Kalla fakta

.......är ett program som lika gärna kunde kallas "Förvrängda fakta"!!
Jag såg på det häromveckan när det handlade om Gatric bypass (magsäcksoperationer).
Jag hade innan dess sett en hel del förvisningar som jag hetsat upp mig av, och inte blev jag mindre upprörd av programmet!!!
Dumma otacksamma människor tycker jag........herregud!!!
Jag är fullt medveten om att jag ätit mig upp till alla kilona helt på egen hand, så att jag inte rer ut att ta mig ner på vanligt vis och jag är otroligt tacksam för att jag fick möjlighet till den här operationen,som kostar samhället ca 100000:-
Jag var fullt medveten om att operationen och ingreppet innebär vissa risker/nackdelar, attt jag måste äta vitaminer resten av mitt liv och att jag kommer att få skinn över, men jag är otroligt tacksam ändå.......... och med sladdrigt överskotts skinn MEN 34kilo lättare och med minskat midjemått på 30cm!
Och så sitter de här otacksamma människorna och gråter i tv och tycker synd om sig själva och nyper sig i skinnet (som de själva fyllt upp en gång pga det de stoppat i sig!!!) och gnäller över att låren skaver mot varandra pga överskottshuden (gjorde de inte det när hon var tjock då?? det undrar jag!) och önskar att de hade fått väga 160kg igen, för de blev inte lyckligare för att de blev smala!!! De tycker inte att de fått hjälp från samhället,trots flera läkarbesök då det konstateras att det inte är något fysiskt fel och så gnälls det över att de  inte fått någon hjälp till psykolog hjälp.........men ring själv då för sjutton............  och återigen............det är INTE samhället som såg till att de/vi skaffat oss övervikt........... det gjorde vi på egen hand!!!
Klart man inte automatiskt blir lycklig för att man blir smal, jag var lycklig innan också, tjock och lycklig men nu är jag mindre tjock och mer nöjd med mig själv!!
Skit samma att jag har sladdrigt skinn............med kläder på ser jag smalare ut iallafall!!
Näe de här tjejerna hade nog fler problem än att de "bara" var tjocka, innan operationen.
Och det är klart har man haft mat-godis-snacks som ångestdämpare blir man ju besviken och ångestfylld när man bara kan få i sig ca 2dl......och mår illa och får ont i magen om man äter godis, bullar och annat onyttigt eller om man äter för fort och inte tuggar ordentligt!

En känsla av vår

Det blåser friskt ute, det är bra för då blir vi av med det kladdiga och snön ger med sig cm för cm.
Nu är det bara snö på de skuggigaste platserna kvar där det tidigare låg snödrivor.
Jag tog en lite längre skogspromenad idag på morgonen med hundarna, solen värmde och fåglarna kvittrar............ och bonden gödslar!!
Och idag kommer L med barnen för att tillbringa eftermiddagen och kvällen här, ungarna har varit magsjuka så länge så vi har inte sett så mycket av dem sista veckorna.
Men jag var hemma hos dem en liten stund igår, jag hämtade O på dagis, det var kul och han blev så glad över att se mig, så mormor är ganska bra hon också!!
Sen lekte vi, O bestämmer vad vi ska leka och vad jag får leka med.........han är typisk storebror!!
Han blev lite irriterad när jag pratade lite med L och T (som jag ju inte heller pratat med på ett tag!!) -mormor nu leker du ju inte med mig sa han besviket...........så idag ska jag leka med honom så nu ska jag gå ner och förbereda köttbullarna så jag inte behöver göra det när de är här.
Och så behöver jag laga lunch....en lunch med mycket protein i.......skink och ostomelett får det nog bli!

