Izzy

I fredags kväll kl 19 fick vi hämta hem vår nya familjemedlem!
Tidigare på dagen så hade jag förståss handlat mat, halsband och koppel,matskålar,leksaker och hundgodis....
(för alldeles för mycket pengar). Jag hittade rosa halsband och koppel, det köpte jag... det var så sött......men jag lovar............att när hon är en stor maffig cool pyrredam ska hon få annan färg!! Men nu är hon ju bara bebis och tjejbebisar ska väl ha rosa!!

Hela familjen (de som bor hemma...) och C åkte med för att hämta henne.


Natsumi är hennes kennelnamn, men för oss är hon Izzy (..........................som assesieras....så stavas det inte.........associeras..........men herregud..............ääh ni fattar..........kommer från både isbjörn och grizzly. Alla tikar jag haft genom åren har haft Y som sista bokstav Fanny, Molly och Sally och nu har jag funderat på Dolly, Polly (det är en papegoja sa S så glöm det) och Peggy, men Izzy  var det vi fastnade mest för, så det fick det bli Izzy (isbjörn).
Izzy är en kritivit Pyreneér hund som väger 17,5kg, hon är 14 veckor gammal (hon är större än en fullvuxen cocker spaniel)
A hade gärna tagit med sig kennelns maffiga hanne,Nemo han var en riktig bjässe.

Bilresan hem gick bra, hon somnade med en gång iallafall så var hon tyst och lugn hela resan.

Väl hemma så blev hon efter en stund presenterad för sin hundsambo....t  ,familjens svarta,kastrerade,2½årige, 10kilos
Papillonspets.
Han kommer från en småhunds blandrasfabrik i Skåne(jag visste inte att det var det förrän vi kom dit och där parades småhundar i vart och vartannat rum, i ett rum var det en chihuahua och nakenhund i ett annat ,en toypudel och JackRussel .......................................en hundbordell!! )men då hade  vi redan blivit förälskade i den pyttelilla  lurviga svarta valpen så han fick följa med hem.
Han kommer att väga runt 3kg sa "hunduppblandaren"  ja...............eller hur................han väger 3ggr så mycket nu......................och då är han inte speciellt tjock,,,,,,,,,,,,,,kanske något halvkilo ett kilo eller nå´t...........möjligtvis

Det gick bra att umgås och leka med t, och jag hade inte trott något annat heller.t var överlycklig, han som brukar leka och busa mest med schäfrar, nu var han snabbast, vilken lycka!!
 t "uppfostrar" i litegrann, -MoRRRR min mat.....  (men han har inget emot att smaka på hennes mat. )
Och när hon vill busa eller leka när de går i koppel ignorerar han henne, för det vet han att man inte ska göra, och så visade han henne vart hundsängen i husvagnen finns!!
De är ju verkligen riktiga kontraster t och i:
Kritvit - kolsvart
Stor - liten
tik - hanne....hm........han var iallafall
klumpig - smidig
spetsig - trubbig

Idag ska hon nog få hälsa på världens snällaste (....men rastlösaste) schäfer, L:s n. Det kommer inte att bli något problem för n har inga problem med andra hundar.
Då blir det större utmaning att träffa s för hon kan vara riktigt bitchig mot vissa hundar.Men det ska gå, det måste gå!!!

i slocknade vid 22.30 tiden, men sen blev hon väckt någon timme senare för en "kisserunda" innan natten. Det tog en stund innan hon kom i ro för natten, till slut så la hon sig på det kallaste (...och trängsta!!) stället i huset, bredvid min säng under det öppna (alltid,även mitt i vintern) fönstret och blev kliad på ryggen och somnade.Jag kliade A på ryggen med andra handen, det gillar han!
Men han gillade inte att bli väckt kl 5.15 för att hjälpa mig lyfta upp dubbelsängen för att befria i som fastnat där under!!!

Så nu är det tidiga morgnar som gäller igen, inga sovmorgnar till halvåtta halvnio inte!!
Har jag verkligen tänkt mig för??.............hmm.........
Jaa, det har jag..........det går snabbare att få en valp än en bebis att anpassa sig till min dygnsrytm.
Så jag får väl bara vänta på det då................ett par månader!!

Bilbesiktning


Har försökt länge att få en tid för besiktning av min ögonsten, Bubblan "Pip"!
För ett par veckor sen fick jag en tid.....i Nybro kl 7.20 idag! Det passade ju bra eftersom jag jobbade 8-16, perfekt helt enkelt!
Jag ställde klockan på 6.00, tänkte ha god tid på mig.  och jag var inte helt klar över var besiktningen i Nybro låg!
Jag vaknade 5.49.skönt sova 10 min till.................Eller hur............
6.45 väckte A mig när hans klocka gick igång. Shit!
6.45 !!!.................och det tar 45min att ta sig dit!
Jag beslöt mig för att jag inte hade något att förlora...........full fart.........upp.... toa.........tänderna........kläder.......... och iväg!!!


None

Bilen startade ........tackocklov........utan bekymmer! Jag tog mig inte tid att fälla upp cabben utan åkte uppcabbat!

Den är bara för go... men  den är inte snabb ..........0 till 100 på 20min!!
Det går att göra omkörningar med den..............om man har typ 1 mil raksträcka......... utan mötande trafik!!
Man måste också ha biceps som en lastbilschaufför...............det finns ingen servo precis!!

Men den är härlig, och hade jag haft mustasch (.......ett strå räknas väl inte???) så hade det nog ryckt i den, av trivsel!
Jag hittade snabbt till besiktningen och gick till automaten för att anmäla mig!
DU ÄR FÖR SEN, beställ ny tid genom  www........!
Ok då jag blev lite sen,( men ärligt talat hur länge har inte jag fått vänta på dem?? andra gånger??)

