Vårdag

Solen värmer
Fåglarna kvittrar
Snön smälter
Snödropparna har kommit fram igen..........och en krokus
Kanadagässen är tillbaka

En försmak av våren har jag fått idag och på söndag är det ju första dagen riktiga vårdagen..............enligt almanackan!!

Födelsedagsfirande

A tycker att jag  bloggat färdigt om Thailand nu, men jag är inte riktigt överens med honom om det =)
Så därför kommer det ytterligare en,

Anledningen till att vi åkte till Thailand var ju för att fira pappas 70års dag. Han fyllde år i juli men då ville vi inte lämna Böda och brorsan hade precis flyttat in i sitt nya hus, dessutom visade det sig att det var dyrare att åka till Mallorca i juli eftersom det blev lite hastigt påkommet (feb förra året började jag kika på resa i juli) än att åka till Thailand i februari.
 Så då blev det ju ett lätt val!!

Både brorsan och jag hade på varsitt håll tänkt att vi skulle bestämma en dag som var pappas dag! Så vi började kika och räkna, han fyller den 21 så det datumet  gick bort (vi skulle åka hem den 18) och alternativet att vända på siffrorna till 12 kändes inte så kul, sen kom jag på att den  6 feb var det precis 200dagar sen pappa fyllde år......... så det datumet fick det bli!!
Väldigt hemligt förståss!!

A och S tryckte upp tröjor, rosa tröjor. Färgen var ett lätt val, pappa har alltid sagt  -Rosa är ingen färg, det är bara en j---la modefärg (det sa han redan då L var liten och jag klädde henne i rosa............och det är snart 25år sedan och hon har fortfarande rosa på sig ibland!!) Och hade vi sagt till pappa när vi satt på Sturup att vi visste att vi skulle få honom att använda en rosa tröja, hade han absolut sagt att vi inte skulle lyckas med det!!
På  pappas tröja stod det på thailändska
Världens bästa make pappa svärfar
morfar farfar gammalmorfar
och på våra tröjor stod det först "Vi firar"


Vi hade svårt att komma på vad han är för E och T, men så kom vi på det geniala: svärmorsfar............tyvärr så fanns inte ordet svärmor på thailändska!!?? Så han fick bli morfar för dem också!!
De thailändska........(långt ord det där) orden hittade S genom att googla i svensk-thailändsk ordlistan och sen skannade han av orden!!
Det höll på att bli fel......... för när tröjorna var tryckta upptäckte S (hur han nu kunde göra det, det fattar inte jag) att "morfar" efter "gammal" inte var med...............tur att han upptäckte det så det inte bara stått "gammal" som sista ordet!!! Så det fick kompletteras i efterhand!! Och på ryggen var det vår "turnéplan" (dvs resor de bjudit oss på genom åren)


Kvällen innan såg vi till så att de gick och la tidigt så att de skulle hinna somna ordentligt innan vi kom in och sjöng vid 12-slaget!!


Förberedelser........


De rosa...........(fast egentligen hade vi inte behövt rosa tröjor.........
.vi var nog alla ganska rosa i skinnet ändå den här dagen!!


Uppvaktningen.................
Vad är det för en dag är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är Bosses dag idag......sjöng vi!!


Den sidan kunde han läsa iallafall........ Han ser allt lite nöjd ut pappa!!


Mamma hade riktigt kul!!

Vi överräckte tröjan och han blev...........hmm......överraskad!!
Vi sa till dem att vara nere på stranden kl 9 morgonen därpå med tröjan på, men vi talade inte om vad det stod på tröjan och så gick vi och la oss .

Nästa morgon ropade pappa på mig från balkongen,( vi hade rummen bredvid varandra) -Vad står det på tröjan sa han, de bara tittar, skrattar  och skakar på huvudet när jag frågar om det, sa pappa.
Men lite senare fick han svar på vad det stod av någon som både kunde läsa.......... och prata engelska och de bugade och bockade för honom och tyckte det var en sådan ära och han skulle  känna sig hedrad av att få ha en sådan tröja!!
 Då blev han glad igen!! Och hade glatt sin rosa tröja på sig!!
 


Påväg till en dag på stranden med longtailboat


Freedom Beach


 Champange ska det vara förståss!! Brorsan serverar (vi hade bara ett glas.........)

Rosa Klanen,
( om man ser på den här bilden ordentligt så ser man att det finns många som har någon form av det fg kortet)



På Freedom beach tillbringade sen dagen.



(Även om jag döpte om stranden till No freedom beach eftersom det kom folk springande och talade om för  oss var vi fick ligga och var vi inte fick ligga och var vi skulle äta och när vi skulle äta och vad vi kunde äta och att  vi inte fick äta och dricka medhavd dryck och mat!!!, men då kommer Frosth-Jakobsén trotset fram..........vi drack iallafall vår öl och läsk och åt våra kex som vi hade med oss!!! Så det så!!)



