pratar för sig själv.....tror man ...tills man ser sladdarna de har i öronen!!
Men ont om kändisar! Jag har bara sett Kattis från gamla "Bullen" ! Dååligt!!

Vi hamnade på en uteservering på Drottninggatan och åt plankstek, drack ett glas vin och tittade på folk! Trevligt!
Vid 21-tiden var vi tillbaka på rummet, helt slut och jag är ändå nattmänniska!!
Innan 23 somnade vi ovaggade både C och jag!

Och när vi vaknade blev det hotellfrukost!!

Resan

Igår var det dags..... att på egen hand ta mig till och från Stockholm och på egen hand hitta dit jag skulle!
Ja inte riktigt på egen hand jag har med mig C, mitt ressällskap, kurs-och rumskompis. Tyvärr är/var hon lika orutinerad på resor och Stockholm. Men lyckligtvis var hon inget av de verb jag oroade mig för...tackochlov!

Måndagen började 5.30...5.30 är inte morgon.... det är mitt i natten!!!
Jag blev skjutsad och avlämnad och.............övergiven på flygplatsen av A!

C kom och vi checkade in och jag fick lov att ta med mig min lilla resväska in på flyget (hade lite kort om tid ville inte stå och vänta på väskan på Bromma) Trodde jag ja.........
Körde min väska igenom scanningapparaten och den blev stoppad........... hade ju duschkräm och shampo i den och vätskor får man ju inte ha med sig........det vet jag väl......men tänkte inte på det!! Så jag fick gå tillbaka och checka in den som bagage....
Shit!!

Blev rent vettskrämd när jag kom ut till planet.......det var jättelitet.........inte större än vår pick-up för sjutton!!!

Jag förundrade mig över att alla hade så bråttom in i planet, men när jag kom in förstod jag varför! De var mer rutinerade än vad jag är........ så de tog de bästa platserna! Ett säte var det på ena raden.......där var det fullt! På den andra raden var det två säten.......... de sätena vid fönstren var alla upptagna.
Jag hamnade vid vingen (gud vad flygplansvingarna ser risiga ut........... plåtbitar hopsatta med nitar!!) bredvid gången! Och  jag som inte alls gillar att flyga kände mig inte precis tryggare av den utsikten!!

Jag såg lite genom grannens fönster, när planet svängde åt höger och om jag tittade ut genom fönstret snett bakom mig!! Men jag fick ändå glimtar av naturens lapptäcke i olika gröna nyanser med gula fält i och inramad av en klarblå kant, fantastiskt vackert! Ölands norra udde såg jag också!!

Vi landade 5min före beräknad ankomsttid i Bromma, det var ju tur det för vi fick ju vänta en stund på väskorna och vi hade riktigt tight om tid mellan flyg och flygbuss! Men väskorna kom och flygbussen hittade vi och kom på som vi skulle. Bussen tog längre tid än vad vi hade beräknat så 8.40 kom vi till Stockholm och 9.00 började utbildningen!!

Vi tar en taxi bestämde vi eftersom vi kände oss pressade av tiden och inte visste riktigt vart vi skulle, eller hur långt det var dit!!
Vi hittade förvaringsboxar på centralstationen där vi slängde in våra väskor och sen stod det taxibilar utanför.
Kanon!!
Taxichauffören tittade underligt på oss när vi sa att vi ville till Piperska muren.
-Dit kan ni gå sa han
-Möjligt sa vi men vi hittar inte!
-Jaja tyckte han och körde..................i 5min................... sen var vi framme! Det var verkligen bara raka vägen och sen en sväng åt vänster så var vi framme!! Tyckte nog att vi var ena lata ena!! Men vi kom i tid!!

Efter dagens slut promenerade vi..........det tog 10min att gå till stationen där vi hade våra väskor!!

Sen skulle vi hitta till Sergels torg också, men det ska väl inte vara så svårt.......... Vi frågade för säkerhetskull en tjej som satt i info-luckan på stationen...och tog med oss en karta. -Det är lätt att hitta sa hon gå bara till höger när ni kommer ut härifrån så är det 10min att gå rakt fram!!
Lätt!!

Vi gjorde som hon sa och gick en liten stund.........och blev lite konfunderade........vi gick ju åt det hållet vi kom ifrån.....och det borde vi inte göra.......... det sa både mitt lokalsinne (ok, ok det är väl inte det allra bästa ...men ganska ok iallafall) och kartan! Vi frågade en förbigående (fast Stockholmarna är förståss mer åt  det "förbispringande" slaget!!) Hon hjälpte oss........-gå åt motsatt riktning, ni ser Sergelstorg härifrån!!!!!

Vi började gå men kom på oss själva med att rusa framåt..........Vi hamnade i "Stockholmtempo"....lite onödigt vi hade ju inte bråttom någonstans........ Vi ska flanera!! Vi är turister!
10min senare var vi på Sergelstorg. Hotellet låg inte där jag trott att det skulle ligga!!
Trodde det skulle stå skyltat någonstans.......Sergels Plaza låter som om det borde ha stora skyltar!!
Vi stod där och såg så förvirrade ut, så en äldre dam förbarmade sig över oss och sa att hotellet låg runt hörnet!!
Tack!!
Det var såå skööönt att komma upp på rummet och vila fötter och huvud en stund!!
Men sen tog vi oss en runda i storstan............ förståss


Cykelfest

I början av året fick vi en inbjudan i brevlådan till en cykelfest i vår och närliggande byn.
Helkul tyckte både A och jag och anmälde oss.

För två veckor sedan fick vi ett till brev, där stod det att "slumpgeneratorn" kommit fram till att vårt uppdrag var att bjuda 6 personer på efterrätt och lämplig dryck.
Jag kan bara två efterätter så det fick bli amerikansk Cheesecake med jordgubbar. Den förberedde jag häromdagen och i fredags så tog jag en runda till systemet för att köpa lämpligt vin till maten.
På em hittade vi två nya kuvert i brevlådan, ett silverkuvert där det utanpå kuvertet stod: " Får inte öppnas förrän kl 16 den 23/5, vi var lite "busiga" och öppnade det med en gång........jag menar....... vi var ju tvungna att veta var vi skulle......................... med tanke på vår tighta planering...........
På guldkuvertet stod det: Får inte öppnas förrän kl22 den 23/5.... det öppnade vi INTE!!