Dumskalle

jaa jag måste vara en dumskalle........gång på gång utsätter jag mig för detta smärtsamma tatuerande!!!
Men det jag gjorde igår från troskanten och nästan upp till skulderbladet på vänster sida av ryggen var lätt det värsta jag någonsin gjort, jag brukar INTE vara gnällig när jag tatuerar mig..... men igår var jag gnällig!!!
Jävligt gnällig och jag fick stundtals påminna mig själv om att andas!!
Men det blir såå snyggt!!
Jag har gjort fortsättning på den här slingan på bilden nu i vår.
För 10dagar sen ungefär lades det till en stor blomma högst upp på låret (större än den största på den här bilden) och igår en likadan blomma på nedre delen av ryggen,( jag har inget foto på den än för gårdagens blomma är så svullen än, så den blir inte rätt, men det kommer bilder)......... men eftersom blomman är stor så täcker den ju mer än bara nedre delen förståss!!
Den här slingan började med att jag ville ha en liten slinga runt ankeln, med 3 små blommor!!!
Sen blev det tre till lite större uppåt och en liten ner på foten, sen blev det den stora mitt på låret och sen en större högst upp på benet och nu en ännu större på sidan av ryggen!!!
Och allt började med att A såg en tjej för 17år sen med en liten tatuering och tyckte det var snyggt  och undrade om jag inte kunde göra en..........hmmmm!!!
Jag har också insett att människan är felkonstuerad...........jag når inte så långt bak på ryggen själv när jag ska smörja in den!!
Tanken är att slingan som börjar på framsidan av foten och slingrar sig uppåt ska sluta vid nyckelbenet på vänster sida.......men just nu tänker jag ta tatueringspaus och slicka mina sår och förtränga smärtan!!!

Husvagnsgrubblerier

..........jaa de fortsätter, husvagnsgrubblerierna!!
Ena sekunden tänker jag - nej vi behöver ingen ny husvagn det är onödigt.......... och andra så tänker jag -klart vi ska ha ny husvagn med lite mer space och komfort........... åååååååååååå blir sååå trött på mig själv!!!
A är precis lika velig han!! Och vi brukar INTE vara veliga!!!
Såhär ser den ut!
Hittade en bild i reklambroschyren som jag passade på att scanna in på min nya scanner, så fick jag testa den också!! (bortse från de röda pilarna....... de finns inte i husvagnen........det är bara pilar som visar hur lufttillförseln fungerar =))
Den är ju sååå fin!! Och praktisk............ men alldeles onödig.............egentligen!!!
Till vänster bakom TV:n är det en lite sittgrupp som man kan bädda ut till en sängplats och mittimot den sängen, (till höger på bilden bakom skåpet) är det en våningssäng!!
Så vi får färre sovplatser men mer yta..........OM....vi byter!
Det blir förståss en hel del arbete OM vi byter husvagn......... för i vår husvagn är skåpen fyllda med lakan,filtar, stolar, husgeråd,städgrejer, kläder, sängkläder, kryddor,torrvaror, toalettartiklar, handdukar etc etc .......jaa allt som vi använder när vi är  i vår husvagn till och från  i 5 månader!!!
Det är ett av "motargumenten"!
Vi har också en hel del andra funderingar inför Böda premiären (om 3 veckor), vi är ju så många långliggare i kvarter 1 nu och då blir det mer svårhanterbart!
Jag menar.........vår första säsong var vi 5 familjer, nu är vi 9!!!
Det är svårt att tränga ihop oss i ett förtält nu tex........ och vilka ska man bjuda in?? blir någon annan sur då??För någon osämja vill man ju inte ha, det har vi hittills klarat oss undan........jaja det ger sig väl! På ett bra sätt hoppas jag!!
Till de stora utefesterna i sommar är det ju inga problem, då kan ju alla ta med sig bord och stolar och vara med, men nu på försäsongen eller eftersäsongen, när man inte kan sitta ute hela kvällarna..........då blir det svårare!!!
Ja ja jag hoppas att det inte blir massa konstigheter, det har det aldrig varit förut, men då har ju alla fått plats, jag minns en påsk för  några år sedan, då satt vi 16 personer inne i vårt förtält, det var trångt men det gick och vi hade riktigt påskbord med allt, jansson, sill, köttbullar,prinskorv etc, det känns ju omöjligt att göra nu, såvida man inte kan sitta ute!!
Vi en snabb överslagsräkning så är vi nu 24st.........och då har jag inte räknat med alla halvstora och vuxna barn med respektive som kommer till kvarteret ibland! Då blir det minst 18 till!! Och 6 barnbarn!! Och 6 hundar!!
För att inte tala om semestersäsongen då resten av våra vänner kommer.......4 familjer till.........med barn,tonåringar och vuxna barn!!
Vi verkar slippa Strix hos oss i sommar iallafall............och det gör INGENTING!!