Vi  badade, slappade och snorklade och det var en massa fina fiskar, som även jag såg som inte snorklar (jag gör som doppingen, dyker ner,håller andan och tittar på fiskarna genom cyklopet .........för det där med snorkel har jag inte kommit på)
Det fanns  många och fina fiskar, lila med gul svans, grönrandiga fiskar och svart vit randiga scalar liknande.

På em åkte vi tillbaka till hotellet för att klä om och gå ut och äta på den finaste restaurangen vi hittat, den låg precis vid strandkanten och där var dukat med vita dukar ljus och tilltugg, där hade vi bokat bord!! Boathouse hette det!!

Vi tyckte allt kändes toppen...............tills vi läste menyn.............och prislistan .............och vinlistan..........det var svindyrt!! Dyrare än hemma............och maträtterna var konstiga och inget som någon blev sugen på ................vi hade bara tittat på miljön och missat menyn!! Efter överläggning så vi bad hovmästarn om ursäkt  och frågade om vi skulle betala något för allt besvär (det behövde vi inte) och så gick vi därifrån och  tillbaka till hotellet. Där  det var  grillbuffé!!!
Buffén var god och alla njöt av maten,den passade både gommen och plånboken alldeles utmärkt!!...............så det blev en mycket trevlig kväll iallafall!!!

Och den rosa tröjan som pappa fick har han använt jättemycket.............


...............på stranden, för att slippa bli rosa i skinnet!!
.............båda veckorna.............. som här............sista dagen................. och han klär i rosa!!

Hjärtligt Grattis

Till A:s systerson och barnens kusin A som fyller 20år idag!!




Dagens fundering...

Tänk att det kan vara är så skönt med (bara)  6+ grader utomhus!!

Snöodjur

i är ett äkta snöodjur, hon älskar snön (men nu ska det väl inte behöva bli någon mer snö iallafall...........inte mer nu....... när det börjar våras!!)



Full i bus!!


Hon är helt galen!!



Rulla runt i snön.........


Gno runt i snön........


Spana lite.........


Ner igen..........


Och så andra sidan......


Och så gnor vi lite där



Spana lite igen............undrar om jag ska ta ett skutt.......


t leker fladdermus...............eller nåt.................bilden är kul iallafall!!

Färdigt!!

Badrummet är ÄNTLIGEN  färdigt, yes yes yes!! Och det blev såå snyggt...........och fräscht!! Och känns mycket större, fast det är litet!!




Men 4 månader tog det..........för  runt den 25/11 var hantverkarna här första gången, det vet jag eftersom jag bloggar!!
Det var bara att gå tillbaka till  mitt arkiv!!
Så det är ytterligare än fördel med att blogga, jag har en lättöverskådlig almanacka med register och allt!!
Hur bra som helst!!

Så nu väntar vi bara på räkningen på badrummet...........

Äntligen

Verkar jag ha kommit i fas med svensk tid!!
Idag var jag trött när jag steg upp kl 6 och jag hade inte så svårt att hålla mig vaken efter kl 19 igår heller!!
Det var verkligen på tiden!!!

Grattis

Kronprinsessan Victoria som äntligen fått lov att gifta sig med sin gyminstruktör, som kommer att bli kallad Prins Daniel hertig över Västergötland (såå fjantigt det låter!!) och bli en "ärbar" kvinna och slipper "leva i synd"!!
Hon är ju iallafall över 30 så det var väl på tiden ,om det ska bli några nya prinsar och prinsessor i landet!!



Men de säger att barn ligger långt i framtiden........hur långt fram kan det ligga när man är över 30??

S och E:s förlovning fick minsann inte så mycket uppmärksamhet, tänk vad olika det kan vara!!


Men de ser lika lyckliga ut alla 4 iallafall!!!

Dagens fundering.......

Vem vill dejta Linda Rosing? 
Jaa vem vill det..........och varför??
För att hon är så intelligent ?eller naturlig? eller moderlig? Nej, det är det nog inte!!
De vill dejta Rosing för att få vara med i pressen och kändisfester (det finns ett annat ord för det men sånna ord använder inte jag).........Det är det nog! Det måste det vara!!
Kan det vara något annat???

Arbete

Efter 3 veckors ledighet är man tillbaka på jobbet igen!!
Skönt att man har ett jobb man trivs med för det kändes helt ok att åka till jobbet i måndags.

Det hade varit strul med vikarier och sjukdom (L hade nog kunnat jobba varenda dag.........om hon inte varit i Thailand. När vi precis kommit hem och stod på Malmö flygplats kom sms från jobbet både till L och mig  med fråga om hon kunde ta några arbetspass som behövde täckas upp!! )

En ny ungdom in och en "gammal" ut, det är alltid spännande vad det gör för gruppdynamiken!!

Och så har jag varit på lönesamtal med enhetschefen och fick massa beröm....... men inte så mycket löneökning..........som vanligt!
Bara för att jag gjorde en så bra löneförhandling när jag tog jobbet för 9 år sedan, det har jag fått "lida" för i alla lönesättningar!!

