Sanslöst

ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå

Det blev ingen snygg altandörr på plats idag!!

Klockan är 11.50 nu och snickarna har åkt härifrån!!

De kunde inte göra mer...........

För hålet var för litet för dörren och nu var det eternitplattor som de snickarna som var här, inte har behörighet till att jobba med!!!

Så så här "snyggt" är det i min matsal nu



ingen dörr...............bara isolering (som inte isolerar så bra...........det är svinkallt där nu!!)

ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå igen!!!!

Ullared

Jag kan inte fatta folks passion för Ullared!!
Jag var där i lördags med jobbet.........5 tonåringar och en karl!!

Summan blev: 6 timmar i bil, 3 timmar i kö (2tim in och 1 tim ut!!) och  4 timmars shopping!!

Köandet in var nog ändå det värsta, vilken labyrint!!


Runt hela parkeringsplatsen............tvåfiligt.............in i ett bostadsområde.............runt i en liten park............och som pricken över i började det ju småregna förståss...........
Ungarna och jag skojade om att det var i kön vi skulle haft matsäcken.........inte i bilen!!
Men på kövägen fanns det två "stopp",  ett korvstånd och en kiosk med kaffe, oboy och bulle............vilket smart affärsidé!!

Och så sjukt mycket folk.........28 turistbussar räknade vi...........Och jag har aldrig bett så mycket om ursäkt i mitt liv förut, ursäkt för man körde på någon, ursäkt när man stod i vägen för någon och ursäkt för att man vill ta sig förbi någon!!!
Och hade man ett mål, tex nu ska jag gå till leksakerna så fick man ta omvägen runt  köksavdelningen och damavdelningen bara för att kunna komma någonstans!!!

Helt jä--------la galet!!!
Jag ska Aldrig mer åka dit!!

Jag åker hellre till Öb.........det är ungefär samma sortiment och priser där, men mindre folk och närmre!!

Men men man ska aldrig säga aldrig, döttrarna tjatar om att vi ska åka dit så det kanske blir en runda till någongång......... för deras skull.........själv klarar jag mig utan fler besök på Ullared!!

Men den gången ska vi åka en tisdag mitt i månaden........... inte en lönelördag innan jul!!


Otroligt

...........men sant!!
Igår (söndag!!??) kom våra fina altandörrar........



Och idag 7.10 hörde jag karlar utanför mitt sovrumsfönster!! De kom in och tittade............men kl 8 hade de åkt igen!!!
Men tackochlov så kom de tillbaka och sen dess har de jobbat.

Och just nu är det VÄLDIGT luftigt i min matsal


...........och ganska svalt..............men vad gör väl det??? Och jag som sitter vid datan rakt ovanför har fått vibrerande stol...........men det gör väl heller ingenting!!
Känns som om vi ikväll kommer att ha ny fin altandörr i matsalen.............(provisoriskt............för vvs:arn har inte tid att komma och sänka rören till elementet än..........)

Men jag kunde inte låta bli att bli lite syrlig i tonen idag............jag försökte låta bli............men när huvudsnickaren själv sa - Nu kastar vi oss på den här dörren iallafall sa jag -Kasta er på är väl inte det första man tänker på när det gäller er..........jag vet...........det var elakt...........men det bara kom................jag har trots allt väntat sen i maj!!!!

Och sen har vi nästa dörr som ska på plats.........i vårt sovrum.............hoppas det blir innan årskiftet.............det vore trevligt!!

Fotomodell

........var sally förra helgen










Visst blev det superbra bilder??

Så fina kan de bli när en riktig fotograf tar kort..................lite skillnad mot en annan amatörfotograf!!

Grattis!!

Önskar jag A:s systerdotter N som fyller 10år idag!!


Familjehelg

..........hade vi i helgen!!
Såå mysigt, alla ungar och barnbarnet tillbringade större delen av helgen hemma hos oss!
Vi utökade hundgården så den blev nästan dubbelt så stor


och i övervakade arbetet.

Vi eldade...........S eldade mest


Stackars grannar...........

Och så fixade de till en annan hästhage, den hästarna har gått i på sista tiden är alldeles geggig och söndertrampad. De blev så glada över sin nya hage hästarna och så grillade vi på kvällen.........



