*****GOTT NYTT ÅR*****



Nu smäller det utanför...........någons klocka går nog fel!!!

Ensam

Jag firar nyår ensam på jobbet!! Mina kollegor har gått hem och ungdomarna som bor här på behandlingshemmet är och firar nyår på olika håll!!
Jag har aldrig varit ensam vid tolvslaget förut.........jag har jobbat  nyårsaftnar men alltid haft sällskap med kollegor eller ungdomar förut!
Så jag sitter här på betald arbetstid och bloggar.............sorry kommunen, men det måste finnas någon här trots att huset är tomt och jag känner inte för att skriva månadsrapporter på nyårsafton, de gör jag imorron istället!!

Men annars har jag inte varit så ensam i veckan.........

I tisdags kom O på kvällen och stannade till morgonen därpå. Han var på strålande humör hela tiden, vi plockade i plockhyllan som han älskar, vi byggde duplo, spelade fotboll i hallen, matade fiskarna på fb:s Happy Akvarium,lekte med bilar och dekorerade äntligen pepparkakshuset........




Och det blev riktigt fint iallafall.......



.........även om det tog lite tid innan vi fick tid över till dekorationen


A gjorde t.o.m istappar på pepparkakshuset........

Men trött var han inte lille O den kvällen.........A försökte få honom att somna i vettig tid............O ville ha kuddkrig istället.......eller begrava sin morfar i kuddar och titta på Emil och griseknoen!!

Rätt som det var kom O ut från sovrummet igen.......Då trodde jag A somnat istället........men så var det inte......han hade bara gett upp!!
Så vi åt en smörgås och lekte en stund till.......

Vid 23.30 fick jag honom äntligen att somna efter en lång saga om Pettsson och Findus, då var A och jag ganska trötta............vi brukar inte vara uppe så länge på vardagarna!! 

Men tänk vad en så liten kille kan ta stor plats i sängen..........
Större delen av natten låg han på min sida av sängen............och lämnade 40cm eller nåt till mig...........man sover inte så gott då!!

Vid 7 tiden fick jag min säng för mig själv............en stund...........för då flyttade han över till A:s säng!!
För att strax därefter lägga sig på tvären i sängen........ mittimellan A och mig..........han tog en meter i mitten och så fick A och jag 45cm var i varsin ände av sängen...........och jag hade hans fötter i armhålan!!
Men det är mysigt iallafall.......och när han vaknade var han på gott humör och - mormor var det första han sa på morgonen!!!

När hans mamma kom på förmiddagen skänkte han henne bara en blick och sen fortsatte han med det han höll på med...........men sen ville han följa med henne ut till stallet och han protesterade ingenting när han skulle åka hem som han annars alltid brukar göra!!! Han hade väl varit tillräckligt länge hos mormor och morfar den här gången!!

Annars har veckan mest bestått i förberedelser inför helgen...........och då menar jag inte nyårshelgen utan helgen efter nyårshelgen!!
För imorgon kommer 11 Böda vänner och en hund att installera sig hos oss över helgen!!
Det ska bli såååå kul!! Skåneparet B och T har vi inte träffat sen tidigt i höstas, men de andra träffade vi i början av november!
Hoppas bara avloppet inte bråkar med oss bara.........
M och m har vi hyst in hos grannarna S och E, för deras rum och sängar behövs för våra gäster.

Så på lördag ska vi fira det nya året...........med trevlig samvaro, trerätters middag och tequila!!!
Det blir fullt upp men bara kul!!


Hundjul

Hundarna firade ju också jul!!


Ser ut som om s tittar efter tomten!!


i laddade inför julaftonen på sitt eget vis..........med huvudet på en ullig kudde i soffan.........!!


i fick julkram av vilken båda ser ut att njuta av!!



Hundarna fick också smaka lite av julmaten..........förståss!!


s och n var också med ute och hämtade tomten, med röda rosetter runt halsen!



s och i vilar efter maten och allt stohej!! Tättintill varandra........de ser nästan ut som siamesiska tvillingar!!


