Dagens fundering...

Nu när Michael Jackson gick och dog oväntat och alldeles för tidigt så känns det som om hälften av alla man pratar med har glömt bort hans musik för pedofilianklagelserna och den andra hälften har glömt bort pedofilianklagelserna för hans musik...märkligt!!

BF

Barnfritt!!
Jaha.........nu är det så det kommer att bli............en försmak av framtiden är det hemma hos mig nu!
När ungarna flyttat hemifrån.
 M och m bor och jobbar på Böda nu och A och jag bor ensamma hemma med en hund!(den andre lille hunden t bor på Böda med ungarna, i är helt annorlunda och betydligt trevligare och mindre skällig när inte han är här och han i sin tur är mer social och mindre skällig han med, någon som vill ha en liten kastrerad svart  3-årig papillonspetskille, som gillar promenader och kel??)

Vad gör man med all ledig tid när man inte har barn hemma?? Jag har glömt det!!

Jag tog iallafall med mig i ut på gräsmattan när den värsta värmen lagt sig, för att leka lite..........hon kände inte riktigt igen det beteendet.....hon tittade konstigt på mig, precis som -Vad är det med dig?? Du är ju konstig!!
Men hon tinade upp sen och vi skuttade runt och kastade boll och fiskpinnar??!!  Ja fiskpinnar......fiskpinnar är bra träningsgodis!!! (iallafall om de har legat för länge i frysen så man inte vågar tillaga dem.........vet inte varför de alls låg i frysen, jag lagar aldrig fiskpinnar ....för det är sååå äckligt, men ungarna gillar det, så det är nog därför de ens fanns i frysen)
Tränade henne på att ta godis i luften..........eller hur!!!...........-oops vad gör du......... slänger du fiskpinnar på mig..............oj här kom det en till.........den tog jag nästan............var tog den vägen...........
hon var V Ä R D E L Ö S  på att fånga fiskpinnar!!!

Jag lagade middag till 2 personer igår........det är väl en 25år sedan jag gjorde det sist!!

Jag försökte starta vattenkrig med vattenslangen med min man igår............men han var inte så sugen på det.......tråååkmåns!! (han börjar nog bli gammal.......... för jag minns när ungarna var små och vi alla stod gömda när han kom hem  från jobbet och sen bombarderades han med vattengevär från 5 håll...........det slutade konstig nog alltid med att han var den som var minst blöt efter vattenkriget!!)
i
ville inte heller leka med vattenslangen......
Men sen kom E och schäfer s runt en sväng och de var med en stund..............mest hunden förståss!!

Så vi gjorde "vuxensaker" igår istället, möblerade altanen, vattnade syrénhäcken och monterade ihop hammocken, för vår altan är äntligen färdig och jättefin............om man bortser från att vi inte kommer ut på den...........för vi har inte några altandörrar än..........(jädra hantverkarfasoner!!!!) så nu får man gå runt hela huset för att kunna använda vår fina stora altan!
 Inte vet jag när vi får några dörrar heller............det är nu 10v sedan  de skulle börjat bygga och ett av argumenten till att de inte kom igång då det var sagt, var att det tog ca 6-8v efter att man beställt altandörrarna till leverans!!!
Undrar när han beställde dörrarna............egentligen, (han svarar inte heller när man ringer eller sms:ar snickar´n)

A var iväg och köpte nya batterier till mina bilar igår och skulle byta ut de gamla..........men som sagt......det går troll i våra bilar............det var fel batteri trots att de gick efter tabellen på  bilmärken och årgång när han köpte det, han ska göra ett nytt försök idag! Däremot har han hittat en ny front till sin bil i Sverige, så de slapp beställa från USA, fronten är svart men den ska lackas gul.....förståss!!!


Tömde A:s kamera nyss och hittade de här fina bilderna  från sommarmötet
Det var utsikten från vår balkong


Sista dagen på mötet, visst är det en läcker himmel och hav med en  färg som nästan såg farlig ut  den här dagen

Varmt är det, för varmt både i och jag var i det närmsta utslagna igår iallafall och vi kämpade oss igenom  promenaderna igår.
Jag bara längtade till att få bada,men åka och bada själv.............hur kul är det??? Längtan blev inte mindre när jag msn:ade med M igår från Böda och de hade 20grader i vattnet, 20grader i vattnet på Böda är det inte ofta!! Då borde man vara där!!



Bara sol och värme i hela landet............Jag tror aldrig att jag sett en sådan väderkarta förut!!