Men där är jag sååå kvinnlig....mesigt kvinnlig..........irriterande kvinnlig........-tack så mycket för all beröm -det är så trevligt att få -och jag behöver inte så mycket mer i lön -för jag får ju så mycket beröm för mitt arbete - det är så skönt att veta att jag är uppskattad i mitt arbete- så jag blir så nöjd med det  jag  får- jag förstår att du inte kan ge mig så mycket mer i lön eftersom det finns många som har mindre lön än mig..............aaaaeeeeeeeeuuuuuuuwwwwwwgggggrrr!!!!!!

Nu jobbar jag bara imorgon också, sen har jag 5 dagars ledighet.........i schemat!!
Kanske få ta tag i min tvättstuga då..........ren tvätt på hela tvättstugebänken och kanske, kanske ,kanske........det borde bli färdigt med badrumrenoveringen.............efter 3 månader!!!!
Nu är det ju bara elen som ska kopplas in och handfatet som ska kopplas på...........toan och duschen och badrumsinredningen är på plats...............det borde väl kunna bli färdigt den här veckan!!! Hoppas hoppas!!


Falsk marknadsföring

Det råkade vi ut för en del i Thailand!!
De flesta av oss såg fram emot elefantridning och lite snorkling.

På "vår" gata, på hotellet och på stranden var det stånd uppsatta med 1000-tals broschyrer om olika utfärder, äventyrresor och safari. Vi tittade och valde och tyckte...............trodde vi var smarta som hittade utfärder som inte arrangerades av resebolaget!! Och det var mycket billigare!!
Efter mycket väljande och i samråd valde vi sen ett bolag" Bang Pae safari, för det såg så bra ut och innehöll allt det vi ville göra och vi slapp jobbiga promenader för O:s skull.


Det som står ovan stämmer visserligen..................vi glömmer det aldrig!!

Visst ser det toppenmysigt ut!!

Det var elefant ridning, till ett vattenfall och där man tittade på gibbonsapor och därifrån åkte man buffelkärra till gummiträdsodling, sen paddlade man kanot genom djungeln till uppsamlingsplatsen...............trodde vi...............

Så vi slog till och prutade ner priset 200baht/pers och bokade 8½ biljett!!
 Mamma och pappa och brorsan och hans familj valde bort vår djungelsafari...............de hade varit med förr!!

Vi blev hämtade av en minibuss 7.20 en tisdagsmorgon, alla hjärtans dag förresten!!
Jag kunde inte tänka mig något bättre sätt att fira den dagen på än med alla jag älskar på safari!!

Den bilturen var ca 45min längre än vi trodde..........men vi fick se mycket av Thailändarnas vardag på vägen, mormorn som skjutsade sina barnbarn i en sidovagn till scootern med tak över, skolelever med skoluniformer, hundar på egna morgonpromenader eller som låg och sov eller sträckte på sig på gator och trottoarer, fruktförsäljarna som plockade fram sina varor, elefantstallar,vackra växter som man bara ser i krukor här hemma,3-4 personer på samma scooter och många märkliga konstruktioner på scootrarna och en förfärlig trafik, så det var en härlig och annorlunda upplevelse!!

Så nådde vi vår startplats............trodde vi!
En engelsk talande thailändsk guide (som vi hade svårt att "könsbestämma", men han/hon var klädd och sminkad som en tjej............mycket vitpuder och spegeltittande var det för henne i varje paus)
-Nu ska vi gå en 20 minuters morgonpromenad(!!??) till ett vattenfall sa hon -Men det är inte så mycket vatten såhär års och sen ska vi titta på Gibbonsapor (hörde dem gjorde vi med en gång vi steg ur bussen)
Vi gick...........och gick.....och gick........ på en snirklig och uppförslutande stig genom en ganska torr djungel men med häftiga träd och växter


E ville prova lianerna


Sånna träd finns inte hemma i min skog!


...........och så kom vi fram till vattenfallet..................en rännil i berget!! Vilken flopp!!

Och så fick vi gå tillbaka hela vägen för att titta på gibbonsaporna!!
När vi kom dit fick vi vänta en 30 min på att de skulle öppna grindarna så att vi kunde titta lite närmre på aporna. Innan vi släpptes in kunde man läsa mycket om Gibbonsprojektet, hur man "förvildar" aporna som varit husdjur och/eller som varit vanskötta och misshandlade (och eftersom det är olagligt att ha apor som husdjur i bur i Thailand )och sen släpps de fria ut i naturen igen............i det finstilta stod det att de aporna vi fick se var de som inte kan återvända till naturen för att de är för tama eller för aggressiva eller har hiv eller herpes och ska bo här i resten av sina liv!!


När vi sen blev insläppta i området var det en bur i buren de satt i..............men vi såg lite av dem och hörde dem gjorde vi tydligt! O  kan tala om vad gibbonsaporna säger!
Sen gick vi tillbaka till bussen och åkte till buffelridningen!! Vi åkte och åkte och till slut stannade vi vid en åker!! På den åkern var det en bana som man fick åka buffelkärra i...............ett varv............tog ca 5min!!! KATASTROF!!


Då började jag tjura ihop......så jag bojkottade det!! Pratade med guiden...........inte heller hon/han tyckte att det inte var någon vidare safari!!
Och så in i bussen igen............ och vi åkte och åkte till en risig hamn där det fanns plastkanoter i ett skitigt vatten...........och en vissen mangroveskog.