Julen

Det blev en kort jul i år..........kändes det som!!

Julaftonsmorgon.........(så kan man väl inte säga eller skriva egentligen..........afton och morgon i samma ord!??!)
Aja.......så blir det iallafall..............
Julaftonsmorgonen börjar som alltid med julfrukost..........julfrukosten är viktig i min familj!! (S hade ju t.o.m det som ett "för" argument när de pratade innan de köpte vårt grannhus!!)


Den består av  ett par sorter hembakt bröd, risgrynsgröt och skinka och sylta som pålägg, och tända ljus och julmusik förståss!!

Sen är det lite blandade aktiviteter som ridning..........(!!!???)



m red sin häst medans E mest gosade med sin........eller nåt!!



knäck kokning och revbens grillning innan kl är 15.00.
Då är alla ombytta och bänkade framför Kalle Ankas jul (Anna Ankas jul undvek vi!!!)



Jag hoppar även Kalle Ankas jul..........jag fixar och donar med maten istället..........slänger in omeletten, kokar julkorven och värmer på Jansson och Karlsson och skär upp lite kallskuret!!

Och så dukar jag och tänder ljus i matsalen förståss.



I år var vi 12 vid bordet och alla verkade uppskatta maten. Mamma och pappa var med.......
 





och så vännen E och hennes mamma och de var så (l)ju(v)liga och såhär skrev E i sin blogg

"Men det blev en julig ljuvlig julafton tillsammans med mamman, vänner, hundar och hästar. Ett julbord som slår allt annat, en tomte på loftet och så ett Fanny och Alexanderhem där jag sedan många år tagit anställning som huskatt. För första året på länge låg snön gnistrande vit över världen och allt var så där julperfekt."

Det känns som ett ganska gott betyg!!


och så familjen, utom T som jobbade stackarn!!



Efter maten fick vi bekymmer.........vårt avlopp gick i strejk.........och tömdes på källargolvet............inte kul!!!
Vi fick diska lite i taget och skickade ut karlarna i trädgården när blåsan behövde tömmas!!
Men allt löser sig.......inget som egentligen påverkade julstämningen något märkbart..........men det var lite stökigt i köket!! Jag brukar ju hålla unden disken men i år fick vi samla den på hög!!

I år påbörjade vi en ny tradition.........vi gick ut och hämtade tomten...........han satt och sov i tomtehuset (loftet i ladan)
Man kan ju inte längre säga att någon ska ut och köpa kvällstidningen............för kvällstidningarna kommer ju ut på morgonen nu!! (Nu får man väl säga att man ska uppdatera facebook statusen eller skörda lite på Farmville)

A hade inrett tomtehuset med ljusgardiner, gran och annan julbelysning..........där satt nu tomten och sov i gungstolen!!!



Han hade spridit ut paketen omkring sig.........



O kunde få ett paket med en gång...... Sen tog vi med oss tomten in i husvärmen



Tomten hade ont i ryggen så han fick hjälp med att bära julklappssäcken (att tomten hade ont i ryggen pratade O mycket om sen)

Väl inne började den stora julklappsutdelningen (varenda år säger jag att det inte blir så mycket paket..........men varenda år så ligger det ett berg av paket under granen iallafall!!!)



 Så julklappsutdelningen tar ganska lång tid.........

O fick förståss mest paket och han sa så artigt -Tack så mycket tomten varenda gång han fick paket!!



Årets julklapp, spikmattan kom inte i några av våra paket......men jag fick det roligaste paketet......det fick jag av A
Han hade gjort en smörkniv alldeles själv åt mig


(ingen har väl  missat IKEA reklamen om smörknivarna??)

Sen fick jag en låda till


med smörknivar.........(tyvärr så "dödades" en av M och m:s julklappar till mig.......två oranga smörknivar pga det!! Men A och jag fick också varsin biljett till "Zpanska flugan" en sommarteater som spelas i sommar inne i Kalmar, vilken kanon present!!)