De här senaste veckorna har jag nästan ångrat att vi flyttade från vårt förra hus....................vi hade ju pool där.
Då kunde man ju ta sig ett dopp ensam när det blev varmt och kunde vara ute i solen eftersom det var bara att ta ett dopp så blev man sval igen, nu vill jag mest hålla mig inomhus, jag tror aldrig jag har blivit så påverkad av värmen förut, (det har nog med min  minus 50 ålder att göra!!)
Då kunde man ta ett varv med dammsugarn och sen ta ett dopp innan man åkte till jobbet, eller ta ett sent nattdopp så var man sval hela natten...........tänk vad bra det var!!
Jag menar hoppa in i duschen flera gånger om dagen gör man ju inte!!
Jag försöker argumentera med A, men han är urtråkigt orubblig, trots att jag bedyrar att jag ska ta hand om pooljobbet..........nu när jag inte ens har några ungar hemma har jag ju massa tid över, tvättmaskinen sköter sig ju själv , det blir inte så stor handling och det blir inte så stökigt hemma när det bara bor är 2-3stycken hemma och alla ungarna kan komma hem till oss och bada och umgås.
m har förresten kommit in på skolan i Gamleby så hon ska bo på internat fr.o.m 16/8 och 3 år framåt, det blir lite som hon sa innan hon åkte till Böda -Jag kommer ju nästan aldrig att bo i Kalmar mer, först Böda och sen Gamleby!!

Så livet blir nog aldrig mer som det har varit............men det blir inte sämre för det...............bara annorlunda!!

Junibilder

Här kommer dem, bilderna som blivit kvar i kameran på Böda!!


Ungar och hundar.........kan livet vara bättre??



Här sitter lille O och jag och löser all världens mysterier..........


Frukost på födelsedagen.............alla med vid frukostbordet..........sååååååå mysigt!!


Sen tog vi hundarna med oss ner till stranden så de kunde bada och rasa av sig........


De gillar att bada alla 4!!
 Men s låter gärna n hämta bollen eller pinnen i vattnet...........sen tar hon hand om den!!



Bäst att skynda sig ur vattnet.............hundarna skvätter...........verkar O tycka!!


A och O bestiger Bödas "berg"



S och E "övar"...........på det där med hund och barn...........kan vara bra att kunna!!





Midsommarlunchen.........14m bord och 43personer, världsrekord i kvarter 1!!


Midsommardagen var vi inte lika många vid bordet! Men vi hade trevligt iallafall!!


Mannen i mitt liv, i sitt rätta element: på Böda, med mig, lagom skäggig och med något gott att dricka!!


Moa fick kalla in "Skomakaren" (L kallade hovslagaren för det  när hon var liten så jag får inte det ur huvudet!!)



Och den snälle hovslagaren fick åka 12mil x2 för att sätta på w en ny sko


Det är varmt med päls............även om den är vit!!


Vackra vyer vid Byxelkrok, jag blev bara tvungen att stanna och fotografera!!


Havet ligger spegelblankt


Vår idyll, Mi kämpar med flaggan och stången.......


Otur...........(men rådjuret hade ännu mer otur!!) att midsommarhelgen skulle sluta så!  Även "plastbilar" går sönder när ett rådjur kommer ivägen , men fortfarande så var det tur i oturen iallafall varken A eller M blev ju skadade!!


Födelsedagen

........blev den bästa födelsedagen någonsin!!

Jag fyllde 48år på midsommarafton, (så nu är jag definitivt i medelåldern ,har nog levt mer än halva mitt liv nu!!)

Jag tänkte blogga om det när m laddat in bilderna från min kamera ,som hon ville låna och ha kvar på Böda när jag åkte i måndags........men hon har haft så fullt upp, så det har inte kommit in några bilder ,så bilderna får komma i efterhand!!

Det var en sååå mysig dag, fatta bara : A,alla ungarna, svärdottern  och lille O sov över i husvagnen (8 personer och 4 hundar i husvagnen!!! 3 av dem sov iallafall i hundsängen!) torsdag till fredag.
Vädret var lika varierat som mitt humör under året...........men i huvudsak var det varmt och uppehåll iallafall.

Vi åt färska frallor allihop utanför husvagnen till frukost, sen tog vi med oss hundarna och gick ner på stranden, så de fick bada och rasa av sig........ Lite senare badade jag också och fick sällskap av "lillasyster" Mi, (hon hänger alltid på när det ska badas, äntligen.......en sån riktig badkompis........det är kul med en sån kompis!!
Mi skulle ha kommit kvällen innan men drabbades av en våldsam matförgiftning efter en måltid på McD (!!??) så hon fick "mellanlanda" en natt hemma hos sina föräldrar innan hon kunde köra vidare till Böda!!

