Garderobsrensning

Det blev det igår!! En välbehövlig sådan!!
Speciellt i A:s garderob!!Det har sina nackdelar att jobba på ett textiltryckeri!!! Han har för sjutton tröjor så han kan klä en hel stad!!! Och värsta mardrömmen för mig när jag ska plocka in tvätten..........för hans garderob är smockfull.........eller var iallafall!! Nu är det lite mer luft i hyllorna!!
Allt började med att jag var och handlade mig lite vårkläder......
Det blev ljusa jeans och oranga toppar...........och världens coolaste pumps...........oranga de också!!
Jag kände mig riktigt snygg när jag mannekängade för A i min nya "outfit".
Jag sms:ade med m och
skrev då bla vad jag handlat, då sa hon -Du är ingen rosa pantertant, du är en orange tant!!
Igår var jag förresten en äkta smålänning, jag var inne på modehuset och hittade mig ett par både snygga och hyfsat billiga vårskor som jag köpte, sen gick jag in i skobutiken bredvid och hittade de här fräcka oranga pumpsen och ett par vanliga svarta pumps också, (köp 3 och få ett på köpet är deras försäljningsknep!!)........och så hittade jag dessutom ett par vårskor,nästan identiska med de jag köpt i butiken bredvid.......så då köpte jag de 3 paren för 500 någonting och gick tillbaka till första butiken och gjorde ett återköp och fick 349:- tillbaka............kändes som en väldigt bra affär!!
När jag sen kom hem kände jag att nu är det dags att rensa garderoben..........ordentligt!!
Nu rensade jag ut de sista favoritlinnena och tröjorna från tiden som tjock-Åsa.......mina döttrar gnäller när jag envisas och har mina alldeles för stora gamla favorittröjor på mig............och jag insåg ju när jag provade att jag verkligen inte är snygg i dem längre!!! Så nu finns det inga byxor större än 42 och inga toppar större än XL i mina garderober längre (jo jag behöver fortfarande överdelar i storlek L och XL, för jag har faktiskt inte blivit "finlemmad" bara för att jag tappat 48kg, finlemmad har jag aldrig varit, jag är grov och bred fortfarande trots att jag inte längre är "välvadderad"!! Det har mina döttrar svårt att inse när vi är och shoppar tillsammans, jag måste ofta överbevisa dem att jag inte kan ha 40 i överdelar, där är det 42-44 som gäller!! Sådeså!!)
När sen A kom hem fortsatte vi med hans garderob av bara farten
och där tömde vi så vi fyllde 3½ säck till (och då har vi ändå bara bott i det här huset i 5½år och gjorde en ordentlig utrensning innan vi flyttade också),
så sammanlagt fick vi ihop 5 välfyllda säckar avlagda kläder
som jag ska lämna in till klädinsamlingen idag!!
Apropå viktminskningen och gastric bypass operationer............ jag kan reta ihjäl mig på folk som inte berättar att de gjort operationen och att de där fått den hjälpen (som kostar samhället över 100tusen) att gå ner i vikt!
Det är helt ok att inte berätta det för alla tycker jag, det är upp till var och en, men att sen ta all cred och beröm för att de gått ner i vikt och ljuga om att det bara beror på träning och ändrad kosthållning det tycker jag är fult!!Hade man det varit så lätt att gå ner i vikt funnes det väl inte en enda tjockis i världen!!
Jag tycker inte det är något att skämmas för att man har tagit till den hjälpen, när man tappat kontrollen på sin vikt och inte rer ut att gå ner alla kilon på egen hand, för det innebär ändå stora omställningar och arbete med hur vad och när man äter och att motionera som man måste göra på egen hand också efter operationen, så beröm ska man ha,det förtjänar man (även om man i vissas ögon "fuskat",) men man ska vara ärlig om ALLT man gjort tycker jag!!
Nähe nu ska jag packa in säckarna i bilen (hmm......undrar om jag får plats med alla förresten!!!) och åka till jobbet för nu börjar snart arbetsveckan för mig!

Lycklig

Jag vaknade i morse och kände mig bara lycklig!!
Jag vaknade utvilad vid halv åtta tiden (jag har ofta på senaste tiden vaknat redan vid halv sex sex och inte kunnat somna om........det är FÖR tidigt!!!) efter en god natts sömn i min egen säng, solen sken, fåglarna kvittrade, jag tog på mig mina jeans i storlek 38 och tog på mig en åtsittande tröja och kände mig ganska snygg, jag hade en helt ledig dag och ett hus som inte behövde städas och skulle under dagen träffa och pussa på och umgås med barnbarnen!!
och snart är det dags för Böda.....
och imorron jobbar jag 4 timmar sen är jag ledig 3 dagar
och vännerna från Lund kommer i helgen!!
På förmiddagen åkte jag hem till L och "lånade" barnbarnen ett par timmar, vi gick till lekplatsen och spanade in blommor,myror, fåglar och skalbaggar innan vi gick till affären och köpte glass, glassen tog vi sen med tillbaka till lekplatsen och då sa O -Kom mormor så sätter vi oss här på bänken och njuter av glassen, så det gjorde vi!!
t och Lo var ute och promenerade så de kom till lekplatsen de också, så jag fick träffa dem också och titta lite på den söta sovande Lo.

Jag citerar vännen E som idag skrev i sin facebook status -Livet är "kind of" underbart!!


Hej!