...............det hann bli mörkt innan det var färdiggrillat.........



...........men det var inga sura miner vid bordet för det inte!!
Ja.....det skulle vara lille O då............han vill leka med mormor, morfar eller storemorbror istället för att sitta vid bordet och slösa bort tid på det...........

Och på söndagen bjöd jag på söndagsmiddag med söndagsstek och köttfärslimpa och då var mina föräldrar och svärföräldrar också med!!

Den här helgen blir det väldigt lite familj istället..........jag jobbar och vi ska åka till Ullared kl 7 på lördagsmorgonen (så då sover jag över där istället för att lägga 1½timme på bilkörning mellan 00 och 07............jag får mer sömn på det viset.......... och sparar bensinpengar!!)............de ni.............Ullared med 5 tonåringar och en karl..............det blir nog bra!!

Och helgen därpå åker A och jag till Tyskland på bussresa............(tequilan är slut!!) så de närmsta veckorna har jag inte så mycket familjetid på helgerna!!

Och nej.............ingen altandörr i sikte............de skulle komma i slutet av förra veckan...........nu är det slutet av veckan därpå!!!

Småbil

Jag har skaffat mig småbil............en Renault twiggo och den är verkligen inte stor!! Familjens 43-dje bil, men den första Renaulten!!




Och inte speciellt snygg heller............men bensinsnål...........jag har tröttnat på att lägga 3-3½tusen i månaden på bensin till och från jobbet!!
Men jag tänkte ändå när jag körde den till och från jobbet igår, att det måste verkligen visa sig vara bensinsnål på min nästa räkning från preem.........för den är inget kul att köra!! Inte alls!!

Den gör 0-100 på 20 minuter!!
Den har ungefär lika dålig acceleration som SAABen hade när det var fel på den!! Men den här är så hela tiden!!
Den låter som ett reaplan när man har högt motorvarv!
Den har ingen mugghållare!
Den har 5 växlar, men när man kör på femman låter det som om det finns fler växlar
Den behöver en omkörningsträcka och klar sikt på en mil.........(fast det är i och för sig inte så många jag behöver köra om!!)

Nej nu ska jag inte vara gnällig............bilen har flera syften!
m ska övningsköra med den (alla andra bilar vi har är automatväxlade),jag sparar cabben på Saaben över vintern............och så har den faktiskt öppningsbart glastak så man ser himlen!!
Och vi har pratat om att skoja till det lite och lacka om den......gul, vit och med checkerflag......i samma stil som corvetten.............det skulle vara lite kul!!


Här "känner"  m på "sin" lilla bil!!



Men jag blev lite trött när jag skulle ta den till jobbet i måndags och jag var lite sent ute.
Jag hade packat in hund (stor hund i liten bil!!), 2 tombackar, 3 kassar med återvinningsretur,(jag skulle handla efter jobbet) arbetsväskan och mig själv.............och biljä............startar inte!!! Jag försökte flera gånger...........men icke..............bilen gick inte i gång.
Så jag fick packa ur allt och packa in det igen i Saaben, åkte till A och lämnade hunden och beklagade mig lite.

Det visade sig sen när A undersökte läget på kvällen...........det var något som hette startlås på den............dumheter.............man skulle trycka på knappen på nyckeln.............då startar den!!! Sen dess har det gått som den ska...........eller.............som den gör!!

Lillpojken

M har blivit stor!!!

Han är och mönstrar idag, lille pojken fick åka alldeles själv till Kristianstad idag!!
Han är lite kluven och vet inte om han vill göra lumpen eller inte.........men möntra gör han iallafall och stressade runt och letade betyg och träningskläder sent igår kväll.
Innan dess hade han fixat med min bil och sin bil och löst problemen...............så han är nog ganska stor...........egentligen, det är det bara jag som är larvig och inte fattar det!!

Idag är jag sjuk och hemma från jobbet, för tredje gången....................på 10 år!! Jag tror inte det är något allvarligt men jag har en blixtrande huvudvärk och känner mig allmänt seg och murrig, som om jag går i dimma. Så idag ska jag göra så lite som möjligt, mest ligga under en filt på soffan och slöglo på lite såpor............men jag måste väl ut med hunden ett par gånger iallafall och ikväll tror jag att jag orkar följa med A och köpa en bensinsnål vinterbil till mig (som också ska användas till m och hennes övningskörning) vi har tittat på en lite blå renault (stavas det så??) med "fattigmanscab" den är såå söt!!