Det ser bättre ut på bilden än vad det såg ut i verkligheten........

Jag bojkottade det.........också.............. och passade O så att de andra kunde paddla,kanske inte så vuxet att bojkotta det men vi kom ju iallafall därifrån fortare på det viset eftersom det bara var 4-5 kanoter vi fick turas om att paddla!!

L och T, A och m paddlade iallafall en runda fram och tillbaka...............det tog nog 20 minuter iallafall..............och de var faktiskt ganska nöjda, de hade sett konstiga fiskar som hade framben och naturen var vackrare bakom kröken!
Behållningen av kanotingen för O och mig och de andra som inte paddlat, var de vilda aporna vi såg när vi väntade 20 min på bussen.............som aldrig kom. Så till slut fick vi skynda oss och hoppa in i en annan buss eftersom det blev gängbråk mellan aporna.............och vi stod i mitten!! Apor är inte så trevliga djur!!

Mer bilåkning..........till elefantridningen (som vi kört förbi på vägen till vattenbuffelridningen) Där fick de som ville ha en orm runt halsen mot betalning,det ville m och M. O tyckte också att ormarna var intressanta så han försökte gå fram och hälsa på dem på egen hand................tills han upptäcktes och hindrades!!
Det fanns också en färggrann stor babian eller babianliknande apa som man fick ha i knäet om man ville...............det skippade vi. (fyra av de här färggranna stora aporna satt för övrigt i små burar i solen...........lagen om apor i bur gällde nog inte där..............eller!!)

Sen fick vi se hur man tömde gummiträd, guiden höll en förevisning......... på 5min..........
-Och så här blir det när det är färdigt sa hon sen och visade en kavlad "gummimatta"...............okeeej..........jag frågade om hur materialet såg ut innan kavlingen.........men det fick jag inget svar på...........hon tyckte nog bara jag var besvärlig..........som ställde frågor!!

När vi väntat en timme eller så och köpt svindyrglass och tittat på fula souvenirer och druckit 2l vatten........ var (för det var så otroligt varmt den här dagen inne i landet) var det äntligen dags för dagens höjdpunkt, elefantridningen!!
Vi hade visserligen  resignerat efter dagens erfarenheter  och räknat ut att det nog inte var fråga om en djungelridning.............men ändå......... jag var den enda i sällskapet med "elefantridningserfarenhet" så klart alla skulle rida tyckte jag. A hade också tjurat ihop på "safariparodin" nu så han ville bojkotta det först ,men offrade sig sen för min skull..............det var ju iallafall alla hjärtansdag och lite romantiskt lät det ju att rida elefant bara han och jag...............och elefantskötaren förståss!!
S som hela tiden protesterat mot elefantridningen med hänsyn till sin höjdskräck offrade sig också och satte sig på elefanten. Och han tyckte efteråt att det var "helfräckt".
Jag var under och efter  ridturen mest livrädd..........inte ett dugg helfräckt alls........jag kan inte minnas att det var såå otäckt när jag red på elefant sist.............men det är klart............det var ju ca 37år sedan ............jag var väl modigare........eller dummare då........eller nåt!!

Turen gick ner på trappor (elefanter borde inte  gå i trappor!!) brant ner i ett dike eller flod eller å.........  (det lutade mycket kraftigt, och där satt vi högt upp på en "parksoffa" spänd med 2-3 linor runt elefanten.......huga),  och så fick den stackars elefanten vada en ganska lång stund i vatten.........inget trevligt vatten heller


Hade man ramlat ner där hade man nog försvunnit..........frätt bort......... sen skulle stora klumpiga tungt lastade djuret upp för flodkanten med ännu högre lutning......vilket ledde till att vi lutade VÄLDIGT mycket bakåt............(då önskade jag nästan att jag suttit på Lisebergbanan eller nåt........den vet man ju är säker!!)

 
Den gröna naturen som man såg på bilderna i broschyren såg man inte mycket av i verkligheten!! De bilderna var nog tagna under regnperioden!!
De flesta var iallafall efter omständigheterna nöjda med elefantridningen!

Ännu mer nöjda blev vi när vi fick åka hem..............vi längtade verkligen efter poolen!!
Så varning utfärdas till kommande Thailands resenärer :
BOKA INTE IN ER PÅ DJUNGELSAFARI I BANG PAE, safaribokningar ska nog göras med resebolaget..........de vet ju vad de säljer iallafall!
Vi gick tillbaka till biljettförsäljaren när vi var tillbaka på hotellet och beklagade oss och visade bilder på verkligheten kontra broschyren och ville ha hälften av pengarna tillbaka............det fick vi förståss inte, men vi fick 400baht (ca 100:-) tillbaka per skalle iallafall!!

Ett par dagar tidigare gjorde vi också en utfärd som inte var vad vi trodde det skulle vara, men det var halvbra iallafall.
Vi tog Longtailboat från Kata Beach till Corall island.