Har ni glömt mig??? Det har nästan jag gjort.......glömt alltså.........jag menar........för ett drygt halvår sedan bodde A och jag ensamma, utan ungar och ungar..........det har vi INTE gjort sista tiden!!
För M blev ju singel och flyttade  hem igen och i december kom m hem för 12v hemmaboende (lov och 8v praktik i grannbyn) och då hämtade hon hem "sin" hund t, och 8 av de veckorna hade hon en klasskamrat boende här också som praktiserade på samma djurklinik, och de senaste 4 veckorna har min käre myndling ("myndling"......visst är det ett gulligt ord??) också bott hemma hos oss och så har M:s goa flickvän också tillbringat mycket tid hos oss.
Rena rama ungdomsboendet hemma hos oss m.a.o!
Och så hälsar ju våra vuxna utflugna barn och deras respektive och barn på med jämna mellanrum och det är ju alltid trevligt!
Men vi blir många då.......även om vi hade kunnat förutse det redan när vi beslöt oss för att skaffa 4 barn!!!
Så det har inte varit så mycket egentid för A och mig den sista tiden och inte har det blivit mycket bloggande heller!!
Men nu har jag lite egentid igen och tänkte se om jag kan roa mig lite med lite bloggande då och då igen!!
Vad händer annars i mitt liv nu då........jo vi håller på att få iordning vårt kök och det blir såååå fint och fräscht!!
Såhär såg det utan innan bytet av skåpsluckorna och handtag
Och så här rörigt såg det ut medans vi höll på........GUUD var stökigt och rörigt det blir, när köksskåpens innehåll hamnar på köksbänkarna!!!
Men nu........NU är det fint!!
Jättefint tycker jag!!
Nu ska det bara dit svarta marmorbänkskivor, och två stänger med krokar för kökssakerna ska sättas upp och så ska en vägg målas orange!!
Och så ska jag leta reda på och köpa mig en orange kaffebryggare som matchar det andra oranga i inredningen...........tror ni det finns det?? En orange kaffebryggare menar jag?? Hade det varit på 70-talet hade det nog inte varit några problem........men jag vet inte riktigt hur det går 2012!! Men jag tänker göra ett försök iallafall!!
Och så har jag........hm............m....... hittat mitt försvunna usb-minne med hela min släktforskning på, så nu kan jag fylla på med Lo och skriva av farmor. Farmor förresten, jag har inte riktigt fattat att hon är borta, utan tänker ibland (en halv sekund), att idag är det fint väder undrar om jag ska hälsa på farmor och ta med mig henne ut en stund!
Men jag har insett att jag är lik min farmor både i utseendet när jag ser mig själv i spegeln och till sättet ibland............Jag kom på mig själv när jag rensade kökslådorna och la undan överskottsskedar och nötknäckare och fonduepinnar etc i olika plastpåsar och la dem längst ner och längst in i största kökslådan........när vi flyttade farmor till äldreboendet hittade vi nämligen plastpåsar överallt i lägenheten med saxar eller gummisnoddar.......fast hon var mer noggrann än jag för hon hade satt gummisnoddar runt alla påsar............och DET har inte jag gjort!!
Men det är kanske en typisk "farmorförteelse" att förvara det man inte använder så ofta undanstoppat i plastpåsar.............och jag är ju farmor jag med nu!!
A har också gjort sig en ny tatuering, nu finns Lo:s födelsedatum och fotavtryck förevigat på hans rygg tillsammans med de andra ättlingarna!!
Jag blir alltid lite full i skratt när jag jämnför de båda fotavtrycken från våra flickbarnbarn...... V har typiska "Jakobsénfötter" knubbiga runda fötter (Jakobsén är mitt flicknamn!) medans Lo har stora men smalare "Frosthfötter" (Lo var ändå ca 1mån yngre än vad V var när fotavtrycket togs!!)
Lo växer så det knakar, hon blir "redigare" för gång man träffar henne, hon ler med hela ansiktet och när man pratar med henne "pratar" hon gladeligen tillbaka, ett charmtroll är hon den damen.........precis som sina kusiner!!
m var med som sällskap när A tatuerade sig.......det var iallafall tanken.............men..........hon kom hem med en ny tatuering hon också
En liten djävul blev det presis vid troskanten......ganska söt är den!
A har också haft fullt upp på jobbet när han inte renoverat kök.....Han har nämligen köpt sig ett brodyrföretag, ett av Sveriges största så han och S har gjort flera resor fram och tillbaka från Malmö för att ro iland det och i fredags blev det klart med övertagandet och numera heter firman
Det firade vi förståss i fredags med god mat........oxfilé och potatisgratäng
..........och tequila förståss!!
...och i helgen kan det bli lite tequila igen för då kommer våra kära Bödavänner från Lund hit och ska fixa med husvagnen, för snart drar Böda säsongen igång igen...........och det här fina härliga vårvädret har fått mig att ha ett väldigt sug efter Böda!!

Likheter

Kan man helt klart se på far och dotter på de här bilderna!
t la in den här bilden på facebook, på lilla l idag när hon fyller 2månader
och så hittade jag ett kort på S när han var 3 månader
Visst ser man en hel del likheter............
Full-i-bus-uppsynen till exempel!!

Lovis

är världens sötaste bebis!!
Såhär glad var hon på Ullared......där brås hon INTE på sin farmor iallafall!!
För jag avskyr Ullared, nästan lika mycket som IKEA som jag måste till idag!!
Häromdagen fick jag den här bilden på min logg på facebook
och texten som medföljde var:
Hej Farmor.. jag önskar mig ett litet babygym :-)
Med de leendet kan hon nog komma hur långt som helst!!!
Klart en farmor smälte och köpte henne ett gym!!!

Och det verkade hon gilla också........visste ser det ut som det iallafall!!


RSS 2.0