Argblogg

Det här blir en arg blogg!! En skitarg blogg!!

M har varit på träningsläger med sin gymnasieskola, Lars Kaggs rugbylag. Han såg fram emot att åka på träningsläger  full av entusiasm och var helt inställd på en helg med mycket tuff och hård träning.
Han har sett fram emot att spela rugby sen storebror S gjorde det för 4-5 år sedan och han var så glad och stolt när han blev uttagen i laget och han har varit med på varenda träning och gym pass..................... och jagat upp oss föräldrar vid 7 på lördagarna för att få skjuts till träningarna, (bussarna går inte så bra tidiga helgmorgnar från där vi bor!!)

Han kom hem trött........ som väntat ,men helt utan spelglädje och entusiasm och vill inte spela rugby mer!! Han är ändå ingen "vekling" utan han har spelat både amerikansk fotboll och rugby tidigare.

Det hade varit en helg full med pennalism, förnedring och kränkningar!!! 
Bara piska ingen morot! Ingen uppmuntran och beröm, ingen lagad mat på hela helgen, vatten fick drickas  av hela laget under träningspassen i 1min ur 6 vattenflaskor!! Hann man inte dricka fick man bli utan!!Ville man dricka däremellan blev man nekad!! Helt jä.....la sjukt!!
Vem ger tränarna rätt att kränka och förnedra andra!!
Vad har de egentligen för tanke............. Och utbildning för att genomföra ett träningsläger??
Alla vet väl att vatten ska drickas ofta och mycket under hårda träningspass och att lagad rejäl mat är en förutsättning för att kunna jobba hårt!!
Tonårspojkar utan mat................alla vet väl hur de blir då?? Och inte ger det de bästa förutsättningarna att få en härlig laganda när alla är trötta, slitna, törstiga OCH hungriga!!!!
De hade dock träning i 8-10 timmar, bla cykling med full packning i 5-6mil, "idioten" med kompis på ryggen,"sälen" i gegga och lera i uppförsbacke, armhävningar på knogarna..............på asfalt m.m!!
Det var väl rena turen att bara en behövde åka ambulans till sjukhuset!!

Om man  gjorde eller sa  något som inte passade tränarna sa blev det fys pass som straff!!
Fys pass som straff!!?? 
Fyspassen ska väl inte vara ett straff på ett träningsläger?? Det är väl det som ska vara roligt....................eller??

Och på lördagkvällen fick de i uppdrag att tjäna pengar på något vis, för att köpa något gott till tränarna!!!
De stod utanför Maxi och tiggde pengar av folk för att kunna köpa snacks till ledarna!!!!
Hur leder det till laganda och spelglädje??
Vad har det över huvudtaget med träning att göra?? Bara förnedring..............och pennalism!!!

M vill inte spela rugby mer, och A och jag stöttar honom till 100%!
Jag uppmande honom t.o.m att få med sig fler spelare och protestera genom att inte komma på nästa träning eller inte spela mer, så kan tränarna stå där utan komplett lag........... och förlora rugbymatchen mot Stagg, (den konkurrerande gymnasieskolan) för 6-te gången i rad!! Jag förstår nu varför de alltid förlorar!!

M skickade sms till sina lagkamrater om att protestera, några följde honom i det medans någon svarade -Nu är ju det värsta gjort!!.............. VÄRSTA!!! Ett träningsläger borde väl vara det bästa?? Eller??

Och jag skickade insändare till lokaltidningen i rena ilskan, får se om de vågar ta in den. Hoppas det, och ringer det en journalist så ger jag gärna en intervju för det här känns förj- - - ligt!!

Jag har ingen åsikt om träningen i sig, rugby är en tuff sport och innebär hård träning, men vatten ska kunna drickas utan begränsningar och mat behöver ätas rejält och regelbundet.

S gick på konkurrerande skola på sin tid och var med i rugbylaget, han var också på träningsläger men jag hörde inte ett ord om liknande pennalism och förnedring............och hans lag vann!!
Heja Stagg!!

Kommentarer
Postat av: syrran

Det här är ju för jä...ligt!!! Dom skulle bara veta att två ilskna medelålders (yngre medelåldern) kvinnor är livsfarliga. Krama sonen.

2008-10-14 @ 10:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0