Ett nytt försök!!


Jag gör ett nytt försök att få jobb inom kriminalvården!!
Hittade nämligen en annons idag om att de sökte kriminalvårdare i Kalmar igen, det jobbet skulle ju passa mig såå himla bra ......... se bara vad det står i annonsen:

För arbetet som kriminalvårdare är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du trivs med att arbeta i grupp och är flexibel och initiativrik. Vi förutsätter att Du har en humanistisk grundsyn och delar kriminalvårdens grundläggande värderingar.

Det är ju jag på pricken!!
Så håll tummarna för mig nu snälla!!
Det kanske är sista chansen för ett karriärbyte...........jag fyller ju faktiskt 50 i sommar!! Men jag har fotfarande 15 år (minst!!) kvar att jobba och jag ska inte ha några mer barn, jag tänker inte byta karl, jag ska inte ta ut någon föräldrapenning, jag har inga VAb dagar att ta ut...........så jag är en synnerligen bra arbetskraft!!
Pick me!!


Nya "medarbetare"

.......eller vad ska man kalla chefens hundar för??
Det är iallafall mysigt att ha hundar på jobbet!!


Här ligger b och c!
Jag undrar om jag inte ska ta med mig åtminstone en av mina hundar någon dag........men de är ju lite klumpigare!!
Vi får väl se!
Nu har jag varit på jobbet ett dygn, men jag slutar vid 10 imorron bitti...MEN.......kl 16 leder jag och min Cope-kollega tonårs cope så jag är inte hemma förrän om ytterligare 20 timmar eller nåt.......
Jag längtar hem lite nu! Men sen är jag ledig tre dagar iallafall!
Jag tror faktiskt att jag åker hem till L efter 10 imorron...... och innan 15.30 (barnbarnen har äntligen blivit friska från magsjukan) och pussar lite på dem!

Vi har inte köpt någon ny husvagn än........ men......vi har fått prisuppgifter på de båda vi reserverat!

Morgon chatt

Jag fick åka in och jobba igår kväll och natt... Så kan det gå...... så nu är jag här till tisdag fm!!

Jag vaknade mycket tidigare än vad jag behövde idag.........och det första som började snurra i huvudet på mig var förståss..........snygga rymliga husvagnar!!!
När jag sen gick in på facebook för att börja dagen med det, fick jag nästan med en gång ett chatt meddelande från A.
-Är vi idioter skrev han.......jag skrev tillbaka 
-Lite.........men vännen E säger att det är lite av vår charm!!!
För jag chattade nämligen  med E också!!
Och när jag skrev till henne att jag citerat henne och vad jag A och jag skrivit ,skrev hon så gulligt som bara E kan
-När jag blir stor ska jag bli som er =)

Lite vårpyssel

Vännern från Lund kom till oss i fredags för att tillbringa helgen tillsammans med oss!!
Det var så mysigt att träffas, vi har inte träffat dem sedan premiären av reality såpan Böda Camping i november!!
Lördagen åkte vi till firman direkt efter frukosten, för att B och T skulle tvätta husvagnen innan de ställde den på plats dagnen därpå!!
B gillade "prylkungens" högtryckstvätt!!
Men när det gällde att tvätta uppe på taket tog de tacksamt emot erbjudandet att A skulle göra det!
Att taket behövdes skuras råder det väl ingen tvekan om , det syns på den här bilden!!
Efter det gjorde vi något dumt..........
Vi åkte till husvagnsaffären för att titta ut en ny tältmatta.......... eller hur.............det var stängt!! Så då åkte vi till den andra husvagnsaffären, där var det också stängt egentligen............men..........ägaren var och donade lite och då öppnade han upp lite husvagnar eftersom han ändå var där!! Och där var den............vår nya husvagn!!
Vi skulle inte alls ha någon ny husvagn, vi har ju t.o.m pratat om att det kanske är vår sista säsong som långliggare i år, att vi kanske skulle köpa oss en husbil och åka runt med lite istället...............
Men så stod den där........en rymlig husvagn.............så fin sååå!!!
Vi åkte hem och funderade och funderade och diskuterade............ ute i solen!