Bilderna från den ön visade på rosa korallrev och mängder av färggranna fiskar, ett underbart ställe för snorkling. Mamma och pappa hade varit där tidigare och de rekommenderade det varmt och andra hade också hört gott om det, så dit åkte vi allihop i två båtar.
Besvikelsen där bestod i att det var ett dött korallrev med enstaka fiskar............mamma och pappa och reklambladet var nog innan tsunamin ändrade det rosa-vita korallrevet till ett grått och brunt korallrev!!
Behållningen på den vackra ön, för ön var vacker......... på land....... med alldeles vit snäcksandstrand, azurblått vatten och djungel strax bakom stranden.......... och restaurangen (som låg strax ovanför stranden,förståss!!) så vi hyrde solstolar och parasoll och förberedde oss på en dag med bad och snorkling.
Tills vi..........de........ började snorkla............
Behållningen var iallafall de stora varanerna som bodde i utkanten av djungeln som vi fick studera på ganska nära håll (min familj är faschinerade av ödlor, med undantag av T då som avskyr dem) O älskade ödlorna och lärde sig också säga ödla (.......så han har nog Frosthgener i det avseendet) och han roade sig också med att jaga krabborna på stranden och han lärde sig säga krabba med!!

 Vi lämnade den ön tidigare än  planerat och åkte vidare till Bon Island som skulle vara en fantastisk vacker ö!

Den VAR ljuvlig och det var inte så tätt med folk där heller......... om man bortser från en båtlast japaner som kom efter oss. Men de var underhållande när de simmade och snorklade.............med flytvästar på!!!


Vi njöt av vattnet ............och fnissade åt japanerna........
och sen ville vi åka in i en vik till en strand som kallades junglebeach som faktisk såg riktigt mysig i på håll iallafall men det gick inte för det var lågvatten när vi åkte förbi den!!

Men stundtals var även de mindre lyckade utfärderna HELT UNDERBARA!!


Och jag fick ju något att skriva blogg om..........dessutom!!
Eller blogg och blogg...........det blev snarare en roman!!Förlåt!!

Men som sagt: Thailandsresenärer efter oss: Skippa Bang Pae safari och Corall island men njut av Bon island och Freedom Beach ,Phi Phi öarna och Kata Noi

Strömavbrott

Gårdagen började med snöstorm...........och ett antal små strömavbrott på en minut eller så..........
Småavbrotten höll på hela morgonen men sen hade vi ström resten av dagen. Ute började töa och det blev tung blötsnö istället för snöstorm.

Men på kvällen då vi flippade mellan Beck och Bridget Jones på TV kom det ett miniavbrott igen, men strömmen kom tillbaka en halvtimme men sen var det slut på ström................. Vad tyst och mörkt det blir när det blir strömavbrott på kvällen!!

Jaja, då var det väl bara att gå och lägga sig då............. vi tände ljus och letade reda på ficklampor så att vi kunde utföra vår "kvällstoalett"!
A och m trängdes på lilla toan för att  borsta tänderna.............sen hörde jag ett tjut................ och sen ett tjutande av skratt........... Då visade det sig att A böjt sig ner för att skölja ur munnen och råkade böja sig så djupt så han råkade komma åt värmeljuset som stod på handfatet............. och satte fyr på sitt hår mitt på huvudet ................... Så när jag kom dit så höll m på att skratta ihjäl sig och sätta tandkrämen i halsen och A sköljde av huvudet för att få bort stanken av bränt hår från huvudet.............
Bränt hår luktar verkligen illa..........
Det var m som upptäckte att det brann i håret på A..........han märkte ingenting och brände sig inte heller men han har en märklig frisyr nu.............hihihiihihhiih..............väldigt kort mitt på huvudet!!!

Hela natten var vi utan ström............jag vaknade väldigt tidigt trodde jag...........(jag visste ju inte för klockradion fungerade ju inte.............) och kom på att våra eldörrar till garaget inte heller fungerade och jag skulle ju ha bilen till jobbet.............

Men A ( med den korta frisyren=).........) var redan uppe och hade manuellt öppnat garageportarna och kört ut bilarna, tänt i kakelugnen och vedspisen i köket, fotogenlampan och ljus............så det såg riktigt mysigt ut..................m åt frukost i stearinljusens sken och A läste tidningen under fotogenlampan...............100 år tillbaka i tiden nästan!!
Så det kan vara lite mysigt med strömavbrott.............om det inte varar för länge så maten i frysen och värmen i huset  inte påverkas ...............förståss!!
Men strax efter 7 hade vi ström igen...........

Och nu ska jag åka och jobba............ efter 3 veckors ledighet...........det ska bli kul..........att träffa arbetskamraterna och ungdomarna...................och jag har fortfarande lite solbränna kvar att briljera med.............jag jobbar med L idag.............

Fler bilder

Nu har M och m satt in sina bilder i datan  och jag kände att jag ville komplettera föregående bild-blogg!!