Vår kompis och fd granne med nyblivna sambon K kom vid lunchtid, (de hade med sig 4 schäfrar!! Hon är uppfödare!!)
Och mina svärföräldrar kom och Mi hade 2 av sina 3 barn och en "svärdotter"  med sig så vi blev många!!

Campingen anordnade rekordförsök i "världens längsta sillbord", men det var redan kl 12 och det kändes himla bökigt att ta med stolar, bord, mat, bestick, måltidsdryck mm till 17 personer och så 4 hundar ......till andra änden av campingen ,så vi i kvarter 1 valde att anordna vårt eget sillbord lite senare, kändes mycket enklare så (men vi slog rekord vi med:  världen längsta sillbord i kvarter1!!)

43 stycken vid bordet och 14m långt bord!!
Jodå vi både räknade och mätte!!



(M hade fått in en bild iallafall!!)

Så många har jag aldrig bjudit på min födelsedagsjordgubbstårta förut.......och jag tror aldrig att så många har sjungit för mig heller......någonsin!!!

När det sen kom en skur så gick vi in och spelade yatzy tills det regnat klart.
På kvällen bjöd vi våra släktingar på grillspett och potatissallad och sen satt vi ute tills det blev sent, (men det hann inte ljusna!!)

Så frågan är om det inte var världsrekord i underbar födelsedag också!!!

Bödaboys

 

......ja de badar ju fötterna iallafall......... och har likadana tröjor.............visst är de underbara!!

Dagens fundering....

Varför blir man aldrig nöjd???
Är det varmt så gnäller man för att det är varmt, och är det kallt gnäller man för att det är för kallt!!
Det kanske vore mer lagom med några dagar i taget av varje??? Men det är svårt att få!!


Bileländen

............det är bara inte sant..............det går troll i våra bilar..........

Det finns 6 bilar i familjen.............men nu har vi fått låna in en bil av S och E så att vi kan ta oss till jobbet idag  A och jag!!!!!

Corvetten är krockskadad............ (efter en sammanstötning med en oförsiktig....... eller självmordsbenäget rådjur).........inlämnad på verkstad , behöver byta hela fronten ............och det finns ingen sån front i Sverige!!!

Saabens batteri har lagt av...........trots att vi hade batteriladdare en natt, så gick den inte igång, då satte vi på en kraftfullare bartteriladdare, då startade den ..............en gång..........sen var den död igen så nu står den och väntar på att någon............eller rättare sagt att A ska ha tid och köpa ett nytt,

Dodgen............behöver in på verkstad...........den läcker växellåsolja eller något och bör inte köras..........A har så mycket att göra så han har inte hunnit ringa.............och hittills har vi klarat oss utan den, så det har inte kännts så akut..........förut!!!

Bubblans batteri har också lämnat in, det hjälpte inte med att ladda upp batteriet..............och står nu också och väntar på att få ett nytt batteri

M:s bil har en sönderrostat oljetråg som vi fick nerslag på på besiktningen, det skulle fixas igår..........men det var fel tråg han hade........ så han letar efter ett nytt..........men det gamla är redan bortplockat så den kan vi inte köra förräns det är fixat!!

Pick-upen fungerar..........peppar peppar........ så A tog sig till jobbet idag och till Böda ikväll och så har jag lånat E:s polo.........en liten röd vanlig polo...........(jaa vanlig......utan ac,utan cab, med manuell växellåda och nyckel utan fjärrkontroll)......så att jag kan ta mig till och från jobbet i helgen!!

Jag börjar fundera på om det är ett virus.......... ett bilvirus, för S och E har haft strul med sina bilar hösten-vintern och våren men nu har de fått dem att fungera, kan de ha smittat oss?? För nu är ju alla våra bilar "smittade" och  vi bor ju så nära!!

Lillsemester

Det har jag haft i två veckor nu..........och jag är så nöjd med den..........nu har jag samlat på mig en massa energi så jag kan jobba de närmsta veckorna..........även om jag blir understimulerad på jobbet!!

