Säsongspremiären

Äntligen äntligen var det dags............för säsongspremiären......... Böda 2010,trots en makalöst seg vår som aldrig verkar komma igång på riktigt!!
Men det blev en kylig helg, minusgrader på natten, bara enstaka solglimtar, lite småskurar och mycket blåst.............men vad gör väl det..........vi var ju iallafall på Böda!! Och det var ju snöfritt!! (men det låg faktiskt lite snö i vägkanten påväg ner till campingen!!)

Och det bästa med att vara långliggare är ju att det bara är 6månader mellan säsongerna!!
Jaja.....A och M tog med sig m och hundarna och körde dit husvagnen efter jobbet på torsdagen, jag anslöt mig till dem efter föräldrautbildningen jag hållt i under kvällen, så jag kom dit vid 22 tiden.
Men det är märkligt..... på vägen dit någonstans mellan Löttorp och Mellböda åker mungiporna automatiskt upp till ett fånigt leende...........varenda gång!!!
Det blev inte så mycket gjort på torsdagskvällen, men på fredagsmorgonen satte vi fart, vi var nog igång redan vid 8-tiden, efter frukost inne i den trånga fullpackade husvagnen (förtält ,stolar, mat och dricka tar stor plats)!!
Vi öppnade då upp vårt förråd där golven och  förtältsmöblemanget (till 5 stora förtält) förvarats under vintern.......
Vitvaror på ena sidan
och allt annat på andra sidan..............mycket saker är det

(och då syns ändå inte det som låg mellan takbjälkarna!!!)

Vi hjälptes sen åt att få upp våra förtält (varav 3 är av absolut största sorten som finns på marknaden)

Vi ja........vi är:
PI, kvarterets handyman (mannen med de konstiga spritsorterna kallar vår äldste son honom för!!!), hans tålmodiga hustru S som får finna sig i att alla vill......behöver.....måste ha PI:s hjälp,de är från Älmhult, B skånskan som är en livs levande stand-up komidienne med fullfart jämt och hennes stillsamma underfundiga make T som i år var nyopererad och fick agera arbetsledare,de kommer från Lund, S som gör allt med militärisk precision och hans glada hustru K som alltid underhåller oss med berättelser med inlevelse och ljudeffekter som kommer ända ifrån Strängnäs och så MI, A:s lillasyster som tar sina båda vuxna söner till hjälp i arbetet och hennes lilla dotter, de bor i Vissefjärda och så A och jag då med våra hundar och den här gången var bara de 2 yngsta barnen med, de andra två kommer väl snart nu......... när allt är klart!!
Plockepinn!!
Ett steg påväg och inga sura miner.........

Slagfält kvarter 1!!
Klockan är 12, första pausen........första tältet uppe.........första ölen och en del värmde sig med en kaffegök.............(men inte jag......... för jag gillar ju inte kaffe!!)
Men det syns riktigt hur kallt det är!!!
Full aktivitet i kvarter 1
Byggarbetsplats??? Jättepussel???
Vi jobbade hårt hela dagen, m var jätteduktig, hon slet och kom med nya bra lösningar och var till stor hjälp (jag var hårt ansatt av träningsvärk i armarna efter att ha haft äldste sonen som personlig tränare på gymmet några dagar tidigare!!!)
Och den här gången blev inte A så irriterad heller, så jag behövde inte hålla mig undan genom att sitta på förtältsgolvet hos B och dricka vin den här gången!!
Kvällen avslutades med taco och tequila..........förståss......... inne i vårt ganska tomma förtält.........
Den här gången var vi bara 12 vi har varit fler än så vid andra tillfällen!!
När vi började tänka tanken på att bli långliggare hade vi inte en tanke på att det skulle komma med ett så rikt socialt liv!!
i vill också vara med............men hon får hålla sig i husvagnen..........för hon tar sån stor plats!!!

Senare den kvällen kom också M och MI:s yngste son och hans flickvän.
Det blev ingen sen kväll kan jag lova...........allt arbete och den friska luften blir man trötta av!!
och så är det en alldeles speciell känsla att få krypa ner i den svala fuktiga husvagnen.............jaaa jag vet............jag är knäpp!!
Dagen därpå var vi upp och på G vid 8 tiden igen.........
Då var det gardinerna,kylskåpet, frysen och de stora möblerna som skulle på plats............jajamen vi har ett fullt möblerat förtält med både TV och läshörna!!
Som vi drev med långliggarna A och jag när vi bara var "vanliga" campare, vi skrattade åt att de hade TV, gardiner och möbler..............vi som bara hade vårt campingbord med tillhörande pallar........... och vi skrattade åt lyktorna och pelargonerna utanför husvagnarna...............(pelargoner har jag iallafall inte.......och kommer aldrig att ha!!!) och vi skrattade åt de stora grillarna de hade...............det räckte väl med en lite grill som man fick sitta på huk för att sköta tyckte vi...........då!!!
Men men man kan väl ändra sig!!
För nu njuter vi av vår stora husvagn med en dubbelsäng i ena änden och tre våningssängar i den andra (M har en m har en och hundarna har en egen säng) och så finns det en sittgrupp i mitten som man kan bädda ut och få ytterligare 2 sängplatser och så finns det en liten hörna bredvid ungarnas del av husvagnen som man också kan bädda ut för 2 personer!!
Och i år har vi faktiskt för första gången invigt toan inne i husvagnen, den har vi aldrig använt förut, utan då har vi gått iväg till servicehuset.............men det ÄR kallt att gå ur sängvärmen på natten och ut i minusgrader för att gå på toa även om det bara är 60m dit..........så nu har det blivit lite bekvämare ytterligare!!
Men nog är man knäpp alltid............byta ut 220 bekväma rymliga kvadratmetrar mot 30........ där väggarna till största delen består av tyg och plast!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0