Gyrosgrillning

Det sysselsatte sig A med en stor del av helgen på Böda.


Det var ett allmänt önskemål om den  favoriten i repris från förra året!
A satte på gyrosgrillen vid 12.30-tiden på lördagen och sen satt han där större delen av dagen. Han var faktiskt och badade ett par gånger under tiden, hans första dopp för i år.

..........men han behövde inte känna sig ensam................vi andra höll honom sällskap!!

Det börjar fyllas på med "vanliga campare" på Böda nu och två familjer som återkommer varje år och "hänger med oss" var på Böda den här helgen, och det är så roligt när de kommer eftersom man bara umgås ett par veckor om året så det var full fart hela helgen. Vår x granne T och hans sambo (och 7 schäfrar.......hon är uppfödare!!) var också där och deltog i festligheterna

Samarbete med grönsakerna, S, B, L och Mi gjorde även de ett bra jobb (men inte lika länge som A!!)

Vid 19-tiden hade A skurit ner lite drygt 12kg gyros så då blev det fest med långbord, mat och tequila


Matkön ringlade sig lång......... och A tog då plats vid fritösen istället..........


Vi gör alltid tvärt om...........vid våra festmåltider...........barnen först!!

Hälften av matgästerna (långliggarna) hade sina I <3 Böda tröjor och  hälften (de "vanliga camparna") hade sina nya illgröna t-shirt som det står campare på.......långliggarna vann!! (........inte töntigt alls................eller....ok då............... lite........men kul är det och alltid retar det någon!!)

Ser ni vad det står på de "vanliga camparnas" specialbeställda tröjor?? Jodå............."hang around" står det på dem!!!


Hundarna fick nöja sig med att hålla utkik och varna oss ätande för faror.......... (m slängde kottar på i varje gång hon skällde...........och hon skällde ganska mycket ..........ser det ut som...........ja en del  kom nog direkt från tallarna förståss, hihihih)

Kanonmysigt och kul hade vi det iallafall och vi hann äta färdigt och alla var mätta och belåtna och hann nästan plocka undan också innan värsta åskovädret slog till, då det både blixtrade, mullrade och spöregnade!!
Det stod verkligen som spön i backen!!
Då flyttade vi in i vårt förtält...........det är störst..........de första 11 fanns det stolar till de andra fick ta med sig stol in.............(jaa.......... vi har ett stort förtält  7x3,5m ungefär, och så en tillbyggnad på 2x2m, där var hundsängarna och solstolarna)
Det är allt lite mysigt att sitta inne i förtältet med värmeljus ,trevligt sällskap och regnet slår mot taket (men stundtals så slog regnet så hårt som man knappt kunde göra sig hörd!!)

På söndagen kunde vi inte stanna så länge för jag började jobba kl 16 och den större delen av den dagen tillbringade jag och Mi i diskbaljan...........Jag hann sitta ½ timme i solen med min bok förståss........


Mycket disk blev det trots att alla hade med sina egna tallrikar, glas och bestick! Det var byttor, uppläggningsfat, skålar och skärbrädor i mängd............

Vi blev  25 vuxna och 5 barn (6 familjer!!) till maten och vi åt upp 12 kg gyros........(.ja nästan iallafall...........2 vuxna eller  ett par barn till hade nog kunnat äta sig mätta på det som blev kvar) och 7 kg pommes och 3 liter vitlökssås och hur många kilo grönsaker  det gick det åt....har jag inte en aning om......men mätta och nöjda verkade alla vara!!
Och himla trevligt hade vi!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0