De senaste dagarna har jag tillbringat på Böda, med växlande väder ömsom sol ömsom regn, men de sista dagarna och de första tillbringade jag mesta tiden i solen med en bok (jag har redan läst ut 3 den här säsongen!! Någon som har någon bra bokserie att rekommendera?? Inget sötsliskigt romantiskt bara........!! Jag har plöjt igenom milleniumserien, läckberg,Liza Marklunds :deckare,asyl, gömda och Mias hemlighet, och läser just nu tusen strålande solar efter att precis avslutat Flyga drake av samma författare.......... så min boksmak är varierande........ men utan sötslisk!!!)

Vi har eller rättare sagt.......A har haft lite otur den här veckan...........med bilar!!
I början av min semester upptäckte A att familjebilen Dodge läckte......växellåsolja eller nåt..........så den har vi inte vågat använda, A körde på ett rådjur med Corvetten på vägen hem från Böda i söndags, han och M klarade sig men inte rådjuret och bilen!
Nästa morgon skulle A ta min Saab........den startade inte!!! Då tänkte han ta bubblan........den startade inte och M:s bil var på verkstaden och jag hade pick-upen kvar på Böda...........Vi har 6 bilar och ingen kunde användas!!!
Han fick be S om skjuts........ Till råga på allt så gick det inte att låsa ytterdörren den här dagen............låset var helkört!!!

A ringde mig och bad mig ta med mig hans vigselring med hem från Böda!!! ???
Han trodde att det var för att han tagit av sig den som lett till att allt jävlades............(han hade nämligen tagit av sig den kvällen innan eftersom ringen var för trång och gett honom valk och vit rand på fingret..............men igår kväll klämde han på sig den igen...........hade inte en aning om att han var så vidskeplig...........men det kanske också är ett sätt att behålla honom på!!!???)

Kameran ville m ha kvar på Böda när jag lämnade henne igår så det får bli ett par separata bildbloggar i efterhand!!
Jag lämnade henne igår!!!
Jag ska inte träffa henne förrän om 14dagar...........jag har aldrig i hela hennes liv varit utan henne så länge!!

A och M ska dit i helgen och titta till henne, men jag jobbar, så jag kommer inte till Böda förrän helgen därpå och då har också M bott där en vecka!!

Poolväder

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅåååååååååå vilket härligt sommarväder!!
Sommaren är fantastisk!!
Vad gör det att man precis avslutat en 2 veckors semester och nu ska jobba i 5 veckor till innan min 4-veckor långa huvudsemester??
INGENTING!!

Altanen byggs för fullt därhemma, det är inte långt kvar nu, den blir såå fin...........och stor!!!

Nu är det bara en pool som fattas............Ååååååååå vad gärna jag skulle vilja ha pool i trädgården igen!!
Just idag skulle jag verkligen vilja ha pool hemma i trädgården!!
Jag kan nöja mig med en liten rund pool..........ja ingen barnpool förståss..........lite större!!


En sån här kanske............


Men helst en sån här..............
Det skulle ju vara såååå skönt...........och jag skulle t.o.m ta på mig att bli poolskötare (om jag inte kunde leja ut jobbet mot betalning till M förståss!!)

Dagens fniss

............fick jag idag när jag upptäckte att de  nya hundpåsarna är parfymerade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????

Varför????????  Sååå onödigt!!!

Lukten blir INTE bättre av det.....................alls..................snarare tvärtom faktiskt!!!



i hittade också sin favoritplats..........i skuggan av tältet i gräset!!!


Toppendag

Ååååååååååååå vilken härlig dag jag haft idag!!!



Här har jag tillbringat större delen av dagen..........på Böda.........i solstolen..........i solen.............med bok och dricka!!!

Och så tog jag mig ett dopp också förståss.......och det var såå skönt för det har varit varmt på Böda idag (och det var faktiskt 17grader i vattnet, inget man låg i i precis men det var skönt att doppa sig!!!

Nercabbat

Den här bilden var med i Ölandsbladet.........Lite kul!!



Underrubriken var typ -De riktiga bilentusiasterna brydde sig inte om lite regn!!!

Och bilden är ganska kul, man kan riktigt se hur blött och regnigt det är och folk omkring har paraplyer............men vi kör nercabbat!!!

Corvettehelg

Hej!! Har du saknat mig???

Ja.......egentligen började "corvettehelgen" redan i onsdags.......... Det var då vi åkte dit A och jag för att bo på Strand hotell enda till söndagen!!

Vi har vår uppgift på mötet klar för oss............vi är prylansvariga...........egentligen är det A som är det, men på corvetteklubbens sommarmöte hjälps vi åt.
Den här gången hade A skickat dit en lastbil i förväg med grejerna vi skulle sälja............8 pallar eller nåt!!