Vi njöt av den faktiskt riktigt varma vårsolen!
B och T tyckte absolut att vi skulle köpa oss ny husvagn (med det hade de "baktanken" att vi skulle fortsätta vara långliggare om vi köpte oss en ny husvagn!!!)
s la för sista gången beslag på "sin" snöhög!
Det var INTE mycket kvar av den nu!
Idag så tog vi med oss m och M:s flickvän a och åkte för att titta en gång till på husvagnen ordentligt och mäta och fotografera lite (trots att jag hade haft en allvarlig diskussion med mig själv på morgonpromenaden och kommit fram till att det ÄR onödigt med en ny husvagn, med mindre sängplatser osv, sen kom jag hem och la fram mina argument för A....................och han dissade dem!!! Snopet!!)
Jaja vi åkte iväg iallafall, vi slog två flugor i samma smäll,m övningskörde
och vi tittade på husvagnar!
Vi visade "vår" ev.blivande husvagn (vi kallar den nu för "den blå"!)
"Bara" 6 sängplatser men väldigt mycket rymligare inuti, än den vi har nu
m och A "provhängde" i stora u-soffan!
Den kändes väldigt bra tyckte de båda två!
Innan vi åkte reserverade vi husvagnen!!! Och vi ska bestämma oss till början av nästa vecka!!!
Men bara för att åkte vi vidare till nästa ställe och kollade lite...........dumt gjort!!!
För där hittade vi en ännu bättre husvagn (även om vi vet att om vi köper den så kommer vi att bli "mobbade" av de andra långliggarna, för det är en Hobby........även kallad för Hobbex pga av allt plastigt bling bling vagnarna TIDIGARE var försedda med), där fanns det  en hundsäng och en extra sovplats, mycket rymligare och den var såååå fin!!!

Den blev min och A:s favorit....... den vill vi ha.........så innan vi åkte därifrån så reserverade vi den.............här också!!
m röstar fortfarande på "den blå".
Men A och jag konstaterade........ återigen.......... att vi tänker väldigt lika...............vi har den senaste som favorit om vi får ett bra pris för vår gamla husvagn, annars blir det "den blå" och vi vet båda två att det egentligen är helt knäppt att byta husvagn!!!!!!!!!!
Men vi gillar de rymliga insidorna på de här två,(det vore ju perfekt att ha det rymligt på för och efter säsongen så vi kan vara inomhus när det är kallare) trots att vi får färre sovplatser, för oftast är vi ju faktiskt bara A och jag och kanske m (i år iallafall) som är i husvagnen! Och då vill vi ha lite mer space!!
Jaja vi får väl se hur det blir men det känns som om det blir en ny vagn i år!!



Våren påväg

Ja nu borde väl vara så.........
iallafall enligt tidningarna!!

Bakslag

...........på vinter blev det allt i fredags när jag vaknade på morgonen!!
Snöstorm!!!
3-4cm snö och hela världen var vit igen!!
SHIT!!
Såhär i mars uppskattar man inte snön lika mycket som i oktober-november!!!

Hmmm.........

Mina hundar älskar att rulla sig i snön, vilket jag har låtit dem göra i vinter i den vita fina snön!!
Nu är snön inte lika vit längre.............hmmmm............den är blandad med smuts, barr, hundskit och sand!!!
En vit hund blir inte längre vit om hon rullar sig i snön......... hon blir täckt av barr och smuts!!!!
Hur vänjer man dem av med det???