Inga altandörrsnickare inom synhåll än.............de kommer väl 15.30 på fredag..............och lämnar grejerna...........sen kommer de kanske om några veckor och börjar!!! Om vi har tur!!

Idag......den 18november....... såg jag kantareller i skogen när jag var ute med hunden, så imorgon ska jag nog ta mig en tripp till svampskogen, ta med mig en plastpåse och kika lite igen, om jag orkar. Så kanske det kan bli en kantarellstuvning till julbordet iallafall!!

Det kan bli fullt hus här på julafton om det blir som jag hoppas, jag har bjudit hit brorsan och hans familj och mamma och pappa och alla kommer att sova över (vi får väl hyra ett rum i grannhuset, om det kniper!!) det vore iallafall himla kul, vi firar sällan ju ihop brorsan och jag, för han brukar fira med svärföräldrarna eller så har han bott utomlands. Sist vi firade jul ihop var nog 2001........i Goa!! Så det håller jag tummarna för!!

Författardrömmar

har jag inte haft någonsin egentligen, trots att jag tycker om att skriva!
Mormor och moster har sagt till mig att jag borde skriva bok.............men jag vet inte vad jag ska skriva om har jag alltid svarat då.

Men härom natten (eller rättare sagt tidigt måndagsmorgon) när jag sov på jobbet (jag somnade inte förrän vid 3 tiden och hade ställt väckarklockan på 5.00 eftersom en av ungdomarna på jobbet praoar på ett bageri!!) Så drömde jag ett helt bokmanus om en liten pojke som var jagad, gömd och skyddades och i drömmen följde jag med från det han var bebis tills han var tonåring, jag var uppe på toa en gång och fortsatte sen drömma resten........... Kändes väldigt underligt!!
Så det första jag gjorde var att kolla så allt var väl med mormor (hon är iallafall 95år och ganska skröplig) men allt var som det är med henne. Skönt!

Så frågan är om jag inte ska försöka mig på att skriva en bok...........(jag kanske är den nya JK Rowlings!!Ja hon med Harry Potter ni vet!)
Det kan nog bli en ny blogg...........den ska heta Charlie!!
Jag återkommer mer om den.................kanske!!

Storfamilj

Det har vi varit i helgen när familjen S från Lerum var på besök, 5 personer och en liten hund utökades familjen med!!
Den familjen har vi lärt känna på Böda ett par år när de varit där på sin semester och sen har vi hållt kontakten via facebook!!
Facebook har många fördelar!!

Anledningen till att de kom hit kom faktiskt också från facebook!
A
skrev i sin logg för flera veckor sedan att vi hade badat i badtunnan, och fick då som en kommentar från familjens S äldsta dotter: "Inbjudan till familjen S måste ha kommit bort på posten" och A svarade då att hon skulle be sina föräldrar skjutsa hit henne den 13/11 så kunde vi värma upp badtunnan tills dess............och på den vägen är det.
De kom hit allihop  i fredags (den 13/11) och vi hade en riktigt trevlig helg tillsammans, som självklart inkluderade ett dopp i badtunnan.



De hade också med sig en liten liten hund, en blandning mellan pappillon och tibetansk..........någonting.....spets.....terrier....... spaniel...äääh..... Dolly hette hon, det tyckte i var en rolig en,  i var så snäll mot den lilla valpen..............men hon är ju av naturen klumpig!! Och stor!!


De samsades t.o.m vid matskålarna i och d!!


..........och på promenaden



Såhär såg promenadsällskapet ut.............lite ovanligt kanske..............med häst på promenaden!!



Och sen fick lill hästen lite motion också!!


Lilla d hittade snabbt favoritutkiksplatsen..............som alla andra hundar har som favoritplats!!

Men bara en stund...........


.........för sen fick hon ligga under bordet istället när i ville ha "sin" plats





Och i fick en ny kompis och mycket kel!!