S:s present fick jag också till lite bra tycker jag, han önskade sig pengar till en sparkodräkt (en skyddsdräkt han ska ha när han racar med bilen)
Pengar är ju så  tråkigt att ge..men men....det var det han ville ha.
Så jag gick och köpte en sparkdräkt avsedd för bebisar och så skrev jag SPARKoDRÄKT på ryggen och stoppade i en bebisdocka (som m haft som jag sparat) och pengar i olika valörer i den............den väckte en hel del munterhet kan jag lova...........när S sitter med en docka som han klär av  och plockar ut pengar ifrån..........snacka om pojken med guldbyxorna!!!

Det var som vanligt en härlig julafton och alla uppskattar det...........

Men det blev inget julbad i år, det var ingen som var sugen på det och inte spelade vi något sällskapsspel heller......för lille O ville inte sova på kvällen och han vill verkligen inte sitta och titta på när vi spelar spel.........han vill ju testa, leka och köra med sina leksaker
En del av dem var ganska högljudda..........han fick bla en stor självgående japansk racerbil som spelade japansk disco..........VÄLDIGT högt........ av sin farmor och farfar (tackochlov så var det inte vi som köpt den..........xylofonen som han fick av m var ljuv musik i jämförelse!!!)

Pepparkakshuset hann aldrig bli färdigt i år.......



....det fick stå i skamvrån.........ovanpå micron under julmiddagen!!

Men en ny altandörr hade vi iallafall.............prydd med en jättestor julstjärna...........



Och så retade vi ungarna lite också..........vi hade köpt en alldeles förfärlig stor juldekoration....... en tomtetavla som A satte upp utanför altandörren så den sågs från matsalen!!



med en tomte med klocka i handen som han viftade med upp och ner
.............skitful!!! Men kul att se ungarnas miner när de såg den...........ett päron till pappa.........typ!!

Men som sagt det känns som om det var en kort jul i år för innan 12 på juldagen var det bara m, A och jag kvar hemma..........alla andra var iväg på annat........Fast på kvällen kom L med karl och barn och åt lite rester med oss iallafall och stannade ett par timmar............men sen var julandet slut för vår del!! 

Vi fick en vit julafton iallafall.........men redan på juldagen började det töa!!

***GOD JUL***







En riktigt varm härlig vit  underbar jul

 
Önskar vi alla.....



..........er alla!!




                                                             ** GOD JUL**!

Vackert

Allt är bara såååååå vackert nu!!!



men fy vad jag har varit dålig på att blogga..........men jag har inte haft tid!!
Julstök tar tid och det har jag gjort mycket.............som vanligt!!
Men det är så jag vill ha det.........Annars skulle jag väl inte ha gjort det!!

Men nu är allt julstökande klart, nu är det bara julandet kvar och friden och lugnet och gemenskapen!! Det sista julstöket gjorde jag igår.....brödbaket!!
Jag bakar numera bara bröd 1 gång om året, men då bakar jag en hel dag!
Det ska vara trekantsmackor eller Simonbröd till kalvsyltan och julskinkan!!

Men jag hann inte med mina älsklingskakor (äskekakor som jag kallade dem för när jag var liten) som jag ätit varenda jul sen jag var liten..........chokladbröd, mormor bakade alltid dem och sen mamma och nu är det jag som brukar baka dem. Men inte i år...........jag hann inte med det!!!
m räddar min jul..........Tack älskling!! Hon är hemma och bakar dem nu!!

