Utställning

m , i och jag smet från Böda tidigt i lördags morse, för vi skulle åka till Norje( det tog ett tag innan A förstod att det var Sverige Norje vi skulle till och inte Norge, det låter ju likadant och tydligen så betonade jag det fel därav missuppfattningen!!)

i var inte nöjd med en långa 3 timmars bilresan alls!! Hon var ganska medtagen av den större delen av dagen faktiskt!!

Det var på campingplatsen i Norje-Boke utställningen var.
Där var det en massa stora vita hundar.....överallt var det stora vita hundar!! Och så några små, men bara en 6-7st!!



i:s brorsa tog första pris i sin klass och sen även i hela valpklassen. Uppfödaren var såå stolt, första egna kullen och allt!!
Sen var det dags för tjejvalparna, 4st var de, 3 kullsystrar och en annan tik från Skåne(..från kullen där vi ratade hennes blyga tråkiga syster, hon hade för övrigt flyttat veckan innan som först....det var nog inte så lätt att hitta ett hem till henne!!)

m var såå nervös när hon skulle ut i ringen och visa upp i och i var trött och helt utan energi i ringen...........hon tyckte inte att det var roligt alls!! Men finast (........och störst)var hon tyckte jag iallafall!!
Det tyckte dock inte domaren.......... hon kom 4 (av 4) hennes kullsystrar kom 1 och 2:a, så då blev uppfödaren ännu mer nöjd med sin första kull!!



Nummer 2 är m och i!



Det kom en och annan skur så i och hennes syskon fick ta skydd!!

Det var jättekul att vara med den här dagen och vädret var iallafall hyfsat större delen av dagen. Vi träffade många hundägare som vi pratade med, (surkärringen från skåne låtsades inte som att hon såg oss, men hon skrattade skadeglatt när m inte fick i att gå som hon ville!!)
Det blev en lång dag och m fick ont i ryggen och mina ben mådde heller inget vidare..........(stolarna jag tänkt kvällen innan att jag skulle ta med hade väl jag glömt när vi åkte strax innan 6 på morgonen!!)

Vi satte oss i gräset en stund sen istället.........



.......och gosade lite!!



Trötta syrror!! a i buren vann första priset i sin klass!!

Vi pratade med en karl som var där med sin tjusiga 8-åriga tik, han hade fött upp Pyrennér sedan 73 och var från Holland. Tiken han hade med sig är champoin i 11 länder!!!!
Han tyckte att det bästa med en Pyrre är att de är så självständiga...(inte så mesiga som lydiga schäfrar.......han sa så!!)
Vi fick hans hemsideadress och han tyckte vi skulle ha lite mailkontakt, det var lite kul(......men gud vad man blir mesig på att prata engelska!!!)

Dagen avslutades med att ta ett släktfoto, (både i:s farfar och pappa var där nämligen)



Pappa Hugo Boss, brorsan Gösta, Izzy, syrrorna Doris och Akima och farfar Eddie 10år!!

Vi åkte sen hem, vi struntade i Böda (.........det regnade ju bara där heeeela tiden!!, och mötte upp A, M och t hemma!!

Vad lugnt och skönt det var hemma..........
.......och rinnande vatten inomhus, ingen duschkö och dricksglas av glas!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0