Vi fick en sån fin present av familjen när de kom (förrutom ölen och chokladen då förståss)



Det var en sammanfattning av deras uppfattning om vår familj............bara lille O som fattas!!

Nyheter

Jag ska bli mormor igen!! Det är Såå jättekul!!

Så lille O blir storebror i slutet av maj!! L har redan fått en liten mage!

Det vore kul med en liten tjej som blev mormors flicka, men det är ok om det blir en pojk också förståss..................bara det blir mormors pojk!!

Så nu bollar jag namn förlag till L (jag är livrädd för att det ska bli en Otto!!!)för jag tycker det är såå roligt med namn, men hittills har hon ratat de flesta, Desideria, Sissela eller Cornelia föll inte henne alls i smaken...........Nja... fick jag på Emanuel och Theo!! Jaja det löser sig nog tills dess!! de pratar om Vilja och Edvin. (jag tycker namnet ska börja på v eller k eller d, för det har jag inte några jag bloggar om!!)
Isa tycker jag är så fint, det pratade vi om till m.........men sen kom vi på............Isa Frosth kan man ju inte döpa en liten tjej till...............snacka om iskallt!! Frida hade vi som förslag till L...............men Frrrida Frrrosth kan ingen kalmarit säga snyggt...............så det gick bort!!

Andra nyheten är att det ska sättas in altandörrar den här veckan.............räck upp en hand den som tror på det...........nähe............ingen............inte jag heller!! Jag tror det inte förrän jag ser det...............så skeptisk är jag!!! Inte konstigt kanske!!
Men det vore skönt att slippa ha den här dörren i matsalen



.............eller hur!! (observera silvertejpen för låset!! och tröskeln under!!och glipan i dörren!!)



Den är inte så snygg utifrån heller!!
Det vore trevligt att få snygg dörr med fönster där istället!!


Och så har m fått glasögon, första barnet som behövt ha det!!



Men hon blev fin i dem...........ser nästan smart ut!! Hon är förresten singel igen hon hade inte tid med s nu sa hon, när hon bor i Gamleby och har fullt upp med aktiviteter och nya kompisar där och så har hon ju hästen om helgerna när  hon är hemma.

L har förresten fått halvtidjobb som personlig assistent i hemmet åt en liten pojk med np-störningar och det är hon glad över.

Annars rullar det mesta på som vanligt........ hösttrötthet..............ska man ta spruta mot svininfluensan eller inte...........segt på jobbet.............fantastiska chefen har fått nytt jobb (som präst igen) det är den största förlusten någonsin under de här tio åren på min arbetsplats...........fler arbetskamrater söker nytt jobb..........skulle åkt till brorsan och hans familj i helgen, men det fick vi avboka..........för A och jag hade dubbelbokat oss............mörkt tidigt på kvällarna............

Jag tycker fortfarande Farmville är  kul och jag avancerar (men det är så låååångt mellan nivåerna nu!!) och fått med mig A, så han är minst lika "fast i det" som jag!! Så det roar vi oss med och planerar strategier med om kvällarna...........ungarna bara skakar på huvudet!!




Bilnörd

Jag är gift med en bilnörd............inget nytt under solen egentligen...........

Men när barnbarnet ramlade och slog sig och A säger -Det gick bra, det är ingen fara, det blev inte ens en repa (!!!) till honom................då vet man att man är gift med en bilnörd!!

Dagens fundering

Varför måste hundar tappa päls när det är dags för vinterpäls, det vore väl bättre att bara fylla på pälsen som redan finns??

Hundvila

Schäfern s följde med A hem från jobbet igår eftersom S skulle fixa några ärenden och efter en stund hittade jag hundarna såhär



En hund i soffan och en nedanför!!!
Mysigt de har det...............och vilka friheter s tar sig som gäst i huset!!

Har en jobbarhelg framför mig, en långhelg..........då all tid utan 12 timmar tillbringas på jobbet från 14.30 idag fredag till 23.00 på söndag!!
Jaja...........man överlever och jag får ta det, för jag vill verkligen inte ha en mån-fre jobb!!