Själv så jobbar jag till 23 (men nu har jag en paus efter ett familjesamtal)

Allt är bara bra annars, ungarna har jullov, altandörren är på plats (en av dem alltså...........det ska in en till!!) jag har hämtat mig från svininfluensewannabeen.
En stor glädjande nyhet innan jul fick L, som efter en anställningsintervju i förra veckan fick besked om att hon fått en tjänst...........en fast tjänst med hyfsad lön......... så jag har en lycklig dotter!
Att ultaljudet hon var på i veckan visade att hon räknat fel och är 3veckor mindre gravid än vad hon trodde passade ju rätt bra då tycker hon.
I mitten av juni blir det nu är det sagt och hon fick  också besked om vad barnet hon väntar har för kön........och efter mycket om och men fick jag veta det jag med..........men det är inget jag tänker dela av mig med............för det var inte 100% säkert eftersom det var så tidigt i graviditeten sa barnmorskan men troligtvis så är det en...........trodde ni va!! Nähe, jag kan behålla en hemlighet...........om jag måste!! Efter nästa ultraljud kanske jag får lov att skriva om det här på bloggen!!

Hade en objuden julgäst som försökte gnaga sig in i köket från takstolarna..........Satt i TV-rummet härom kvällen och hörde konstigt högt gnagande ljud från taket i köket..........det lät som om det var en mullvad eller bäver eller nåt som gnagde.......A kom hem strax därefter och jag beklagade mig för honom.........och han kikade efter och eftersom han är en hel del längre än mig såg han att "något" gnaggt hål i överbyggnaden över köksskåpen....ett hål, ett sånt hål som man ser mössen bo och komma ut igenom på tecknade filmer



Och medans han stod där och kikade såg han en nos sticka ut -Å fy faan sa han..........nosen är stor som en kattnos!!!! Mysigt!!!
INTE!!!
Så det blev till att ringa försäkringsbolaget som skickade dit anticimex  (som kom igår när mitt kök var som mest belamrat och stökigt med bröd,plåtar och deg överallt!!)och konstaterade att det inte var någon liten mus som gnaggt upp det hålet, det är en råtta!!
 
Jaja det blir jul iallafall........ men vi vill inte ha en råtta som gäst!!
I år saknas T vid julbordet, han jobbar, men vi blir iallafall 10-12st (10 vet vi bestämt men så hoppas vi också att vännen E får med sig sin mamma och tittar in under julaftonen (E har firat jul med oss förut, men hennes schäfer som är kusin med "vår" schäfer s .......de är kopior av varandra...... gillar inte varandra alls!!)



Hjärtligt Grattis!!

Säger jag till L som idag fått fast tjänst!!
Det är L till höger lillasyster m till vänster.............om någon inte vet!!

Vinterskrud

..........har vårt hus......... och by.......... och kommun......... och län........ och land och...........





















................och hund!!!

Älsklingar

Mina älsklingar och mina stoltheter




UNGARNA!!

Jag minns när vi hade ett hektiskt liv med en nyfödd, en knapp 2-åring en 7-åring och en 9-åring.............då var det alltid fullt upp............och då sa jag till A -tänk vad härligt det blir  när de blir vuxna, vad kul och mysigt och vilken stor härlig familj vi har då.............och där är vi nu..............och vi är omåttligt stolta över dem och älskar dem!!

Julkort

...hela världen ser ut som ett vykort!!
Jag älskar vinterjulkort!!

Tänk vad snö gör för humöret............jag känner mig glad pigg och full av energi......... även om mitt "julstökeri" schema är fullspäckat och jag har massor av julklappar som jag ska köpa............men ingen aning om vad jag ska köpa!!
Men vad gör väl det............världen..........livet är ljust!!

Men det blir ännu bättre när vägarna är ordentligt plogade!!
Jag bytte till mig en extra natt på jobbet för att slippa tillbringa 11mil och två timmar på snöiga vägar!!
Jag skulle ha slutat kl 23 och sen börjat jobbet igen 8.30...........så det här blev mycket bättre!!
Jag sover på jobbet inatt!!




Men såhär ser nog "min" gata  ut nu!! 

I lördags bjöd mamma och pappa min familj och mina svärföräldrar på julbord på Kolbodagården.



God mat och en trevlig kväll...........men mitt eller mammas eller svärmors julbord är mycket godare.......... hemlagat "äger" (som ungarna skulle säga!!)

