Surkärring

Näe, jag menar inte mig idag!
Jag menar alla negativa som alltid ser problem och hittar saker att klaga på!
Att de bara O R K A R, det måste vara såå energisugande att vara pessimist!!

A har en hyresgäst som är något utöver det vanliga...........när det gäller att vara surkärring!!!
A har ett litet hyreshus för 3 familjer, två tvåor och en trea. Den sista tiden har det bott 3karlar/killar där i varsin lägenhet, en 80-talist, en 60-talist och en 40-talist, och de verkar ha haft det lite trevligt ihop, man har sett dem sitta i trädgården och småprata. Den yngste av dem valde att flytta i början av sommaren. Så lägenheten annonserades ut.

Det var flera som ringde, men en kvinna som var väldigt trevlig att prata med och var väldigt intresserad av lägenheten och som rekommenderades av 40-talisten i huset och förordade henne som ett rejält fruntimmer som vill ha ordning och reda, blev erbjuden den. (Vi visste inte då att hon var en äkta surkärring!!)
Hon erbjöds att titta på lägenheten men tyckte inte hon behövde göra det för hon visste hur det såg ut.
1 juli flyttade hon in, hon sa till att hon ville ha omtapetserat för tapeterna var ganska slitna och så ville hon ha ordning på persiennerna som var trasiga. A sa att han skulle ta tag i det till hösten.

Sen började helvetet, det är en riktig mardröm, hon är bara såååå fruktansvärd!!

Första veckan på semestern skickade hon ett 10-tal sms (som blev otrevligare för var gång) Hon ville då att hon skulle få ny kyl-frys, för frysen höll bara -17(....varför hon nu mätt upp det..............fruset är ju fruset!!!), och en frys ska hålla minst -18 skrev hon, så hon vågade minsann inte frysa in någon mat i den frysen, utan hon åkte till kompisar och frös in sin mat där, fortsatte hon bla. A svarade att han skulle ta tag i det direkt efter semestern om 3 v och att det räcker med att frysen håller -16 (.........på vår nyinköpta frys kan man välja från -16 till -32, vilket borde betyda att -16 räcker som frystemp!!??)han fick då ett spydigt sms tillbaka om att han var felinformerad........... sen kom det ytterligare ett 10-tal sms om att hon behövde en ny fläkt också för den saknas en knapp på fläkten så hon kan inte använda den........... och så skrev hon och tjatade om persiennerna.

A stod inte ut, han ville ha lugn och ro på sin semester så måndagen på andra semesterveckan åkte han hem för att köpa henne en ny fläkt och kyl/frys. När han försökte nå henne på söndagkväll och måndagen för att tala om att han skulle komma med kyl/frysen och fläkten, svarade hon inte, varken på telefon eller sms????????????!!!
A fick ställa den nyinköpta kylskåpet och fläkten i källaren, för hon var inte hemma eller kunde inte nås för att ge honom något godkännade på att gå in i lägenheten och ställa dit den!!!

Hon fick in den när vi var hemma ett par dagar i slutet av semestern, och A skulle då också sätta in fläkten åt henne, han hade S med sig som hantlangare.
De satte in kylskåpet -Ska ni inte göra ordning och städa bakom? sa hon.
De satte in fläkten - Nu får ni skynda på jag ska ha matgäster och måste sätta på potatisen nu, sa hon då!!

Jamen fatta vilken människa!!! S var helt chockad över att någon kan vara så otrevlig och spydig när hon får hjälp och får det hon bett om, och med en sådan gnällig anklagande röst dessutom!! (..........har jag nämnt att hon är singel??)
Under semestern har hon dessutom skickat sms och gnällt om:
  • Det är för långt gräs (har någon tänkt på hur ofta och mycket det har regnat i sommar??)
  • Det regnar in i källaren för att tröskeln till källardörren är rutten!! (det var ganska kraftiga regn!!)
  • Våra saker i förrådet blir mögliga (nej, det regnar inte in, nej det har inte varit någon översvämmning in i deras förråd, ja det var täppt i avloppet i källaren, vvs snubbarna hade mycket och stå i så de kom inte vi hennes första påpekande, men de fixade det ett par dagar senare)
  • Varför flyttar ni inte mina trädgårdsmöbler när ni klipper gräset??(svårt att flytta en stor hammock och ett stort glasbord när man är ensam och klipper gräset!!, och...har hon frågat om lov att ha sina trädgårdsmöbler i trädgården?? Nej!)
  • Vattentempen är för låg i kranarna
  • Tvättstugan är äcklig, jag tvättar hemma hos kompisar istället för i den tvättstugan kan man inte vara (det är hyresgästerna som ska göra ordning och städa efter sig.
När A sprang på henne och fick skäll av henne för att avloppet i källaren inte var fixat (vv-firman hade varit där en gång men var tvungen att hämta mer grejer och därför inte gjort färdigt) Då hotade hon honom med att hon skulle ringa hyresgästföreningen.............. A sa då -Ja, gör det så får jag veta vad det är som krävs, och så kan de se vad det är du klagar på!!Så det gjorde hon!!
Och häromdagen fick A ett helt sanslöst brev!! Det var förresten feladresserat till oss istället för till firman!
Från hyresgästföreningen!!
Då han fick påpekat för sig att det var klagat på
  • Att gräset är för långt............hur långt får gräs vara??
  • Att möblerna inte flyttades på när gräset klipptes.............hennes ditplacerade möbler, vill inte riskeras att dömmas för egenmäktigt förfarande, möblerna som tillhör huset är i plast och flyttas på!!
  • Att det saknades en täckskiva ovanför fläkten................är det lag på att ha täckskiva mellan fläkten och hylla??
  • Att det regnar in i förrådet..................ingenting har blivit blött eller förstört
Jag kan inte fatta att hyresgästföreningen ger sig in i detta, märker de inte alls hur det står till??

Har jag nämnt att hyreshuset förresten är till salu nu!!! 

Det har varit en spekulant  och tittat som verkar mycket intresserad av att köpa huset!!
Hon svarade inte på sms och telefon när A försökte få tag i henne för att kunna få lov att gå in i hennes lägenhet för att visa den!
Snart slipper vi nog både hyreshuset och surkärringen!!
Och A kanske klarar sig ifrån magsår och hjärtinfarkt pga gnälliga hyresgäster!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0