Irritationsmoment

Har ni sånna också??
Småsaker som ni stör er på som egentligen inte är något att störa sig på??
Det klassiska är väl tandkrämstuber, hur man hyvlar ost , folk som äter äpple och om man fäller ner toalocket.........sånt retar inte jag mig på!!
Jag kan bli döirriterad när jag åker till återvinningsstationen för att lämna ner allt som jag källsorterat under veckan........och så är det så fullt i containrarna så det inte får plats..........det kan jag reta ihjäl mig på, och tandkrämsreklamen i tv......blir jag så störd av!!
Annars brukar jag inte gå och reta upp mig på småsaker......det tar bara en massa onödig energi är min filosofi!!

Monteringsproffs

Det kan jag nästan kalla mig efter att under en 2 månaders period monterat 6  av IKEAs kontorsstolar Markus!!

det är många delar och lite skruvar och en halvdålig beskrivning

men jag fick ihop det....... och andra stolen idag gick ännu snabbare än den första!!

Och av bara farten så satte jag ihop två lackbord också!!
Jag väljer ibland...... som idag att sova kvar på jobbet när jag jobbar sent ena kvällen och börjar tidigt nästa dag.......det tjänar jag både sömn, tid och pengar på!
Och så passar jag på att elda så jag sparar pengar åt kommunen också!
Nu börjar vi få ordning på arbetsplatsen också, målningen är klar och det blev väldigt fint och fräscht men mitt och kollegan S:s kontor är inte riktigt klart än, S har inrett och gjort fint men vi har ingen dator eller riktigt skrivbord än, det är beställt så det kommer väl närsom nu!
Kontorstolar har vi iallafall!! Var sin!

Bucket list

.........eller....... saker som jag ska göra innan jag dör...........eller som det heter på TV, 99saker jag ska göra innan jag dör!
Så många saker kan jag förståss inte hitta på för egen del!
Men det är ju som kollegan S (som är flera år yngre än mig......3-4 eller nåt!!!??) brukar säga till mig..........att jag är på dösidan!!
Men jag har, skaffat mig körkort,hittat mannen i mitt liv,fått barn,och barnbarn det måste ju vara det viktigaste iallafall!
och så har jag bott i Indien i 5år av mitt liv, kört sportbil (ganska många gånger faktiskt!!), kört snöskoter ( i karavan och kört vilse!!),åkt segelbåt i karibien och varit i minst 15 andra länder bla
och så har jag sett vilda elefanter, kobror i trädgården,vilda valar och delfiner, Taj Mahal,pyramiderna, Akropolis och Loch Ness........(men jag såg inget monster!)
Och i somras åkte jag paraflying.........det har i och för sig aldrig stått på min lista men nu har jag gjort det iallafall!!
Och det var väldigt häftigt..........och högt...........och lite skrämmande när man fick se hur slitna och trassmiga linorna jag satt i var!!
A övertalade mig......men det är jag glad över!
Långt där nere sitter m och S!
Utsikten var fantastisk
Och det var faktiskt inte läskigt alls!
Jag trodde uppfärden och nerfärden skulle vara läskig..... men det var det inte, man bara gled av och på motorbåten
I Kroatien gjorde jag också något jag verkligen alltid längtat efter att få göra.........åka forsränning!!
Jag hade velat åka det med A när vi var i Dominikanska, men det vågade inte han då.............han tyckte det var långt hemifrån om man skulle skada sig och hamna på sjukhus!!!
Men i Kroatien  (det var närmre hem!!) vågade och ville han också.......... efter lite övertalning från min och ungarnas sida!! Och det var något av det allra häftigaste
Det var A och jag och S, M och m som gav oss iväg på det här äventyret, det var egentligen T som hittat att det fanns forsränningen 
men  han och L valde att inte följa med pga barnen (T sa något om att han var en ansvarsfull tvåbarnsfar)
 Annars hade de säkert gärna varit med båda två´!!
L är inte den som bangar något våghalsigt...........hon är tex den enda i familjen som vågat sig på bungy jump!!
Man var inte så snygg förståss med hjälmar och flytvästar!! Men det var väl lika bra att ta på sig det eftersom alla andra hade det!
man fick jobba på ordentligt och lyda styrman längst bak....och left side paddel fast backwards, right side stop paddling
som domderade ut order till sin besättning -right side stop paddling, left side fast forward.......och jag som har så vårt för höger och vänster!!
right side paddel, left side stop paddling....... det var mycket nya termer vi fick lära oss
och använda oss av tex Bomba= alla sitter inuti båten och håller paddlarna rakt upp,
Bomba
bomba
Stackars styrman fick hänga sig ut långt över båten för att styra oss rätt..... Här har M solglasögon på sig.....
Vi försvann alla i vågorna ett tag....och båten blev helt vattenfylld
blubb blubb
styrman var nöjd med vårt arbete, ingen ramlade ur och båten kantrade inte en endaste gång
Men här har M inga solglasögon på sig längre........de försvann när vi blev översköljda, men hittade i båten när vattnet däri runnit undan
Det var stillsam paddling en del också....... 3 timmars paddling
whole boat fast forward
Men visst syns det på oss att vi gillade det allihop!
Det var bara S som ramlade ur båten........när vi stod still vid kanten och hade paddlat klart!!
Han trodde inte det var så djupt som det var så han försvann.......i vattnet!!
För det gjorde vi verkligen,gillade det alltså och jag skulle lätt göra det en gång till!!
Men det som jag inte gjort och verkligen verkligen skulle vilja göra är: åka hundspann och bada med delfiner,och åka på safari i Afrika och så skulle jag vilja våga hoppa fallskärm också..........men det lär jag aldrig göra!!
Men hundspann och bada med delfiner SKA jag göra någon gång i mitt liv!! Det ska jag bara! Och vi åker nog till Kenya och åker på safari någongång också!