Sen lämnade vi hundar och ungar (efter en viss planering med skjuts och "barnvakt" till m) cabbade ner och tog Corvetten till Böda för att överraska våra vänner där, som inte trodde vi skulle komma den här helgen (det hade vi inte tänkt göra heller egentligen.... men så kom vi på att vi faktiskt hade fredagen ledig!
De uppskattade att vi kom, det blev solande, trevlig samvaro och grillat (.............och tequila förståss)

Vi åkte hem på em (lite för sent...upptäckte vi)efter avkopplande i solen och på vägen hem köpte vi med oss en liter jordgubbar till glassen.

Klockan 17 åkte med "stylade" cyklar (med flaggor och tutor) hem till L och E, (helt okända människor för oss.........då) för att bli bjudna på förrätt. Det var mycket trevliga människor som bodde i ett hus med fantastisk utsikt över vattnet på två håll!!

Det visade sig under kvällen att människor i byn hade väldigt bra koll på oss!! De visste att vi hade flera bilar, hästar och hundar och frun i huset E hade dessutom varit lärare åt L på gymnasiet!!!!!!!! Vi kunde då upplysa henne om att det hade blivit ordning på L och att hon nu var en bra mamma och vuxen! Ett annat par kom också dit, M och I som bor på den största gården på gatan,nära oss, mycket trevliga även de!
Vi blev bjudna på Brasiliansk sockerrörsbrännvin med lime och is som välkomstdrink, gott.(......... men halsbränneframkallare av stora mått! )Förrätten bestod av fylld parmesanskinka, frukt och grönsaker och så vin eller öl till det. A som oroat sig lite för förrätten eftersom den många gånger består av räkor eller något annat skaldjursbaserat,han brukar säga att han är skaldjursallergiker......... men det är lur........han kan inte äta det för han gillar det verkligen inte!
Kl 18 öppnades deras guldkuvert, där stod det då var varje par skulle äta huvudrätten, alla skulle åt olika håll.

Vi hade bara en kort cykeltur, hem till A och J som bor i det gröna huset på höjden.De hade längre cykeltur så vi kom före dem till huset. De var lite yngre än oss, mycket trevliga även de och J sa att han var den som i höstas rengjort vår brunn, B och J ett av arrangörparet var det tredje paret som åt huvudrätten med tillhörande dryck vid poolen.
Deras guldkuvert öppnades kl 20, och strax efter det cyklade vi hem för att förbereda genom att koka kaffe, dekoration av cheesecaken och fixa välkomstdrinken. Det höll på att gå åt skogen alldeles!! Upptäckte att jag bara hade lite kaffe................ till ca 4 koppar................KRIS............. A, ringde grannarna för att låna lite kaffe där.....de var i sommarstugan............... men A fick lov och instruktioner om av var i deras hus han kunde hitta kaffe och rusade dit, de hade ca 3tsk kaffepulver............... men det räckte.......en av våra gäster drack te!!!
M hade C här under dagen och kvällen och de hade städat och ställt blommor i vaser i hela huset så det var så fint när våra gäster kom.
De som kom till oss var U en av arrangörerna och hennes mans stand-in A.(Hennes ordinarie var på sjukhus med sjukt barn) U hejade så hjärtligt på C som satt i TV-rummet och som hon hade haft som elev i högstadiet! ! Och så var det L och L, som A känner ganska väl, iallafall herrn i huset som han gjort affärer ihop med i flera år. Hans fru är barnfödd i vårt hus och hennes tvillingsyster bor mittemot oss och hon tyckte att det var så kul att få komma hem till oss och titta hur vi har det.
Det var bara inte klokt hur mycket trevligt folk det finns i vår närhet!!
Välkomstdrinken med gin, rabarbersaft och fruktsoda uppskattades likaså kaffet, Cheesecaken dekorerad med jordgubbar och whiskylikören.
Vårt guldkuvert öppnades kl 22 och då blev vi inbjudna till den stora festen!! I Bygdegården!

Så då fick vi hoppa på cyklarna och cykla de 4km tillsammans dit!
50m innan "mål" när jag tar sats för att komma över ett väggupp blir det tvärnit............en sten tvärblockerar mitt däck och cykeln med mig på viker sig ner och jag ramlar i slowmotion............ vad man trasslar in sig i cykeln när man kör omkull...............
Jaja....... ingen skada skedd,jag kom upp och kom fram.

45 personer var det där och 12 personer av dem hade man ju redan lärt känna under kvällen!! Det var dans, nattamat och allmänt mingel, det var trevligt men jag trivs ju bäst i mindre sällskap så jag jag hade hellre fortsatt åka hem till folk!!
Man kanske ska utöka det hela nästa år? Börjar med frukost hos någon sen -förmiddagsfika, lunch, mellanmål.....

Vi kom på under kvällen................ att vi glömt bjuda på det mousserande vita vinet som vi skulle haft (jag blev rekommenderad på systemet ) till glass och jordgubbar!!!!

Vi cyklade hemåt vid 1-tiden...... i värsta mörkret........... Kolsvart var det............
Vi hade glömt "styla" våra cyklar med lysen!!

Ont i ändan hade jag med.............. länge sen jag cyklade så här mycket....helt klart!!





Grattis

"Svärdottern"  E som fyllde 23år igår!!

Nervös

Jag ska på utbildning i Stockholm mån-tis-ons!!
Jättekul och spännande utbildning... MEN.....
..jag är såå nervös!!

Jag ska flyga till Stockholm kl 7.05 på måndag morgon, jag gillar inte att flyga så värst och jag har aldrig flugit på egen hand förut!
Landar på Arlanda kl 8 och ska sen ta flygbussen till stan.
Det borde ju inte vara såå svårt!!.....MEN....

..Jag ska då hitta från flygbussen till Piperska muren... (som jag inte vet var det ligger alls, men jag har vägbeskrivning, det ska ligga någonstans vid Rådhuset..............var det nu ligger) där utbildningen är förlagd och utbildningen börjar kl 9!!!! Jag har bara en timme på mig från Arlanda till Piperska muren! Går det?? och min packning får jag dra med mig!
Utbildningen är mellan 9-16.............på engelska........... duger min indiskengelska månntro????
Därefter ska jag ta mig till hotellet, det oroar mig inte, då har jag ingen tid att passa och hotellet ligger visst vid Sergels Torg, hotellet heter iallafall Sergels Plaza och dit hittar jag...... tror jag iallafall!!

Den kvällen blir nog väääldigt lugn,är nog rätt slut då.......... måste väl ut och äta förståss men annars är det nog zappande på TV:n på rummet och en bra bok som gäller!