Blev lite full i skratt häromdagen när M bad mig skriva på papper från skolan om sprutan mot svininfluensan.
-Jag behöver väl inte skriva på det sa ja
-Joo sa M, det står att målsman ska skriva på...........han "glömde" att han var 18 och myndig och inte har någon målsman eller vårdnadshavare längre..............bara föräldrar!!
Men jag är fortfarande underhållskyldig för honom, märkligt egentligen!!
Och då kom jag på att jag bara är målsman och vårdnadshavare för ett barn numera!!


Någon har räknat ut att ett barn kostar sina föräldrar ungefär 1.5miljoner tills de är 18................sen då??
Är det nog ytterligare miljoner..............per barn!!
Herregud...........jag har lagt ut 6 miljoner kronor på barnen...............jag hade inte en aning om att jag haft så mycket pengar!!
Om jag inte hade haft 4 barn hade jag haft 6 miljoner på banken då???

Men om jag nu har lagt 10-12 miljoner på mina barn genom åren, så tar de nog hand om mig när jag blir gammal och virrig........blir och blir förresten..............virrigheten och ålderskrämporna börjar redan nu sätta in!!

A och jag konstaterade det när vi suttit på bio i 2½timma att vi stelnat till och fick stappla igång gången!!
Och ögon som bara fungerar halvbra............på långt håll............skulle spruta på mig parfym...........och sprutade ner hela ansiktet........ för jag såg inte var det lilla hålet parfymen kommer ur var riktat mot ordentligt............då blir man trött........... och A tar av sig glasögonen när han ska läsa och jag får leta reda på mina........... och att läsa innehållsförteckningen på förpackningar kan jag inte göra utan att ha letat reda på glasögonen längst ner i handväskan!!
Och lite virrighet har vi drabbats av både min man och jag, vi skulle till Jula för att handla (något som jag nu glömt vad det var!!!) och på vägen in till stan påminde jag A om det vi skulle handla, när vi kom in i affären hade jag glömt vad det var som skulle inhandlas, men då kom A på det.............
Då kunde vi inte annat än att skratta åt eländet och konstaterade  att vi kompletterar varandra............ och behöver varandra!!!

Altzheimerstest känns inte helt fel..............men vill man som 48-åring veta att man har altzheimers???
Den fungeringen är jag inte klar över än!!

Årstidsväxlingar

Ibland går årstidsväxlingar väldigt fort............den 20oktober tog jag den här bilden




och idag tog jag den här



Lite skillnad!!
Det enda som lyser upp bilden är den gula bilen på gården!!



Det känns länge tills det ser ut såhär igen!!




Efterlysning

Jag efterlyser DAGSLJUS!!!

Är det någon som sett något?? Idag alltså...........eller igår??

Inte jag!!
Igår fick jag tända fönsterlamporna redan kl 15 för det blev kolsvart i huset!!

Jag ska inte blogga såhär års egentligen..................för jag bara gnäller och klagar!!
Jag är en gnällkärring på hösten!!

Men jag tog med mig maken och gick på bio igår, vi såg flickan som lekte med elden, den är S Å Å Å bra!! Även om den egentligen bara är en transportstrecka till nästa film som kommer på bio om några veckor!!
Skådespelarprestationerna är makalösa, Noomi är såå bra och Mikael och Per Oskarsson förståss!!

Jobbet rullar på, det är inte jättekul men inte helt hopplöst heller...............men det finns inga andra jobb att söka......så det är väl bara att gilla läget och göra ett bra jobb iallafall!!

Jag har köpt mig ett abonnemang på kyrkböckerna, så nu är det dags att börja släktforska igen! Det är kul!!
Tänkte söka på A sida av släkten och på mormorsmors, vi får se vad jag hittar för kul. Det lär jag väl återkomma till!

Men nu ska jag pälsa på mig lite kläder och ge mig ut i höstrusket säger i!
Det är inte fullt så kul med hundpromenader såhär års!!

Sen ska jag hänga upp höstgardinerna och städa lite, och när jag gjort det färdigt ska jag släktforska på nätet!!!

Dagens fundering

När allt nu är så miljömedvetet varför sparar inte företagen in på förpackningar? Det behövs väl ingen förpackning till förpackningarna??

Bamsekraam





O:s armar räcker nästan inte till för att krama i!!