Det var bara att ta tjuren vid hornen och be de snälla besiktningsmännen att  försöka klämma in min bil!
-Det är ju bara en liten bubbla sa jag
Så det gjorde jag, de tog in min bil (kan det ha påverkat saken? Att ögonen rann på mig efter en blåsig 45min resa??nercabbat, nääe.......... de var nog bara snälla, inte medlidsamma........äähh skit samma) den blev besiktigad och jag fick mycket beröm för den men också 2 inte helt oväntade 2-or , handbromsen och tutan!! 

Nu får jag köra med den, en månad till iallafall!!

Det tar lång tid att ta sig över E22-an med en bubbla.........i rusningstrafiken vid16-17 tiden.................en fredag...........den 27.....................en avlöningsdag!!

Känslostormar

Jag gjorde som jag tänkt...åkte direkt till Kenneln efter jobbet!
Efter att ha hämtat ut handpenningen från minuten!!

Och där var hon...........min hund............hon var precis som jag ville ha henne, stor, kritvit och social! Izzy isbjörn!!
Tyvärr sa uppfödaren att jag inte kunde få hem henne till helgen, för hon trodde inte hon skulle hinna få någon tid för veterinärbesiktning.....och jag som ville ha med mig henne hem.......helst med en gång men iallafall
till helgen när jag är ledig och allt..........Typiskt!!

Jag försökte komma på någon lösning, jag ville ju så gärna ha hem henne, att försöka få en besiktningstid imorrron....... eller att jag kunde få hem henne och besiktiga henne själv nästa vecka...........hon föll till föga (tack tack tack) och ringde och försökte få en tid!
Medans hon gjorde det gick jag till bilen för att hämta pengar och min mobil så jag kunde fotografera skönheten och visa för familjen!! Jag kände mig såå lycklig!!

När jag kom till bilen hade jag massa missade samtal från E och hon hade också lämnat meddelande och skickat sms om att hon hade fått värsta allergireaktionen på s, hon hade svårt och andas och helt tjocknat i hals, näsa och ögon!!!!
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJ!!!

Innan jag hann ringa upp E ringde hon mig, hon grät och var helt förstörd och förtvivlad...........och hade dåligt samvete för min skull (!!??) och tyckte att A var jättearg på henne!!! Det försökte jag ta ur henne med en gång.........(men lyckades inte med det fullt ut förstod jag, )och förklarade att A med största säkerhet INTE var arg på henne, bara resten av världen pga av stress och jäkelskap och trötthet!!

Det var bara att säga det till den trevliga hjälpsamma uppfödaren K, (som mot alla odds hade fått en besiktningstid dagen därpå.........självklart!) att jag inte kunde ta valpen,  för jag har måste ta tillbaka min scäfer! Och åka därifrån..........
Jag kände mig såå olycklig!!

I bilen påväg hem ringde jag och pratade först med A sen med  L och sist med m. Och vi var alla överens om att vi då måste hitta en annan lösning för s, för vi varken vill eller orkar ha henne hos oss längre (pga av all jakt det finns i henne!!) Och att jag får tacka nej till valpen tills vi hittat den lösningen (kontakta s uppfödare för förslag på omplacering, eller sätta in en annons på henne eller som en sista utväg........ avlivning (brrrrr,........... vill verkligen inte det!!)

A skulle inte under några omständigheter gå med på att ha 3 hundar, inte ens för en tid!! DET visste jag!!
Jag kände mig såå ledsen!!

Jag ringde och pratade med S och E (var för sig )senare på em, E mådde lite bättre då och de hade pratat och bestämt sig för att ha kvar s, de trodde inte att det var s som hade orsakat E:s dåliga mående utan en kraftig förkylning som brutit ut och att s bara var en bi-orsak. Jag fortsatte diskussionen med dem genom att åka till firman/garaget där de och s höll till och prata med dem och hälsa på s (som jag nu är "farmor" till .........eller gammelmatte!!!!!)

De stod fast i att de ville ha kvar s och skulle det visa sig att allergin håller i sig så sa E att hennes pappa var intresserad av att ta över henne. E trodde verkligen inte att hon reagerade mot hunden eftersom ju har sovit i husvagn med henne..............och de två andra hundarna ( t och L:s schäfer  n) flera gånger, och bott och varit mycket hos oss och alltid ägnat mycket tid åt s som hon tycker så mycket om! Så så fick det bli, det är deras beslut och övertygelse!!

Jag hade bråttom att ringa och berätta det för K på Kenneln, hon verkade bli nästan lika glad som mig över att allt verkat ha ordnat sig!!
Vi bestämde att vi ska hämta valpen i kl 19.00 dagen därpå!!
Jag kände mig såå glad!!

Våldsamma känslostormar denna dag!!

Dagens fundering...

Varför blir det aldrig som man har tänkt sig??

Grattis

s som fått ny matte och husse idag

A

Jag älskar dig!!

Pyrenéer hund

När jag kom hem från Kennelbesöket igår gick jag raka vägen upp till datan och sökte Kennlar som föder upp Pyrenéer hund!
Det fanns flera stycken! En i grannkommunen visade det sig( !!??) Jag ringde alla...........

Men ingen hade någon valp till salu, en hade visserligen en kvar och de tvistade i familjen om de skulle behålla den eller inte.....jag lämnade mitt nummer!!
Kenneln här i krokarna visste inte om hon skulle behålla den valp hon hade, pga att den var för lite pigmenterad för att avla på,men ville avvakta någon månad.....jag lämnade mitt nummer!!

Jaja....... tänkte jag jag får väl vänta tills nästa års kullar kommer, för en "Pyrre" (.......de kallas så av proffsen...och mig........korkat att köpa en hund som är så svår att stava till) vill jag ha!!
Jag menar förståss: en pyrre SKA jag ha!!