Så det var bara att hugga in!
Vi skulle göra om ett konferensrum till välsorterad corvetteprylsbutik!!

Vi flyttade in och runt bord plockade upp kartonger med allt från paraplystolar till nyckelringar, det var t-shirt, shorts,pikétröjor, jackor,fleece,dekaler,plånböcker, skjortor, dataväskor, bagar,neccesärer mm mm

Vi höll på med det till kl 23........sen stöp vi i säng!!

På vårt fina hotellrum med utsikt över kalmarsund..........Strand har ett fantastiskt läge!!

Efter lite sömn och frukostbuffén (jag älskar hotells frukostbufféer..........vem gör inte det förresten!!) fortsatte vi att iordningställa butiken så den blev lagom klar till lunch och efter den öppnade vi!!
Vi hann sälja en himla massa innan kl 18 då vi stängde och istället gjorde oss iordning för lite hålligång och fest.
 Våra vänner från Jämjö J och B hade kommit då, så då umgicks vi och hade trevligt med dem till läggdags.
 S,  schäfern s och en kompis till S kom och vaktade bilarna på natten, de hade fått det uppdraget mot betalning genom sin bilklubb ECCC av corvetteklubben.

På fredagen skolkade jag från försäljningen för att vara en god mor och hämta m i skolan efter sin skolavslutning, M var min vikarie i butiken!

Så jag tog corvetten och åkte hem, fixade jordgubbstårta och bytte bil och körde in med den ballongklädda bubblan till skolan för att hämta m och vara med på "mingel i matsalen" ................(vilket egentligen borde kallats "trängsel i matsalen"..........)där delades det ut stipendier och beröm till elever som gjort en insats för skolan, m slapp gå upp på scenen men hennes bästa kompis fick ta emot en ros på scen för sin insats i mattetävling i länet som de vunnit i.
 Eleverna gick sen in i skolsalen för att få sina betyg och då fick inte föräldrar vara med, så då åkte jag och hämtade hennes pojkvän vid tåget istället!

Därefter åkte vi och hämtade och fotograferade m och åkte hem, nercabbat (för faktiskt så var det uppehåll då)
Vi tog en hamburgare på vägen, m fick visa upp sina fina betyg mer än hälften vg (hon hade höjt 4 betyg!!!) och sen åkte vi hem och åt jordgubbstårta innan jag åkte tillbaka till Strand för jobbblandat med lyxliv (ingen matlagning, ingen disk, ingen tvätt eller städning!!! = lyxliv!!) och fest!!

Men lite dåligt samvete hade jag.......över att lämna två tonåringar ensamma skolavslutningskvällen............det ska man inte göra som ansvarsfull vuxen............vet jag ju och det är ju det alla varningar går ut på.........-håll koll på din tonåring.........jag beklagade mig för min vän och kollega  E att jag kände mig som en dålig förälder som lämnade barnen  då det är avslutningsfest..............-och sa hon.......klart du kan göra det............du litar ju på dem...............då föll en stor sten ......för det är ju faktiskt så att jag litar på mina tonåringar och de har inte gjort något som får mig att sluta lita på dem............(och så hade jag både S och L som backup om det skulle vara något och som ska hämta hem dem på kvällen.)...............och allt gick bra och de skötte sig!!
Inte för att jag egentligen trodde något annat heller egentligen .............men ändå!!
Jag vet inte vad vi gjort med dem men de är kloka och pålitliga!!
Fast L tyckte jag var blåögd.........men hon är också den av ungarna som gett oss flest "utmaningar"!! Men nu är hon vuxen och klok hon med!!

Tillbaka till Borgholm, corvettemöte och Strand.
I lördags var det "rally", rally i det här fallet innebär att vi åker på en "tipsrunda" med olika stationer.
Det är häftigt att åka så och man har ett helt koppel bilar efter sig, och före och som man möter.jag menar det var ju 371 corvetter på Öland i helgen.
Vädret var tyvärr inte så kul, smådugg och grått men vi åkte nercabbat iallafall halva vägen.........det regnar inte in!! Men bilarna som kom på Ölands stora landsväg 136:an (mellan Ölandsbron och Borgholm) tittade konstigt på oss när de passerade med vindrutetorkarna på för fullt!
Det var bara när jag glömde fälla upp sidorutan som vi fick regn på oss.........

På kvällen var det dans och prisutdelning och full fart..........