Lussekatter och lussebullar-check
julkorv- check
kalvsylta-check
julköttbullar-check
 så nu är det nästan bara julskinkan och julgodiset kvar.............och så de jä........... julklapparna förståss!!

Färdigpyntat!!

.................ja utsidan iallafall!!



4 nya slingor på framsidan blev det i år, 2 runt fönstrena och en på vardera husgavel!!

Men lusthuset blir nog utan i år för A har planer på att inreda en tomtehus på loftet i stallet............ så de slingorna hamnar nog där i år!!

Men jag tycker nog att det behövs en slinga på trappräcket också!! och så vore det sllt sååå fint med en slinga på lusthustaket också...........

Men visst blev det väl mysigt och det tunna snötäcket som kom här i lördags förstärker ju effekten!!

Äntligen är  lååånga tråååkiga gråa hösten slut och vintern är här!!!

Julplanering

...........nu ska det julstökas...........donas och fixas!!
Det tycker jag är kul.............men det måste planeras eftersom jag har ett arbete att sköta också!!

Nu har jag min 5-dagars ledighet............så idag fixar jag kalvsyltan (ett  absolut måste för mig, A och L under jul!!)

Imorron ska jag baka lussekatter och lussebullar (och köpa mig ny tvättmaskin...........den jag har är trasig och gammal och centifugerar inte så bra) det har vi försökt få tid till A och jag i 3v tid nu, vi har planerat in det flera dagar............men sen skulle jag vara barnvakt,  så blev jag sjuk och sen jobbade jag ( lite överraskande, eftersom jag skrivit av schemat fel) och igår hade A huvudvärk som inte var av denna värld och ikväll ska vi på m:s dansuppvisning.............men imorron SKA det bli av!!
Och så ska vi köpa lite mer julbelysning till huset, (min man= ett päron till farsa 2 firar jul) så vårt hus blir ännu mer juligt.........det är bara adventspyntat än!!



På lördag ska vi på julbord hela tjocka släkten (vi,ungarna, deras respektive,barnbarn, svärföräldrar och så mina föräldrar som bjuder oss alla) men innan dess ska vi nog julpynta huset klart..........utsidan.........eller iallafall nästan klart.........det tar ju lite tid när man är gift med A och har varit på många tyska julskyltningar!!
Så då får de kalla in extra personal till Oskarshamns kärnkraftverk igen...........säger S!!

På:
söndag ska det göras 5kg köttbullar,
måndag blir det minst lika mycket fläskkorv,
tisdag jobbar jag (och julstökar där!!),
onsdag gör jag pepparkaksdeg
torsdag SKA jag handla julklappar (det känns värre än vanligt i år................för jag vet inte vad jag ska köpa till någon, men alla vill ju ha julklappar...........även mina vuxna barn...........det är nog första gången jag känner att jag GÄRNA skulle vilja skippa julklappar......det har jag aldrig känt förut!!)
fre-lör-sön jobbar jag (och förbereder lilljulafton där!!!) och så har jag satt A och ungarna på att baka pepparkakor och pepparkakshus
måndagen ska vi baka julkakor och bröd
tisdagen gör vi julgodis och julpynta inne i huset och hugger julgran
onsdag jobbar jag.................och pustar ut!! Och A får koka knäck och julskinka!!
Och på torsdag är det julafton............och jag är LEDIG hela dagen...............jaa....eeh......från jobbet iallafall!!

Pust pust......så ser min planering ut.........ikväll ska A och jag åka till Gamleby, titta på m:s streetdance uppvisning och sen ta med oss henne hem.............men nu ska jag skära köttet till kalvsyltan........ och sen ska jag koka ihop den med buljongen.......åååååå vad jag älskar hemmagjord kalvsylta (en del kallar det för aladåb..........men det låter inte gott, och i min släkt och A:s släkt har vi alltid kallat det för kalvsylta............så det är det det heter)............det är JUL för mig!!


