Födelsedagsfirande

A tycker att jag  bloggat färdigt om Thailand nu, men jag är inte riktigt överens med honom om det =)
Så därför kommer det ytterligare en,

Anledningen till att vi åkte till Thailand var ju för att fira pappas 70års dag. Han fyllde år i juli men då ville vi inte lämna Böda och brorsan hade precis flyttat in i sitt nya hus, dessutom visade det sig att det var dyrare att åka till Mallorca i juli eftersom det blev lite hastigt påkommet (feb förra året började jag kika på resa i juli) än att åka till Thailand i februari.
 Så då blev det ju ett lätt val!!

Både brorsan och jag hade på varsitt håll tänkt att vi skulle bestämma en dag som var pappas dag! Så vi började kika och räkna, han fyller den 21 så det datumet  gick bort (vi skulle åka hem den 18) och alternativet att vända på siffrorna till 12 kändes inte så kul, sen kom jag på att den  6 feb var det precis 200dagar sen pappa fyllde år......... så det datumet fick det bli!!
Väldigt hemligt förståss!!

A och S tryckte upp tröjor, rosa tröjor. Färgen var ett lätt val, pappa har alltid sagt  -Rosa är ingen färg, det är bara en j---la modefärg (det sa han redan då L var liten och jag klädde henne i rosa............och det är snart 25år sedan och hon har fortfarande rosa på sig ibland!!) Och hade vi sagt till pappa när vi satt på Sturup att vi visste att vi skulle få honom att använda en rosa tröja, hade han absolut sagt att vi inte skulle lyckas med det!!
På  pappas tröja stod det på thailändska
Världens bästa make pappa svärfar
morfar farfar gammalmorfar
och på våra tröjor stod det först "Vi firar"


Vi hade svårt att komma på vad han är för E och T, men så kom vi på det geniala: svärmorsfar............tyvärr så fanns inte ordet svärmor på thailändska!!?? Så han fick bli morfar för dem också!!
De thailändska........(långt ord det där) orden hittade S genom att googla i svensk-thailändsk ordlistan och sen skannade han av orden!!
Det höll på att bli fel......... för när tröjorna var tryckta upptäckte S (hur han nu kunde göra det, det fattar inte jag) att "morfar" efter "gammal" inte var med...............tur att han upptäckte det så det inte bara stått "gammal" som sista ordet!!! Så det fick kompletteras i efterhand!! Och på ryggen var det vår "turnéplan" (dvs resor de bjudit oss på genom åren)


Kvällen innan såg vi till så att de gick och la tidigt så att de skulle hinna somna ordentligt innan vi kom in och sjöng vid 12-slaget!!


Förberedelser........


De rosa...........(fast egentligen hade vi inte behövt rosa tröjor.........
.vi var nog alla ganska rosa i skinnet ändå den här dagen!!


Uppvaktningen.................
Vad är det för en dag är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är Bosses dag idag......sjöng vi!!


Den sidan kunde han läsa iallafall........ Han ser allt lite nöjd ut pappa!!


Mamma hade riktigt kul!!

Vi överräckte tröjan och han blev...........hmm......överraskad!!
Vi sa till dem att vara nere på stranden kl 9 morgonen därpå med tröjan på, men vi talade inte om vad det stod på tröjan och så gick vi och la oss .

Nästa morgon ropade pappa på mig från balkongen,( vi hade rummen bredvid varandra) -Vad står det på tröjan sa han, de bara tittar, skrattar  och skakar på huvudet när jag frågar om det, sa pappa.
Men lite senare fick han svar på vad det stod av någon som både kunde läsa.......... och prata engelska och de bugade och bockade för honom och tyckte det var en sådan ära och han skulle  känna sig hedrad av att få ha en sådan tröja!!
 Då blev han glad igen!! Och hade glatt sin rosa tröja på sig!!
 


Påväg till en dag på stranden med longtailboat


Freedom Beach


 Champange ska det vara förståss!! Brorsan serverar (vi hade bara ett glas.........)

Rosa Klanen,
( om man ser på den här bilden ordentligt så ser man att det finns många som har någon form av det fg kortet)



På Freedom beach tillbringade sen dagen.



(Även om jag döpte om stranden till No freedom beach eftersom det kom folk springande och talade om för  oss var vi fick ligga och var vi inte fick ligga och var vi skulle äta och när vi skulle äta och vad vi kunde äta och att  vi inte fick äta och dricka medhavd dryck och mat!!!, men då kommer Frosth-Jakobsén trotset fram..........vi drack iallafall vår öl och läsk och åt våra kex som vi hade med oss!!! Så det så!!)



Vi  badade, slappade och snorklade och det var en massa fina fiskar, som även jag såg som inte snorklar (jag gör som doppingen, dyker ner,håller andan och tittar på fiskarna genom cyklopet .........för det där med snorkel har jag inte kommit på)
Det fanns  många och fina fiskar, lila med gul svans, grönrandiga fiskar och svart vit randiga scalar liknande.

På em åkte vi tillbaka till hotellet för att klä om och gå ut och äta på den finaste restaurangen vi hittat, den låg precis vid strandkanten och där var dukat med vita dukar ljus och tilltugg, där hade vi bokat bord!! Boathouse hette det!!

Vi tyckte allt kändes toppen...............tills vi läste menyn.............och prislistan .............och vinlistan..........det var svindyrt!! Dyrare än hemma............och maträtterna var konstiga och inget som någon blev sugen på ................vi hade bara tittat på miljön och missat menyn!! Efter överläggning så vi bad hovmästarn om ursäkt  och frågade om vi skulle betala något för allt besvär (det behövde vi inte) och så gick vi därifrån och  tillbaka till hotellet. Där  det var  grillbuffé!!!
Buffén var god och alla njöt av maten,den passade både gommen och plånboken alldeles utmärkt!!...............så det blev en mycket trevlig kväll iallafall!!!

Och den rosa tröjan som pappa fick har han använt jättemycket.............


...............på stranden, för att slippa bli rosa i skinnet!!
.............båda veckorna.............. som här............sista dagen................. och han klär i rosa!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0