Löprunda i vackert höstväder

tog jag mig en alldeles nyss.........det är fortfarande inte så värst kul..........men jag kan......... och mår nog bra av det!!
Idag var det så härligt väder så jag stoppade kameran i fickan på min nya löparjacka och sprang iväg
Laddad!
Solen sken och fåglarna kvittrade
jag springer mest på smala fina djurstigar
men även på större skogsvägar
rätt igenom storskogen
Många säger att jag ska stoppa pluggar i örat och lyssna på musik när jag springer.......men det förstår jag inte vitsen med, jag lyssnar mycket hellre på naturen.....vinden, susen i träden,avlägsna bilar och fåglar istället
Hittade en ny väg idag och slapp ytterligare en bit av "stora" bilvägen
nästan hemma är jag när jag springer förbi grannens hästhage
I hästhagen hittade jag en "gammal kompis"
Fölet som jag såg födas i slutet av maj.......har blivit såhär stor nu!
Hemma
.......och ganska nöjd med mig själv och ikväll blir det en runda till gymmet också!

Helgarbete

Ja från jobbet var jag ledig....... men det fanns lite att jobba med här hemma.
För hemma en helt oplanerad helg vet jag inte när vi varit sist.......det har varit Böda och Kroatien de senaste helgerna!
Men den här helgen blev en hel helg hemma!
Vi har flyttat på syrénbuskar, A har fixat med badtunnan (det hann vi inte med förra året för det blev ju kallt och vinter redan i slutet av oktober då, så den kunde vi inte använda alls förra året) flyttat in trädgårdsmöblerna, vattnat de nyplanterade hallonbuskarna och så har vi planterat vitlök, för första gången någonsin, det blir spännande och se hur det blir............vitlök används ju en hel del i vår matlagning!
Vi tog oss också en mils cykeltur i de vackra omgivningarna i det vackra höstvädret på lördags eftermiddagen.
Söndagen blev en lång dag i köket........ för A,då var det önskemål om kroppkakor (det var svärdottern t som flirtat till sig det!!) S och t kom redan vid 11 tiden på förmiddagen och så fick de jobba med kroppkakorna tillsammans med A.
Jag äter inte kroppkakor...........för det är verkligen inte gott tycker jag........... jag är ju född i Östergötland.......där äter man inte kroppkakor............men killarna i familjen älskar det, så då har de fått lära sig laga det!
Och de är duktiga på det nu, de gör väldigt goda kroppkakor..............säger dem som vet och äter dem, som svärmor tex!!
Men det är omständigt att göra kroppkakor!!
A satt större delen av fredagskvällen och skar fläsk och lök, och på lördagen skalades över 10kg potatis och så ska potatisen vridas ur
och potatissmeten ska röras ihop..... sen ska de fyllas med fläsk och lökblandningen.......
..........och rullas och rullas...........
det är många kroppkakor som ska fyllas och rullas
jodå t fick också prova på att fylla kroppkakor.......själv gjorde jag mig en slottstek.....som blir middag till 3 idag också!!
Dukat!
49 kroppkakor blev det.........lite olika storlekar förståss.......desto större händer desto större kroppkakor, så här på bilden syns väl vilken kroppkaka t gjort och vilken S gjort!
