Böda

image5


När vi gick runt campingen för en 4 år sedan och valde ut platser vi skulle vilja ha som långliggare, hade vi inte en tanke på att vi också skulle få fantastiskt social gemenskap på köpet.

Vi valde ut 3 platser och blev tilldelade plats 1351. Det visade sig då i mitten av maj 2005, när vi kom dit för första gången att bakom oss låg familjen K från Älmhult. som innefattar PI: kvarterets sociala handyman som har mycket litet sömnbehov, han går alltid och lägger sig sist och är alltid uppe först. Hans fru S håller ordning och reda på honom,i husvagnen och på deras yngsta dotter N, de har också två äldre barn som gästspelar på Böda, sonen F och dottern M.
Framför oss låg det också långliggare O och A från Västervik, två platser bakom oss låg "Stockholmarna" L och B och några barn och ibland barnbarn. Det var deras sista långsäsong, men de kommer alltid en runda under semestern.
Och snett bakom oss låg "skåningarna" från Lund familjen C-B, "mysfarbrorn" T med kvarterets mest välskötta mustasch, som alla lediga stunder jobbar med sitt silversmide, han gör fantasiskt fina silversmycken (.....det blir alltid en "oförutsedd" utgift under semestern) och hans sambo underbara B som är kvarterets stand-up komedienne, med ett skratt som hörs över hela campingen och som det alltid är full fart på. De har nu flyttar sin placering och ligger nu 2 platser bakom oss.
Och så farbror M förståss, han bor egentligen i de "fina kvarteret" i andra änden av campingen men han tycker vi har trevligare fester och hålligång så han kommer ofta och tittar till oss för att se vad som händer!!

Dessutom kommer det alltid trevliga människor under semestern som ligger där några veckor, som man lärt känna åren vi varit långliggare (....eller periodare som A råkade säga vid ett tillfälle) Man ser alltid framemot när familjen M eller G eller A eller A&D eller A&C kommer dit sina semesterveckor!
Det finns förståss en del personer som återkommer år från år som man inte skulle sakna om de inte kom!!

Vi har temakvällar på lördagar under sommaren och bjuder in alla trevliga människor i närheten. Det kan vara taco-kvällar då det absolut måste avnjutas tequila, det ska vara Tequila gold eller black ,till det har man oftast en apelsinskiva med kanel på. Helt fantastiskt gott, det tog ett par år innan jag tyckte det var gott, men nu är det en av sommaren höjdare. Vid festliga tillfällen görs det en sangrita innehållande färskpressad apelsinjuice, tequila- salsa, salt och grenadin som dricks efter tequilan! Tequila kvällar är det som oftast återkommer under sommaren!!
S
och hans kompis var med ett år, det gör de inte om, för att bli "supen" under bordet av morsan/kompisens morsa och hennes vänner tyckte de var jobbigt!!

Vi har också kebab kväll då finska A med fru lagar mat, kräftskiva är också återkommande varje år precis som midommarfirandet förståss. Och förra året då påsken låg sent hade vi t.o.m påskmiddag med komplett smörgåsbord i förtältet

I andra änden av campingen finns "fina kvarteret" där det är små välansade gräsmattor utanför tälten och flaggstängerna och lyktorna står i perfekta rader och ingen handduk, solstol eller uppblåsbart baddjur finns inom synhåll.

I vårt kvarter är det rena rama zigenarlägret, med stolar, handukar, katter,leksaker,badmadrasser, hundar och folk överallt ibland. Hur mysigt som helst!!!

image4

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0