Påsk

STÄDNING! Det skulle påskstädas. A och jag har helt olika strategier då det gäller att städa. A går metodiskt tillväga, ett rum i taget, det som är på fel ställe i det rummet läggs på en hög utanför. Mässing, silver eller koppar i rummet putsats (vilket jobb, putsa är såå tråkigt, jag ställer hellre undan det i ett skåp och så plockar jag aldrig fram det mer!!)

För min del så städar jag allt på en gång. Städar jag i TV-rummet så hittar jag en strumpa som jag tar med mig in i tvättstugan och när jag ändå är i tvättstugan så slänger jag in en tvätt också.
När jag ändå är i tvättstugan så tar jag med mig tvätten därifrån och lägger in i garderoben i sovrummet. När jag ändå är där så plockar jag undan lite i rummet och garderoben rensas och det som inte behövs nu bärs upp i förrådet.
När jag ändå är i förrådet så plockar jag undan och tar sen med mig toapapper till toan. Är jag ändå på toan så gör jag ordning där. När jag tömmer soppåsen på toan så tar jag och tömmer soporna i köket också.
Där står vattenkannan, så då tar jag och vattnar blommorna.
När jag gör det så ser jag ju att det är dax att byta gardiner. Så då gör jag det och när jag ändå byter gardiner, så putsar jag fönster och torkar av element och byter gardiner i alla andra fönster. När jag ändå byter gardiner i köket så passar jag på att torka av bänkarna och gör fint i köket.
OCH ALLT BLIR FÄRDIGT PÅ SAMMA GÅNG!!
Det kanske tar lite mer tid och verkar inte så organiserat ,men det funkar alldeles utmärkt!!
Och jag tror att det är roligare när det blir lite omväxling på städområdena!!

Hörde att T klagade på att L använder samma städmetod hemma hos sig, så hon har väl också insett att det är roligare att städa på det viset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0