Men morgonen därpå var det bara att bita i det sura och plocka ihop alla våra och corvetteklubbens prylar............ men det var betydligt mindre att plocka ihop än det vi plockade upp, för vi hade sålt prylar för 150000:-!!!!!

Igår, idag och imorgon är en mellanlandningsdag, tvätta, handla, baka och packa för imorgon åker jag till Böda........ååååååååååå vad jag längtar till Böda!!!

Semester

Första delen av min sommarsemester börjar idag!!

Och jag har inte en aning om vad jag ska hitta på de närmsta dagarna, men det är väl så en semester ska vara...........ledig tid!!

Jag brukar dela upp min sommarsemester i två delar, en tidigt på sommaren och en sen, i år ska jag ha 6 veckor sommarsemester.............(hade en massa sparade semesterdagar!!) så nu är jag ledig i 15dagar och sen ska jag ha 4 veckor v.31-34.
Den sena perioden ska jag iallafall tillbringa  tillsammans med familjen på Böda till största delen och jag funderar på att åka till Böda redan nästa tisdag, om det är fint väder annars kan jag lika gärna vara hemma.
Ungarna har ju sommarlov på fredag och vill de hänga med till Böda så åker vi nog dit nästa tisdageftermiddag.

Men först ska jag hänga med M på en körlektion, han ska köra med bilskolelärare två gånger den här veckan och då tänkte jag att det vore lämpligt att hänga med på en lektion nästa vecka och se vad läraren tycker att han borde träna på. M  kör bra nu, tycker jag......... får se om bilskoleläraren tycker detsamma!! Och han vill såååå gärna ha sitt körkort ,så nu har vi bokat 6 täta lektioner för att sen ha ett uppehåll när han jobbar på Böda och då övningsköra lite då och då där istället och sen boka in ytterligare täta lektioner efter sommarjobbet så att han kan få sitt körkort så snart som möjligt efter sin 18-års dag i september.

Apropå bilkörning, ibland blir man så trött på bilförare............hamnade bakom en bil igår på vägen hem.
Jag körde på den lilla fina men kurviga vägen hem och hamnade då bakom en bil som körde 50 istället för 70 och tvärnitade och stannade vid vartenda möte...........helt livsfarligt att vara bakomvarande bil då...........och inte kunde jag köra om den rackaren heller för han körde förståss mitt i vägen............

Jaja nu tittar solen fram iallafall och då är det ju alltid trevligt att ha semester, så nu ska jag nog sätta mig på altanen och bara vara........Och en sak vet jag att jag måste göra idag iallafall............jag ska middagen klar kl 17!!

Grattis

Till Gert Fylking och Robert Aschberg som genomfört sin marsch genom Sverige vilket jag tvivlade på när jag promenerade med Gert en stund i våras. Bra jobbat!!


Smått kul.........

Hittade ett kul klipp på "you tube"..........tyvärr har inte vännen och bloggaren   E lyckats lära mig hur man hämtar you tube klipp än, så jag kan inte lägga in den här men på facebook fick jag in den, men iallafall kolla in David Hasselhof "hooked om a feeling"  på you tube och få ett gott skratt...............han är såååå pinsam den karlen!!

Grattis


Brorsonen M som fyller 15år idag!!


Dagens fundering....

Varför växer ogräset mer än allt annat??

Tjurig

Jag känner inte igen mig själv.........jag känner mig tjurig,negativ och grinig.........det är INTE ett av mina mest framträdande drag annars!!
Jag brukar vara på gott humör, irriterad eller tvärarg.........inte tjurig........aldrig tjurig.......men nu är jag det!
Tycker ingenting är kul, tar mig inte för något, känner mig uttråkad, lat, understimulerad på jobbet ,
fet, ful ,fel och fyrti........ och är trött hela tiden!!

Jag är nog en klimakteriekärring bara...........det är nog det som är grejen............. hormonerna......eller bristen på dem ger mig  humörsvängningarna........det är ju värre än att vara i puberteten!!!

För egentligen har jag inget att vara tjurig över!
Jag har man och barn och barnbarn och vänner som jag älskar och som (än så länge iallafall) älskar mig, jag älskar mitt hem och mitt jobb och pengarna räcker..........och från måndag så har jag mina två första semesterveckor .......
och onsdag till söndag ska jag bo på strand i Borgholm (Corvetteklubbens sommarmöte!!) och äta hotellfrukostar,ha sovmorgnar och slippa tidiga hundrundor, tvätta, städa och laga mat så vafan........skärp mig!!!