Kärlek vid frukostbordet

m fick välja smörgåspålägg...............då valde hon hjärtformad salami!!
Alltid något att hon inte valde nalleformad kokt medvurst kanske!
Helgfrukosten är viktigt för oss i familjen, 98% av alla frukostar på helgerna äter vi alla tillsammans, barnen väljer att gå upp lite tidigare på morgnarna än vad de egentligen behöver, för att äta frukost tillsammans.
På våren och i Böda sitter vi oftast ute och äter.
Vår nya bakmaskin är ett bra komplement till vår frukost, aldrig fel med doftande nybakt bröd på morgnarna.
Och så kokar vi gröt eller gör äggröra och bacon
m fotograferade sin frukost i söndags!

PT

Min personliga tränare är ganska vältränad nuför tiden, så vältränad att han vågar klä sig i laxrosa chinos!!

Varannan helg

Nu är det dags.............med vårt nya schema............skitschemat............varannan helg!!!
Det har jag inte gått på sen 80 talet...........och trodde aldrig att jag skulle behöva göra det mer heller!!
Men fel hade jag............tyvärr!!
Jag har många gånger sen varannan helg schemat började diskuteras, önskat att jag skulle hitta ett annat jobb, vilket som helst bara för att slippa jobba varannan helg 5½mil hemifrån och varit inne på arbetsformedlingen.se flera gånger i veckan.............men inte hittat något jag är verkligt intresserad av,  (jag vill ju jobba med ungdomar, det är ju det jag brinner för och vill syssla med)så det är väl bara att bita ihop och hoppas att det ändras om 6 veckor då vi ska utvärdera schemat!
Idag har jag en ledig dag innan jobbarhelgen, en konstig jobbarhelg, jag börjar jobba kl 8 imorron bitti och slutar kl 10 på lördag, sen är jag ledig till 13 på söndag då jag jobbar till 10 på måndag, så det är inte så många timmar jag jobbar egentligen, men hela helgen är ju ändå förstörd, jag kan ju inte åka iväg eller bjuda hem folk eller åka till husvagnen (ok jag vet den står inte på plats på Böda än på några veckor men snart gör den ju det och då kan jag inte åka dit mer än varannan helg i fortsättningen, j--la skit!!).
Helgen vi sätter upp är jag som väl var ledig och jag har bett om semester fre-lör påskhelgen så att vi som traditionen kräver kan vara i husvagnen i påsk (nu när påsken ligger så pass sent som den gör i år, förra året låg den tidigt och då fick vi fira hemma istället)
Jag ska snart följa med mins svärföräldrar till begravningsbyrån, inget roligt uppdrag men nödvändigt eftersom A:s 98-åriga farmor gick bort häromdagen och då är det ju alltid saker att ordna upp och jag erbjöd mig att följa med.
Vad tryckte jag nu på för knapp.................texten blev mini mini........det har sina nackdelar med ny fin modern dator!!!
ja ja det löser sig nog när jag stänger av den..............norsk lagning m.a.o!! Men gud vad smått det blev!!

Herren på täppan

...........lekte hundarna på altanen häromhelgen när det kändes som om det var vår i luften!!
Det var en alldeles underbar tidig vår helg!
s ligger på ett "snöberg" mitt på altanen och håller koll på husse!
i tyckte också att det var en bra utsiktsplats och gjorde s sällskap!
Man har ju hört talas om trädkramare............men "snöbergskramare"????
s är iallafall en "snöbergskramare", hon klamrar sig fast när husse försökte minska omfånget på snön!
-Haha jag vann!
A kunde inte med att ta bort hela snöhögen........... för s flyttade ju inte på sig!!
-Haha nu tog jag chansen
i passade på att belägra snöhögen när s tittade bort
-Va... vad tar hon sig till??? Ner ska hon!!!
-Jag fick ner henne!!!
-men hon är envis........
-Ha,jag vann!!
-ok ok du är större än mig!!
i är den stolta segraren!
-äh men.....
Det var en bra arbetställning att borsta hundar på!!
Mycket vinterpäls att borsta bort var det!!
Jag samlade "ullen"  i en kartong............fyllde den nästan!!
Den står kvar på altanen, självplockning för småfåglarna!
..........och det som inte låg i kartongen fanns på mina ben!!
A passade också på att roa sig lite............men motorsågen och ett halvruttet träd!
Men visst är det härligt att det känns som vår, det har ju varit plusgrader varenda dag nu........ men tyvärr inte på nätterna, men snön har tappat mycket mark nu, nu är det bara 50m av bygatan som är snö........isbelagd menar jag!! Det är underbart! Helt underbart!

