Hästtransport

m har varit hemma under helgen...........och hälsat på!!!
Pojkvännen s kom också och tillbringade helgen med oss.
m skulle ju ha med sig hästen..............(och en himla massa annat!!!.......... till Gamleby)

Så på söndagen packade vi bilen full...........igen............vi satte in s i baksätet och sen packade vi runt honom!!
Den här gången skulle ju förutom hästen alla hästprylar med............(och en himla massa annat)!!! 
Kan någon fatta hur mycket hästprylar det är!!
Det var hinkar,låda, 2 säckar mat,sadel, täcken, grimma, betsel, linor, hjälm, ridkläder, vojrockar,mm mm mm och så skulle det med: spegel, tavlor, krukväxt, prydnadskuddar, gardiner, småpryttlar, kläder och en jättegosehund (1m hög 1m bred!!) och så s grejer, s,m och A............jag fick inte följa med............jag fick inte plats ( och så hade jag en magsjuk hund dessutom)
Vi fick stänga bagaget snabbt............efter att vi packat om en gång för att allt skulle få plats.

Jaja, de kom iväg iallafall, lasta på hästen gick snabbt och bra och så körde de.......18mil framför sig!

Lite drygt halvvägs var det kissepaus och då upptäckte det att det var lite luft i ett av däcken!!
De hade turen dock att stanna på samma rastplats som ett äldre par med batteridriven däckpumpsmaskin (ja jag vet att det inte heter det, men jag hittar inte rätta ordet!!) Så de kunde fylla däcket med förhoppning om att de skulle kunna ta sig till en mack och där hitta punklagning på flaska (trots att A hörde att luften pös ut)
De kom till en mack, där hade de förståss inte vad de sökte, så de fick köra därifrån...........men det gick inte så långt........däcket sprack..........och bilen körde på fälgen.......ca 5 km från stallet......och hästen började bli alltmer orolig.
Så vad gör man??
Jo........... m lastar ut hästen och tar en promenad med den den sista biten (det var lite besvärligt med trafiken och vajerräcken...........men vad skulle de göra!!?? Hästen hade ju demolerat släpet fullständigt om den hade fått stå kvar!!)
A och s fick lasta ur bagaget (nu minns väl hur mycket jag skrev att det var i bagaget??) för att komma åt reservdäcket........ som ju ligger i botten på bagaget..............förståss!!! Och byta däck......... till det lilla tunna reservdäcket!!

Jag behöver väl inte säga att A fasade för den 18mil långa hemresan med litet reservdäck med hästsläp och få köra typ i 60km i timmen!!! (tur att han fortfarande var på gott humör av racen dagen innan)
Allt gick iallafall väl till slut............hästen fick rastas lite..........(vilket han behövde) och kom till sitt nya hem utan vidare missöden, m fick upp speglar, krokar , gardiner och tavlor på sitt rum och var nöjd och så gick de på kina restaurang
(kompressor heter det................däckpumpsmaskinen............nu kom jag på det!!!) 
A kom hem strax innan kl 21!!
Han tyckte det varit en lååååååååååångsaaaaaaam resa...........och en lååååååååång dag!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0