Alla blev nöjda och mätta.......och jag njöt av min slottstek med den goda såsen
Och det blev kroppkakor till M också när han kom hem från sin roadtrip till Gävle och idag blir det lunch för fyra på firman också!!
A och S brukar fixa "kroppkakekalas", när jag jobbar, men numera jobbar jag ju bara var 4:de helg så den här helgen fick jag vara med.........men matlagningen fick de sköta själva.... jag roade mig mest med att trassla ut och rulla nystan av hundullen...... och serva lite med att diska undan lite under tiden......coh skalade några potatisar gjorde jag också och så fixade jag min stek förståss (S gnällde lite.........han tyckte att lukten av min stek förstörde lite av kroppkakekokningslukten.........själv tyckte jag tvärtom!!)
Tre fina nystan blev det efter en ganska lång tids trasslande.......och återigen hade jag hundhår över hela mig
Ett vitt nystan till väntar jag på.......jag lämnade in en sista kasse vit ull för spinning häromhelgen!
Så nu ska jag bara ha hjälp av mamma eller svärmor att lägga upp maskor på stickorna också, sen ska det stickas hundullsfilt!!
Men nu ska jag ut och springa i det fina vädret!

Sola och bada

och njuta av livet ........det var det vi gjorde allihop i Kroatien.
och trots att vi först tyckte att det var synd att det inte var sandstrand och sandbotten för småungarnas skull så insåg L ......framför allt.......snart fördelarna med det............att slippa ha sand överallt tex och ungarna lekte så glatt på stranden iallafall, det gick alldeles utmärkt att gräva i stenarna också och bygga stentorn och sånt!
Men som sagt........badskorna underlättade väldigt mycket!!
T passade på att koppla av alldeles på egen hand flytande i det salta vattnet
........eller i sällskap med en öl och S
Men ölen blev ljummen och inte så god efter ett tag
Så då gosade han med t lite istället
Alla gillar att bada i vår släkt........gammal som ung!
Men det finns väl inte mycket som är skönare än att bada!! Jag älskar det iallafall!!
Här är vi alla i badet.......... 4 generationer badare!!
Och nästa sak jag ska lära mig är att snorkla.......jag får inte till det med andningen i snorkel, så jag kör med cyklop och att hålla andan när jag ska kolla in vad som finns i vattnet!
Det här stenröset i vattnet hjälptes vi åt att bygga under veckan..........så det lämande vi kvar som ett minne!
Bada i pool är inte dumt det heller.......
O gillade sin poolstol och
V gick i poolen med blöjan på......oj vad den svällde..........
Där ligger Jennifer Lopez rumpa  i lä!!
Mormors badpojke!!
Och så var vi ute på en härlig båtfärd och så åkte vi paraflying och forsränning...........känns som om det kan bli fler Kroatienbloggar iallafall!!
Men nu ska jag ut och springa, solen skiner och jag är laddad...........men jag får väl hoppa över dikena för det håller nämligen på att grävas ner elkablar och så ska vi få gatubelysning här ute på landet också............eller få och få förresten.......elstolparna med belysningen kommer det räkning på.......... till alla som har nytta av dem här på gatan!