Gambia

Nu har jag betalt anmälningsavgiften till vår Gambia resa............. om 328dagar!!!
Vi åker den 26/1 nästa år, A och jag,ungarna, barnbarnen, T och mina föräldrar.
Eventuella  flick- och pojkvänner får gärna följa med.......... men de får betala själva!!
Här ska vi bo i lägenheter direkt på stranden!
L och hennes familj får en 2- rums lägenhet med altan, A och jag och mamma och pappa har också varsin 2-rums lägenhet, och S, M och m har två enrumslägenheter.
Det var tur att jag bokade så tidigt för det fanns inte mer än 2 små lägenheter kvar, så därför fick vi boka 2-rums lägenheter men det känns ju ganska lyxigt ändå och vi ska ju vara där i 2veckor!
Det verkar finnas fler möbler i lägenheterna än vad vi hade i det "sparsamt" möblerade rummet i Dominikanska (så då slipper vi kanske spela kort och yatzy i sängen i brist på bord och stolar!!)
2013 åker vi nog till Kenya eller Mexico, för vi ska åka iväg till solen och värmen varje vinter har vi bestämt A och jag!!
Vi vill åka till Indien, Aruba, Sri Lanka och Maldiverna bla

Vårtecken

Idag har jag registrerat flera vårtecken............ÄNTLIGEN!!!
1. det är plusgrader............ok bara 3 men ändå, plus är det iallafall!!
2. fåglarna sjunger, kraxar och kvittrar
3. jag har inte haft termobyxor på mig på långa hundpromenaden!!
4.det är vattenpölar ovanför isen i trädgårdsinfarten
5. vårpäls på väg............hundarna fäller något alldeles förskräckligt, schäfern är värst!!

Gymgänget

A, S och jag tränar tillsammans........ jaja....... A och S tränar nästan varje dag.............och det gör ju INTE jag!!

Men sen de öppnade ett gym i Läckeby ( precis mittemot vårt gamla hus) som m.a.o ligger på A:s väg hem från jobbet, så stannar de till där nästan varje dag påväg hem.
Och jag försöker alltid hänga på en eller två gånger i veckan.
Det är ett litet gym och sällan så mycket folk, men de har vad vi behöver!
S kallar sig för vår PT (personlig tränare alltså!!)
........och han njuter av att "plåga" sina föräldrar =), men han är också duktig på att peppa oss.
Han tränar mycket och hårt själv och har speciella kostvanor och har pga det gått ner 20kg!!!
A är duktig han med och börjar få riktigt läckra överarmar
Så läckra armar har han inte haft förut! De är sååå snygga!!!
Själv så tränar jag för att bli av med det "sladdriga" och hitta musklerna igen!!
men också för att det är kul, för det är det.
Vi brukar skoja om det A och jag, att ingen kommer att känna igen oss på Böda i sommar......... för jag har blivit smal (iallafall smalare!!) och A är vältränad!

