Påskhelgen 2012

........lär jag aldrig glömma!!!
Vi hade efter en hel del flirtande av Böda-B fått "dispens" att sätta upp våra husvagnar till påsk, trots att påsken ju låg vääldigt tidigt på året i år...........det blev vi förvisso varse!!
Vi åkte iallafall dit på skärtorsdagen och alla våra andra vänner i kvarteret........ fam B-C, fam N, fam G, fam K och Mi med barn kom också dit i olika omgångar från olika delar av landet.
Det var ingen värme den dagen men gemenskapen och den inre värmen fick vi hos vännerna som "tjyvstartat" och redan fått upp förtältet fick vi iallafall.
På fredagen fick A och jag sällskap och hjälp av M,hans tjej l och m, så då började vi helgens arbete, först skulla förtältet upp.....det gick ganska snabbt och effektivt.........vi har ju en viss vana sen de 7 tidigare säsongerna........och så har vi ju P-I........han är mest rutinerad efter över 20 år som långliggare, han hjälper till vid alla förtältsuppsättningar både på försäsongen och även senare,när de "vanliga" camparna kommer, är han till stor hjälp för dem!!
Sen ska det bäras golvskivor.......vi bär och bär och bär!! 12 skivor tror jag det är............som vi har........sen hjälper vi ju även de andra som har ungefär lika många golvskivor dem!!
Det VAR kallt och vi var väl påklädda när vi slet med golv, förtält och inredning.
Det är ett stort pussel som ska läggas!!
Och febril verksamhet i kvarter 1 på anders gata och Per-Inges gata
Men vi tog oss tid att umgås och grilla oss lite korvar mellan varven också!
När golvet var på plats var det dags för lite inredning också........sätta upp gardiner och sånt där viktigt =)
..... som vi skrattade åt folk för 10-15 år sedan som hade gardiner i tälten.........men man kan väl ändra sig!!
Sen flyttades möbler........ och ungar in......nästan beboligt då ju!
Det tog hela dagen.......... som vanligt, men kvällen kunde vi sen tillbringa tillsammans med grannarna inne i vårt förtält.........lite tequila blev det och mycket skratt!
Vi har alltid lika trevligt och gör det enkelt för oss, alla tar med sig det de ska äta och något att äta vid och med och så får vi en trevlig kväll!!
Morgonen efter var inte lika trevlig..........vilket INTE berodde på att kvällen innan var trevlig =) utan pga av vädret!! Vilken syn som man möttes av morgonen därpå.........snö.........flera cm snö!!!
Kallt har det varit förut när vi varit där, vattnet i hundarnas vattenskålar har frusit och sådär.......men aldrig snö!!
Och ALDRIG snöstorm..........för det var precis det det var, rena rama snöstormen!! Lille t var lika förvånad som jag när vi gick ut för att ta morgonpromenaden!!
En alldeles ny bild av Anders gata!!!
...och vårt boende
........och av skogen strax bredvid
......och av hela kvarter 1
Vi tog oss en runda ner till stranden också t och jag, det var också en alldeles ny syn av "himlen färgar havet", det var massa snö på stranden och stora vågor (i klass med vågorna på sri Lanka.....men de här badade jag inte i!!Jag hade inte ens lust till det!!)

Kallas det snödyner när sanddynerna ser ut såhär??
Per-Inges gata såg också annorlunda ut.......det såg ut som ovädret överraskat och massa saker stod kvar ute
Även om det hade varnats för snö trodde jag nog inte på det.........eller vägrade tro på det, så gympaskorna höll inte värmen precis...... som väl var hade jag iallafall med mig tjocka sockarna och rejäl jacka och arbetshandskar!!
Den dagen tillbringades mest "inomhus" medans snöstormen ven utanför! A och jag mös inne i husvagnen med tidningar, Tv och wordfeud......medans snöstormen skakade husvagnen ordentligt mellan varven!
Synd att man inte kunde använda det ordet som jag hade......nästan hade bokstäver till!!
S,t och Lo skulle komma dit under dagen och umgås och ätit påskmiddag med oss..........men de ångrade sig.........inte helt oförklarligt kanske!!
Så det var också något vi aldrig gjort tidigare A och jag.......fira påsk utan ungar.........det var väl 29 år sen sist!!
Men påskmiddag blev det iallafall, en trevlig sådan till och med!
Men 2 gasolvärmare, ett 100 tal värmeljus, 12 människor och 3 hundar så lyckades vi både hålla värmen, stämningen och humöret på topp inne i vårt förtält!
Det var bara B som åt lite för fort och fick lägga sig och vila på golvet en stund
Men det blev som sagt en Glad Påsk iallafall..........om ändock en annorlunda sådan
Dagen därpå hade stormen dragit förbi och bjöd på en Böda blå himmel, fågelkvitter och sol
Men den dagen var vi tvungna att åka hem A och jag, för vi skulle båda jobba några timmar.
Men vi hann  både njuta lite av solen......
.........och gemenskapen
iallafall, och ta en fika (visserligen väl påpälsade men ute i solen iallafall) och sen ta oss en runda ner till den vackra stranden igen, mindre vågor och blåst och vackrare än dagen innan
Då blev man kanske lite mer sugen på att bada......inte den dagen förståss......... men till sommaren!
Stranden var inte helt oväntat alldeles folktom
MEN vacker!!
Sen åkte vi hem till verkligheten.........jobbet! Tanken var att vi skulle åka tillbaka för ännu en dag på Böda men vi skippade det (vädret och kylan avskräckte oss) och bestämde att åka hem till kakelugnen och bjuda ungarna på påskmiddag dagen därpå istället,på annandagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0