Jag ringde också kenneln vi besökt tidigare på dagen och sa att jag inte ville ha hennes valp.Hon blev skitsur!! Hon som var så trevlig och pratsam tidigare på dagen var nu fåordig och riktigt kort i tonen!! Men hon hade ju själv valt att behålla den andra tikvalpen av någon anledning, det var ju aldrig snack om att jag skulle kunna få välja valp. Tyvärr för henne så är jag ingen nybörjarhundägare, (det här blir min 6-te hund och alla andra har blivit bra och trevliga hundar, jag har faktiskt ångrat mig och tackat nej till en annan valp som jag tittat och bestämt mig för vid ett annat tillfälle, innan vi hittade t)
Hon upplyste mig också nogsamt om att nu fanns det minsann inga valpar hos någon uppfödare förrän nästa år!!
Too bad! Men jag ville iallafall inte ha valpen hon hade, jag vill ha en social valp som gillar folk!
Såå sur!!

A hade väl en orealistisk förhoppning om att jag skulle nöja mig med en hund.......... men hallååå, t är ju katten i huset (fråga lille O)
Jag vill ha en riktig hund!! Jag alltid sagt till A att om han inte vill ha hund så får han byta fru.....och hittills har han valt att ha hund!! (som väl är!!)

När jag var på jobbet så hade det ringt från en kennel som sagt till m att de beslutat sig för att de skulle sälja sin valp iallafall. m hade inte gett mitt mobilnummer.........inte skrivit upp något telefonnummer ........eller namn............aaaaaaaaa.
Måste träna henne i telefonvett!!
m ringde iallafall min mobil och lämnade meddelande om det!
Gissa om jag var snabb och ringa tillbaka när jag hört det!!

På rasten letade jag fram Kennlarnas nummer...igen......och ringde jag upp de två kennlarna som jag lämnat mitt nummer till, den första jag ringde till (hon med tvisten i familjen) pratade länge med mig om pyrrar men det var inte hon som ringt mig. På det andra samtalet fick jag napp....(det var hon med pigmenteringen) de hade haft familjeråd och beslutat sig för att sälja sin valp!! YES YES YES!!! Jag kunde inte låta bli att fånle resten av samtalet!!
Det var en stor valp och väldigt mycket vit!! Kanoon!! Jag vill ju ha en isbjörn!!
Dessutom var det hon som bodde här i närheten......................... hon bor på vägen till och från jobbet !
Jag slutar 10.30 imorgon.....var tror ni jag är 10.50??



En sån här är hon!! En isbjörn!! Hon borde heta Izzy!! Det passar väl en isbjörn??
Om jag gillar henne förståss!! Och om hon går igenom besiktningen förståss!!

Tillbaks till verkligheten

Det är inte klok vad man vänjer sig vid att ha semester!!
-Vad är det för dag idag? Vad är klockan?Är det matdags?
Vem bryr sig?............  det  är semestern!!

Tillbaka på jobbet igen, vilket egentligen är helt ok, jag har ju ett fantastiskt jobb med härliga ungar och arbetskamrater!!

Nu finns det dock ett annat jobb inom kommunen som jag är riktigt nyfiken på! Jobba i en lägenhet med ensamkommande invandrar ungdomar!                 Vilken utmaning!       Häftigt!!                    Vill ha!!
Jag blev riktigt  besviken  idag när jag fick klart för mig att det var beslutat att de tjänsterna inte skulle annonseras utan tillsättas internt.
Kändes orättvist!! Då har man ju inte ens en sportslig chans!
Vi tog den diskussionen med chefen J idag på personalmötet och utryckte vårt missnöje, och senare på eftermiddagen så låg det ett mail i inkorgen!!  Tjänsterna var ute.... internt!
Tack chefen, det känns bra att man blir lyssnad på!!

Fast egentligen borde jag hitta ett jobb närmre, nu när bensinen är såå sjukt dyr!
5 mil till jobbet kostar!!
Men det finns ju inga!!

Jag vill ju jobba med ungdomar, det finns inget så stimulerande arbete tycker jag!
Jag trivs ju med precis ALLT på jobbet...........men
jag har varit här i 8½år, jag kan det här jobbet nu och skulle vilja testa någon annat........och kärringen blir ju inte yngre!!
Historiskt sett så har jag bytt arbetsplats efter 8-10år. Det är dags nu!

Kriminalvården är jag också nyfiken på.........men det finns det ju inga lediga jobb!!
Inte här i närheten iallafall

300mil!!!!

Sista dagen på semestern den här gången, nu får jag jobba ett par veckor innan det är dags för den "riktiga" semestern!
Jag har varit uppe i Sundsvall, på Böda, i Vissefjärda och idag har vi gjort en dagstur till Skåne. Ca 300 mil har jag åkt/kört de här 19 lediga dagarna!!

Vi var i Skåne idag L, m och jag, för att titta på häst till m och hund till mig! (E och S har fått lov att ha hund boende hos sig i lägenheten, så s flyttar imorgon!!)

Vi åkte förbi "Grisbäck"........vem vill bo där??
Vi såg byn "Sextorp".................är det ett gammalt namn för bordell??
Och vi skrattade så tårarna rann på oss alla tre åt byn "Sövröd" mest pga att jag läste fel och tyckte att det stod "Sövröv" som sen m av misstag sa till hästägaren när hon undrade var vi var!!

Det blev ingen häst, hästen var inte klok, han travade snyggt och kunde hoppa,men kunde inte galoppera mer än 5 steg innan han återgick till trav och dessutom slängde han av m............som är riktigt duktig på att rida och har en kanonbra balans.....iallafall på en vettig häst.............men det var inte den här!!

Så då åkte vi och hälsade på en kennel som föder upp Pyrenéer hundar istället.
Det blev den rasen vi (.............mest jag kanske) fastnade för efter att ha läst på om de alternativen jag hade igår.


Den här "lilla tjejen" skulle kunna ha blivit vår!!



m trivdes med uppvaktningen!!


En gård full med Isbjörnar!.................jag menar Pyrenéer hundar!!