Veckorapport

...........det är väl så det får bli eftersom jag är en sån dålig bloggare.............men tiden bara rinner iväg och inget speciellt händer ju!!

...........eller.............ja en del händer ju faktiskt!!

Jag är hyfsat frisk från min "svininfluensawannabee", jag trodde jag var tip top..............men efter att ha jobbat en halv dag i måndags..............insåg jag att jag inte var det!! Annars har jag ju kunnat anpassa mig och vilat när jag varit trött och inte haft så många "måsten" men det går ju inte på jobbet...............så jag kände mig alldeles varm och matt med jämna mellanrum under arbetspasset.............men det funkade och i tisdags och onsdags har allt kännts som vanligt.

För det första så trodde jag inte att jag skulle jobba alls i måndags.................förrän min kollega T ringde och undrade var jag var!!!
Jag hade skrivit upp fel schema i min almanacka!!!
.............jag hade skrivit att jag skulle vara ledig mån-tis och sen jobba resten av veckan...........men det var precis tvärtom...........även om jag var så övertygad om att jag var ledig så jag trodde T var ute och cyklade..............men det var det jag som var.................så nu är jag skyldig honom en rom och cola, för att han fick jobba 45min extra!!

Jaja......... jag brukar inte missa schemat...........och jag brukar inte vara sjuk............på 10år har jag varit sjuk 3ggr!

Helgen har A och jag tillbringat i Schwerin (......men också VÄLDIGT mycket i buss förståss!!)
Kändes som om det var mer tid i buss än vanligt på tysklandsresorna, men till en stor del berodde det nog på att vi åkte vid 5.30 på morgonen istället för vid 23-24 på natten som vi brukar göra, så det var mer vaken tid i bussen än vanligt.
Den här gången var också annorlunda än föregående gånger vi åkt för vi hade inga "egna" kompisar med oss, men reseledaren/bussresearrangören J och hans sambo B är gamla kompisar och så träffade man ju andra som åkt med på resorna förut, så det blev en trevlig helg iallafall!!

Jag hade aldrig hört talas om  eller varit i Schwerin förut, men det var en himla mysig stad som förskonats från kriget, så det var gott om ståtliga pampiga hus och det fanns t.o.m ett slott där!!

Vårt hotellrum var också riktigt flott och lyxigt


............med himmelsäng och 3½m till taket!!

och badrummet.............


Vitt och svart marmor............mmmmmmmmmm

Och så hade vi en "sitthörna" med komplett soffgrupp



utsikten från hotellfönstret var inte heller fel......



Så det blev som sagt en mysig helg. Vi var inte  på hotellet förrän vid 18 tiden på fredagen (men då hade vi stannat och inhandlat nödvändigheter till helgen..........rom, tequila, apelsin och gin tex!!)

Lördagen tillbringades på julmarknad ala Tyskland, mat och mys överallt och täta "vätskekontroller", väldigt lite shopping egentligen.............jag är en dålig shoppare.............men lite smink och två tröjor köpte jag åt mig iallafall. Men mycket småätning blev det iallafall..............hela staden var full med små matstånd där de sålde allt.....
Vår lunch bestod av ½m grillspett med currysås och bröd


Mycket gott!!
Och till efterätt åt vi ljumna kanderade mandlar........det är SÅÅ gott (även om det kostade mig ett tandläkarbesök och 1500:- i tisdags eftersom jag bet sönder en tand på vägen hem!!!)

J vår vän och researrangör arrangerar numera många pensionärsresor..............vilket märktes...........och vi retade honom för det................det var allsång i bussen (!!!??)..........och alla skulle göra allt tillsammans (!!!???)
Jag är inte så förtjust i det där med att vallas i storgrupp....... men eftersom vi ville umgås med J och B fick vi ju hänga med (men jag VÄGRADE sjunga allsång i bussen!!! Lite stolthet har jag i kroppen!!)
Efter lördagsshoppingen och innan middagen ute på kvällen bjöd vi in några särskilt utvalda vänner (förra året "råkade" J säga till alla bussresenärer att det var samling inne hos oss innan utgången............det bara vällde in folk.....ett 30 tal.........men vi lärde oss av det misstaget och löste det bättre den här gången) till oss på lite tequila...........alla uppskattade det..............förståss.........