Nästa dag fortsätter utbildningen på engelska, då ska jag bara hitta dit igen!! Känns inte såå nervöst, det löser sig nog. Vägen tillbaka till hotellet när utbildningsdagen är slut klarar jag nog bra, då har jag ju gjort den trippen en gång och då är det lättare!! På kvällen tar jag nog en runda på stan... i närmiljön  så jag inte går vilse eller nåt´!

Sista dagen blir besvärlig, stressig och nervös igen!! Men då ska prova våra nya färdigheter och kunskaper....och prata svenska!! Jag måste ha packningen med mig.. igen den dagen eftersom  utbildningen slutar kl 16 och 17.20 går tåget från Centralstationen, det känns tajt med tid men det är det kanske inte.Jag vet inte hur Piperska muren och Centralstationen ligger i förhållande till varandra. Det kommer jag att upptäcka!!

Som sagt nervöst är det men mina förväntningar väger tyngre iallafall!

Men jag trodde inte att det var så här det skulle bli när min chef  L på onsdagen förra veckan frågade om det var någon som vill gå på "COPE" utbildning. Jag anmälde mitt intresse genast, men så var det tvungen att dubbelkollas med högre instans om det var ok att gå utbildning nu (Det var ju inte så länge sen det var kris på förvaltningen och all personalutbildning drogs in)
-Det var ok, sa L -men det blir redan i  v.21,
-Shit det var den veckan jag ska följa med  M på inläggningssamtal och operation sa jag.
-Det är nog bara mån-tis sa L!
-Ok, då funkar det ,det var inte förrän på onsdag han skulle skrivas in. Anmäl mig
-Det är i Stockholm tror jag sa han............
 -OOPPS  ......lite läskigt jaja............ anmäl mig iallafall
 Och i måndags sa L
-
Nu har jag anmält dig, du flyger........ (okeeey...) på måndagmorgon kl 7, utbildningen är mån,tis och ...ons  (...........naaajjjj........ inte onsdag!!!) ring eller maila Å så får du mer info.

Då fick jag ringa och höra om A hade möjlighet i denna  helvetiskt stressiga arbetsperiod att ta ledigt  och följa med M på inläggningen ( de åker hem efter inläggningssamtalen!!) Det kunde han...tackochlov!

Och sen fick jag resten av informationen av utbildningen av Å som redan är utbildad i COPE.
Då fick jag veta mer om utbildningen, att det var på engelska(hmm,hur bra är jag på engelska egentligen??!!!),var jag skulle bo, res- och tids-planen, och att jag skulle titta på en video och helst läsa genom kompendiet.......(det kan inte stavas sååå???) på 190sidor!!
Jag vet ju hur min vecka ser ut.....utan "läxor"
Jag fick också veta att jag får ressällskap av en kvinna som jag inte känner och som inte alls har samma arbetsuppgifter som jag, men det går väl bra.
Hoppas att hon känner till Stockholm bättre än vad jag gör!! Då skulle allt kännas mindre nervöst!

Nähe... nu ska jag göra läxor och i em ska jag träffa Å och mitt ressällskap C.
Det blir spännande!!
...........tänk om hon bara är jättehemsk, ...........en sån som pratar hela tiden....  eller en besservisser ...........eller en som bara pratar sjukdomar....................... Nu blev jag nervös IGEN!!........... SHIT!!

Dagens fundering...

Det måste ju vara "konstruktionsfel" på hästar!! Att så smala ben ska bära upp en sån stor tung kropp kan väl inte vara rätt??!!

Smått kul.......

Lille O 1år, åt lunch hos mig idag, det blev köttbullar och spagetti.
Han orkade inte äta upp så jag ställde ner tallriken till husets schäfer som glatt slickade i sig resterna.......strax därefter........ och snabbt som ögat ............och innan  hans mor och jag reagerade.......gjorde O likadant............han började/försökte slicka av tallriken......... på golvet........han med.............
........eeuuw!!!!!!

Högsäsong

A har värsta högsäsongen nu, han jobbar en 12-16tim per dag (då kan han inte ta så mycket ansvar i det dagliga hushållsarbetet precis så det sköter jag) och så  jag med mina oregelbundna arbetstider, då kommer hundarna och tonåringarna i kläm!! Så får man dåligt  samvete!!
Förr om åren brukade vi säga att vi har delad vårdnad om barnen under våren!! A var hemma med ungarna när jag jobbade och när jag var hemma jobbade han!! Vi slet inte så mycket på varandra då precis!! Vi hann varken vara otrogna...... eller trogna......

Men nu är ungarna hyfsat självgående så nu jobbar A jämt!! Jag fattar inte hur han klarar sig utan magsår eller hjärtinfarkt .....peppar,peppar.
Tur att våra tonåringar är så duktiga och sköter sig och sin skola utan en massa extra skolmöten eller krismöten eller kuratorsamtal etc.
Tyvärr är de inte lika duktiga på att se vad de kan hjälpa till med hemma, men det är mitt fel det vet jag. Eftersom jag har och alltid haft mina lediga förmiddagar,  eller eftermiddagar eller hela dagar mitt i veckan så har de inte behövt ta så stort ansvar i hushållsarbetet. De kan göra mycket och gör det de blir tillsagda om, men de ser det inte!!

Jag känner mig också ganska stressad jag just nu! Den här veckan jobbar jag mån,-tis- och tordag- kväll och jour tis-ons natten till kl15 på onsdag .
Jag måste också hinna handla,färga håret, försöka få tag i journalisten Eva på DN,köpa mig ett par skor, ringa försäkringsbolaget, göra cheesecake, städa,ringa och boka tid på vårdc!

Men på fredag smiter vi från alla "måsten"  A och jag och lämnar ungar och hundar hemma, cabba ner corvetten och åker iväg, på lördag är det cykelfest i byn..(det återkommer  jag till i en annan blogg) då vi ska bjuda 6 för oss hemliga och okända (tror vi)personer,  på efterrätt och på söndag........... är det morsdag...ääh, det hinner vi inte med, då ska vi åka på en bilutställning som S och E är med och arrangerar i Borgholm.Puuh!!