Lite brun hann jag bli iallafall!! Och blondare!!
Tänkte att jag ville sätta in den här bilden, för färgen försvinner snabbt, jag mjällar för fullt.............nej jag fjällar inte, fjäll kommer i stora tjok, m och S fjällar, men jag mjällar........ små mjäll på armar och ben och ansikte och.........................överallt!!


Såhär bodde vi!!



Poolbaren var alltid en naturlig avslutning på en dag på stranden...........happy hour mellan 16 och 17 var bra, då fick man två drinkar men betalade bara för en!! Här dricker vi en Unseen Andemann


Mai Tai dracks ofta och gärna!!


Tycker det här är en så härlig bild på familjen "Fringelsson" (Frosth+Ingesson=Fringesson)
Vi är på FantaSea och tittade på en makalös show med dans, elefanter och trolleri


Innan showen kunde man få rida på elefanter och mata dem med bananer och sockerrör. m ser lite förskräckt ut!!


Glada "Gamlingar" A, mamma och pappa och jag! A och pappa ser lite clownliknande ut!!


Fiskarna var sällskapsjuka!!


...kan i och för sig bero på att de matas..............här av E............. som ser mycket lycklig ut!!



Turistfälla 1 var det ja..............



Turistfälla 1, elefantridning! Jag var livrädd för att elefanten skulle spruta vatten över oss............då hade man nog fått varenda känd hudsjukdom och även några som man inte visste fanns!!


Turistfälla 2: Vattenbuffelkärreåkning...........(det ser bättre ut på bilden än vad det var,) det var ett varv på en torr åker som gällde..............tog max 10min!! (det kommer en hel blogg längre fram om Safari och falsk marknadsföring!!)


Turistfälla 3: Ormtjusning..............det är inte alla som skulle vilja vara i deras ställe!!


Familjens måltidsdryck..................med besvärlig stavning


Hela släkten ute i de stora vågorna i Kata Noi, brorsans familj är lika galna i vatten och vågor som vår familj är!!


Turistfälla 4: Vilda apor............jättemånga var de och vi var helt begaistrade och fascinerade av dem............ tills vi såg skylten "Beware of the monkeys" och det visade sig att de var aggressiva..........så till slut jagade de in oss i en buss...........som inte var vår!!


Familjens egen Guldlock.............mormor var barnvakt!!


Solnedgång vid Kata Beach från vår balkong


Klart det skulle vara champange när pappa fyllde 70år och 200dagar, på Freedom beach (det kommer en blogg om det senare............ang. överexploatering!!)


Utslagna tonåringar.................ja iallafall 2 av 3!

Nu blir det inga fler bilder, nu är det snart dags att skriva lite också..............som ni kanske förståss så finns det lite mer ang. Thailand som jag kommer att skriva om framöver.
Men sen är det sluttjatat om Thailand!!

Det är bara 48 dagar kvar tills vi sätter upp husvagnen på Böda!!
Kraam!!

Omställning

Jag blir såå trött.............. Jag är helt fel i tid!!
Jädra Thailandstid!!!
Jag var så trött igår kl 18 så jag hade lätt kunnat somnat då och sovit för natten!!
Jag kämpade för att hålla mig vaken.....men slocknade en stund vid 20 tiden i soffan iallafall, men sen kämpade jag en stund till mot sömnen så jag kunde se Criminal Minds och lyckades med det...............men klockan 22.03 sov jag!!
Och vaknade kl 3................och sen klockan 4!!!
Halv sju gick det inte att sova mer, då var det verkligen dags att gå upp sa min hjärna........... så hundarna fick sin morgonrunda redan kl 7!!

Det är ljust då upptäckte jag och insåg då att det börjar gå mot ljusare tider!!
Jag såg solen gå upp bakom mitt hus, väldigt vackert!!
Det ÄR vackert även här hemma när solen skiner mot snön och det är 7 minus.

Men det är ju en omställning, nu är det dubbla tröjor, strumpor jacka och kängor som gäller............ häromdagen var det sarong, sandaler och bikini 8 timmar om dagen och shorts och linne eller tunn bommulsklännning och sandaler resten av dagens vakna timmar!! Märkligt!!

Jag frös hela dagen igår, även inomhus trots att jag hade stickad tröja och strumpor t.o.m och jag som ALDRIG brukar frysa!! Jag var kall enda in på skinnet trots tröjan!
Men en hel del av frysandet tror jag beror på tröttheten..........pga att jag är fel i tid...................men det kan också bero på att vi inte fått upp så mycket värme i huset än, 16-17grader är lite kallt........... men kakelugnen gjorde lite skillnad iallafall!!

Var och hämtade hundarna på hundpensionatet igår, de blev såååå glada alla tre och vi fick så mycket beröm för att de var så trevliga hundar, det var ju roligt att höra.............även om vi förståss tycker det, men det är ju kul att en hundmänniska också säger det!!
Men idag ska mina hundar bada.............de luktar hund!!
Vi har alltid förundrat oss över att i med all sin päls aldrig luktar hund eller känns fet i pälsen, men nu gör hon det så idag blir det bad!!

Det var nog nyttigt för dem att vara på hundpensionat................de har slutat skälla på allt som går eller kör utanför på vägen!!! Bara det är ju värt de 2800:- som pensionatet kostade!! Hoppas att det håller i sig!!