Facebook express

Ja eller vad ska man annars kalla det??
Det jag menar är bilder och kommentarer som man ser forslas över hela världen genom facebook!
Tex den här bilden fick jag av en gammal skolkamrat som i sin tur fått den från en indier
När jag sen delade den såg jag den "studsa" mellan kompisar och jag vet att det hamnade i bla Norge!
Eller den här bilden som jag delade från en gammal kompis på västkusten
Den såg jag att den studsade den med och den hamnade säkert i Indien, den också!
Visst är det häftigt!
Den här bilden är dock en favorit
Den kan nog hamna lite varstans den med efter att jag delat den!
Det skulle varit mina hundar det............stackars kissekatten!

Datahandbok

håller jag på att göra en till mamma.....och pappa, med steg för steg instruktioner för att ta sig in till de olika delarna på datan.
För jag inser att jag "svänger" mig med termer och annat som väl är rena serbokratiskan för mina föräldrar som är noviser inom data och dataspråk!
Termer som dubbelklicka, scrolla, chatta, högerklicka,adda...... tänker man ju att alla kan nu.
Ikväll ska vi hem till mamma och pappa och installera deras riktiga email adresser, och så blir vi bjudna på middag och det är ju alltid trevligt att bli bjuden på lite middag!
Men mamma är riktigt duktig med datan nu, hon tar sig in på fb och min blogg iallafall .
egentligen skulle de behöva ett nytt tangentbord också, de har ju fått M:s gamla data och tangentbord, dataskärmen fick jag dem att köpa en tunn skärm istället för hans "tjockskärm" (den tjocka är ju så klumpig och tar ju så mycket onödig plats) och egentligen skulle de behöva ett nytt tangentbord också, för den de fick är lite sliten så alla bokstäver syns inte så väl, så jag får väl leta och se vad jag kan hitta i mina gömmor......för man har ju samlat på sig lite datagrejer genom åren!! Jag som använder datan på jobbet och hemma vet ju var bokstäverna finns......men det gör inte de.
Mamma ska få hjälpa mig komma igång med stickning istället, vi får använda oss av varandras färdigheter. Jag kan sticka och virka men har glömt hur man startar......(börjar heter det nog inom stickning förresten, startar gör man ju med datan =)!!) Och nu har jag fått garn, garn gjort av i och s ull
som jag sparat och sen lämnat till en av Böda-T:s kompisar som gjort garn av det, visst är det läckert garn??
Det ska bli bebisfilt av det, den blir nog varm och go.......och unik!!
Jag ska bara tvätta det i ofärgat schampo först.
Det vita lilla nystandet i mitten är ull bara från i,och det gråvita är blandat av pyrenner ullen och långhåriga schäfer ullen! Det  ska stickas med stickor i storlek 8 (rekommendation från han som spann garnet) som L var inne i stan och handlade åt mig igår!
Tänkte nya barnbarnet kunde ha det som en extra varm och go filt i vagnen när hon/han kommer i december........eller förhoppningsvis i januari!!
Just nu tror jag det blir en flicka, men vad barnet ska heta är VÄLDIGT oklart......de blivande föräldrarna S och t har skrivit lista nu men de har svårt att komma överens om det.
Nu kallar de babyn för "ynglet" till min stora fasa......ynglet låter inte bra, jag har försökt sälja in pyret eller nåt!
men näedå ynglet envisas de med!!
Det är väl för sjutton ingen groda som ligger i magen!!!
Några av alternativen just nu är Edith, Lia, Livia,Iza, Frans (det sistnämnda vill S men t vägrar det!!), Love, Malvin och Loke, men t verkar ha resignerat lite nu.......hon ska inte leta mer förslag nu  utan vänta tills hon ser bebisen säger hon!
A vill ha ett kort namn som Bo eller My (eftersom namnet ska tatueras in på hans rygg!!) medans jag gärna ser att det blir ett namn med ny första bokstav...... som jag inte redan använder i min blogg.... så något på F, K, E eller B skulle vara bra!!
Något på M vore inte så bra......för jag har ju redan M och m och T skulle också vara besvärlig eftersom jag även använder T och t!!
Annars har jag en ledig dag till som jag ska fylla med innehåll innan veckans jobb börjar kl 8 imorgon, och nu ska jag tvätta garn!
Hundgarn!
det blev en väldigt innehållsrik blogg det här........började med datahandbok tog vägen genom namn på barnbarn till hundgarn!!