Nästa vecka är inte ett dugg bättre......... jag ska på utbildning i Stockholm mån-ons, jag flyger på måndagsmorgonen 7.05 från Kalmar flygplats, landar på Arlanda kl 8, sen ska vi ta oss in till stan,hitta Piperska muren och utbildningen börjar kl 9!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh

När utbildn.dag 1 (på engelska!!??) slutar 16 ska vi ta oss därifrån till Sergel Plaza för incheckning, (det blir nog en lugn kväll med en bra bok och zappande på TV:n efter det!! )
Dag 2  är också på engelska mellan 9-16, Dag 3 slutar vi kl16, vårt tåg går 17.20........... runt 22 på onsdagskvällen är jag i Kalmar!            stresssssssssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiigggggggggggggggggggttttttttttttttt
Vid 8-9 tiden morgonen därpå ska jag följa med M till sjukhuset för operation i örat, (de ska försöka "laga " trumhinnan...igen) sen sover vi på sjukhuset på natten. På fredagen får vi troligtvis åka hem om allt är som det ska,
Då börjar jag jobba kl 14!!  Jag måste försöka få den kvällen ledig!!
Och jobbar 47timmar innan jag går av på måndag förmiddag!!! Ok då, jag sover hemma på natten mellan lördag och söndag och hinner t.o.m äta frukost med familjen!   
..mamma mia vad har jag gett mig in på!!!!!
Jag är ju för f-n inte riktigt klok!!
Och vid två tillfällen har jag  fått min väg korsad av en svart katt under veckan!!! Tur att jag inte tror på skrock!!

Jag längtar till tisdagen den 3 juni!!
Den veckan är istället väldigt lindrig, jag jobbar bara onsdag 9-13 och torsdagsnatten (om jag lyckas byta bort söndagskvällen förståss, ..........snälla kollegan  SJ ..........byt med mig........)

OCH SEN HAR JAG TVÅ VECKORS SEMESTER!!!!!

Nyfiken

Vem är du som läser mina bloggar?
Känner jag dig??
Hur tycker du jag skriver??
Verkar jag knäpp?
Skriver jag för mycket?
Jag är nyfiken på dig!
Kan du inte skriva en hälsning/kommentar någon gång?

Jag vet att M alltid läser dem, m ibland, L vill läsa men hinner inte , moster B uppdaterar mamma, så hon läser nog ibland, "syster "B har ingen dator just nu men hon skulle nog vilja läsa dem, vännen E verkar läsa ofta, hon håller koll på mig genom bloggen =), A har inte tid.
Jag vet inga andra, men det brukar vara ett 15-20tal som läser dem varje dag! Vem är ni??

Tack för att du läser dem iallafall, det är så roligt att skriva!
Hoppas att du tycker de är roliga att läsa med!! ............. Fast
Jag är ju ingen poet , ingen Ulf Lundell men inte heller någon Norén precis!!

KRAAM

Slöarhelg

På Böda förståss! Vi åkte direkt dit från O:s kalas i fredags, det var verkligen inte vädret som lockade denna helg utan lugnet. För vädret var minst sagt inget vidare!! Men lugnet finns där alltid!
A har högsäsong nu och jobbar alldeles för mycket.... som alltid såhär års!
Det är ytterligare en anledning till att vi är långliggare, för A kan inte åka och jobba, när vi inte har något speciellt att göra när firman ligger 12mil bort, då måste han bara varva ner och koppla av

Planeringen var att vi skulle koppla av, läsa böcker, grilla, bara vara och jag kanske skulle bada för första gången i år! Jag brukar försöka bada någon gång varje månad under säsongen.....bara för att..........
2006 badade jag april,maj,juni,juli,augusti, september och t.o.m ett synnerligen snabb dopp i oktober, i april och maj var det inte heller så njutbart egentligen, men badade gjorde jag iallafall. Förra året blev det väl bara en 7ggr allt som allt!! Skitsommar!!
Ja något badande blev det inte den här helgen heller, det var fleece på!!
Jag hann inte läsa så mycket i min bok heller, för det blev mest kvällstidningar och dess bilagor.

Men grillade gjorde vi och spelade kort och tittade på tv och letade bortsprungen schäfer!!??
Jaktlabradorer har man ju hört talas om men jaktschäfer............... trodde jag inte fanns.
Men jag har en.........
Hon blir som galen och helt okontaktbar när hon får upp ett spår eller ser en kanin, rådjur eller t.o.m en katt.
Det kryllar av kaniner på Böda såhär års (v.28-31 är de mer sällsynta!!)
Det kom ett rådjur springande i bortre änden av campingen men utfallet hon gjorde då gav inget resultat, för hon satt fast i sin lina. Lite senare skuttade det förbi en kanin och då lyckades hon få tillräckligt mycket kraft och fart så haken till kopplet gick av........... och hon for iväg!!

Vi ropade...utan respons..... så m rusade iväg för att ta upp jakten, den lille svarte hunden t och jag tog strandvägen för att ev. genskjuta hunden. Men icke, A satte sig då på cykeln och cyklade halvvägs mot Grankullavik.(..en schäfer i full fart kommer ganska långt på kort tid!) Jag gick tillbaka till husvagnen och funderade på när det var dags att efterlysa henne hos polisen. Alla uppskattar ju inte att möta en lös springande schäfer i skogen som ser helt galen ut!!
A vände och cyklade tillbaka imed oförättat ärende. 100m från husvagnen hörde han ett flåsande bakom sig.... där kom hon andflådd, sandig och blöt,hon hade nog tagit sig ett svalkande dopp innan hon begav sig av hemåt! Jädra hund!!

image25Kanin i sikte??

Vi "vallfärdade" =D också till "fina gatan" och pratade med Bödas mesta långliggare. De konstaterade precis som vi gjort att det är ovanligt många långliggare på Böda i år! Men det är ju inte så konstigt!!
Påväg tillbaka till vårt kvarter roade vi oss med att räkna husvagnar och det visade sig att på Böda den 17maj 2008 var det 30 husvagnar på plats på "vår" sida av centrum, det har bara varit ett 10tal tidigare på "vår" sida av campingen.
På andra sidan brukar det alltid vara fler och det är det i år också!
Konstigt folk.... att de inte fattar att det är bäst på vår sida!! Men det är klart ...det är väl tur för oss..... blir lugnare så!!

Söndagen bjöd inte på något bättre väder,så vi åkte hem ganska tidigt, men först var vi tvungna att dammsuga tält och husvagn för att bli av med all sand s drog med sig in efter rymningen!!

När vi kom hem var det slut på slöandet!!
A snickrade ihop en grind till altanen (hundar rymmer och barnbarn trillar), han vattnade det nyplanterade, grillade, pratade med S och E som kom förbi,kokte rabarberkräm och fakturerade (han hann inte ens tvätta bilen som han tänkt)
Jag slängde in en tvätt, övningskörde med M, hämtade ett postorderpaket,plockade rabarber, fixade mat, umgicks med S och E och packade upp från Böda.

Och så var det full fart mot nästa vecka!!