Det syns väl!!

På kvällen var vi ute och åt allihop på en "sylta" med god mat.........snitzel med gordon blue ost i och efter det tog vi oss åter en runda på julmarknaden och beundrade alla julskyltning



Söndagen var det hemfärd och den stora "fyllapåalkohollagretdagen"............. så nu klarar vi oss nog till nästa år!!! Vi köpte iallafall 24 flaskor tequila!!



Det gällde att stuva väl.............här är "Kalmarsidan", packning ut.....för att få plats med kartonger och flak..........sen packning in!!

Vi var tillbaka i Kalmar strax innan 22......(en betydligt tystare och stillsammare resa hem än dit!!)......då var det bara att packa om och packa in i vår egna bil



Som sagt..............nu klarar vi oss nog till nästa julresa!!

Svininfluensa

.....eller nåt.......... flög på mig i måndagseftermiddag!! Jag var barnvakt åt O och
på 2 timmar blev jag jättesjuk, fick hög feber och förskräcklig hosta! A fattade ingenting............så snabbt så dålig!!

Jag är ingen hypokondriker.............men när jag hade säkert över  40 graders feber på natten och fick svårt att andas och så denna hosta.............kunde jag ju inte låta bli att fundera på om jag drabbats av svininfluensan!! Även om jag gnällt över att det är så uppschåsat allting runt det............och inte tagit spruta mot den heller....................för jag blir ju aldrig sjuk!!!

Jag tog en mini runda med hunden på morgonen.............det var den jobbigaste promenaden jag någonsin tagit............även om i var väldigt snäll och följdsam.....precis som om hon kände på sig att matte är inte i form idag!!

Jag ringde iallafall upp min vårdcentral och beskrev mina bekymmer, varpå de bad att få ringa upp mig istället. När de sen ringde hade de pratat med läkare på infektionskliniken..... och de ville att jag skulle åka direkt dit istället några timmar senare. Så det gjorde jag, tog 2 panodil och körde dit.

Jag blev isolerad och sen tog de en massa prover på mig..............ett otäckt prov i näsan och en massa rör med blod tog de med och så fick jag en stor dos astma medicin jag skulle inhalera..............för jag var väldigt tungandad!! De tog också tempen i örat på mig............. jag hade 38,8............trots att jag hade tagit panodil någon timme tidigare!!

De kunde inte utesluta att det är svininfluensan, men jag fick iallafall åka därifrån med recept på penicillin, hostmedicin och astmamedicin.
Och så var det bara att  ringa och sjukanmäla mig på jobbet.............ett arbetspass som jag hade massa saker jag skulle göra................möte,medarbetarsamtal med chefen,föräldrasamtal och redovisning av utredning på NP-teamet!!

Jag hade inte ork till någonting igår kväll, jag orkade bara hålla mig vaken i en kvart i taget sen sov jag en stund igen och ingenting åt jag heller...............jag var inte hungrig eller sugen på någonting!! Inatt har jag sovit ganska bra och bara haft två rejäla hostattacker.......... och inte så hög feber heller.
Men jag känner mig alldeles matt.........

Jag hoppas och tror väl egentligen inte att det är svininfluensan.............och jag hoppas verkligen att jag inte smittar ner O eller A!!

För vi ska ju åka till Tyskland på fredag..............vår årliga tysklandshelg!!

Förresten............ vi har fått in altandörren i matsalen!!!! Efter 5månaders väntan..........



Den är sååå snygg!!

Undrar hur lång tid det tar att få in altandörren i sovrummet nu bara!!

RSS 2.0