Variation

har det iallafall varit på vädret för oss den här veckan.
I måndags hade vi det såhär när vi tittade ut...

........och i onsdags såhär

För när jag vaknade kl 4 i onsdagsmorse.....eller snarare natt kanske........hade det snöat massor......15-20cm, och vi skulle till jobbet alla 4...... så då väckte jag min man försiktigt och sa: -Älskling, kommer du ihåg för någon dag sedan att vi steg upp ur sängen och satte på oss badkläderna och gick direkt ut på stranden?? Så är det inte idag, så skulle du vilja vara så snäll och stiga upp och klä på dig varmt och sätta dig på 4-hjulingen och skotta lite snö, annars tar vi oss nog inte till jobbet idag!
Så det fick han göra.......och vi tog oss till jobbet! Och alla jag mötte beklagade mig och tyckte att det måste vara alldeles hemskt att komma hem till det här snövädret........men det tycker inte jag.........tvärtom jag tycker jag har fått det bästa av två världar, ena  dagen badar jag och ligger i solen och någon dag senare så pulsar jag i snön!! Jag älskar faktiskt båda delarna!! 
Och det kändes helt ok att komma tillbaka till jobbet också och att senare åka hem till "mitt" privata "ungdomsboende" på kvällen och laga mat, handla och spela chicago med killarna gillade jag verkligen!!
Och idag har jag bowlat med bröderna.......och fick stryk...... men jag har väldigt ont i ett knä (jag sveptes med i en sån där jättevåg i helgen och mitt ben vek sig utåt.....det ska/kan det inte göra!! Så i ett par dagar fick jag avstå badet i vågorna för värken och ostabiliteten i knäet och nöja mig med poolen!) så värken i knät var nog orsaken till det.......eller så var jag inte bäst på bowling helt enkelt.......men sen vann jag chicago istället!!
Innan dess skottade jag en 30m gång  så jag kunde köra in 5 kärror ved från vedboden till pannrummet.........jag har ingen nytta av att jag är äldst på det här jobbet inte.......ånej här fick jag, gamla människan skotta och köra ved.........men i och för sig...... så är en kollega ganska höggravid, en annan har nyligen opererat ryggen, en är påväg till Cuba och mina 3 manliga kollegor har tydligen mer än jag att göra......så då blev det jag som fick det på min lott!! Och.... i och för sig så hinner jag inte till gymmet den här veckan, så jag får väl ta det som träning!!

Avkoppling

......var det iallafall mest........även om det efter en 20min i vågorna kändes i kroppen som om man varit med på värsta gympapasset
Så då fick man ju sätta sig en stund

och njuta av utsikten

eller sätta sig i strandkanten

eller bara bada fötterna

och njuta av vågskvalpet


och koppla av med en bok, jag hann nog läsa ur 6 böcker och A 4 iallafall....... men gud vad trött jag är på svenska "deckardrottningar" nu, böckerna är ju väldigt lika varandra och det som verkar vara inne nu är att någon av huvudpersonerna i böckerna har förlorat ett barn!

och mumsa på färska kokosnötter hämtade direkt från träden

eller titta på andra som badar

som det här  gulliga paret i 80-års ålder som stod och höll varandra i handen och gemensamt försökte stå emot vågorna, de var där flera gånger varje dag och stod så här, A och jag undrade om det var så vi skulle se ut om en 25-30 år!!
Men lite solbränd blev man iallafall........trots att vi tillbringade största delen av dagarna i skuggan under parasollet och men solbrännan går säkert bort ganska snabbt är jag rädd

Vi hade ett par ordentliga skyfall några seneftermiddagar och kvällar......

och någon mulen eftermiddag också......men det var nog bara hälsosamt för skinnet........och så hann vi ut på lite utfärder då, men de får jag skriva om en annan gång för nu är det bestämt läggdags.........och eftersom jag fortfarande är jetlaggad så lär jag vakna vid 4 tiden, då kroppen (som är inställd på Sri Lanka tid fortfarande) tycker det är morgon, och det är det då.........i Sri Lanka!!!

Vågade bilder

Ja vad ska man annars kalla den här bildkavalkaden som kommer!!
Sri Lanka var fantastiskt det kändes så "äkta" och var oexploaterat.......(svårt ord att stava till det där!!! Jag fick skriva om det 3ggr innan det blev rätt!!) När man gick utanför hotellet kom man rätt in i Sri Lankas vardag, där barnen gick till skolan, fullsmockade lokalbussar som körde folk till och från jobbet eller folk som var påväg till den lokala marknaden!
Och vilka vågor........helt underbara fantastiska vågor, jag har aldrig badat i så stora härliga vågor förut........och då har jag ju ändå varit runt en del!!


3-4m var ingen ovanlig storlek på vågorna där!!
Vi bodde nästan direkt på stranden

Det här var utsikten från vår balkong

Den kunde vi minsann inte klaga på den inte!!
Men det var ett väldigt och ständigt dånande från vågorna förståss........men det kunde vi lätt leva med!
För de var sååååå härliga att bada i!!

Jag ser ju inte ut att vantrivas direkt va??

och inte A heller....


men de var verkligen stora.....

och härliga

men man fick verkligen hålla koll på dem

för visst hände det ibland att man bara snurrade i runt och med.........då man inte visste vilket som var upp och ner eller fram och tillbaka.........då var det bara att hålla andan och snurra med
och vänta tills att man skulle komma upp någongång!


Fotavtryck

.....fick lilla l lämna innan vi åkte till Sri Lanka.....A ville inte riskera att hon fick större fötter än vad hon redan har....(hon kommer att stå stadigt på jorden lilla l!!)Och hon är så otroligt söt och med i vad som händer runt henne nu! 

Det tycker han vore för plågsamt....han ska ju förståss tattuera in hennes fot bland de andra kusinernas avtryck


Han får nog träna ryggen lite mer på gymmet om han ska få plats med kommande barnbarn också!!
Hon fann sig utan gnäll i behandlingen.......både att låta foten fotograferas och kladdas ner med fingerfärg och att göra fotavtrycket!!

De är så söta de små fötterna


även om de nu som sagt inte är fullt så små som andra bebisars fötter, så är de bra små iallafall.......men S och t har problem att få kalasbyxor och sparkbyxor med fötter att passa på henne!!

Klass 2 varning.....

.........och 30cm nysnö pratas det om på fb..........tänk vad olika det kan vara...........jag öppnade nyss bakongdörren för att få in lite värme!!
AC:n är väldigt effektiv här!!
Men om vädret stämmer som visas i A:s htc mobil så ska det bli dåligt väder de kommande 5 dagarna här............så det hoppas vi verkligen att det inte stämmer!!
För vi vill bada och njuta av solen mer.........även om både A och jag är ordentligt (A mest!!) rosa om näsorna nu!
Vi har adrig badat i såhär stora vågor förr.........vågorna är hiskliga......3-4m...........det är häftigt!!
Men nu ska vi gå och äta frukost sen ska vi pacera oss i våra solsängar under parasollet och läsa.............det blir en dag på stranden!!
Framåt eftermiddagen kanske vi tar en runda til byn med tuc tucken!!

RSS 2.0