Kalas

O hade ettårskalas i fredags! Han tyckte det var sådäär...
Det blev lite mycket ibland tyckte han och ville komma upp från golvet och sträckte sig upp  mot ....MIG... vid ett par tillfällen när det blev för mycket (inte mot A fast han stod bredvid!! YES yes yes) 

Och det är klart när man knappt är 80cm lång och det står ett 15 tal människor som är minst dubbelt så långa runt omkring, behöver man nog komma upp ibland!!

Han var måttligt intresserad av sina födelsedagspresenter, med undantag av gräsklipparen som hans moster m köpt åt honom. Den älskade han, han log med hela ansiktet och skrattade när han körde omkring med den i vardagsrummet! De andra paketen var det mest mamma L som fick öppna, men en viss förtjusning visade han dock vattenkannan och böckerna.

Vi fikade sen och A och jag fick (den tveksamma...) äran att sitta hos O i bortre änden av bordet...jag menar......han kladdar ju lite och skvätte saft och tårta över både sig själv och på oss som satt tillräckligt nära! Schäfer S som strategiskt placerat sig vid hans stol fick tårta mellan öronen! Som de andra hundarna sen befriade henne ifrån.
O:s föräldrar hade gjort det bra för sig, jag hade bakat bullarna, svärmor hade bakat kakor och T:s mormor (som  jag tycker lite respektlöst kallas för "gammlan", hon tycker dock att det är ok... säger de) hade fixat sin underbara berömda tårta
O såg ganska förskräckt ut när vi sjöng för honom.........förstår inte det, är han inte tondöv som vi andra??

Sen skulle den största paketet (....från mormor och morfar förståss) öppnas och monteras, en gungställning!!
Vet ni hur många karlar det behövs för att montera en gungställning?? Svar: 5st

Men det är klart, de är ju karlar och riktiga karlar läser ju inte instruktionerna!!! De klarar det iallafall, det behövs inga instruktionert !! (eller...) det är iallafall så karlarna i min närhet fungerar! (Det brukar sluta med att jag får rädda situationen och läsa instruktionerna) Men den här gången löste det sig utan min hjälp faktiskt!

O trivdes bitvis riktigt bra, för han fick ju så mycket uppmärksamhet och det tycker han ju om. Tittar man inte på honom en stund ,så börjar han tjoa för att få tillbaka uppmärksamheten.
Men han tyckte nog att det var ganska skönt när alla gästerna gick hem, hans föräldrar tyckte det definitivt ,för de hade haft folk där hela dagen, på fm var T:s släkt och familj där och på em kom vi 11!

A och jag tog m och hundarna med oss och åkte raka vägen till Böda för en riktig slöarhelg!!

Sömnlöshet

Är inget jag brukar drabbas av.....utom på jobbet.
Jag har sovande jour..... eller hur....sovande...........no way!!
Jag kan bara inte somna.....det är bara omöjligt!! Och då har jag ändå haft sovande jour på mina arbeten de senaste 18 åren!! Förut har jag alltid somnat såå lätt och sovit gott........ibland för gott........

Men
Jag hann planera min födelsedag........... i juni......
Jag funderade på hur A och jag ska fira vår 29års dag........ i juli.......och 30års dag.........juli nästa år!!
Jag planerade helgens  packlista till Böda i huvudet.....och
Jag var på toa 11ggr
Jag drack några klunkar vatten 3ggr
Jag störde mig på fläktsystemet i huset
Jag undrade om S kommit ihåg att köpa flaggstång
Jag puffade upp kuddarna 16ggr
Jag öppnade ett fönster till
Jag undrade om lille  O skulle gilla sina födelsedagspresenter imorgon..........jag menar.... senare i dag
Jag planerade på släktkalset vi ska ha........i augusti!!
Jag puttade in sängen mot väggen
Jag sparkade av mig täcket 23ggr
Jag funderade på att strunta i att försöka sova 4ggr
Jag tänkte på cykelfesten vi ska ha i byn nästa vecka
Jag tittade på klockan 3ggr.....senast 04.21
Jag spånade på lite nya bloggar..och gamla
Jag funderade lite på nästnästa helgen
Jag undvek att titta på klockan 8ggr
Jag funderade på intervjun med DN
Jag hörde dagens första fågelsång
Jag såg gryningen
Jag hörde en moped.......04.17.....vad gör en moppe ute då ??...en torsdagsnatt/fredagsmorgon???
Jag vände och vred mig 359ggr

När jag väl somnade lyckades jag t.o.m ha en mardröm som jag vaknade av och som sen fortsatte när jag somnat om!!
Jag vaknade 06.53  innan klockan ringde kl 7, men INTE pigg...låååångt ifrån pigg!!!

Men jag fick ju något att blogga om iallafall!!

Dagens fundering

Varför vill de som har lockigt hår ha rakt hår och tvärtom??

Veckans gapskratt

Min härliga.........om än lite tankspridda kollega/chef  L har sen i förmiddags letat efter sina nycklar! Han har letat i kommunens bilar, på kontoret, på förvaltningen, han ringde t.o.m vid ett tillfälle och bad mig leta under hans papper, han har säkert engagerat  6-7personer i detta letande. Han fick gå hem för dagen utan att ha hittat sina nycklar.
Han ringde i ett annat ärende senare på kvällen, han berättade då lite skamset att han hittat sina nycklar, när jag frågade var svarade han -Om du inte hånar mig för mycket ,så berättar jag det! Jag kunde dock inte lova honom det,men då sa han iallafall att han hade hittat dem......... hemma i nyckelskåpet............. Han hade inte tagit dem med sig alls på morgonen!!! Fniss Fniss Flabb LOL

Grattis

Första barnbarnet O som fyller 1år idag!!


Bödaintervju

Nu blir nog jag rikskändis som mina kolleger L och E är!
...........Eller inte!
Iallafall inte för att jag gör något viktigt!
Utan bara för att jag är knäpp!

En journalist från DN ringde igår! Hon höll på med ett reportage om campingliv! Hon undrade om hon fick intervjua mig om "oskrivna regler" på campingplatser!
Hon hade fått mitt namn och nummer från Böda Sands campingägare!! (Hon hade i sin tur fått mitt nummer från min Böda "syster" B, som först hade fått frågan, men som jobbade häcken av sig och inte hade tid för någon intervju utan vidarbefodrade mitt namn)

Jag fick en massa frågor.... och jag pratade massor..... när det gäller livet på Böda kan jag prata hur mycket som helst!!