Delmål 2

Delmål 2 är uppnått!!
Dvs 30kg mindre............30kilo!!!!.
Jag kan knappt fatta det................ vikt motsvarande 3 stora säckar potatis har jag tappat och 28cm i midjemåttet!!
Måttbandet jag håller väldigt "luftigt" runt midjan på bilden satt inte så luftigt i slutet av september!!
Många frågar mig vad slutmålet är, det kan jag inte svara på, jag har inget, jag får väl se var jag hamnar!!
Jag såg just förvisning på något program som kommer på TV 10mars, som handlar om massa stackars människor som opererats och mår så dåligt av det och tycker att hela livet är förstört!!
Jag kan inte låta bli att bli ordentligt irriterad på kalla fakta som vänder allt, de människorna har nog större problem än att de bara var tjocka!
För min del så är det ju bland det bästa jag gjort och jag mår så bra och har inte haft ont i knäna på länge och inte tagit någon astmaspray sen operationen och inte snarkar jag heller längre!!
Men det är klart.............två problem har jag faktiskt............jag fryser hela tiden, (jag är nästan alltid kall på skinnet) och så får jag träsmak efter att ha suttit still en liten stund bara......................ändan är ju inte så väl vadderad längre..............men det kan jag leva med.
Jag var hos dietisten och "vägde in" mig i veckan och hon godkände min viktnedgång och jag fick beröm för att jag tappat kilon på "rätt ställe", inte tappat så mycket muskler alltså!
Mitt BMI visar tyvärr fortfarande på "fetma" men enligt den kurvan så kommer jag nog aldrig att bli normalviktig!! Och enligt BMI så lider även Magnus Samuelsson (världens starkaste för ett tag sen, men nu mer känd som dansare och för att göra reklam för risifrutti) av fetma!!!  Så jag skiter i BMI kurvan!!
Den här veckan har jag också varit duktig med träningen vattengympa en gång och gymmet 2 ggr!!! Förrutom alla hundpromenader.....

Klokord

Även idag har jag tillbringat dagen i "Fryshusandan" med mycket inspirerande föreläsningar.......igen!!
Jag kände att jag fått ny energi och har konstaterat att det ÄR ungdomar jag vill jobba med även i fortsättningen!! (Jag har nämligen ett tag nu varit väldigt trött på mitt arbete och inget blev ju bättre av att vi blev "överkörda" av chefen och påtvingade ett varannan helg schema!!! Så jag har tänkt att jag tar vilket jobb som helst bara jag får ett annat jobb.............en liten närbutik eller på ICA!!! Vad som helst enkelt!!! Men nej............jag vill jobba med ungdomar!!)

En föreläsning gick jag på som Anders Carlberg himself höll i, han är en gammal farbror nu, men en fängslande föreläsare, han delade med sig av ett nytt ord "hopplösare" det är en lösning på något som verkar hopplöst!!.
Det är alltid för tidigt att ge upp........är ett annat motto jag tog till mig  och Lyssna som en vän men agera som en vuxen fick jag till mig på ett seminarium om United sisters, en tjejgrupp!!
På det seminariet fick man också göra några enkla övningar under temat självkänsla och självförtroende, De frågorna var:
Jag är värdefull för att...........
Jag är bra på att.............
Jag är stolt över min egenskap att............
Fundera på de du en stund!!