Kroatiensemestern

Passkontrollen i Kroatien gick bra.......för de flesta av oss............S,M och m:s pass behandlades lite annorlunda typ scannades eller kopierades av passkontrollanten..............S och M såg kanske skumma ut eller nåt och m gick i sällskap med dem genom passkontrollen......
Deras rakade huvuden och tatueringar skrämdes kanske lite........


Men jag som tycker de ser så snälla ut........... mina pojkar!
Och det är dem ju!
Det var svarta natten när vi kom till hotellet,så vi såg inte  havsutsikten som vi betalt för..........eller mot havssidan som det hette i broschyren! 
Det var framdukat en nattmacka åt oss i restauranten, så vi fick ett par mackor innan vi gick och la oss första natten i Kroatien.
Det blev en tidig morgon dagen därpå också och nog var det gardinen vid balkongen som först drogs undan............och jodå vi hade balkong mot havssidan


och vi såg t.o.m havet på andra sidan gårdshuset som låg på hotellområdet, fanns det syns inte på den här bilden!
Första dagen var lite molnig, men varm och vi tog genast en promenad längs den steniga sanden

Så badskor blev det första (och enda???!!) nödvändiga inköpet!

............och skulle jag ändå köpa fula badskor........... så var det väl lika bra att köpa de fulaste!!
Så det gjorde jag, men som det syns på den här bilden behövdes det verkligen........ badskor alltså!

Stranden undersöktes genast.......

Krabbor hittades
och stenar smakades......


och V gillade alla stenar

medans O roade sig med att klättra på "klipporna"!

Det var vackert precis utanför hotellet

Stenstrand så långt ögat når

Dags för ett första dopp!! Badskor på!!

25-26 grader är helt ok badtemperatur, och det fanns en hel del att titta på med snorkel och cyklop på!

sån här stenbotten var det överallt

Hela gänget på stranden



Poolen hann också provas........med stillsamma lekar............här är "krokodilerna" på jakt efter O!!
Medans V höll sig på land........... de första dagarna


Utsikten från min solstol


Men vi fick oväntat besök vid poolen....... en ekorre

Det fanns många ekorrar på hotellområdet, de var svartare och större än de vi är vana vid, men de gillade väl alla pinjeträden som fanns överallt

Innan middagen brukade vi samlas på vår balkong för en kvällsdrink innan middagsbuffèn
Middagsbuffén var god och det fanns mycket att välja på............ och efterätter

det var små läckra bakverk, chokladpudding, glass och frukt som serverades varenda kväll!

Vi firade 25-årig bröllopsdag A och jag också och då bjöd vi förståss på champagne........

........och A fick iväg korken långt..........till lilla grannhuset!!
Vilket väl syns på alla på den här bilden!!

Sen blev det pusskalas med 3 generationer, jag och min man

vår son och hans sambo

och min mor och far som varit gifta i 51 år!! Där ligger våra 25 år  i lä!!

Bild från min solstol på "vår" del av stranden



Fruktbåten kom till oss varje dag!


När vi njöt av badet och solen....... allt var så lagom, lagom varmt i vattnet och lagom varmt i liften och lagom mycket folk.......det var sista veckan på säsongen i Kroatien den veckan vi var där! 
Men oj vad lång blogg det blir.......jag får nog skriva en del 3 också............imorron!!