Jag fick lätta frågor som:
Varför köper man sig ett hus på hjul men sen står still på samma ställe?
Lätt:
Var annars hittar man en sommarstuga  som inte kräver något underhåll,med 3 min promenad till en milslång fantastisk sandstrand och all tänkbar service inom räckhåll?? 

Jag fick svåra frågor som:
Vad irriterar dig mest när du campar??
Där fick jag tänka efter en stund!
Sen kom jag på att jag irriterar mig på, när jag sitter och halvsover i min solstol och någon kommer och högröstat säger -Jaha, här sitter du och sover!! -Eh... jaa och jag hade tänkt göra det en stund ...... skulle man vilja säga då... men man är ju så väluppfostrad.... så det gör man ju inte!!!
Eller när jag läser en bra spännande bok för mig själv, i skuggan vid förtältet och någon kommer och sätter sig bredvid och vill prata......      Då säger man ju inte gärna: -jag vill inte umgås nu, jag vill läsa min bok!
Eller när någon dyker in med huvudet genom fönstret i förtältet när familjen sitter och äter........ Det ingick i min... och mina barns uppfostran att man inte stör folk som sitter och äter..... men alla är inte uppfostrade så.....

Jag fick konstiga frågor som:
Kommer ni överens om en enhetlig stil vid era tält??!!
-Eeh...näe ..det gör de på "fina gatan" , i vårt kvarter har vi en mer "bohemisk "stil.........(DE kallar vårt kvarter för "slummen"!!) Men visst får vi tips och  tar ideér från varandra, men vi är låångt ifrån identiska..... (ja det skulle väl vara våra overaller då...)

Det var en rolig intervju iallafall, men jag vet inte/tror inte att journalisten tyckte att "campingsläkten" är mindre konstiga/annorlunda/besynnerliga efter intervjun än vad hon trodde innan.........kanske t.o.m tvärtom!

Hon berättade också om en campingägare på västkusten som skrivit en B ..C.. eller D-uppsats om campinglivet, då sa jag att jag bloggar en del om Böda och det livet vi lever där, då ville hon ha min blogg adress, vilket hon fick!

Undrar om hon hittade hit...jag glömde att säga att det skulle vara ett H på slutet av morsanfrosth!!

Änglavakt

Det hade minsann S:s sambo i helgen. Hon och S åkte upp till Sala för att hämta hem E:s nystylade bil (....som hon jobbat och slitit med under större delen av vintern och våren!!) som varit i Sala för omlackering.

På vägen hem åkte de i varsin bil och med flera timmars mellanrum. Strax utanför Västervik kör E på ett vildsvin! En stor rackare med stora betar och allt! Den hade blivit ihjälkörd av en Landrover (....t.o.m den var ordentligt tillbucklad på fronten och huven) ,de hade inte hunnit få bort odjuret från vägen innan E kom.

E:s bil blev även den ordentligt demolerad på fronten och ena framskärmen, så det var bara för henne att besöka försäkringsbolaget, börja om från början med stylandet (ja..kanske inte riktigt från början förståss) och glömma de två kommande helgernas utställningar då hon tänkt premiärvisa sin fräcka bil!!
MEN det var väl en himla tur att det inte var hon som tog den första smällen, då hade hon  fått monstergrisen i knäet och då hade hon nog inte suttit där hon sitter nu!!
Bilen är bara en världslig sak som A:s mormor brukade säga!!

E utnämns härmed till släktens andra "vildsvinsjägare".
A:s syster M har körde också på en "monstergris" i de småländska skogarna för ett par år sedan.
Otäcka djur!!


Grattis

Min fantastiska vän och idol E som fyller 33år idag!!

Bödalovers

Det finns många olika Bödalovers!
Unga, gamla och mittimellan!!
Tjocka, smala och lagom!
Hundar och katter!
Långliggare, säsongare och vanliga!
Skåningar, Smålänningar och Stockholmare!
De som åker låååångt, från Finland tex och de som bara bor i andra änden av Öland och så vi andra!

Vi njöt av programmet som gick på TV4+ och hette "Sverige Campar". Vi långliggare påminde varandra via telefon eller sms när programmet började och sen konfererade vi efteråt.
Vi kände igen oss i många delar och ibland ojade vi över hur töntiga de var, sådanna är ju inte vi ,sa vi!!
-ääh joo, sa L!! Vilken unge, hur kan hon bara säga så??!!
Det är vi ju inte alls, VI HAR JU INGA STAKET!!

Men vi har "töntat" oss med flit litegrann och driver med vår sommar livstil, genom att vi långliggare i Kvarter 1 har likadanna vindoveraller. 5 familjer med likadanna blå-vita overaller!! Visst är det kul?? Töntigt tycker alla familjers ungdomar..... officiellt ....(men flera av dem har också sagt att de också vill ha sådanna overaller, det är orättvist att de inga har)
På jackorna står det "Team Kvarter 1" på hela ryggen!! Och på bröstet och på ena byxbenet är det tryckt:
"Böda Body Babes" på kvinnornas och på karlarnas overall står det "Böda Beer Bodies." Lite roligt är det väl!! Vi har spånat på att trycka "Böda Bimbo Body", till tonårstjejerna eller "Böda Beach Body" till de vältränade killarna, eller "Böda Baby Body" till gravida och bebisar!!!

Ibland går vi i samlad tropp till "Fina kvarteret" på andra sidan av campingen med overallerna på!!
Det är väl inte töntigt....................eller.................lite kanske.............. men mest kul!!

I Ölandstidningen häromveckan hade de intervjuvat campingens mesta långliggare. De bor i "fina" kvarteret (där flaggstängerna och lycktorna står i prydlig rader) de hade då sagt att andra från campingen "vallfärdar" till deras del av campingen för att se hur fint de har det runt sina tält, (.........de har staket!!)
Men de har ju missuppfattat allting!! Vi går ju dit för att fnissa och håna dem lite, för de är såå töntiga!!

Men att vara långliggare är så mysigt. A som är mer social än jag, har ju alltid någon att "tjata" med, eller göra saker med som tex åka helikopter eller åka bananbåt eller motorcross, jag trivs med att få sitta för mig själv ibland och läsa böcker vid tältet, i solen på för- och eftersäsongen och i skuggan mitt i sommaren, så då kan jag göra det! Jag vill bada oftare och mer än vad A vill, och då är det ju alltid någon annan som hänger på, och han slipper!!