Den valpen som var till salu tilltalade inte mig så mycket, hon verkade blyg och höll sig mest för sig själv medans de andra 5 gärna ville bli kliade och klappade!
Men en valp av den rasen kommer det att bli!! Jag ska bara hitta den "rätta"valpen.
De verkar vara en skön blandning av Berner Sennens coolhet och schäferns go.Och dömdes ut som jakthund redan på 1400-talet har jag fått höra!

Och s kommer att trivas så bra med uppmärksamheten hon kommer att få hemma hos E och S!
Och alla levde lyckliga...........

Hundliv

De som läst mina bloggar ett tag, har väl uppfattat att jag är mer än en aning trött på min jaktschäfer........... jag har ju t.o.m nämnt avlivning som ett lämpligt alternativ!!
Nu har vi kommit på ett bättre!!

Hon ska få ett nytt liv.....en ny familj......inne i stan........s kanske ska bli "cityhund", där är det ju inte så gott om rådjur, skog och kaniner men gott om promenadvägar.............
E ska idag fjäska lite, baka tårta och bjuda sin hyresvärd på den och ställa frågan om hon och S skulle kunna få ha hund i lägenheten. Det är egentligen hundförbud där. Men s är ju ingen valp som kissar inne eller tuggar sönder saker så det kanske...........förhoppningsvis går att få honom att ändra den regeln.
Annars ska de flytta dit där de får ha henne!!

Det vore ju sååååååååååååå bra!!
Hon är ju en härlig hund ,med skön personlighet(...säger man så om hundar??), lugn och lätt att hantera,utom på promenader när hon får spår på något och det får hon alltid..........då är hon odräglig!!
Då skulle jag ju fortfarande träffa henne, hon skulle få det så bra och hon älskar E ........och det är ömsesidigt.
S hade visserligen tänkt sig en mops.............. men han tycker att s passar hans nya biltema(??!!).........det militära.(??!!) så han är helt med på det nu!
Lycka till E!!

Och jag kan skaffa mig en ny hund, ........utan jakt i sig............ som kan ta långa skogspromenader och svampplockararrundor utan att i första hand jaga kanin eller rådjur. Så jag kan få plocka svamp och njuta istället för att ropa efter och leta hund och oroa mig i 20-30min innan hunden är tillbaka......... och som kan vara lös ute med mig i trädgården utan att jaga kaniner, katter, fasaner eller kanadagäss.... utan leka med mig istället.!!

Jag är lite sugen på en irländsk varghund...........men jag känner inte till hur mycket jakt det är i dem och hur mycket pälsskötsel de kräver.....men de är härligt stora!! Jag vill ha en stor hund!!
Berner sennen älskar jag också...........det har jag haft förut............de är såå härligt coola, bamsiga och vackra.
Pyrenéerhund är ganska goa också, men de vet jag inte heller så mycket om. Grand Danois är helsköna men de dreglar..

Nähe.....nu har jag inte tid längre.................. jag ska gå in på www.vovve.se och............ blocket

Dagens fundering...

Varför fattar inte husvagnsförarna på vägen att de underlättar trafiken om de stannat till på en P-plats ibland och släpper förbi de 17bilarna som krypkör bakom dem?????????????

Födelsedag

Hade jag häromdagen!! En annorlunda sådan!!
Jag och m och hundarna var på ensamma på Böda. Ingen sjöng på morgonen och inga presenter.........
Men m gick upp innan mig, tog hundrundan och åkte och handlade oss frukostfrallorna!! De åt vi sedan ute i det fina vädret.

Vi handlade jordgubbar och sen "bakade" vi tårta (det kan nog inte kallas "baka tårta" när man bara mosar banan, jordgubbar, vispar vaniljkräm och grädde och sen lägger ihop de färdiga tårtbottnarna och dekorerar med jordgubbar.....eller??) .............men tårta blev det och just jordgubbstårta ska det alltid vara den 19 juni.......... jämt!!

Vi förberedde lite bus också, för nygifta B och T skulle komma senare på dagen och de har vi inte träffat sen de blev herr och fru!
Vi gjorde en gul flagga ,som på baksidan täcktes av ett stort rött hjärta (mina gamla julgardiner användes)
och på andra sidan stod det deras namn, att de var nygifta och bröllopsdatumet, den hade vi tänkt sätta upp i deras bröllopspresent, flaggstången!! Vi blåste upp säckvis med ballonger(ett riktigt otrevligt uppdrag eftersom ballongerna var gamla och 1 av 3 sprängdes innan de var uppblåsta!!)..........och vattenballonger som vi täckte golvet i deras förtält med!!
Det projektet påbörjade vi redan på onsdagskvällen och med jämna mellanrum small det inne i deras förtält...........
.-nu small det en till, sa vi ............Undrar vad de andra camparna trodde hände, när det small hela tiden i ett tält som ingen bodde i just då??!!
Vi gjorde också en stor banderoll (synd att jag fick städdille och av misstag slängde den .......som jag jobbat med så...........och soptunnan är typ 5m djup!!!!!!!!!!!..........men jag fick hittade ett annat lakan och fick göra om allting........)som vi sen fäste på baksidan av deras husvagn och en gul liten banderoll som vi satte på kortsidan av husvagnen!!

Jordgubbar och Champang (???????????..........hur stavas det?) stod framdukat utanför på deras utemöbler när de kom!
Och risgrynen haglade...........
P-I kompletterade ballongerna på golvet med att tömma en ölburk på öl från botten och istället fyllde den med ärtor.....som hamnade på golvet när burken flyttades!!! fniss......

B och T blev riktigt överraskade sa de, de hade inte alls räknat med något sådant!
Konstigt.........jag trodde de kände oss......
Bålgetingarnas ( de är verkligen groteska!!!) "överraskning" uppskattades dock inte............de hade byggt sig ett bo komplett  med larver och allt.............yuuw......... inuti B:s jacka inne i förtältet!!