Smått kul...........

Den här fick jag av min man för ett tag sen...............


Tradera



Håller på att försöka lära mig hur tradera fungerar.........Har hört att man kan sälja nästan vad som helst där............så jag tänkte göra ett försök!

Jag har lite grejor kvar sen vi tömde farmors lägenhet, som jag nu upptäckt att jag inte har plats med och som ingen annan jag känner vill ha!
 Och de första 4 annonserna  jag skrev gick bra men inte den sista...........den vill inte ladda ner bilden........jag fattar ingenting, den snurrar och snurrar men hämtar inte bilden............så jag var tvungen att prova och ladda ner den på andra ställen.....här tex och det gick ju bra och på skrivbordet kunde jag lägga upp den men inte i annonsen........och ändå är bilden på tavlan tagen med samma kamera och ligger på samma dokument....men den vill inte laddas upp.......TRÖTT!!!




Den här tavlan ............känns inte så populär...........men man vet ju aldrig.........worth a try...........kanske

Och så lite gamla porslinskannor


Lite fina är de men jag har INGEN plats eller användning för dem........ men den gula kannan är faktiskt riktigt ful!! Vi får se!!

Apropå gammalt.........idag ska A, i och jag gå på stadsvandring  i Kalmars historia som m:s klass anordnat och det är eleverna som ska prata om olika historiska platser i stan, det ska bli riktigt intressant och roligt!!
Både A och jag tycker historia är spännande..........ungarna bara dör när vi säger det...........och en stadsvandring har vi pratat om förr men det har inte blivit av men ikväll ska det ske.

Och i får följa med för den sociala träningen och hon har aldrig gått inne i stan!! Det blir nyttigt för henne.......... och för mina biceps...........

500

500 bloggar har jag skrivit när den här är klar!!

Sedan jag började blogga 19 mars 2008............det är mer än en blogg om dagen!!
Men jag bloggar inte alla dagar, så ibland blir det uppehåll på ett par dagar.......... men sen kan det komma flera om dagen en annan dag!

Men jag vet att det finns en och annan som läst alla mina bloggar!!! Det tycker jag är kul!

Min statistik säger att jag har en hel del läsare men jag får inte så mycket kommentarer och det är ju synd.........så jag vet inte...........

Men det kanske inte finns ytterligare kommentarer att tillägga på det jag skrivit, så då är det väl så det är!!

Men det är alltid kul med kommentarer så kommentera gärna!

Har du läst alla mina bloggar??

Avslutningsfest

m var på 9-ornas avslutningsfest igår...........herregud..........jag kommer ihåg min 9-ornas fest.............för 32år sedan!!

Vi åkte buss till Oknö vid Mönsterås elever och lärare............"värstingarna" i klasserna hade druckit förståss, det tror jag inte förekommer numera......så jag vet inte om alkoholdrickandet verkligen har ökat även om det sägs så.............det var iallafall mer accepterat då, för även de som "festat" innan middagen fick ju vara med............de skulle de inte få vara nu!!
Så toleransen från de vuxnas sida om alkohol och ungdomar har nog minskat betydligt allafall!!
 Och det är ju bra!!

En av lärarna som m hade med på sin avslutningsfest var även med som lärare på min avslutningsfest!!!
Då var han en ung snygg lärare som var och varannan elev var kär i...............nu är han bara en tjurig gubbe säger m och hennes kompisar..............så det kan bli!!!

m lade ner mycket tid på att göra sig fin till festen och fin blev hon:



Hon hade också förberett ett tal som hon läste upp högt för alla elever i 9:an och lärare..............det hade jag ALDRIG vågat göra när jag gick i 9-an!!

Det löd såhär:



Visst är den bra??

Jag bara älskar slutet.............vilken härlig humor!!

Jag hämtade henne på kvällen och hon bad mig hämta henne i Corvetten................så det är klart jag gjorde!!

Nästa fredag slutar hon, m, mitt yngsta barn grundskolan............då har A och jag lotsat, tjatat och peppat (..... och svurit...... ibland!!) 4 ungar genom grundsskolan med godkänt avgångsbetyg.

Så vi har klarat första etappen som föräldrar till alla 4........... och  det har vi gjort med ett starkt G, tycker jag!!
Resten är  mer deras eget ansvar!!


Kommer du ihåg din avslutningsfest i 9-an???

Altanbygge

Nu är det påbörjat..........äntligen...........första veckorna i maj blev..........första veckan i juni!!
Alltid något............vi hinner ju använda den lite i sommar iallafall!!