Odödlig

Jag fick en blomma vid midsommar i husvagnen av ex grannen och hans sambo, den går inte att ta död på.............jag har inte försökt men den  blev ju kvar i husvagnen när vi inte var där och vid minst två tillfällen när vi kommit dit har jag trott att det är död..........


..............men så har jag hällt på en massa vatten och nästa dag är den frodig och fin och blommar igen efter ett tag!!



de här bilderna är tagna med 8 timmars mellanrum!!
och nu står den i mitt köksfönster och blommar.............igen!!

Varför är inte alla blommor sånna??

Generationsbyte

A hämtade hem all duplo vi har haft förvarat i ett förråd (sedan ungarna vuxit ifrån det) för nu tycker lille O att det är så kul med duplo.
Jag har inte tänkt på det förut med duplo har genomgått en förändring på 20år, se själv



Det är en viss förändring på kossorna och hästarna!!



men jag vet inte om det är till det bättre är det det??


Hästvagn





Hittade den här härliga bilden bland m:s bilder!!

En stilla hästvagns tur i hösten och både hästen och m njöt!!

Bödahelg

.....i Floda!!
Där var vi i helgen, tillsammans med ytterligare 3 (4) Böda familjer.

Det blev en riktig kanonhelg, mycket skratt god mat och trevlig samvaro!!

Synd att de bor så långt bort bara........... 4½timmes bilkörning...........det är ganska långt!!

Innan vi kom iväg letade A och jag i 2 dagar och på alla möjliga och omöjliga ställen efter vår stora nyinköpta luftmadrass som vi skulle sova på, men hur vi än letade så hittade vi den inte, så innan vi lämnade Kalmar åkte vi runt Jysk och köpte oss en ny (så snart kommer vi att hitta den vi letade efter, och då har vi två!!)
När vi sen kom fram hade värdparet varit så snälla och upplåtit huset husets extra säng till oss, det var lyxigt men typiskt!!


Men vi tog corvetten, en sista långrunda för säsongen



Så bilen blev som det står att den är...........frost(h)ig!!
För på vägen dit blev det minusgrader............corvettedäck är inte gjorda för vinterväglag!!

Vi var hemma hos familjen D som bjöd på skaldjursfrossa



...............och vi frossade!! (A fick äta köttfärspaj, för han gillar inte skaldjur!!)

Dagen därpå åkte vi in till Göteborg, tyvärr så var både feskekörka och saluhallen stängd..............det var ju röd dag!!! Men vi hade trevligt och hittade pubar på vägen så att vätskebalansen kunde hållas i schack!

Senare på kvällen kom helgen stora överraskning, herr och fru S (som också är Böda campare och flitiga fb:are, fru S hade förövrigt skrivit i facebook att hon -skulle träffa sina vänner med kläder på............lät nästan lite kinky.........undra vad folk tänkte som läste det!!!) kom dit, de bor  i kommunen bredvid!!
Så det blev ännu trevligare, (tyvärr så kunde inte Mi och herr och fru BC komma i helgen för de jobbade, och det var ju synd förståss!! Men vi skickade bilder till dem och visade hur trevligt vi hade, av Mi fick vi tillbaka ett mms med ett vattenglas och från BC fick vi en bild på dem!!


mindre festklädda kanske!!)






Då blev det tequilakväll...............(vi har slutat kalla det för tacokväll, taco är bara en ursäkt för att kunna njuta av tequilan!!)



Visst är det en vacker bild..............flaskornas innehåll speglar ljusen såå fint!!

Men det är lurigt med tequila




För man blir såå suddig i ansiktet av det!! För titta hur herr och fru S ser ut!!
(Eller så var det fotografen som inte fick in skärpan!!)


Slogan

I fredags betalade jag den där räkningen till snickarna som gjort altanen efter moget övervägande.........boka utlandsresa till klanen eller betala räkningen.............mitt goda kloka jag fick överhanden och betalade räkningen (de har ju iallafall gjort altanen klar!!)

Och på fakturan stod firmans slogan  "Inget är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid"
...........................Vår altan måste ha varit riktigt omöjlig.................sån tid som den tagit!!!

Jag önskar att jag sett deras slogan innan vi anlitade dem!!!

RSS 2.0