På em kom först L och O, sen mamma och pappa, och senare även A och M och sist kom E och S (som som vanligt haft strul med bilar!!) för att fira min födelsedag.
Lagom tills vi skulle äta kom alla andra "långliggarkompisarna".............och regnet!! Så vi trängde ihop oss allihop i vårt förtält och åt och hade det trevligt!!

Det blev fullt i vår husvagn på natten eftersom alla ungarna,barnbarnet och "svärdotter" valde att sova över. Mysigt!!
Jag kom på mig flera gånger under em och kvällen att gå omkring och fånlé.......

Livet är toppen!!
Vad gör det  då att man fyller 47??

Grattis

Jag fyllde 47-år i torsdags! (ja jag vet..............men mobila internet fungerar inte så bra på Böda!)

Kaninjakt

Klart det var fint väder på Böda när vi kom hit! Det kom skurar hemma och mellan Borgholm och Köpingsvik stod det verkligen som spön i backen.
...men på Böda var det klarblå himmel och strålande solsken........................förståss!!
m och jag fick börja med att fixa till vindskyddet som blåst ner............ eller nåt.... sen.......... kunde vi hissa flaggan!!

Vi skulle senare på kvällen ta en liten kvällsrunda med hundarna..........................då har kaninerna "sammanträde" 50m från tältet........jädra kaniner............det är människornas Böda nu..............kom igen i september!!!
Innan vi kopplat t slet sig s ur handen på mig..................och båda for iväg i 190........utan att lyssna..........jädra hundar!!
Kaninerna sprang åt 3 olika håll men hundarna följde den som sprang in i skogen!!!

Det var bara att leta ropa och vissla efter hundjä...............!!
Vad ska man göra?? De ignorerar fullständigt rop och visslingar, det finns inget som är roligare än att jaga kaniner i deras värld...... tydligen!! Tips någon?? Förrutom avlivning!!

20m senare, medan jag fortfarande letade kom s....... som om inget hade hänt.....men ingen t.

Medan vi letade och ropade på t, passade s på att rulla sig i ett dike full av lera............(vad är det för fel på avlivning..............) Normalt sätt har hon svarta fält.......nu var hon kolsvart..........grrrrrrrrrrrr..........utom på ryggen där hon bara var "normalsvart".

Lille t, kom han med sen efter en stund han gillar inte att smutsa ner sig så han var ganska ren.
Jag fick ta med mig min leriga hund ner till havet och bada henne, tur att hon gillar att bada och törstig var hon också så hon var inte svår att få i vattnet.Vattnet blev alldeles svart runt henne!!
Påväg tillbaka från vattnet............passade hon på att rulla sig i sanden!! (Avlivning låter helt ok!!!)

Smått kul...

Tur att vi har snälla schäfrar i huset, tänkte jag när O rörde omkring i hundskålen samtidigt som båda hundarna åt ur den!!!!

Dagens fundering

Varför är dyslexi så svårstavat när de som har det har svårt med stavning?? (Citat av m)

Packar

Nu packar jag igen!! Jag tar med mig m och hundarna och åker till Böda i eftermiddag!
Synd att det ösregnar bara!!
Men det gör det nog inte på Böda!
..................Hoppas jag!!

Hjärtligt Grattis

Till min kusin K och hans fru V som fått sin fjärde dotter idag!!



Lilla Alicia

100-ade bloggen

Skrev jag igår, så idag skriver jag den 101-ste!!

Den ska jag tillägna mannen i mitt liv!!
Han som jag delat mitt liv med i snart 29år!!
Han som jag fick ögonen på när han var 12!!
Hans klarblåa ögon och underbara leende var det jag fastande för!! (Starka gener i de ögonen, för 3 av våra 4 barn och barnbarnet har ärvt dem efter Honom, trots att jag har brunt i mina, som borde vara dominant enligt genetikens regler!!)

4 år efter att jag la märke till Honom första gången övertalade jag min kompis att bjuda honom på den ff festen jag skulle ha kommande helg!!
Det var den 14juli!! Han satt ute på altanen när jag slog till...........Det fanns ingen ledig stol till mig så jag placerade mig i Hans knä!! Smart drag!! Jag har inte släppt Honom sen dess!! Jag upptäckte då att han förutom de fina ögonen och vackra leendet också hade humor och var omtänksam!!

Vi brukar fundera ibland Han och jag............om vi hade vetat om att vi skulle hålla ihop 29år senare.............Hade Han suttit kvar då?? Hade jag suttit kvar då??...........eller hade vi rusat iväg i världens fart??
Inte för att vi egentligen har ångrat oss, utan för att det var kanske inte så vi planerat det när vi var 16 och 18 år??
Vi har verkligen hållit ihop sen dess, inget on-off förhållande alls!

Jag pluggade i Motala det första halvåret, då träffades vi bara varannan helg.
Jag skaffade egen lägenhet augusti 80, när jag hade haft jobb ett tag, men Han gick fortfarande på gymnasiet ...men Han bodde hos mig på helgerna (som sen utökades till söndagarna med och sen torsdagarna och ibland på onsdagarna)Han slängde ut min tickande väckarklocka( Han försökte ställa den på balkongen och i kylen först.... men den tickade för högt iallafall) och köpte en klockradio som blev Hans första bidrag till ett gemensamt hem!! Sen dömde Han ut min stereo och köpte en bättre(.....delar av den finns fortfarande i huset!!)
Jag skaffade katt!
Vi förlovade oss i hemlighet nyår 80-81.
Vi flyttade ihop dagen efter Hans studentdag i en gemensam lägenhet, juni 81!! Då visade det sig att Han kunde laga mat också, och det var ju bra för det kunde inte jag!!
Men tvätta kan Han inte!Första försöket...........allt blev rosa!! Andra försöket............allt blev ljusblått!! Så tvättandet sköter jag!!
Vi skaffade hund!!
Han gjorde lumpen i Skövde och Karlsborg i 9 mån 82-83, då träffades vi bara varannan helg igen! Jag försåg Honom med cigaretter och hembakta bullar (som Hans lumparkompisar gillade skarpt)!!
Jag missade "Dallas" varannan fredag för då hämtade jag Honom vid tåget.
Han muckade maj 83 och vi blev med barn juli 83!!

