Teknik

Jag VERKLIGEN hatar när tekniken inte fungerar............
Bilar ska bara gå (visserligen är jag specialist på att starta bilar med startkabel........ efter alla gamla bilar jag haft förr),men jag VILL att bilar, mobiler och datorer bara SKA fungera........... i min värld.......... för jag är inte teknisk............. eller smart nog att fixa det som är knas!!
Igår var en sådan dag, mobilen hade hängt sig fullständigt, jag kunde inte ringa eller ta emot samtal, jag kunde inte skicka eller ta emot sms och så var det ett retfullt E i en ruta på displayen som jag inte sett förut.............och inte ville ha där heller!!
Jag försökte på alla tänkbara sätt genom att gå i genom telefonen och alla inställningar öppnade varenda ikon på displayen (det är inte klokt vad mycket det finns i en mobil som man inte använder..............eller iallafall som JAG inte använder !!)
Jag fick ge upp och hoppas på att jag inte akut behövde använda telefonen under dagen/kvällen!

Och så bilen................. jag har en "modern" bil som öppnas med fjärrkontroll...............eller som iallafall SKA kunna öppnas med fjärrkontrollen!!
Igår gick det inte!
Jag hade parkerat utanför ÖoB och varit inne och handlat lite och när jag kom till bilen öppnades den inte...........jag försökte flera gånger men INGENTING hände, bilen förblev låst!!
Nu har jag råkat ut för detta tidigare och fått tips om hur jag ska göra i en sådan situation, tyvärr väcker den metoden mycket uppmärksamhet !!
Jag får öppna bilen med nyckeln (som är gömd i fjärrkontrollen) och när jag öppnar dörren S K R I K E R larmet!!! Jag försökte se oberörd ut...........men ..............det fanns inte en människa på den parkeringen som missade mig!!
Larmet tystnar dock när jag sätter nyckeln i tändningslåset så jag körde snabbt därifrån!! Det enda är att det står på displayen i bilen "Stöldlarmet har aktiverats under senaste dygnet"!
Det kan man ju stå ut med, det är ju bara att trycka på "clear"!!
Nästa gång jag lämnade bilen gick det båda att låsa och låsa upp!! Fattar ingenting!!

Första gången jag råkade ut för det här kom det en trevlig hjälpsam kille från SAAB verkstaden och hjälpte mig, han pratade då om radioskugga eller nåt (A och S höll på att skratta ihjäl sig när de frågade vad den hjälpen hade kostat, -Vaddå sa jag, jag tackade så mycket...... och så åkte han............... eller så var det jag som gick......... jag trodde att jag skulle få någon räkning på det! -Lämnade du namn och adress då sa A, men det gjorde jag inte, men de har ju registreringsnumret på bilen, det lämnade jag!!
Det är 3 månader eller nåt sen dess......... så de var nog bara hjälpsamma mot en hjälplös kvinna i nöd.........tror jag.............eller så har jag omedvetet blåst dem!!)
Men nu känns det lite osannolikt att det var radioskugga på en helt annan plats (visserligen i samma stad) 3mån senare,så det är nog nåt som är fel och det är klart............ det står ju också på displayen i bilen att det är dags för service!!

Mobilen ja, när jag kom hem på kvällen ropade jag på husets mobilspecialister M och m och bad dem om hjälp!!
De kom genast på en lösning (men de visste inte varför problemet uppstått, men det är ju ointressant egentligen!!)
De stängde av mobilen!!
När de satte på den igen så fanns det inte längre något E i fyrkant på mobilen!!
Så nu vet jag också vad jag ska göra om det blir så igen! Jättelätt!!
Man lär sig något nytt varje dag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0