Första dagen

........på Dominikanska republiken var en otursdag, som väl var, vad det den enda otursdagen iallafall!!
A kunde inte sova på morgonen (mornarna!!!) så han gick upp när klockan lokal tid stod på 06 (men i hans huvud var den 11 på fm) och satte sig i halvskummet med datan,medans jag VÄGRADE gå ur sängen, utan knep igen ögonen hårt och gjorde vad jag kunde för att somna om, iallafall till 7.30 då frukosten serverades!!
Frukosetn uppskattade vi mycket...........iallafall i början...........det var färsk frukt, nystekt omelett efter önskemål, eller stekt ägg, bacon, rostbröd, ananas och apelsinjuice och en massa annat!
Direkt efter frukosten gick vi förståss ner till stranden (jag hade hoppats att jag kunde ha tagit ett dopp i poolen kvällen, vi kom men det gick inte!!) för nu ville vi bada!!!
Ut från hotellområdet rakt ut på stranden.............nästan!!
Det var en alldeles tom strand
Bortsett från en och annan hund........
Vi började undra var allt folket fanns, varför det inte var några på stranden, gick det inte att bada här.....eller???!!!
Vi gick länge längs stranden och mötte bara enstaka människor........
Vi hittade oss ett par solstolar och betalade våra 200 dominikan pesos (ca 40:-), tog fram våra böcker och började vår semester på riktigt!!
Efter ett tag tog jag "mod" till mig och gick ner i vattnet, underbara vatten, 27gradigt, jag älskar att bada!!!
Jag njöt.................en liten stund...........sen började oturen.............jag trampade snett på ett korallrev en liten bit ut i vattnet och gjorde mig riktigt ordentligt illa under foten, det kändes som om jag skar av mig halva fotsulan!!!
Så illa var det dock inte........ tackochlov..........., men en bit av fotsulan var "snyggt" avskuren och det blödde något alldeles vansinnigt!!!
Så det var bara att packa ihop våra saker (efter en knapp timme!!!), gå tillbaka till hotellet, ta en ordentlig titt på eländet, se om det behövdes sys och sen plåstra om mig............ingen bra början på semestern.........för det är svårt att "vila" eller låta bli att använda en fotsula!!!
Det var iallafall inte som illa som det kunde varit, jag hade nog en alldeles förskräcklig tur i oturen och det slutade blöda efter ett tag , men ont av foten hade jag de 10 kommande dagarna, men jag vägrade låta det stoppa eller hindra mig att göra precis det jag ville under semestern, så jag kämpade på utan gnäll.
Jag är stolt över mig själv!!
Och en halvtimme senare var vi tillbaka på stranden och böckerna!
Så såg de flesta av våra dagar ut, vi var på stranden senast 9, gick hem till lunch vid 12.30 gick tillbaka till solstolarna efter lunch och tillbringade ytterligare 3-4 timmar på stranden i stolen med boken eller i vattnet!!
Det är äkta livskvalitet det!!
A med ryggsäcken och sandalerna påväg tillbaka från stranden!
Ingången till hotellområdet var läcker den med!
Självklart så avslutade vi strandtimmarna vid poolbaren med en Tequila sunrise eller Mai Tai eller Cuba Libre!!
En del tillbringade hela och alla dagarna här vid poolen!! Inte vi!
Men just den här dagen hade vi ju en otursdag.......så sista doppet för dagen tog vi i poolen och vi simmade runt där en stund, 26 grader är skönt att bada i!!
När A sen satte sig på stolen igen märkte han att han hade min kamera i fickan!!!! (Så bilden ovan var den sista vi tog med den!! På ett tag iallafall!!) Aaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh........ Så otroligt dumt att ha fickor på badshorts!!!
Vi öppnade genast kameran och tog ur alla delar som gick att ta ut och la allt på tork!! Som väl var så hade vi också med oss A:s kamera och minneskortet från min kamera passade i hans så vi förlorade inte bilderna iallafall!! Och faktiskt så efter ca en vecka - 10 dagars torkning fungerade min kamera igen (men vi har nu upptäckt att blixten inte fungerar längre och inte heller zoomen!!!)

Precis klockan 19.00 blev det mörkt........... svart som mittinatten i Sverige.
Middagen serverades vid 19.30 och efter det var det var dagen slut och vi med, vi stöp i säng innan 22 (03 i Sverige!!) nästan varenda kväll.
Airconditionen var effektiv, väldigt effektiv så det blev svalt (på gränsen till kallt) om nätterna, så vi sov gott och laddade för nästa dag på stranden och boken/böckerna..........jag läste ut 7 böcker på den veckan och A 4st!!!

Värsta rimmet....

..........har jag hört idag på radion!
Eller vad sägs om den här  textraden: "jag vill vara social inte din sandal"!!!!!!!!
Låten som jag tror hette "karlatokig"  sjöngs av  en artist som hette Mia!!
Det var nog något av de värsta jag hört iallafall!!
Men idag har jag varit på en fantastisk föreläsning/inspirationsdag som Fryshuset höll i Växjö och där var det en ung kille som gått i skolan där och som nu jobbar med Fryshuset som berättade lite om sitt liv och så rappade han, RMK kallade han sig, han sa något klokt och tänkvärt istället, han sa:
Meningen med livet är att fylla livet med mening!!
Det var ett bra livsmotto tycker jag!!

RSS 2.0