I april året därpå föddes L, då upptäckte jag också att Han var en bra och engagerad pappa som alltid tänker på barnen i första hand!
I december 1985 flyttade vi till ett stort "drömhus", som vi fick hyra för en liten peng på landet.
Då visade det sig också att Han var händig, Han målade snickrade och tapetserade om dagarna och jobbade om nätterna!!
Ändå lyckades vi bli med barn igen! Han var 2 barnsfar när Han var 23!!
Åren rullade på, jag har alltid jobbat oregelbundna tider, med helger och kvällar och sovande jour och när jag jobbat då har Han skött hushållet, lagat mat och tagit hand om barnen ,-men du förbereder väl maten åt Honom sa mormor!!
Nähe det har jag inte gjort. Han har bara sluppit handla den!
Han
har anpassat sig till 1.....2.....3......och 4 barn som Han hade när han var 30, och ungarna är överens om att Hans köttfärssås är bättre än min!!

Och tänk, jag tycker att han är lika snygg nu när han är snart 45 som han var när han var 16!!



Grattis

Till M:s flickvän C som fyller 16 år idag!!

Bilresa

Hemifrån till Sundsvall är det 76mil!!
76mil är lååångt!! 8tim tog resan......................en hel arbetsdag!!
Vi stannade och köpte frukost i Söderköping och sen åt vi lunch i Söderhamn!! Resten av tiden bara körde vi!!
Med Corvette iallafall, alltid något!!
Vi körde förbi "Fyllingerum".... annat namn för fylle cell??
och Njutånger ...................får man det av otrohet??
Testedoån................. vad finns det i den ån??
Vi åkte igenom Småland-Östergötland-Södermanland-Hälsingland-Ångermanland och stannade i Medelpad..............men A är övertygade om att han är i Norrland, speciellt eftersom det bara var 5 plusgrader och snöblandat regn när vi kom allt närmre slutdestinationen!!

Vi åkte till Corvetteklubbens sommarmöte!! I Sundsvall!!!
Vad gör man inte för sin man!! ......................................och för att bo på flott hotell och äta god mat och träffa trevligt folk!!
Vi har hand om prylshopen så vi får bo och äta utan att det kostar oss något, mot att vi jobbar och säljer klubbens saker under helgen!! Vi har jobbat mycket, men vi bor flott...... i en svit!!
Med egen bastu på rummet (synd att man inte gillar bastu så värst!!)

Utsikten är rent hänförande................. hotellet ligger på toppen av ett berg och vi bor på 4:de våningen!!
Man borde ha något psykologintyg eller dyl för att få bo såhär högt upp............... det är öppningsbara fönster!!
Och man får inte vara höjdrädd för det är så det hissnar när man tittar ut genom fönstret!!


                                                 

Nähe, nu är rasten slut nu ska vi jobba lite igen!! Igår sålde vi för 30000:- får se om vi slår det idag!!

Grattis

till A:s kusiner C och C som fyller 40år idag!!

Dagens fundering...

Varför får man alltid vänta 15-20min på läkarmottagningar fast man har en bokad tid??
Det vore väl bättre att man får en tid 15-20min senare från början!!!
(jag menar...hur kul är det att bläddra i tidningen "kök och bad"?? Som var det enda som fanns i väntrummet jag satt i senast!!

Fotspår

......................i sanden





S:s 48-or och O:s 24-or!!
Visst är de söta??

Fattar ingenting.........

Nu är blogg.se omgjord! Men blev det bättre???

För jag fattar ingenting!! Eller ...ok då......jag fattar hur jag skriver i den fortfarande!!

Men var har mina kontakter tagit vägen?? De hittar jag ingenstans längre!!
Och var letar jag efter andras bloggar om man inte vet vad de heter?? Det hittar jag inte!! Eller får man inte tjyvkika på dem längre?
Och inte vet jag var jag kan hitta den infon heller!!

Finns det någon som kan hjälpa mig med mina 3 problem eller åtminstone någon av dem??

Smått kul...........

Det var varmt i helgen, så varmt så att vi för hundarnas skull inte kunde vara vid stranden hela tiden utan hundarna behövde husvagnens skugga.
Men O gillar vatten så jag hällde vatten i diskbaljan som O kunde leka och skvätta med ...........tänkte vi.
O tänkte annorlunda............ när L och jag vände ryggen........... till en halv minut...........satte sig O I baljan............ med blöjor och allt!!



Han var väldigt nöjd med det!! Som synes!!

Sol och bad



 O:s fotspår i sanden!!


Redan vid 9.30 tiden på lördagsmorgonen hade vi ätit frukost och gick ner till stranden!
Det var inte mer än 18 grader i vattnet, med det är badtemp för mig..........och hundarna!
Iallafall tyckte schäfrarna det, -inte så värst ,tyckte t, badkrukehunden!! Han hittade sig en ö mitt i vattnet, där satt han och tittade på mig och hundarna när vi badade, skvätte och lekte!!

E badade också men inte de andra! Badkrukor!!
L och S som var riktiga fiskar när de var små, 18grader hade inte hindrat dem för 19-20år sedan!! A har aldrig badat så tidigt och så mycket och länge som jag!!

Den perfekta kombinationen att vara på stranden med är brorsan och hans familj. Min lillebror är som jag, vill bada och hitta på saker på stranden och i vattnet, medans hans fru är som A, sitter helst på stranden och badar lite då och då!!