Den blir stor..............jättestor, A säger att det är därför de var tvungna att hugga ner träden i skogen............för att få ihop virke till vår altan!!!

Vi stegade ut hur stor den skulle bli och tänker att den blir nog ganska stor, men när den sen började byggas ser man HUR stor den kommer att bli............Vi kan nog använda den till kubb-bana.........trots att den är möblerad!!
Måste köpa nya möbler, jag tror att vi kan ha en bord och stolgrupp, en hammock............(ååå vad jag vill ha en hammock, det har jag aldrig haft, men alltid velat ha!!) och även hämta hem vår grupp som står i ett förråd med två stolar och ett bord som sitter ihop...............och ändå kunna använda en del till kubb-bana eller tennisplan!!!

Blir kanon!!

Än så länge är bara regelsystemet uppe, han jobbar hårt snickaren (som dessutom är en av våra grannar, han bor på det som i byn kallas för "Gammelgården") Men jag har tyckt lite synd om honom de senaste dagarna, då det mest har regnat!! Men han har ju bara 3 min promenad till jobbet och det måste väl kännas bra!!
Fast några sovmorgnar tar han inte..........och inte jag heller, för kl 7 är han här varje morgon och altanen byggs bla mot sovrumsväggen..idag vaknade jag av att hela sovrummet skakade.............han borrade in i sovrumsväggen!!

Men det blir kanon!!

Värme

Första sommardagen!!
Nu är det sommar...........på riktigt!!
Och riktigt varmt har det varit också, det måste ha varit årets varmaste dag!!
Det var 26grader i skuggan kl 21.00!!

Men jag blir lite bekymrad..............det har ju varit så varmt och skönt länge nu...........finns det någon värme kvar till resten av sommaren??
Ja....... vi får hoppas det , kvällstidningarnas löpsedlar har ju skrikit ut att det blir en rekordsommar med rekordvärme........ men de har ju haft fel förr!!!


Dagens fundering...

Varför blir handdukar smutsiga??
Tanken är väl ändå att man ska torka händerna EFTER att man har tvättat sig??!!

Grattis!!!

"Lillasyster" Mi som fyller 42år idag!!

Veckans fniss

Hörde på radion påväg till jobbet på nyheterna,att nyhetspresentatören sa - Svenska grisar har det lika dåligt som danskar..

Han sa så..............jag lovar............han skulle nog ha sagt att svenska grisar har det lika dåligt som danska..............eller lika dåligt som danska grisar, men det var inte så han sa............han sa -lika dåligt som danskar................att Rixmorronzoo gänget bara kunde hålla sig för skratt ................eller så pysslade de väl med annat...............men jag skrattade en god stund för mig själv iallafall!!

Rensning

Av landen hemma är ingen favoritsysslesättning.............absolut inte..........

Och därför ser landet vid huset ut såhär ...........oftast!!

Inte så snyggt kanske...........
Förra året var E och S hund och husvakter då fixade E mitt land och gjorde det så fint, men nu har hon egna land att jobba i!
Den här gången löste jag det på så vis att jag lejde hjälp.............m fick ersättning för att fixa till dem innan vi hade cyklande gäster här i lördags!!
Och det gjorde hon bra........


En himla skillnad blev det.........och så har vi gjort det enkelt för oss A och jag inför nästa år.............vi har täckt hela landet med täckbark............. mycket täckbark gick det åt, men det är det värt...............hur smart som helst tycker vi!!
Då borde det ju växa mindre ogräs........(hoppas inte att vi bromsar tulpaner och snödropparna bara..........).
Jasminbusken, pionerna, löjtnantshjärta, rhododendron, rosbusken och kaprifolen och jordgubbsplantorna är ju inte övertäckta så de mår väl bra av att slippa bråka med ogräset om regn och näring!!

Vi har också fått en stor fin blå lupin i vårt land............den har vi inte planterat.............den kom med jorden.
Och det är ju lite typiskt............för vi har försökt plantera lupiner hur många gånger som helst i våra tidigare trädgårdar men misslyckats..........vi har satt fröer, vi har grävt ner plantor, vi har spridit fröer men ingenting har tagit sig!!
 Men nu har vi iallafall en fin mörkblå lupin vid vårt hus!!
Hoppas att den sprider sig, för det skulle bli så snyggt med en hel rad lupiner vid huskanten istället för de gröna låtsasgranarna som fanns här när vi flyttade hit!!

RSS 2.0