Det är lugnt skönt och tomt på försäsongen, men kallt i vattnet och långt till affär och bageri! Men det händer ju att det är badtemp iallafall och då är det ju helt fantastiskt på stranden, hundarna kan bada med oss. Och lille badkruke- hunden T kan gå upp på stranden när han badat färdigt och sitta och titta på oss andra när vi badar!!
På högsäsongen v.28,29,30 är det så mycket folk, gatorna är fulla av folk, husvagnar och tält, stranden är packad av folk, massa aktiviteter och timmalång kö till duscharna.Då trivs våra tonåringar som allra bäst, och jag som allra sämst!! Augusti tycker jag är bäst, då är det varmt i vattnet och lagom mycket folk.

Vi har en vardagslunk på Böda. Några cyklar och köper färskt bröd på morgonen, sen är det sol eller bad (eller lite städning eller gräsklippning!!??) efter kl 12 öppnas första ölen för de som vill ha det (...aldrig innan 12) Lite slappande i solen på em, någon köper en kvällstidning som alla lånar, fikar lite och så, innan grillarna börjar tändas, alla äter i regel för sig men ibland äter man ihop med någon familj, eller så sitter vi tillsammans och äter maten man tillagat var för sig! På kvällen blir det en promenad, kortspel, kubb eller cykeltur.
Det blir sällan sena kvällar på vardagarna. Fester har vi (nästan) bara på helgerna, det är då vi tex har tequi...... jag menar tacokvällar, kebabafton eller kräftskiva. Men det är inga vilda fester, lite högljudda kanske... vi är ju ofta 15-25 personer. Men vi hjälps åt att göra iordning innan vi går och lägger oss, så det finns inte ett spår av festen morgonen därpå!
När någon fyller år blir det kalas, och nästa gång vi åker dit ska vi ha med oss en ihopfällbar flaggstång så vi kan hissa flaggan när någon fyller år under säsongen, och det är det 4 i vår familj som gör och 2 i familjen K!!
Vi kan också göra gemensamma utflykter då de som vill åker med, till tex Neptuni åkrar (världens vackrast plats om man frågar mig, och då har jag ändå sett en del) Då grillar vi, badar fötterna och tittar på solnedgången. En annan dag så åker några iväg och åker motorcross eller gocart!

Vi som ligger där år från år känner ju igen folket som kommer för sin eller sina semesterveckor, inte till namn alla gånger men vi kan säga -nu har de med Bernersennerna kommit, där är familjen med de vita hundarna, där är han vars grill exploderade, där är det äldre paret som alltid blir sååå bruna, nu har Stockholmarna kommit,där är det paret med de två prickiga hundarna etc etc

Jag tror jag ska skriva till TV4+ och tipsa dem om oss!!

Men man nog lite knäpp, speciellt om det är en regning sommar (som förra sommaren!!) Att man väljer att bo på 25kvm utan toa, när man har ett hus på 220kvm med två toaletter!!

Jobbarhelg

Då menar jag JOBBARHELG!! Jag har haft långhelg, vilket innebär att jag från fre-måndag jobbar 47.5timma!!!
Jag har bara varit ifrån jobbet 10 tim på natten mellan fre-lör och 10 tim natten mellan lör-sön!
Och så restid på 45min per resa förståss!

Och den här helgen av alla........årets hittills varmaste helg..... då borde jag ha varit på Böda istället!!
Då VILLE jag verkligen vara på Böda istället!
Jag skulle ha badat om jag varit på Böda! ............tror jag...

Ett litet plåster på såret är ju iallafall att det varit storhelgsersättning, 82:- extra i timmen är ju inte fel förståss!
Och jag kunde åka nercabbat till jobbet!!

A och ungarna åkte inte heller till Böda, men jag missade:
Att grilla ett 12kg:s gyrosspett hemma för första gången........... det fanns lite smakprov  när jag kom hem iallafall, det är såå gott med nygrillad handskuren gyros
Att pussa på O
Att handla jordgubbs och hallonplantor
Att få gå på fest hos grannarna................ jag fick bara känna på A:s andedräkt när han kom hem!!!!
Att bli bjuden på mat  i Revsudden

Men..... jag slapp:
Att diska gyrosmaskinen
Att gräva bär och grönsaksland
Att ha ont i huvudet

Och jag fick äta frukost på altanen med familjen både lördag och söndag

Men jag ska inte klaga,mitt jobb är ju faktiskt väldigt omväxlande!!
I helgen har jag:
Planterat uteblommor
Blivit utskälld av en missnöjd ungdom
Ätit Kinabuffé
Gått i skoaffärer
Monterat en hammock..............(iallafall påbörjat)............. j...la skitinstruktioner!!
Haft 2 individuella samtal
Sytt
Spelat badminton
Återförenat en flicka och hennes mormor
Spelat ski-po
Övningskört
Doppat fötterna båda i havet och i sjön
Tittat på tjejfilm
Haft  ett föräldrasamtal
Jobbat med 3 olika kollegor
Skrivit på datan m.m   m.m

Så tiden går fort och man blir inte uttråkad! Det är ju bra!

Och nästa helg åker vi iallafall till Böda..........om det inte regnar!!

Lille O

Lille O fyller snart ett år och han är den mest fantastiska varelsen på denna jord!!

Det är märkligt men det är helt ok som mormor att säga att han är den sötaste och klokaste pojken som finns, men skulle man sagt så om sina barn skulle det uppfattas som skryt!!
Men det är klart....... mina barn ÄR alla de bästa som finns.......... iallafall!!

O är typiskt första barn och ettåring, han vill ha ALL uppmärksamhet! Härom veckan berättade jag för min familj vid middagsbordet om konsekvenserna av de planerade nerskärningarna inom kommunen som jag arbetar i. När jag pratat en stund så avbröt O genom att mycket högljutt säga/skrika -BLA BLA BLA BLA BLA BLA................, Barn måste ju också få komma till tals, så när han slutat "prata" fortsatte jag förklara läget...............en mycket liten stund....................innan han återigen avbröt samtalet med ett gäng bla bla bla..............

O vet vad man får och inte får göra hemma hos mormor och morfar, men han är ju som alla andra barn och vill göra det han inte får............
Men nu går han fram till de stora blomkrukorna på golvet och säger -nejnej och skakar på huvudet ........innan han börjar gräva i jorden iallafall........ alltid något!!
Hundskålarna har vi gett upp , de tömmer vi eller sätter upp på bänken innan han kommer!!! Om de är tömda och står kvar på golvet brukar han stapla dem ovanpå varandra,de skramlar ju så bra........ och ställa dem bakom dörren (??!!)