Resan till Kroatien

blev även den en alldeles fantatisk utlandsemester!!
Vi måste vara duktiga på att välja bra semestermål konstaterade min man och jag!!
Men vi har ju lärt oss undvika " semesterfällor" med schabrak hotellkomplex som Turkiet, Kanarieöarna och Egypten erbjuder!!
Hotellet i Kroatien var väl inte vår stil egentligen visade det sig...........det var ju värsta snobbstället ju........... med "dresscode" i matsalen och inget bus och lek i bassängen........men vi låtsades som om vi inte förstod, det när vi gick ner till matsalen i linnen och shorts..........och det var ingen som brydde (vågade?!!?) sig om att upplysa oss om det heller!!
Det var iallafall ett himla mysigt ställe Brel!
Vi åkte hemifrån redan kl 8 på morgonen för säkerhetsskull...........vi kände att vi hellre hade ett par timmar tillgodo på Arlanda än att ta sovmorgon. Vi var ju många och många bilar kan ju i värsta fall ge många problem!
Men vi slapp alla problem!
Vi stannade och åt frukost i lugn och ro strax efter Gamleby när vi hämtat upp m där.

Jag har ju skämt bort mina ungar med hemmabredda ost och skinkbaguetter (jag stod och bredde 15 baguetter och 6 limpsmörgåsar  kl 7 på morgonen!!) på våra resor genom året, så det fick jag vill bjuda på den här resan också. Och så hade jag dagen innan bakat bananmuffins (jag lyckades glömma både smöret och gräddmjölken i dem...... men de uppskattades iallafall) som jag också hade med mig och så våra rester från kvällen innan..........grillade revben
Matsäcken uppskattades som sagt!!
t gillade också gurkskivorna jag tagit med

Sen åkte vi till Arlanda i ett svep

......i tre bilar, L och T hade för säkerhetsskull lånat sin kompis bil (som var i bättre skick än deras bägge) för  långresan.
Så vi kom till Arlanda i god tid.

Bilförarna släppte av oss med all packning för att parkera bilarna på långtidsparkeringen..........långt bort!!
De fick åka buss tillbaka till oss!

De små söta småungarna var så tålmodiga och snälla båda två

.......och nyfikna!
Både utanför flygplatsen och inne på den.

Fast vi fick vänta en stund där, men vad gör väl det i så trevligt sällskap som med vår stora härliga "tattarfamilj"



Men allt flöt på precis som det skulle...........det var bara M som gav oss puls ett tag när han lyckades slarva bort sitt boardingpass efter 2 min............men det löste sig det också  efter lite om och men och vi kom upp och iväg!
Det var en himla behändig flygtur, på knappt 3 timmar, men t tyckte det var illa nog, hon är alldeles fruktansvärt flygrädd nämligen..........så S som inte heller gillar att flyga alls hade inte tid att tänka på sin flygrädsla iallafall!
Vi bjöds på mat..........eller bjöds och bjöds den hade jag fått betala tidigare........80:- för, för tråkig illaluktande mat, jag gillar verkligen INTE flygmaten, jag tycker jag blir illamående bara matvagnarna rullas ut, men något var vi ju tvungen att ha i oss eftersom vi åkte mitt i middagstid........kl17.
Vi kom iväg och landade utan förseningar (det vet jag inte när vi gjort senast!!) och sen fick vi åka buss i mörker i nästan två timmar innan vi kom fram. Mamma och pappa mötte upp oss vid hotellfoajen och hade bara gott att berätta om deras vecka där utan oss.
ojsan........så det kan bli...........nu lyckades jag viss publicera den här halvfärdiga bloggen, jag tryckte på fel knapp...........jag tryckte på spara och publicera istället för att spara som utkast.............hmm.........jaja fortsättning kommer ikväll (det får väl bli en ny blogg då!! Den får väl heta Kroatiensemestern!!) för nu ska jag iväg till gymmet, jag skippade löpningen som jag hade planerat............det är inte så kul att springa i regn....... så det sparar jag tills imorron då jag också är helt ledig!!