S och E gav sig från Böda vid 11-tiden, de hade mycket att göra för de skulle arrangera ett streetrace (lagligt!!) och skulle säkra vägsträckan det skulle köras på och besiktiga bilarna som skulle köra det etc.
L och O stannade en stund till, de åt med oss och så behövde L plugga lite när O sov.

Vi plockade fram datorerna!!! Undrar vad folk tänkte när 3 datorer kom upp på bordet , under parasollet utanför husvagnen! L behövde plugga, A behövde fakturera och jag ville blogga!!

När de åkte hem blev det såå tyst!! Bara A, jag och hundarna.

Det kändes ändå helt ok, märks att ungarna blivit större! M som är konvalecent (..det stavas nog inte så!!??) efter operationen och ska ta det lugnt, inte bada, inte cykla eller åka inlines, tyckte det var helt meningslöst att följa, med så han blev kvar hemma och m var hos en kompis och skulle se hästtävlingar hela helgen, så hon hade inte "tid"!

Det är ju så här det kommer att bli........... vi får klara oss själva och så kommer ungarna och gästspelar ibland!!

A kopplar ju av jobbet och han har läst en halv bok.............när hände det senast??
Och jag har SEMESTER!!

Bad

Nu har jag äntligen badat! Senare än vad jag brukar förståss! På Böda förståss!!
Jag åkte till Böda i fredags, A, L och O hade åkt i tidigare(...........men någon =jag, måste ju handla och packa!!).

Det var ett strålande väder och 21grader i vattnet, det var lågvatten så O hittade en egen liten "sjö" där det var 28grader som han badade i och han skrattade så han ramlade omkull, åt de tre hundarna som for omkring och skvätte(både vatten och sand!!)



På kvällen ringde E, hon var sugen på att bada så jag bjöd dit henne och S,för att bada grilla och sova över, vilket de tackade ja till.

A monterade upp och satte upp vår nyinköpta flaggstång vid husvagnen,






Det blev så fiint!! (jag undrar vad de andra camparna tycker om en 6m lång flaggstång vid en husvagn!!)

E
och S kom och vi grillade, spelade kort och drack några tequila!!
Livet är toppen!!

Dagens fundering....

Varför ska alla som kör toklångsamt slicka mittlinjen?? (citat L)

Grattis

Brorsonen M som fyllde 14år igår!!

HJÄRTLIGA GRATULATIONER

Till B och T i Lund som har gift sig idag! Efter att ha levt i "synd" i ungefär 20år.

Första semesterperioden

....börjar om en halvtimme!
Vädret ser lovande ut!!.....................iallafall den första veckan!!
Böda nästa!!
Jag SKA bada idag!

Dagens fundering

Var tar alla flugor vägen när man letat reda på flugsmällan??

Tisdagskväll

En vanlig tisdagskväll.......
Bordet dukat ute på gräset.
11 stycken vid bordet.
3 hundar under bordet.
Coca cola, cider, cola zero och lättmjölk på bordet
3,5kg köttärslimpa,5kg potatisklyftor,1L tomatsalsa och 2L vitlökssås gick det åt!!!!!
O gillade mormors  grekiska köttfärslimpa, som han fick smaka för första gången.
Glasspinnar till alla.
Strålande solsken!
Herr och fru talgoxe flyger in och ut under taket med mask och larver till sina pipande ungar!!
21 grader!
11 bilar på stallplan!!
Spela lite fotboll på gräsmattan.
Ungar och hundar leker med vattenslangen!!
O och morfar kryper genom tunneln.............. (som m och lille hunden T har när de övar agility!!)
Gosa med grannens föl Vilde...................han gör skäl för sitt namn!!
Samla och fotografera alla bilarna!............behövdes avancerad logistik till det!!
image30

Många hästkrafter på stallplan! 2500 ungefär räknade M ut!!
Alla hästar hemma!!...........................Eller???

Åka på cruicing i Kalmar med tre av bilarna!
Fotografering av våra och KSR:s bilar vid slottet!

image31

Det är som C sa: -vilken härlig familj du har, ha så trevligt............ en helt vanlig tisdagskväll!!
Vi är ju en alldeles vanlig familj!!

Men jaaa.......en riktigt härlig familj har vi! (Nu skryter jag igen!!)

Bilder

Nu har jag lärt mig sätta in bilder som kompletterar mina bloggar!
Man kan lära gamla hundar sitta!!

Så nu finns det bilder på mina bloggar:
Bilar
Tatuering
Säsongstart
Dag 2 och 3
Långhelg
Cruicing
Slöarhelg

Där kan man se lite bilder om man är nyfiken!

Jag är hemma och ledig idag med!! Och nu har jag gjort alla tråkiga måsten( boka bilbesiktning,handlat, ringt samtal, plockat in tvätt, röjt i köket och hängt upp tvätt)...så nu hade jag tid att sätta mig och skriva lite!
Men bara lite............. för jag ska snart lura med mig M (som är hemma och sjukskriven) till köket och hjälpa mig skala potatis, för alla ungar och respektive och min skyddsling kommer på middag! (Jag visste väl att den grekiska köttfärsslimpan skulle locka!!) 11 vid bordet blir vi så det är lika bra att göra en köttfärslimpa på 3,5kg

Och senare ikväll ska vi cruisa på stan och göra reklam (för det lagliga) Blackracet som E och S är med och arrangerar. Jag och m ska köra nya Corvetten!! Ja inte på racet..nej nej men på kvällscruisingen!!

Biltvätt

Är det ingen annan som tvättar bilen får väl jag göra det då!!

image17

Oj vad den var smutsig!!
image12
Ska jag tvätta kameran med?
image13

Och så lite där!
image14

image15
Jobbigt det här!!


image16
Nu orkar jag verkligen inte mer!!

Hemma

Idag ska jag vara hemma HEEEEEEELA dagen!
Och vet ni vad jag ska göra?? INGENTING!!