Vår lille svarte hund T tycker O om, men han verkar tro att det är en katt för han säger alltid -ksss... ksss, när han ser honom!! Men det är kanske inte så konstigt, hans katt därhemma är ju i ungefär samma storlek som T bara lite mindre............O vet ju att hundar är som hans eller mormors schäfer.........

O tycker att T är så kul, O "springer" gärna och jagar honom, ibland på två ben och ibland på alla fyra, T är nog glad att han kan springa ifrån honom, han vet inte riktigt hur han ska hantera situationen, utan ser ganska besvärad ut emellanåt......
O har en fantastisk förmåga att parera "hundpussar" för att slippa dem (han har tränat på det länge...hela sitt liv!!)

Tyvärr är han lika bra på att parera mormorpussar...................
Det är morfar som är den stora favoriten............ och det är ömsesidigt i allra högsta grad.......
Jag blev så glad häromdagen när O sträckte sig ur famnen på mamma, mot mig, men det visade sig att jag bara var en transportsträcka till morfar som stod bredvid mig................... Det var till honom han ville!!

Jaja det kommer väl fler barnbarn.............
Många hoppas jag!!
Det kan bli ganska många om mina 4 barn skaffar sig 4barn var, då kanske jag blir favoriten för någon iallafall!!

Vackraste vägen

Jag har världens vackraste väg till jobbet!!

Först har jag en åker på ena sidan och barrskog på andra, följt av en björkallé, som sen byts ut mot hagar och ängar med gullvivor, vitsippebackar och öppna fält.

Därefter kommer en bit transportsträcka på E22:an, efter en stund körning på den, har jag en på min högra sida en vacker hage med stora höga träd som står glest som de gallrat och rensat och där det nu går en flock shetlandsponnier, och efter ytterligare en stund så lyser rappsfälten gula på båda sidor av vägen.

Strax efter det så kör jag igenom det lilla mysiga samhället som vi bott i 11år, men flyttade ifrån för 9månader senare, där man kör genom en allé med stora lindar och vid sidan av vägen är det många fina gamla, olika hus!

Därefter kommer den riktiga naturupplevelsen, där jag brukar se ekorrar,harar,fasaner,kanadagäss katter, hökar,hästar,får,hundar med ägare, igelkottar, lamor,kor och kalvar (förut fanns det också strutsar där!!) och i skymningen har jag också sett rävar,grävlingar,rådjur och älgar.

Jag kör förbi små hus och stugor,ett lantbruksmuseum, bondgårdar, en handelsträdgård,en kennel,pyttebyar, och några små samhällen.
Vägen är snäv och kurvig,jag kör igenom Smålands mörka barrskog och genom lövskog,över ett par bäckar, förbi ängar,genom kalhyggen, bredvid kohagar där kalvarna studsar omkring,förbi vitsippeskogar och plöjda åkrar ,förbi hästhagar,uråldriga vackra stenmurar och över en bäck som ramas in av växtligheten.
Allt avslutas med en hage med lamadjur i strax innan jag kör in i staden jag jobbar i.

Och på gården till huset jag jobbar i bodde det förut en åsna och en kamel!!

Jag blir rent lyrisk,poetisk,varm och lycklig av allt det vackra varje gång jag åker till jobbet............så här års!

Den här vägen är inte fullt så härlig vintertid.............. då är det bara långt,mörkt, halt och trångt

Eller en dag då man har bråttom och hamnar bakom en timmerbil eller traktor eller gödselspridare eller farbror med keps eller liten tant med näsan 2cm från vindrutan!!
Då önskar jag att jag inte hade 4,5mil till jobbet!!

Grattis

Svärfar som fyller 70år idag!

Dagens fundering...

När det är 15 grader i vattnet är det svinkallt, men 15 grader i luften är ljuvligt..............hur kan det vara så??

Långhelg

På Böda förståss!! Och den här gången var allt färdigt, färdigt för att bara koppla av och njuta av livet!!
Den sista familjen långliggare i vårt kvarter, familjen G, är på plats!

Och bageriet var öppet, så det blev färskt bröd varje morgon!!

Solen strålade från en klarblå Bödahimmel nästan hela tiden..........ok då ............ på onsdagen regnade det en hel del och det kom en skur på torsdagen med............ MEN sen var det fint hela tiden!
Rapporterna hemifrån var ständiga rapporter om regn, regn hela tiden hemma! Tur att man inte var hemma!

image26

Den lilla svarta skällande t hade fullt upp med att varna oss för alla "faror" med människor som understått sig att gå förbi vårt kvarter och inte till hörde hans "Bödaflock", han vet helt klart vem som tillhör "familjen" och inte!!

Det är ett riktigt kollektiv man lever i på Böda, någon lånar ugnen, en annan grillen, en annan har glömt diskmedel eller grillkol eller nåt, men allt finns, någon i kollektivet kan lösa det iallafall.

Vi brukar få rätt saker på rätt ställe vid säsongens slut brukar A säga, ett glas hit, en unge dit, en stol hit,en kniv dit, en hund dit,en tallrik här etc.
Det finns de som bott på Böda i flera veckor och aldrig behövt använda sin egen grill, det är alltid någon som precis ska grilla eller som precis grillat färdigt.

Folk utifrån som är på besök kan bli lite förvirrade ibland, när det sitter en för dem okänd karl och hackar lök i fel förtält och en annan kommer in och lånar kylen och kanske sänker temperaturen i någons kylskåp eller så om det behövs!

B:s barnbarn underbara E brukar alltid tillbringa en vecka eller så hos farmor och äta upp sig på plättar,bada och leka med våra hundar.
Vid ett tillfälle då vi satt inne och åt, drogs dragkedjan till förtältet upp en liten bit, en liten hand sträcktes in och tog tag i halsbandet på den lille svarte t, och tog med honom ur tältet, strax därefter kom den lilla handen i igen och den stora schäfern s försvann ur tältet!!
Det var lilla E som ville visa "sina" Ölandshundar för sina föräldrar som precis kommit!!! Där stod hon då med, en liten svart hund i ena handen och en stor schäfer i den andra!

Det var då A sa att vi brukar få allt på rätt ställe vid säsongens slut.

Veckans gapskratt!

Eller "ASG" om man pratar dataspråk!!

Stod och tankade när det körde in en bil, med två karlar och ett släp full med bröte! Och fordonet lät såå konstigt, skriade och jamade(!!??)
Då såg jag...............en kolsvart vettskrämd katt kom framklättrande ur skräpet och klättrade uppåt..............hysteriskt jamande.
Undrar hur långt han åkt på släpet kraken??!! Karlarna såg lite bekymrade ut iallafall!!

RSS 2.0