Nerplockningsdags

På Böda var det ju i helgen!
Det var en ganska öde camping vi kom till, det var bara i Kvarter 1 som det såg ut nästan som vanligt
Vår lilla "by" var ju ganska intakt....... på fredagen iallafall.
Förtält ska tömmas och grejer ska in i husvagnen och i förrådet, förtält ska plockas ner och torkas av och vikas ihop och golv ska monteras isär.
Så sista helgen i Böda är en väldigt arbetsam helg!
Kallt är det också såhär i mitten av oktober,men vädergudarna måste gilla oss, för vi har alltid bra väder när vi plockar ner och det är väldigt skönt, för plocka ner superstora förtält i regn är nog ingen hit.....för då måste man ju få det torrt sen.......... och då måste man ha någonstans där man kan torka det också!! Ett stort ställe!!
Men peppar peppar så har vi alltid sluppit regn nerplockningsdagen de här 7 åren vi varit långliggare.
Och så var det även i år, soligt och lite blåst..... perfekt väder när man ska torka av förtält.
I fredagskväll tog vi det dock bara lugnt och satt vi inne hos oss och åt vår mat och umgicks.
På lördag körde vi sen igång och jobbade från 8 till 19.
Inne fick jag stuva om och in saker som jag under säsongen haft ute i vårt stora förtält
och ute var det febril verksamhet på 5 fronter.......minst, vi bredde ut oss över stora delar av kvarter 1!!
Lunch fick jag tillaga på spisen utomhus......det blev kantarellstuvning och omelett för mig
..........som inte ville ha hemgjord ärtsoppa som B bjöd de andra på.......A och A2 stod för punchen!
Tunga golvskivar skruvas isär........
.......och bärs bort ( 4 av 5 av oss har det största tänkbara förtälten!!Förståss)
När sen allt  (5 förtält med innehåll) var nerplockat skulle det stuvas in i förrådet också......
det är ett tufft jobb att få plats med golvskivor, vitvaror och cyklar........
Alla vill ha in sin cykel.......så det var ett cykellämmeltåg in i förrådet........det såg lite kul ut tyckte jag!!
Men vi löste det............iår igen
men vi fyllde förrådet från golv till tak
.......ÖVER tak t.o.m......... för det ligger flera bord mellan takstolarna!!
Såklart var vi tvungna att titta till "vår" strand en sista gång också..........trots att det var svinkallt och ingen var så badsugen
Men vackert var det........som vanligt!!
och alldeles öde...
...........nästan
Jag och några till kände faktiskt på vattnet........och det var svinkallt!! På riktigt!!
På lördagskvällen hade vi ingenstans att vara.......men man får inte vara rådslös
Vi lånade damernas tvättrum
Vi tog med oss element och stolar och hade en väldigt trevlig kväll........på ett väldigt annorlunda ställe
Vi hade "slatt-tömning", alla tog med sig slattarna man ville bli av med och bjöd på dem....
Och det blev en hel tombuteljer......
........som B fick ta med till glasreturen (hon som går på flytande........ och alkohol ingår inte i det flytande hon ska inta........ så hon drack minst av slattarna!!)
Inte undra på att hon ser olycklig ut!!
Men vilken underbar husvagn vi har, här ligger A och läser tidningen innan frukost....... och allt som fanns inne i förtältet (därav 9 stora solstolar) finns i husvagnen och ändå hade vi soffhörnan och sängdelen helt orörd och fullt användbara!!
Himla bra impulsköp det här!! Ja nya husvagnen alltså!
Hejdå Böda!!
We`ll be back
I april 2012 för vår 8:onde säsong.......om vi inte tar oss en tur dit och kollar läget i vinter förståss!

Sovstil

När V och hennes morfar sover middag har de en väldigt snarlik sovstil
eller hur??