Hemma just nu, är ett stort rött trähus byggt 1910 på landet. Med skogen på ena sidan och stort fält på baksidan och 10min promenad till havet! Kortsidorna av tomten har en 3-4m hög syrenhäck! Doftar fantastiskt såhär års!!image7
Här har vi bott sen i augusti 2007!

Vi hade inte tänkt flytta egentligen. A hade VERKLIGEN inte tänkt flytta!!!
Men jag kände mig lite rastlös och ville ha lite omväxling. När jag sen tänkte bakåt så insåg jag att var 10-11år har vi bytt hem! Jag hade också en stark längtan ut på landet och ville komma närmare vattnet!!
Och så såg jag den där husannonsen och blev förälskad redan då!!

Huset var perfekt för oss!! Som gjort för oss!!

Jag skickade sms till m och Loch beskrev huset och gården och skickade också med en fråga. -Tror du vi får med oss pappa på det här??

A var lite skeptisk......eller.........jaa............väldigt mycket skeptisk!!
Samma kväll tog jag mig en runda i smyg med bilen för att se var det låg!
Det låg ganska långt bort tyckte jag........... men jag blev än mer förälskad i huset iallafall!!

Jag lyckades få med mig A på visningen iallafall, och själv fick jag ta ledigt några timmar fån jobbet för att kunna vara med själv!
Då blev han förälskad i huset, läget och gården han med, men jag blev lite mer fundersam......det var ju en del att göra och jag var inte säker på att A hade ork eller lust att göra det!!
Nära vattnet
Två dubbelgarage,
ett stall (ok.. kunde bli.........)
en lada ........plats för fler bilar!!
en hundgård........(hundgård och hundgård det visade sig vara en bättre hönsgård, iallafall inte rymningssäkert för en schäfer........!!)
en hage,
220kvm boende yta med 4sovrum... eller 3 1/2 rum S:s rum (vi trodde han skulle fått tag i egen lägenhet) är mycket litet 2x3m,(han sa att han kände sig som en lyxigare variant av Harry Potter....hans "skrubb" låg iallafall ovanför trappan!!!) allrum på öv,tv-rum, matsal, underbart kök, vardagsrum, två toa och rymlig tvättstuga. Helt perfekt hus för oss.............som gjort för oss som sagt
image8
Vi gick med i budgivningen iallafall och hade bestämt oss för ett slutbud! Ett fruktansvärt nervös och stressande påfund det där med budgivning!!
Man gick på helspänd i flera dagar, hoppade till vid varenda pip från mobilen!!
Till slut var vi bara två kvar! 25 tusen hit, 25 dit sen passerades vårt planerade slutbud!! SHIT!!

Jag jobbade, så vi samrådde på telefon A och jag och bestämde oss för att tacka för oss, vi skulle ringa och meddela mäklaren det dagen därpå.
Den natten sov jag på jobbet...........sov och sov...jag funderade, räknade och planerade mest hela natten.
Jag ringde A direkt på morgonen och hade 15 argument till varför vi ska fortsätta och bad honom avvakta att ringa mäklaren förrän vi pratat och räknat igenom det en gång till vid lunchen!
Sur som attan blev han.........skitsur..........han tyckte jag var dum.... vi hade ju bestämt ..vi skulle ju...etc etc

När han kom hem på lunchen hade jag övat på mina argument och hittat ett par till!!!
Det behövdes inte.......snopet..........han hade på fm ringt och pratat med sin bankman som gett honom samma 15 argument som jag haft!!
A
trodde nästan att vi sammarbetade bankmannen och jag!!
-Ni kan lätt gå upp en 200-tusen till sa han på banken..........det är huset och gården värt!! YES YES YES!!!!!!!!!!!!
Då gav vi våra motståndare skrämselhicka och la på 100-tusen till............de ökade med 25...........vi ökade med 50....... Då gav de upp!!!!! Huset var vårt!! Jag sa ju att det var som gjort för oss!!

image9

Vi började med att ta bort alla hemska stilbrytande låtsasgranarna på framsidan av huset, de var hemska!!!
Och sen köpte vi oss en ny badtunna!

Inte en sekund har vi ångrat oss ...........eller jo....... kanske lite........ när innehållet i avloppet kom upp genom toan nere när m duschade på övervåningen!! m fick avbryta sin dusch omedelbart och sen fick vi torka golv...inget roligt jobb!!
Eller när de för andra gången fick tömma brunnen pga av vattenkvaliten och ändå sätta in en uv-lampa för att få bort bakterierna.........då ångrade vi oss nog........... en halv sekund iallafall........... och undrade om vi köpt drömkåken!!!
A tackar mig med jämna mellanrum för att jag var så envis och han brukar tacka M på banken också när han springer på honom!!
För vi trivs såå fantastiskt bra och njuter varenda dag av att komma hem!!
Det är vardagslyx det!!


Grattis

"Lillasyster" M som fyller 41år idag!! (hon är egentligen  A:s lillayster!!)

Grattis

Till kompisen E som bor i Kungälv fyller 48år idag!!

Dagens fundering

Varför är det såå mycket svårare att gå ner i vikt än att gå upp??

Veckan

HAR FÖR MIG VARIT:

Intensiv - Stockholm ToR
Givande - Utbildningen
Längtansfull - Har inte träffat O
Sorglig - m:s häst var tvungen att avlivas
Smickrande - fick komplimang för min tatuering, (slingan på foten /underbenet) av en för mig okänd servitris
Jobbig - M:s operation
Glädjande - A:s älskade Pontiac GTO har efter 11månader blivit körklar och min Saab cab är lagad!!
Rolig - A:s kusin C har fått en liten tjej, m som hon ska fostra tillsammans med sin fru V
Högljudd - Springbreak
Varm - 20-25 grader varenda dag
Vacker - Mina rhododendron och pioner blommar mycket och väldoftande
Tråkig - Jag har inte fått besiktigningstid och fått köra min bubbla

RSS 2.0