Hästarna hämtades också igår, de blev glada att komma hem, L:s häst gillar inte stora stall och har varit lite bråkig!!
Och så hämtade vi s, m:s pojkvän vid stationen så nu är m glad också!!

Så nu är allt nästan som vanligt igen..............om bara min hjärna fattar att nu är det Sverigetid som gäller igen!!

Dagens fundering...

Varför är det såå tråkigt att packa upp resväskor...............det måste ju ändå göras!!

Thailand

Min Thailandssemester i bilder


Mamma och pappa.............som gjorde resan möjlig!! Och blekfisen m bredvid!!


 Den vinterbleka "Klanen" samlad..............



Flyget blev försenat............... förståss................4½timme!!!!



 S och O roade sig under väntetiden...........



Äntligen påväg...........Lillebror B, hans fru C,deras yngste son m och mamma och pappa ser förväntansfulla ut!!



Äntligen framme.............8 blekfisar vid poolbaren!!



På stranden..............en av de första dagarna



Kata beach


Utsikten från vår balkong (9 trappor upp..................ibland fungerade inte hissen!!!)


Kvällsdrinken intas.........ibland på balkongen hos L och T


Uppvaktningen av pappa som fyllde 70år(.................och 200dagar!!)


Dagen därpå åkte vi "Longtailbåt"


....till Freedom beach.............en underbar strand


På Freedom beach kunde man njuta av livet.................


..................eller ta sig en tupplur.............


"Tjejerna" på stranden en kväll


Varanna dag ungefär åkte vi på utfärder.............här på Koh Noi.............eller nåt


Redo för snorkling



Det kryllade av fisk................de bits de rackarna.........



Vi åkte "Speedboat" E, B och C satt längst bak


Vi såg sagolik natur........


Små söta stränder överallt..........

Det fanns Cola Zero där också.................men det stavas lite annorlunda


Monkeybeach.............


............fast det var fler människor än apor på den stranden.................


.............så A och jag tog ett dopp istället.................bredvid båten


Grottor och alldeles azur blått vatten...........


Vi trivdes på Bon island


Bon island igen............Ser ut som en reklambild...........men det är verklighet


Bon island är vackert...........och m är fotografen

Familjen Ödla var våra närmsta grannar


Turistfälla 1.................elefantridning!!
S
vågade.....trots att han är höjdrädd............men det var ju iallafall alla hjärtans dag.............. så han fick väl offra sig!!


Elefantstackarn fick vada i vatten.............urskitigt vatten.............


Men fy aldrig mer................... A offrade sig han också


Familjen "Fringelsson" äter lunch.........


Alla "ungarna" leker i poolen...............en hel del poolvolley blev det........




Vår favoritstrand Kata Noi..............men det var jobbigt att ta sig dit.................mycket uppförsbacke och en brant trappa ner till stranden.............och sen skulle man tillbaka samma väg...............

Man blir trött av värme, bad och sol...........


Stora härliga vågor på Kata Noi


Lite för stora ibland................. tyckte mamma och pappa


S tatuerade sig med bambu pinnar sista kvällen.................det gjorde inte alls ont sa han


och det gjorde knappt ont efteråt heller........


Sista kvällen...............och O fick en hel korg med pommes


m glad brun och törstig.............



Sista gemensamma middagen i Thailand.............nu är vi bruna!!


C var brun och glad.........


Brorsonen J köpte coolaste tröjan..........undrar om det står det som man tror det står?? Eller......så står det : Den här tröjan har vi sålt till en lättlurad turist


En väldigt nödvändig tröja i Thailand!! Den är klockren!!



Fick lite manikyr...............50:- !!??..............och fotvård 75:-!!??


Dags att åka hem...............


m upptäckte när vi väntade på att åka från hotellet att S och E hade förlovat sig...............i hemlighet........... dagen innan!!


Påväg hem............betydligt brunare än på första bilden i denna blogg!!


Flyget var försenat................. förståss..................men bara 4 timmar!!!

Hemma

Borta bra men hemma bäst.................brukar man ju säga..........och tycka...............men det vet i katten om det stämmer den här gången!!!
Åkte från ett 35-40 gradigt Thailand med mycket bad och sol............. och 20 timmar och ca 925mil senare............. var man hemma i -8 grader och snö!!
Och inomhus var det bara 10-12grader!! Brrr
Och klockan var 01.45!!

Och skillnaden på utsikten från sovrumsfönstret ska man ju bara inte prata om...............

igår.......... 





Idag..............


Men trots att jag inte somnade förrän vid 2.30 tiden och varit vaken i över ett dygn (om man bortser från den timmen oskön sömn jag fick på planet!!) så vaknade jag innan kl 7 idag på morgonen och kunde inte somnade om ...............min inre klocka är inställd på Thailandstid..............så klockan 7 var ju mitt på dan.................i Thailand!!

Grattis!!

S och E som förlovade sig i  Thailand i förrgår !!


Dagens fundering....