Säsongsavslutning

är det i helgen i Böda!
I helgen ska allt plockas ut och ner och in och hem, M kommer på söndag och kör hem husvagnen (för han är den enda som har rätt körkort till det)
Jag är ledig från jobbet i helgen men jobba  lär jag få göra iallafall........men lite social samvaro brukar vi också hinna med..........och en och annan tequila kan nog slinka ner det också:)
Jag har inte hunnit blogga så mycket som jag tänkt sen vi kom hem från Kroatien..........för jag har jobbat enda sen dess. Man jobbar mycket i veckorna när man bara jobbar var 4:de helg har jag upptäckt!!
Och egentligen har jag inte tid att sitta här och blogga nu heller för snart kommer A hem och vi ska åka. Men jag var tvungen att äta.......så då slår jag två flugor i en smäll, jag ska ju ändå äta långsamt ju!!
Hade tänkt ta en löprunda idag nu när jag blivit av med min förkylning och och är ledig för första gången sen semestern, men det hanns inte med eftersom A kunde sluta tidigare idag, men jag är ledig på måndag och tisdag också så då ska jag väl hinna med både det och gymmet!! Jag menar då SKA jag hinna med både det och gymmet!!
Nähe nu är tallriken tom och annat kallar.........men nästa vecka ska jag blogga, om Kroatien som var alldeles fantastiskt bla.

Före och efter

Idag tänkte jag vara modig.......men så kom jag på.....vaddå modig, vad larvar jag mig om.......såhär har jag visat mig för folk på badstränder både i Sverige och utomlands i många år........ och då är det  betydligt färre som läser min blogg.....så !!
Här är jag (eller Tjock-Åsa, som jag brukar kalla mitt "gamla" jag när jag tex ser bilder) för 13 månader sen
Och tänk...... att jag även då hade dagar då jag kände mig ganska snygg!!
Och jag kände mig inte så klumpig och osmidig som jag måste ha varit heller! Och inte led jag så mycket av det (även om det kallas att "lider av fetma") och ungarna har aldrig skämts för mig ......de har bara konstaterat att de har en tjock mamma!!
Men ärligt talat så tycker jag bättre om mitt "nya" jag!!
Nu har ungarna inte någon tjock mamma....... och tackvare det får de kanske behålla mig längre!

46kg mindre,
minskat midjemått på 36cm (!!!)
jag har minskat 34cm runt rumpan (har tappat mer på magen än rumpan!!Men det är ju bra!)
minskat omfång på låren med 17cm
och 13 cm på armarna!!
På armarna syns överskottsskinnet  mest, "gäddhänget" är stort.......långt?? 7cm eller nåt, L tycker jag ska operera bort det, men jag vet inte.......är det så mycket snyggare med två stora fula ärr (för jag får alltid fula ärr) längst hela överarmen än gäddhäng???........O brukar alltid kommentera när kan kommer åt mina överarmar.........-mormor är mjuk där säger han =)

Även om det muttras om att jag är så liten när vi kramas.......och att jag inte är "så mjuk" längre!
För nu både syns och känns ju magmuskler, höftben och nyckelben........det är såå snyggt med nyckelben!!
Men ärligt talat så är jag snyggast med kläder på.....
För visst har jag massa skinn över...........säkert 7-10kg sammanlagt........men mycket mindre än jag befarade faktiskt och det syns knappt med kläder på!!
Kläder i storlek 38-42 istället för 50-54!!!

Byggarbetsplats

jaa så är det.....min arbetsplats är en byggarbetsplats just nu!.......eller nåt!!

Så den här synen mötte mig när jag kom till jobbet igår, efter en skön semestervecka i Kroatien!

Men det blir kanonfint när det blir klart

.......när det nu blir klart!!
det blir iallafall inga kanelbullar bakta i det här köket idag......trots att det väl är kanelbullensdag idag!!
Och mitt och kollegan S kontor har inte heller så hög mysfaktor....

........än!!
Men när vi fått vår dator och vårt nya skrivbord och S inrett vårt kontor färdigt och målaren gjort sitt kommer det att bli kanon!!
Jag får väl ta en "efter" bild på det också!
Men nu ska jag jobba lite och det kan man ju lika gärna göra en sån här höstig dag!!

RSS 2.0