Rubriksättare

Rubriksättare är allt ena elaka sensationslystna rackare.....
Jag hämtade in tidningen i onsdags och såg då på första sidan "ungdomsboende får skarp kritik".............okeej.....och pulsen steg och obehagkänslan i magen infann sig....
När jag sen hittade lokalsidan så stod det "Arbetsplatsen" får allvarlig kritik från socialstyrelsen".
Jag hoppas verkligen att människorna läste hela artikeln............för då kunde man läsa att det vi fått kritik för var att en av våra vikarier inte lämnat in utdrag ur polisens belastnings och misstankeregister (men det har han gjort nu!!) ............ingen som helst kritik mot behandlingen eller omsorgen eller att  ungdomar  for illa eller blir illa behandlade!!!
Det stod i och för sig också att socialstyrelsen har rätt att stänga igen verksamheter...........men att det inte finns något hot om det på min arbetsplats stod inte............jä----la journalister!!
Några av ungdomarna tolkade det som om att nu stängs det............någon ungdom tyckte att det var kanonbra............men det är klart att det skapar oro för  ungdomarna som bor där!!!
Varför kunde de då inte istället ha skrivit i tidningen
"Arbetsplatsen är godkänt på alla punkter utom på en"??? Eller
"Det görs ett bra ungdomsarbete men det saknas ett utdrag ur polisregistren på en vikarie"??
Vi hade också fått ett brev från Socialstyrelsen, där stod det också att de riktade allvarlig kritik...............på 1 punkt!!!
Men det är som kollegan F sa, det här pappret kan man ju använda i vår marknadsföring,
- Socialstyrelsen säger att behandlingshemmet och verksamheten är bra förutom ett polisutdrag som vi saknade men det har vi löst nu!!

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Håller med om att "skarp kritik" verkligen får märkliga proportioner när man läser det och sedan inser vad det är de menar.. Jobbar ju själv på behandlingshem och dessa olika kontroller är slitsamma för det blir inte tillräckligt uppmärksammat att behandlingen är bra eller att personalen är toppen. Tänk om det skulle göras ett reportage om alla lyckade "uppdrag" .. men det kanske inte är lika spännande för journalistiken? ;)

2010-04-30 @ 14:43:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0