Tank att man kan bli sa brun i Thailand..............trots att man ligger under parasollet insmord med solfaktor 15............
Man ar ju bara utanfor parasollet nar man gar for att bada!!! Men det gor man ju ganska ofta fortstass nar det ar 39 grader i skuggan och 32grader i vattnet!!!!|
Livet ar toppen!!!

JAG ÄR BORTREST





BLOGGEN ÄR TILLFÄLLIGT STÄNGD PGA SEMESTERRESA TILL THAILAND!!

ÅTERKOMMER DEN 19/2...........................ELLER NÅT!!

1

Nu är det nära.........riktigt nära........imorgon åker vi!!!

Mina arbetskamrater som under ett par veckor  varit trötta på mig och kännt sig lite "trakasserade"  är himla gulliga och underbara ,alla jag jobbat med de senaste arbetspassen har önskat mig en fantastisk resa!!
Så de är inte missunnsamma alls..............bara lite avundsjuka!! (och trötta på mitt tjat xD)

Vad ska jag nu räkna ner dagarna till?????
Jag kan börja räkna ner till Böda säsongen.....................65 dagar kvar..............9½vecka alltså!!! =D

Paus

Nu tar jag paus i bloggandet........  kära vänner och  läsare (.........E och andra arbetskamrater,moster B,svärmors kusin, "syster" B,"en annan mamma", svägerskan M,svärmors kompis mfl)
För jag har ingen dator med mig till Thailand..........men det finns visserligen datacafé så vem vet ..........det kanske kommer några rader från Thailand med!!
I varje fall så kommer det många rader och bilder när jag kommit hem igen , så håll utkik efter den 18/2, för då hörs vi , då skriver jag igen!!!

Längtan till solen och värmen blir inte  mindre av att det är 3 minus grader,  och isande  råkall vind .........och jag har hört att ni kan få ett ordentligt snöväder om par dagar också!!

Själv ska jag då börja min resa mot Thailand kl 7.50 imorgon,lämna hundarna, köra till Malmö, checka in innan 14.10, flyga 15.10 (med en sprallig 1½åring och en flygrädd 22-årig son............ jag gillar inte heller att flyga........ jag har lite klausofobi, värst är det innan starten och strax efter landning...........då vill jag bara ut!!) vi landar 11 timmar och en kvart senare.....då är klockan ca 03 svensk tid.......ca 9.20 i Thailand..........då känner man sig lagom mör!!
Men det finns  ju ingen annan möjlighet att ta sig till Thailand om man vill åka till Thailand............så det är ju bara att bita ihop!!



Boeing 767 Blue Comfort ska vi åka med!!

Och  när vi går i sandaler eller ligger på stranden eller badar....................då är det värt allting!!!

2

Bara 2 dagar kvar.............vi åker i övermorgon!!
Vi som väntat så länge...........nu är det snart dags.............på riktigt!!


Förberedelser

Hela helgen har gått i förberedelsens tecken.
Att få undan det sista innan resan.........tvätten.........huset.............hundarna.......stallet..........trädgården............kameran...... och att packa och planera.

Väskorna står färdigpackade nu!!
Ganska tomma men vi räknar med att de fylls på under veckorna i Thailand!

Svärföräldrarna var ute hos oss i lördags och pratade om vad de skulle göra i huset medans de är "husvakter".
Svärmor undrade hur ofta mina blommor skulle vattnas(!!??)...........de är inte så bortskämda......... de hade klarat sig de veckorna vi är borta men nu ska svärmor överrraska dem med en vattning i veckan!! De blir alldeles bortskämda ju!!

Och idag var mamma och pappa där och vi hade ett "möte" (.......L kallade det för det)  Vi fikade och planerade ditresan, och så fick pappa äntligen sina biljetter i sin hand ,som jag haft ..........vilket har fått honom att känna sig orolig, han är inte van att inte ha hand om sina egna biljetter!!!
Och så var det lite logistik som vi var tvungna att lösa tex hur och när vi ska ta oss ut till hundpensionatet med 5 resväskor,6 handbagage, 3 hundar och 6 människor!! Och S och E ska ta sin lilla Polo, för den stora bilen ska på service!!
Men vi löste det...........mamma och pappa tog med sig vår största väska, så hämtar vi den när vi sammanstrålar  hemma hos dem i Kolboda..........det ligger ändå på vägen till Malmö. S och E ska samåka med mamma och pappa därifrån.

 Imorgon blir en hektisk dag.........
Jag jobbar till 10.30, då ska jag handla lite, gå på apoteket, hämta hundarna, hämta pengar, flytta över pengar,  "avvaxa" A och ungarnas öron( de har alltid vaxproppar som ställer till det för dem, när de ska bada så mycket som vi förväntar oss att bada de närmsta veckorna, så de måste bort) röja undan och städa i huset och så ska tjejerna flytta hästarna till hagen där de ska gå på lösdrift med tillsyn under tiden vi är borta!! Och A ska jobba,köpa sig nya öronproppar och leta reda på videokamerans laddare som ligger någonstans i husvagnen!!

Full fart................mot Thailand

RSS 2.0